Dåligt uppdaterad

Igår fick vi besök, och en del av besöket stannade över natten, dvs min lillasyster. Alltid härligt att ha småsyskonen här faktiskt :-)

Idag blev hon hämtad och Charlie och jag åkte till pappa medan Peter åkte till sin far för att hjälpa honom att skotta lite snö. Pappa bjöd på mat, eller ja, Liselotte gjorde ju maten hon med. Sen kom Peter och vi åkte hem efter ett tag.

Sen har det inte hänt så mycket. Men ändå har det varit fullt upp. Charlie har mycket gaser i magen nu, och så. Annars har jag inte så mkt att uppdatera med :)

Tävling

Jag är med och tävlar på en blogg som heter Krimskrams



Tävlingen gäller en Hoodie eller ett plagg med aplikation från nämnda blogg. Super fina grejjer men jag har aldrig haft råd att köpa där så håll tummarna för att jag vinner.

Besök besök

väntar på att mamma och lillasyster ska komma, lillasyster ska komma och sova här inatt. Sen imorgon när hon åkt åker vi till pappa och ska äta mat där. Hade ju planerat att jag och Charlie skulle åka dit, och det är ju dumt att ändra bara för att Peter kommit hem :)

Handla ska vi göra sen också. Willys har helgpris på färsk kyckling och vi måste ha färsk till Charlie. För frusen innehåller salt.

Jaha

Min sambo sitter i soffan så det var väl tur jag inte åkte till Boda ;-)

Var till grannarna förut och Charlie blev jättegnällig och var en riktig pruttmaskin, så det var massa gaser i magen. Och när jag sitter där somnar han i min famn. Kände att det var lika bra, kunde ta en sen natt bara han var nöjd. Sen vaknade han och då gick vi hem så han fick sista flaskan med välling och sen somnade han inom en kvart efter att vi borstat tänderna så det gjorde inte så mycket att han sov hos grannarna :-P

Mamma kommer fortfarande förbi en sväng imorgon, dock inte lika länge som hon tänkt eftersom Peter är hemma. Det blir skönt, har inte sett mamma på två veckor. Blir också fortfarande en sväng till pappa trots att Peter är hemma. Blir skönt att träffa honom också. Kan ju inte direkt klaga, min familj ställer upp för mig när det blir såhär, och vi vet ju inte, det kan bli så någon annan gång.

ICA

Nu har vi varit till affären. Det måste se kul ut när jag är ute och går med barnvagnen. för jag har två alternativ:
* Ha suffletten uppe eller vad man säger. Då lutar sig charlie fram och jag är livrädd för att han ska ramla ut vid minsta lilla gupp och nu när det är snö är det rätt många gupp
* Ha suffletten nere och han lutar sig ofta tillbaks för han ser i alla fall.

Jag kör på alternativ nr två. Det är bara det att jag ser inte många andra göra så, därför funderar man ju på vad folk tänker :-P Men det skiter jag egentligen i för jag vet vad som är bäst för Charlie. Och han tycker verkligen inte om att bara se det vita innertyget på suffletten. Så då får han se den förbannade snön, lyktstolar och allt det där :-P

Köpte ingredienser till att göra paj, så gör jag en normalstor paj och har både idag och imorgon. Slippa stå med matlagning i morgon, det gillar vi :-)

Attans x2

Jaha, ensam hela helgen. Det är ju positivt för det innebär pengar, men negativt för jag är ensam med Charlie och grannen skulle jobba hela helgen så jag kan inte våldsgästa henne heller. Men jag fick mamma till att komma hit någon timme imorgon, sen ska jag ringa pappa sen och höra om jag får våldsgästa honom på söndag. Det får jag säkert :) Skulle kunna åka hem till mamma men det blir lite knepigt med att det är ganska dyrt att åka tåg och sen skulle katterna riva hela lägenheten och lite till om dom skulle vara själva hela helgen :-P Så jag gör vad jag kan helt enkelt av det jag har :)

Men vem fan ska äta kakan jag bakade? Om jag gått upp 3 kilo till nästa vecka vet ni ju varför :-P Just nu inväntar jag att Charlie ska bli hungrig så han får mat, sen ska vi ta en tripp till ICA. Sen får vi se vad som händer :) Jag kan ju alltid städa, då har jag något att göra HELA helgen :-P

Charlie har varit lite gnälligare idag än han brukar, men ingen hosta och heller ingen feber. Läkaren sa att vi skulle komma tillbaka om han fick feber och det har han inte fått. Skönt. Äter med god aptit. Frågan för om han inte kommit in i en tillväxtperiod nästan. för just nu går det max 2½ timme mellan målen och oftast brukar det vara 3 timmar och då har han inte gnällt innan utan det är jag som bestämt att han ska ha mat :-P Han måste få med 3 timmars mellanrum max för annars äter han sista målet till 22 och sen sover han till 10, sen nästa dag äter han sista vid 23 och sover till 11, ni fattar va? däremot, ger vi med 3 timmars mellanrum så somnar han runt 19-20:30 och sen sover han till runt 8-9 vilket passar bra :-D

Attans

Glad över att jag inte är ensamstånde mamma i alla fall. Hur tusan skulle jag klara det? ska gå till centrum sen för att handla lite. Det måste jag göra innan Peter kommer hem, vilket betyder att jag måste ta med Charlie. Vilket betyder att vagnen ska upp från källaren och allt det där. Det är vid dom här tillfällena jag är glad att jag har Peter. För med när han är hemma behöver ju bara en av oss gå (och det är oftast han) och då stannar den andra hemma med Charlie. Superskönt. Dessutom tycker Charlie inte om att få på sig overallen eller att ta av den så därför är det inte så kul att klä på honom overallen för att bara gå till ICA.

uppdatering

Jag gör en liten uppdatering på gårdagens inlägg. Vad jag ville få fram som jag inte tror riktigt gick fram (eller nej, det gick inte fram) var att det är sånt tjat om att man ska dela på föräldraledigheten, pappan måste också få ta ut och allt det där. Meeen när man väljer att göra så att pappan är hemma först och sen mamman då får man skit.

Då är min fråga, vilket av alternativen är bäst?
* Pappan är ledig första passet och mamman andra
* Mamman tar all ledighet och pappan får inte vara hemma trots att han vill

Morgonen

såhär såg morgonen ut här:

Jag och Charlie går upp, Charlie får gröt och jag äter smörgås. Gör iordning kaffe, häller det i koppen, går ut med Charlie till vadagsrummet, sätter honom på golvet och ska börja rensa bordet så han kan vara i gåstolen när jag ska ut på balkongen. 2 kaffekoppar och två glas står på bordet och jag får en "Peteridé" att ställa alla fyra sakerna på tallriken som ligger på bordet. Lyfter upp och självklart faller kaffekopparna och det ena glaset i golvet. Den ena kaffekoppen var min kopp så självklart var det kaffe kvar. Glaset går i sönder och splittret är inte allt för långt bort från Charlie.

Så upp med Charlie, kolla att han inte har glas på sig, sätta honom på den "säkra" sidan, dvs andra sidan om soffan. Samla ihop allt stort splitter, torka upp kaffet, dammsuga, dammsuga och damsuga lite till.

Det var min morgon, har ni gjort något roligt?

Som om det inte vore nog så hade Charlie kissat en massa i natt + massa bajs, vilket gjorde att blöjan hängde ned. Skitkul att försöka gå till toaletten med honom utan att trycka till på blöjan :-P

Han har druckit bra med vatten under dagen i alla fall. Han fick lite pärondryck direkt jag tog upp honom för han lät slemmig i halsen. Sen till gröten fick han vatten och det gick ned ganska mycket av det med. Och med tanke på allt kiss igår kväll och nu i morse borde han ju få i sig tillräckligt :)

Bestämma över sin egen kropp, någon?

Såhär fungerar det att sätta ett barn till världen (nu hoppar jag över biten alla redan vet):
* Kvinnan har ett barn i sin livmoder i 9 månader
* Under dessa nio månader får hon inte: röka, dricka alkohol, äta mögelost, lyfta tungt osv osv.
* Efter nio månader ska hon sedan krysta fram en bebis, som oftast väger runt 3500 g (finns ju större, finns mindre). Helst av allt ska man vara riktigt duktig och göra det utan smärlindring (andas, andas andaaaaaaaaaaaas)

Alltså, dessa punkter kan man inte bortse ifrån. Pappan behöver vaddå?
Får han äta mögelost? Ja
Får han dricka alkohol? Ja
Har han ont under förlossningen? Beror på hur hårt kvinnan trycker hans hand

Alltså, det är inte viktigt att få röka, lyfta tungt osv. Just bara se poängen snälla läsare.

Vad händer om en kvinna säger "Du jag skiter i det här med mammaledighet, jag vill tillbaka till jobbet, du kan ju vara hemma älskling?" Jo det blir en väldigt tjat om hur elak man är. Om hur mycket bebisen behöver mamman och hur pappan inte alls kan duga. Skulle pappan däremot säga: "Du kan ta alla mina dagar, jag jobbar hellre" då är han bara normal.

Alltså, jag har bara ett barn så jag är ingen expert, men enda gångerna jag varit extra speciell i Charlies ögon var när jag ammade (det blir lite svårt för Peter att mata då) och när Peter började jobba. Hade han istället fått ersättning från dag 1 och jag varit hemma 1 månad bara (samtidigt som Peter) då hade Peter varit lika bra. Han skulle till och med vara bättre än mig.

Vissa älskar bebisstadiet, vissa ser det som ett nödvändigt ont för att komma till nästa stadie.

Jag som kvinna bestämmer över min kropp. Jag bestämmer om ett barn ska få bo i min mage. Jag bestämmer om jag ska amma. Och jag bestämmer om jag ska börja jobba när bebisen är 6 veckor, 6 månader eller 6 år. Och att det är kvinnor som sitter och kastar skit! Jag förstår inte. Bara för att vissa löser det så att dom är hemma en månad och sen går tillbaka till jobbet innebär inte att ni måste det. Så låt varje familj göra vad dom vill. Jag tror aldrig en man skulle säga till en kvinna att hon är en idiot som går tillbaka till jobbet så fort. För det är vad männen tvingats göra i, ja hela vår historia.

(däremot skulle jag inte kunna gå tillbaka så tidigt, dels behövde jag vila upp mig samt att jag älskar bebistiden lika mycket som alla andra tider)

Glasögon

En kompis barn har precis fått sina första glasögon, det får mig att börja tänka. Är synfel ärfligt? Det måste tusan vara det va? För mina äldre syskon och jag har synfel. Min syster har gjort en ögonoperation och har nu inte synfel längre. Jag skulle också vilja göra en sån, för mina ögon är känsliga så dom enda linserna jag kan ha är endagslinser som jag dessutom måste skölja av innan. En operation kostar runt 25 000 kr. Ett par märkes glasögon kostar minst 2000 med glas. Så för att det ska löna sig med en operation ska man alltså behöva köpa glasögon 12,5 grr i sitt liv. Jag är redan uppe i 4 par, plus att jag egentligen behöver nya nu. Så alltså lönar sig en sån operation, speciellt om man har ett jobb som gör glasögon krånligt. T. ex Peter som kör lastbil skulle behöva en sån eftersom han snabbt ska få på sig solglasögon. Ska han då ha ett par med styrka varje gång han byter behöver han alltså bara behöva byta glasögon sex gånger i sitt liv för att det ska löna sig.

Charlie lär ju få synfel tyvärr. Jag har en förhoppning om att när han är min ålder kan jag hjälpa honom att finansiera en operation.

Trött

Väntar på CSI Miami :) Me like

Varit ensam med Charlie nu 1½ dygn, eller jag ensam, jag var ju på babycafé igår och sen kom grannen idag så helt ensam är jag ju inte, men jag har ensam allt ansvar. Är lite tröttsamt faktiskt. När man inte alls är van med det så är det superjobbigt.

Han är fortfarande inte sjuk i sinnet den lilla krabaten, han är dock fortfarande "slemmig" i halsen. Men han äter som han ska (till och med lite mer) och har lika mkt energi som tidigare så det är skönt :D

ska det inte märkas?

Alltså, ska det inte märkas att barn är sjuka? Charlie är lika pigg som vanligt, nästan mer förtjust i mat än han brukar och allt det där. Nu har han iofs "bara" hosta, men ändå. Hostan låter riktigt illa, det är sån där skällande hosta. Förra gången han hade det grät han varje gång han hostade, nu ler han ;-)

var till vårdcentralen (toppenbra att man får en tid bara en timme efter man ringt. tummen upp till Skoghalls Vårdcentral) och läkaren sa att allt verkade bra, och att han skulle dricka mycket. Då var det ju bara att bege sig till ICA och köpa bebisjuice. Han dricker ju inte vatten för det är inte gott, man kan inte ge honom ersättning till maten för då glömmer han bort sig och blir förvirrad. tyvärr är det såhär vi måste göra, han är ju hård i magen av att han dricker för lite. Och nu är ju vätska det bästa botemedlet mot hostan.

Någon som vet om man kan blanda ut "juicen" med vatten? Tänkte om man kanske bara kan ha lite juice och mkt vatten...

Sjuk bebis

Ja, plutten är sjuk igen. Jag tror det är falsk krupp eftersom han har en skällande hosta och han har haft falsk krupp tidigare. Ringde 1177 och dom tyckte jag skulle ringa till vårdcentralen så det ska jag göra klockan nio. Idag fick han lite välling till frukost eftersom han dricker dåligt med vatten tyckte jag det var ett smart drag :) Sen fick han sitta upp lite (egentligen ska det vara sval luft men det tar vi sen) och han kändes redan mkt bättre. Sen somnade han om. Nu ska jag äta frukost :D

Ny vagn

Skulle vilja ha en ny vagn, en Bugaboo för att vara helt ärlig. Finns en billig på 5 000 kr. Jag tar tacksamt emot alla bidrag :) Jag menar, visst vill ni väl se Charlie i en bra vagn? ;-)

Nej jag skojjar bara. Eller alltså, jag skulle vilja ha den vagnen, men får bli till nästa barn...

Olika liv

Ser just nu på Lyxfällan. Det är en stureplansbrutta som älskar att shoppa och hatar att kolla på prislappen. Hmm, smart drag där. Vill ni veta hur det går till när jag shoppar? T. ex nu när jag handlade för presentkort så kollar jag på prislapparna först sen på kläderna. kostar ett linne 150 kr måste det vara VÄLDIGT fint för att jag ska köpa det. Byxor för 400 kr köper jag bara om billigare alternativ inte finns. T. ex när jag gick in på Gina kollade jag det första jag gjorde på byxor, det fanns inga billiga. Då började jag längst ned i butiken, vad ligger där då? Jo jeans för 200 kr styck. Superbra. Kvaliten kanske inte är den bästa, men förhoppningsvis har jag råd med dyrare kläder till sommaren eller så.

Hon på lyxfällan kollade på en tunnika för 3 000 kr, den skulle inte ens kosta 300 kr på Gina. anledningen till att jag köper billiga kläder är för att jag ofta tröttnar på kläder. det gör inte så mycket att göra sig av med ett par byxor som kostade 300 kr. Däremot om jag skulle köpt en tröja för 1000 kr och sen använder den sex månader så skulle det kännas som bortkastade pengar. Sen kan jag köpa något dyrt om jag vet att jag kommer ha vad det nu är tills det är utslitet. T. ex så sparar jag inte på pengar när jag köper en dator. för jag ska ha en dator såpass länge.

så är det :) Men nu börjar jag faktiskt att kolla på mer på hur kläder ser ut än prislappen. Ångrar inte ett enda köp jag gjorde förra veckan, trots att jag shoppade väldigt fort :)

Onge

Brödet var slut hemma så jag gick till ICA efter babycaféet Men sen kom jag på att jag inte visste hur mkt pengar som var på kortet för vi har två olika konton och det vi har kort till försöker vi ha lite pengar på så att man måste tänka efter om det verkligen behövs osv. Men i alla fall, så jag kollade med mobilen och det tog sin lilla tid. vi var iaf ute i en timme, Charlie somnade när då? jo, tre steg hemmifrån. Hmmm, men det löste sig så nu ligger han i sängen och sover :-)

sovmorgon

fick sovmorgon idag, det är guld värt. men nu är Peter inte hemma så nu är jag ensam, eller ja, jag har ju världens sötaste Charlie som sitter på golvet och leker :) Vi ska på babycafé sen :-)

Charlie börjar bli långhårig nu, det har till och med ruffsat till sig :-) Dock har han ju typ bara en tuppkam, men den är lång ;-) Jag bryr mig inte så mycket i hur mkt hår han har nu, för hur det än blir så har han hår om ett år :-)

någon tid till röntgen har vi inte fått heller ännnu... Hmm, får väl ringa imorgon.

Rubrik

Tröttsamt att man måste hitta på rubriker hela tiden, orkar inte jag heller :-P

Idag har jag faktiskt varit till Pekås. Om vädret skulle vara som idag kan jag inte klaga på snön. Jag hoppas till och med att det kommer lika mycket snö nästa år. Nästa år när vi kan dra Charlie i pulka istället för vagn, nästa år när man kan leka i snön. I nuläget vore det ganska elakt att leka i snön.

Nej, jag vet inte mer vad jag ska skriva. Jag längtar som tusan efter att få börja skolan igen om ett halvår, men ändå, lämna Charlie på dagis?! Jag har bara lämnat honom till Peter tidigare och han kan jag ju lita på till 230% när det gäller Charlie (och allt annat). Han är ju liksom pappa. om sex månader ska jag lämna Charlie kanske 9 timmar till för mig okända personer. Jag säger inte att jag inte litar på dagis, men ändå. När ingen annan varit barnvakt ska han helt plöstligt gå på dagis.

Och varför har vi inte lämnat till barnvakt? Vi har inte haft anledning. Men blir nog snart läge för det, för jag ska ju gå på en sminkkurs (som jag inte bokat tid för än dock) och jag misstänker att man nog bara kan gå den på vardagar och jag vet ju inte hur Peter jobbar. Så då kanske det blir barnvakt 1-2 timmar. Men jag känner inte för att lämna bort Charlie utan anledning, för det känns som att man har x antal gånger man får barnvakt, då vill jag använda dom tillfällena till något viktigt, eller åtminstonde speciellt.

Men det blir nog bra det med. Förstår mig inte på personer som säger saker som: "Varför skaffar du barn om du ska lämna bort dom". Nog för att jag är mamma, och det är jag dygnet runt, men för både min och Charlies skull måste jag få göra saker som intresserar mig. Tycker inte det är fel att lämna bort barnet/en för att t. ex äta på resturang, gå på bio eller bara mysa i soffan. Alla förhållanden behöver egentid. Och det gynnar även barnen.

Hade Charlie varit en jobbigare bebis (om man får uttrycka det så?) och Peter skulle ha jobbat massor skulle jag åkt hem till någon, gett dom Charlie, gått och lagt mig och så hade dom fått väcka mig när han är hungrig t. ex. För det spelar ingen roll vilka hormoner amningen ger, en utvilad mamma är en bra mamma. Kanske inte skulle gjort så varje dag, men kanske någon gång. Nu har vi tur att Charlie somnar tidigt på kvällen så vi får lite mystid utan att skaffa barnvakt. Det är guld värt.

Och för att totalt byta ämne, Charlie jobbar nog på sin femte tand. Ser en liten vit prick i alla fall. Nu får det väl räcka snart? alltså, jag vet att han ska ha massa tänder till, men att dom kommer med 2 veckors mellanrum? Så han är lite besvärligare nu, men inte alls besvärlig om man jämnför med vissa andra bebisar. Men vi har ju vår måttstock på när Charlie är gnällig, sen kanske det är normalt för andra bebisar.

Dumsnål

Just för tillfället är jag dumsnål, så jävla dumsnål. Så dumsnål att jag blir trött på mig själv. Charlie är hård i magen. Då är katrinplommon grejjen. Men att köpa katrinplommonpure eller katrinplommonjuice, det är ju så dyyyyrt. därför köpte jag en påse med torkade katrinplommon. Läste att man skulle koka upp vatten, ta av kastrullen från  plattan, i med plommonen, mixa och sen sila. Lätt som en plätt! Jo eller hur, vår största sil är en tesil. Och det är inte lätt att sila katrinplommon. Får ju se det positivt, blir ju både juice och pure i alla fall. Till ett helt barnhem!

Iofs, skulle jag köpt burkar för samma pris som jag la ut på plommonen skulle jag bara fått två burkar.

Musik <3

Nu sitter jag här och lyssnar på musik, det är grejjen det. Jag har en förkärlek till musik men nu tycks jag ha glömt bort den lite.. Men det ska vi ta tag i minsan. Dock har jag inte så mkt musik på datorn och jag orkar inte ladda ned spotify igen just för tillfället så jag får hålla till godo med det jag har :-D

Tvättar gör jag med, Lukas kladdade chokladsmet på mig igår på linnet och jag spillde ketchup på byxorna så jag slängde in det i maskinen idag så det inte sätter sig. Det var ju mina nya kläder dessutom ;-)

Charlie skötte sig exemplariskt igår, han fick ju sitta i gåstol för första gången på en vecka för enkelhetens skull. Han rände runt snabbare än Lukas :-P Lukas var en bra barnvakt dessutom när han skulle hålla i gåstolen så Charlie inte vad vid ugnen när Anna tog ut kakorna. Han blir nog en bra storebror en dag :)

Dessutom gjorde Charlie något oväntat igår. Han brukar ju vilja somna i famnen men igår funkade inte det så jag gav upp. Jag la honom i Lukas säng med snutten. Han låg där tyst. Två minuter senare kollade jag in, då hade han somnat. Får försöka och se om det funkar hemma med :) För det är jobbigt att han ska sova i famnen eftersom man måste lägga ned honom vid rätt tillfälle...

Bakat

Idag har jag och Charlie varit till Anna och bakat lite :-) Blev mockarutor och chokladkolakakor. Namnam. Charlie fick sitta lite i gåstol också, första gången på en vecka, det är var superkul.

kändes skönt att komma ut från lägenheten. Det är dom små sakerna i livet som betyder något. Sen att vi skulle baka och vi bara bakade två saker är väl en grejj för sig :-P Men först var vi ju stensäkra på att vi skulle göra Muffins, då fanns inga muffinsformar, då försvann ju en timme på att hitta något annat att baka och sen skulle Charlie ha mat osv.

Men nu ska jag se på CSI :-D

Dagens sötaste x2

Alltså, jag vet att jag tycker att min son är söt jämnt, men två av som sötaste sakerna idag är trots allt dessa två saker:

1. När han ler och man ser hans två undertänder. Finns inget sötare än när man ser ett barn le och dom inte har alla tänder :-)

2. Han får numera leka med alla måttskopor vi fått till ersättningspaketen (eftersom man använder 1 och har 412 typ). Så fort man ger honom en sån så får han världens största leende. Lättroad javisst!

annars är han ju som sagt söt hela dagen varje minut, men just vissa tillfällen är han ännu sötare. Han har ett riktigt charmleende som jag tror kommer bli ett problem framöver. För han lär ju snabbt lära sig att vi tycker det är supersött och varje gång vi säger nej till något kommer ha le. Han har redan lärt sig, för han använder sig av det när han ska sova för natten. därför tittar jag inte på honom när jag ska söva honom ;-) Nej men som sagt, det kommer bli tufft att försöka stå emot det där leendet.

Melodifestivalen deltävling 3

Mina favoriter var Alcazar, Erik Linder och Johannes Bah Kuhnke. Timotij var också en favvo. Så det gick väl ganska bra ändå. Detta var den första deltävlingen med ett bra startfält tycker jag. Så det så.

Parfym

Alltså, jag kan tycka vad jag vill om Carola men det här måste vara det dummaste jag hört.

"Hon gav parfym, jag behöver mat"

Carola har alltså ett fadderbarn i Haiti som inte har råd att gå i skolan för det kostar 150 kr om året. Vad ger Carola honom? Jo en flera hundra kronors parfym. Öhm, ja, kanske hade varit bättre att gett mat eller betalat skolavgiften?

Jag är inget Carola fan, enda gången jag står ut att lyssna på människan är på jul. För tyvärr, hon gör bäst julmusik. Men resten av året försöker jag undvika henne, jag skrattar när hon åker ut melodifestivalen osv. Men när en människa ger sitt hungriga fadderbarn en parfym som kostar lika mycket som flera års skola eller säkert mat för en månad minst, då undrar jag om hissen går ända upp. eller om någon häst har rymt.

Hon kanske bara skulle ägna sig åt musiken?

Parfym

Alltså, jag kan tycka vad jag vill om Carola men det här måste vara det dummaste jag hört.

"Hon gav parfym, jag behöver mat"

Carola har alltså ett fadderbarn i Haiti som inte har råd att gå i skolan för det kostar 150 kr om året. Vad ger Carola honom? Jo en flera hundra kronors parfym. Öhm, ja, kanske hade varit bättre att gett mat eller betalat skolavgiften?

Jag är inget Carola fan, enda gången jag står ut att lyssna på människan är på jul. För tyvärr, hon gör bäst julmusik. Men resten av året försöker jag undvika henne, jag skrattar när hon åker ut melodifestivalen osv. Men när en människa ger sitt hungriga fadderbarn en parfym som kostar lika mycket som flera års skola eller säkert mat för en månad minst, då undrar jag om hissen går ända upp. eller om någon häst har rymt.

Hon kanske bara skulle ägna sig åt musiken?

Mission faild

Ja, nu har jag stavat rubriken fel, men jag orkar inte leta rätt på den rätta stavningen... Skulle göra lunch till hela bunten. Blev kyckling, ris och sås. Majspure för charlies del också för att få grönsakerna. La ned mig och kryddade helt utan salt och allt det där, men nej, det var inte mumma. Antingen det eller så var han inte så hungrig. För han var inte intresserad och efter några skedar så kräktes han nästan.

Antingen så var han inte hungrig (vilket jag tippar på för han gnäller inte efter mat nu) eller så tycker han inte om ris. För kyckling och sås har han redan ätit. Får se. Det var ju ett tappert försök i alla fall. Och för en gångs skull åt vi allihopa på en gång :-D

Snö snö snö

Skulle egentligen på kaffe idag för att fira Peters kusin, men han har valt att bosätta sig i Hagfors så det är för mycket snö för att vi ska våga ta bilen dit. Hade det bara varit Peter och jag hade det varit en annan grej, men nu ska vi tänka på Charlie också. Så nu får vi hitta på saker att göra inomhus. Peter är lite butter över att han skottade parkeringen igår, det syns inte idag.

Ojojoj då

Peters bror ringde till honom förut och ville ha hjälp med bilen. Fixade då så att jag och Charlie kom hem till Charlies "faster" och kusin. Där busade dom järnet. eller ja, kusin busade järnet och Charlie var lugn och fin som en filbunke. Satt och lekte med en leksak, ibland inte ens det :-P

Nu sover Charlie och Peter spelar xbox. Jag skulle egentligen spela farmville, men något är skumt så jag skiter i det. Trött i huvud och kropp är jag nu, men har haft en trevlig dag.

Tänder och sömn

Charlie jobbar på fjärde tanden nu och nu vill han inte sova :P

Har har fått lite alvedon och Peter har gjort chokladbollar till mig och han :-) Alltså inte Charlie.

Trött

Det är lite för mycket nu, problem man försöker skjuta på till sista stund. Men jag vet ju att man inte kan det, därför tänker man ju på att när man ska sova, sov jag något då? Ja tillslut. charlie valde att sova till nio, det gjorde saken lite bättre. För jag har ingen kroppslig klocka som säger åt min att gå upp och ställer jag en väckarklocka vaknar charlie, därför går jag upp när han vaknar.

Om att vara mamma

Oj, trodde aldrig det skulle vara så mkt att tänka på som mamma. Alltså vissa saker hade man ju klart för sig. Man ska byta blöjor, ge mat, gosa, leka osv. Allt det där som är viktigt, men att man skulle fundera på om det är tillräckligt med kiss/bajs, om bajset har rätt eller fel konsistens, om han/hon får i sig nog med mat eller vatten, att man måste kolla så att han/hon andas när han/hon sover osv.

Och att lämna på dagis trodde jag aldrig skulle vara några problem, det är sex månader kvar tills vi ska börja inskola, men hallå, hur ska jag kunna lämna honom på dagis i flera timmar? Hur ska jag kunna bli något mer än bara mamma? Det är något jag måste börja jobba på. Ändå vet jag att jag kan vara utan honom i fem timmar, för det har jag varit tidigare.

Och jag ska orka komma igång igen dessutom. Jag är ganska glad över att det inte är ett jobb jag ska tillbaka till utan skolan. Det blir inte 7-16 varje dag, utan det kan bli två dagar ledigt i veckan. Iofs då ska man plugga, men man kanske inte måste lämna på dagis 8 timmar utan kanske bara 5. Och det är inte lika fysiskt jobbigt. Ja, jag kommer vara helt slut i huvudet, men kroppen kommer orka.

Ja ja, vi har varit på babycaféet idag, trevligt som alltid. Ätit lunch har vi gjort också, lite sent med när man åt frukost klockan 11 så :-P Alltså, Charlie fick ju lunch vid halv tolv, men eftersom Peter gick upp då åt vi ju frukost då. Jag har ju varit uppe sen åtta, men jag gillar inte frukost direkt på morgonen. Verkar lite som Charlie kan bli likadan för det är inte bråttom med gröten på morgonen. Man hinner i lugn och ro med att komma upp själv, byta blöja och kläder på honom, smörja in honom, sätta på kaffe till sig själv. Efter det gör jag iordning gröten, det funkar fint. Inte som när han var liiiiiten och det var bråttom bråttom. Nu har man ju dessutom klockslag till allt så man vet när han börjar bli hungrig så man behöver sällan göra mat i panik. Det är skönt. Detta är en trevlig ålder. Självklart är spädbarnstiden också en trevlig ålder, men nu är han mer nöjd, man kan "leka" med honom (dvs erbjuda leksaker och se på när han leker med dom) och så där. Han har ju aldrig varit missnöjd, men nu klarar han mer.

Nej nu ska jag slita mig från datorn. Hejdå med er.

sömn

Charlie ligger och sover. Synd att jag inte visste innan att han skulle sova så länge, då hade jag börjat diska :-P

Idag blir det babycafe :-) Ska bli roligt. Peter fick sovmorgon idag, han har ju tagit charlie tre morgonar nu så.

Igår plockade vi bort gåstolen. Det är en bra uppfinning för barn som t. ex Alvin, som fortfarande kämpar. Charlie är för lat. Därför får han nu antingen sitta eller ligga på golvet. Får se om han blir nöjdare nu när han kämpar lite mer.

Tårta

Nu ska vi snacka om att vara ute i god tid. Till Charlies födelsedag, ni vet den i juni, ska jag baka en biltårta. Eller nej, jag ska baka två biltårtor för det blir två kalas. Därför försöker jag nu räkna ut vad jag behöver köpa osv så jag har det till juni. Hmm, typ 400 kr plus ingredienser kommer det kosta. Men den kostnaden är ju för allt som har med tårtande att göra, formen finns ju kvar, tårtkniven går inte sönder osv :-P Så det är ju en engångskostnad.

Meeen men, får se hur det blir :-P Ska göra en biltårta iaf :-d om 4 månadera :P

Jaha

Idag har jag varit till Ica och köpt mer fruktpuré till Charlie. Köper Nestlés "fruktbägare" eller vad man ska kalla dom. Tycker om dom för dels är det precis en Charlie-portion i plus att det inte är en droppe tillsatt vatten. Dom flesta är det t.o.m 100% frukt i (hur det nu kan vara det när dom tillsatt c-vitamin, men iaf). Jag avskyr att betala för vatten för det har jag i kranen.

Nu köpte jag även liiiite åttamånders mat för att vänja in honom i. Det är ju större bitar och så lite fullkorn i. Han är ju 7½ månad jag så tycker det borde bli bra. Så det så. För jag har en förhoppning om att fullkornen ska hjälpa hans tröga mage. Köpte fyra olika sorters bägare, 3 st var sex månaders och 1 st var 8-månaders. Men den ena sex månaders var med lite fullkorn i, så tänkte testa den innan 8_månders maten.

Sen har jag gjort lunch också. Jag och Peter fick köttbullar och kokt stekt potatis. Charlie fick köttfärsås och makaroner. Peter och jag fick rivna morötter också, för det var lite för lite potatis.

B-day

Imorgon är en nyyyy dag :-) fast har haft en bra födelsedag idag. Har inte behövt diska, plus på på det. Sen fick jag shoppa, totalt shoppade jag för 1059 och jag la bara till 9 kr ur egen plånbok. Det är inte alla dar man har sån tur :-D Tycker jag hade tur med det mesta idag faktiskt. Hoodien jag dregglat över hur länge som helst fanns fortfarande, det trycket jag vill ha också, jag hittade snygga byxor för 199 kr som satt bra på mig, det är inte varje dag osv osv. Men märks ju att man blivit äldre, effektiv tid tror jag att jag var inne i affärer 1 timme, tre olika och var i provrummet i alla tre :-D

Bilder


Baslinne från Vila


Annat linne från Vila


Jeans från Gina


lång hoodie från Gina


Baslinne från Gina. Är lila men ser blått ut pågrund av blixten


En syn man får se ofta här hemma :-) Man måste inte ligga ned för att leka med babygymet ;-)

Shoppat

Ja nu har jag shoppat. Hade 300 kr på Vila 500 kr på Gina och sen 250 kr löst. det blev:
på Vila:
1 linne/tunika
1 baslinne (fick lägga till 60 kr löst)

På Gina:
1 lång hood
1 par jeans
1 baslinne (fick lägga till 50 kr)

för resterande kronor köpte jag en BH på H&M

bilder kommer senare när Charlie somnat, Peter är inte hemma nu.

Födelsedag

Idag fyller jag år. det har bara gått tio timmar på det här dygnet, folk har väl varit vakna några timmar bara men ändå har jag fått många gratulationer :) Tur att FaceBook har påminelse om sånt ;-)

Men Peter var först med att gratta på rätt dag, klockan 00:01 ;-)

Peter ska till doktorn idag så antagligen ska jag få gå på stan innan :-) Superkul, plus att jag får med mina favoritgrabbar :-) Dom flyr säkert till Teknikmagasinet eller nått ;-) Ni förstår, min familj handlar på Bergvik och köper därför presentkort på affärer på bergvik. jag är mer en MittiCity älskare, och just dom affärerna finns där också :-D Woho :-) Sen tänkte dom till ännu mer, det finns BARA tjejkläder på båda affärerna så jag kan bara köpa till mig själv.

Vila har jag aldrig handlat på men jag har sett massa fina kläder där. Ska bli kul att spendera pengar :-) Gina har jag heller inte handlat så mycket på, men dom har också fina kläder. Där ska man handla om man är gravid för dom har oftast tunnikor som täcker magen och så kan man använda dom efteråt. Så det tipsade jag Charlies faster om och hon lyssnade ;-)

bilder

Nu kör jag ett race en bilder igen :-D


Charlie ligger på golvet och ser på TV


Sen leka lite :-D


Tugga snöre är namnam


Tårta nr 1. Fylling är mixade jordgubbar och dumlefluff. Dekorerad med grädde och dumlefluff. Och dumle som ni ser ;-) Smakade aldrig denna med Peter sa att den var god. (ni förstår, jag tycker inte om grädde men gör gräddtårtor)


den tårtan jag misslyckades med. ena lagret är krossade jordgubbar och sen är andra lagret och övre delen täckt av chokladglasyr. Bara det att den ska nog göras på "riktig" vispgrädde, inte lång hållbarhetsgrädde. Därför stelnade aldrig hela och jag gjorde för mkt. Men felen var bara estetiska, god var den :-D Dekorerad med dumlefluff och jordgubbar. Jag hade inte tålamod till att spritsa fint på den här ;-)


Charlie har ett allvarligt samtal med fasters paljettop :-D

Så, det var bilderna för idag det :-D

Om födelsedagsfirande

För er som missat det så fyller jag år imorgon, och idag var firandet. Det var min släkt, peters släkt och sen kom Anna också :-) Kul, första gången en kompis kommit :-)

Jag fick:
* 1 blomma, som jag inte vet vad den heter ;-) av Magnus
* 2 koppar, 2 frukosttallrikar av Magnus
* alovera gel av Magnus
* presentkort på Vila av Martina
* presentkort på Gina Tricot av pappa och Liselotte
* Pengar till kläder av mamma, Sven, Maja och Mattias
* Pengar öronmärkta till make up kurs :-D svärmor och svärfar
* 2 kollegiblock (går ju åt som smör i solsken när man går på universitetet) och en till snutte till Charlie av Helena (det var hon själv som sytt snutten och hade en över som "Pyret" egentligen skulle ha, men Charlie fick den för att pyret inte vant sig vid den än)
* 1 belock man kan sätta kort i av svärmor

Hoppas inte jag glömt något nu :-D

Angående tårtorna gick chokladtårtan åt mest ;) den är sopslut och det finns lite kvar av gräddtårtan.

Tack alla för en toppendag. Nu ska jag plocka av bordet innan det blir maaaaaat :-)

And then?

Har haft fika besök, men dom skulle hem och baka tårtor. Peter har sett på "The legend of the seeker", tydligen var bara dom första två avsnitten något att hänga i granen. Nu spelar han GTA. Han tycker väl att han förtjänar det, vad vet jag? :-P

Jag har smakat dumlekakorna och något måste gått fel. För dom är stenhårda i mitten. Dom är ju goda, men det är synd om tänderna. kanske skulle tagit bara en halv kola i varje iaf :-P

Hmm, något mer roligt har inte hänt i mitt liv för tillfället.

bilder

Här kommer liiiite bilder :-)


Kul att leka med Mega bloks. Tack Lucas säger han :)


Jag och mitt hjärta :)

Det får ni nöja er med för idag :)

Dumlekakor

Nu har jag bakat dumlekakor. Såhär gör man:

200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

dumlekolor
noblesse

aliminumformar

Blanda allt utom godiset. Tänk på att det bästa är om man ställer fram smöret någon timme innan.

När allt är blandat ställ in degen i kylen. Under tiden kan du: ställa ut 24 formar på en plåt, ta av pappret från dumlen, sitta vid datorn osv ;-)

Efter en halvtimme tar man ut degen ur kylskåpet. Jag hade bara 18 formar så jag ställde dit två bullformar också och hade därför bara 20 formar. Därför tog jag degen, delade den i två bitar, rullade till två längder, delade varje längd på mitten och sen i fem bitar = 20 runda plattor.

Lägg dessa i formen och sen trycker du ned ½ dumle i varje kaka. Jag gjorde med en hel dumle och dom blev HÅRDA

Grädda i ugnen i 10-15 min på 175 grader.

Ta ut plåten och lägg direkt en noblesse skiva på varje kaka. Låt svalna. Förvara kallt.

Superenkelt tyckte jag det var :-D

Onge

sitter på min lilla dator medan Charlie ränner runt i gåstolen. Charlie kommer då fram och knappar på några knappar. Han lyckades stänga webläsaren och göra så att scrollfunktionen på min touchpad inte fungerar :-P

Han har suttit en hel del på golvet och lekt med sin Mega Bloks båt som han fick av kusin. Han förstår ju inte att man ska bygga ihop blocken men lägger jag dom isärtagna i båten tar han upp dom och lägger dom på golvet. Då ska jag lägga tillbaka dom så han kan ta upp dom igen ;-)

Öhm

Idag blir det att göra dumlefluff och dumlekakor. Måste ju göra dumlekakor för jag missade att smaka på dom när vi var på Charlies kusins kalas och alla tjatar om dom ;-) Och Dumlefluff tjatar Tommy om så då måste jag också smaka :-P Fast jag tror inte jag tycker om det med tanke på att jag inte gillar grädde ;-) Och imorgon blir det att göra alla tårtor. Peter och jag har nu bott ihop i 2½ år om jag räknar rätt. Det blir rätt många kalas. Inte ett enda kalas har vi bjudit på hemmagjord tårta. Nu när jag ska det och ser framemot att stå med det vill Peter göra ena tårtan! Det fick han inte :P Snäll jag är ;)

han kan få göra någon tårta till Charlies födelsedag :-) Iofs han skulle kunna få göra den som är choklad, men det är bara en glasyr som ska vara mellan lagren och på toppen. jag tror peter vill använda spritsen och allt det där ;-)

ICA vs Pekås

Skulle handla lite inför mitt kalas igår. Började med att gå till ICA, men deras chokladbottnar gick ut förra året (är ju iofs inte länge sedan) men därför gick vi till Pekås istället. Detta hade inte dom som jag skulle vilja ha:
* Chokladbottnar
* jordgubbsmousse
* Dumle

Jag har aldrig varit med om en affär som inte har dumle! Men Peter får fixa det istället. Istället för jordgubbsmousse köpte vi frysta jordgubbar. Då man kan dekorera också. Blir ganska lite fika ändå när jag fyller år. Detta kommer det att bjudas på:

* Gräddtårta med dumlefluff och jordgubbar
* Chokladtårta med choklad ;-P
* Dumlekakor

Det får räcka där :-P

Preventivmedel

Sitter ju ganska mkt på familjeliv som ni alla vet. Där får man läsa många trådar som går typ såhär: "Hon är gravid och vägrar göra abort" eller "han vill att jag gör abort". Den första frågan alla ställer är då "Använde du/han kondom". Svaret blir oftast nej.

Alltså tyvärr, ni killar har det fööööör enkelt. Vi tjejer har miljarder olika p-medel att välja mellan. Alla lika illa typ. Ni har 2. Kondom eller avhållsamhet. Hur jävla svårt är det att rulla på en konom? Okej om bruden ifråga säger att hon tar p-piller men inte gör det. Då skulle jag om jag var kille bli rätt arg. Men jag antar, eftersom dom flesta läst biologi, vet hur barn blir till. Det är genom oskyddat samlag. Det finns dom som blivit gravida när dom blivit av med oskulden, eller första gången efter förlossningen osv. Det krävs alltså bara ett enda samlag.

Och något som stör mig ännu mer är att det är vi tjejer som ska fixa allt. Vi ska käka p-piller, använda pessar, ha en kopparspiral, ta p-sprutor osv osv. Lätt som en plätt. Det finns dom som inte tål hormoner (jag inräknad), stöter ut spiraler osv osv.

Ännu dummare är dessa som raggas upp på krogen av någon som vill ha barn. Hon säger att hon äter p-piller eller vad hon nu gör. Killen köper detta och har oskyddat sex. Men ursäkta mig, vem har oskyddat sex med en främling? Har ni hört talas om herpes, klamydia, hiv osv? Och nu verkar det dessutom som så många råkar ut för det här. Tänker man inte efter före då? Eller tänker man, det händer inte mig?

Minns när jag satt på en historialektion i trean på gymnasiet. Läste då tillsammans med ettorna, för att det skulle passa mitt schema (valbart ämne). Då, en gång när läraren är ute på ärende, sitter en kille och tjatar om hur jobbigt det var att tvinga en tjej till abort. Men tänk efter före! För det kommer alltid vara så att kvinnan har sista ordet gällande abort. Använd kondom. När man är så ung kan man till och med få dom gratis! Och ha ett samtal inför varje nytt förhållande. Kanske inte just första dejten, men när man börjar bli mer seriös, fråga tjejen ifråga vad hon skulle göra om hon blev gravid. Svarar hon att hon skulle behålla och det inte är vad du vill, använd kondom. Strunta i om hon använder p-piller eller nått, det är bara 99% säkerhet.

Något jag önskar är ett p-medel för killar. Så dom också kunde få ta lite ansvar. Sen kanske man skulle ha en omkurs av biologi i typ gymnasiet, för dom flesta verkar glömma det som man går igenom i högstadiet.

Och avslutningsvis, om ni nu ska använda er av ett p-medel endast, säkra perioder är inte säker och avbrutet samlag är heller inte säkert. Det finns ett enda 100%igt skydd och det är avhållsamhet. (jag har funderat på det här, det säkraste, efter avhållsamhet måste ju vara p-piller, kondom och avbrutet samlag i kombination)

Dagen

Nu har vi gjort allt vi ska jag och Charlie. Och när vi kom hem var ju pappa hemma :-D Vägde Charlie också för vi kom för tidigt till babycafét. 9,8 kg ligger han på nu :-P Stora pojken :-P

Vänder sig gör han hela tiden. Mage tycks vara favoritläget nu, vilket som sagt är bra. Meeeen, lätt att klä på en unge som ligger på mage? Nej. Eluttaget i hallen var intressant, han fick pilla lite på det för han hade vantarna på sig. Så jag i lugn och ro fick sätta på honom mokasinerna :-P

Sen när Charlie vaknar ska han få leka med Mega Bloks båten han fick av kusin Lucas. Det ska nog bli skojj. Han tycker ju om Nalle Puh så. Hur ett så litet barn nu kan tycka om något :-P Han har en nalle puh telefon och det enda roliga är att pilla på figuren som föreställer just Nalle Puh ;-)

Go Charlie

Charlie har fått ligga en massa på golvet idag. Och det är magläge som gäller. Har han bestämt. La honom på rygg, dröjde inte länge innan han var på mage. Bra det, för han ska inte ligga mkt på rygg med hans sneda huvud. Åla kan han inte, inte framåt i alla fall, men han han vrida sig eller hur man säger. Men man får inte begära för mycket, han har ju precis börjat bemästra att lära sig. Men jag är en elak mamma som lägger sakerna en liten bit bort ;-) Så man ska göra, annars lär han sig ju aldrig :-D

Snart dags att bege sig mot komunhuset :-D Sen babycafé, har ju inte varit där på ett tag nu. Superbra att det alltid sammanfaller med att Peter jobbar. Då har jag oftast lite tråkigt. Fast det är bra att han får jobba, han blir mer harmonisk. Nu är ju Peter alltid harmonisk, men han har varit mkt uttråkad. Jag klarar av att vara hemma mer än han gör.

Nej nu ska jag sluta svamla och ta tag i mitt liv :-P

dagens kommande bravader

Nu har vi varit vakna en timme. Charlie har fått frukost och allt det där. Idag ska vi först till komunkontoret och lämna in dagisansökan, sen ska vi på babycafé.

Blir så trött på komunen. Kollade deras hemsida och det stod att man ska tidigast lämna in ansökan sex månader innan dom ska ha platsen. Det blir ju nu i februari. Men sen när jag var på babycafé och dom hade information om dagis så sa dom att har man inte sökt än och ska ha i agusti är man sent ute. Bara för att jag följer vad dom säger är jag alltså sent ute!

Men annars är jag nöjd. Charlie ligger på golvet och leker och är nöjd över det. Jag kan inte lämna honom på golvet för att t. ex gå på toa, då blir han upprörd, men är jag i närheten går det bra att leka på golvet. Jag vet att jag la honom på rygg, nu ligger han på mage :-) STOLT MAMMA :D

Dagen

Anna skrev en statusuppdatering på Facebook att Lukas sagt att Charlie skulle komma. Då tyckte vi att Lukas faktiskt kunde få rätt. :-) Det bjöds på mat :-D Sen satt vi lite framför TVn och allt det där man gör. Sen blir både jag och Anna sugna på godis så hon och jag åkte till Coop och köpte godis. Då passade jag på att köpa två böcker till Charlie. Dom är i typ skum. Han fick leka med en sådan hos kusin i söndags och tyckte om den och då tyckte jag han kunde få en egen. Så han fick två ;-) Handlar om Barbapapa, Barbamama och deras barn :-)

Sen fick vi ta och åka hem och här sitter vi nu. Charlie sover sen ett tag tillbaka. Idag ville han inte somna hos mig, nej han skulle sova hos pappa. Här finns inga sömnmetoder inte. Har inte hjärta nog för sånt :-P Fungerar inte heller tror jag. Vet inte hur vi ska få Charlie att somna själv. Tror för mkt händer nu för att han ska kunna slappna av tillräckligt.

Peter spelar GTA och här sitter jag. Funderar på att gå och lägga mig.

Tråkigt

51 frågor när du har tråkigt!


1. Hur ser din drömkille ut, om det bara gäller utseendet? Hmm, lång. Det är nog allt. Han får gärna vara lite mulligare än mig så jag ser smal ut ;)

2. Har du fått en kyss den närmsta veckan? Jajamensan.

3. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Peter, Charlie, katterna

4. Hur lång är du? 175,5 cm

5. Vilken är den senaste filmen du sett? Spindelmannen 3

6. Skriv hela ditt senaste sms i inkorgen: "Ja tillslut så"

7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka sms

8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Dom är skilda, men min pappa är nu gift igen :-P

9. När såg du senast din mamma? den 31:e tror jag

10. Icke godkänt i något ämne? Noppe. Knappt så jag fått IG på ett prov. Fast det fick jag, på två matteprov i matematik B, men gjorde omprov och klarade kursen. Och det tycker jag är en bedrift med tanke på att vi var typ 5 st som klarade den kursen i vår klass.

11. Mvg i något? Ja. Men minns inte vilket :P

12. När vaknade du idag? 9.00, Charlie sover länge ;)

13. Vilken är din favoritplats? Jag har ingen favoritplats. dom flesta ställena är bra så länge man har bra sällskap.

14. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhus.

15. Vart tror du att du befinner dig om tio år? Då är jag 31 år gammal, antagligen gift med Peter. Har förhoppningsvis ett barn till, Charlie är 10 år gammal, jag jobbar förhoppningsvis som lärare.

16. Hur stor är din säng? 180*200

17. Vad sover du i? sängen?

18. Hur många kuddar har du i sängen? 5-6, men jag använder en av dom

19. Var har du bott/bor? Öhm, Högboda, skoghall, karlstad vad jag minns.

20. Tycker du om kinamat? Ja.

21. Tycker du om kaffe? Ja

22. Vad dricker du helst till frukost? Dricker jag något till frukosten är det O'boy, däremot dricker jag kaffe efter frukost

23. Kan du spela poker? Ja det kan jag. Eller iaf Texas hold'em

24. Känner du någon med samma födelsedatum som dig? Ja, eller inte samma år, men samma dag

25. Vill du ha barn? Ja, har redan det, men skulle vilja ha minst ett till

26. Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska.

27. Har du någonsin åkt ambulans? Jag vet inte. Alltså, jag har åkt med en som åkt ambulans, men om jag någonsin varit den "sjuka" i en ambulans vet jag inte. Tror jag tagit mig till sjukhuset av egen maskin (eller andras maskiner, så som bilar)

28. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng.






29. Vad spenderar du helst pengar på? kläder, smink

30. Är du cool? Nja

31. Kan du rulla med tungan? Ja

32. Vem är den roligaste människan du känner? Hmm, svårt. Jag känner många roliga

33. Vad har du för ringsignal? Mössens sång i Askungen

34. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, en prinsessklänning jag fick av min syster

35. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En mobilkartong

36. Kan du byta olja på bilen? Nja, inte byta, men jag kan kolla :D

37. Vilken var den senaste boken du läste? Hmm, svårt att veta. Antagligen någon förlossningsbok.

38. Har du haft sex under de senaste två månaderna? Behöver ni verkligen inte veta något om

39. Dansar du i bilen? Nej

40. När var du i kyrkan senast? Någon gång i november tror jag det var. På avlövningen av dopträdet i kyrkan Charlie döptes i.

41. Hur många hål har du? Antar att tänderna menas. Hoppas det i alla fall. Och svaret är tyvärr ja. Jag har fortfarande en mjölktand kvar för det finns ingen tand under den. Och i den tanden finns ett hål.

42. Har du någon piercing? I öronen. Har haft i näsan men den tappade jag hela tiden, och sen hade jag en i läppen men tog ur den för att kunna söka jobb.

43. Har du någon tatuering? Nej, men planerna finns där. Trots att varesig mamma eller pappa tycker att det är en bra idé.

44. Gillar du någon just nu? Ja, min sambo, min son, min familj, mina vänner.

45. Har du provat droger? Nej, kommer inte på fråga. Jag är för smart för sånt

46. Röka eller snusa? Tyvärr var jag inte smart nog att hålla mig borta från nikotinet.

47. Har du pojkvän/flickvän? Jag har en pojkvän/sambo/fästman

48. Vad är ditt mobil nummer? en massa siffror. Börjar på 07.

49. Vad ska du göra ikväll? Se på "Vinterspelen i Åre"

50. Har du några syskon? Ja. Med blodsband har jag 2 systrar och 4 bröder. Utan blodsband har jag 1 syster och 1 bror.

51. Hur mycket pengar har du på din mobil? Jag har inte kontantkort.


Uppdatering Charlie

Nu kan Charlie vända sig på golvet :-) Mage - rygg i alla fall. Han kan egentligen rygg- mage också, men han behöver träna mer på den. Och ja, han är liiiiite sen, men inte FÖR sen. Alla barn är som sagt olika. Känns som många föräldrar glömmer det.

Fast egentligen, vad spelar det för roll när han vänder sig. Det kommer vi inte prata om sen när han väl lärt sig allt. Sen kanske han blir tidigare på något annat, vem vet. Mamma säger ju att jag gick sent så, det kanske är lika för Charlie. Jag vet att jag bara njuter av lugnet för tillfället :-)

Fattiga riddare

Idag blir det fattiga riddare till mat :-D Är väl egentligen mer ett mellanmål, men i alla fall :P men men :-P

Charlie har precis vänt sig på golvet. tidigare har han bara vänt sig i sängen eller soffan, men nu gjorde han det på golvet. Han låg på mage och leksaken var lite elak och ville inte komma närmare honom så då vände han sig till rygg, men då kom han på att det hjälpte ju inte riktigt så han rullade tillbaka på mage :-P

Jaha

Ja den här dagen har också börjat. För flera timmar sedan men i alla fall :-P

Det finns inget idag som jag orkar göra. Tack gode gud att jag diskade igår, får göra det ikväll också. Peter är ju inte borta mer än till i kväll max så då får jag hjälp med att han tar Charlie när jag diskar.

Nu ska jag dricka kaffe och försöka vara så levande jag kan vara. Förstår inte hur jag kan vara så trött, fick sova ordentligt och allt det där. Förstår inte hur jag ska orka sen när Charlie klättar, ålar, kryper och går. Men men, det löser sig väl. :-P

Trött

jag vet inte, men just nu känner jag en blandning mellan trött och uppgiven. Fortfarande orolig över det här med Charlies huvud. Det hör väl till antar jag. Skulle jag inte ha det att vara orolig över skulle det vara hurvida han får i sig rätt mängd mat, eller något annat. Men just nu skulle jag vilja ha något simpelt att oroa mig över. Men iofs, jag tror inte det handlar om att det är suturerna som gått ihop för tidigt eftersom han alltid legat åt samma håll. Men då är jag istället orolig för att ingen ska lyssna på mig och han alltid kommer ha ett snett huvud. Ja som sagt, jag gör som alla föräldrar gör. Oroar mig. Jag har aldrig varit en sån som oroat mig om hurvida Charlie andas eller inte. Jag har aldrig behövt stiga upp för jag oroat mig för det osv. När jag istället väl oroar mig så är det över konstiga saker...

Nej men nu ska jag försöka sluta oroa mig, finns inget jag kan göra just nu... Bara invänta tid till röntgen.

Kalas

Charlies kusin fyller år i mars egentligen, men då har dom flyttat så dom slog ihop hans kalas med hans mammas så vi firade honom idag. Kul att se den stora plutten som snart går. Tyvärr glömde jag och Peter att plocka med Charlies snutte så det blev att åka hem efter bara några timmar för han var så trött att han skrek åt allt. Förut har det inte varit så noga med snutten, men nu är den otroligt viktig. Han kan inte ens somna hemma i lugn och ro utan den. Men eftersom det inte varit så viktig har vi inte alltid med den. Får bli ändring på det.

Nu har vi alla här hemma ätit och jag väntar på att klockan ska bli sju så är det dags för Projekt Runway. Efter det ska jag ta tag i disken, har ju lite grann eftersom jag fick ställa mig och göra köttfärsås imorse :-P

God morgon god morgon

Charlie vaknade för 45 minuter sedan så nu har han ätit frukost, fått ny blöja och borstat tänderna. Dock inte helt i den ordningen. Han har en biologisk klocka som aktiveras mellan 8:00 - 9:00. någon gång under den timmen vaknar han. Men jag är inte bitter, jag är supernöjd. Fungerar superbra att gå upp den tiden :-) Skulle nästan vara villig att ge en av hans timmar till er som har problem med barn som vill gå upp klockan 5 på morgonen.

Öhm, Peter la inte in chokladbollarna i kylen igår så nu ligger en på golvet. Jag skyller på katterna. får nog slänga den nu :-P

Charlie var snäll och hjälpte mig igår när jag gjorde chokladbollarna. För samtidigt som jag gjorde dom skulle Peter städa så jag hade honom i gåstolen i köket. Smeten gör jag såklart med elvispen, trots att Malyn säger att man inte ska göra så. Då hjälpte Charlie mig att hålla upp sladden, men det negativa med det var att han ibland drog ut sladden.

Melodifestivalen

Här kommer min uppdatering om vad jag tyckte om kvällens delfinal. Tänkte börja med att gå igenom låtarna en efter en.

* Ola - Unstoppable
Bra låt, den som var mest Schlager i mina ögon. Klatchig låt som sätter sig. Värd sin plats i globen.

* Jenny Silver - A place to stay
öhm, ursäkta men jag minns inget av låten. Hon hade en silver handske. Minns inget annat. Ganska dålig med andra ord.

* Linda Pitchard - Yot make me hot hot hot

Bra låt. väldigt bra, lite Shakira varning på den dock. Men den var bättre än vissa låtar som gick vidare

* Pain of Salvation - Road Salt

Mysig låt, men påtok för tråkig. Väntade på att ngt skulle hända.

* Anders Ekborg - The Saviour
Min favorit. Den bästa. Kanske inte just låten, men Anders får sådan kontakt med publik och kamera eftersom han håller på mycket med musikal och tv. Den bästa artisten iaf.

* Jessica Andersson - I Did It For Love
Bra låt men tror inte den skulle vinna den stora tävlingen

* Frispråkarn - Singel
Tyvärr, rap kommer ALDRIG platsa i melodifestivalen. Men han var otroligt bra, men det är absolut inte schlager. Tyvärr.

* Salem Al Fakir - Keep On Walking
Bra låt, sätter sig. Meeen för tråkigt framförande. Han var mkt bättre när han framträdde andra gången än första. Mer liv!

Jag tycker att Anders Ekborg och Ola skulle gå direkt till Globen samt Jessica och Linda till andra chansen. Tyvärr tyckte jag dagens startfält var otroligt dåligt. Hoppas på en bättre nästa vecka :-D

Melodifestivalen

Idag är första deltävlingen så det blir mys framför TV'n. Peter är inte glad för att jag ska se på melodifestivalen, men nu har jag stått över det varje år nu. Tidigare har jag sagt att jag bara behöver se den svenska finalen och sen den europeiska finalen, men i år ska jag se på ALLA :-D så det så :-) Funderar på vad man ska äta till. Kanske lite kladdkaka? Chokladbollar vore något också iofs. Peter får bestämma när han kommer hem. I morgon måste jag ställa mig och göra puré till Charlie också. Meeen det tar vi imorgon :-)

Mitt hjärta klappar för er


Ursäkta mig?!

Finns en omröstning nu på familjeliv där frågeställningen är vilket av olika alternativ som man tycker är det värsta för ett barn under tre år. Bland alternativen finns:
*åka frammåtvänd i bilen
*åka frammåtvänd i vagnen
*ha napp
*ammas till 2-3 års ålder
*använda gåstol
*använda våtservetter

Och tack gode gud, det som fått flest röster är att åka frammåtvänd i bilen. Men på andra plats kommer amning tills dom är 2-3 år. Ursäkta mig hur tänkte man? För mig finns det inget i den listan som är lika illa som att sitta frammåtvänd i bilen. Och hur tänker folk, det är ju inte så att man helammar en tvååring. H*n kanske får en slurk om dagen eller så. Detta är egentligen helt normalt. Sen att folk inte vill göra det är en grej, men att fördömma dom som gör det och till och med tycka att det är "farligt" för barnet.

alla som känner mig vet att Charlie bara ammades i två veckor. Men hade det funkat och jag kämpat mer hade jag nog gärna fortsatt till 1 års ålder i alla fall, såvida inte något gjorde att det var jobbigt.

För hur någon kan vända ett barn för tidigt förstår jag allvarligt talat inte. Okej om man har den längsta stolen på marknaden och ungen växt ur den. Eller om barnet drabbas av åksjuka båkåtvänd eller vad det nu kan vara. Men förklaringar såsom: "han hade benen så obekvämt" orkar jag inte med. Hellre brutna ben än bruten nacke. Anser jag.

Jag kommer inte vända Charlie innan han är fyra år. Såvida han inte blir för tung eller lång för alla stolar som finns. Och den vi köpt nu är den med näst högst rygg på marknaden idag om jag fattade rätt. Samt högst viktgräns. Eller ja, dom flesta har 25 kg som viktgräns nu.

doktor avklarad

Idag har Charlie varit till doktorn angående huvudformen. Remiss skickad till röntgen. Det är remiss på remiss känner jag. Jag vill bara veta NU vad vi ska göra osv. Men det känns lönlöst. Vi får samma tips om och om igen: "Vänd sängen" eller "rulla en handduk under lakanet så han inte kan ligga åt det hållet". det funkar inte.

Finns en kudde jag tänkte vi skulle testa. jo men tack så mkt, bara upp till sex månader. Det är som en stoppkloss åt båda hållen, så han ligger på den sidan man vill att han ska ligga och han kan inte rulla till mage och inte till rygg. Men nu är han såpass stark att han tar sig ur den.

Ska i alla fall till röntgen och se om det är så att två plattor börjat växa ihop. Men det är tydligen ytterst ovanligt så det tror vi inte. men det känns så dumt att alla bara säger att det ordnar sig. Är det därför det bara blir värre? Han kan ju inte ligga på den andra sidan.

Farbror Doktor

Sitter nu och försöker läsa på så mkt som möjligt om vad man kan göra mot snea huvuden så jag vet vad jag ska prata med läkaren om. För vi ska ju till läkaren idag.

Charlie är inte rolig nu, han vill absolut inte sova trots att han är trött. Jämnför med hur länge han sover tar det dubbel så lång tid att få honom att sova. Och han måste sova för han blir gnällig annars.

tänder

Usch vad jag inte tycker om tänder. alltså, dom är väl bra när man ska äta mat och sådär, men tusan när dom ska "kika fram". sååå, räcker det med tre tänder? Snälla?

Meeen får väl se det positivt, idag har ju Charlie klarat av att vara med Peter. Han är ooooooooooooootroligt mammig nu. Igår gick det knappt alls, men idag gick det fin fint nästan hela tiden.

Imorgon blire läkaren. Hoppas på det bästa.

Jag ska se klart på CSI sen ska jag göra som alla grabbar i det här huset och sova.

Trött

Hmm, känns som det är det enda jag är nu förtiden. Trött.

alvedon

Alla tjatar om att Alvedon är bäst i suppar, men jag har aldrig testat det. Däremot kom jag fram till igår hur man bäst ger Charlie alvedon. Vi brukar ge i medicinspruta och så kommer jag alltid på det EFTER han ätit. Igår fick han alvedon hos Tommy och tommy hade bara en doseringssked. Tänkte, det får bära eller brista. Det gick superbra. Han sörplade i sig allihopa fort och blev arg för att det var slut. Men då var det mest för att det var jämnt innan han skulle ha mat så då gjorde jag iordning ersättning och sen var allt frid och fröjd.

så jag ska fråga efter en sån där sked nästa gång jag är till apoteket. Kan ju förstå att man hellre får det på det sättet än att man får det insprutat i munnen.


Vaken

får börja med att förklara för er som kanske inte är helt uppdaterade. Vad jag menade med att göra något åt Charlies huvud är att hans huvudform nu är väldigt sned. Så ska det ju inte vara. så därför har en remiss skickats till Gripen.

Skulle egentligen på Babycafé idag, men jag tror att Charlie mår bra av att få vara hemma idag. vi har ju varit borta två dagar i rad nu så vi tar en hemma dag idag. För Charlies skull. Nu ska jag dricka kaffe och sen ska vi borsta tänderna.

Födelsedag

Ja, inte min då utan Annas. Charlie och jag var dit och grattade. Sen hämtade Peter oss, skööööönt, trött på bussar nu.

Trött som tusan är jag, ska snart gå och lägga mig. Men har haft en trevlig dag idag :-) Och imorgon är det babycafé. håller mig sysselsatt nu när Peter jobbar :-) Så det ska vara det :-D skulle jag bara sitta här skulle jag klättra på väggarna.

längtar tills på fredag då vi får reda på vad vi ska göra med Charlies huvud.

Matlagningsprogram

Sitter och ser på Rachel Ray på trean. Funderar på olika matlagningsprogram. mitt favvoprogram måste ändå blir "vad blir det för mat". leila bakar och leilas mat hamnar på en andra plats :-D Men det enda programmet som jag lagat efter är faktiskt Rachel Ray. Gjorde Mac'n'cheese efter hennes recept, HÄR är receptet. Peter älskade det och tjatar fortfarande om det trots att det gårr 1½ år. Jag däremot tyckte det var för fett. Men i alla fall, det är enda gången jag lagat mat efter ett program. däremot så är det snart min födelsedag, som kommer firas den 13:e eller 14:e och då ska jag bjuda på en tårta som jag såg på Leilas mat, eller om det var Leila bakar. minns inte. Tror det var Leilas mat för hon gjorde mer än bara bakade.

Jag är även väldigt suger på att testa Per Mobergs surdegsbaguetter. Varför köpa dyra baugetter när man kan baka dom med bara vatten och mjöl? Och nu har vi brutalt mkt mjöl för Peter la ned det i vagnen utan att jag visste det och sen när han gick till swedol la jag också ned det i vagnen :-P

Ska till min födelsedag också testa att baka en tårta med Fluff. Men funderar på vilket fluff. Ska kolla runt lite på recept. försöker alltid ha något hembakat till min födelsedag, förra året var det nonstopkakor och kexchokladpaj och året innan var det någon mocka tjoff som inte var allt för god. Fast chokladbollarna gick ned, det tyckte mina syskonbarn om :-)

Charlie ligger och sover nu. Märker att han har blivit så mycket smartare. eller ja, han har ju inte varit osmart innan, men han utvecklas. t. ex satt han på golvet och skulle ta en leksak som låg framför honom.Då kom han fram till att han skulle ramla om han tog den så han stödde sig mot mitt ben (jag satt framför). Och han håller på att testar sig fram nu. "Hur långt når jag innan jag tappar balansen". Supersött. Tog lite kort, men vi vet ju allihopa att det dröjjer innan jag lägger upp dom :-P Och hamnar dom någonstans är det på Facebook. Just för att jag vill inte att vem som helst ska ha tillgång till vilka bilder som helst. då är facebook bra för man måste vara vän med mig för att se dom.

Nu har jag tjatat nog med hål i huvudet på er :-P

osynlig

Läste precis en debattartikel skriven av en mamma till tre barn som är sjukskriven pågrund av fibromylagi bland annat. Hon har fått mycket skit för den om jag fattar rätt. Men alltså, ångest är en sjukdom, fibromylagi är en sjukdom. Dock är det osynliga sjukdommar. Du kan inte ta ett blodprov och sen få svaret svart på vitt. Men likväl är det en sjukdom. Och måste behandlas som det.

Men jag kan förstå varför försäkringskassan går hårt åt dom. Vi lever i ett land där kvinnor med extrem foglossning kanske inte får sjukskrivning. Och då kanske det handlar om två-tre månader. Här snackar vi ett helt liv nästan! Och jag tror att om någon vill lura FK så är det med osynliga sjukdommar dom lyckas. Därför går dom som hårdast åt på dom.

Här är vad jag har lärt mig om allt: Det kommer alltid finnas dom som behöver sjukpenning som inte får det, och det kommer alltid finnas dom som inte behöver sjukpenning som får det. that's life. Allt kommer funka så. Trist med sant.

Jag håller med om att något borde göras, men jag tror inte utförsäkring är rätt steg att gå. Däremot arbetsreabilitering. Fast frågan är om någon som precis orkar ta hand om sina barn orkar att jobba. Och barnen måste ju vara prio 1. Men jag tror att många som idag får pengar från FK skulle må bra av arbetsreabilitering. och jag tror inte dom vill sitta hemma. väldigt få personer kan må bra av att sitta hemma. Men man kan inte gå från att inte jobba alls till att jobba 100%.

Trött

Charlie och jag åkte till staden idag som sagt. gick in på Mitt i City för att ge honom mat så han inte skulle bli hungrig under prommenaden. Sen gick vi till torget för att möta Matilda. Eva var magsjuk så hon kom inte. så gick vi en lite prommenad innan vi gick till Coffehouse by George. jag har aldrig varit där så det var kul. Verkligen anpassat för barn! Otroligt bra så sett. och deras varma choklad med vispgrädde var inte att leka med heller ;-) Sen skulle jag och Charlie egentligen till Tommy för att käka bullar men jag kom fram till att det skulle typ bli att gå dit, säga hej och sen åka hem igen. får se om vi tar det imorgon istället.

Sen åkte vi hem och Charlie fick lite gröt innan det blev dags för sängen. Sen diskade jag halva disken, resten får bli imorgon. Vi pratade lite videosamtal med Peter också så han fick se Charlie. Charlie ville bara äta upp telefonen ;-P Men det var kul att se hur glad Peter blev av att se Charlie. Det finns ingen bättre pappa än Peter. Eller ja, min är ju rätt bra den också (Arnold alltså). Men mitt barn / mitt/mina kommande barn skulle aldrig kunnat fått en bättre pappa.

Även om förhållandet förändras så drastiskt när man får barn så finns det inget som ger en sån boost heller för den delen. För Charlie är det bästa som hänt mig, och det hade aldrig hänt utan Peter. Jag trivs verkligen med att vara mamma.

Så. Nu ska jag se på CSI. Hejdå.

Staden

Idag ska jag och Charlie in till staden. Har genom familjeliv träffat några andra mammor som är mammalediga så vi ska på en prommenad och sen fika lite :-) Vore kul att träffa några fler mammalediga. Giia flyttade ju så :-P

RSS 2.0