Minisemester!

Imorgon åker jag, Peter och Charlie på en mini-semester. Vi ska börja med att åka till Sthlm för att träffa Giia, Billy och framförallt Thor :-) Kul för Charlie att leka med någon i sin egen storlek och ålder :-) Sen åker vi till Örebro på hemvägen och umgås med iida och Alvin ^^ Ska bli kul. Det är den semestern som plånboken klarar av just nu. Och det duger fint för mig ^^ Umgås med vänner man inte ser så ofta längre är guld värt :-)

Ska snart börja plocka här hemma. Diska all disk så man inte kommer hem till en igenmöglad diskbänk kanske ;) Sen får man ju diska lite imorgon också, men det är lika bra att ta det man kan idag :) Vi åker ganska tidigt så vi har många timmar på oss att få rätt på Charlies dygn. Jag och Peter har gjort smörgåsar att äta på vägen. Peter får skinka och potatissallad, jag får kyckling och potatissallad och Charlie får bara kyckling :-) Sen i bilen ligger en tiding för mig att läsa när jag får tråkigt :-)

Idag har vi varit till Charlies faster och farbror för att fira att farbror fyllde år :-) Då fick Charlie massa frisk luft och hade jättekul ^^ Sen åkte vi en snabbsväng till morfar och mormor Liselotte. där fick han fika för andra gången och sen åkte vi hem. Blev lite senare i säng idag än vad han brukar, ska se om han sover bättre av det :-) För som det är nu vaknar han efter någon timme och vägrar somna om. Nu när Peter plockat iordning på hans rum så leker han en massa där :-) Skönt det. För då kan man sitta brevid och bara bläddra i en av alla hans böcker ;-) Men jag blir lite konfunderad. Ungen har en stooor kartong med leksaker, två banankartonger och en bokhylla med leksaker. Vart kommer allt ifrån? Jaja, får se det positivt. Av dom leksakerna har Peter och jag köpt i princip bara födelsedagspresent och julklapp. Och lite småplock som "hoppar" i korgen när man handlar. Annars kommer det mesta från Peter (leksaker han lekte med när han var liten), Martina (leksaker hennes ungar inte vill ha längre) och presenter från andra. Så har har en massa leksaker men vi har inte betalat alla tusenlappar dom skulle kostat :-) Då är jag nöjd :-)

Men men, sätta igång kanske? Jaja, bloggtorka blire nog och det beror alltså på vår semester :-) Tyvärr har jag helt glömt bort att skicka ut vinsterna än. Förlåt. Det kommer!

Bra köp

Igår när Charlie fick korv och mos fick han även dricka med sugrör. Efter ett par demonstrationer från mig blev han en riktig hejjare på det. Skitbra tänkte jag. På Willys hade Bambino en mellanmålsmugg. HÄR finns information om den.


Det är alltså sugrör plus att man kan lägga lite gott i locket. Inga majskrokar kanske, men russin eller något annat smått. Eller ja, majskrokarna i dom små påsarna får nog plats. Det är i alla fall sugrör. Och det är ända ned så man behöver inte vinkla muggen för att dricka. Testade den idag till frukosten. Dessutom läcker den inte om han välter den upp och ned. Vilket gjorde att Charlie själv kunde dricka vatten när det passade. Vilket innebar att han fick i sig dubbelt så mycket vätska som han brukar. Det är plus det :-D Så nu får Peter säga vad han vill, ett bra köp var det :-) För Charlie har inte riktigt fattat än hur man dricker själv med pipmugg, men med den här gick det superbra :-D

Kärlek!



Det här får jag se varje dag. Världens sötaste pojk. Jag hoppas att han förstår hur älskad han är. Ett leende från honom gör att alla bekymmer försvinner. Jag får tårar i ögonen när jag ser Peter och Charlie leka för deras relation är så fin. Jag trodde innan jag blev mamma att jag förstod hur det var att älska någon så mycket som man kan älska någon. Jag hade fel. Varje dag som jag spenderar tillsammans med Charlie är en dag av lycka.

Dåligt med uppdateringar

Jag är lite halvkass på att blogga. Det är nog för att mycket i mitt liv just nu inte lämpar sig för bloggen (det är inget negativt utan det lämpar sig bara inte ännu). Det var samma sak när jag blev gravid. Bloggen blev lidande innan vi "kom ut" med det för jag kunde inte skriva vad mitt liv till stor del handlade om.

Idag har vi i alla fall gjort ganska mycket. Först betalade vi räkningarna. Sen ringde killen som ville köpa Peters fälgar och ville komma och kolla på dom. Så vi tog bilen till Peters mor och far. Efter det så åkte vi till Pets i Skåre för att köpa kattställning. Men kom hade bara storlekarna small och XXXL. Inte för oss alltså. Så då åkte vi vidare till Arken Zoo. Där hade dom bara XXL och till fel pris. Så då chansade vi på Coop. Där fanns inget. Då tog vi ICA MAXI. där hade dom bara small och medium, dvs för litet för oss (vi ska ha en large, alltså 1 radda med hyllor upp till taket, typ som vår gamla). Men då var det matdags för Charlie så han fick en kok-korv med mos från resturangen. Skönt nu när han börjar bli lite äldre så han kan äta vanlig mat :-D

Sen vidare till Djurmagazinet. Nu hade vi verkligen gett upp. Men se på fan! Dom hade precis en sån vi skulle ha till extra-pris! Iofs, det extrapriset gjorde väl inte så mycket med tanke på all extra bensin ;-)

Vi köpte den och sen åkte vi vidare till Willys för att månadshandla. Billigt blev det den här gången. Snabbt gick det också :-) Charlie var iofs lite gnällig, kan ha varit det som gav oss eld i röven ;-)

Handlade, betalade och åkte hem. Peter bar upp varorna medan jag gav Charlie välling och la honom. Han somnade på sekunden och Peter började montera ihop kattställningen. Katterna gav den klorna in. I ställningen alltså. Så toppenbra! Blir bra nu när vi ska åka bort :-)

Jag har mer och mer börjat fundera på vilken jävla värld vi lever i. Har sett på Tyra Banks show om barn som anser att dom är fula (man vill bara krama om den lilla tjejen och säga att hon växer i kinderna), läser tidningen om åttaåringar som blir våldtagna osv. Är det här världen jag vill att min son ska växa upp i? Förbannad är vad jag blir! Kan man flytta ut i rymden? Jag är på i alla fall. Såvida någon kan garantera att där inte finns mammor som kör höga med sina barn i bilen, att alla pedofiler och våldtäcksmän inte kommer med och att vi börjar med ett liv utan att klaga på var stor näsa och lilla läpp.

Samsovning

Är inte längre att rekomendera! Inatt har nog varesig Peter eller jag sovit bra. Charlie har vaknat minst 7 gånger och gallskrikit. Och vid tiotiden igår kväll när han sov i sin säng vaknade han gallskrikande. Jag försökte trösta och det gick inte. Bad då Peter, för han är bättre på det där ibland. Charlie lugnade inte ned sig förens han och Peter mysigt i den stora sängen. Sen somnade han om i sin säng. Sen efter en timme gnällde han igen och eftersom jag lovat Peter sovmorgon tyckte jag att han skulle ta honom. Han bar då in honom i vår säng. I vanliga fall tycker jag det är supermysigt, men nu vette fan om jag vågar igen :-P

Jag tror det är mardrömmar. Tänk om man visste om vad. Hoppas att den här natten blir bättre. Men har för mig att någon sagt eller att jag läst någonstans att barn kan få orolig sömn när dom lär sig mycket och han börjar ju onekligen bli bättre på att stega. Nu släpper han ganska ofta själv och går mellan två saker.

Peter ligger och sover, det förtjänar han. Jag har nog haft två-tre sovmorgonar under tiden han haft en. Igår sov jag till klockan 11 och precis när jag vaknade så kom Peter hem från affären. Då hade han köpt dammsugarpåsar, en sophink till köket (som matchar behållaren vi har till matrester i färg) och en klosslåda till Charlie. Ni vet en sån som man ska ha ned den fyrkantiga klossen i det fyrkantiga hålet.

Dags att tänka nu eller?

Ser på Tyra Banks Show. Hon pratar med 10 åringar som hatar sitt utseende. 10 åringar som sitter och väntar på att dom ska bli tillräckligt gamla för skönhetsoperationer! Är det kanske dags att tänka om nu? Ta bort alla serier om skönhetsoperationer t. ex. Och kan vi alla vara nöjda med hur vi ser ut?

"Min mamma säger att man ska göra det bästa av vad gud gett en, men jag tror henne inte" sa en av tjejerna.

Små tjejer hatar sitt utseende! Kan vi sluta vara så jävla utseende fixerade? Det går ut över barnen som försöker banta och sminka sig när dom egentligen borde leka med kompisar!

Kalle Moraeus - Underbart


Lonestar - Amazed


Oj då

Hittat kvitto på vagnen. Bra det eftersom vi måste gå in till affären med den. Det går nämligen inte att läsa framhjulet. Och det ska gå. Och jag nöjer mig inte med second best.

Idag hade jag tur! Charlie vaknade och jag frågade Peter om inte han kunde gå och hämta honom. Då hade det tydligen varit bajskalas på hög nivå. Skönt att jag slapp :-)

50-års kalas idag :-)

Och nu då?

Charlie har vaknat. Han och Peter har åkt. Jag har diskat. Jag väntar på att degen till brödet ska jäsa. Nu då? Finns nog miljoner saker jag skulle kunna göra, men jag ligger i soffan med fötterna på bordet. Njuter av lugnet. Missförstå mig rätt, jag ÄLSKAR min son, men nu har jag ingen jour för tillfället. Det kommer inte skrika någon som gör att jag måste hämta honom. Han kommer inte försöka smyga in på toaletten. Han kommer inget alls här hemma på någon timme till. Skönt. Sen ska det bli skönt när han kommer hem också :-D Men då behöver jag inte göra något mer än krama honom :-D

Oj då!

Vi väntar på att Charlie ska vakna. När han gjort det ska Peter åka till sin mormor och hälsa på. Med Charlie alltså. Hur jag ska njuta av min egentid? Hög musik i köket samtidigt som jag tar tag i diskberget. Och lagom till att jag gjort det ska jag göra mer disk genom att laga mat :-) märks att man blivit gammal ;-) Iofs märkte jag det rätt bra igår. Charlie och jag gick av bussen vid torget där dom startat lite smått på Rix FM festivalen. Jo tjenare vad högt ljud det var. Skulle egentligen vänta 11 minuter på en snabbuss till bergvik men hoppade snabbt som attan på "långbussen" för att inte förstöra Charlies öron. Det är ju inte direkt så man har hörselkåpor i skötväskan ;-)

Snart ska jag och Peter åka på semester. Eller ja, om lite mindre än en vecka. Vi börjar med en tripp till stlm där vi ska hälsa på Billy, Giia och vår gudson. Giia har planerat in lite skojj så vi ska till ett lekland där dom har specialanpassat utrymme för våra småttingar. Dessutom kostade det vara 40 kr per barn så skulle det visa sig att dom inte gillar det så är det ingen förmögenhet man slängt ut :-)

Sen efter Sthlm blir det Örebro (alltså på hemvägen så att säga) för att hälsa på iida och Alvin. Vad roligt det ska bli, har inte sett Alvin på jättelänge. Sist gick han inte ens, bara runt möblerna :-) Det var jämnt innan jul så det har gått på tok för lång tid :-)

Charlie blir bara bättre och bättre för var dag med att gå. Snart har jag ingen bebis längre :'( Men han kommer alltid vara min bebis <3 Jag hoppas lite på att han kommer gå på heltid när det är dags för dagis, så han inte är i en utsatt position. Men annars har nog pedagogerna stor koll. Charlie säger till om någon är elak ;-) Tvärtom så är det faktiskt Charlie som är lite elak. Inte med flit men jag tror inte alla förstår att han bara vill pilla lite i ansiktet ;-) Men som sagt, går på heltid gör han inte ännu. En mamma på familjeliv kallade det för stegar och det är nog en bra förklaring. Han stegar bra :-)

Rix fm festival

Vi behövde handla hem lite saker, bröd och gröt till Charlie bland annat. Och eftersom Peter var hemma hos sina föräldrar och tvättade fälgar så åkte jag och Charlie buss till Bergvik och mötte där upp Peter som var färdig. Vi handlade det vi skulle och gav Charlie mat på caféet utanför :-) Sen åkte vi hem :-) Äntligen har vi fått papper om att skatteverket mottagit vår adressändring :-) Lite tråkigt är det för alla dagispapper hamnar först på skoghall för att sen komma hit :-) För dom går enligt ett program, trots att jag gett vår nya adress.

På tal om det, Charlies journal har kommit till det nya BVCt. Egentligen ska vi inte dit förens till vintern men hon ville jämnt göra en koll till hösten eftersom han är "ny" :-) Låter bra det tycker jag, speciellt med tanke på att han inte ökar så mycket i vikt längre. I och för sig borde jag tycka det är skönt eftersom det gör att jag inte har så mycket att kånka på men ändå :-) Han ska ju öka i vikt så :-)

Idag är det rix fm festival. egentligen skulle jag velat gått på det, men vad är väl en festival på torget ;-) Stannar hellre hemma med min familj :-)

Snart semester

imorgon har min älskling semester :-D Uuuuunderbart :D Skönt ska det bli :-) Sen vet jag inte om jag har så mycket mer att säga :P haha ^^ Men ja, det var väl dagens uppdatering ;-)

Förlåt

För dåliga uppdateringar. Men igår hade jag och Peter en barnfri dag. Vid lunch lämnade vi Charlie hos farmor och farfar. Snygg avledningsmanöver ;) lämna honom när han äter :P Sen åkte jag och Peter hem för att pyssla lite. Plocka i ordning och sätta upp takfläkten bland annat. Sen efter det blev det en middag på Tempel innan vi gick på bio. Shrek på 3D. Tyvärr, tror inte man ska se på det om man är en glasögonorm. Tog mig lång tid att hitta den perfekta vinkeln för hur jag skulle ha mina vanliga glasögon, 3Dglasögonen och huvudet ;)

Sen typ sprang vi till bilen för att få hem vår son :-D Han hade inte saknat oss det minsta fick vi höra, låter bra inför inskolning på dagis :-)

Och idag har Peter satt upp lådspärrarna. Ni vet sånna som gör att man inte kan öppna kökslådorna :-D Superbra :-D Charlie klättrade upp på dammsugaren för att sedan klättra vidare upp i soffan. Roligt :D Sen har Peter äntligen fått se att han kan gå, han till och med gick TILL Peter. Två gånger. Riktigt duktig har han blivit. Men feg fortfarande ;-)

Vinnare

Förlåt att det kommer lite sent, men det har varit fullt upp. Jag kan tyvärr inte dra fem vinnare för jag har bara fyra deltagare :-)

Tommy, Anette, iida och Helena vinner :-) Kommer meddela dom idag :-) Hederomnämnande får Anette för sin dikt hon skrev som anledning:

sätta i en plöpp
så blir de stöpp
på bekymra e stönn
så slipp en grönn
med o.b pro-comfort
går de som smort
:-)


Även iida satsade på en dikt/ett rim:

Med en propp
Kan du ta dig ett dopp
utan att du säger stopp
;)


Och visst är det jättebra att man kan bada med tamponger? Vem vill missa en vecka vid stranden i det här vädret ? :-)

Snart diska

Vem har världens bästa pojkvän/sambo/fästman? Det måste vara jag. Han ställde sin klocka på sju. Åt frukost, tog Charlie och väckte inte mig förens han blev inringd på jobb. Så sovmorgon till 9 :) Den tackar vi för :-) Har får nog sin till helgen :-) Det är dock lite problematiskt att ge någon en sköööön sovmorgon för dörren har inte kommit upp än. Och vardagsrummet är i samband med sovrummet ;-) Men kanske kan få Peter till att kroka på dörren snart :-)

Bilder


Charlies nya sandaler :) 250 kr rabatt det tackar vi för :D


Linne från H&M


T-shirt från H&M


T-shirt från H&M. Det fanns även en med mom, men jag tyckte det räckte med att Charlie älskar pappa :D


Linne från H&M. Vet att trycket funnits i över ett år nu, men jag har aldrig köpt det tidigare så det var skoj :-)


Set från Kapahl.


Ett likadant fast annan färg och mindre storlek :-)

Så det var allt :) Mina och Peters kläder får ni inte se :D

Shoppat

Idag när Charlie sovit lunch gick han och jag ned till stan. Vi började med H&M. Där hittade jag massa roliga kläder:
* Ett linne där det stod "Mum+dad=me"
* Ett linne där det stod: "Made of love"
* En t-shirt där det stod: "I <3 Dad"
* En t-shirt där det stod: "I can't help beeing so cute"
* Ett par randiga byxor med Barbaskön längst ned

Efter det shoppingkalaset gick jag till Lindex men dom hade bara fula kläder så vi fortsatte till Kapahl. Där hittade jag lite smått och gott :)
* Två set med byxa och t-shirt. En färgad t-shirt med surftryck på och randiga byxor. Ett sett var rött och ett grönt. Två olika storlekar om ni vill veta ;)
* ett par tunna byxor med motorcykel tryck :)

Alla byxor jag köpte var tunna tajts typ :)

Sen gick jag in på "Vincent Shoe Store" och kollade. Rea gillar vi. Ett par lära gå sandaler som kostat 400 kr kostade nu 150 :) Som hittat :D Röda och fina :D

Sen shoppade  vi till Peter när han kom :) Han fick ett par jeans, en långärmad t-shirt, 3 par kalsonger och en tjockare tröja.

Sen fick jag lite också :) 1 par jeans, 4 linnen och en skjorta :D

Men den enda som köpt kläder till "normalpris" är Charlie. Vi andra har shoppat på rean :) T. ex köpte jag 4 linnen för 199 kr. Det brukar kosta typ 150 kr styck :D Ni skulle säkert vilja se bilder men jag orkar inte ;)

Regn

Det har regnat här. Dom säger att efter regn kommer solsken. Må så vara men det skönaste är ändå lukten! lukten av urladdning. Av vått gräs. Fuktig asfalt. Skitsamma med solen!

Ja det var väl vad jag ville säga :D Charlie har precis vaknat, Peter skulle komma hem så vi kunde gå på stan men det sket sig så vi får se om vi hinner. Men ja, hem kommer han ju i alla fall. Jag skulle ju kunna gå själv till han kommer hem. Mjo, det vore något det. Får se.

En lättnadskänsla

En f.d klasskamrat som gick samma kurs jag ska gå berättade att schemat är i överkant. Hon kan inte minnas att dom gått längre än till 4 någon dag. SKÖNT! Jag ska ge mig fan på att arbeta så mkt som möjligt under veckorna så jag kan vara med Charlie på helgen :) Och dom dagarna det är inläsningsdagar bara ha honom på dagis till klockan 15, även om jag får ha 8 timmar den dagen.

Sen får jag låna litteraturen av en kompis. behöver inte ens köpa den för hon vill ha tillbaka den :) Supernajs :D Kanske visar sig att någon bok är jätteintressant, men då får jag väl beställa den från adlibris då :-)

Bara för att helt byta ämne, Charlie har börjat "tigga". Han smaskar och "säger" amamamanam typ :P Lite roligt ;P

Panik

Fick idag se mitt schema för första gången... Åååh så roligt. Eeeeeeller inte. Nästan varje dag går jag till 17:00. Vilket innebär att Charlie kommer som tidigast bli hämtad 17:30. Hungrig som ett as kommer han vara så då ska jag försöka trolla med knäna så maten blir klar två minuter innan vi kommer hem... Hmmm. Måste gå att lösa på något sätt hoppas jag. Ska försöka prata med förskolan och höra om dom skulle kunna ge honom en banan eller så klockan 17. Bara så han inte är VRÅLHUNGRIG och sen får jag ha matlådor i frysen för dom dagarna. Ja det löser sig väl på något sätt. Vet bara inte hur ännu...

Tips!

Semper har börjat med "snacks" som heter "småfolk". det är majskrokar, riskakor och massa annat. Helt utan tillsatt socker och salt. Det är otroligt bra att kunna köpa en liten påse med sånt :-) När vi var till Bergvik nu fick Charlie en påse med riskakor. Han får nog skynda sig att äta annars tar jag dom. 99% ris, 1% vitaminer och som det står på innehållsförteckningen, 0% junk. Skitbra! Finns även smoothies och så. Kan vara bra att ha med till stranden för inget behöver förvaras i kylskåpet. Det enda jag tycker är dumt är russinen. Man ska ju inte ge allt för mkt russin, dels är det supersött plus att det klistrar fast sig på tänderna. Men det är en stor påse med massa småaskar i så om man ger en ask då och då gör ju inte så mkt. Jag har faktiskt köpt dom just för att kunna spara askarna ;-) Sen kan det ju vara bra att kunna ha något litet att muta med. Men det är ju lika mkt socker som i godis så man får vara noga med tandborsten sen ;-)

JAG BLIR GALEN!

Inte så lite heller. Ni som känner mig vet att vi började ganska tidigt med smakportioner. Kanske till och med för tidigt. Jag kan inse det nu, vi skulle ha väntat en månad till. Så då var det sagt, jag erkänner, jag gjorde ett fel!

Men, vi gjorde rätt på alla andra rätt. Vi började med EN smak. Potatis. Han fick potatis i en vecka, 2 teskedar. Sen gick vi över till majs. Två teskar om dagen i två veckor. Sen morot, samma visa där. Sen tog vi palsternacka i ett par dagar. Men då blev han otroligt hård i magen så då avbröt vi. Gick tillbaka till dom smakerna han tyckte om och sen utökade vi försiktigt till ett helt mål. Från att vi avslutade med pasternacka tror jag det tog 3-4 veckor innan han var uppe i en hel portion.

Med gröten gick det lite fortare, men fortfarande, bara en eller två skedar extra per dag...

Varför man håller på så är för att deras magar har aldrig tidigare ätit mat! Dom har bara ätit bröstmjölk, bröstmjölksersättning och d-droppar innan. Man tvingar inte i en annorektiker ett helt max-mål med en gång... Samma med barn. Dessutom, om man tar en smak i taget ser man om dom regaerar på den. Och dom kanske inte reagerar första dagen. Dom kanske blir hårda i magen, det kan ta två tre dagar.

Men så läser jag om någon, som ska ge en annan person tips om smakisar att hon ger olika smaker varje dag, men samma smak under hela dagen. Jaha, så om du gett potatis ena dagen, morot andra och majs tredje, hur ska du veta vilken smak han eller hon blev hård av?

Jag vill bara påminna alla, och det är gärna något någon skulle fått påminna mig om, 8 månader senare kommer han eller hon äta hela portioner. Det kommer inte vara så mycket amma eller flaska. Dom kommer äta mat en dag! Man behöver inte ha bråttom, så som jag hade. Jag har lärt mig till nästa barn. Synd bara att Charlie ska vara den som man gör misstag med, men det är väl så för alla föräldrar.

Sen menar jag inte att ALLA måste vänta 4 veckor med att utöka portionerna till hela portioner, vi gjorde vad som passade Charlie bäst. Men att hoppa mellan smaker när barnet är 4 månader, det är inte vad som passar bäst. I mina ögon i alla fall. Nu har jag gått och blivit en dömmande mamma. Förlåt.

Tävling för oss bruttor!

Nu kör vi här då! Jag har blivit utvald av Buzzador att buzza o.b. Pro-comforts tamponger. Meeen, jag fick i princip en årsförbrukning så jag tänkte dela med mig till er läsare. Så nu, ni som vill ha ett två-pack med o.b. pro-comfort Normal (16 tamponger) lämnar en kommentar i detta inlägget. Lite krav har jag dock:

1. Ange varför just ni ska vinna
2. Om ni har en blogg eller bilddagbok och länkar till den här tävlingen så får ni dubbel chans att vinna.

Jag kommer på fredag dra 5 vinnare. Antingen lämnar ni er e-mail adress i kommentaren (finns en speciell ruta för det) eller så får ni se till att kolla in igen på fredag.

Sååå, tävla på :-)

Sååå

Nu är lösenordsskyddet borta. Och ikväll kommer en tävling ut. Tyvärr bara för brudar ;) Håll utkik. Efter åtta kommer den ;)

Vad ska man göra?

Bara tillägga då. Tydligen så har inköpslistan utökats. Rullgardin till Charlies rum. Persiennerna räcker inte till.

Och jag vet inte vad jag ska ta mig till med min pojks sömn. Han sover ju bra. NÄR han somnat. Förut gick det bra. Först när vi flyttade började han med att först skulle man sitta brevid och hålla handen på bröstet. Sen blev det att man skulle sitta brevid. Iiiiiiiinga klagomål från min sida, det var till och med lite mysigt att sitta där. Sen skulle han somna själv. Man skulle INTE sitta brevid. Nu har det blivit så att han somnar fint klockan 19. Sen klockan 20 vaknar han och är "pigg", tror han i alla fall. Och enda sättet att få honom att somna om är att ta in honom till vår stora säng, ligga där, hålla om honom (trots att han gnäller lite till att börja med) sen kan man, när han lugnat ned sig, lägga honom i hans säng så somnar han om. dock är det lite jobbigt att hålla på med det här varje kväll.

Så då börjar jag fundera. Det kanske egentligen vore bra att börja med en "stor" säng. Just så jag kan ligga brevid och hålla om i hans säng. Meeeen då kommer vi till nästa problem. I en sån säng kan han ju gå ned om han vill. Vilket innebär jobbigare läggningar. Plus att jag är inte säker på att han skulle väcka mig på morgonen då. Då skulle jag alltså behöva barnsäkra allt utifall att han vaknar innan min klocka ringer.

Så jag vet inte hur jag ska göra riktigt. Men det kanske blir bättre med en rullgardin. För jag anser att han är för liten för en stor säng.

Horoskop

Hittade den HÄR sidan med horoskop. Och det stämmer för väl... Det står att jag som vattuman är beroende av att få lite tid för mig själv samtidigt som jag är väldigt social. Och det där stämmer så väl. För jag måste komma undan. Jag är en av dom personerna som kan gå en dag på stan och shoppa själv. Och njuta av det. Vidare kan man läsa det här stycket:

"Vattumannen är positiva och optimistiska också när livet känns svårt och förlorar sällan hoppet, och deras medfödda humanitet låter dem aldrig glömma att många andra är mindre lyckligt lottade, än de själva. Deras störta fel brukar vara oberäknelighet, men deras självständighet kan göra dem avståndstagande på ett sätt som ger upphov till emotionella problem. Partnern och vännerna kan också ha rätt i sina misstankar att vattumannen ibland gör saker och ting bara för att djävlas."

vaddå, jag, oberäknelig? Vad pratar ni om ;) Att jag gör saker för att djävlas kan jag dock inte hålla med om. Jaja, ganska mkt stämde i alla fall :)

Kom på mer

Ja jag kom på en grejj till på inköpslistan. En spegel till hallen. Vart jag ska hitta den är dock ett senare problem. Den ska vara såpass lång att Peter och jag kan spegla hela kroppen plus att Charlie ska kunna se sig själv. Funderar på en från IKEA för dom har plastfilm över vilket minimerar splitter. Men det är viktigt att Charlie ska kunna få se hur han ser ut tycker jag :-)

Sen tycker min pappa att jag ska ha en pall i hallen som han ska kunna sitta på och knyta skorna (man kan ju tro att han är gammal, men jag vill nog också kunna sitta på en pall).

Sen försöker jag planera hur tusan det ska bli. Ena väggen i hallen blir fotovägg. Och där kommer nog pallen att hamna också. Om vi inte sätter spegeln och pallen brevid vandra på samma vägg. För eftersom Charlie ska kunna se sig själv kan vi inte sätta spegel över pallen. Hmm, jobbigt det här :P

Jag vill även ha andra lampor i hallen. Dom som är nu ger ett gult sken och det känns "jobbigt" på något sätt. Usch den här bloggen har gått från en studerande blogg till en mammablogg till en inredningsblogg ;-)


Här är lampan Charlie ska ha i sitt rum :)


Och tyget jag ska sy gardiner av :D

Gardiner

Har i alla fall hittat tyg jag ska sy gardiner av till Charlies rum. Dumma IKEA hade inte det tyget som färdiga gardiner men jaja. Det är en vid bakgrund med flerfärgade bilar på. Passar min lilla pojk som tycker om att leka med bilar :-)

Till Charlies rum ska inköpas:
* Hylla av något slag, lutar mot en expedit. Frågan är bara, den stora får nog inte plats, och jag vet inte om den mindre räcker. Vart kommer alla leksaker ifrån? Jag har då inte köpt dom.
* Taklampa. En blå med moln på
* Ett mamutbord fast det får nog vänta lite. Men det ser onekligen lite dumt ut med tre mamutstolar utan bord. Men jaja. Eventuellt kan jag ställa in stolarna i vår walk-in-closet. (För ja, en sån har vi också. Inte en i Oprah storlek så man kan sitta och mysa bland kläderna men, ja, det räcker till oss)
* Eventuellt en vägglampa. Men det får jag kollar närmare på för dom på IKEA är inte min stil. Inte för att det ska vara min stil på Charlies rum, men ni fattar.

Heminredning

tills för ett litet tag sedan brydde jag mig inte ett dugg i hur det såg ut hemma. Men nu är det lite viktigare... Jag behöver:

* Taklampa till Charlie. Finns en på IKEA med moln på som jag tror blir fin
* Taklampa i vardagsrummet. Skulle egentligen passa bäst med en takplafond, men jag HATAR sånna. Så, ja jag vet inte hur jag löser det. Jag kanske hittar en fin en.
* Sätta upp spottarna. Finns två ställen för taklampa i vardagsrummet och i "hörnet" passar det bäst med spotlights och vi har en med tre st på.
* Gardiner till alla rum. Funderar även på att byta ut gardinstången i vardagsrummet. den sitter nu i taket och då går den snett för att det sitter rör i tacket. Sätter man däremot en stång på väggen blir den rak. Dessutom är det smart, balkongdörren öppnas utåt (eller ja, det gör väl alla?) så man kan välja vilken gardin som helst.

Ja... Tills det här är fixat lär ni inte få se en enda bild på lägenheten ;) Det ska vara tiptop om jag ska visa er ;)

Så ja. Om ni har tips på en taklampa som inte är en plafond men som sitter ganska högt upp i taket så blir jag glad. Och om fina gardiner :)

Dålig mamma?

Jag brukar lära Alex Schulmans blogg och dom råkar ut för många elaka kommentarer. Vissa är egentligen "bra", t. ex det kanske inte är så bra att ungen får äta sand men vissa är väldigt extrema. T. ex klagade dom på att Charlie (som deras dotter heter) fick en kardemummabulle på sin födelsedag. Det är inte FARLIGT med socker. Och det är värre i mina ögon att ge lördagsgodis varje helg än en bulle på sin födelsedag. En bulle någon gång är inte farligt.

Charlies mamma Amanda skrev i alla fall en krönika om det HÄR. Visst, Amanda och Alex har valt att vara ganska publika i sin föräldraroll eftersom Alex blogg heter: "Livet som pappa till Charlie Schulman". Det är en PAPPABLOGG. Inte Alex blogg där han ibland nämner Charlie. Det är en blogg om Charlie där han ibland pratar om sig själv.

I alla fall. Jag tycker det är synd att dom ska råka ut för så många kommentarer. Om jag såg någon ge sitt barn salta pinnar till mat skulle jag reagera. Om någon sätter på sin dotter en bikiniöverdel kanske jag skulle tycka det är fånigt, men jag skulle inte kommentera. Om någon låter sitt ettåriga barn sitta i solen skulle jag tänka: "Lätt att hålla en ettåring undan solen? Öh nej".

Det finns INGEN perfekt förälder. Charlie har fått "fika" sen han var 11 månader. Folk ville ge honom tidigare, men jag kände att jag ville vänta lite. Där är ju jag en "sämre" mamma jämnfört med dom som väntar 2 år. Jag smörjer inte alltid in Charlie med solskydd. Ska jag bara en snabbis till affären klockan två på eftermiddagen smörjer jag oftast inte. Dels för att det är nyttigt att vara oskyddad i tjugo minuter om dagen för d-vitaminens skull (för ja, jag glömmer dom där jävla dropparna) och dels för att solen tar inte så hårt då. Det är inte farligt att få sol på sig. Det är farligt att bli RÖD av solen.

Så ja, på många sätt skulle jag kunna vara en bättre mamma. Men vet ni vad? Jag ser till att min son är mätt varje dag, jag ger honom minst 20 pussar och kramar om dagen, behöver han en medicin SPRINGER jag till apoteket och köper den. Slår han mig säger jag ajaj, jag slår inte tillbaka.

Varje förälder som finns skulle kunna bli bättre, men varje förälder skulle också kunna vara sämre. Sluta klaga på alla som inte gör som du. Klaga på livsfarliga saker istället. Typ: mamman eller pappan misshandlar barnet, eller barnet får bara en smörgås på hela dagen. Inte om att barnet inte sitter i skuggan. Jag tror att Alex och Amanda är bra föräldrar.

Diskat

Jag är otroligt trögstartad. Innan lunch är det enda jag gör lunch. Sen fan tar det eld :P Så nu har jag diskat. Sen när Charlie vaknat ska vi till Pekås. Behöver toapapper. Det är en av dom sakerna som inte får ta slut och nu börjar det närma sig. Ska även köpa lök till maten. Ska bli makaronilåda :D Sen när Charlie sover ska jag baka :-) Charlie och jag ska på släktträff på lördag och då gör man som så att alla tar med varsitt fika och sen får alla ta av vad dom vill. Så även om du bara tar med bullar så får du äta annat än bullar :) Skitsmart tycker jag. För ingen bryr sig om du tar med en köpt butterkaka eller om du köpt bullar. Så man väljer själv sin svårighetsgrad. Och jag hittade ett recept på en kaffekaka som jag ska baka. Någon annan kommer ju säkert ta med bullar och kärleksmums, då är det kul att komma med något annorlunda :-)

Spännande på Orrholmen

Ja ni. Klockan halv åtta vaknade Charlie. Dvs att han sov i hela 30 minuter. Sen vägrade han sova, han busade med mig. Tror det beror på att han sover så länge på morgonen (ja, sånt ska man väl inte klaga på, men tror det är det i alla fall). Så imorgon är klockan ställd för mig. Så ska jag dricka kaffe i lugn och ro sen väcka min lilla prins :P

Halv tio kunde jag äntligen lägga över honom i hans säng. Han somnade inte på tjugo minuter, men han låg i sängen och filofiserade för sig själv. Tycker verkligen inte om att han krånglar bara när jag är själv.

Men nu sover han som sagt och det ska jag också göra.

dagisplats

Vet nu vart dagisplatsen är :-) Den är 300 meter hemmifrån :-) Helt underbart. Så nu ska det inhandlas en enda grej för att underlätta allt det här. Det är... tada... en barnsits till cykeln :) För jag ska cykla till busstationen och ta bussen därifrån. Jag skulle kunna ta bussen härifrån och byta på torget men då skulle jag komma på bussen samtidigt som alla andra. Hell no! Bättre att cykla till busstationen så kommer man på innan alla andra :-D Ja, jag skulle ju kunna ta bussen till torget och gå från Torget till busstationen, men då känns det enklare att cykla hela vägen. Så då får Charlie åka bakpå cykeln :)

Inskolningen börjar den 23:e agusti. Skolan börjar den 30:e. vet inte hur jag ska fixa det ännu, så ni som har något som kallas tid, ni får gärna höra av er ;-) För under inskolningen får man inte vara långt bort så jag kommer antingen vara på dagiset eller hemma... Får fixa med skolan så jag kan få hemuppgifter en vecka. Och så får vi hoppas att snälla nära och kära kan ställa upp om det är något som är obligatoriskt.

Sitter på kontoret

Alltså. Men den här flytten tog vi två supersmarta beslut.

Nr1: Charlie fick ett eget sovrum
Nr2: Vi fick ett datarum/kontor

Det är så jäkla skönt att bara sitta för sig själv. Jag vet att Peter har det bra i vardagsrummet (han spelar TVspel) och jag hör om Charlie skulle vakna. Men jag har mina kvadratmeter just nu. Och nyss vaknade Charlie. Peter och jag rusade dit samtidigt :P haha :P

Nej nu tror jag min farm är färdig :) Hej med er :) Ville bara säga att jag tycker om datarumet :D

Bra tänkt Adidas!

Jag blev förvånad faktiskt. Igår fick Charlie ett par skor av min syster, hon tyckte att hans första skor skulle vara märkesskor. Det är ju lite roligt för man sparar ju faktiskt som första skorna, då är det kanske roligare att spara. Fina var dom i alla fall. men det var inte det jag skulle skriva om. För mig som första gångs mamma är det väldigt svårt att veta vad som är rätt storlek. Satte mig på kvällen och skulle klippa bort lapparna. På en av lapparna beskrevs det om deras system för att man ska kunna se om det är rätt storlek. Man tar ur innersulan. På den finns det markeringar. Man ställer barnets fot på och så ser man om skorna passar. Skitsmart!

Jaja, nu vet jag i alla fall att skorna passar :D Bra det :D

Mammas lilla plutt

Peter och Charlie busade förut och hela lägenheten fylldes av Charlies mysiga skratt. Vem trodde för två år sedan att det skulle vara fallet? En enda person. Min systerson. Han berättade för sin mamma (min syster) för två år sedan att "i maj nästa år ska Malin ha barn", då menade han alltså maj 2009. Han hade fel med en månad. Det är rätt duktigt ändå :P Så när vi skulle berätta för mamma att hon skulle bli mormor för tredje gången så sa hon bara: "Det visste vi ju redan, det har A sagt". Och min syster började genast att räkna på hurvida det skulle kunna bli ett majbarn ;P Men nej, det blev en liten junipojk. Men som sagt, att ha rätt sånär som på en månad är rätt fantastiskt. Sen när min syster frågade A vilket kön det skulle bli trodde han pojke, så där hade han ju rätt också (men vem vet, det kanske bara var en önskan han hade).

Jag tycker sånt där både är roligt men samtidigt läskigt.

Nej, nu är det snart dags för kalas idag igen. Vi delade på det så det inte skulle bli för mycket för Charlie på en gång :) Och idag är det inte i närheten av så varmt som det var igår, det är härligt.

Inte för att klaga men...

... Lite varmt är det minsan. Igår kunde jag inte somna i sängen. Så jag sov på golvet. Allvarligt. För vi kan inte ha balkongen eller fönster öppna för då kommer det in mygg. Och det är ganska svårt att somna till deras surr! Nej det är lite jobbigt nu tycker jag. Framförallt för barnen.

Stor pojke

Idag har vi haft kalas för den stora pojken i det här hemmet (ja, fast han är den minsta pojken i alla fall). Massa fina leksaker fick han. Av faster fick han badleksaker och av farmor och farfar fick han en gåbil, en docka, två gosedjur och två badbåtar :) Och Charlie har varit så duktig hela dagen och druckit mängder med vatten, vilket är ett måste. Man skulle nästan behöva dricka vatten jämnt.

Sen hade vi ju finbesök av Lukas (den äldre ;)) som tyckte att Charlies leksaker var helt okej att leka med. Han tyckte det var så kul att han tog Charlies gåbord och gick iväg med. Men inget stoppar min son utan han traskar efter i 3-4 steg för att komma ikapp lukas. Helt utan stöd. Jag såg det inte och Peter registrerade det inte :P Det vara bara Anna som såg :P Men men, vi kommer få se många fler steg :D

Sen har jag gjort en tårta till idag. För det är ju faktiskt kalas imorgon med :D Sen till veckan tar jag det lugnt. Typ tar med mig Charlie till orrleken och hittar en skuggig plats som passar för en picknick :P Jag vet att man inte får klaga på värmen, men jag vill bara säga att jag anser att det är VARMT. Vi måste köpa en golvfläkt eller nått till Charlies rum för han kan inte sova med öppet fönster... Peter och jag har ju den franska balkongen som hjälper lite iaf.

Nej, nu tror jag att jag ska lägga mig och sova.

Slängt skräp och slängt ihop tårtor

Ja. J och J var här och hjälpte mig att göra mig av med massa skräp så Peter skulle slippa :) Det är bra vänner det :D Sen hjälpte dom mig även att handla till mina tårtor. Bestämde mig tillslut för att göra en jordgubbs- och chokladtårta. Men har VÄLDIGT lite grädde på. Så ni som kommer hit. vi snålar inte med grädden för att vi är snåla utan för att Charlie ska kunna äta :D Peter hjälpte mig att lägga ihop dom. Det ser inte bra ut för den ena är dubbelt så hög som den andra :P Men men, vi börjar med att ställa fram den med mkt fyllning ;)

Charlie fick idag bada i badkar för första gången i sitt liv. Förut badade han i badbalja men han växte ur den som vi har duschat honom hittills, men nu kan han ju bada :D Han var först lite skeptisk, men sen ville han inte sluta trots att jag dragit ur proppen ;P kommer bli vårt fredagsnöje :D För han är en torris så han får inte bada mer än en gång i veckan, såvida inget händer.

Imorgon går kalas ett av stapeln. Det är för Peters familj och vänner. Vi valde att dela upp det då jag tror det blir bäst för Charlie. Bättre med få personer tror jag :) Annars hade det funkat att ha ihop för vi har turen att våra familjer går väldigt bra ihop :)

Nästa vecka tar jag semester :P Då blir det att gå till lekplatsen och gunga, kanske bada vid lekparkens badplats, gå till Mariebergsskogen och se på alla djur. Vem vet, kanske en tur med båtbussen :) Den som lever får se.

Nej, nu ska jag gå och bada :D

Ojojoj

Jag bjöd in min föredetta granne igår för att hjälpa mig med Charlie så jag kunde göra det sista. Och tur var det. Oj vad hon eldade på mig! Hade jag bjudit hit henne i måndags hade jag nog varit färdig i onsdags. Men men, lätt att vara efterklok. Hon och hennes sambo kommer sen och ska hjälpa mig att köra massa saker till tippen. Det ska bli härligt att få undan allt skräp.

Ringde till dagis igår för att meddela att vi flyttat nu. Hon berättade då att ett platsförslag skickats ut. Den 23:e får han plats. Härligt. Då är det bara en vecka som det krisar sig. Ska bli spännande att se vart han fått plats. Det sa hon nämligen inte och jag ville inte fråga mer ;)

Charlie börjar nu släppa taget när han står. Inte så att han tagit ett steg ännu (vad jag sett i alla fall) men han släpper så han står själv. Det började med att han var tvungen att hålla i något, sen om det var en slev eller ett bord spelade ingen roll. Men nu står han och balanserar ibland. Han har fått ett gåbord av iida och Alvin som han springer runt med ibland. Men det får han inte göra själv för farten blir "fullt ös medvetslös". Så ja, jag springer bakom ;)

Och nu i helgen blir det kalas. Vet fortfarande inte vad jag ska bjuda på då Charlie är lös i magen och då ska man ju helst inte äta grädde. Och jag vägrar att servera något han inte får äta. Det viktigaste är ju ändå att födelsedagsbarnet äter anser jag. Men det kanske blir en jordgubbs och rabarberpaj. Sista nödlösningen är kladdkaka, men det är liiiiite för sött anser jag. Men det är som sagt det sista alternativet.

RSS 2.0