Allahelgona

Det finns en grav jag skulle velat vart till idag, nämligen min brors. Men när vi ska spara pengar är det inte det smartaste. Så en snäll tjej på familjeliv berättade att dom tänkte tända ljus i fönstret istället. Det går ju tyvärr inte här för katterna älskar ju fönstrena och jag är faktiskt lite rädd om mina katter. Så jag tände mina vanliga ljusstakar men med vissa i minnet. Mest av allt Marcus för det är honom jag saknar mest. Går inte en dag utan att jag tänker på honom.

Tvätten avklarad

Nu är all tvätt tvättad och hänger på tork. Maten är lagad och uppäten. And now what?! Peter har diskat också för den delen. Iofs innan jag gjorde mat så det finns ju liiite disk. Men orka.

Sådär

Idag har jag:
*vikt tvätten som jag tvättade igår
*satt på kaffe
*duschat
*satt på en till tvättmaskin

Tjihi fick jag som trodde att vi skulle vara på noll nu... Hmm, varför ser det så lite ut på golvet men fyller fort en tvättmaskin? hmmm... Aja, får väl tvätta en maskin till då. Det jobbiga är ju att torka det, men två maskiner får plats på torkställningen vi fick av mamma, som dessutom precis får plats i duschutrymmet och nu har vi båda duschat så det ska gå bra.

Väntar på att Charlie ska vakna, då kommer han nog vara vrålhungrig. Så är det. han skulle egentligen ätit för en halvtimme sedan, men sällan att jag väcker honom för att ge honom mat. Fick förklarat för mig på BVC att enda gången man ska väcka för att ge mat är när det är varmt ute för dom känner inte törst lika väl som hunger. Och det var när han var 1 vecka hon sa det.

Sova kanske?

Från att knappt blogga alls sitter jag här för tredje gången idag ;-) Peter ser på Hulken. Tydligen ville han inte se Smala Sussie... Kycklingen blev bra, hade nog för lite grädde i såsen tror jag. Vad vi ska göra imorgon vette fan.

Vet bara att jag är trött som tusan och ska tvätta imorgon. Blir ju inte sååå jobbigt med tanke på att tvättmaskinen står i badrummet :-) Tack Billy och Giia att ni är villiga att låta oss avbetala den :-) Och att vi får låna micron :-)

Till veckan får vi provbilden från fotograferingen av Charlie. Den fotografen var världsbäst, han tog tid på sig att få ett leende från Charlie och sen fick vi välja vilken bild vi tyckte var bäst :-D Ska bli spännande att se. Vad några har missuppfattat och som jag vill förtydliga är att det är ungefär som med skolfoto, det är en bild som man sen får beställa så många kopior av man vill. Det var alltså ingen hel session med massa olika bilder i en bok eller så. Det får vi göra sen när han blir äldre. Peter har ju fortfarande en dröm om ett familjefoto, jag känner mig lite negativt inställd till det dock. Vi får se.

sådär

Idag har vi varit till Baby dadda tillsammans med Jennie. Köpte skötbädd med spöket laban på. Fanns Mumin, Tummen och Laban. Men Tummen var vit bakgrund och det är inte bra när det gäller skötbädd, och mumin var tråkigt grå. Då fick det bli Laban för det var rött med spöken på :-) Finast :-D Sen köpte jag även vagnsele.

Sen åkte vi till Sola Returen för Jennie skulle ha sängbord men det fanns inga. Sen åkte vi till XLbygg och ICA Spara, Peter gick in på bygg och vi på ICA. Jag köpte ugnskyckling :-D

Köphysteri

Jag måste köpa en sele. Jag fick ju en åkpåse av min syster, den är det inte meningen att man ska ha någon sele i. Många har ju hål i ryggpartiet för det men inte den här. Det gör att Charlie glider ned lite. Men jag vill inte heller dra igenom vagnens sele även om man kunde för då skulle man inte kunna ta ur den lätt och det måste vi kunna eftersom vi har vagnen i bilen och då blir åkpåsen kall om den sitter kvar. Då fick jag tipset om att det finns löstagbara selar att köpa. Tänkte tyst för mig själv att det funkar ju inte att köpa det nu när vi har dåligt ställt. Då kom jag på att Charlie fick ju ett presentkort på Babyproffsen av iida, Jesper, Thindra och Alvin. Så idag ska vi köpa en sån och kolla på en skötbädd eftersom vi idag även får tvättmaskinen (den vi fick av pappa har gått sönder) och den är inte toppmatad utan frontmatad, därför kommer vi ha två skötbord, ett i sovrummet för morgonblöjan och ett i badrummet för alla andra blöjor. Så då behöver vi en till skötbädd och jag är inte helt nöjd med den vi köpte på IKEA så jag vill ha en annan i badrummet eftersom vi kommer byta 90% av alla blöjor där.

Kommer bli skitbra för då kan vi börja använda torra tvättlappar som man blöter, bättre för miljön, Charlies hud och plånboken :-) Får köpa lite babyolja bara för det kan behövas om det är jobbigt bajs. Nej nu ska jag gosa med min plutt :)

Dikt

i nio månader bar jag dig i min kropp,
mina rörelser vaggade dig till sömns.
du är hälften mig, och utan dig känner jag mig halv.
jag saknar dig när du sover bara några meter bort,
jag saknar dig när du sitter två meter bort.
Alltid vill jag ha dig i min famn,
ge dig pussar och kramar. Älska dig.
Och jag tror du älskar mig.
Du ler när jag pussar dig, somnar på mig,
slutar skrika när jag tar upp dig.

Alltid kommer jag vara klippan du kan luta dig mot,
hur mycket det än stormar kommer jag aldrig rasa,
jag kommer alltid ha två öron att lyssna med.
Jag kommer alltid vara din mamma,
komma med råd du inte vill lyssna på,
skämma ut dig inför kompisar utan att veta det.
Men en sak lovar jag dig, allt gör jag av kärlek.

inga ord kan förklara kärleken man känner till sitt barn

sova sova sova

Charlie har en sova-dag idag. Han sov till typ halv 11 (med paus för mat klockan 8). Sen efter han åt gick vi på promenad, och han somnade lagom till att vi var hemma. Bar upp honom och la honom i sängen. Fortsatte sova. Tog av honom kläderna, fortsatte sova... Då är det så då.

Gårdagen

Usch vad trött jag är efter gårdagen. När jag gick från babycaféet tvingade jag ned Peter till bilen med babyskyddet (barnstolen) och sen åkte vi till Tommy. Peter tvingade tommy att laga mat. Sen åt vi och jag och anna åkte till IKEA, jag shoppade loss för en hel 50-lapp. Sen åkte vi till Rud för att hämta lite saker i Annas lägenhet, den var super by the way. Sen köpte vi godis innan vi åkte tillbaka till Tommy. Där väntade ju Charlie tillsammans med Peter och jag hade saknat honom så att jag gosade massor. Anna, Rebecca och Hampus var också där så det var full fart. Peter och Tommy monterade ihop sängen och Anna P hade mycket att anmärka på :-P Rebecca tiggde godis på ett väldigt speciellt sätt. Sen skulle vi åka hem för klockan var mkt. Och då blev trötta Lukas ledsen på mig för att jag sa att man frågar innan man tar godis. Han var trött som alla andra.

Sen när vi kom hem somnade Charlie efter ett tag och sen somnade vi också. När Peters klocka ringde var han inte så glad på mig tror jag.
Jag: Du ska gå upp nu
Peter: mmmm
Jag: Gå upp nu så jag får somna om.

Storyn bakom det här är att Peter brukar inte gå upp när han ställt klockan som jag vaknar av och stänger av. Därför brukar jag känna mig skyldig för jag vill ju somna om samtidigt som jag vill att han går upp.

Charlie somnade om efter att han fick mat klockan åtta. det känns gott när det blir så för då kan jag i lugn och ro göra kaffe och dricka det. Hellre att han sover nu än att han sover mellan 10-11. Efter 11 målet ska jag och Charlie ut på barnvagnspromenad. Måste ju till apoteket.

Mellanlandar

Behövde inte boka tid för att ta ut den, hon tog ut den på stört. Så nu har jag ingen spiral, och ska börja med Cerazette när jag får mens vilket är ganska snart så imorgon ska jag till apoteket. Nu ska jag snart till Babycaféet. Charlie ska ju självklart med :-) Ska göra iordning skötväskan nu.

Up and away

Idag blir en lite fullspäckad dag. Först ska jag nu snart till familjecentralen, ska till barnmorskan för återkontroll på min spiral. Ska be om en tid att få bort den. Orka mens i två veckor och sen världens mensvärk. Dessutom får jag sån ägglossningskänninng att jag knappt orkar ur sängen. Det kommer ju inte funka när Peter får ett jobb. Nej, det får bli minipiller.

Sen klockan 13 ska jag till babycaféet. Och efter det ska jag och Anna till IKEA. Låter som en plan tycker jag :-D För en gångs skull har Charlie ätit så att lunch kommer bli under lunchtid. Känns lite skummt att ge en unge lunch klockan 14, men han går ju upp 8 så... Lilla pojken blir fyra månader idag. Jag vet vad jag gjorde för precis 4 månader sedan. Hade väldigt ont :-P

Sängen

Nu blire sängen. Eller ja jag ligger redan i den. Det var en 45 gradig vinkel det skulle vara. För att sladden inte tålde för skarpa svängar tydligen. Och det var ingen sladd, det var en tub. Iaf enligt pappret. Ni förstår i en sommarstuga behöver man fiberkabel. Verkligen. eller kanske inte så mkt. Men mamma berättade att det finns många som är från utlandet som skulle vilja kunna jobba från sin sommarstuga och då behöver dom internet. Och det har hon ju rätt i.

Vi saknade dock att mamma och sven redan stängt av kylskåpet, vi hade behövt öppna det för att få lite värme. alla frös utom Charlie. Han var lagom varm. Älskar den overallen som följde med i klädpaketet. Den är jättebra i lite varmare temperaturer. Och sen kan man ju ha en body och den bara. Blir ju som body, byxor och tjocktröja fast utan några glapp.

Salvan vi köpte, Borago, finns det bara en negativ sak att säga om. Den lucktar inte mumma. iofs är väl det ett bra tecken för då är den inte parfymerad. Men annars är den bra, vi har bara smort 4 gånger och jag ser en klar förbättring. Tipsar alla om den :-D Alla andra salvor för skorv ska man tvätta ut eller borsta ur men inte den här och det är ett ännu större pluss :-D

Väntar på kaffe

Jag tänkte för bara fem minuter sedan; det ska jag blogga om. Meeen vad var det då? Nu har jag glömt bort.

Idag ska Peter hjälpa min mamma med att borra ett hål i 45 graders vinkel. eller om det var 40, men jag tippar på 45 för det är ju hälften av en rak vinkel. Aja. 45 graders vinkel kan man sätta Charlie i i vagnen. Ni fattar vad jag menar :-)

Nu ska jag sluta skriva massa strunt.

bergvik

Nu har vi varit till Bergvik. Peter skulle ha ett borr och vi skulle ha blöjor, våtservetter, bifidusersättning och sen salva mot skorven. Sen passade vi på att köpa haklappar också, två där det står I <3 Mom (fast ett riktigt hjärta då) och sen två med tryck från filmen "Bilar". Charlie sov hela bergvik, hela vägen hem och nu sover han igen, men jag tror han vaknar snart. Idag äter han inte med två timmarsintervaller iaf, han åt vid 13, och innan dess åt han vid 9. Så han kanske bara samlade ihop en massa mat han missat eller så. Dom kan ju göra så barn.

Nu vaknade Charlie men lika bra det.

Matvrak

Charlie är ett riktigt matvrak. 2 timmar går det mellan varje gång han är hungrig. Och det går inte att ge honom mer för han kräks upp en del. Dags att byta till NAN2 tror jag. Egentligen kan man göra det redan från födseln om dom inte ammas, men jag har velat vänta till behovet uppstått. Och nu har det uppstått. Charlie som brukar sova 12 timmar i stöten sov först 3½ timme, fick mat och sov 6 timmar. hungrig.com Får hoppas det blir bättre sen när han kommer upp i större portioner, håller ju fortfarande på med smakisar. Nu är det havregröt som gäller. Började ju med potatis men eftersom han blev gnällig på kvällarna tänkte jag att det kanske berodde på det. Så vi struntade i smakisar ett tag. Och förut har det verkat som att det är nätterna han blev hungrig på så vi satsade på gröt istället. Och det är inga problem alls. Och han älskar gröten :-)

Men nu har han inte ätit på ett tag. Kanske lika bra det, hans mage måste ju explodera snart.

Matvrak

Charlie är ett riktigt matvrak. 2 timmar går det mellan varje gång han är hungrig. Och det går inte att ge honom mer för han kräks upp en del. Dags att byta till NAN2 tror jag. Egentligen kan man göra det redan från födseln om dom inte ammas, men jag har velat vänta till behovet uppstått. Och nu har det uppstått. Charlie som brukar sova 12 timmar i stöten sov först 3½ timme, fick mat och sov 6 timmar. hungrig.com Får hoppas det blir bättre sen när han kommer upp i större portioner, håller ju fortfarande på med smakisar. Nu är det havregröt som gäller. Började ju med potatis men eftersom han blev gnällig på kvällarna tänkte jag att det kanske berodde på det. Så vi struntade i smakisar ett tag. Och förut har det verkat som att det är nätterna han blev hungrig på så vi satsade på gröt istället. Och det är inga problem alls. Och han älskar gröten :-)

Men nu har han inte ätit på ett tag. Kanske lika bra det, hans mage måste ju explodera snart.

Misstag man gjort

Det finns så många misstag jag gör dagligen och dom innefattar bland annat min telefon. Men framförallt innefattar dom att jag inte håller kontakten med mina kompisar. Varför har jag inte umgåtts med dom? Varför ringde jag inte Doris för 3 månader sen eller vad det var, när jag sa att jag skulle? Varför har jag inte träffat henne sedan jag var gravid, varför har jag inte träffat Mija sen jag var gravid. Dom kompisar som har sett Charlie kan jag räkna på en hand. Varför tar jag inte tag i det? Varför tar jag inte bussen till stan för att träffa dom? Varför spenderar jag inte mer tid med Helena nu när hon snart ska flytta? Varför spenderade jag inte mer tid med Giia innan hon flyttade? Såhär har jag gjort hela mitt liv, och det är alltid mitt fel. Och nu är det dags att ta tag i det. För det kommer en dag då jag verkligen behöver mina vänner och då har jag förstört allt redan. Nu är det dags att ta hand om det innan det är försent. Det är vad jag är missnöjd med i mitt liv. För jag har många som ställer upp men jag bara låter det rinna ut i sanden, jag finns inte där för dom när dom behöver det.

Samtidigt finns det saker som gör mig lycklig, Peter och Charlie är väl det första jag kommer på. Min familj gör mig lycklig, att min finniga tonårsbror ger mig en kram när jag kommer. Att min lillasyster gör detsamma. Att min storebror kommer förbi på kaffe, att jag kan prata med min syster som allt igen. Jag är lycklig över att jag har en bra kontakt med min familj, som bara blivit bättre under det här året. Varför blir man mer beroende av sin familj när man startar sin egna lilla familj? Jag är glad över att Peters familj tycker om mig, bara ta den grejen att jag och hans syster kan spendera en dag ihop, utan Peter. Att jag och hans mamma kan åka till IKEA utan Peter. Det känns bra att vi har den kontakten för Charlie kommer då få chansen att vara nära både hela sin familj. Det hade han ju fått ändå, men som det är nu träffar han atingen sin mormor eller farmor en gång i veckan. Det är bra att han kan ha det skyddsnätet.

Något annat som gör mig lycklig är att jag redan innan han kom visste vad jag ville med livet. Jag vill bli lärare, redan under första VFU-perioden (praktik) kände jag att det var rätt. Jag har inte tagit studielån i ett år i onödan. Och i agusti nästa år fortsätter jag. Om 3½ år är jag färdig, det kommer bli tufft, men ingen har sagt att livet är enkelt. Men jag har något att kämpa för, min son.

Alla sa alltid att det största som finns är att få barn, och jag trodde dom. Men att det var såhär stort! Och det verkar som många får sämre förhållanden för att dom får barn, den enda skillnaden jag ser mellan mig och Peter nu är att jag älskar honom mer. För vi har skapat det underbaraste lilla barn som finns. Och han fanns där för mig. Finns där. Han stöttade mig under graviditeten, förstod när jag var tvungen att ta det lugnt. Han satt vid min sida under förlossningen (även om han somnade ibland). Under dom två veckorna han var hemma begärde han aldrig något av mig, han till och med tvingade mig att vila när jag inte tyckte jag behövde. Så inte nog med att jag har världens bästa son, jag har världens bästa sambo/fästman. Så bara jag ordnar upp så jag har alla mina vänner och vårdar dom vänskaperna ömt kommer jag ha världens bästa liv. Jag har alla förutsättningarna.

Hmmm

Peter är inte hemma, han fick ledigt från oss under natten. Han kör brum brum bil. Lika bra det, det är mycket enklare att vara förälder om man får ladda batterierna ibland. Dom under oss har nog inflyttningsfest nu. Jobbigt värre för jag kan nästan höra musiken så bra att jag kan sjunga med. Meeen smällar man får ta när man bor i lägenhet och än så länge enligt reglerna får dom väsnas i 1 timme till. Och så länge Charlie sover är jag nöjd. Skulle han däremot vakna om 3 timmar och inte kunna somna om för det låter för mkt skulle jag knacka på och be dom sänka. Summa summarum; så länge det inte stör Charlie stör det inte mig.

Har scapbookat lite, hunnit med 5 sidor tror jag. 1 sida där jag skrev när han föddes och så, sen en sida med 1 bild på hans 1 månaders dag, två månaders dagen hade vi inget kort på så det fick bli ett kort från innan det, sen tre månaders dagen. Och dopet. fyra månader har han ju inte blivit än :-P

Märks att jag inte fick sova ordentligt inatt för ögonen går ihop :-P

Trååååk

Usch så tråkigt man kan ha. Vill hitta på något men vet inte vad. Det är ju ändå lite svårt att komma på saker. Gå ut och gå kanske? Meeeen då får vi vänta tills Charlie har ätit, han äter med tre timmars intervaller under dagen och det innebär att han vill ha mat klockan tre, och dessutom sover han nu. Väck inte den bebis som sover.

Är på så knepigt humör idag. Ibland jätteglad och sen kommer ett sting av att vara förbannad. På helt otroligt onödiga saker... Så öööhm ja, undvik mig idag kanske? :-P

Fredagsmys

Nu är det dags för fredagsmys. Ha det gott folket :-)

Rättelse

Måste ju tillägga till förra inlägget att jag förstår att Charlie nog behöver mer trygghet nu för att mycket händer så det är därför han vill somna i famnen osv. Då är det så. Självklart får han somna i famnen om det får honom att bli en glad bebis. Och jag kan ta dom här nattningarna för än så länge sover han ju hela natten. Jobbigt att han somnar så sent som åtta, men hallå, han vaknar klockan åtta på morgonen. En ganska rejäl sovmorgon det :-)

Insåg när jag skulle brygga kaffe att kaffet var slut. Bara att gå till ICA. Charlie hade fortfarande pyjamasen på sig så jag orkade inte krånga med honom så han fick ha fleeceoverallen. La honom i åkpåsen, bar honom i den, la honom och åkpåsen i baksätet, krånglade ur vagnen ur bagaget och sen ner med honom och åkpåsen i vagnen. Var ju jobbigare hem eftersom jag hade en kasse också. Hade kunnat väcka Peter och lämnat Charlie hos honom, men alla mår bra av lite frisk luft och Peter behövde sova. Så det så. Är ju ett mindre träningspass att gå ut med Charlie så ;-)

Köpte mer nappar idag för alla vi har är borta (antagligen under soffan). Passade på att köpa större nappar för dom han har nu får han säkert lätt in i munnen... Men köpte dom små också för säkerhetsskull, ifall han inte skulle ta dom stora. Meeen han tog dom stora bra. Han har ju inte direkt liten mun, ibland suger han på båda tummarna på en gång.

Nu sover han för tredje gången idag, men dom två tidigare gångerna har han sovit på mig och då sover han inga längre stunder.

Jag vet...

Jag vet att man inte får klaga, dom är små så kort tid osv. Men nu måste jag få ur mig lite. Tänkte dra lite förändringar:

Kvällarna förut:
Charlie lades i sängen när han var trött men vaken. Man la snutten över hans ansikte och han stoppade in tummen. Två minuter senare sov han.

Kvällarna nu:
Charlie ska ligga i famnen, tar inte tummen, leker med snutten. man får alltså i 30 minuter minst vagga honom i famnen och tvinga i honom nappen.

Vad jag ville få fram var: Det är mycket jobbigare nu. Meeen det går, man får ju njuta av varje sekund han vill ligga i famnen. Och sen sover han ju, man måste inte hela tiden sövas om. Man måste ju tänka positivt.

Nu när han tar nappen igen tar han bara tummen när han är hungrig. Fast det känns som jag redan skrivit det... jaja jag vet inte. Iaf han tar bara tummen när han är hungrig vilket gör att man vet när han är hungrig. Hoppas faktiskt att det blir napp som gäller nu, med tanke på att det är vinter snart och vantar har han ju ute och då kan han inte ha tummen. Dessutom är det ju enklare att vänja av nappen. Vi får se helt enkelt. Det är faktiskt en sak som jag skiter fullkomligt i. Så länge han hittar någon han är nöjd med så är jag nöjd. Punkt.

Nu är det snart sängen som gäller...

Babycafé

Idag var det babycafé igen. Det är alltid lika kul, det är höjdpunkten på veckan. Dock är det en dum tid för Charlie för han är väldigt mammig under dom timmarna, men så är det. Träffade en där som jag kände igen och hon kände igen mig. Vi kom till att hon jobbade på Sannerud när jag gick där.

Peter och Charlie ser på Bamse och den lilla åsnan. eller ja, Peter ser på det, Charlie tittar på mig eller sina händer. Plutten ska bada idag :-D

Igår satt han med nappen i munnen nästan 1 timme :-) Men tror det var bara en engångsföretelse. Inte lika kul att han ville ha den när han somnade för då vaknade han när han tappade den... Men men, så är det.

vart tog tiden vägen?

Hur kommer det sig att min lillebror numera är en finnig tonåring? som dessutom växt om mig? Och hur kommer det sig att min lilla lilla lillasyster är 10 och knappt får plats i knät längre? Varför blir alla andra också ett år äldre för varje år som går? Och hur blev min lilla bäbis den klumpen han är nu på bara 4 månader? När blev mina syskonbarn så stora? Jag får nästan panik ju, tiden bara rinner ur händerna på mig. Iofs känner väl alla så.

Peter, min pappa och en del andra frågar när Charlie ska börja krypa osv. Måste han bli stor? Jag vill inte! I början var allt nytt kul. Oj vad roligt när han fixerade och följde med blicken, första leendet var kul osv. Men nu vill jag bara trycka på paus, andas in bebisdoften (påtal om det, jag tror inte han doftar bebis längre, det känns mest som en blandning mellan svett och kräk), njuta av att han sover i min famn eller på min axel.

Men ändå, även om åren går och alla blir äldre så finns det ingen som är lika lyckligt lottad som jag, så mycket kärlek som finns i mitt liv. Jag har en stor familj fylld med värme och jag och Peter har påbörjat våran egen som också är fylld av kärlek. Visst förstod jag att det största som kan hända i livet är att få barn, men att det var så här stort. Jag saknar mitt hjärta när han sover, för visst är han mitt hjärta. Han är mitt allt. Jag trodde alltid ens själsfrände, om det finns en sån, skulle vara ens allt, men nej det är ens barn. Och det enda jag kan önska för Charlie är att han får ett lika bra liv som jag har, och jag har ändå många år dagar och minuter kvar.

Borde sova

Egentligen borde jag sova nu men jag har så stora sömnproblem just nu. Funderar på att strunta i att ha sovmorgon när det är min tur. För plågar jag mig igenom tillräckligt många tidiga morgonar borde jag ju bli trött på kvällen eller hur? Vi kör på den :-D Imorgon är det dag för Charlies fotografering.

Idag har inte mycket hänt. jo Charlie har varit lite gnällig, han har inte velat sova i sin säng utan på mig. Det tackar vi inte nej till, en anledning till varför man inte diskat eller städat när Charlie sovit ;-) Dock är det lite jobbigt pågrund av min hosta. Varje gång jag hostar så småvaknar han lite. Men men, en tupplur tog han i sängen och sen somnade han ju för natten i sängen, det är ändå det viktigaste. Grannen J har varit här, hon passade på att klippa Peter. Det tackar vi för :-D

Lite besviken över en blogg jag följt ett tag, det känns som den är förstörd nu. Förut skrev hon ut vad allt hon använde hette och nu är det "en ljusare skugga" och en "mörkare skugga". Det har väl med reklampolicy att göra antar jag, men ändå. Jaja, bara att hitta ny inspiration någon annan stans.

Helgen

Igår var jag, Peter och Charlie till min pappa, Charlies morfar och bonusmormor. Där fick vi mat och sällskap, det var guld värt. Framförallt sällskapet, inte direkt så att jag gjort en massa den här veckan så det var skönt att träffa några medlemar av min "safe-zone". Sen åkte vi hem, Charlie skulle sova medan jag och Peter käkade godis.

Idag skulle vi istället till min mamma, Charlies mormor och bonusmorfar alltså. Där bjöds det också på mat och sällskap, men mer av allt. Hela familjen var där och jag överdriver inte när jag säger att det stod nästan lika mycket mat på bordet som vid jul. Märktes att svampletandet gått bra i sommar då det bjöds på både syltade och stuvade kantareller. Om det var gott eller inte kan jag inte svara på för jag tycker inte om svamp. Sen åkte alla en efter en men vi åkte inte förens klockan 6. Och sen hade Charlie en kinkighetsperiod innan han ville somna men det får man ta när han är så snäll när vi är borta hos folk :-)

Nu är det snart dags för sängen tycker jag. Har dessutom gjort om datorn, alltså den är precis som den var när jag köpte den. Eller ja, nu har jag ju installerat norton och sen spotify nu när Peter fixade ljudet igår :-) Snäll sambo jag har. Känns som jag inte kan skryta nog över Peter. Man läser överallt om mammor som får fixa allt med barnen men jag har aldrig ens behövt be Peter att han ska göra si eller så. Han tar Charlie när jag börjar tappa tålamodet, vi delar på sovmorgonar osv osv. Eller ja där ljuger jag för jag får nog fler än honom ;). Helt fantastisk är han. Så alla som säger att jag har en så snäll bebis, jag har en lika snäll pappa till bebisen också.


Mamma och pappa

Något jag tycker verkar vanligare och vanligare är att mammor ser sina barn mer som sina än pappornas. Detta visar sig t. ex genom att vissa mammor låter hellre sin mamma se bebisen först än pappans mamma. Jag tycker detta verkar lite skumt. Ja min mamma såg Charlie före Peters mamma gjorde det, men det handlade om några timmars mellanrum. Hade mamma med familj inte kunnat komma den dagen hade ju Peters mamma fått komma först. För även om jag bar Charlie i magen i 9 månader, även om det i början var jag som var maten osv så är han lika mycket Peters son som han är min. Då är han även min mammas barnbarn lika mycket som han är Peters mammas barnbarn. Anledningen till att det blev så i vår familj är för att jag tror sven hade semester den veckan och mamma jobbar kväll. Svärmor jobbar istället dagtid. Då blir det ju bara så. Kunde ju lika gärna varit tvärtom. Måste ju dock säga att den som såg Charlie först förutom jag eller Peter var min bror. Detta för att vi egentligen skulle ätit glass med honom samma dag som Charlie kom så han kom förbi med en present, höll Charlie i några minuter sen åkte han.

En annan grejj som jag tycker är konstigt att folk säger att pappan "är barnvakt". Är mamman det på dagtid då eller? Jag tycker att barnvakt är man när man har hand om ett barn som inte är ens egna eller till ett barn som inte bor hos en. Alltså man är inte barnvakt till sina barn eller bonusbarn. Dock är detta något man hör mest av folk som inte har barn och jag tror det är för att det är det enklaste sättet att säga det. Typ Helena frågade ju när vi var på Klubbkvällen om Peter var barnvakt. För det blir det enklaste sättet att säga att Peter själv har hela ansvaret. Men att vara barnvakt är det ju ändå inte. När det kommer från t.ex helena eller så irriterar jag mig inte, men förr såg jag mycket på en dokumentärserie som heter "Unga Mödrar". Då kunde speakern säga något i stil med: "NN är ute och söker jobb och hemma sitter pappa NN barnvakt" ALLTID. Där skulle man kunna säga "och pappa NN tar hand om barnet/barnen".

Förlåt för ett tråkigt inlägg men måste bara få ur mig det. Och för att förtydliga; jag menar inte att farmor är den första som ska se barnbarnet men att man kanske inte ska säga nej till farmor för att mormor inte sett än. Har ni en annan åsikt får ni gärna framföra den. Och jag har inga speciella personer i åtanke utan det är mer sånt jag läst på familjeliv.

Ny header

Jag gjorde en header igår, men enligt Tommy dög den inte så han gjorde en ny. Det tackar vi för :) Klicka HÄR för att komma till hans blogg

Kaffe?

Funderar på att göra lite kaffe. Idag tajmade jag bra. hann precis äta innan Charlie ville ha mat. Efter maten hade han egentligen redan somnat men det behövdes ny blöja och pyjamas på (jag har lärt mig nu att göra allt det innan maten) så han vaknade ju till. Sen satte vi oss i soffan och när han fick in tummen i munnen och snutten över halva ansiktet somnade han. Så äntligen fick jag ha en sovande Charlie på armen. Han kanske visste att jag saknat det?

Innan det var vi till Bilisten för att hämta kläderna vi köpte på tradera. Ett plagg kommer jag älska tror jag. En overall sydd i vanligt typ. Bra när man ska ut i vagnen eller bärsjalen. För än så länge är det inte dags för fleeceoverallen. Overallen var i alla fall skittuff för längs sidorna på bröstet var det broderat öronsnäckor som man lyssnar på musik med och sen var det en broderad sladd som gick till bakfickan på rumpan och där var en MP3-spelare broderad :-D Och eftersom vi fick kläder av Peters kusins flickvän igår så har vi nu 4 set med långärmade (3 huvtröjor och 1 utan huva) och byxor i nästa storlek. Superbra, innan hade han bara en huvtröja och den är rätt tunn. Så det enda som egentligen behöver inhandlas till nästa storlek är lite bodysar och strumpor. Lite bodysar köpte vi på Ullared. Strumpor har vi inte så många. Av någon anledning är det alltid det man glömmer köpa ;-) Kanske för att det inte finns så mycket söta strumpor.

Nu väntar jag bara på att Peter ska komma hem. Jag har varit själv den här veckan för han är i garaget. Dock har han försökt att vara hemma till normaltid, det är bara idag det blev lite sent. Hade nästan panik inför resten av veckan efter i måndags när Charlie inte ville vara med, men det måste ha varit magen eller tänderna eftersom det bara var 4 timmar och bara den dagen. Nu har han varit supersnäll. Jag är bortskämd redan från när jag var bebis och det fortsätter nu med en supersnäll bebis. Får se, han kanske blir jobbig i tonåren istället :-)

tankar

"åker man hem efter några timmar får man allt skylla sig själv. Allt för många mammor har för bråttom hem och då kan man inte räkna med att få den hjälpen man vill ha, sjukhuset har inte råd att anställa folk som kan vara standby dygnet runt om någon för för sig att åka in. Tråkigt men sant. Man kan alltid ringa amningshjälpen."

En kommentar jag fick om artikeln. Tyvärr anonym. Detta var vad vi mammor som blev intervjuade försökte få fram. Vad jag menade med artikeln var att för mig passade det inte att åka hem för jag vågade inte fråga saker. Jag vågade inte ringa amningshjälpen. JAG hade mått bra av att stanna på patienthotellet för då hade jag lätt fått hjälpen jag behövt. Ska man åka hem ska man våga fråga om allt. Vad jag dessutom ångrar är att jag inte pratade med någon. Amning är ett så laddat ämne så alla som frågade fick svaret att det fungerade bra, trots att jag höll på att gå upp i atomer! Hade jag stannat på patienthotellet hade jag antagligen gått till någon och frågat: "Nu fattar jag inte hur jag ska göra hjälp mig" men nu stannade jag hemma så då frågade jag ingen utan skaffade istället amningsnapp och stod ut med att han tog fel tag. Det gjorde ont och jag gav upp. Vad som inte riktigt kom fram var att jag aldrig klandrat personalen. Jag vet att det är mitt fel och det bara är jag som kunde ha gjort något annorlunda. Om jag vetat vad jag vet nu skulle jag ha för det första stannat en natt och sen efter det även bokat in en tid med Livets träd så dom kunde se när jag ammade och berätta för mig vad jag gör fel.

Nog om det, väntar på att kaffet ska bli klart samtidigt som jag funderar över vart tiden tar vägen. Såg på kort på Facebook igår av Charlie när han var nyfödd. Hur blev han så stor?! Känns som det var igår det blev oktober och nu har halva oktober gått. Samtidigt som jag inte tycker att jag gör något! Vart tar dagarna vägen?

Babycafét igår var roligt, många mammor och barn. Det blev lite trångt i "pölarna" (ser ut som stora hundsängar som man kan lägga bebisarna i) och Charlie hade en tjej vid fötterna som tyckte att hans randiga strumpor var jätte intressanta och en kille vid huvudet som vill leka med honom. MEn sen blev han lite mammig så i 1½ timme satt han i knät eller låg på axeln. Mysigt det med :-) Älskar mys med honom så man tar tag i dom tillfällena som han inte begär att han ska hålla igång. Sen på vägen hem hade jag tänkt gå till ICA och köpa VF men han var vrålhungrig efter att ha sovit över sin mattid på caféet. Så det var bara snabbt hem och göra mat. Sen efter att han fick sin ersättning gick jag och J först till ICA och köpte blöjor men dom hade inte VF så vi fick gå till Pekås också. Sen gick vi på en prommenad i en timme. Alltid skönt :-D

Nu ska jag dricka mitt kaffe och sen ska jag gosa med Charlie i en timme innan han ska ha mat :-D Rutinerna börjar arta sig mer och mer. Tror vi har tjänat mycket på att inte bry oss så mycket om rutiner utan låtit honom bestämma takten för tillslut kommer rutinerna av sig själv.

Tidning

http://vf.se/Nyheter/Allman/-For-lite-amningshjalp--091014.aspx ! Där är artikeln jag var med i. Fin bild på mig och Charlie tycker jag :-) ska snart till affären och köpa VF.

Sådärja

Charlie och jag har redan varit på en liten promenad. Tänkte ge honom lite potatis idag, det är lite tidigt men han äter mest hela tiden. Så när han ändå höll på att somna passade jag på att gå till apoteket och ICA. Lite jobbigt dock att få ner allt. sätter honom i ringsjalen, bär med mig jackan och åkpåsen. Kommer på när jag släpat upp vagnen för halvtrappen att Charlie nog behöver en tröja och vantar (sånt glömmer man gärna när man är trött) så tog Charlie i famen springer upp och sätter på honom en tröja och hans söta Nalle Puh vantar som han fick av Peters kusins sambo.

Charlie somnade gott efter ca 2 steg. Var till apoteket och köpte Demons &angels ansiktskräm som jag läst mycket gott om. Tanken är att jag ska använda hela den serien eftersom den ska fungera på ungdomshy och det är vad jag har, men vi får ta en sak i taget för ekonomins skull samt att alla produkter är restnoterade så det var bara ansiktskrämen och lipbalmet dom hade på apoteket här.

Sen in på ICA då och skulle köpa potatis. Köpte även till mig och Peter för idag blir det fiskbullar med potatis :-D Mums :-D Sen går jag ju alltid varvet runt barn hyllan och tur var väl det för då kom jag på att vi är inne på sista paketet våtservetter så köpte sånna också :-D

Idag kan nog bli en väldigt bra dag tror jag. alla ni som läser min blogg får hålla tummarna åt mig :-D

Tänder

Misstänker stort att Charlie håller på att få tänder, sedan jag skrev sist till nu har varit mindre roligt för att uttrycka det snällt, han har bara sovit om han legat på mig och jag klappat honom på rumpan. Det är kört så fort man lägger ned honom. Dessutom har varje vaken minut inneburit skrik och panik. bara väntar på att Peter kommer hem så jag får laga mat... För nu vågar jag inte ställa mig och bli upptagen av något. Jaaa jag vet, det gör inget om barn skriker ibland men just nu plågar det mig mer att Charlie skriker än hungern gör. Tar några smörgåsar så länge.

Han sov i alla fall när jag var till ICA med honom, hade honom i sjalen. Köpte en ny bitring då, vi har en sån i typ gummi men nu köpte jag även en man kan lägga i kylen som har vatten i sig. Den verkade det som han lättare kunde hålla i själv.

Dop osv

Oj oj vad länge sedan det var jag skrev. Minns inte nu hur länge sedan det var men iaf, i fredags bakade jag och Jennie bullar, hade inte gått utan henne vill jag lova! Vi gick till henne och hämtade matberedaren och sen satte vi igång. Fast Jennies mamma tyckte vi var långsamma. Medan vi bakade fick Peter vara pappa på heltid, han och Charlie hämtade nyckeln till lokalen och gjorde lite annat smått och gott. Minns inte nu vad det var han skulle göra. Jo han skulle köpa dricka och så till dopet. Sen när Jennie och jag var färdiga så kurrade våra magar supermycket så Peter gjorde mat som vi åt, sen kom Jimmy hem så han fick också mat. Efter maten blev det dags att vika servetter, jag skulle promt ha servetterna som skjortor. Efter det åkte Jimmy och Peter för att köpa mer dricka för det var för lite det han köpte.

Sen blev det ju lördag och det var dags för dop. Jag gick inte upp när klockan ringde så vi hann bara duscha och äta frukost innan vi skulle börja duka. Eftersom vi skulle ha församlingshemmet så tänkte jag att det blir mycket jobb med att flytta bord och så därför bestämde vi att vi skulle vara där klockan tio så vi skulle hinna. Sminkla mig fick jag göra där. I alla fall, när vi står vid församlingshemmet klockan tio och försöker låsa upp dörren visar det sig att vi har fått fel nyckel. Vi fick nyckeln till sockenstugan istället. det var bara snabbt in och räkna ifall alla fick plats och det fick dom. Men då skulle ju inga bord flyttas så vi hade två timmars dötid.

Dopet gick bra, Charlie gnällde inte ens, och min morbror ställde upp och tog bilder. Och mottagningen efteråt gick bra den med och Charlie fick många fina presenter :-D Fick dessutom info av iida om Partylite så i november blir jag konsult åt dom så hojta till om ni vill komma på min startvisning eller kanske rentav ha en egen visning hemma hos er :-D

Dagen

Idag har jag och Charlie först varit till Babycaféet. Dit kom även en reporter som ville prata med några mammor om att Karlstad har så kort vårdtid. Får se om det blir en bra artikel, vet inte om jag sa så mycket vettigt. Men en sak som jag sa som jag inte tänkt på innan är att hur ska man direkt efter förlossningen när man är full av adrenalin osv veta hurvida man vill åka hem eller stanna på patienthotellet? För när jag tänker på det var jag ju superpigg efter förlossningen, varit uppe hela natten och klarade utan problem att vara öppe hela dagen innan vi gick och la oss för natten, men dagarna efter tog ju orken slut. Kanske egentligen hade varit bäst att stanna en dag eller två på patienthotellet och bara vilat. Fast vad säger att man skulle ha gjort det då? Antagligen hade man haft så tråkigt att man inte vilat. Men men, blir det ett till barn har jag ju lärt mig ;-)

Fick gipsavgjutningen när jag var på förskolan, superfin blev den, alla hans veck på foten och handen syns, det som är sötast är att vecket på hans stortå syns. Han har som en veck på den yttersta delen av tån, det ser ut som om någon satt en gummisnodd där :-)

Sen kom prästen och vi hade dopsamtal. Allt blev som vi vill ha det :-D Superbra :-D Får se vad vi hittar på imorgon men på fredag blire att baka kanelbullar :-) Jennie skulle vara snäll och hjälpa mig, det tackar vi för. Peter pratade något om att fly fältet med Charlie, vi får väl se.

Diskat och bajs

Bajset jag ville ha i förra eller förrförra inlägget fick jag, med besked. Tog evigheter att tvätta bort. Helt otroligt att han inte kissade på mig under tiden. Sen ville han sova, så jag passade på att äta lunch och efter lunchen diskade jag, samtidigt som trygghansa ringde, vi ska ha ett möte med dom nästa vecka om försäkringar. Lite produktiv har jag varit i alla fall, mer än på lääääänge. Blivit bekväm nu när Peter varit hemma :-D

Skryt

Nu måste jag komma med lite skryt :-) Charlie är jättebra på att träna nacken nu. Visst, han vill bara ligga max min på mage, men förut var det att han lyfte nacken i en minut gnällde resten. Nu lufter han nacken i fem minuter och sen går sirenen! Nu väntar jag bara på bajs så är det en toppen dag :-)

Sthlm

Ja nu har vi varit till Sthlm, eller ja nu har jag varit hemma ett tag. Vi åkte i fredags och kom tillbaka i söndags natt. Till Sthlm hade vi med oss både Tindra och Billy men på hemvägen hade vi bara Tindra. Och charlie så klart :-D Resan åt båda hållen gick bra, förutom en Tindra som trodde att Stockholm bara var lägenheten vi var i. Fast inte toaletten då, den låg tydligen inte i Sthlm.

Vi hade en trevlig men stressig helg och det var skönt att komma hem till sin egen säng, sin trygghet osv.

Skulle vilja vara bebis

Tänk vad bra egentligen att vara bebis. Så länge man har tummen/tutten, snutten och mamma/pappa hyffsat i närheten kan man somna när som helst vart som helst. Sitter man dessutom i bilen behöver man inget av dom. Nu när jag sitter här med sömnsvårigheter funderar jag fan på om jag ska sova med pläden som ligger i vardagsrummet ;-) Nu iofs tror jag Charlie förstår att något stort är på gång för nu är han lite svårare att få att sova, trots att han är supertrött. Slutade med att jag fick lägga honom i mitten av dubbelsängen och sen lägga mig bredvid. Då gick det bra. Minns fortfarande när han var typ en månad och för att han skulle sova under dagen var jag tvungen att ligga bredvid honom tills han somnat. Var ju iofs mysigt, men jobbigt om man blev kissnödig mitt i. Han vill inte riktigt sova bredvid mig eller i min famn längre, men han sover gärna i Peters. Vet inte om han känner av från mig att jag inte är lika avslappnad som Peter, kan ju vara så. Dom känner ju av så mycket dom små liven.

Tycker dock det är skönt att han inte längre behöver oss för att somna. Från att han föddes till att vi började introducera spjälsängen kunde han inte lägga sig utan oss. Det gjorde ju iofs att man kom i säng i tid, men iaf. Nu visar han allt mellan 18:30-20:00 att han vill sova och då är det bara att lägga honom i sängen med snutten.

Nu väntar jag på Peter, sen ska vi åka till tommy och sen därifrån börjar färden mot Stockholmo!

Till min prins

Minns ännu dagen jag fick reda på att du fanns i min mage, minns när jag nervöst berättade för din pappa. Det fanns aldrig något tvekan, redan från början visste vi att du skulle födas och vi skulle älska din vilkorslöst. Jag minns ultraljudet, satt som på nålar innan. Och när jag gick på toaletten efteråt kom jag ut till din pappa som inte kunde slita ögonen från kortet vi fick av dig. Vi visste då att vi skulle älska dig för alltid och det var mer verkligt. Du fanns verkligen, du var vår.

Alla gånger vi var till barnmorskan och fick höra på hjärtljuden satt din pappa och lyssnade noga, din pappa försökte alltid känna dina sparkar. Synd att du inte kommer minnas den tiden du spenderade i magen, för redan där var du enormt älskad.

Förlossningen kändes som en lång pina för jag ville att du skulle komma UT! Du hade redan varit i magen en vecka för länge, varje timme extra var olidlig. Sekundrarna det tog för barnmorskorna att torka av dig kändes som timmar, äntligen kom du upp på min mage och vi var äntligen en familj. Medan du låg där och skrek grät jag och din pappa glädjetårar. Jag hade berättat för din pappa att det oftast är pappan som sätter på den första blöjan och dom första kläderna och han kunde inte bärga sig. Flera gånger frågade han: "När ska jag klä på honom?".

Minns första natten med dig brevid mig, jag visste inte då att man inte skulle ha spädbarn en bit ifrån sig för att värmen inte var bra så du låg tätt in till mig. Sen när du vaknade klockan sju på morgonen, som förövrigt var andra gången du vaknade, inte dåligt för att vara nyfödd, var jag full av energi. Tänk att äntligen få spendera en hel dag som mamma. 

Den tiden kommer aldrig tillbaka, nu vill du inte ligga tätt längre, du vill ligga i din spjälsäng. Men jag vet att varje dag med dig i mitt liv kommer vara en bra dag. Kanske kommer vi bråka ibland, kanske kommer du kasta ur dig i ett bråk att du hatar mig, men vad som än händer så är du det bästa jag gjort. 

Varje dag sen ett år tillbaka har jag älskat dig och varje dag i mitt fortsatta liv kommer jag älska dig. Glöm aldrig det.  

RSS 2.0