Grått nytt hår

Peter ser på Crocodile Dundee och jag försöker få tankar på allt som hänt 2009. Allt blir till en enda röra. Men mycket av 2009 har varit bra. Jag började året med att fortsätta i skolan, redan långt innan det här året började visste jag att jag var på rätt väg, men som sagt, det var skönt att fortsätta. Klarade alla tentor och så som behövdes, trots att det var svårt att få tid till plugg när man var så trött som man är när man är när man är gravid.

I slutet av januari var vi på ultraljud och fick för första gången se vår lilla plutt. Vilken glädje och lättnad det var med tanke på att jag inte känt några sparkar innan.

I februari fyllde jag 20, firade nyktert.

I Mars föddes Charlies lilla kompis Alvin. Lilla Alvin, som nu blivit en väldigt smart och livlig pojke som inte är still mer än när han sover.

I april fyllde Peter år. Och så föddes lilla Thor. lilla Thor som inte längre är så liten. Dagen efter han föddes fick jag och Peter frågan om vi ville vara faddrar åt honom, tårarna nästan rann nedför mina kinder.

I maj firade min lillasyster sin 10:e årsdag. hon är inte lika liten längre. Min storasyster gick och hoppades på att jag skulle föda så hennes son skulle ha rätt, jag gick och hoppades att den lille skulle stanna i magen tills terminen var över (Jag fick som jag ville ;-) )

Juni betydde att skolan var slut, jag klarade alla tentor, fick t. o. m VG på en :-P En hel massa födelsedagar att komma ihåg och vi fixade så det var en till att komma ihåg. Finns fortfarande inget på det här året som kan bli bättre än det.

Sen efter det finns det inte mkt struktur på tankarna för man hade så mycket mer att fokusera på. Men sen dess har vi delat vardagen tillsammans med lilla Charlie. Vi har fått lära oss att allt inte alltid blir som man tänkt sig, amma är inte lätt, att göra egen barnmat tar tid och vi har fått lära oss att vända på varenda krona. Men ändå, alla bra saker väger upp dom dåliga. För visst, det är krävande att göra egen barnmat, men nu får jag lära mig mer om matlagning. Tidigare har det varit så enkelt. En buljongtärning dit, lite salt dit. Nu måste jag försöka hitta olika kryddor som inte innehåller salt. visst vi har fått vända på varje krona, men inte har vardagen varit sämre för det. Vi har tillochmed vant oss så att vi i framtiden när vi får mer pengar kan vi spara undan pengar och på så sätt slippa krediter. Eller ha en buffert. vi vet ju alla hur det är med vissa räkningar som bara kommer en gång om året (bilskatt, djurförsäkring)

Jag tackar för ett bra 2009 och jag vet att 2010 bara kommer bli bättre.

Sömn

Charlie har lagt om sin sömn. Tack för den! Förut har han sovit ½ timme fördelat på tre pass, mellan frukost och mellis, mellan mellis och lunch, mellan lunch och ersättningsmålet som ska bli mat. Nu har han förskjutit allt så han sover mellan mellis och lunch, mellan lunch och ersättningen och mellan ersättningen och vällingen. Vilket leder till att han somnar en timme senare än vanligt. Visst det gör ju inte så mycket, men ändå. Nu har han vilat i en timme. Vi måste dessutom tidigarelägga mellismålet för han vill sova samtidigt som han ska ha det, och sover han över mellisen är han superhungrig när han vaknar och man hinner knappt lyfta upp honom ur sängen innan han är förbannad.

Man ska ju inte klaga, han sover i alla fall. Och han får bestämma helt själv hur han vill ha sömnen. För som det är nu får alla i familjen åtta timmars sömn, utom Charlie då som får ett par timmar fler än så. Jag vet att det är många som har det värre än mig. Det är alltid en upplyftande tanke :)

Majs

Nu har vi gjort majs för en hel månad. Eller gjort var fel uttryck, vi har mixat majs för en hel månad. Och ja jag vet, majs är inte bra om man vill ha bajs, men för att få i Charlie potatis måste det vara lite majs, därför behöver vi ge honom ca 1 tärning om dagen. Dock testar jag idag om det räcker med biffen. Alltså idag får han potatis och biffstroganoff, ingen majs. Får se om det funkar. Men nu har magen fungerat ett tag. Men då kommer vi till nästa problem; vad fick den att funka? Eller bara blev det av sig själv bättre? Saker jag testat: Mer smör i maten, mer vätska och till sist en liten bit smörgås med messmör. Om vi behåller mer vätska och mer smör och struntar i messmöret så spelar det ingen roll egentligen vad som fungerade för det gör inget om han får mkt vätska eller mkt smör. Han ska ju ha mkt smör. Och han ska ju ha mkt vätska.

Päron har vi gett honom också! Det är inga fel det heller. Nu har päronen blivit övermogna vilket är ännu bättre, men då är det ca ½ dl vatten i istället så det har vi silat bort och gett honom i flaska istället för han klarar inte av att äta för vattnigt. Blir ju en helt osötad svag pärondricka :-)

Imorgon är det dags att koka och mixa morötter som jag också vet är stoppande, men ungen kan ju inte bara leva på potatis! Jag tror allt är bra i små mängder. Så får vi se vad som händer.

Natt natt

Peter försöker natta charlie, går inte så bra då han fått för sig att sova mellan 4 och 7 målet. vilket gör att han inte somnar nu... Och välling är inte populärt. Tydligen inte alls gott. Men men, det är ju bara jobbigt nu i början, sen kommer han ju tycka om det.

biff stroganoff var en hit iaf. Det var mumma det. Och då fick han ändå bara en istärning. Men kan tänka mig att det är godare med lite smak än det är med bara potatis.

Snart nytt år

Det är snart ett nytt år. Hm, undra vad det här året har att bjuda på. Vi har redan fått så mkt. Inte nog med att vi fick världens bästa son, vi har även en underbar gudson som valde att komma lite tidigt. Vi har vänner och familj, visst, det hade vi innan, men det är först nu jag förstår hur mkt man är beroende av dom. Charlie har varit med oss hela det här året även om han i början av året låg i magen, halva det här året har han varit med oss i vardagen. det finns inget som jag glädjer mig mer åt det här året. Charlie är frisk, växer som han ska, utvecklas som han ska och inte nog med det, han är den bästa sonen man kan ha.

det här året har jag så mycket att tacka för. Visst vi har haft det tufft, men vi har klarat oss, det är det viktigaste. Inga sena inbetalningar, inga påminnelser, både Charlie och vi har alltid varit mätta. Och det är det viktigaste. Det som inte dödar dig stärker dig. Och vi är stärkta nu och hoppas på att allt blir bättre.

Det känns som att allt bara är upprepning, men att alla nära och kära finns med oss, att charlie snart har en till kusin och att vi har charlie är vad jag tackar för det här året. Och jag hoppas att nästa år blir lika bra.

Färdig

nu har vi gjort färdigt kycklingen, jag kokade och gjorde sås och Peter fixade in det i isformer. alltid roligt när man slipper stå själv med allt. Får se om Charlie tycker om det, men den här veckan blir det kött iform av biffstroganoff. Sen när vi indroducerat kött, kyckling och fisk och hans mage mår bra av det blir det läge att byta ut ett mål mot mat. Det vid klockan fyra. Men nu ska jag gå och duscha så jag inte luktar kyckling.

Kyckling

Jag kokar just nu kyckling. Fick bli dom goda smakerna oregano och vitlök. Det jobbiga är inte att undvika salt, det är att undvika buljongtärningar. Men jag ska tamigtusan kolla vilka ingredienser det är och sen köpa dom kryddorna. Så det så. Men jag tror nog det ska bli gott. Får se vad han tycker Charlie. Ska göra lite sås till också.

JAAAAAA!

Det var tydligen bra att skriva om sina problem på bloggen. Bara några minuter senare var blöjan full i bajs ^^ rätt bajs. Nu klipper Peter Charlies naglar och charlie vill hjälpa till :-P

God morgon

Charlie fick testa välling igår.Märkte ingen skillnad men... Vad skulle egentligen bli annorlunda, han sover redan länge. Hade fått höra att vissa barn har väldigt svårt för smaken, så vi blandade typ 50/50. gick finfint det. Inga problem. Men ska fortsätta blanda just för att hans mage är som den är...

Blir så trött. Han är ju knepig i magen, hård och allt det här. Vad får man för tips från BVC då? Jo, katrinplommon. Är det verkligen det enda som finns? för det funkar inte på Charlie. Ska köpa hem lite banan och låta den blir riktigt brun, det ska tydligen vara lösande. Men katrinplommon fungerar inte riktigt här... Men i morse så testade vi katrinplommongröt, det kanske funkar, men vad vet jag? Vatten försöker jag få i honom så mkt som möjligt.

Tvättdag

Idag tvättar jag. Är snart färdig. Det är så jobbigt att tvätta. Först ska du sortera tvätten, sen i maskinen, sen hänga och till sist vika och lägga i rätt hög. Och det ska man göra VARJE gång. Det är ju inte som när man städar. Då gör man allt på en gång och vissa saker gör man bara ibland. T. ex dammtorkar man ju inte hyllorna två gånger i veckan.

Peter är och hämtar en extra frys. Vi har inte plats för all mat i frysen. Eftersom vi tycker om att storhandla blir det ju mkt mat i frysen. Och sen Charlies pureer på det. Mkt plats kräver det. Så imorgon kanske jag kan stå och göra en massa pureer. Ska göra kyckling och köttfärssås. Och idag ska jag och peter äta biff storganoff och sålänge jag inte använder salt får Charlie också äta, så där blir det några portioner till honom också. Blir bra det.

Staden, Bellevue och besök

Idag har vi gjort en massa. Först åkte vi till staden för att shoppa lite på Cubus eftersom vi fick presentkort. Jag skulle ju bara köpa till mig själv för mina pengar. Jo tjenare. Peter fick en munkjacka och Charlie fick två bodiesar och en mössa. Jag fick inget :-P Orkade inte kolla så mkt. och två hundra kronor spenderade på Charlie nu gör att det finns möjlighet för mig att spenadera 200 kr på mig själv senare :-)

Sen åkte vi till Biltema för att köpa överdrag till sätet så det inte blir skadat av bilstolen och att inte Charlies skor i framtiden ska förstöra sätet (supersmart att slitytan på sätena är i mocka). Och sen gick vi in på Arkens Zoo som ligger några meter bort för att köpa kattsand.

Sen var det dags att åka till Tommy och Anna. Där åt Charlie lite mat och sen fick han lite kläder av Anna :-)

Sen kom vi hem och då kom Charlies faster på besök, hon ville få lite babykläder och så :-) Kul när det kan återanvändas för det är inte många veckor dom har storlek 50 ;-)

Dagens rutiner har inte följts riktigt till 100% därför är Charlie fortfarande vaken. Men så är det ibland.

Nu blir det snart att lägga ifrån sig datorn.

Time för Mellis

Idag blir det päron tror jag bestämt.

blåbär

Charlie är så imponerad av sin fars skäggväxt att han också vill känna sin lite manlig. Hur gör man enklast det då när man är ett halvår? Jo man kletar blåbär i halva ansiktet. Tur att jag var en förutseende mamma och visste att det skulle bli så. Ungen fick alltså sina blåbär i bara blöjan :-) Smart drag av Mikkelsen.

Han fick alltså yogurt med blåbär och banan. Det är ju den turkiska och den tycker jag är lite väl syrlig (eftersom jag bruker extra sockra yogurt :-P) men Charlie tyckte det var mums och blev arg när skeden tog för lång tid på sig ;-) nu sover han ju sen många timmar tillbaka. Peter spelar bordstennis, jag tröttnade efter att han slog mig i precis allt!

Bilstol

Ja nu har vi en bilstol, Britax Multi-tech, den kan man använda längst om jag fattade rätt. Den går ju att använda som framåtvänd bilstol sen också, men det kommer vi inte göra för dom är påtok för tunga för det. Då är det bättre att köpa en bältesstol och dom kostar ju bara ca 700 kr så. Klicka HÄR för bild på den.Vi har iofs köpt den svart/röda, men hittade ingen bild på den :-P

Som tur är blev storhandlingen billig den här månaden ;-) Idag ska Charlie få lite roligare mellanmål, med yogurt och frukt :-) Nej nu ska jag dra :-D

God morgon god morgon!

Nu har vi vaknat, alla har ätit frukost och jag har skrivit inköpslista :-) Så idag ska vi storhandla :-) Sen imorgon kommer jag ta det luuuuuugnt :-P

Jul?

Har funderat på en sak. Om man har barn och separerar, varför är det oftast mamman som har barnet över jul? Visst, jag har tänkt på det, om Peter och jag skulle göra slut (vilket vi inte ska, men om) så skulle jag ju vilja ha Charlie varje jul. Men vad är det som gör att mamman ska få VARJE jul och pappan INGEN? För om vi nu skulle separera skulle det inte finnas några tvivel, vi skulle ta varannan jul och vi skulle lotta om vilken som skulle ta den första. för det verkar som många mammor tycker att dom ska ha varje jul och pappan varje nyår. fin fördelning. Visst att det är tråkigt att fira jul utan sitt barn, men är inte fördelningen bättre att både förlorar varannan än att en förlorar varje? Sen kan jag förstå om man har den uppdelningen för att man inte litar till 100 på pappan (eller varför inte mamman, finns ju heltidspappor också) av olika andledningar. Och om man har övervakat umgänge av någon andledning kanske man inte vill fira med pappan, men om man nu har varannan vecka eller varannan helg, då ska det ju vara varannan jul, varannan nyår. I alla fall i mina ögon.

Nu trampar jag säkert på en hel drös med tår, men allt jag ville säga var att om man nu har ett fungerade umgänge med VV eller VH, då kan man väl dela på allt? Eller ska mamman ha varje jul, varje födelsedag och sånt kul? För nu har jag bara varit mamma i 6 månader, men julen är ju roligare än en "vanlig" helg. För varför är det bara papporna som ska förlora på att man separerar? För ärligt, dom förlorar nog mycket utan att man tar ifrån dom julen. Tänk att älska någon som man älskar ett barn och bara får se honom eller henne varannan helg. Jag skulle bli galen! För hos oss i alla fall är vi båda lika glada i Charlie. Han är inte mer glad i mig än han är i Peter, och jag är inte mer glad i Charlie än vad Peter är. Nu är vi ju kanske i en annorlunda situation för att Peter varit hemma så mycket med Charlie.

Det bästa vore ju om man kunde fira som en familj även om man inte är det längre. men jag förstår att det är svårt, för många uppbrott är infekterade och man kanske vill fira med dom man älskar. Tyvärr är ju sånt firande en utopi, fungerar inte för alla. Inte ens många. Men vi firade så en jul och det var den bästa julen jag varit med om. Tills nu då ;-) Tänkt att slippa åka fram och tillbaka. Nu skulle det iofs inte spela någon roll för vi åker ändå fram och tillbaka med tanke på att vi båda har varsin familj som vi älskar och vill fira julen med. Men i år har allt flytit på bra och nu ska vi åka på det sista firandet.

Ja, hoppas någon i alla fall förstår vad jag vill få fram. Det är en enda gröt i mitt huvud så ;-)

Mellandagsrea?

Ja kära läsare, ska ni på mellandagsrean? Peter och jag var iväg förra året och shoppade lite men i år blir det, förståeligt nog, inte så. Man blir så trött egentligen. Affärerna höjer priserna lagom till julklappsinköpen, sen dagen eller dagarna efter julafton så sänker dom priset. Varför köpa julklappar? Vore det egentligen inte bättre att antingen strunta i klappar till alla "gamlingar" så man har råd med att shoppa på rean? Eller att ge bort pengar/presentkort till rean? min styvsyster föreslog att man skulle strunta i julklappar och istället välja ett ändamål att ge pengar till, typ Childhood, unicef eller så. Egentligen, varför inte?

Julklappar jag tycker om är saker man behöver. Och det är vad vi fått det här året, av pappa fick vi en stekpanna, av peters mamma fick peter underkläder och vi fick varsitt presentkort på kläder. Sen fick Charlie massa mjuka paket och det känns bra :-) Bara längtar efter att vi ska slippa finkläderna så vi kan sätta på honom hans nya fina kläder :-) Och helt plötsligt är lekmattan full av leksaker, hur hände det? Och han har bara fått två leksaker som INTE låter ;-P Men det mesta hade en avknapp :-P

Men leksaker till Charlie tycker jag är något vi behöver. det är något vi ändå skulle ha köpt och nu slipper vi. Visst, det är kul att köpa leksaker till Charlie, men just nu finner jag ingen andledning för att han har en massa.

Nu vaknade han :-) Hej då.

Rond två

Rond två är nu avklarad, imorgon är det dags för rond tre. många fina klappar har vi fått. Charlie fick ett berg som var större än honom själv. Jag fick ett presentkort på Cubus som jag faktiskt ska använda heeelt på mig själv, även om det nu så råkar vara att det finns barnkläder där, för det stod Malin på paketet.

På måndag är det dags att kolla efter bilstol för det funkar inte med den vi har, han är för bred om axlarna så jag tror inte han sitter bekvämt. Det finns ju plats kvar på längden. Men det börjar krisa sig alltihopa för det är inte långt kvar på bältet heller... Så det är nog lika bra att byta.

*gråter*

Min ögonskugga är död. Min favo, eller ja, en av dom på topplistan iaf. men nu finns den inte mer. Tack gode gud att det var IsaDora och inte make up store. Det är lite billigare med IsaDora, Men ändå, min favo. Den ska snart inköpas igen vill jag lova. Tröstäter just nu after eight. snart dags för rond 2 av julfirande.

Peter gav mig sovmorgon idag, det var välbehövligt. Nej nu vet jag inte mer vad jag ska skriva. Hoppas på gott sällskap och god mat. vore ju även kul om Charlie fick lite paket, men just nu är sällskap och mat det viktigaste :-) Charlie ska äta om en halvtimme sen ska vi byta kläder på honom och sen åker vi. same same som igår :-P Skitpraktiskt, då behöver han bara äta flytade mat i finkläderna :-D

Mer jul

Ja tro inte att julen är över. Nejdå, det är mer än hälften kvar. Den ni :-) Idag var en mysig dag med pappa, liselotte, magnus, josefine, kristoffer, charlie och Peter. Länge sedan vi hade en så luuuugn jul. Ingen stress att tala om. Charlie var snäll och tyckte mycket om att öppna paket. Han fick en telefon som ska lära honom räkna, alfabetet och spela roliga melodier, en grejj man trycker på så låter en kossa osv samt en mjukisråtta. Peter och jag fick en stekpanna (välbehövlig!), köksredskap, filt och en klocka.

finner det roligt att Charlie får så många leksaker, vi har liksom inte råd med hur många som helst, då känns det bra att han får dom på andra håll. T. ex telefonen stod det 6-36 månader på och den andra saken är från 12 månader. därför kommer han även att ha dom ett tag. förhoppningsvis får vi mer pengar framöver så vi kan skämma bort honom vi också.

Hoppas och tror att morgondagen blir lika bra.

God Jul

Dagen före julafton. Dan före dopparedan. Peter och jag ser på bingolotto, nu är det paus för nyheterna. Vinner gör vi inte heller. Men det är så det är. Imorgon är det julafton. Charlies första. Han kommer få öppna sina första paket. Dom han fick när han föddes kunde han ju inte öppna för då hade han ingen strysel i armarna, men nu tror jag han kan få upp lite själv i alla fall :-) För alla vet ju att det roligaste kommer vara pappret. Julstämningen finns inte riktigt än. Det är många år sedan man kände nervositet och hade svårt att sova.

planeringen är den bästa inför imorgon iaf, Charlie äter ju fast föda på dagen och flytande på eftermiddagen/kvällen. Alla fasta mål hinner han få hemma=mindre risk för nedsölade finkläder. Tvättmaskinen kommer nog få gå två kvällar i rad för han ska ha samma kläder i tre dagar och han lär ju skita ned dom :-P Ska ta kort på min finklädda gosse imorgon.

Snart dags för glögg :-) Och mer bingolotto. God jul på alla er därute :-) Jag ska göra allt för att Charlies första jul ska vara den bästa, även om han inte kommer minnas den.

Snart jul

Som skiljsmässobarn vet jag redan hur det är att fira jul på två ställen, det har oftast gått bra. En gång fick jag dock åka tåg på julaftonsmorgonen, den gör jag inte om. Nu förtiden är det ju ännu en familj det ska firas med. Då blir det lite mer. Men nu har vi ju löst det så att vi tar en familj en dag. Orkar inte flänga runt till flera familjer samtidigt. måste tänka på Charlie. Men vi ska göra så nu att det blir var tredje jul hos varje familj. Så det blir rättvist. Sen förhoppningsvis kommer den dagen då man får fira hemma. Sen får dom som vill komma komma och dom som inte vill/kan får slippa.

Tur att det var så lätt att välja vilken familj för annars hade det blivit jobbigt med tanke på att alla vill ha Charlies första jul. Men det här är Peters och min fjärde jul och vi har fortfarande inte varit hos pappa. Då är det rättvisast att vi är hos honom. Hade det inte varit så enkelt hade vi nog fan fått dragit lott :-P

Idag har Jennie och jag ränt runt i affärer. Eller ja, bara tre :-P Men det gick det med :-D Sen gjorde vi knäck, första omgången blev bränd (note to self; När man kokar knäck, håll dig i köket). Sen blev det bra :-) Precis när vi var färdiga kom Peter med Charlie för vår micro gick sönder tydligen. Så vi fick ge honom mat hos Jennie samtidigt som Peter lämnade in den. Fick en ny som tur var :-) Då hade jag varit utan min prins i 5 timmar! Det var mkt det! För mkt. Sen bjöd Jennie på mat också, massa gott :-)

Nu sitter jag och funderar i bilstolsdjungeln. Finns tre alternativ. Det här är problemet:
Stol nr 1 är lite kortare i ryggen men billigare
Stol nr 2 är lite längre i ryggen, dyrare och mer ombonad än nr 3
Stol nr 3 är längst i ryggen, men mindre ombonad

Det står alltså mellan 1 och 2. Men risken finns att om vi köper den billigare så växer han ur den och vi tvingas köpa den dyrare också. Då blir det ju billigare att köpa den dyrare med en gång. Hmm, jobbigt det här. Men den dyrare tar mer plats i bilen. Men samtidigt, vi ska koppla ur airbagen så den ska stå fram...

Stora lillebror

Min lilla lillebror har nu blivit stor. Jag förstår det inte, känns som det var igår jag äntligen blev storasyster. Men nej, om jag har räknat rätt är det 14 år sedan nu. Åren går. Mattias och jag har inte alltid kommit bra överens, jag var kanske inte så snäll som man ska vara när man är storasyster. Men nu kommer vi överens bra. Det tycker jag är så kul med våran syskonskara. Vill jag ha tips om föräldraskap kan jag fråga min storasyster, behöver jag hjälp med datorn kan jag fråga lillebror eller storebror och vill jag bara busa så har jag min lillasyster. Familjen är något väldigt viktigt för mig, även om jag är dålig på att visa det. Kanske var det därför jag inte klarade av så bra samtalet jag fick tidigare i veckan. För det förstörde lugnet på något sätt. Jag har mina syskon, jag har min pappa och jag har min bonuspappa. Plus att jag dessutom har min mamma och min bonusmamma och två bonussyskon. Jag behöver inget mer i mitt liv känns det som. Jag har ett säkerhetsnät, större än många andra har. Sen ska jag helt plötsligt låta någon annan lära känna mig, 20 år för sent. I 20 år har någon annan gjort hans jobb och nu när allt det jobbiga är färdig behagar han att kontakta mig. När jag inte längre behöver läxas upp för att jag är en kaxig tonåring, trotsig två åring.

Det är därför han aldrig kommer kunna ta någons plats. Han kommer med största sannolikhet bara vara en statist i mitt liv, jag har huvudrollen, familjen är dom viktiga birollerna. Även dom en sorts huvudroll för det är dom som gjort mig till den jag är. Men han har inget med att göra hur jag blev. Jag tror inte på genetik. Alltså jag vet att det är genetiken som bestämmer om man har gröna ögon och blont hår. Men det är inte det viktiga. Allt det viktiga kommer ifrån hur man är uppväxt. T. ex har min mamma anser att alla är lika mycket värda, därför har hon uppfostrat mig att tycka det och därför tycker jag det. Det kan aldrig genetiken bestämma. Därför kommer jag försöka pränta in samma budskap i mina barns hjärnor.

Förälder är inte något man blir genom ett ägg och en spermie. Det blir man genom handling. Jag har redan mina, jag behöver ingen mer. Därför kommer min biologiska pappa aldrig bli MIN pappa. Han kanske är det på pappret, men fick jag bestämma skulle någon annan stå på det pappret. Han som tog hand om mig fast han inte behövde, han som aldrig gjorde någon skillnad på mig och mina syskon. Han som struntade i genetiken. Han kommer alltid vara min pappa. Det kan ingen ta ifrån mig eller honom.

Julmusik

JULEN ÄR HÄR!
eller ja, typ. I julklapp vill jag ha två kvadratmeter mer lägenhet så granen får plats nästa år :-P

Nu har jag gett oss dataförbud. För granen ska fram! Hej då :-P Eller ja, vi har ju två datorer till :-D JAG SKA HA EN GRAN!

Julkort

Idag har vi fått julkort, alla fick ett varsitt. Charlie fick från sin kusin, Peter fick från ett ställe som ska hjälpa honom få jobb och jag fick från mitt "jobb". Är ju homeparty säljare av ljus numera. :-P Hör av er om ni vill ha en visning eller mer info :-)

Vänta er inga julkort från oss :-P Sånt tänker inte vi på :-P Vi har faktiskt inte ens julpyntat. Eller jo, vi har en adventsstjäna som inte fungerar :-P Men nästa torsdag är det julafton! Oj! Och vi ska fira jul i dagarna tre :-P

And now what?

Väntar på att klockan ska gå så jag får reda på vad han vill. Vill inte ringa för tidigt, även om han tydligen ringde mig vid 10tiden igår... Men jaja, nervös som få. Jag tycker om att ha kontroll och det är vad jag absolut inte har nu. Eller jo det har jag, över mig själv. Men vi kommer till den stora frågon om och om igen, kan folk förändras? Och hur vet man om dom gjort det? Kanske är jag beredd att ge det en chans, men aldrig någonsin kommer han bli min pappa. Eller Charlies morfar. Det är en titel man gör sig förtjänt av. Och min pappa har ställt upp för mig sen dag 1. Och Sven har ställt upp sedan han och mamma blev ihop.

Jag läser en massa på nätet om "Dina barn, mina barn, våra barn". Vad är det för jävla skit? Det har aldrig varit någon skillnad åt något håll. Är det någon som varit otrevlig så är det jag, gjorde det inte lätt alla gånger för min styvmor. Om man nu ska hålla på att göra skillnad på barn ska man nog se till att bli ihop med någon som inte har barn.

nej men alltså, förälder och mor eller farförälder är en titel man förtjänar. Och egentligen behöver inte varken jag eller Charlie mer, men en chans är han kanske värd. Om inte annat finns det frågor jag tror att jag vill ha svar på. Förlåt för min svammel, men jag måste ventilera någonstans.

Heads up

Det var vad jag fick idag, och det var välbehövligt. Har ju tidigare skrivit om min biologiska pappa som jag aldrig träffat. Nu har han tydligen ringt mig och min halvbror. Tur att mobilen var avstängd då och att min bror hann att berätta först. För jag har behövt att tänka och det är vad jag har gjort. Blir knappast klokare, men får väl ta tag i det och ringa. imorgon, idag orkade jag verkligen inte. Skulle på babycaféet, sen försökte jag vara så normal som möjligt när vi var och grattade Lukas.

Lukas har lyckats med något han, han har fått mitt hjärta att smälta. Jag har väldigt svårt att förstå vad han säger, då han faktiskt är rätt liten och jag inte är med honom dagligen. Men när han sa "Hej Oalin" eller hur han nu uttalar det, så smälte mitt hjärta. Och sen att jag fick en hejdå kram gjorde ju inte att mitt hjärta smälte mindre :-P Nu iofs var det ju inte så att han erbjöd sig utan jag frågade, men ändå :-P

Glömde fråga om maten idag på babycafeet, men det löser sig. Just nu går allt fint så jag vill inte förstöra något. Men tror vi får göra som så att vi ger lunch, mellanmål, mat+frukt och sen kvällsmålet, för jag tror det måste vara flytande ett tag till för Charlie. Vill inte att mat ska vara det sista han äter. Aja, babysteps :-)

Fick lite ljus idag, lite synd bara att allt var till visningar förutom en ljuslykta.

God morgon eller nått

Charlie har ätit gröt och lekt nu sover han. Han sover ju som sagt mellan varje mål. Jag tror han sover rätt mkt för att vara så gammal men då är det så då :-D Eller ja, han sover inte mellan varje mål. Såhär ser det ut:

07:00 Grötfrukost
sömn någon gång emellan
10:00 mellanmål (frukt eller ersättning)
sömn någon sång emellan
13:00 lunch (rotfrukt eller grönsakspure)
sömn någon gång emellan
16:00 mellanmål (ersättning eller frukt, det han inte fick första gången)
19:00 kvällsmålet (ersättning, gröten sov han sämre på hur man nu kan göra det...)

Så från 16 fram tills det är dags för natten sover han oftast inte. Det är skönt. Men nu kommer nästa problem. Hur tusan ska det kunna bli två lagade mål mat+två mellanmål? För som jag fattat det ska dom ha 6 mål mat, hur ska man hinna det med tre timmars intervaller? Kvällsmålet borde ju nästan räknas som mellanmål eller? Ska höra med lite mammor på babycaféet idag. Förstår inte alls hur jag ska få till det. försökte fråga BVC-sköterskan men hon verkade inte förstå mitt problem. Och jag har då inte ätit mellanmål sen jag gick på fritids så jag vet inte hur man ska äta.

Men det känns så gott att rutiner börjar falla på plats. Jag har alltid sagt att Charlie ska få bestämma rutinerna och det stämmer väl till viss del. Men han började sova till klockan 10-11 på förmiddagen och sen vara vaken lika länge på kvällen, då kände jag att vi behövde rätta till det där, för det är skönare med egentid på kvällen. Men tre timmars intervallerna är vad som passar bäst för honom för annars äter han så ofta på kvällen, men får han var tredje timme så blir det alltid var tredje timme istället för typ varannan på kvällen.

Det är ju inget problem än för det är ju två månader kvar innan han ska vara uppe i 2 mål lagad mat.

Avklarat

Nu är allt avklarat, Charlie sover sen några timmar tillbaka. Och enligt mitt Wii Fit har jag gått ned 1 kg på en vecka... Hoppas kan man ju att det stämmer. Imorgon blire örebro för att hälsa på iida, jesper och barnen (vet inte om båda eller bara ett är där :-P).

Charlie har haft några dagar nu då han varit otroligt lätt att göra med. Men vaddå säger ni nu, han är ju lätt jämnt. Ja det stämmer, men nu har han varit lättare än lättast. Ler bara man tittar på honom, klagar inte på nått mer än när maten dröjer för länge. Supersnäll. Funderar på vad jag gjort för att förtjäna en så lätt bebis. Han klagade inte ens över tänderna. Nu är det ju iofs ett par (eller ganska många) tänder till som ska ploppa upp så han kanske gnäller mer då. förstod inte hur mkt man älskar ett barn, trodde det var som all annan kärlek, men sen den dagen jag visste att han fanns i min mage älskade jag honom och den kärleken växer mer och mer för varje dag.

Bättre pappa?

Finns en omröstning på internet då dom frågar om man önskar att ens barn hade en bättre pappa. Röstade självklart nej. Finns ingen bättre pappa än Peter. Han sätter alltid Charlie först (även om det inte är så många kompromisser man måste göra nu), är tålmodig och älskar att locka fram Charlies skratt. Charlie har den bästa pappan han kan få, det är bara så. Vi försöker båda så gott vi kan att förstå varför Charlie gör som han gör. T.ex har han kommit på att man kan göra ett roligt pruttljud med munnen och att det då samtidigt kommer saliv, kräk eller mat (vad han nu har i munnen). Detta är inte allt för roligt när man ska ge honom mat, men då får man ju försöka se att det är en utveckling, han har lärt sig det och vill gärna göra det. Om några veckor är det inte så. Han tycker om att suga på tummen mellan varje sked mat och det blir en stor röra alltihopa, men det får man också ta.

Det finns två saker som hör en bra förälder till enligt mig, kärlek och tålamod. Resten kommer i andra hand. Visst att allas tålamod försvinner ibland, okej att man kanske skriker på en trotsig son eller dotter. Vad gör det om man skriker en gång av tjugo? Okej att man kanske inte orkar svara på den 300:e frågan på den dagen osv. Bara man har tålamod större delen av dagen, månaden, året så tycker jag det kännetecknar en bra förälder. För man kanske inte orkar söl när man ska skynda sig till bussen, men orkar man det många andra dagar är man ju fortfarande en bra mamma eller pappa.

Nej, Peter är den bästa pappan Charlie kunde fått, det kommer jag alltid tycka. För man ser i Peters ögon att han avgudar gjorde Charlie (inte riktigt än) går på. Jag vet att Peter skulle göra allt för Charlie.

Staden

Peter, Jennie, Charlie och jag var till stan förut. Skulle ha pennor som är billiga på Claes Ohlsson och sen skulle vi passa på att hämta ut Up&go paketet från libero. Innehöll lite smått och gott, fem up&go blöjor, 1 boll, 1 par strumpor, 1 paket våtservetter, 1 paket bindor, 1 neccesär med lotion och tvål. Tvål har vi inte börjat med än och Charlie är för torr för att kunna använda sån lotion. Nu kör vi propyless varje dag.

Tycker det är lite kul, strumporna var i stor storlek, men blöjorna var i minsta storleken på den sorten. Vilket är 7-11 kg. Hmm, nu väger Charlie 8,8 kg. dom blöjorna ska man ha först när man börjar gå, säg att Charlie gör det på 1 års dagen, då ska han enligt sin kurva väga 17 kg. Nu följer dom ju inte kurvan i den åldern för dom rör sig mer, men kurvan finns ju av en andledning, och för att han ska kunna ha dom blöjorna ska han hoppa ned till standardkurvan. Får se, funderar på att testa dom innan bara för att dom inte ska gå till spillo. Men våtservetter var skönt att få. Nu använder vi ju torra tvättlappar som vi blöter själv, men i skötväskan har vi våtisar. Och liberos är bra för känslig hy samtidigt som det är en hård stängning på. För om man lägger ned ett storpack med klisterlapp för hålet så slutar klistret att verka efter halva förpackningen. Liberos eller Natusans har varit vad vi kört här hemma eftersom dom är naturligast.

Pratade lite med några mammor på babycafét om torra tvättlappar och några sa att prislappen spelade ingen roll och några sa att Euroshoppers var dom bästa. Skönt att fråga någon så man slipper köpa 7 olika märken själv. Därför köpte jag euroshoppers. 1 paket våtisar kostar runt 20-30 kr beroende på om man köper tvåpack eller vilket märke det är. Då är det mellan 64-72 servetter i. Jag betalade 27 kr för 250 torra lappar. Och vi använder 1 extra per byte jämnfört med våtisarna för att torka torrt med. Lite mer krångel, mycket billigare. Vi giller´t.

Charlies torra hud har blivit mkt bättre. Vet inte om jag skrvit det här, men på ordination av BVC-sköterskan skulle vi smörja kroppen med Propyless och armarna med kortison. Tror faktiskt att han egentligen inte behövde kortisonet för armarna blev bättre på två strykningar. Han är torrare på benen nu än på armarna. :-P Tror bara att babyoljan inte är så bra som alla säger, iaf inte på Charlie. Inte ens efter flera dagars smörjning blir det bättre. Och torrhet går ändå i släkten på min sida, även om jag själv ALDRIG blir torr. När jag gick i högstadiet duschade jag varje dag, + att jag duschade två gånger dom dagarna jag hade idrott. Blev inte torr.

Nej nu ska jag sluta svamla och göra som min son redan gjort i ett par timmar, sova :-P

Städat och laddar

Imorgon är första gången jag ska hålla i ett eget homeparty. Nervös som få är jag. Ska in till stan och köpa pennor snart så vi har så det räcker. Sen ska vi hämta ut Charlies liberopaket.

städat har vi gjort också, eller ja Peter har. Jag tvättar jag :-)

Rört på fläsket

Har tränat varje dag sedan i söndags, fick ett Wii fit + av Peter. Känns bra då det är jobbigt att ta sig till och från gym osv. Sen att jag kan välja helt själv när jag ska träna, t. ex när Charlie sover osv. Haft träningsvärk sedan i söndags också för den delen. Så idag tog jag det lite lugnt, därför passade det utmärkt att Anna ville gå på prommenad, så man fick röra lite extra på fläsket. Nu har det gått 5½ månad, nu ska det fan bort. Har enligt spelet fått en bättre hållning iaf, det är bra :-D

fel sida

Måste vaknat på fel sida idag. Grinigare än såhär är svårt. Men jag är inte grinig utan anledning utan mest på situationer som vi sitter i. Vi bor på Skoghall, i Hammarö komun. Ja det är en annan komun, men att ta bussen från torget till skoghall tar lika lång tid som att ta bussen från torget till bergvik (såvida man inte väljer en snabbuss). Ändå har vi inte har så många besökare här. Eller, Jimmy och Jennie är här titt som tätt, och vi är till dom titt som tätt :-) Men det är också dom enda som kommer. Och mamma och så då.

Och bara för att man har bil så är det inte gratis att åka. Och det är inte bara bensinen som kostar, och i vissa fall ska man t.o.m betala parkeringspengar. Nu kostar en bussbiljett 18 kr för folk upp till 25 år om man köper med sms, det är samma summa som man får dra av på deklarationen per mil om man kör bil till jobbet. Alltså kostar genomsnittsbilen 18 kr milen. Så för vår del skulle det bli billigare att betala en persons bussbiljett än att åka dit.

Kom att tänka på att det kanske är en inbjudan som fattas? Alltså, vi har gärna besök, mer än gärna. Bara att slå en signal och fråga om det går bra att komma. Jag möter er vid busshållplatsen, inga problem. Kaffe finns. Bara att höra av er som sagt. Bussarna går med jämna mellanrum, man kan gå på vid torget, busstationen, sjukhuset, utanför helmia, på våxnäs, vid karolinen osv. Så alla våra vänner är varmt välkomna att komma på kaffe. För nu har jag tröttnat på tjatet att vi aldrig hälsar på osv.

vaccin

Charlie ska vaccineras idag, det kommer göra ont i mitt hjärta. Som iida alltid säger om Alvin som jag tycker stämma även på Charlie: "Han är mitt hjärta utanför kroppen". Jag snor den :-D

Träningsvärk har jag också, kört Wii Fit+ två dagar nu. Har ont i muskler jag inte visste jag hadde :-P

Kalas och grejjer

Var på kalas idag. Charlie skötte sig bättre än ett barn ska sköta sig, när vi skulle äta smörgåstårta satt han i bilstolen och kollade på oss och när vi skulle äta fika så sov han. Skönt när man kan få äta i fred även borta. Här hemma är det bara att sätta honom i babysittern eller matstolen. Och har han inte ätit inom någon timma får han en majskrok att mumsa på :-P annars får han nöja sig med leksaker :-D Han visade också tydligt att vi kan nog lämna bort honom till barnvakt någon gång för han somnade hos Jennie bara hon gjorde som jag brukar (dvs amningsställning och en filt för ansiktet). Egentligen räcker det med bara amningsställning tillräckligt länge, men man orkar inte hur länge som helst och mörkret som filten ger gör att han förstår att han är trött och ska sova :-P Men det dröjjer nog innan det blir barnvakt. På tisdag ska jag iväg efter hans vaccination och bara det känns jobbigt, trots att jag vet att Peter känner Charlie lika bra som jag gör och att han klarar det. Men ändå känns det som jag är mamman och jag ska vara där. Var ju borta efter förra vaccinationen också. Men jag vet att jag mår mycket bättre efter att ha fått vara borta ett tag. Man laddar batterierna.

Inkomster och utgifter

Ja, nu kom äntligen Charlies utgifter. Trodde aldrig man skulle längta efter en bajsblöja. Peter och jag misstänker att det är palsternackan som ställt till det, för igår fick han ingen... Jaja, så är det :-P Så nu kör vi bara på mat vi vet att magen tål.

Tänder

Jag måste ha världens snällaste son, det finns inte snällare än honom. Han har varit snorig hela vecka, har han gnällt över det? Nej. Andra tanden kom idag, har han gnällt över det? Nej, bara dregglat lite mer. Han har inte bajsat ordentligt på ett par dagar, har han klagat över det? Nej. Eller jo det har han, när han ska bajsa. Han bajsade i mammas (mormors) knä förut och det var gnälligt under tiden, sen blev hur glad som helst igen... Vet bara inte vad vi ska göra, katrinplommon fungerade inte... Har ju fortfarande messmör, olja i ersättningen och päron att testa, men katrinplommon ska ju tydligen vara effektivast...

Imorgon blir det kalas för granntösen som fyllt hela 24 år :-)

mat och sånt

Nu har alla i familjen ätit. Charlie fick äta före oss och sen åt vi. Peter lagar mat den här veckan och skämmer bort mig fullständigt. Hemmagjorda köttbullar och hemmagjort mos :-D Charlie mumsar vidare på palsternacka han. Imorse åt han så mycket gröt att till mellanmål ville han ha bara ha 1/3 av ersättningen. Det ska ju vara ett mellanmål så man får se det positivt :-D

Nu sitter Peter och Charlie och busar i soffan. Aj mina öron säger jag. Innan skrattet kommer så är det "hjälp jag blir överfallen i duschen" skrik. :-P

God morgon

Klockan var ställd på sju i morse. Snoozade till halv åtta, mest på grund utav att Peter vägrade gå upp. Charlie mumsade i sig massa gröt. Så är det. Nu sover han, han sover ju mellan varje mål så... Om en timme är det dags för hans mellanmål vilket blir ersättning eftersom vi inte börjat med fruktsmakis än. Diska ska jag göra också. Dags att börja med det NU. Hej då.

Hmm

Idag fick Charlie sin första köpeburk med pure. Det för att han behövde katrinplommon och det på stört. Egentligen är det ju ingen fara eftersom det inte behövs så ofta, men det känns lite dumt att betala åtta spänn för en burk som innehåller mest vatten. hittade recept på hur man gör av torkade katrinplommon. Även hittat recept på katrinplommonjuice. Nackdelen med puren är att tydligen går det inte att frysa den helt, därför kanske man borde satsa på att göra juice för det borde ju kunna frysas. Alltså man kan frysa puren också bara att den inte stelnar helt så man får använda ngt annat än isformar och det är typ det enda vi får plats med i frysen. Men samtidigt då, han kanske bara behöver en gång i månaden eller så. Då är det ju knappt värt krånglet. Får se, vet i alla fall hur man gör egen nu om det behövs.

I dagens samhälle är det väldigt vanligt med köpt pure, nästan vanligast om jag fattat rätt. Det finns två andledningar till att vi inte köper. 1. vi har inte råd. blöjor och ersättning är dyr nog, sen om vi ska stå och betala 30-40 kr om dagen för burkmat, det funkar inte. Då skulle jag och Peter få leva på nudlar. 2. Eftersom jag gav upp med amningen för fort och allt det där så känns det som att det är något jag vill göra. Jag kunde inte ge charlie min bröstmjölk men jag kan ge honom min lagade mat. Så visst handlar det lite om att vara en supermamma, men hade det bara handlat om det hade han nog fått burkmat för länge sen. Ekonomin är den viktigaste delen.

Sen får man ju tänka på att jag har mer tid än andra att göra pure på. Peter är arbetslös och jag är hemma också. Därför när jag gör Charlies mat får jag hjälp av Peter, antingen genom att han tar Charlie då, eller om Charlie sover så hjälper han till. Hade jag inte haft peter är det möjligt att jag inte orkat med.

Kanske behöver ställa klockan ändå

Nu gick Charlie upp nio idag. Fast då vaknade han iofs klockan tre i natt och ville ha mat. Alltså egentligen klarar han sig utan mat hela natten, men om han vaknar under natten kommer han på att magen är inte full och då kan han inte somna om. Så då får han en flaska.

Jag var på smyckesparty i kil igår med grannen. Köpte ett fint silversmycke som jag förhoppningsvis får till veckan. Jennies mamma hittade en fin berlock som jag tyckte såg ut som en förälder som höll om ett barn och bakom den berlocken ska det vara en platta där det står "Charlie". Vill ogärna att det står hur synligt som helst, bättre då med en berlock som döljer det :-) Jag vet ju vad som står, det är det viktigaste :-D

Hmm

Behöver nog inte ställa klockan för att komma upp sju längre. Charlie har vant sig verkar det som och vaknade självmant klockan 07:04 imorse. egentligen ska han ju upp sju, men vi bestämde att när han är sjuk får han bestämma takten. Men nu verkar han ganska pigg, eller ja, väldigt pigg. Och jag är pigg för jag fick ligga kvar och dra mig :-D

RSS 2.0