Mamma och pappa

Något jag tycker verkar vanligare och vanligare är att mammor ser sina barn mer som sina än pappornas. Detta visar sig t. ex genom att vissa mammor låter hellre sin mamma se bebisen först än pappans mamma. Jag tycker detta verkar lite skumt. Ja min mamma såg Charlie före Peters mamma gjorde det, men det handlade om några timmars mellanrum. Hade mamma med familj inte kunnat komma den dagen hade ju Peters mamma fått komma först. För även om jag bar Charlie i magen i 9 månader, även om det i början var jag som var maten osv så är han lika mycket Peters son som han är min. Då är han även min mammas barnbarn lika mycket som han är Peters mammas barnbarn. Anledningen till att det blev så i vår familj är för att jag tror sven hade semester den veckan och mamma jobbar kväll. Svärmor jobbar istället dagtid. Då blir det ju bara så. Kunde ju lika gärna varit tvärtom. Måste ju dock säga att den som såg Charlie först förutom jag eller Peter var min bror. Detta för att vi egentligen skulle ätit glass med honom samma dag som Charlie kom så han kom förbi med en present, höll Charlie i några minuter sen åkte han.

En annan grejj som jag tycker är konstigt att folk säger att pappan "är barnvakt". Är mamman det på dagtid då eller? Jag tycker att barnvakt är man när man har hand om ett barn som inte är ens egna eller till ett barn som inte bor hos en. Alltså man är inte barnvakt till sina barn eller bonusbarn. Dock är detta något man hör mest av folk som inte har barn och jag tror det är för att det är det enklaste sättet att säga det. Typ Helena frågade ju när vi var på Klubbkvällen om Peter var barnvakt. För det blir det enklaste sättet att säga att Peter själv har hela ansvaret. Men att vara barnvakt är det ju ändå inte. När det kommer från t.ex helena eller så irriterar jag mig inte, men förr såg jag mycket på en dokumentärserie som heter "Unga Mödrar". Då kunde speakern säga något i stil med: "NN är ute och söker jobb och hemma sitter pappa NN barnvakt" ALLTID. Där skulle man kunna säga "och pappa NN tar hand om barnet/barnen".

Förlåt för ett tråkigt inlägg men måste bara få ur mig det. Och för att förtydliga; jag menar inte att farmor är den första som ska se barnbarnet men att man kanske inte ska säga nej till farmor för att mormor inte sett än. Har ni en annan åsikt får ni gärna framföra den. Och jag har inga speciella personer i åtanke utan det är mer sånt jag läst på familjeliv.

Kommentarer
Postat av: Helena

I now, det bara slank ur mig :P Vet ju att han inte är barnvakt åt sitt eget barn. Men automatik så tänkte jag så:S Lite skumt för jag brukar klaga på mig brors tjej säger nu ska din bror vara barnvakt . Så gör man samma sak själv:P

2009-10-18 @ 14:46:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0