Skyddsängel

Det måste jag haft idag. får reda på i morse kl 9 att giia är magsjuk hon med. Jag bestämmer mig då för att gå själv på mässan. Det minskade ju ändå riskerna för mig att bli sjuk. Giia och jag trodde mässan var på Nacka Forum så jag åkte dit (med buss för att sen byta till t-bana för att byta till buss. Allt med minimala marginaler). Meeeen Nacka fourm är ett stor jävla köpcentrum. Eller ja, det fanns en vårdcentral också. När jag står halvt förvirrad och inte vet vart jag ska kommer en kvinna fram och frågar om vart utgången är. Jag svarar att jag inte vet och frågar henne om hon vet något om mässan. Of course she do, hon är ju en utställare! Så jag tar följe med henne till mässan.
Sen har jag inte så jävla mkt att berätta. Mässan sög och jag råkade gå in på herrarnas toa.
Då bestämde jag mig för att åka till Centralen. Åkte dit, såg förvirrad ut, hittade tillslut från t-banecentralen till tåg-centralen. Det är bara en trappa. Låste in mitt bagage och åt lunch. Försökte hitta någonstans att köpa något till Charlie, men jag vågade mig inte allt för långt från Centralen så han får inget.
Väntade ett par timmar på centralen, Orkade som sagt inte krångla.
Nu sitter jag på tåget, jag har precis ätit min tre rätters, räksallad med rhode islanddressing, kalops med tärnade rödbetor och passions och tryffels tartlett. Heeeelt okej. Tartletten hade en vuxen smak som jag tyckte om, inte sötsliskig liksom. Och hur tusan kan man misslyckas med kalops?
Saknar min plutt så mkt att jag nästan grinar varje gång jag tänker på honom. Men om en timme får jag se honom, Peter och han kommer och hämtar mig (bröllopstidningar, även de som är gratis, väger ganska mkt).

Något som stör mig...

Är alla som använder sina barn som måttstockar för att förklara hur andra barn är. T. ex:

A kommer inte gilla att åka framåtvänd i vagnen för det gör inte B.
C kommer inte tycka om hemlagad mat för det gjorde inte D.
E kommer sova kasst om natten för det gjorde F.

Jag ska förklara något nu, ALLA barn är olika. Charlie gick på heltid vid 14 månader, är det då "sanningen"? Är det så att ALLA barn börjar gå på heltid vid 14 månader? Är det "normen"? Bara för att MITT barn gick då? Nej, verkligen inte. Det finns barn som går vid 8 månader och de som går vid 18 månader.

Jag är så trött att höra om hur Charlie kommer bli, hur han kommer sköta sig osv. Det vet inte jag, Peter eller någon annan. Alla barn är olika, det är ofta till och med stora skillnader inom en syskonskara (då menar jag just utvecklingen. De kanske börjar prata vid olika åldrar osv).

Det är en annan sak att säga: Vid 18 månaders ålder brukar 90% ha lärt sig att gå (påhittad fakta). Då har man gjort ett faktabaserat påstående som handlar om fler barn än ett (för hur kan 90% av ett barn gå?).

Dagen!

Min klocka ringer klockan sex. Snabbt som attans så snoozar jag eftersom Charlie ligger inne i stora sängen och jag ville inte att han skulle vakna. Lyckas tillslut slita mig upp. Jag var så trött att jag började fundera på om jag verkligen behövde gå till skolan osv ;) Men tillslut orkade jag mig upp, satte på kaffe, drack kaffe osv. Sen ska jag väcka Charlie. Och han var inte sig själv. Han skrek och vägrade vakna. Han somnade om och det gick inte att få honom att gå upp. Och sån kunde jag ju inte lämna honom till förskolan. Så ja, vi blev hemma. Då var jag lite grinig över att jag slitit upp mig själv ;-)
Sen gjorde vi inte så mycket fram till lunch. Sen när Charlie sov diskade jag och efter han vaknat gick vi till Ica för att hämta ut paketet jag beställt. Köpte även lite grejjer till middan och "godis" i form av vindruvor ;-)
Nu inväntar vi Peter. Ätit har vi redan gjort.

E.l.f

I Bröllopsbloggen står det om att jag beställt smink från en sida som heter E.l.f, länk HÄR. För att se vad jag köpte osv kolla HÄR.
Igår testade jag några av sakerna. Dels hela setet med bruna ögonskuggor. Det innehöll tre olika nyanser ögonskugga (brun, guld och vit, alla med skimmer), eye-pencil, borste, mascara och ögonfransböjare. Dessutom så använde jag mig av ögonprimern, bronzing powder och faceprimern. Nu ska jag gå igenom vad jag tyckte om alla saker;
Ögonskuggorna; MED primer blir det bra, men man kan inte få fram färg utan primer. Men bara man har något "klet" så är det bra pigmentering i.
Kajalen (eyepencil något heter den); Värdelös. Målar du lite på handen är det borta bara du andas på den. Dessutom så fungerar den enbart på hud (alltså inte I ögat) och man måste trycka ganska hårt så det går bara att använda den på ögonlocket. Hm's kajal är bättre.
Borsten; alltså en ögonskuggsborste. Den är bra, kanske lite väl bred, men eftersom jag redan har en smalare version så är den bra. Men som sagt, man kan behöva en smalare, även om jag inte behövde det just igår.
Mascaran: Den är inte vattentät och det sa dem heller inte så att det gör ju inte så mycket. Men den satt bra hela dagen igår utan att flingor föll ned. Dessutom så blev ögonfransarna fina utan klumpar osv. En standardborste.
Ögonfransböjaren: Den var bra, dock då höll det inte så bra eftersom jag inte hade vattenfast mascara som man ska. Har i och för sig svårt att se hur en ögonfransböjare kan vara dålig ;)
Ögonprimer: Den är lika bra som det jag använt mig av tidigare, dvs highlighter från MUS. Då är den är MKT billigare. Det är bra att den är hudfärgad för då påverkar den inte hur ögonskuggan blir. Det får tummen upp, vid nästa beställning ska jag köpa ett par till ;)
Bronzing powder; det var precis rätt nyans för mig, köper jag "normal"färgade så ser jag ut som en pepparkaka.
Faceprimer: Jag har aldrig använt sådan tidigare så jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig ;) Men sminket satt bättre igår så nog funkade den alltid ;-)
Så allt får tummen upp utom kajalen (och det var knappast för en brun kajal jag beställde paketet). extra prisvärt (även om allt är det) tycker jag ögon- och ansiktsprimern är. Mascaran skulle jag vilja ha i en vattenfast variant, men den här håller vad den lovar !
(Fattas det radbrytningar beror det på google Croome)

Inköpslista

Nu har jag gjort en inköpslista över vad vi behöver den dagen Charlie byter säng (typ säng, madrass, nytt täcke, kudde, påslakan osv). Så nu finns den! Får se om vi får råd den här månaden. Eftersom han försöker ibland att klättra ur så vore det skönt. Till nästa barn ska jag ha en spjälsäng man kan ta bort sidan på! Så kan man ju börja försiktigt :-)
Jag tror jag har visat bild på tidigare vad Charlie ska ha för säng, det är en blå;
Jag har fastnat för den! Så det blir den. Fint med lite färg. Sen hittade jag flera påslakan set som passar bra i den sängen :)

Nedräkning

Snart är det dags för min sthlm-resa :) Uuuuunderbart! Men tills dess måste jag köpa batterier till kameran. dyra batterier, för min kamera käkar upp ikea-batterier på två kort. Typ... Sen ska jag kolla igenom min mp3 så det bara är superbra musik i den ;) Tror tyvärr tågresan kommer vara allt för kort för mig ;P vill kunna slappna av och ta igen mig :)

Sommar och sol?

Jag ska söka sommarkurser den här sommaren! Hoppas jag kommer in på båda, den ena handlar om hur man skriver barnlitteratur och den andra om Astrid Lindgrens författarskap :-) Det är distanskurser som man lägger upp hur man vill, så det är ju positivt :-) Så det blir nog lite solbadande iaf ;-)

Julklapp?

Nu är det en månad sedan man satt och öppnade julklappar, men jag fick ännu en idag ;-) På min bröllopsblogg (länk finns i länklistan) har jag skrivit om att jag skickat efter smink. Idag kom det :-) Allt verkar jättebra, men det ska ju såklart testas en dag först ;-) Ska bli nyfiken på att testa mascaran. Det var en ganska liten förpackning (jag fick två, för de ingick i "get the look"paket och jag köpte två olika) men otroligt billig. Dessutom, man ska byta var tredje månad, då är det ju bra om det är en liten förpackning så man inte slänger onödig mängd :-)

Duktig grabb

Charlie är superduktig. Hittar han kläder så lägger han de i tvättkorgen, han lägger min kaffekopp i disken och han slänger toapapper i toan. Tyvärr försöker han slänga allt möjlig i toan (kläder, kylskåpsmagneter och dataspel). Men duktig är han minsann :-)

And then what?

Ibland när jag gör vissa saker blir jag besatt. Eller ja, typ. Just nu har jag bara tänkt på bröllopet, HELA tiden. Nu finns inte mycket kvar att göra just i dag. Det mesta som är kvar är shopping. Så vad ska jag göra då? Kursen är avslutad, den nya kursen är inte påbörjad, litteraturen som jag har vet jag inte vart jag ska börja med. Herregud, jag vet inte ens om den ska användas!
Då beställde jag istället smink. Då gick jag ju helt upp i det! Var det verkligen ett bra märke? Är andra nöjda? Oh nej, vissa är nöjda och vissa inte. Vem är jag? Den nöjda eller den missnöjda? Osv. Och vad är det att oroa sig för? 300 kr kostade det, jag äter godis för mer varje månad så det är inga stora summor.
Så vad ska jag gå upp i nu? Tur kursen börjar på måndag, hoppas vi får veta mer om arbetet vi ska skriva så man kan komma igång. Vi ska skriva ett arbete om en stad, kommun eller stadsdel och i arbetet beskriva staden (eller vad man nu valde) utifrån SOämnena. Alltså få med religion, historia, geografi och samhällskunskap. Tror jag ska välja boda. Speciellt eftersom jag har en hel jäkla bok om byn ;-) Som egentligen är mammas. :-) Boken alltså, inte byn :P Sen är boda bya lag nog sammarbetsvilliga så om man undrar om något kan de nog hjälpa en :-)
Nej nu ska jag (försöka) slappna av. Njuta av stunden.

Frän bok

Som kurslitteratur har vi denna kursen haft boken "Om änglar, gudar och hjältar" av Janny van der Molen. Det är en barnbibel fast med viktiga berättelser ur de fem världsreligionerna.
Det är en bok jag aldrig kommer göra mig av med, tror jag kommer kunna använda den i undervisningen en gång per år MINST.
I alla fall, igår så refererade jag till den i ett arbete och då ska man skriva typ såhär: (Mikkelsen, 2011). Alltså författare och år, hela litteraturinformationen har man sen i slutet på en litteraturlista. Då var jag ju tvungen att kolla årtalet. Och då står det såhär:
Text: Janny van der Molen 2007 (kristen tideräkning), 5767 (judisk tideräkning), 2550 (buddistisk tid i Thailand, men år 2133 i Tibet), 1428 (islamisk tideräkning), 2064 (hinduisk tid)
Jag tyckte iaf det var fräsigt! :)

Förbannad minst sagt...

Vi fick en uppgift i skolan, det stod att den skulle vara på två sidor. Där skulle vi presentera svaret på 3 frågor. Varav den ena är en lektionsplanering, och en sån kan mycket väl ta en eller två sidor själv. Så för att få plats fick de andra frågorna hamna lite i skymundan.
Nu har jag fått svar från läraren att jag får rest i de uppgifterna, för jag borde ju ha skrivit en sida på fråga nr 1. Men om jag skriver en sida på nr 1 så blir det närmare tre sidor i uppgiften. Skriv då för fan inte två sidor! Så jävla förbannad att jag kokar och jag vill inte se läraren igen.

Helg

Ja, nu är det helg! Färdig med alla hemtentor. Klockan ska bara bli tre så Charlie ätit mellanmål så ska jag gå och hämta honom ! :-)

Peter och jag kom överens om våra levnadsvanor igår också :-) Vi ska hålla hårt på lördagsgodis (de andra dagarna är det inget godis, inga chips, inte popcorn och fikabröd enbart om vi är hos ngn som bjuder) och bara äta snabbmat EN gång i månaden. Nu handlar det inte om att gå ned i vikt, det får ni inte få för er, utan det handlar om att behålla en vikt och att kanske vara lite nyttiga :-P Linnea uttryckte det bra, jag är smal på utsidan men fet på insidan :P

Det ska nog gå det här :-)

Längtar efter oktober

Av två anledningar. Dels är det ju då jag och Peter gifter oss, men det finns en anledning till.
Jag vet inte hur många som minns att Charlie har ett snett huvud. I alla fall, jag har inte tänkt så mycket på det längre. Men nu ser det ta mig tusan bättre ut. När jag håller hans huvud så öronen är i en rak linje så är pannan rak. Och det var den inte innan. Men jag får ingen riktig uppfattning av bakhuvudet pågrund av allt hår. Så för att se det så måste vi raka av honom håret, och jag vill att han ska ha hår på bröllopet, så det får vänta tills dess ;-)

Pluggar

Jag sitter och pluggar. Skriver en hemtenta om islam. Väldigt intressant faktiskt. Religion överhuvudtaget är väldigt facinerande.

Men, nu har jag en micropaus. Är nästan klar med vad jag hade som mål för dagen, då kanske jag hinner klart med morgondagensmål också. Hur som haver, är jag riktigt duktig kanske jag är LEDIG torsdag och fredag. Så ja, jag jobbar på :-) Kvar har jag;

* Hemtenta Islam (jobbar på det sista nu, fördomar och hur man ska tackla dessa)
* Hemtenta hinduism
* Hemtenta kristendom (den jag skulle gjort under julen ;) )

Så ja, jag fortsätter nu! :-)

Aftonbladets artikel om SD

Aftonbladet har gjort en artikel om SD nu, eller ja, det är ju 7 olika minst. HÄR kan du läsa den.
Jag ska inte gräva allt för långt in i det här, men jag tycker artikelserien verkar välarbetad och jag känner att jag kan lita på faktan. När jag läser det så blir det precis som när Åkersson valde att resa sig i kyrkan, hur tänkte dem?
När man blir ett stort parti (för tyvärr är de ju stora) så blir man granskade. Speciellt om man är omtalade på det sättet som SD är. Då borde man kanske inte ljuga. Man kanske inte borde säga att SD verkligen inte var rasistiskt 1995 när Åkersson kom i kontakt med det, men sen visar det sig att den som introducerade honom ett år senare håller tal i nazi-uniform.
Nej, läsvärd är serien i alla fall.

Jahapp

Egentligen ska jag göra iordning mig och Charlie för att vandra till förskolan. Meeeen lagom till att jag skulle börja så hade han bajsat löst. Jag tror inte han är sjuk, men just nu går magsjukan på hans avdelning så jag vill hålla honom hemma för säkerhetsskull. För han och alla andra barns skull. Värst var det ju vid lucia, då var till och med en lärare smittad.
Under tiden jag ringde till förskolan (ca 1½ min) så fick han för sig att toaletten är en tvättkorg. Kommer bli en spännande dag :-)

Fy tusan!

Usch så trött jag är. Men men, nu är det en timme till jag ska se på mästerkock sverige eller vad det heter, så jag ska börja skriva om islam nu tror jag. :)
Imorgon är det heldag i skolan innan det är fest med klass ;) Ska bli så jäkla trevligt :-)

Hemtentor

Nästa vecka behöver vi inte gå till skolan en enda dag, för vi ska jobba med sammanlagt fem hemtentor. Dessa är dock inte krävande på det viset som det låter. T. ex skrev jag judendomens hemtenta igår och då skulle jag välja ut det jag tycker är relevant att undervisa om, vilka fördomar som finns och hur man bemöter dem samt att man ska göra en lektionsplanering för ett 40 minuters pass.
Detta tog mig ca 3 timmar igår. Större delen av tiden gick åt till att leta fakta. Sen även ganska mycket tid av självkritik, ska jag verkligen skriva så? osv ;-)
Nu har jag alltså 4 kvar. 2 i kristendom, 1 i islam och 1 i hinduism. Den ena av kristendomstentan är jag halvklar med. Och jag har hela nästa vecka på mig, plus nu på fredag. Jag är faktiskt inte stressad.
Nu ska jag snart lämna Charlie på förskolan innan jag än en gång ska ta fram min hemtenta, se vad jag kan göra bättre osv, innan jag åker in till skolan, träffar studiegrupper lite innan det är dags för lektion.

Mamma göra?

Charlie börjar bli ganska bra på att prata nu. Hittills har det varit mest "titta", "där", "hejdå". En enda gång tidigare så har han sagt "titta där" annars har det varit dåligt med meningar. Men i morse slog han på stort. Peter skulle gå så jag höll Charlie i famnen. Då pekar han på Peter och säger: "pappa där".
Sen efter att Peter gått skulle jag sminka mig. Inne på toaletter frågar han: "mamma göra?". Tycker det är roligt när han lär sig nya saker (även om det innebär att han blir större).

Lyx

Att åka till Sthlm för mig kommer vara lyx. För det första; jag får ett break. Jag älskar min sambo och min son, men det ska bli lite skönt att slippa dem två dygn. För det andra; jag kommer få kolla på vad som intresserar mig utan att någon suckar och stönar i bakgrunden. Som om det inte vore nog har SJ nu gjort det jävligt gött för mig!
När jag beställde biljetterna tog jag oavbokningsbara för att det var billigast och jag visste att jag inte skulle ångra mig. Dessutom var det InterCitytåg andra klass så där lagom billigt. Så billigt att jag var tvungen att betala extra för att vara garanterad plats! HAHA!
Idag fick jag ett sms. Tåget från Sthlm till Karlstad var inställt. Det stod ett nr jag skulle ringa osv. Jag började fundera på om jag kanske inte skulle få pengar tillbaka eftersom jag tog oavbokningsbara. Så jag ringde till SJ och var supernervös under hela väntetiden. Jag kommer fram till en supertrevlig kvinna som redan vid första ordet låter jätte bemötande. Så jag förklarar att jag fått ett sms, ger mitt bokningsnr osv.
Hon frågar då varför jag valde just den avgången (kl 19), var det för att den var billigare? Då sa jag att jag tog den för att jag ville vara längre i Sthlm (vilket ju är sant). Då föreslår hon en kompensation. Första klass biljett med tre rätters på x2000. jag var inte sen att tacka nej ;-) Hon kunde dock inte garantera att det blir tre rätters, men något att äta skulle jag få i alla fall :-) Och om ritningen på internet stämmer kommer jag dessutom inte sitta brevid någon :-D
Vi kommer hinna i alla fall :-)

Vardagsrum

Nu har jag nog äntligen kommit på hur jag vill ha det i vardagsrummet. TV:n ska upp på väggen, men vi kan ha de här möblerna;
Fast som sagt med TVn på väggen. Anledningen till att tvn inte sitter på väggen ännu var för att vi ville bo in oss. Så vi inte skulle borra 48 hål i onödan :P I alla fall. Nu ska jag bara bestämma om jag vill ha möbeln röd eller vit. Den är rödare i verkligheten än vad det ser ut på bilden. Men jag tror det blir vit. Sen ska jag ha vägghyllor från lack serien. Blir nog också vita. För de vita hyllorna vi har nu i hörnet har vi bestämt ska bort. Det är i princip bara böcker i dem och vi läser aldrig. Böckerna får istället hamna i en Ivarhylla på kontoret. För just nu ser det fördjävligt ut. Charlie river i dem och jag orkar inte ställa rätt böckerna hela tiden. Så ja. Till kontoret!
Frågan är dock vad vi ska ha i det hörnet nu. På så sätt hatar jag den här soffan. För den kapar av rummet! Jag vet inte hur jag ska få den delen av rummet till en del av vardagsrummet. Kanske skulle göra det till en hörna av något slag. Men vaddå för hörna? En läshörna? Vi läser ju aldrig? Funderar på att göra det till det jag tänkte när vi flyttade hit. En lekhörna! Bara ha några utvalda leksaker där. Charlie vill leka i vår närvaro, men ibland när man har besök och så vill man inte sitta där inne med honom. Då skulle man kunna ha några leksaker som "bor" i vardagsrummet. Men samtidigt, nu har han börjat leka mer och mer i sitt rum, det kanske vore dumt att förstöra det nu. Sen tar han faktiskt ut några leksaker till köket och vardagsrummet.
Ja... Vi får fundera på det. Inget lär ju hända på någon månad. ;)

Sängarrest

Peter säger att han är sjuk och att han behöver vila. Det har han sagt nu i en vecka. Har han vilat? nej då, men ändå går det bra att skylla på mig att han inte vilat. Så nu får han inte gå upp ur sängen mer än för att besöka toaletten och äta. Så därför ser han och Charlie på aristo cats i sovrummet :P Jag ska istället beställa biljetter till bröllopsmässorna jag ska på i Sthlm. Man sparar 50 kr per mässa genom att beställa innan :-)

Hur?

Hur kan en så liten pojke bli så stor? Nu har det gått upp för mig att han är ingen liten bebis längre. Han är en 18 månaders pojk med en egen personlighet. Han är allt så go om dagarna. På kylskåpet sitter det lite bilder, det finns bild på alla hans fyra kusiner och även en på min lillasyster. Och flera gånger om dagen kommer han och pekar på dom och säger: "där". Jag gissar att han undrar vem det är, så vi står där och svarar :P Så jag har kommit på nu. På Claes Ohlson finns det självlaminerande plast. Om man skulle ta och skriva ut bilder på släkten, plasta in och göra en bok till honom. Så han har ett eget fotoalbum med farmor, farfar, mormor, morfar, kusiner osv.

Eller så finns det ju lite enklare, att man köper en fotoficka (finns ju med plats för mååånga kort) som man sätter upp i hans rum med bilder i. Hmm, får se hur vi gör.

Nu ligger han och sover plutten. Och ikväll ska Peter och jag på bio, änglagård 3 blir det! :)

Dåligt uppdaterat

Jaa, jag har fastnat i bröllopsträsket så jag har inte uppdaterat så mkt ;) Sen har systeryster varit här, egentligen skulle hon bara vara här en natt, men eftersom det var sånt busväder igår ville vi inte chansa att ta bilen (det är ändå en bra bit för att lämna av henne). Så hon åkte hem idag.

Idag har Peter och jag rensat på kontoret. Detta för att få in skrivaren vi köpt. Det är något som jag behövt länge och som jag behöver ännu mer nu när vi har ett bröllop att planera. T. ex så ska jag ju skriva ut festhäften och grejjer. Det blir grymt mkt billigare med egen skrivare än att lämna iväg till tryckeri (och jag handskriver inte 50 festhäften ;) ).

Som alltid så blev skrivaren en kompromiss. Peter ville ha en canon. Jag ville ha dubbelsidig utskrift (bättre för plånboken och lättare när jag ska skriva ut festhäftena). Peter ville ha trådlöst (för han hatar kablar helt enkelt). Så det blev en Canon Pixma MG5250.



Detta kommer bli min nya bästa vän (student som jag är). Det enda tråkiga just nu är att jag inte behöver skriva ut ngt :P Men det kommer :-)

Glöm inte!

Kolla in min och Peters BRÖLLOPSBLOGG! Klicka HÄR!

Nyårslöfte

Egentligen tror jag inte på dem. Varför ska man lova något just vid nyår? Men däremot är jag för att ha ett bestämt datum. T. ex jag ska sluta röka den första juni. Jag ska börja träna 1 maj. osv. Inte; jag ska sluta röka nu! Jag ska börja träna imorgon.
Den senaste tiden har vi käkat lite för mkt gott jag och Peter. Nu måste det bli ändring eftersom jag inte har möjlighet att pendla allt för mkt i vikt när det snart är dags att köpa bröllopsklänning. Jag kommer köpa en med knytning i ryggen för säkerhetsskull för som jag fattat det kan man gå upp eller ned i vikt i slutet pågrund av stress. Då har man ju ändå en chans med klänningen :-)
Vi ska dock inte överdriva. Bara ha gottiga saker på helgen helt enkelt. Måndag till fredag blir det inte läsk, saft, godis, chips, fika osv. Inte svårare än så helt enkelt. För som det varit nu har det blivit godis flera ggr i veckan och det fungerar ju verkligen inte. Det är ett under att jag inte rullar fram :-P
Men Peter tycks ha glömt bort det hela ;) Han åkte iväg nu och skulle handla på hemvägen. Då frågar han; ska vi köpa ngt godis till i kväll? :P Förklarar då för honom att det är måndag ;)
Sen lyckades jag ju självklart bli sjuk idag så det blir inget besök. Sånt händer ju tyvärr. Nu är det väl dags att göra lunch till mig och terroristen ;) Smeknamnet Peter av honom i magen passar bra nu ;P Han är all over the place.

Dagen

Idag skulle Peter fixa med bilen så jag och Charlie spanade in rean på Ikea (konstigt att vi åker dit, eller hur?). Charlie sov lunch när vi kom dit så jag kunde strosa i lugn och ro. En av sakerna vi skulle ha var en tidskriftssamlare till Charlies teckningar. Då kände jag mig otroligt kreativ så jag köpte dessa;
Så tänkte jag att den som Charlies teckningar skulle vara i kunde han måla. Så det gjorde vi :) Lite roligare så tänkte jag :D
Sen köpte jag bara lite småtjaffs. Sen till Ica och köpa badkritorna jag funderat på i typ en vecka ;) Charlie fick även en drömmarnas trädgård film som han fick se på när jag gjorde maten :) Efter maten fick han som sagt rita sin "mapp" innan han fick bada med sina nya badkritor. Just de jag köpte tror jag är roligast för Charlie för då var det med skumfigurer man satte på badkaret man kunde måla på. Han fattade inte att han kunde måla på sig själv eller badkaret. Han satt i badet till vattnet var kallt och då fick vi tvinga upp honom ;)
Sen kom Peter hem. Och nu sover Charlie. Imorgon får vi finbesök av en f.d klasskamrat till mig och hennes lilla pojke :)

Året som varit

Ja la ned att skriva månad för månad för man glömmer så lätt.
2010 var året då Charlie lärde sig det mesta han kan idag. Han oroade oss (mig) när han inte vände sig när andra bebisar kunde osv. Men tillslut kom det, han vände sig, satte sig, ålade osv. Allt kom med en jäkla fart.
Charlie lärde sig att gå och springa. Det förstnämnda gör han inte så mycket ;-)
Peter och jag börjar planera bröllop som går av stapeln 2011, det vill säga DET HÄR ÅRET!!!!!!!!!!
Vi flyttade till en större lägenhet med bättre placering :) Charlie har börjat på en underbar förskola. Hoppas vi aldrig behöver byta därifrån för jag märker att han gillar förskollärarna och de gillar honom och sitt jobb. Det är en skön stämning inne på den avdelningen. Nej som sagt, jag älskar den avdelningen och vill aldrig sluta.
Jag har börjat skolan igen. Efter mycket ångest över att ingen skulle tycka om mig osv så gick det superbra. Jag tror jag hittat några vänner för livet, utan tvekan!
Charlie har lärt sig prata, nej är ett bra ord tycker han.
Men en av de viktigaste sakerna som hände det här året var att Peter fick jobb. Det förändrade allt.
Mycket har hänt 2010 och jag har nu lika stora om inte större förhoppningar på 2011.

Allt tar tid...

Peter och jag har olika smaker när det gäller inredning (ja, egentligen när det gäller det mesta). I alla fall, vi hade inte kökslampa på över ett år, bara för att vi inte kom överens. Nu gjorde vi ju tillslut det, men ändå. Det vi ska bestämma nu är lampor i hallen och matta i vardagsrummet. Inte det lättaste.
Jag skulle vilja ha en matta med mycket färg och gärna lite längre lugg. Peter tycker inte om längre lugg. Och när det gäller lamporna är vi lite begränsade. Den ena lampan ska vara en spotlight, redan bestämt typ så den är klar. Sen ska det vara en takplafond även om jag hatar plafonder. Detta för att lampan sitter vid garderober med överskåp. Har vi ngt annat än plafond slår det i. Men vi kommer inte överens om en plafond. Peter vill ha en frostad. Det ska knappt vara mönster på osv. Jag har nog gärna lite spännande. En takplafond är så jäkla beige iaf, man behöver ju inte göra den ännu beigare.
Jaja. Vi får se hur lång tid det dröjjer. Hoppas inte allt för länge för jag skulle nog vilja ha mattor i köket och hallen också ;-)

RSS 2.0