Hoppas det inte gorilla

Saftigt uttjatad fras känner jag. Hela jävla fredagen sas den meningen om olika saker. Och igår på gripen fick Charlie välja en leksak och väljer en stämpel (jag har lärt honom bra) med en gorilla och då säger sköterskan: "Då tänker jag på hoppas det inte gorilla".

Dagens soundtrack

Här kommer dagens låt, sommarplågan Om sanningen ska fram. Tycker dels texten är klockren och sen gillar jag flowet. Vissa låtar lyssnar jag på för texten och vissa låtar har sånt flow att jag överhuvudtaget inte bryr mig om texten.


Hög på livet

Någonstans i allt det här känner jag mig hög på livet, men det är väl högst tillfälligt. En kompis jag pratat med som hyffsat nyligen separerat från sin sambo sa att hon tyckte det var kul att söka lägenhet och att planera, men när hon sen väl satt ensam i lägenheten var det inte lika roligt. Det är väl något liknande som kommer hända mig. Men det ska nog lösa sig, jag har MASSA att sysselsätta mig med, t. ex mina två sommarkurser och min stora hobby! Sen har jag massa underbara vänner och familj som kommer hjälpa mig igenom det mesta! De kommer hjälpa mig att vara stark. Ensam är inte alltid stark, men med rätt stöd är man inte ensam.

De första veckorna efter "beslutet" ville jag bara deppa ihop och slets dagligen mellan tankarna "det var rätt beslut" och "det här var helt fel beslut, jag ångrar mig". Men nu har jag kommit till ro och kan se att det var ett bra beslut. Sötslisk-serien Sjunde himmelen handlade om bröllop en gång och då sa prästen (Camden eller vad han nu heter) att i hans och hans frus vigselring står "Du tar fram det bästa i mig". Det fick mig att tänka, vi tar inte fram det bästa i varandra, för jag är 100% säker på att vi har bättre sidor än att vara smågriniga på varandra hela tiden.


Så ja, jag har äntligen kommit till ro med beslutet, även om jag inte ens påbörjat att "gå vidare". Det är jäkligt svårt att försöka gå vidare när man bor ihop, det får jag ta när jag flyttat.

Dagens soundtrack

Där kommer dagens soundtrack. Chris Medina - What are words. Misstänker att i princip hela världen vet vad låten handlar om så jag drar inte den historien här ;)

Han förstår mig

Jag tror Turbo kan läsa tankar. Kände mig lite smått ensam, hann känna så i ca 20 sekunder innan han låg tätt in till :)

It only happens in Örebro

It only happens in Örebro, staden som har porr på väggarna och en kanin som visar rumpan för kyrkan. Staden där det händer grejer och man får en slickad cider.
Tack alla för en UNDERBAR helg!

Tjoho!

Blandade känslor finns nu i min kropp. Jag var till KBAB idag med papper, om inkomst och grejjer. Hon jag pratade med sa att det skulle inte vara några problem och att alla papper var i sin ordning. Så på tisdag (på Charlies födelsedag) ska jag dit och skriva kontrakt. För första gången i mitt liv ska jag för det första stå på ett lägenhetskontrakt, och dessutom helt själv. Tidigare har jag inte stått på något kontrakt. Det är en lättnadskänsla någon stans i kroppen. För det är ju solklart att har man gjort slut så behöver den ena flytta. Och att jag kunde få en lägenhet så fort! Jag menar, det är tillträde på fredag nästa vecka.
Samtidigt så har jag någon annan känsla, det är inte ångest, inte oro utan mer fundersamma tankar om hur f*n det ska gå. Som sagt, jag har aldrig bott själv. Jag bodde hemma hos mamma ett par veckor när de var i sommarstugan. Det är det närmsta jag kommer till att ha bott själv. Nu ska jag bo själv och de enda jag behöver ta hänsyn till är grannarna (dvs inte borra sent eller spela för hög musik, som jag dessutom inte gör annars heller) och Charlie. Vill jag ta disken en annan dag så kommer ingen klaga på det. Eller jo, jag för att diskberget förökar sig ganska snabbt. Vill jag ha rosa påslakan kommer ingen säga något. Men det kommer heller inte sitta någon i soffan på kvällarna förutom jag. Ingen kommer sätta på kaffe eller baka sirapskakor.
Som sagt, det är inte oro eller ångest, och det kommer nog heller inte bli, det är bara med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot att bo själv.

Hur är det?

Alla frågar hur det är med mig, det kan jag tyvärr inte svara på. Jag vet inte hur det är, jag vet inte hur det blir. Just nu är det "bra". En känsla av "åh jag får göra som jag vill" infinner sig när jag kollar på heminredning. Äntligen kan jag köra på min "vitt och björk"linje i möbler. Jag behöver inte fråga någon om en lampskärm.
Men om några veckor när jag sitter i min (första) helt egna lägenhet ensam vet jag inte hur jag känner. Då kommer jag kanske sakna den bruna tv-bänken och någon som håller om mig i soffan. Så jag vet inte hur det är. Det känns bra nu, jag håller ingen mask uppe, det känns bra. Men fråga mig igen om några veckor och ni kan få ett annat svar.

En suck av lättnad...

Var och tittade på en lägenhet idag på Gruv(o)lyckan och ska imorgon ringa och säga att jag vill ha den. Det skulle mycket till för att jag skulle tacka nej, och när den var i så bra skick som den var så blev jag överlycklig! Nu släppte en sten från mina axlar. Även om Peter och jag är vänner så vill jag ju flytta. Sen blir det toppenbra tajming. Jag flyttar den 8:e (eller vad det nu är för datum lördagen den helgen) och efter det åker Peter och Charlie iväg på semester så jag har minst en vecka på mig att komma iordning innan Charlie kommer. Då får han se sitt rum första gången på rätt sätt! Dessutom hittade jag ju massa saker med bilar så det blir jättefint! :)
Midsommar tar Peter Charlie och jag åker till Örebro för att träffa min kära Ida som jag träffar på tok för sällan. Men nu när jag insåg hur billigt det är att åka så kommer jag komma fler gånger!

Mycket på en gång

Lite uppdateringar för er som inte har facebook. Peter och jag ska flytta isär, vi har alltså gjort slut. Nej, det blir inget bröllop. Men vi är inte ovänner, och det var ett gemensamt beslut. Alltså ingen som dumpade den ena.
Vi hade gjort upp att åka till Ullared (innan vi gjorde slut) men bestämde oss för att åka i alla fall. mest för att mycket nytt behövde införskaffas. T. ex köptes det köksartiklar eftersom det mesta har vi bara till ett hushåll. Så dit var vi i helgen. Mycket köptes. T. ex spenderades nära 4000 på Gekås av mig. Men jag sparade många kronor på det. Jag hade en lista med mig på saker jag behövde och vad de kostade som billigast på IKEA. Det som var billigare på Gekås fick hoppa ned i min vagn. Jag betalade halva bensinen ; 400 kr. Rummet för 500 kr betalade vi gemensamt så jag la ca 650 kr på resan + mat och dryck. Och jag sparade mer än det måste jag säga. Jag och Peter har samlat på Mine-glas från Kosta boda. Dessa kostar 200 kr i en "vanlig" affär. På gekås kostade de 79. Så nu har jag äntligen 12 glas ;D
Detta var lördagen. Söndagen började med en snabbtur inne på Gekås för Håkan (Peters bror) ville ha en örontermometer (som kostade halva priset jämnfört med hemma). Sen gick vi till Panduro-outlet. Där var det bara jag som handlade men ändå ;) Och jag handlade ganska friskt, men sparade många kronor :D Sen gick vi till Handelshuset, började med lantmännen. Än en gång var det jag som handlade för de hade en scrapbooking-avdelning. Men det blev bara sånt jag tänkt köpa hemma, t. ex en skärmaskin (lika billigt som på nätet men utan frakten), glossylack, krackeleringslack och pärlor.
Det fanns inte så mycket mer att se där så vi skulle ta en kopp kaffe på resturangen, men deras buffe såg vääääldigt god ut så vi bestämde oss för tidig lunch. Smart val! För en gångs skull var vi till en buffé där jag kände att jag kunde äta ALLT. Jag som är så petig! Blev otroligt mätt! Sen åkte vi hem. Bar upp alla påsar och gömde det som behövde gömmas. T. ex köptes massa leksaker som är tänkt att Charlie ska ha i sina olika rum, så det får vänta. Sen köpte vi även hans födelsedagspresent, blev en "Bilar"trehjuling ! :) Den får han gemensamt från oss båda.
Sen åkte vi och hämtade hem Charlie, som spenderade helgen hos Farmor och Farfar. När han såg oss sprang han fram och kramade mig. Peter fick gott vänta några minuter ;) Mammas goding.
Idag har vi varit till IKEA och tittat lite. Åt lunch gjorde vi också. För en gångs skull fick Charlie glassen som ingår i barnmåltiden. dåligt val, han SPRANG runt heeeela varuhuset ;) Sen gick vi till Bergvik, där shoppades enbart en t-shirt till plutten ;) Sen åkte vi till stan och på panduro sprang vi på en mamma som jag umgicks med på babycaféet på Skoghall så vi tog en fika. Man kan inte vara "lattemamma" längre, ungarna vill inte sitta still så länge ;)
Sen åkte vi hem, och på väg mot dörren ringde KBAB om en lägenhet jag sökt och frågade om jag var intresserad. SJÄLVKLART sa jag, får jag den har jag världens bästa grannar. Ska försöka få tag på personer så jag ska kolla på den. Och om jag fattade rätt är den min om jag vill ha den! :) Så det var mycket på en gång ;)

Tömma mitt system

Något som stört mig länge är hur jag och min studiegrupp blev behandlade vid en redovisning vi gjorde för ca ett halvår. Ja jag vet, minne som en elefant, glömmer aldrig och går aldrig vidare. I alla fall, vi skulle åka till en skola och titta hur de undervisar inom ett ämne i SO-blocket och sen skulle vi redovisa detta. Vi valde att åka till en av Karlstads friskolor, vilken spelar egentligen ingen roll. Den har fått kritik i media men det har många skolor fått så det spelar egentligen ingen roll.

Vi hann en bit in i vår presentation, bör sägas att stora delar av vår grupp var imponerade av skolan, innan läraren lägger sig i och varje gång vi säger något postivit så säger han; "så är det med de kommunala skolorna också". Sen började han prata om hur man får dåliga avtal som anställd på en friskola för att de ska göra en förtjänst och så vidare. Han totalt förstörde vår redovisning och jag tålde aldrig att se läraren igen.

Denna lärare har själv sina barn på en "finare" kommunal skola i en "fin" kommun, och tycker därför illa om friskolor. Tyvärr så väcker friskolor reaktioner, antingen älskar man eller hatar man det. Men han tycks inte tänka på att även hans fina kommun missköter sig, anställer på vikariat och blåser vissa anställda som tvingas stämpla på sommaren och så vidare. Precis som ALLA skolor gör, kanske inte med lärare utan mer fritidspedagoger men fortfarande.

Gruppen efter oss pratar om en skola som grundas på Bifrost. Tyvärr kan jag inte säga mycket om just Bifrost för jag är inte såpass påläst, men som jag fattat det så handlar det om tematiskt och ämnesövergripande arbete. Även detta system KAN kritiseras, precis som ALLA andra system och ALLA andra skolor, men han sitter tyst och nickar. Jag har ALDRIG kännt mig så kränk på Universitetet så jag var som sagt förbannad och var glad över att vi inte skulle ha den läraren så mycket mer. Min läxa blev; var alltid objektiv. I alla fall i de lägen där man bör. Till exempel om Israel/Palestina. Och mycket mer.

Love

Du är till häften mina gener och jag är en av dina förebilder. Det mesta du lärt dig har jag och din pappa haft ett finger med i. Du säger väldigt ofta "OJ!", precis som jag. Det finns saker som du är tidigare än andra med, på samma sätt som det finns saker som du är senare än andra på. Men om du så fortfarande inte kunde gå eller tugga skulle jag vara stolt över dig. Och det är en glädje att vara just det, stolt över att du kan gå i trappor, stolt över att du försöker härma när jag säger "jag älskar dis". Stolt när du säger klocka, vatten eller Mamlin (Malin). Oavsett vad du gör är jag stolt, men vid vissa tillfällen SPRICKER jag :) Ett par gånger om dagen ;)

..

Nu när Aftonbladet håller på med sin kartläggning om barnfattigdom så kommer ett annat problem fram. För ett par år sedan bestämdes att inget i skolan fick kosta något för föräldrarna. Detta har nu ändrats tillbaka så att det får kosta men det ska finnas ett alternativ som är gratis. Jag vet att man vill kunna hitta på saker med eleverna och att man vill kunna be om pengar, men man kan inte räkna med att alla har pengar. Om en hel skola ska iväg kanske en förälder får betala för tre barn. 200 kr kanske är lätt att betala för många, men för vissa kanske det är pengarna till grönsaker. Handlar det dessutom om tre barn blir det 600 kr. Jag som sagt tycker det ska vara gratis att gå i skolan, alla dagar. Jag vet att det innebär att mindre saker hittas på, men det betyder också att några slipper känna sig utanför. Man klarar sig utan en tripp till Branäs.

Studenttider

Det är meningen att man ska bli nostalgisk i studenttider. Jag blir det av andra orsaker än av studenten. Jag måste liksom räkna för att komma på hur många år sedan det var. Mycket har hänt på tre år. Jag har börjat läsa på universitetet, jag har 1½ år kvar innan jag är lärare. Jag har hunnit med att vara mammaledig i ett år samt dessutom då blivit mamma till världens underbaraste pojke (som förövrigt försöker härma "jag älskar dig").
Tänkte därför göra en nostagitripp. Ett urval av de kort jag publicerat här på Charlie:
Charlie
Charlie en dag gammal i morbror famn. Mormor tog kortet
Charlie i sin babysitter. Äntligen lite lugn och ro ;)
Charlie och jag :)

Tuffa tider!

Jag tycker om att ha saker att göra, så därför ser det ut såhär just nu:
Imorgon: Leka med Anna och Lukas
Fredag: Svåger kommer på besök
Lördag: Kalas för Peters mormor
Som om det inte vore nog så är det nästa vecka sommarfest för Charlies förskoleavdelning. Samt att på helgen åker Peter och jag till Ullared för att shoppa. Helgen efter det är midsommar och även ännu en födelsedag från Peters släkts sida, vet dock inte hur mycket den ska firas, kanske blir en kopp kaffe och kaka :) Sen helgen efter DET är det kalas för plutten!

Som om det inte räckte...

Nu är det snart sommarlov intalar jag mig. Men så heter det inte riktigt. Jag ska läsa två distanskurser på halvfart, vilket blir heltidsstudier. Har kollar litteraturlistan, det är nästan fler böcker än jag läst under två år på Kau. Som om det inte vore NOG har jag ju varit otroligt hurtig och sagt att Charlie ska vara LEDIG hela sommaren! Så det ni!

Därför tänkte jag vara otroligt förutseende och gå och låna massa litteratur nu. Finns det någon gräns på hur många böcker man får låna? Jag menar, jag ska ha typ 8-10 böcker bara OM Astrid Lindgren, sen ska jag ha ett par AV hennes böcker också ;) Samt en massa litteratur om Barnlitteratur! Tror ni det går någon nöd på mig i sommar? Nej men vad bra att det sammanfaller med att jag inte kan sova, då kan jag effektivisera lite ;)

Mariebergsskogen

Idag var Peter, Charlie och jag till Mariebergsskogen. Vi började med att gå runt i lillskogen, det är där alla djur finns :) Vi tittade på massa olika djur, Charlie klappade en get i klapphagen, men helst av allt ville han klappa en kanin, men de hoppade iväg allt för fort ;) Men klapphagen var bra för då fann inte stängsel på samma sätt så han såg bra :D
Sen lekte vi lite i lekparken innan vi köpte glass. Sen köpte vi biljetter till tåget som går runt maribergsskogen och medan vi väntade på det så lekte vi i en annan lekpark. Charlie tyckte det var jättekul att gunga!

När vi åkte tåget var det nog jag som hade roligast, men så är det ibland ;P Jag tyckte det var intressant att se hur stort det är, Peter tyckte det var intressant att höra om husen och Charlie tyckte det var kul att vinka ;) alla har vi olika nöjen i livet!

Det var denna dagen det. Eller ja, sen väntade ju städning och sånna saker på oss hemma, men det vill ni knappast läsa om. Däremot sparade jag biljetterna från tågresan och Peter tog kort så jag kan scrappa om det ;)

Åhhh

Igår väntade jag på ett paket som jag hoppades skulle komma, nämligen en avi för mitt paket från Mollys Kreativa kit (jag har skrivit om det i pysselbloggen). Så jag satt som en pensionär på balkongen och väntade på brevbäraren. Tio över två gav jag upp och bestämde mig för att tro att posten redan kommit. Precis när jag reser mig upp ser jag postbilen vara typ 12 uppgångar bort. Det är bara att köra tänkte jag, väckte Charlie (som då sovit bra mer än han borde), på med kläder och få ned honom. Lagom till att vi kommer ned kommer brevbäraren! Med min AVI! Så vi går till Ica, hämtar paketet, går hem. Charlie leker i en park i närheten av affären och sen kommer vi hem.

Charlie och jag satt och "ojade" och hade oss ;) Oooooj, har du sett den hääääär? Sen när Charlie somnat satte jag saxen i grejjerna ;) Ååååh vilka härliga papper :D

Idag har Peter vaxat svärfars bil som tack för att vi fick låna den så Charlie och jag har hängt med. Jag har självklart lyckats bränna mig på armarna. Och nu, ja, nu väntar jag på grannfejden och dregglar lite över en HTC Sensation som gärna får flytta hem i min ficka!

RSS 2.0