Dag 14: Ett foto på dig och din familj

Eftersom jag missat en dag så blir det som det blir ;) Jag tror jag kör dels en favorit i repris!



Och så bjuder jag på ytterligare en! På den familjen jag nu fått, som en utökning på den jag redan hade!


Hittar tyvärr ingen mig, Peter och Charlie.

God morgon!

Om en kvart ska jag börja klä på Charlie för förskolan. just nu sitter han på sitt rum och leker. Idag vaknade han innan jag väckte honom vilket innebär att nu sitter vi i skiten ;) I lördags gick han upp sju och i söndags halv sju så nu har han lärt sig minsann!

Charlie går på två olika avdelningar. Vi kan kalla dom avdelning A och avdelning B. A går han på varje dag, men den är bara öppen mellan 8-15:30 typ. Resten av tiden får han gå på avdelning B. Det brukar inte vara några problem med att gå på avdelning B på eftermiddagen, men han har varit lite ledsen dom gångerna han lämnats där på morgonen. Men nu när han blivit lämnad där i en och en halv veckas tid så är han inte det längre. Igår gjorde vi som vanligt. Klädde av oss på avdelning A, han ville självklart in, men det var bara att ställa honom i korridoren så sprang han till avdelning B. Så nu är det toppen! Känns mycket skönare att lämna honom då.

Igår höll jag i två lektioner och idag ska jag hålla i en :-D Superkul!

Dag 13: En bild på ditt hem



En slarvig bild på vårt kök :D

Dag 12 - Varför började du blogga?

Jadu, det började ganska långt tillbaka. Redan under lunarstormstiden "bloggade" jag endel, fast då var det en dagbok man skrev i. Men som sagt, redan där. Sen har det bara fortsatt. Av någon anledning tyckte jag att allmänheten borde få stå ut med mina tankar ;)

Nu.. var han hemma

en stund. Innan han åkte för att posta ett brev. Jahapp. Men han kommer tillbaka och han hade kaffe med sig ;) Den energikrävande plutten sover, han vilar upp sig för nya upptåg imorgon. Finns det ett ord jag kan så är det "nej". Men han är samtidigt ganska bra att ha att göra med :D T. ex går han till badrummet om man säger att man ska byta blöja. Han kan "gå" i ett par byxor och byxblöjorna. Dvs han lyfter på fötterna. Det finns inga tvivel om att han äter ordentligt :)

Men ja, när man sagt nej till en sak 100 ggr så blir man irriterad. Speciellt eftersom man vet att han hör. Men men, så här ska det väl vara hela livet i perioder :P

Vet inte om jag skrev det i förra inlägget, men jag har fått fram adventstakarna. Behövs dock en till och helst två stjärnor minst.

Väntan

Advent betyder väntan. Väntan på advent borde ju då kallas "advent på advent". Det enda jag väntar på just nu är Peter. Då finns det äntligen kaffe i huset igen :D

Tror Charlie sa "borta" förut. Han satt och slog sin leksakstelefon i bordet jättehårt och jag sa till honom flera gånger utan resultat. Då tog jag den och la den på stolen bredvid mig. Då säger han: "Borta!". Så om han inte sa det så stämde det bra in iaf :P

Nu ska jag snart bada den lilla terroristen. Just nu skulle jag önska att jag bara var en av fyra föräldrar eller något ;) Det är så jobbigt med den här testingperioden. "Hur länge ska jag inte lyssna för att h*n ska ge upp?". Men som tur är så är han ju väldigt söt också :)

Dag 11: Ett annat foto på dig och dina vänner

Men va fan :P jag hade ju jobbigt nog att hitta de förra ;)


Jag är där i bakgrunden ;) Och ännu längre bak är Giia :D

dags att sova

det är nog dags att sova. Har varit en jobbig dag idag. upp tidigt, åka buss långt, sitta ned en hel dag, åka buss långt och sen komma hem. Men nu är mitt hjärta helt igen, Charlie är hemma :D Nu ligger han iofs och sover, men hemma är han! Jag hatar att vara ifrån honom, men ibland så måste man.

Imorgon ska jag till min VFU skola. Tjoho. ska höra med Helena om jag kan snatta samlingen av henne på måndag :D Jag vill verkligen göra så mkt jag kan! Sen på lördag morgon får Peter åka iväg och handla ingredienser till julbaket jag ska göra. Sen åker han på kalas och då hinner jag kanske göra kladdkakan, men knäcken, ischokladen och fudgen får nog vänta tills lillplutt sover för kvällen sen ! Men ja. Baka ska jag göra iaf :D Mums :D

Men nu ska jag sova. Jag är supertråkig och sover skittidigt, men ja, sån är jag! Iaf när jag har Vfu och går upp kl halv sex. Jag behöver min sömn :D

Dag 10: Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg

Glad:
Utvalda låtar av Lars Winnerbäck. T. ex Hum hum från hummlegården. Den är GLAD :D Men jag har även börjar lyssna på Lady Gaga (flera år efter alla andra) och hennes låtar passar också här.

Ledsen:
The Cranberries - Zombie är given. Men sen även andra låtar av Lars, dom lite mer ledsama. T. ex fröken svår.

Uttråkad:
Då lyssnar jag på radion. Mix megapol. Oftast när jag lagar mat eller diskar så då står vi och dansar i köket jag och Charlie :D

Arg:
Jag lyssnar inte på musik när jag är arg.

Barnledig

Det är så tyst här hemma. Det är bara jag och katterna. Charlie är hos sin farmor. För imorgon ska jag till Örebro på något lärarseminaruim som vår kursledare bestämt. Iaf, bussen får 06:50 från busstationen. Förskolan öppnar 06:30. för att hinna skulle jag får typ kla av Charlie ytterkläderna utanför förskolan, springa in klockan halv sju när dom öppnar, kasta in honom på avdelningen och stressa till busstationen. Men, skulle en enda sak gå fel skulle jag kunna missa bussen. Så ja, han fick åka till farmor. Lika bra det, för att han kanske skulle få gå en heldag på förskolan och det tycker han inte är så superskoj.

Imorse var vi väldigt trötta. Charlie vaknade mitt i natten och fick komma in till mig. När klockan ringde hörde han det inte. Inte andra och tredje gången heller (ja, jag är en snoozare). Fick nästan ta upp honom ur sängen och skaka liv i honom. Nej, såklart skojjar jag. Men trött var han.

Finns inte mkt att säga om dagen. Vi har haft temadag på skolan jag har VFU på. Jag pratar inte allt för mkt om vad som händer i skolan pågrund av sekretessen. Jag vet vad den går ut på, jag vet att jag får säga: "En elev...", men för att inte säga för mycket pratar jag bara med Peter om vad som händer i skolan.

Dag 9: Något som gjort dig stolt de senaste dagarna

Hm... Vet inte riktigt. Jag är stolt över att jag nästan lärt mig alla 24 namn i klassen jag är i.

Trött

Andra dagen på VFUn idag och jag har fortfarande inte vant mig :P Trött som bara den! Jag går upp halv sex på morgonen för att hinna och jag kommer hem runt halv fem. Jobbiga dagar är det. Men, det är ju så det är och så det kommer vara. Men med tank på hur bra skoghallsbussarna går nu så förlorar jag inte så mycket tid. Det är på morgonen bara.

Jag håller för fullt på att planera lektioner. Jag ska ha ett par stycken om man säger så :P Men det är bara bra. Det är ju därför jag är där. För att lära mig. Det här är min chans att ha undervisning och någon sen kan berätta för mig: "Tänk på det här...". När jag är ute i arbetslivet går inte det :P

Nu ska jag dricka upp min kopp med o'boy och imorgon är det en heeeel dag med mönster! det ni ;)

(Måste ju säga, det är helt underbart. Inte nog med att VFUn krockar med Luciaträningar, den krockar med utvecklingssamtalen också. Spännande att se hur mycket jobb som egentligen ligger bakom ett 45 minuter långt utvecklingssamtal.)

Dag 8: Månadens mål med förklaring

hm. Har funderat länge på den här. Och jag har kommit på det, men det kanske är fusk. Målet med den här månaden är att vara rökfri en månad till. Peter och jag slutade den 25:e förra månaden så snart är vi uppe i en månad. Så målet med den här månaden är en månad till. Och sen en månad till. Ja ni fattar! Jag vill aldrig mer röka i hela mitt liv!

Dag 7: En bild på någon som har stor inverkan på dig

Hm. Oj. Det finns många som haft inverkan på mig. Den ena har jag ingen bild på. Det är min SO-lärare från gymnasiet. Men sen finns det så många till, mamma, pappa, Peter, Charlie osv. Hm, tufft val... Men här är en bild iaf ;P


Den finaste titeln jag har är din mamma Charlie

Ikea

Idag fick jag anledning att gå in på Ikea. Dels för att vi hade "vägarna förbi" eftersom vi lämnade in min dator på Siba. Det fattas en skruv och den hittar inget trådlöst nätverk. Iaf, nog om det, sen gick vi in på Ikea. Andra anledningen till att jag kunde var för att kolla på köket vi tänkte ge Charlie i julklapp. Det får duga säger Peter :D Det har allt som jag kräver av ett kök och Peter går med på det bara han får göra egna vred till plattorna då det inte finns på dessa. Moderna saker som bara har knappar ;) Det var antingen det här köket eller ett plastkök och jag avskyr plastkök.

Charlie fick testleka lite och han tyckte det var roligt :) Toppen. Kollade även in lite julpynt jag hoppas finns kvar nästa vecka :D



Så ser det ut! :) Så får vi köpa till glas, porslin och redskap :D

Dag 6: Din favoritidol och varför

Hm. Den var svår. Det finns tre artister jag ALLTID kan lyssna på. Eminem, Lars Winnerbäck och Håkan Hellström (ja, udda blandning jag vet). Men om jag skulle rangordna dom så blir det jobbigt. Jag har lyssnat på Håkan längst, men jag tycker (procentuellt sett) mer om Lars (alltså jag är missnöjd med minst procent av hans låtar). Eminem är någonstans i mitten.

Men jag får nog svara Winnerbäck. Och det för att hans låtar kan förklara hur jag känner, han på något sätt beskriver samhället. Ofta känner jag "jäklar vad rätt mannen har!". Men samtidigt, vill man bara gräva ned sig lite i sin ledsamhet finns det låtar för det. Men allvarligt, vem blir inte glad av "hum hum från humlegården". Fick jag bara lyssna på en enda artist för resten av mitt liv skulle han blir superbra! Eminem skulle jag tröttna på och Håkan ger för lite variation.

(bild från winnerback.se)

En av mina favorittexter med Lars Winnerbäck:

stackars mannen med medaljer
som bara putsar sina minnen
han sitter tyst bland gammalt skrot
kan inte se för allt sot
att ingen sitter mittemot

stackars hon som flyter med
som aldrig lärde sig ta sats
hon som ägnade all sin tid
åt nåt hon inte ville bli
för det var bara där det fanns en plats

stackars den som inte bryr sig
stackars dom som aldrig tyr sig
till andra än sig själva
stackars fåglarna i bur

stackars dom som stänger in sig
hundra dagar utan heder
stackars dom som lever så
stackars dom som tittar på
hur märkligt kan man må

stackars han som aldrig kämpar
han som säger stackars mobb
han som hamnade först i kön
och blev så nöjd med sin lön
att han glömde sitt jobb

stackars den som inte bryr sig
stackars hon som aldrig fryser
och alltid får vad hon vill ha
stackars hon som har det bra

stackars hon som ville opp
men inte började från början
i Skara står en man
som låter henne trampa på
och skrapa ansiktet i gruset

stackars han som aldrig gråter
fast han släpar på ett höghus
vad är det ingen ska få se
som ingen inte redan sett
och vart ska det där huset

stackars hämmade lakej
stackars mig och stackars dig
det är en konstig värld vi lever i
ingenting är vad man tror


Lars Winnerbäck - Stackars

Plutten

Jag blir ganska förvånad. Idag fick han mannagrynsgröt. med mjölk till. Ganska kladdigt alltså. Till middag sen fick han kött och klyftpotatis. Det vill säga mindre kladdigt. Han spillde lika mycket båda gångerna. Tycker att gröt borde vara jättejobbigt att äta med sked, men tydligen inte.

J och jag har varit och köpt gardiner idag. Hittade bara till köket, men OJ vilka fina gardiner. Tänkte mest ta dom som en nödlösning så länge. Men dom får nog hänga där tills dom rasar isär för dom passade skitbra. Dom är lite gulbeiga och så står det massa kaffesorter kors och tvärs på dom. Enkla, som vi :D

Vardagsrummet vill jag ha en annan gardinstång till så jag väntar nog med gardiner dit tills dess, för det är två olika typer av gardinsorter. Men nu har alla rum utom två gardiner :D Hittade ett jättefint tyg till Charlie men vågade inte köpa det. För mönstret blev fel om det var för brett. Eller nått. Men får åka tillbaka någon annan gång och köpa till hans rum. Han har ju redan :) Fanns många fina barntyger, t. ex med barbapapa :D

Dag 5: Ett foto på en plats du varit på

Den här var lite knivig. För som sagt, jag tar inte många kort. Skulle jag skriva om det här efter påsk kommer jag ha massa bilder från polen, men nu är det innan påsk. Men, jag tänker mig att det kan vara VILKET ställe som helst. Och jag har varit på Ikea:


Roligt

Peter har en gammal kista som mamma gjort iordning åt honom. Den kom aldrig längre än att den står i hallen. Förut när Peter skulle dammsuga satte jag mig på den av någon anledning. Då kommer Charlie och ska också sitta. Så där sitter vi under hela tiden Peter dammsuger. Vi gosar med den blåa nallen han fått av iida och Alvin, gosar utan den blå nallen och pratar om dagen. Eller ja, jag pratade om dagen, Charlie kan likagärnat räknat ekvationer, jag förstår ändå inte ;)

Egentligen, den här dagen har varit lika jobbig som alla andra dagar, men den här dagen var mycket enklare att ha tålamod till. T. ex när Charlie rullar runt på golvet och skriker för att han inte får leka med knivar så är man inte i upplösningstillstånd. Annorlunda, men väldigt skönt. Inte att han skriker och rullar runt på golvet utan att man fick mer tålamod.

Trött

Jag vet inte om Peter och jag varit på olika planeter idag, men han springer runt, städar, fejjar, plockar och hänger tvätt. Vad gör jag? Ligger i soffan och vilar. Jag kan knappt ha ögonen öppna. Är så otroligt trött, medan Peter beter sig som att han precis vaknat ;) Fin kombo :) Jag städade Charlies rum idag i alla fall. Fast imorgon ska vi göra det PÅ RIKTIGT. Ungen har så mycket leksaker att han kan leka med 50 leksaker om dagen i en månad och fortfarande ha kvar. Men han har inte utrymme till det. Så ja, det ska vi kolla på. Vilka leksaker kommer han inte att sakna (t. ex kan vi nog plocka bort bebisskallrorna).

Vi helghandlade förut och gick in på Barnens hus för dom brukar ju ha extrapriser vid barnbidraget. Kollade även på lite saker som Charlie nog skulle bli glad av att få i julklapp :) Hittade dock inget lockande extrapris. Men vi hittade ett 20-pack med bilar för 100 kr, det fick han. Oj vad han blev nöjd med dom. Han har sprungit runt med dom hela kvällen :-) För Charlie är det roligaste nog att leka med bilar, gosa med en nalle (för det är bara EN nalle som han gosar med), ibland leka med dockor (väldigt IBLAND), mat och drycklekar och bygga. Mat och drycklekar innebär att han tycker om att leka med leksaksserviser. Funderar på om Peter och jag ska ge honom en spis i julklapp. Funderar på Ikeas för den har en bra överdel på. Däremot finns det inga vreden på, som det finns på andra spisar. Ellos har en från Mickis billigt, men den känns heller inte helt 100. För vi vill ha en hög hellre än bred men samtidigt ha utrymme. Smidigaste vore egentligen att köpa ett plastkök för det är billigt och man får ofta med alla tillbehör, men det känns så tråkigt med ett plastkök. Roligare med trä. Får se hur det blir. Vi har ett tag till på oss ;)

Glömde...

Jag åkte iväg till stan en snabb sväng för att springa ärenden ;) När jag kommer tillbaka sitter Charlie och Peter på Charlies rum och bygger torn! Tidigare har han bara kunnat stapla lådorna i varandra, inte på varandra. nu börjar han bli stor. Snart är han i målbrottet och vill ha en moped :( Han någon trycka på pausknappen?

Dagen so far

Charlie vaknade först i morse som vanligt på "helgen". Ja ni hörde rätt, jag tog helg igår efter tentan och Peter igår kväll, så ja. Idag är helg för oss. Iaf, han vaknade först och vi gosade lite allesammans i den stora sängen innan det var dags att äta frukost. Brödet var slut så det blev gröt. Charlie fick av sin gröt för han tycker inte om havregrynsgröt medan peter gjorde just sån ;) Men när både Charlie och Peter ätit upp passar Charlie på att sno pappas tallrik :)



Sen började jag skriva inköpslista för nästa helg (då det blir storhandling än en gång ;P) och Charlie vill väldigt gärna skriva han också. Så han får då ett papper och en penna (ja, pojken ska få kritor jag löver ;) )



Åh så fiiiint det blir :) Sen gick han runt såhär, precis som vanligt på morgonen :)



Plus att jag hittade en bild på hur han hjälpte pappa att dammsuga (funderar allvarligt på att ge honom en dammsugare i julklapp för han tycker om att sopa och dammsugaren)


Dag 4: En dålig vana du har

Jag svär. Typ 10000 ggr om dagen. Försöker få bort det så inte Charlie lär sig.

Dag 3: Ett foto på dig och dina vänner


Några av mina bästisar ;) Peter, iida och jag på min student :) iida är en tjej som alltid förstår och jag önskar vi bodde närmare varandra.

Men jag måste lägga in en bild till, för mig är familjen viktig och framförallt mina syskon. Så här är en gruppbild på oss när jag och mina yngre syskon döptes. Minns inte årtalet tyvärr, men jag gick i sjuan i alla fall.


Bakre raden är min storebror, min storasyster och jag. Främre raden är min lillasyster och min lillebror. Det bör sägas att lillasyster har även hon snart vuxit om storasyster ;)

Galen och illamående

Cirkulerar nu en kedjestatus på Fejjan. Och jag mår illa. Det handlar om barnmisshandel (och jag hoppas att det är hittepå och inte på riktigt). Jag tänker inte skriva den här för alla har säkert redan läst den. Jag blir bara illamående. Jag är ung och dum, i min värld fungerar det att blunda och sen är allt bra igen. Jag vet att barn blir misshandlade och jag skulle vilja göra allt för att dom ska slippa det. Men jag vill inte tänka på det egentligen... Varje gång jag läser den där statusen så vill jag gå in till en sovade Charlie, krama honom och lova att om någon slår honom någon gång kommer jag slå tillbaka tusenfallt.

jag skulle också vilja kopiera statusen, men mitt psyke pallar inte. Fick för ett tag sedan ett kedjebrev om ett misshandlat barn. Var illamående flera timmar. Såg en film som handlade om ett barn som blev misshandlat, usch jag mådde dåligt flera dagar efteråt. Därför kopierar jag inte statusraden. Jag är emot barnmisshandel det är jag. Men jag kan inte... Men kommer någon med något konkret jag kan göra för att rädda bara ett enda barn så ska jag göra det!

Paus i pluggandet

Tar nu en micropaus i pluggandet. Hm, usch vad tråkigt det är att läsa historia. Eller ja, det är väldigt intressant när man inte behöver ha en tenta efteråt ;-)

Idag har jag pluggat med studiegruppen och missade att ändra Charlies tid på förskolan så dom funderade på vart jag var klockan 13:30 och jag kom kl 15... Hmm. Var bara att säga förlåt och förklara hur det låg till.

Och nu pluggar jag. Det verkar inte som jag behöver sitta till kl 4 inatt :) Skööönt.

Dag 2: Meningen bakom ditt bloggnamn

Usch jag kan egentligen inte minnas riktigt. Det handlar från första början om Lunarstorm. När jag skaffade lunarstorm så var jag inne på Hårdrock (och då menar jag KISS och ACDC mm) men man kan inte använda å, ä och ö. Därför blev det hardrock. Och man kan ju inte bara heta det så det blev hardrocksfia.

Sen var jag ung och dum, så jag bytte det pinsamma namnet till ett ännu pinsammare namn. Och på den tiden (trots att man betalade bytet själv) så fick man inte byta på tre månader, så jag fick stå ut med min idiotiska namn i 3 månader. Och då tänkte jag läääänge. Grejjen var att jag var ganska "svart". Svarta kläder, svart hår, svart smink osv. Ni vet en sån där period alla går igenom och dom flesta kommer ur. Då blev det svarttusch.

Sen skulle jag skaffa en ny hotmail för den jag hade var love_marko (efter artisten Markoolio). Kände att jag behövde något vettigare. Funderade lääänge. Men okej, det får bli svarttusch.

Sen har det hängt kvar. Skulle kanske valt ett mer lättstavat namn vid närmare eftertanke :P Men, det är jag på något sätt. Jag är inte längre "svart" men det är fortfarande en av mina favoritfärger :-)

En lightversion av mig under min "svart och svår" period. Detta var under gymnasietiden. På högstadietiden hade jag svart smink i halva ansiktet ;-)

Arga snickaren

Usch har sett trailern för Arga snickaren flera gånger nu. Vore det min gubbe som tyckte att hans reptiler var viktigare än att jag skulle kunna bada mitt barn då hade jag nog smällt av.

Dag 1: Ett nytaget foto och 15 fakta om dig själv



Jag tar inte så ofta på kort på mig och ingen annan gör det heller så här är en bild från Sthlm för 1½ månad sedan ^^ Jag och två klasskamrater "testar" kläder inne på Historiska Museet.

1. Jag var 20 år när jag blev gravid, men hann bli 21 innan han kikade ut :)
2. Jag tycker inte om mörkret så jag har en "Spöka" nattlampa från Ikea på mitt rum.
3. Charlie har också en sån ;)
4. När jag bodde hemma somnade jag alltid till TVn men fick sluta med det när jag och Peter flyttade ihop
5. Jag har två katter, Turbo och Diesel
6. Jag har haft en kanin, Lotta och en annan katt Sötnos
7. När jag var liten döpte jag en höna till Ronja (märks kanske att jag tycker om Astrid Lindgren)
8. jag läser på universitetet för att bli lärare för grundskolans tidigare år (åk 1-6)
9. Det är oftast jag som lagar mat hemma, men det blir som godast när jag slipper ;)
10. Jag har storlek 40 på skor vilket gör det jobbigt att köpa skor. Det ser ut som jag har tre storlekar för stora skor på mig :P
11. Jag läste IT/Media på John Bauergymnasiet
12. Varje gång vi har en skoluppgift där vi ska vara ett politiskt parti får jag Kristdemokraterna
13. Mitt första jobb var i kyrkan.
14. i övrigt har jag sommarjobbat på en förskola, och extraknäckt på en lastbilsterminal.
15. jag är en "sista-minuten-pluggare".

Bloggutmaning

Hittade en bloggutmaning som jag testar på nu. Här är 30 kategorier som jag ska blogga om, en om dagen i en månad. Vi kan ju hoppas i alla fall ;)

30dagars utmaning:
Dag 1: Ett nytaget foto och 15 fakta om dig själv
Dag 2: Meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 3: Ett foto på dig och dina vänner
Dag 4: En dålig vana du har
Dag 5: Ett foto på en plats du varit på
Dag 6: Din favoritidol och varför
Dag 7: En bild på någon som har stor inverkan på dig
Dag 8: Månadens mål med förklaring
Dag 9: Något som gjort dig stolt de senaste dagarna
Dag 10: Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg
Dag 11: Ett annat foto på dig och dina vänner
Dag 12: Varför började du blogga
Dag 13: En bild på ditt hem
Dag 14: Ett foto på dig och din familj
Dag 15: Sätt din I pod på shuffle på de 10 första låtarna
Dag 16: Ett foto på dig själv
Dag 17: Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför
Dag 18: Planer/drömmar/mål du har
Dag 19: Smeknamn du har och varför
Dag 20: Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?
Dag 21: Ett foto på någon som gör dig lycklig
Dag 22: Vad gör dig unik och annorlunda än andra
Dag 23: Vad har du sug efter?
Dag 24: Ett brev till dina föräldrar
Dag 25: Vad finns i din väska?
Dag 26: Din favoritdag på året
Dag 27: Varför gör du denna 30dagars utmaning
Dag 28: Ett foto på dig från förra året och ett från nu
Dag 29: Vad har du lärt dig denna månad?
Dag 30: Din favoritlåt

Mad World

All around me are familiar faces
Worn out places
Worn out faces

Bright and early for the daily races
Going nowhere
Going nowhere

Their tears are filling up their glasses
No expression
No expression

Hide my head
I want to drown my sorrows
No tomorrow
No tomorrow

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles it's a very
Very
Mad world
Mad world

Children waiting for the day they feel good
Happy Birthday
Happy Birthday

And they feel the way that every child should
Sit and listen
Sit and listen

Went to school and I was very nervous
No one knew me
No one knew me

Hello teacher
Tell me what's my lesson
Look right through me
Look right through me

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles it's a very
Very
Mad worldMAd

Vargjakt

jag uttrycker sällan min åsikt i detta ämne eftersom det finns ingen gråzon. Det blir lätt bråk så fort man nämner ordet. För en person säger: Nej skjut inte vargarna, då skriker nästan en annan person: "MEN TÄNK PÅ HUNDARNA". Så för att undvika bråk brukar jag hålla käften om mina åsikter. Mest för att jag blir så jäkla förbannad på alla som tycker det är helt okej att jaga en utrotningshotad djurart. Hm, smart där serru.

Jag är inte så påläst, jag har bara bildat mig en uppfattning, utan att läst något om det. Och i det här fallet behöver man inte väga några fördelar mot nackdelar enligt mig och mina åsikter. Min mamma brukade säga: "alla djur har en mening, utom människan". Och innan vi kom och förstörde jorden så funkade det nog bra. Vi förstör allt. Vi utrotar olika arter som pandan, tigern och vargen. Vad är viktigast, vart jag har mitt hus eller att pandan får överleva. Ja jag vet, jag bor inte i närheten av pandor ;)

Ja, det kanske är ett problem att vargen börjar komma längre in i samhället, men problemet hade nog inte funnits om inte samhället kommit så nära vargen. För jag tippar nog att vargen fanns innan vi började bygga massa hus... Och hundarna. Ja, tänk på hundarna. Om en katt blir överkörd av en bil, får jag utrota alla bilar då? Nej, jag får ta det eftersom jag vet att det finns bilar i närheten. Jag har ju valet att låta katten vara inne. Vet man inte att det finns varg i skogen? För jag tror väl ändå att dom flesta hundar som dödas av varg gör det i skogen. Självklart ska hundarna få vara i skogen, men man måste väl ändå veta om att det är ett problem. Kan dom inte bli tagna av björnar också? Stora rovfåglar har jag hört kan attackera hundar, ska vi utrota alla djur som kan skada hundar? Sen kan vi ju kanske gå så lång att vi utrotar alla djur som skadar katter. Eller varför inte ALLA våra husdjur?!

Nej låt för tusan vargen vara. Man får i mina ögon skjuta vargen av två anledningar, 1. den är sjuk och kan göra hela vargstammen sjuk eller 2. den håller på att attackera ens hund.

alltså så som det är idag. Jag vill inte ha en förändring. Jag skiter i hur många lamm, får, höns, hästar, hundar osv ni har. Dom flesta djur har en naturlig fiende, det bara är så. Musen jagas av katten, katten jagas av hunden som jagas av vargen. Kretslopp heter det. Börjar vi döda alla som är högst upp i kretsloppet så blir det helt plötsligt väldigt fel. Det var någonstans där dom dödade alla svalor tror jag det var. För dom förstörde skörden. Då fick dom ju ett jäkla problem med insekter.

Och nej, jag har inget emot hundar. Men jag tycker inte man skjuter vargen i förebyggande syfte. "Han kan ju faktiskt attackera en hund om tre år". Sen förstår jag att det är ett problem, framförallt för jägare då dom (antagligen) lägger ned väldigt mkt tid på att träna sin hund och det kanske inte är kul att behöva träna upp en ny osv. Men som sagt, vargen förtjänar också att leva.

Till mig själv

Jag ska ha adventsfika den 28:e och nu tänkte jag länka till recepten jag tänkt använda.

Vit chokladfudge
Saffranskladdkaka med vitchoklad
Knäck
Ischoklad

Pepparkakor tror jag att jag köper för det är så jäkla jobbigt att göra ;-)

Trött

Nu sover plutten, egentligen tänkte jag sova också, men nu är jag redan vaken :P Det var en riktigt jobbig natt. Mellan tio och 2 tror jag att jag sov kanske en kvart. Och Charlie sov nog inte en minut under dom timmarna. Spelade ingen roll vad man gjorde. Det var som att han inte ville somna. För han kunde ligga lugn och stilla, men så fort han höll på att somna satte han sig upp, sparkade i sängen eller något annat som gjorde att han höll sig vaken.

Men men som sagt, nu sover han. Detta är varför jag inte kunde lämna honom på förskolan. Det skulle bli synd om både honom och personalen.

Hemma med plutten

Charlie vägrade somna inatt, klockan var nog minst två innan han väl somnade. Sen vaknade han innan klockan ringde klockan 7. Jag kunde verkligen inte förmå mig att skicka honom till förskolan för han kommer nog när som helst somna. Och det är ju snäppet lugnare hemma än på förskolan ;) Synd bara att jag missar ännu två föreläsningar. Och imorgon MÅSTE han till förskolan för jag måste plugga.

Kvinnohistoria

Det är ganska kul att läsa kvinnohistoria måste jag säga. Eller nej inte roligt men intressant. T. ex att eftersom kvinnor var sexuellt passiva skulle dom minsan inte ha med politiken att göra. Men när det visar sig några "lössläppta" kvinnor så används det som ytterligare argument för att kvinnor inte ha med politik att göra. Kvinnorna skulle dessutom bara vara i hemmet eftersom det skulle ju driva män till sexuellt vansinne att se kvinnor hela tiden! Det skulle ju göra att dom skulle vara otrogna.

Det finns två sorters människor som kan ta illa vid sig av den här historian. Män och kvinnor. Kvinnorna framställs som värdelösa, kan inte ta hand om sig, passar bara till att laga mat osv. Men männen framställs som sexuella monster som inte ens kan hålla snoppen innanför byxan om han ser en kvinna. Ta bara det om att för att MÄNNEN inte skulle vara otrogna fick inte KVINNORNA visa sig ute. Hm, Fin komplimang ;)

Som sagt, intressant. Men det värsta tycker jag är att vi fortfarande inte nått så långt som vi borde...

Gräsänka

Nu är jag gräsänka igen som jag brukar. Funderar dock på om jag överhuvudtaget kommer få sova inatt. Hmm, imorgon har vi en föreläsning. För att lättare hänga med kan man läsa en bok (som dessutom är obligatorisk till tentan). Jag skulle läsa den i torsdags men hann inte så långt eftersom Charlie blev sjuk. Och sen glömde jag bort den. Så hmm, får läsa ikväll när Charlie somnat. Bara det att jag vill se på "vem kan slå Filip och Fredrik". Fast jag kanske kan se på det på fredag när jag inte har skola och inget att läsa. Då kan jag kolla på det när Charlie sover lunch :)

Idag har vi varit till min pappa och ätit middag och så :) Mums :)

Och snart börjar jag nedräkningen till Polen :D Jag ska inte säga att det kommer bli roligt för det tror jag inte det kommer bli. Intressant är däremot ett väl valt ord tror jag :-D

07:22

Det finns helt klart roligare saker att göra klockan sju på morgonen än att gå upp. Men men, ibland måste man ju ;) Men trött är jag minsan. Speciellt med tanke på att det tog mig långt tid att somna. Först så fick Charlie hostattacker och ville inte somna om i sin säng så han fick komma in i den stora sängen. Och då somnade han endast om han låg på min arm så det tog lite tid innan jag hittade en bekväm ställning att sova i.

Idag ska vi till min pappa och äta mat. Blir grejjer det.

Tankar

Jag blir så arg på mig själv ibland. Otroligt många människor kämpar mot cancer varje dag, vad gjorde jag då i 6-7 år? rökte såklart. Hur smart är det? Så otroligt många drabbas av cancer utan att röka, var jag då tvungen att försöka minska mina odds ännu mer? Och hur känns det egentligen för alla dom med cancer när dom ser någon röka? Som ett spottande i ansiktet måste det ju kännas. Jag är så jävla stolt över mig själv, jag slutade. Jag är även stolt över Peter som slutade även han. Visst, man vet aldrig, men jag vill aldrig tillbaka dit. Jag vill vara en förebild för min son. Som det är nu kommer han ALDRIG minnas mig som en rökare.

Dessutom vill jag leva länge. Jag gör redan som man ska, jag går inte över vägen om det kommer en bil, är det övervakat övergångsställe väntar jag på att det blir grönt osv. Jag försöker att inte skadas. Då är det väl inte så jäkla smart att röka eller? Jag vill uppleva mina barnbarn. Nu kanske jag t.o.m kan vara barnvakt åt mina barnbarnsbarn! Jag menar, följer Charlie och hans barn i mina fotspår är jag ju bara 62 år gammal då ;) Det är ju ingen ålder ;)

Men en sak är säker. Jag kan vara hur stolt som helst över mig själv, men det finns en person som jag är mer stolt över. MAMMA. Hon började röka när hon var ung och slutade för typ två år sedan. Jag vet inte exakt, men hon var rökfri förrförra julen iaf ! Det är stort. Fast jag är stolt över alla i vår familj som slutat. Eller nej, jag är stolt över ALLA som slutat röka! Och tänkt positivt. Dom säger att man vid varje cigg förlorar fem minuter av sitt liv (eller vilken siffra det nu var). Men det finns forskning som tyder på att om man slutar kan man få tillbaka 95% av dom minutarna. Det är ALDRIG försent.

I drömmarnas trädgård

Charlie har haft en jobbig dag idag och nu ikväll var han supertrött och han fick inte sova riktigt ännu. Då fick jag dra fram esset ur rockärmen. SVTPlay och se på "I drömmarnas trädgård". Det är som Telitubbies fast annorlunda ;) Charlie gillar det programmet. För det första sitter han still och sen pratar han med dom som är i programmet.

Så det blir att köpa några filmer med dom, så man har redo. Så slipper man vara beroende av nätverket. Hittade på CDON för 89 kr per film, får se om man hittar något billigare :)

Nu sover han i alla fall :) Plutten! Imorgon ska vi till hans farmor och på söndag till min pappa :)

Tränat

Tränade lite mer idag, fast inte samma saker :) Joggade bland annat :P Ja, i vardagsrummet ;) Får se vad som händer, skönt att kunna träna lite i alla fall :-D Om inte annat så gör det att man pluggar bättre :)

Usch

Är stel i hela kroppen efter att ha tränat igår. Då tränade jag ändå bara en halvtimme, men jaja. Får se om jag hinner träna mer sen när Charlie sover :) Så man blir lite tränad :) Är ju hemma med honom idag eftersom han var dålig i magen igår.

Funderar på om jag vill ha en OnePiece. Det är en "mjukisoverall" om jag fattat det rätt. Men jag vet inte. Det är ju inget man går ut i, det är ju isåfall bara hemma. Hmm. Ska man verkligen betala massa pengar för något man bara har hemma? Iofs, Peter har bara mjukisbyxor hemma (jag lovar, han kan knappt hämta posten i mjukisbyxor) men mjukisbyxor kostar ju typ bara 200 kr. Jaja... Vi får se. Jag ska fundera på det...

Magsjuka och träning

charlie fick inte vara på förskolan mer. Efter fyra blöjor tyckte dom att han skulle hem, jag är beredd att hålla med. Han somnade på vägen hem. Så nu sover han. Jag har tränat 30 minuter på wii fit plattan. Har inte gjort det på ca 9 månader och enligt den har jag gått ned 8 kilo under dessa månader. För ett år sedan hade jag blivit lycklig över det, men nu tycker jag inte om det. Två kg till och det är bara ben kvar... Samtidigt förstår jag inte hur det går till. Jag äter och äter. Dessutom inte det nyttigaste så jag vet inte... Stress antagligen.

Men men, nu ska jag äta lunch :D

Lycklig?

Giia skrev lite smått om lycka så jag började tänka. Är jag lycklig? Nej. Inte Måndag-Fredag under den här kursen. För just nu slits jag mellan två världar. Såhär ser mitt liv ut:
Gå upp, klä på mig och Charlie. Äta lite frukost, kanske få mig en kopp kaffe. Gå med Charlie till dagis, ställa mig och vänta på bussen, åka till skolan, vara i skolan, fort som tusan ta mig hem, hämta Charlie, laga mat och sen försöka hinna spendera tid med Charlie innan han ska sova.

Så nej, just dom här fyra veckorna är jag inte lycklig. I alla fall inte så lycklig jag kan vara. För jag slits mellan att vara student och vara mamma. Det är bara fyra veckor som tur är. På alla andra kurser kan man strunta i en inläsningsdag för man hinner ändå. I den här kursen går inte det.

Snart kommer VFUn iaf, då tror jag att jag kommer må bättre. då börjar man ett klockslag, slutar ett klockslag. Och antagligen, eftersom jag inte har massa möten att gå på så hinner jag nog planera lektionen under arbetstid, eftersom man har 2½ timme kvar av arbetsdagen när eleverna går hem (ska vara på lågstadiet).

Nej, nu ska jag läsa. Sista delen i den här boken, sen är det bara en kvar :P

Advent?

Det måste väl vara advent snart eller? Åh den 28:e! Då ska jag ha julpyntat lite (iaf fått upp ljusstakarna och adventsljusstaken) och bada saffranskladdkaka med vitchoklad (jag menar, hur gott låter det inte?). Knäck vore också gott. Pepparkakor köper jag nog, det är fööör jobbigt att hålla på med själv. Tänker nog däremot köpa dom färdiga hjärtana med hål i och dekorera för upphängning :-D

Hm ja. För en gångs skull ser jag verkligen fram emot julen som sådan. Synd bara att det inte blir någon gran det här året. Vi har en men jag orkar inte hålla koll på Charlie det här året. Det blir lättare nästa år tror jag. Just nu har Charlie en testing period och att då ta upp en gran med lysande lampor och roliga kulor i vore ju som att be om att få säga "nej, ajajaj, nej" hela julen :D

Julklappar?

Hm, funderar på julklappar. Det mesta är väl redan hyffsat uttänkt men ändå. Var först lite sugen på att skänka pengar till välgörenhet som present men nja... Alla kanske inte gillar det. Så då får man lösa det på ett annat sätt. T. ex genom att köpa julklapparna av WWF eller någon annan organisation. Hittade igår en webshop med många billiga rättvisemärkta prylar :) Där kan man nog hitta många fina saker. Och det känns i alla fall liiite bättre ;-)

Men vad jag funderar på är Charlies pedagoger/lärare. Ska dom ha julklappar? Det är lite svårt att ge något tycker jag. Alkohol ska det inte vara, och heller inte något ätbart känner jag. Visst kan jag ge dom en varsin låda med choklad, men tänk om dom är allergiska eller inte tycker om? Prydnadssaker har man ofta en speciell smak på och dom har nog alla dom vill ha. Det finns liksom inte så mycket kvar. Och jag "känner" inte dom tillräckligt för att veta vad dom skulle uppskatta.

Usch vad jobbigt det känns. Men samtidigt så tänker jag såhär, jag utbildar mig till lärare. Om några år kommer jag förhoppningsvis ha min egen klass. Då kommer jag inte förvänta mig julklappar. Nej, det blir nog inga julklappar.

Jag hatar julen pågrund av julklapparna. Egentligen skulle jag vilja strunta i hela skiten. Man bara ger till barnen. Vi har försökt det där. Gick jättebra. Pappa ringde och sa att vi skulle strunta i julklappar. Jag köpte inga julklappar. Sen säger han två dagar innan julafton att vi kommer få något litet. Då fick vi två påslakan set, alltså ganska mycket i mina ögon. Så nej, jag går inte på den igen ;)

Vad blir det till mat?

En av alla mina kusiner hade idag länkat till en intressant sida på sin fejja. HÄR är den. Man slumpas mellan olika recept :) Skitbra ju!

Julklappar

Skrev för ett tag sedan önskelista till Charlie. Nu har jag ännu mer krav ;) Det får inte ta mycket plats. Då menar jag typ samma storlek som en gå-bil eller gunghäst. Får han fler saker som tar så mycket plats kommer vi behöva slå ut en vägg och det är inte sååå bra. Så ja, SMÅ saker fungerar bra. T. ex: bilar, kritor, pussel, duplo, böcker osv. Jag kan tänka mig att smådjur kan funka också. Ni vet sånna som man har till ladugårdar osv. Men det är inget jag vet något om. Men är det böcker får det gärna vara tunna sidor, han tycker det är roligare än tjocka sidor.

Men iaf, här är MIN önskelista om någon skulle bry sig ;) Misstänker jag får köpa det mesta själv ;)
* Nya teflonformar till ugnen. Min mamma trodde jag förstörde alla teflonformar hemma till hon insåg att dom blev repiga trots att jag inte bodde hemma. Precis som mamma har jag lyckats hitta en sambo som har svårt att förstå att man har plast i teflon...
* Strykjärn och strykbräda. Det är lite jobbigt att stryka på köksbordet med ett strykjärn från 70-talet (okej jag överdriver)
* Matberedare. Okej, jag vet, liiite dyrt. Men jag behöver en iaf. Får köpa en på annandagsrean tror jag :)

Funderar dessutom om Charlie ska få en dammsugare i julklapp. Men då tvingas jag rensa på hans rum. Fast det kanske är lika bra. Hur kan en unge få så mkt leksaker?

Testpilot Småfolk

Hm, vet inte om någon minns men jag har skrivit ett inlägg tidigare om hur mycket jag tycker om Sempers serie "Småfolk" som består av olika mellanmål som inte innehåller tillsatt socker eller salt. No junk så att säga. Men samtidigt är det inte tråkigt. T. ex kexen åt jag och Peter upp när Charlie var färdig ;-) Mums!

Nu söker smartson testpiloter. Självklart har jag anmält mig! Klicka HÄR för att läsa mer!

sugen på att handla?

Jag vill ha en louis vuitton väska. Men jag har inte råd. Men kollade för skojjs skull på internet. Det ska man inte för man kan omöjligt hitta en äkta väska där. Eller ja, någon kan ju sälja en på blocket eller tradera men då ska man ha ett väldigt bra öga för att se skillnad på kopia och äkta. Men i alla fall. Hittade en hemsida där det var typ 80% rabatt. Funderade på hur dom förklarade det så jag gick in på "Vanliga frågor".

2.Hur att beställa?
Först måste du välja de produkt som du älskar, det andra du hångla storlek, sedan klickar du på knappen "Lägg i varukorgen", så skorna har köpt. Om du vill köpa annan sak, kan du klicka på "Fortsätt handla". Annars kunde du släppa "Gå till kassan", det tredje behöver du ut den information som vägbeskrivning, sista steget är på "betala med paypal". När du har avslutat din betalning, då kommer våra servicer skicka din storlek form och bekräfta din klänning färg.


För det första. Grammatiken sticker i mina ögon :P För det andra vill jag inte hånga storlek och vad har klänningens färg med väskan att göra?

3.Vad är din återvändande?
Vi har 7 dagar tillbaka policy.If du inte är nöjd med varan, kontakta servicepersonal på online eller via e-post. Du måste skicka bilden av objektet till vår brevlåda. Vi ger dig avsändaradressen när vi bekräftar problemet med kvalitet, kommer vi att kräva 10% förnya avgifter per par om vår


Jag fattade noll! eller ja. Brevlådan vill ha en bild. Men vad menade dom med 10% nya avgifter per vår?

Jag misstänker att dom använt sig av google translate :P Men att det blev SÅ obegripligt är helt otroligt. Typ som att dom skrivit på engelska först (fast dom själva talar ett annat språk) och redan där skrivit fel och sen översätt till svenska.

Behöver jag säga att jag inte kommer köpa en väska därifrån?

pluggeliplugg

Charlie är lämnad på förskolan, kaffet är upphällt och boken kallar på mig.

Dagens fel:

Okej, lite olika människor/instanser gjorde olika fel idag. Jag tänker då på att minst ett busslass med människor stod vid södra kyrkogatan och hoppades komma med på bussen mot uni. Bara det att den blev full redan vid torget. Så ja, här är dom som gjorde fel:

* Dom som ställer sig och väntar på en buss på södra kyrkogatan. Ursäkta, bussarna går med tio minuters intervaller, så gå till torget och vänta. Ännu bättre, gå på vid busstationen. Då har man dock färre avgångar att välja på. I alla fall, det är "bättre" att vänta vid torget, då har man 99% chans att komma med bussen. Man kanske får stå och vänta i nio minuter, men det kan väl vara värt det än att komma försent (ni fick ju vänta betydligt mycket mer än 9 minuter idag...)

* Kau borde ha insett att det skulle bli problem och därför ringt och förvarnat Karlstadsbuss. För så många som skulle med brukar det inte vara vid nio tiden. Då brukar ruschen lagt sig. Ofta är man typ nästan ensam på bussen. Och förklaringen idag var tydligen kursstarter. Borde man inte veta att detta kan vara ett problem?

* Karlstadsbuss borde ha en extrabuss att sätta in. En extrabuss hade gjort att dessa kunde komma i tid. Men det hade dom inte (jag satt bakom busschauffören så jag hörde). Jag vet att det kostar pengar med en buss som bara står, men man borde ju tänka på sina resenärer.

sådär så

...det värsta jag gjorde var att ta åt mig. Jag är starkare än så...

Var till skolan idag fram till lunch sen åkte jag hem och hämtade min lille prins <3 Vi har mest gosat hela dagen. Eller ja, lite gos och lite bus ;-) Plutten har haft kul med det mesta i lägenheten :P Han kan numer tända och släcka lamporna och öppa ytterdörren. Så ja, det är väl läge att börja låsa den dagtid också.

Nu sover han plutten <3 Han har ropat efter pappa ganska många gånger, dock inte ledsamt. Sött var det i alla fall. Det har varit en väldigt mysig dag iaf. Hoppas på många fler sånna dagar.

Men jag undrar vad som hänt med Charlie. För över sex månader sedan så lärde jag Charlie hur man tar sig ur sängar och soffor. I hans ålder innebär det att hasa sig bakåt. Och han lärde sig snabbt. Vi kände att det var lika bra att lära honom så han säkert kan ta sig ned istället för att ramla ned. I alla fall. Om man nu lägger honom i dubbelsängen så vägrar han att hasa sig ned. Han skriker om han lämnas i sängen. Något måste ha hänt. Och med en säng dessutom för det är helt okej att hasa sig ned för soffan. Det är som att han ska ha ramlat ur sängen. Eller skadat sig när han kommit ned... Men inget sånt har hänt vad vi vet... Knepigt är det i alla fall. Och tråkigt eftersom han verkar helt panikslagen.

Skolan

Snart dags för skolan... Funderar dessutom på om man ska ta bort bloggen.

Det värsta är väl att folk tror att jag kommenterat ett inlägg jag inte kommenterat. Men men, det får väl vara deras huvudvärk då...

My life <3

det finns ingen större komplimang än när Charlie ser mig och ler. Han kan inte säga att han tycker om eller älskar mig, men det leendet betyder något. När han är ledsen är det min tröst som duger. När han pussar mig (vilket händer en gång i månaden) så värms hela mitt hjärta.

Charlie, varje dag med dig är en dag av glädje. Du ger mig styrkan att fortsätta och du gör livet roligare. Du är världens bästa son.

Barnslig

Skrev precis ett barnsligt inlägg, men precis innan jag tryckte på publicera så ångrade jag mig. Det är en vinst att inte sjunka lika lågt som alla andra. Men vet du vad, om tjugo år mår jag bättre än dig...

Igår

Jag följde på morgonen med J till "kärringgaraget". Outlet för kläder typ :) Köpte två par byxor och en bh för 110 kr. Kändes lagom dyrt :) Sen köpte vi en glimmtändare och letade hela Karlstad runt efter dammsugare. Bakverket alltså. Konsum hade bara ett storpack och med tanke på att bara jag och J äter det så var det lite onödigt. Och Hemköps var mosade. Så vi fick åka till Hagahallen. Där fanns det! :) Sen åkte vi hem till oss och fikade. Sen åt vi lunch och så. J och J stannade ända till middagen, för sen åkte jag och J hem till henne för att se på Sex and the city filmerna medan pojkarna spelade Playstation.

Ja det var gårdagen det. Idag får vi se vad det blir :)

Ibland tror jag internet är till ondo. Allt hör inte hemma där...

Panik

Just nu har jag lite smått panik, eller ja, jag har haft det sedan i söndags när Charlie kom hem från min syster. Inte för att hon på något sätt skulle gjort något fel, utan för jag då varit ifrån Charlie ett dygn och det kändes som han växte upp under dom timmarna. Han åkte hemmifrån som en bebis (eller ja, nästan kanske) och kom hem som en tonåring (jo jag överdriver här med).

Men det var först när jag fick lite distans som jag insåg att han inte längre är en bebis. Han är en liten människa. Peter säger att han alltid varit det, men jag håller inte med. Eller ja, han har ju varit människa hela sitt liv, men det är ju nu han mer beter sig som en människa. Han kan gå, springa, prata lite, skojja osv. Tidigare kunde han krypa. Det är olika stadier.

Även fast jag älskar den här tiden som är nu så vill jag inte tänka på att han blir en dag äldre för varje dag som går. Han är fortfarande så liten att jag kan ha hela honom i min famn, han har börjat bli busig så han kittlar mig, han kanske inte kan säga jättemånga ord, men oj vad han förstår saker. Han vet vad jag säger när jag säger att vi ska byta blöja. Han förstod idag när jag sa att Peter var i sovrummet.

Och nu vet jag så mycket mer om honom. Han tycker om att "läsa" böcker. Och då "läser" han verkligen. Han bläddrar och pratar, antagligen pratar han om bilderna. Han tycker om att måla (shame on me, han har fortfarande inga kritor). Han är vild ibland och lugn ibland. Han tycker om när man sjunger för honom, speciellt "Imse vimse spindel". Han är väldigt social och det är väl tur att han är så söt att andra barn står ut med honom ;) Han tycker jättemycket om katterna (han älskar dom lika mycket som dom ogillar honom). Det är kul att leka med bilar, mobiltelefoner och pussel även om han inte kan lägga dom ännu.

För 12 månader sedan visste jag bara att han tyckte om att äta. Tänk vad det ändrats. Förlåt för ett tråkigt inlägg ingen orkar läsa :)

Förresten, kan ett barn på 16 månader bry sig om vikten? Ibland när jag t. ex står och skivar grönsaker så kommer Charlie och vill ha. Han får då något att knapra på. Direkt han tuggat ur börjar han jogga på stället ;)

Bra Bok

Just nu läser jag historia, då handlar det om Svensk Historia. Vilken tur då att det finns en bok som heter "Sveriges Historia", skriven av Jan Melin, Alv W Johansson och Susanna Hedenborg. En helt underbar bok! Jag avskydde tanken på att kurslitteraturen var en bok på 500 sidor, med massa årtal namn och annan skit. MEN en mer lättläst faktabok är svår att hitta.

Det enda som är jobbigt med den är att underrubrikerna inte är över texten utan brevid i marginalerna. Det gör ju iofs att det är mindre test på varje sida och kanske hjälper till att göra den lättläst. Plus att viss fakta, t. ex den om Heliga Birgitta finns endast i bildtexten. Man brukar ju annars inte vara noga med att läsa bildtexter eller kronologi, men det är ta mig tusan det viktigaste i hela boken ;) Men om man bortser från det så älskar jag boken och jag är så glad att jag bestämde mig för att köpa den istället för att försöka låna den. Jag måste ju ha den om 20 år när en elev frågar min vilket år Jean Baptiste blir adopterad och vald till tronarvinge.

MysCharlie :)

Peter kom hem i natt så Charlie var ju inte vaken då. Imorse så hörde jag att han var vaken och samlade kraft för att gå in till honom. Brevid hans säng står hans gåbord (en rullator med 100 knappar på) och jag hörde hur han trycka på det. Och jag visste inte om det stod nära sängen eller inte så min första tanke var att han lyckats klättra ur sängen. Men det hade han inte, han satt i ena änden av sängen och tryckte på knapparna.

Jag berättade då för Charlie att pappa var i sovrummet och sen släppte jag ned honom på golvet medan jag gick på toaletten. Sen gick jag in till sovrummet för att dra på mig byxorna. Då springer Charlie in och säger: "Pappa?" och Peter svarade :) Och när jag försökte få Charlie att gå ut därifrån så Peter skulle få fortsätta sova, men han kunde inte somna om sa han så då kröp vi upp alla i sängen :) Jag var inte mycket värd för pappa var ju där :P

Och sen fick Peter gå med Charlie till dagis för han skulle åka klockan 9 :) så fick Charlie vara hemma en timme extra :D Nu ska jag fortsätta läsa om Sveriges historia

Trött/slut

Just nu är jag trött och halvt slutkörd. Tur det snart är helg. Just idag har Charlie snott all energi. Han vill inte klä på sig, han vill inte klä av sig och inte byta blöja. Det är väl tur han fortfarande äter iaf. Nej så nu är det nedräkning till helg.

Svara om heminredning tack!

Vi har en hall. den går som ett F, dvs vi har "minihallar" in till två rum. i den långa delen finns utrymme för en taklampa och sen en i varje minihall. det är även samma golv och likadana tapeter så det är ju en enda lång hall bara att den svänger lite :P

Min fråga är, ska man ha tre likadana taklampor eller tre olika? Min tanke blir ju att det blir finast med tre likadana eller åtminstonde med samma "tema".

Yey!

Nu har jag fått hem min Charlie och diskat :D

Han är så söt Charlie :P
Jag: Vad gör du Charlie?
C: Pappa!
Jag: Tänker du på pappa?
C: Mmm
Jag: Du vet, idag är första dagen den här veckan som pappa inte kommer hem
C: Kollar konstigt på mig
Jag: Men du har ju mig?!
C: Lyser upp i hela ansiktet och döljer det "generat"

Verkar ju i alla fall som han tycker om mig ;-) Och eftersom han inte har så jättestort ordförråd (även om jag var nöjd vid "mamma") så måste man ju försöka läsa in så mycket som möjligt i kroppsspråket. T. ex när jag stog och diskade så kom han och kramade mitt ben. Inte som att "ta upp mig, jag är ledsen" utan mer "mamma, jag har saknat dig"

Nu ska jag gosa med min plutt :D

Usch!

Det är ibland jobbigt att läsa historia. Just för att man hakar upp sig på olika saker. Jag tycker t. ex inte det är jobbigt att läsa om krig eller blodbad. Även om dom känns onödiga. Men när man läser om att personer fick ett mildare straff om dom "agade ihjäl" ett barn än om dom dräpte en vuxen man, det känns jobbigt. Att barn tvingades arbeta gratis och lika länge som vuxna känns heller inte helt okej.

Det finns ju inte mycket man kan göra nu... Som tur är har lagstiftningen ändrats, aga är förbjudet, barn får inte jobba förens dom är typ 15 år och då bara under sommaren. Barn får äntligen vara barn. Man ser inte längre sina barn som sin egendom. Ja, Charlie är min son, men han är sin egen person. Just nu fattar jag många beslut åt honom, vilka kläder han ska ha, om han ska ha långt eller kort hår osv, men ju äldre han blir dessto mer kommer han bestämma själv. jag kommer defitivt inte ha något att säga till om när det kommer till jobb och giftemål. Och tur är väl det!

Nej, det är jobbigt att läsa om oäkta barn som dödas av sin mamma, ägs av sin "storbonde" bara för att mamman råkade vara träl och hur barn inte fick vara barn. Det värsta är att allt av det här är inte borta... Vissa barn får inte trygghet och kärlek av sina föräldrar. Då kan man fundera på, har dom människorna fastnat i 1700-talet?

Blå, blå, blå

Hm, min son är blå. Precis hela han :P I kläderväg då såklart. Men det roliga är att det inte är jag som valt det :P T. ex hans skalkläder, jag kollade först på röd jacka men den fanns inte i Charlies storlek. Alltså fick han en blå. Hans overall letade jag efter i hela Karlstad, jag hade tre kvar, den fick inte vara rosa, inte lila och den skulle ha hans storlek. Det fanns EN i hela Karlstad. Turkos. Inte mitt fel alltså ;)

Men men, han kommer vara skitnygg i vinter för jag tänkte inte på färger och köpte ett par röda vinterskor ;) Haha ^^ Malin i ett nötskal.

Nu ska jag dricka lite kaffe sen ska jag läsa om tiden efter Gustav vasa!

Hemma

Charlie har sovit dåligt inatt så jag vågade inte släppa iväg honom till dagis. Bättre han får vara hemma då tycker jag :)

RSS 2.0