Diskat och mattips

Diskberget var inte så stort som jag trodde så det gick fort att diska. Nu är det gjort, skönt :-)

Tänkte tipsa om mat jag gjorde igår som var supergott :-) Ta ugnsfolie, lägg en kycklingfilé däri, krydda med dina favoritkryddor, jag använder curry, salt, peppar och en vitlöksklyfta som jag bara lät ligga i hel med skalad och lite mosad. Klicka i en klick smör eller lite flytande margarin. Stäng igen och in i ugnen tills det är vitt rakt igenom (alla vet ju att kyckling inte får vara rå). Charlies kryddade jag med bara curry och oregano.

Anledningen till att den var inlindad i folie är för att Charlie ska vänjas försiktigt vid skekt mat och det blir ingen stekyta när det är folie. Till åt vi potatis. Mums mums. Det tyckte Charlie också, han åt så han hamnade i paltkoma ;-) Det fina med det här är att alla kan få kryddat som dom vill. T. ex tycker jag om MKT curry och Peter tycker att jag överdriver lite :-)

Inte roligt att sova

Charlie har kommit fram till att det inte är roligt att sova. Fick han bestäma skulle han sova bara på natten. Men då skulle han vara sveriges gnälligaste unge resten av dagen. Han verkar inte drömma marddrömmar för han vaknar aldrig ledsen, han skriker inte till i sömnen osv. Kanske har det med separationsfasen att göra, vad vet jag :-P Småjobbigt är det i alla fall för han kan ligga och gosa i en halvtimme, men så fort han känner att ögonlocken går ihop blir han arg och ledsen.

Nu ska jag ta tag i disken som snart ger mig marddrömmar, för Charlie har lugnt och fint somnat.

Knepiga sovställningar

Igår morse när Charlie väkte mig httade jag honom åt fel håll, alltså han hade huvudet vid fotändan. Och i natt fick han komma över till den stora sängen. Imorse var Peter den enda som låg åt rätt håll, Charlie hade legat långt in på min sida men nu låg han tätt tätt med peter åt fel håll, alltså skavfötters fast i midjehöjd. Och jag låg tvärsöver sängen i fotändan. Så ja, Charlie får det väl av mig antar jag ;-) Lite roligt var det i alla fall.

Idag är det babycafé, det är ljuspunkten på hela veckan det. Vad som än händer hoppas jag aldrig att dom slutar med det för det är viktigt för nyblivna mammor att komma iväg.

Tv och salva

Charlie tycker att jag har för lite att göra om dagarna. Det visade han förut idag. Han var röd i rumpan (usch vad han kommer döda mig om 18 år om han skulle läsa det) och då är det ju läge att smörja med en salva som heter något i stil med inotynol eller nått sånt. I alla fall, den salvan har lite knepig konstistens och går knappt bort med tvål från händerna.

Glömmer bort att lägga en blöja som skydd under Charlie, fel nr 1. Sen ställer jag mig och tvättar händerna, Charlie kommer då på att om man sparkar på ett visst sätt åker man nedåt, så jag tvingas att ställa mig framför honom och försöka tvätta händerna. Check. Sen ska jag ha på honom en blöja, blir att fixa det på golvet för hela skötbädden är full i salvan från helvetet. Sen inte nog med det, ungen hade ju fått det över hela benen.

Jaja, en tvättmaskin senare och allt är som det ska igen.

Nu har jag min dejt, TVn ;-)

Jaha

Som många kanske minns var jag till sjukhuset med Charlie för två veckor sedan för att hans huvud skulle röntgas. Nu tyckte jag att jag väntat lite för länge och inte fått svar så jag ringde. Jaha, reslutatet har inte lämnat sjukhuset ännu. Så jävla trött på det här systemet: Först går vi till BVC är orolig över huvudet, dom skickar remiss till gripen, läkaren (förövrigt jättebra läkare, så det har inget med honom att göra) kollar på honom i två sekunder och sen skickar remiss till röntgen. Röntgen ska kolla plåtarna för att skicka svaret till läkaren som skickar svaret till oss. Ursäkta?! Varför skulle vi ens gå genom gripen?

Jaja, sköterskan skulle ringa upp och det får vi hoppas hon gör. Med en bra förklaring dessutom. Men det verkade som att det var sjukhuset som gjort fel nu, inte gripen.

Top model och skadeglad

Sitter och ser på nya säsongen av top model, tur det går på måndagar för Peter har hotat med att han ska störa mig när det går, men på måndagar är han sällan hemma ;-)

Jag har inte rökt sedan imorse, grattis till mig.

Charlie är en skadeglad bebis. Satt och läste på Text TVn förut och för att Charlie skulle vara snäll läste jag högt för honom. Han skrattade högt när det var om Moskva och terrordådet eller vad det var.

Något är fel :-P

Klockan är 12 (såvida min klocka på datorn ställde om sig själv) och jag har redan diskat och gjort lunch. Ätit lunchen har vi dock inte gjort, väntar på att plutten ska vakna för det :-P

Diskat

Nu har jag diskat disken sedan igår, grattis till mig. Charlie sover som alla kanske förstår :P Ska snart börja på lunchen. Blir köttfärssås och spagetti. Så jag gör köttfärssåsen tidigare så jag inte ska underhålla en Charlie samtidigt. Spagetti är lite enklare att koka med småbarn :)

Sitter och funderar på jacka till Charlie. Peter fick ju som sagt 290 kr över när han lämnade in lotto (han fcik bara lämna in lotto om han vunnit och det hade han ju ^^) och jag vill nog att dom ska användas till en jacka. För som det ser ut nu så sitter Charlie i vagnen eller så sitter han i bilen. Bilen är varm och i vagnen har han benen under en åkpåse så en overall känns bara elakt. Funderar på antingen en softshell jacka eller en skaljacka. Skaljackan verkar lite bättre för den ger ingen extra värme utan det får man sköta själv, men den är vind och vattentät och vi behöver åtminstonde en vindtät jacka eftersom han vägrar att luta sig tillbaka i vagnen vilket gör att det blåser ju på honom.

Blir antagligen polarn o pyret, inte för att jag är märkesnörd utan för att dom har bra kvalité. Funderar på att köpa den i storlek 86 så har han till hösten också. Vi får se. Overall är inte så toppen till Charlie för den är för lång i armarna, passar bra över bröstet men för kort i benen ;-)

Skandal värre

Igår satt vi och såg på körslaget. Vi höll våra tummar stenhårt för att värmlänningarna skulle få vara kvar, till och med röstat ju. Sen står det mellan dom och Ralfs kör. Hela lufter går ur oss när det visar sig att det är värmlänningarna som åker. Man ser dom glada männsikorna i Ralfs kör och man ser hur ledsna dom är i den värmlänska kören. Sen kommer twisten: "Skjut inte mig nu, men det var så jämnt att jag fick fel reslutat, det är Team Gyllenhammar som åker". Förvirringen är total och det finns inte en minut kvar av tv-tiden att förklara.

Men gött i alla fall att Team Rognedal är kvar :-)

Tv-kväll

Varenda dag förutom på fredagar är det jag som har kontrollen över TVdosan. Men idag är det ju fredag så jag få lugnt se på Peters actionserier.

Charlie har nu två kvällar i rad valt att inte somna själv. Nej han ska sova i famnen. Men men, så är det väl. Man kan ju aldrig skämma bort barn med mys, men vi försöker varje natt, men nu två kvällar har han gallskrikit i sängen så fort man lagt ned honom och det trivs jag inte med. Så då får han somna i famnen.

Charlie and the family

Charlie och jag startade ett två mannaband idag. Han på maracas och jag på maracas och sång ;-) Vi kör klassiker som "klappa händerna" och "Vid ett hus i skogens slut". Vi kommer inte ha några spelningar då min falsksång kan spräcka glasrutor och Charlie ibland glömmer bort att det är en maracas han har i handen inte en stor godisklubba.

Vi får se om vi blir en trio ikväll när Peter är hemma också.

Våfflor

Igår var det ju våffeldagen (eller ja, egentligen vårfru dagen, men ja, vi vet ju alla att det är våfflor man äter). Jag fick reda på det för att alla skrev om det på facebook. Men eftersom vi har ett våffeljärn (vi har inte bara ett väffeljärn, vi har THE våffeljärn som gör våfflor som ser ut som Musse Pigg + att man kan byta plåt i så man kan göra varma smörgåsar) så tyckte jag att vi också skulle äta våfflor.

Och som ni kanske minns skulle jag ju köpa ägg förra veckan. Jag gjorde aldrig det så jag hade ju inga ägg. Men hittade recept på nätet som inte behövde ägg. Och eftersom vi vet att Charlie inte är allergisk mot ingredienserna (smör, mjölk, mjöl) så fick han också smaka. Hade blåbär i frysen som jag tinade upp. Charlie tyckte det var gott fram tills han fick smaka på blåbären. Förstår det för dom var surare än surast.

Tänkte bara dra en snabb historia om det här våffeljärnet. Det är alltså ett våffel/smörgåsjärn så man bara byter insats. Jag har velaat ha det huuuuuuuuuuur länge som helst. Men det har alltid varit för dyrt, typ 250 kr, och så ofta gör jag inte våfflor och varma smörgåsar så det är inte värt det. Sen sitter jag en dag och bläddrar i reklamen. Då finns det smörgåsjärnet för 39 kr. Jag skickar snabbt iväg peter för att köpa det och han lyckas få tag i det näst sista eller om det till och med är sista! Superbra :-) Det jag älskar mest med det är att jag slipper ha både en smörgåsgrill och ett våffeljärn som tar plats.

Earth-hour

Ja imorgon är det meningen att man absolut inte ska använda ström mellan 20:30 och 21:30. Smart drag egentligen. För då visar man ju att det går ändå :-) Vi däremot kommer inte följa det riktigt, vi kommer stänga ned allt utom TVn, vi måste ju se körslaget :D Hade det inte varit för körslaget hade även TVn stängts av :-) Hur gör ni?

Icke stolt värmlänning

Hur många har missat "Sveriges värsta bilförare" egentligen? Det finns en värmlänning med, eller ja, två för hon har ju en co-driver. I alla fall, hon får i alla fall mig att skämmas över att vara värmlänning. Dom kör utan bälte för det gör håret fult. Dom ställer in backspegeln för att kunna sminka sig. Hon släpper ratten för att hålla för ögonen osv.

Idag gick det sämre än sämst för dom skulle köra en bana och om dom stötte emot något skulle det sprutas vatten på dom. Men vi vet ju alla att vatten förstör sminket. Och eftersom hon inte hade med sig extrasmink så kunde hon ju inte riskera att bli blöt. Det smarta vore ju då att köra bilen felfritt, men ja, alla tänker ju inte som jag. Lösningen dom istället väljer är att föraren ska ha jackhuvan över huvudet och co-drivern ska säga hur hon ska styra. Bara det att co-drivern väljer att hon heller inte vill bli blöt så hon gör samma som föraren. Resluterar i att dom kör in lite lätt i en bil och då släpper föraren ratten samtidigt som hon gasar. Fortfarande utan att kolla vart hon kör. Resluterar i att dom kör in i en kran där en fotograf står.

Notera; dom hade inte bilbälte på sig. Och sen när dom blir utnämnda till veckans värsta skrattar dom åt det. Jag har inte midjelångt hår så jag vet inte hur bilbältet förstör frisyren. Men jag har hellre platt hår än är död eller sitter i rullstol. Det är ju dock bara min åsikt då. Men jag har i alla fall bilbältet på mig innan bilen rullat två meter. Skäller på Peter om han kör innan jag hunnit sätta på mig bältet. För det finns för många historier som börjar med: "Jag har då aldrig krockat..." eller "jag skulle ju bara 500 meter..." därför är jag noga med bilsäkerhet. Framför allt nu, för jag ska göra allt i min makt för att Charlie inte ska bli föräldralös.

Mål

Förra året vid den här tiden satte jag upp ett mål för mig själv. Jag skulle springa stadsloppet. Hmm, jag får nog skippa den idéen. För vid den tiden hade Peter ett 7-16 jobb. Nu är jag ensam mest hela tiden och när han kommer hem är jag inte direkt sugen på att springa en mil. Synd för jag hade gärna velat springa lite. Men jag får ta det nästa år istället. det skulle vara en sån egoboost. Och jag har inte direkt barnvagnen man kan springa med så jag kan inte träna så heller ;)

Livet har förändrats så mycket men ändå är jag inte bitter, besviken eller ledsen. Jag har varit mycket själv med Charlie men han är ett sånt barn som man klarar det med. Jag känner ingen ångest när Peter åker, för jag vet att jag klarar det. Jag kan själv. Det känns gott att inte vara beroende av Peter. Ja jag är det på det ekonomiska planet, men i agusti är det inte så längre. Då kan jag faktiskt betala det jag ska betala. Vi har ju fortfarande gemensam ekonomi men ändå. Då räcker mina pengar till.

Någon mer än jag som hatar när det låter som posten kommer och så är det inte det man vill ha? Fick precis en gratis-tidining från VF. Men det var inte posten som kom med den så chansen finns fortfarande att jag får brevet jag vill ha :-) Jag vill ha ett brev där det står: "Hej, jag har kollat Charlies röntgenplåtar, det är inga fel!" Typ.

Tröttsamt

Ser på "It's me or the dog" på tv nu. Dom har två hundar och hon frågade hur ofta dom går ut med dom på promenader. Nej men det gjorde dom aldrig. Och sen fick dom i uppdrag att gå minst två gånger om dagen och mannen hatar tydligen att gå. Varför väljer man att skaffa hund om man inte vill gå ut med den? och två dessutom? Skaffa en katt istället.

:-)

51%How Addicted to Blogging Are You?

Created by OnePlusYou - Free Dating Sites


Curry

Har precis ätit mat. Det blev kyckling gryta med curry. som krydda alltså, inte pastan :-P Charlie åt för fulla muggar. Han är lik mor sin i alla fall ;-)

Innan maten hade han en skrikperiod, inget hjälpte. Han bara skrek och skrek. Men det gick över och han lyckades hålla sig hyffsat glad under tiden jag gjorde maten ;-)

Äntligen

Idag ska jag och Charlie äntligen på babycafé igen. Först blev både han och jag sjuka en onsdag, onsdagen efter var han inte helt frisk, onsdagen efter det så rann näsan en massa. Även om jag visste att han var frisk ville jag inte att någon skulle få för sig att han var sjuk och bli arg på mig för det. Och nu senast orkade jag inte. Men idag orkar vi :-)

Peter kom hem igår kväll och sen i morse var han tvungen att vänta ut vilotiden så vi fick en mysig morgon. Charlie fick både mammamys och pappamys. Det är så kul att se Peter med Charlie för han är verkligen en toppenpappa. Det finns ingen bättre. Jag visste att Peter skulle bli en bra pappa, men såhär bra! Han och Charlie har världens bästa kontakt, nästan så man blir lite avundsjuk, men samtidigt bra för skulle jag vara borta en kväll skulle Charlie inte gråta en massa efter mig. Så jag är inte lika låst som många andra. Superbra :-)

Feminist

På familjeliv diskuteras om man kan vara feminist och vara hemmafru. Självklart kan man det! Det handlar om att ha ett val. T. ex anser jag att alla som är föräldralediga, varesig det gäller mannen eller kvinnan, ska få undansparat till pensionen. för alltså, tar man ut fem dagar i veckan så kan man vara ledig i 48 veckor. Och då räknar dom sedan att man ska ta ut 4-5 veckors semester. Alltså borta från jobbet 1 år. Om båda gör så blir det två års föräldraledighet. På ett år hinner man förlora ganska mycket pension. Säg då att man har tre barn. Då är det tre år. Ja det kostar att skaffa barn, men i mitt fall då så går jag redan miste om pension iom att jag läser på universitetet i 3½ år, sen förlorar jag 1 år på att vara mammaledig och jag tänker minsan ha ett barn till. Då förlorar jag ett år till.

Så några kronor per dag man tar ut i föräldraledigt borde sparas till pension. alternativt kan man ju spara det själv, men hur bra ser ekonomin ut när man är föräldraledig?

Att vara feminist handlar om att alla är lika mycket värda. Jag är feminist. Vi ska vara jämnlika på alla sätt som går. Det är en lång väg dit, men jag hoppas att mina barnbarn upplever det.

Men jag blir alltid missuppfattad. När jag gick i sjuan hade jag läst en artikel som sa att dom kommit på ett sätt hur kvinnor skulle få barn utan män. Jag tog upp detta som en intressant sak, MEN direkt blev jag klassad som mänshatare. Men två år senare läste alla den artikeln och tyckte det var intressant, men ingen kunde komma ihåg att jag sa det först och då blev kallas mänshatare. Och ursäkta, jag hatar inte män, jag är omringad av dom. Jag är den enda i det här hushållet som har kromosomen XX. Och tre av dom har jag ändå valt helt själv.

Något jag tycker är lite jobbigt är att min yrke är ett lågavlönat yrke. Jag kommer alltid tjäna minst av mig och Peter. Men det har jag valt själv. Jag väljer lycka framför pengar. Och det hoppas jag alla gör.

Biggest Loser

Är ett av mina favortprogram. tjejen som åkte ut idag hade gått ned massor i vikt och hon blev mycket finare. I ansiktet. Jag tror det handlar om att hon mår bättre i sig själv och därför är gladare och därför blir snyggare. Tror inte det handlar om kilona utan om självkänsla. Nu säger jag inte att man inte ska vara smal, men man kan vara tjock och snygg också, bara man tycker det själv.

Har en i min närhet som går ned i vikt nu och hon blir finar eoch finare för varje gång man ser henne. I ansiktet. Vilket är konstigt eftersom ansiktet är detsamma. Men det handlar just om utstrålning. T. ex jag tycker att jag är snyggare när jag har fina nya kläder på mig för att jag trivs.

Så det handlar inte så mycket om vilken storlek man har, bara man tycker om sig själv. Nu går ju faktiskt inte så många ned i vikt för att dom ska bli snygga utan det handlar ju oftast om hälsan. Men jag tycker det är roligt att tänka på.

Och BTW, vuxenpoäng till mig, jag hoppade över två program jag kunde tänkt mig att se idag för att diska. Och tur var väl det annars hade jag drömt marddrömmar om det jävla diskberget. Skulle ju egentligen diskat igår med Charlie sov så ytligt så jag vågade inte. Och för andra natten irad somnar han av sig själv i sängen.

Studentmat?

Vi har väl alla hört talas om studenter som steker fiskpinna i brödrosten. Hurvida detta är sant eller inte vet vi dock inte. Däremot så finns det en blogg som visar hur man lagar mat med kaffebryggaren. Fick dessutom höra att det går att koka korv eller ägg i en vattenkokare.

Lagar ni något mat så? på ett studentvis? Jag gör det. Med en enda grejj. Jag tycker om couscous. Det går till på det sättet att vatten kokar upp i en kastrull som man tar av plattan, rör i couscousen och sen låter man kastrullen stå med lock på i fem min. Orka, jag gör såhär: mäter upp vattnet i vattenkokaren, sätter på den, mäter upp couscousen i kastrullen. När vattnet kokar upp häller jag upp det i kastrullen, rör runt och låter stå i fem min.

Jag inbillar mig att det går mkt mindre ström då. Så jag är egentligen inte lat utan ekonomisk. Vi säger så i alla fall ;) Det blir inte mindre disk men det går mycket snabbare :-)

Sååå, får jag höra era studentvis att laga mat på :)

Tips

Jag har ett tips till alla er föräldrar eller blivande föräldrar när det gäller bilsäkerhet.

Det kallas att googla. Åk till en barnvagnsaffär (för det är oftast där man kan köpa bilbarnstolar) och kolla på ALLA stolar. Gallra lite. Sätt ungen i alla stolar för att se hur mycket utrymme det finns. Räkna gärna med att någon gång kommer dom ha på sig en tjock overall eller jacka.

Nu har du gallrat lite. Någon stol kanske kändes för trång, en annan för lite ombonad (små barn behöver ju oftast ha lite ombonad ifall dom somnar). Kolla ifall dom går att vinkla i bilen för i början kommer dom inte vilja sitta helt upprätt.

Googla alla modeller du är intresserad av. Kommer du till ett forum t. ex familjeliv eller något sånt så är det bra att läsa där. Du kommer inte hitta fakta men du kommer hitta åsikter. OCh många vill detsamma som du därför är åsikter bra att ha.

Kolla på tillverkarens hemsida, hur mycket vikt tål varje stol? Kom ihåg att dom flesta stolar som man ska luta mot instumentbrädan eller så ibland bara klarar 18 kg i baksätet men 25 kg i framsätet. Så planera vart du vill sätta stolen. Ett tips är även att googla bilmodellen och bilstolen. t. ex vi skulle isåfall googla britax multi-tech + v70. Då kanske man får fram att den inte passar så bra i den bilmodellen osv.

Nu har du antagligen gallrat lite mer, alternativt förälskat dig i en stol. Åk då tillbaka och testa dom stolarna du är intresserad av. Du kanske inte får sätta fast stolarna helt, men du ser ju om dom är för höga så dom skymmer mycket sikt eller så. Nu har du förhoppningsvis valt ut en stol. Köp den och eventuellt be om hjälp att montera in den i bilen. Fääärdig :)

Nu har du en bilbarnstol som du förhoppningsvis är nöjd med. Riktigt så gjorde inte vi, vi gjorde såhär:

Googlade och kom fram till att Britax passade oss bäst. Detta för att dom är höga i ryggen och Charlie antagligen kommer bli lång. Då fanns det tre modeller att välja mellan. Hi-way, two-way och Multi-tech. Two-wayen gick fetbort för den inte var ombonad. Den är mer lämpad till en tvååring. Multi-techen är smidigare att ändra bältet på och sen är även lite högre. Så då blev det den. Dessutom har den ett huvudstöd som vi älskar. Jag fullkomligen älskar bilstolen förutom att man måste vara sveriges starkaste man ibland för att dra åt bältet ;-)



Bjuder på en bild :) Men kom ihåg, bara för att en stol är perfekt för en så är den inte perfekt för andra. Det är som med en barnvagn, ingen passar alla :-D

Första natten

Första natten som Charlie fick somna själv gick bra. Det gick över förväntan. Jag var inte ens taggat utan det var mer: "Jaha nu får vi se hur det går" och det gick som sagt bra. Han vaknade till efter en timme och var ledsen men jag behövde inte ens ta upp honom utan jag la min hand på honom och sen bäddade om honom. Jag tror inte på nattningsmetoder så som 5 minutersmetoden eller ännu värre Anna Wahlgren. Barnet ska själv få bestämma. Jag tror att det gick så bra som det gjorde för att jag och Charlie myste i soffan innan han fick vällingen och då behövde han inte myset det innebär att somna i famnen.

Vi får se hur det går i kväll. Men jag ser det som på samma sätt jag såg första gången han sov en hel natt. Varje gång han somnar själv i sängen är ett steg närmare att han gör det jämnt.

WIHO

Egentligen skulle jag vilja jubla dubbelt. Vattnet är drickbart! Vilken tur med tanke på att diskberget bara växer :-) Och jag är törstig ;-)

Sen somnade Charlie själv i sängen för första gången på säkert fyra månader. Jag var duktig och sänkte sängen idag. tänkte att det var lika bra att göra det innan att komma på en ny nattningsrutin. Så den inte spricker bara för att sängen är sänkt. Så ja, vi får se nu hur det går. Dock vaknade han för fem minuter sedan och var ledsen men det var bara att prata med honom, stoppa om honom igen och sen gå. Skönt att han är så trygg. Även om han gärna skulle få sova med mig i sängen i åtta år :-)

Vad ska man äta då?

E-nummer är så otroligt farligt tycker alla. Vad tusan ska man äta då? Det finns ju i typ allt! Jag vet att hel- och halvfabrikat är dåligt, men vad ska man äta? på aftonbladet kan man läsa att ett happy meal ser likadant ut efter 1 år och att det inte ens är flugor runt omkring. Jaha, so? Hur ofta äter man på donken när man har barn? Peter och jag var där sist när Charlie var till läkaren. Innan dess minns jag fan inte.

Men då kommer vi till näsa grejj. Charlie får smörgås, bröd har säkert e-nummer, han får leverpastej eller messmör på, det är det säker också e-nummer i. Så vad gör man? Ska jag stå och baka allt bröd själv? Usch, det blir jobbigt det här :-P Jag lever efter en enkel regel, allt som går att laga själv är bättre än att köpa själv. T. ex bättre att göra egen potatisgratäng än att köpa färdig (billigare också för den delen). Sen är jag lat ibland och köper färdiga köttbullar osv.

Tanken är ju att någon gång i framtiden göra ett stor lass med köttbullar och lägga i frysen för att ha när man är stressad, men ja, ni fattar ju. Ibland måste man få använda sig av hel och halvfabrikat.

Tystnad

Det är väldigt tyst här hemma nu och då hinner man tänka lite. på alla saker man köpt till Charlie, på alla saker man bara var tvungen att ha osv osv.

Något jag älskar är att Charlie har en snutte. Ja det är jobbigt att vänja av sen, men vad skulle jag göra, han tog den själv ju. Han visade att han ville ha en snutte, det var egentligen bara en filt som skulle ligga över honom när han sov. Snutten gör honom nöjd när han är otrösligt. T. ex om han slår sig, då tar man honom i knät, ger honom snutten och pussar en massa. på två sekunder har han slutat skrika, efter 1 minut är han klar att leka igen.

Önskar att jag hade kämpat mer med napp för tummen kommer bli svår att vänja av, men samtidigt, bra att han har något i alla fall.

Babysittern hade jag inte klarat mig utan. Den gjorde att man kunde diska och laga mat.

Nu är det inte så tyst längre, Charlie ligger i sin säng och pratar så det är väl bara att ta upp honom :-)

Jaha

Till tidigast tisdag ska man fortsätta koka vattnet. Jaha. Får snart koka nytt vatten för jag ska ju diska är det tänkt.

Dagen

Började med att jag fick sovmorgon, inte dåligt det du :-) Sen var det dags att göra sig iordning inför födelsedagskalas för min systerson. Åkte till Toys'r'us för att köpa presenten, hittade snabbt rätt hylla och chansade lite. Vid samma hylla fanns även maracas och Charlie älskade att leka med Lucas så han fick egna. Öppnade dom när vi slog in paketen till födelsedagsbarnet så han fick leka med dom i bilen. Han somnade mitt i leken dock ;-)

Sen kom vi påtok för tidigt eftersom jag hatar att komma sent. Tänkte först svänga in till mamma för jag vet att folk hatar att folk kommer för tidigt. Men bilen stod inte där så vi åkte direkt till syrran. Dom hade heller inte bilarna hemma men vi chansade, och visst var dom hemma :-) Födelsedagsbarnet blev nöjd, han hade inte figurerna sen tidigare så det var bra. Sen visade han sina fina presenter han fått tidigare.

Sen snattade vi med oss lite vatten också. Slippa koka är bra skit :-)

Charlie somnade fint i bilen hem och sov gott hela vägen till parkeringen :-)

Sen har vi nog bara suttit i soffan ;-)

Inget vatten vol 2

Alltså vi har ju vatten MEN nu ska det kokas till det tagits prover och på NWTs hemsida står det att det tar MINST 1 vecka. Tack för den. Blir att koka vatten och ställa i kylen till Charlie och matlagning. Dessutom ska disken sköljas i kokat vatten, tack för den... Men då är frågan, ska jag diska i kokat vatten? Med tanke på att vi har Charlie att tänka på får man nog göra det... Hmmm, hoppas vi får ersättning för den ökade elkostnaden... :-P

Men jaja, man får väl vara glad över att det är vatten i kranen.

Inget vatten

Peter och jag vaknade av Charlie och Peter skulle göra välling. Lättare sagt än gjort när det inte finns vatten i kranen. Så Charlie fick banan till frukost innan jag gick till ICA och köpte gröt på burk och välling på tetrapack. Kön ringlade sig lång till tankbilen och jag orkade verkligen inte så jag köpte lätt kolsyrat vatten (det okolsyrade var slut) för att kunna göra kaffe. Kommer hem och inser att vällingen jag köpt gått ur datum. Tillbaka till ICA för att byta. Väl hemma igen bestämmer vi oss för att åka till Charlies farmor och farfar eftersom dom har egen brunn. Så nu har vi fem liter vatten att dricka av och 20 liter att spola med.

När vi kommer hem är vattnet tillbaka men inte drickbart. Dessutom ska man vara sparsam så det får vi väl vara då.

Vad känsligt det blir när man inte har vatten egentligen. Framför allt med en bebis. Men nu har det ju löst sig.

Unga mammor

Jag brukar alltid kalla mig för ung mamma. Jag ska sluta med det nu tror jag :-P Nej men allvarligt, när man läser på FamiljeLiv är man inte ung mamma så länge man är äldre än 18. Men samtidigt, gränsen mellan ung mamma och gammal mamma tycks vara hårfin :-P Nej men alltså allvarligt. Hädanefter är jag inte en ung mamma för det klingar tydligen illa. Kan ju bero på att kanal 5 visar serien unga mödrar där föräldrarna röker i samma rum som barnen. Osv osv.

Jag är en mamma som alla andra mammor. Ja jag har inget jobb det är väl skillnaden då. Meeen jag vet vad jag vill. Jag ska bli lärare. Jag har åtminstonde gått ur gymnasiet och jag har gått första året på lärarlinjen. Till hösten börjar jag igen.

Så nej, jag är inte sämre än någon annan mamma. Jag kommer heller aldrig säga att jag är bättre än någon annan mamma. För det tycks vara många unga mammor som säger "Hellre ung mamma än en gammal". Nej. Det enda som är viktigt är att man är den bästa mamman man kan vara till sina barn. Och jag är den bästa mamman Charlie kunde fått. Det måste man alltid minnas. Det ska ALLA mammor minnas. Era barn kunde inte fått bättre mammor (såvida ni inte är den mamman det stod om på text-TV som dödade sina spädbarn).

Jaha

Nu är vi tillbaka igen. klockan tjugo i tio vaknade Charlie. hmm, blir dags att faktiskt ha mobilen vid sängen så jag vaknar av alarmet... Hmmm. Och så tänkte jag att jag skulle försöka hålla Charlie vaken mellan frukosten och lunchen. Jag gav upp för det var bara gnäll gnäll och lite till gnäll... Jaja, får se hur dagen blir :-P Tar nya tag imorgon. Peter är ju bara glad om Charlie är vaken lite längre idag för att då får han ta igen lite förlorad tid.

Googlade på Littelset Pet Shop eftersom det är vad jag ska köpa till pojken som fyller år. Var på deras hemsida och kollade över köpställen. Där stod "Finns där leksaker säljs" okej, då vet jag :-P Tack så mycket :-P Hela hemsidan kändes helt B faktiskt :-P Men får se vad jag hittar till honom. Får se till att spara kvittot bara för det verkar som det är lätt att få dubletter :-P Jag har ju ingen aning om sånt här, Charlie är nöjd om han får leka med en slev.

Dagen

Okej, börjar med att svara på en kommentar. Ja man ska kunna sätta sina barn framför TVn och vara lugn med det. MEN nu handlade det om USA. Alltså har ni sett barnprogram därifrån eller? Det handlar om tecknade gubbar som slår varandra. Hade det varit sverige hade det varit en helt annan grejj faktiskt. Tyvärr. Men som jag fattade det så var det att programfelet blev så fort kanalen började och jag antar att om man sätter sitt barn framför TVn så kontrollerar man vilken kanal det är. Och jag kan bara se till mig själv, men hade det varit jag som satt framför den TVn hade jag sagt till min mamma "Det här är inte barnprogram" eller "Mamma det är fel" osv. Jaja nog om det.

Hur har min dag sett ut? Tack för att ni frågade (fast ni inte gjorde det). Hoppar över en stor del av dagen för att inget hände då. Grann"tanten" kom på besök och drack kaffe. Tänk att ha ett vuxet samtal! Oj oj oj. Det är bra för kropp och själ det du. Sen somnade Charlie ganska direkt. När han vaknade började jag med maten. Charlie fick pure för jag var lat och stekte korv och åt i bröd. Kändes inte som det var något Charlie skulle ha.

Sen lekte vi lite innan han ville ha vällingen för natten. Sen passade jag på att se på Biggest loser som jag tycker är ett väldigt bra program. Syrran ringde och vi kom fram till vad den stora pojken önskar sig i födelsedagspresent. Viktiga saker det där för man kan inte gå runt på Toys'r'us och leta utan att veta något. Jag och mamma testade det till Jasmine en gång. Man hinner bränna alla kalorier man äter för en vecka och går därifrån med en present som inte är uppskattad. Så det är bra skit det. Att veta vad man ska köpa alltså.

Sen var det dags för Sveriges värsta bilförare. Då ringde Peter och vi pratade lite. Sen var det dags för Lyxfällan (ja jag är tv nörd) och det var intressant. Sen var det dags att försöka sig på att diska ljudlöst igen. HAHA det går inte! Ju mer man anstränger sig desto mer ljud gör man. Meeen Charlie vaknade inte så det gick ju bra. Så nu är det diskat till imorgon också. Nu sitter jag och väntar på CSI, jag kommer få betala priset för det imorgon, men jag måste få varva ned lite.

Så det var min dag i stora drag det. Imorgon vette fan vad som händer. Ska nog gå och handla ägg. När man kan GÅ till affären kan man gå dit bara för att köpa något billigt. Det hade varit en annan grej om man hade behövt ta bilen. Så, äggen är slut här hemma och vi kommer handla det, varför inte imorgon? När man kan få det billigt :-)

Sen på lördag blir det att kolla på körslaget sen mysa med Peter framför en film. på söndag är det födelsekalas :-)

Fick se porr istället för barnprogram

Aftonbladet

Alltså ursäkta mig, på tisdagsmorgonen bänkade sig ungar framför TVn och fick se Playboy chanell istället för barnprogram. Beklagligt ja, men hur många bara lämnar ungarna framför tv:n i två timmar? Ja man sätter på TVn och gör frukost eller tar en dusch eller vad man nu gör, men att lämna dom obevakade i 2 timmar? öööh nej. Och hur många barn ser på TV en tisdagsmorgon? Jag brukade kolla ½ timme varje morgon när jag var 10 år typ. Såg på lattjolajban i nyhetsmorgon. Jag satt inte från klockan 5-7.

Så hur stor skada är skedd? Och om jag fattat det rätt så är Playboy chanel lika porrig som vilket drama som helst som innehåller en sexscen. Det är verkligen inte mycket att hetsa upp sig över. Sen kanske man ska se till sin barn framför TVn istället.

födelsedagar

Vad är det med mars och födelsedagar? Vad gör alla människor i juni egentligen? Dessa ska man komma ihåg (helst iaf) att gratta under mars månad:
* Styvsyster
* Styvkusin
* Morbror
* Syskonson
* Charlies kusin Lukas
* Charlies kompis Alvin

Och inte nog med det, detta var för detta året, nästa år är det en till. Fast sommaren är nog fortfarande värst. Känns som alla fyller år mellan Maj- Agusti

Maj:
* Bonusmamma
* Bonusfarmor (alltså svens mamma som jag kallar farmor)
* Lillasyster

Juni
* Storasyster
* Svärmor
* Peters mormor
* Charlie

Juli
* Sven
* Syrrans gubbe
* Svägerskans gubbe

Agusti
* mormor
* mamma

Och då har jag säkert glömt någon :-P Fast april är faktiskt lite illa också för på Peters sida fyller då 3 personer år på loppet av en vecka. Och en av dom är Peter him self :) Det värsta är att vissa födelsedagar minns jag skitbra. Alla mina syskons och även mina föräldrars. Men min bonusmammas och min bonusfarmors glömmer jag JÄMNT! Och Juli kan jag inte komma ihåg ett enda datum i. Så det så.

kärlek

Gick upp i morse och gjorde välling till en skrikande Charlie (förlåt alla grannar men jag kan inte trösta honom och göra välling samtidigt) och då sitter en lapp på kaffebryggaren "Tryck på knappen. Älskar dig" eller något sånt. Det är kärlek det!

Samtal

Peter: Behöver vi något?
Jag: Ja vi behöver frukt till Charlie men det kan jag ta imorgon
P: Har vi mjölk?
J: Nej det får du köpa.
P: Då går jag in och hämtar det, Maxi ligger ju här. Eller kvantum menar jag.
J: Vart är du?
P: På jobbet.

skojja eller, Peter är lastbilschaufför, han är ju alltid på jobbet ;-) Vad han menade var att han ställt ned lastbilen och det ligger ett ICA Kvantum där i närheten ;-) Men lite roligt var det :-P

Man kanske skulle skriva något

Idag är inte en så bra dag som det brukar vara. Jag är inte mitt spralliga vanliga jag... Nej jag är trött och har ont i huvudet. Diska måste jag göra också men Charlie är överdrivet mysig idag så då får det gå i första hand. Men alla har ju upp och nedgångar så det är väl bara vänta på att det går uppåt igen. :)

Hade fel

Jag trodde ju inte Peter skulle komma hem idag men det gjorde han :-)

Lite skojj

läste en blogg som lyckats ta sig en bra bit bak på FB så jag testade jag med. Detta var vad jag hittade :-D




Bara för att klargöra. Den första uppdateringen är typ nästan precis ett dygn innan Charlie tittade ut. Jag hade ingen aning om vad som skulle hända och kände inget alls. Åkte och handlade, packade upp varorna hemma sen åkte vi till svärmor som fyllt år några dagar tidigare. Sen i bilen på väg hem kom förvärkarna. Då var klockan 18-19 iaf. Sen gick det FORT :-P För 11:04 den 28:e var han ute :-D

Nej nej nej

Varför varför varför plågar jag mig själv? Var inne och läste på en blogg som en pappa skriver om sin son som dödades av ett tåg. Varför läser jag? Nu slutar jag, måste vara en fungerade person idag. Jag är min värsta fiende som river upp sårskorpan.

Nej nu ta nya tag, se på något så lättsamt som "Våra bästa år".

Jaha

Min sambo skulle kommit hem igår men så blev det inte. Och inte kommer han hem idag heller. Jaha, that's life. Jag är glad över att Charlie är såpass snäll. 2-3 dagar med honom själv är inga problem för han är alltid snäll och glad. Inte ens när han var sjuk var han för jobbig. så det är skönt. sen gör jag det enkelt för mig dessutom. Lunch får han från frysen så jag slipper stå med det. Middag däremot äter vi tillsammans. Igår var det korv och potatis. Det gick ned det med :-) Men till månadsskiftet blir det att jag ska laga både lunch och mat. Så köper vi några burkar och har hemma om vi ska iväg någonstans eller så. blir superbra det.

Vet inte vad jag ska skriva om egentligen. Det finns liksom inget nytt i min vardag. Charlie ålar bakåt lite smått men det är inte intressant tycker han för han vill framåt ;-) Men igår tyckte han mycket om att ligga på golvet. Det är ju bra det :-)

Per Moberg

Ohhh, Per Moberg är min favorit tv-kock. Och han har någon knepig inverkad på mig. Till och med så att jag vill testa Mariestads påsköl bara för att han gör reklam för den. Notera då att jag inte dricker öl, inte en enda sort ;-)

Ekonomi

Ser nu på ett program där dom diskuterar den amerikanska ekonomin. En från England frågade då om det inte skulle fungera med deras sätt att ha sjukvården i USA. Alltså, jag vet inte hur den engelska synen är men kan tänka mig att den är något liknande den svenska. För om jag fattat rätt så har vi här att man max betalar typ 1 000 kr för läkarbesök på ett år och max 1800 kr (inte alls säker på summan men har för mig att jag hört den) på läkemedel. dessutom, räknas en familj till samma. Så skulle jag köpa läkemedel för 900 och Charlie för 900 så har vi båda gratis sen. Supersmart. Ja, 1800 kr är mycket, men har man t. ex högt blodtryck kommer man upp i den summan fort. Jag har aldrig kommit upp i högkostnadsskydd någonstans men ändå.

Och vad kostade det mig att föda barn? Mödravården var gratis, ultraljudet var gratis, till och med bilen som man fick var gratis, alla prover var gratis och jag betalade 80 kr för förlossningen!

Ännu bättre tycker jag det är med högkostnadsskyddet för läkarbesök. man kanske går till läkaren och tänker: "Jag ska bara få lite hostmedicin så jag behöver inget kort att fylla i för högkostnadsskydd" visar det sig att man sen börjar närma sig summan trots allt är det bara att ta med alla kvitton till vårdcentralen nästa gång så fylls det i i alla fall. Supersmart.

Det är vid sånna tillfällen man "tycker om" att betala skatt. Ja, skatten är hög, den är jobbig osv, men vad får vi inte för den då? Ett läkarbesök kostar 200 kr även om dom tar 400 prover. Skolan är gratis. Ja, universitetet kostar lite, men ändå inte. Du får själv betala ditt kollegieblock, kurslitteratur och vissa resor om jag fattat rätt. MEN ska man på en resa och inte har råd att åka får man en uppgift att göra istället. Man kan aldrig bli underkänd för att man inte hade råd att resa iväg.

Och grundskolan får inte ens kosta 2 kr för en penna om jag inte har helt fel. Det finns maxtaxa på dagis och har du mindre pengar får du betala mindre. Smart det med. Lunchen i skolan är gratis. bra där. Nej jag tycker skatt är en bra grejj (även om jag inte betalat så mycket skatt i mina dagar, men det kommer ju).

Skryt igen

Alltså jag äter sällan fisk. Eller ja sällan är fel ord. Typ aldrig. Men vi måste ju ge chansen till Charlie att äta fisk. Idag fick han kokt torsk med vitsås, potatis och majs. Han åt upp allt! Det har han inte gjort på säkert 3 veckor. Jag har alltid fått slänga lite! Så fisk är mums det tydligen. Det kan han få fler gånger för det var inte direkt jobbigt att göra. Tina ett fiskblock, koka tills det är genomkokt. Finfördela och blanda med vitsås som jag kryddade med peppar och citronsaft. Färdigt! Fan enklare än köttfärssås :-) Gött när han äter grabben.

Så ja, skrytet i det här inlägget var att vår son äter fisk!

Skryt :-P

Charlie tvingade mig till att skriva här att han minsan har 6 tänder nu ;-) Eller så ville jag skriva det kanske :-)

Jaha

Charlie valde att gå upp sent i morse. Så alla rutiner är åt helvete. Så vi får se hur dagen är.

Vill att dagarna ska gå fortare samtidigt som jag vill att dom ska gå långsamt. Jag vill snabbt ha svar på vad som är fel med Charlies huvud samtidigt som jag vill pausa och leva i nuet. Njuta av min son. För i agusti kommer jag vara borta från honom flera timmar om dagen. Det vill jag INTE. Men jag vill ha svar från läkaren. Helst igår.

Ger upp

Det är tyvärr så att Lindah har rätt. Den perfekta barnvagnen finns inte. Så nu har jag nya krav :-P Den ska vara liten ihopfälld :-P För att hitta en lätt vagn med bra viloläge verkar svårt :-P Så då får jag istället hoppas på att man kan hitta någon som är liten ihopfälld så man kan bära den ned för trappen :-) Så när det börjar närma sig får jag och Peter åka till barnens hus och kolla lite. Då får man ett hum om vilka/vilken vagn man vill ha och sen får man kolla blocket när man kommer hem :-)

Egentligen, vore det inte för den jävla halvtrappen så är min vagn den bästa för mig! Och ALLA som provkört den säger att den är lättkörd. Alla klagar ju över 4 fasta hjul, aldrig varit några problem med den här vagnen. Men då har ju heller inte Charlie blivit så tung än. Blir nog värre när han väger 15 kg :-P

Så funderar nästan på om man ska satsa på rörliga hjul fram. MEN då ska det vara av ett BRA märke. För annars tror jag bara det krånglar. Men men, blir att kolla runt lite. Just nu vill ju Charlie sitta vänd mot den som kör vagnen så det är ju inga problem.

fått tips

Lite tips har jag fått på vagnar. Det verkar dock inte som allt för många är lättare än min vagn jag har... Hmmm. Dessa står det mellan just nu:
* Brio Sitty (köpa till sufflett)
* Emmaljunga Spider (köpa till sufflet)
* Quinny Zap

Sååå. nu bara göra koll på vad alla kostar och allt det där :-P

Ute i god tid?

När Charlie vill kommer vi att vända honom framåt. Alltså när han börjar titta över kanten så får han vändas. Sen kan det ju bli om fyra månader eller om ett år. Men då vill jag byta vagn. För jag vill kunna BÄRA vagnen ned för trappan, inte släpa. Det visar sig dock att vi köpt en väldigt LÄTT vagn för den väger runt 11 kg. Jag hade siktat in mig på en Brio Race, vad väger den ? Jo 11 kg. Jag har än så länge hittat ett par lättare vagnar, men är inte nöjd. Bugaboo har en, men den är på tok för dyr för oss. Även om den vore drömmen. Emmaljunga har en, men den är nog för typ 2-3 åringar för den är lite för öppen. Sen hittade jag en i barnens hus katalog från Phil and Teds som bara vägde sex kilo. Nemas problemas, helt underbar vikt skulle jag tycka. Men hittar ingen info om den någonstans! Misstänker att den typ är en paraplysulky och det är inte riktigt vad jag är ute efter. Min önskelista är:

* Vikt under 10 kg.
* viloläge på sitsen
* Suflett. Det måste inte vara med på vagnen men det ska finnas som tillval.
* Antingen ska styret gå att höja eller så ska det vara högt nog innan. Är ändå 175 cm lång :-P
* Helst kosta max 2 000 kr men har ni tips på vagnar som kostar mer så skriv dom iaf.
* Liten ihopfälld.

Saker jag inte bryr mig ett skit i:
* antalet hjul eller hurvida dom är svängbara eller inte
* utseende. Jag skiter i om vagnen är det fulaste som finns, bara den uppfyller kriterierna ovan.

Så skicka gärna tips :-)

Godmorgon

Blev inte mycket sömn inatt, Charlie vaknade 7:40 och var superarg. gick inte att byta blöja på honom nästan. Han fick vara inne hos Peter när jag gjorde välling trots att det är Peters sovmorgon. Detta för att Peter somnar om i alla fall :-P Skulle kunna vara en jordbävning och han skulle somna om :-P

Jag har tyvärr ett klagomål att framföra. Det finns nuförtiden något som kallas familjeparkering. Det är som jag fattat lika stora parkeringar men med mer utrymme mellan varje parkering. Detta kanske inte är något nytt påfund, men om jag inte har fel finns det bara på två ställen i Karlstad. IKEA och Ica Välsviken. Vad jag inte förstår är varför dom är närmast ingången! Det är inte nära till ingången som är det viktiga. Det viktiga är att man får ur barnet ur bilstolen utan att smälla i den bilen som står brevid. Varför blir jag sur över att dom är närmast ingången? Jo för att alla ställer sig där även om dom inte har barn. "Men du och jag är ju en familj". Superirriterande är det i alla fall. För oftast så får vi familjer oftast ingen parkering. Jag skulle tippa på att ca 10% av dom som står på dom parkeringarna faktiskt har barn. Och jag tycker att man bara ska använda dom platserna så länge man behöver. T. ex en 17-åring smäller inte upp dörren i den andra bilen. Så ja, ni är en familj, men ni är inte i behov av familjeparkeringen.

Jag tror vi skulle komma ifrån det här problemet om platserna låg 2-3 rader bort. För det är ju som sagt inte närheten till affären vi behöver. Och alla ni där ute som tar familjeplatserna, klaga då fan inte om ni får en repa i dörren någon annan gång för att någon tagit alla parkeringarna. Iofs på IKEA och ICA finns det gott om plats även på dom vanliga parkeringarna, men som sagt. Förstår inte människorna som tar dessa parkeringsplatser. På samma sätt ni som tar handikapplatserna. Det är snäppet värre. Orkar ni inte gå 10 meter extra för att komma in i affären kanske ni inte ska gå på stora affärer? Handikapplatserna är till för dom med intyg och familjeplatserna för dom som har barn.

Men för i h-te!

Det pågår många trådar på familjeliv om att det heter bara syskon om man har samma mamma och pappa, har man bara en gemensamförälder heter det halvsyskon och sen om det inte är någon gemensam förälder heter det bonus/styvsyskon.

Det är sån j*la bullshit. Tyvärr. Låt alla säga vad dom vill. Som ni kommer känner mig vet har jag BARA halvsyskon. Men aldrig skulle jag säga: "Ja min halvsyster sa så" eller "min halvbror gillar det". Nej jag kallar det syskon, syster eller bror. Och alla som känner mig vet ju också att min biologiska pappa inte är den jag kallar pappa. Den jag kallar pappa är den som betett sig som en pappa och som brytt sig, mina äldre syskons pappa. Så jag anser ju att mina äldre syskon är min HELsyskon, trots att dom inte är det enligt genetik. Men samtidigt, dom är inte mer syskon i mina ögon än vad mina yngre syskon är. Alla mina syskon är mina syskon. Punkt slut. Och ska ni få mig att säga något annat får ni det j*ligt svårt. Så det så.

Låt oss leka med tanken att min pappa och hans fru skulle skaffat ett gemensamt barn. Då skulle det sett ut såhär för mig:
3 helsyskon (pappas och mammas gemensamma barn)
2 styvsyskon (pappas frus barn från tidigare äktenskap)
1 halvsyskon (det vi alltså inbillar oss skulle finnas)

Om jag då hela tiden skulle poängtera att halvsyskonet är just ett halvsyskon, hur skulle han eller hon må? Och just siffrorna jag radade upp nu är inte helt otänkbara faktiskt i dagens samhälle. Ska då många barn må dåligt?

Jag kommer ALDRIG tvinga någon att säga helsyskon om alla syskon om dom inte vill. Men poäntera inte för mig som sitter mitt i den nya kärnfamiljen att jag måste säga så. För enligt mig är det ingen skillnad på min äldre syster och min yngre syster. Dom är mina systrar. Sen skiter jag i blodsband och all sån där skit.

Jag TROR, notera TROR att folk som är så noga med hel-, halv- och bonussyskon är kvinnor som har ett barn som träffat en man med ett barn, som hon sen får ett barn med. Då är det väldigt viktigt att pappans "jobbiga" unge vet att hon minsann inte är 100% släkt med det gemensama barnet. Eller nått sånt.

Melodifestivalen och barnkalas

Var på barnkalas idag för lilla T som blivit 4 år. Stor flicka alltså, minns fortfarande när hon var liten och B satte henne i min famn så han kunde titta på akvarium i fred när vi var på Parva Zoo. Lika lycklig var jag för det ;-) Alla som känner mig vet att jag ÄLSKAR barn. Hon blev lite besviken på att vi inte hade med paket, men det gick nog bra eftersom Peter läste saga för henne och N. Sen fick vi även träffa A och L, det var trevligt det :-) (anledningen till alla första bokstäver för att jag inte vet vilka namn jag får nämna i bloggen. Alla vill ju inte stå med i ett blogginlägg trots allt. Brukar inte bry mig om det, men när det gäller barn gör jag det :-) )

Sen åkte vi till ICA Kvantum Välsviken, dom hade extrapris på allt jag gillar :-P Nämligen godis :P Sen blev det att åka hem, slå på melodifestivalen medan Peter nattade Charlie. Fel låt vann, som vanligt. Eller ja, egentligen var det en av låtarna jag gick med på kunde ha vunnit, men inte min absoluta favorit. Jag hoppades på Timoteij och Salem Al Fakir. Men alla fick vinna utom Darin, Pernilla och Ola. Så ja, det gick väl inte helt fel, men inte helt rätt heller. Jaja, får se om vi kommer längre detta året...

Tycker synd om Peter Jöback, han har inte varit med på 20 år för han kom näst sist. Vad händer då? Jo han kommer näst sist. Men sen får man inte se det så heller för det är ju många bidrag han slagit. Så ja, bättre än sist. Men jag tror man måste göra NÅGOT när man sjunger. Antingen dansa eller spela något instrument. Inte bara stå... Jaja, bättre lycka nästa gång.

Trött och huvudvärk

Usch jag har sån jävla huvudvärk. Dels för att jag är trött eftersom Charlie hade en jobbig natt + att han skriker när han äter mat. Han hittar alltid något att skrika över. Jag är inte snabb nog med skeden, jag är FÖR snabb med skeden, jag erbjuder vatten när han vill ha mat och tvärtom. helt enkelt, jag kan inte göra rätt... Men på sjukhuset åt han lugnt och fint. Hmmm.

Jag är glad över att den här dagen är över snart, och precis som jag visste så fick vi inget svar idag över huvudtaget. Dom tog dom tre bilderna, gick och kollade så dom var tillräckligt tydliga sen fick vi åka hem. Sköterskan sa att vi antagligen får svar till veckan, men det vet jag inte om jag vågar tro på, tog ju tre veckor att få tid till röntgen. Det kommer när det kommer.

Avklarat

Ja, allt som behövde göras idag är avklarat. Jag hann med bussen till stan, jag kom sjukt mycket för tidigt till sjukhuset, men bättre tidig än sen. Vi gick från stan till sjukhuset, kunde åkt buss, men lite ska man väl motionera :D Röntgen gick bra, dom tog tre bilder och han blev ledsen först vid sista bilden så... Duktig grabb. Sen skulle han äta innan vi åkte hem så vi gick till Cafeterian. Då kommer mamma där :-P Så Charlie fick bjussa på en kram men det var han inte så sugen på :-P

Sen tog vi bussen hem, behövde bara vänta i 20 min. Sen somnade han på bussen hem så vi gick in på pekås och köpte frukt :-) Sen kom vi hem runt klockan 4. Efter en hel dag i barnvagnen nästan njuter Charlie i fulla drag av att vara i gåstolen.

Hur fan tänkte dom när dom gjorde hissarna på sjukhuset? jag fick precis in vagnen och sen fick jag hålla in skötväskan annars stängdes inte dörrarna och jag fick trängas på ena sidan av vagnen. Och varför så invecklade skötbord? Nej nu har jag mkt att klaga på känns det som ;-)

Kortslutning

Usch jag sover antingen för lite eller för mkt och det gör att det går inte hela vägen fram när jag tänker. klockan 12:40 ska jag ta bussen. Det tar sin lilla tid att klä på Charlie och allt sånt, ändå tänkte jag ge honom mat klockan 12?! Hmmm, min hjärna har semester tror jag. Men men, vi tar nya tag. Ska snart tvinga i Charlie mat, han lär ju inte vara så sugen för jag tänkte ju som sagt fel så han fick ju mat för en timme sedan. Men men, smällar man får ta :P

Dagen

Dagen började ju fin fint. Skulle vilja ta er tillbaka till igår kväll för att riktigt visa hur illa den varit. Peter kom hem klockan nio, Charlie vaknar halv tio, jag kör mitt vanliga race vilket är ignorera när det bara är småprat för han kan somna om. Efter en kvart frågar Peter om han får ta upp honom. Det är ju kört att han ska somna om så då får han det. Klockan tio ska vi lägga oss, Charlie får en flaska välling. Vill inte somna om. Somnar tillslut om. MEN en gång var femte minut klagar han till. Inte tillräckligt mkt för att jag ska hinna trösta för han hinner somna om, men tillräckligt för att jag ska vakna till. Så höll det på en bra stund. Sen väljer han att gå upp sju. Jajamensan, piggmamma.com. Jag vet att jag inte ska klaga för vissa barn går upp klockan 5-6 men för två veckor sedan ville Charlie upp mellan 8-9.

Sen förstår jag inte, jag gör alla rätt! Jag går och lägger mig klockan 22, förutom när det är CougarTown på tv, då lägger jag mig 22:30. Hur kan jag vara trött klockan 7 på morgonen?!

Och hade det inte varit för att Peter varit borta hela dagen hade Charlie bara fått en flaska välling i ett mörkt sovrum, ny blöja och sen sängen igen, men Peter vill ju såklart gosa lite. Men nu har jag lärt mig att Charlie behöver ett mål mat till för att klara av att sova hela natten, men hur tusan ska jag få in det? Dagtid får jag nästan tvinga i honom mat, men han älskar att äta på kvällen. Men samtidigt, han kan inte vara uppe till tio på kvällen, det orkar jag inte. Men men, får se hur det blir :-)

Idag är det sjukhuset som gäller. Klockan 12:40 tar Charlie och jag bussen för att komma i tid. Bättre förtidigt än försen, speciellt eftersom vi ska åka buss, vet ju aldrig hur dom kommer och går. Får se hur jag löser det hela eftersom vi kommer vara där en timme innan vi ska vara där, men får väl göra det bästa av situationen. Sen håller jag tummarna för att Peter ska hinna komma, men gör han inte det så går det bra ändå.

ett steg i taget

Känns knäppt. Jag har gått och sett fram emot den här röntgen tiden just för att bollen är i rullning. men samtidigt, jag får ju inget svar imorgon. Inte nästa vecka eller, jag vet inte när jag får svar. Men just tiden till röntgen har varit en milstolpe. Nu ser jag ju längre inte framemot det för att det är för nära. Tänk om det är suturerna som har växt ihop?! Visst, läkaren sa att det var mindre än 1 fall per år i Värmland, men någon måste ju vara det där fallet eller hur? Hoppas det inte är Charlie.

Det känns som att välja mellan pest eller kolera. För är det "bara" lägesbetingat så kommer nästa kamp. Att få en hjälm. Det är tydligen väldigt svårt att få dom. Det KAN ju faktiskt rätta till sig av sig själv. Javisst, det KAN, men borde det inte bli bättre redan nu då? Nu när han inte ligger mycket på rygg? Nu när han faktiskt ibland (ja, fem minuter om dagen i alla fall) ligger med huvudet åt rätt håll? Har dessutom läst att om det inte rättat till sig det första halvåret så gör det sällan det. Och jag kommer inte stå och se på när ingen gör något. Vi får väl se, kanske blir att ta på sig boxningshandskarna. Men jag ger mig inte. Jag kanske inte står på mig när det gäller mig själv, men nu är det min son! Ingen får trampa på honom.

(usch vad jag skriver jag och min hela tiden. Blir så, Peter är ju inte direkt med och skriver blogg. iofs tror jag hans blogg skulle bli roligare att läsa. Istället för att läsa: "Charlie åt en hel banan" så får ni läsa om hur han spände fast dagens lass.)

Förlåt för att jag tjatar så om det här, men någonstans måste jag ventilera mig. Och ni får väl byta blogg att läsa ett tag om det blir för jobbigt ;-) Nej nu är det slutet på Biggest Looser och sen blir det sveriges värsta bilförare. Och då kanske Peter har kommit hem också.

Pannkakor

Vad gör man när man hungrig NU och inte orkar ta upp något ur frysen? Jo pannkakor. Charlie satt på golvet och lekte så fint. Och tur var väl det för pannkakor är inget man kan lämna :-P Gott tyckte han att det var också, men han fick inte smaka så mycket. Han åt en timme innan och sen vill jag inte ge för mkt mjölk och ägg med en gång. Men det lilla han fick tyckte han var gott. Han får oftast smaka vad vi äter, och när jag värmde fiskbullar fick han ett helt mål. Försöker vänja honom vid att det inte måste vara såsigt :-) Hade jag vetat tidigare att jag skulle göra pannkakor hade han fått lite blåbär till också, men hann inte tina det :-) Sylt vill jag gärna vänta med. Charlie får ännu inte äta något sötat. Det är det jag tycker är viktigt. Och han bryr sig inte. Sitter jag och äter kakor är han nöjd med smörgåsrån, och dom vi köper har inte socker tillsatt, så varför ska jag ge honom kaka? Fast han iofs redan ätit lite sött för han snattade mammas kaka. Men aja, nu räcker det med sött. En på babycaféet hade gett sin tio månaders pepparkaka under jul. Då fattade han ju varje gång han såg en pepparkaka att det var gott och fick han inte blev han ledsen.

Blir det sen att Charlie vill ha sött för att vi äter det (vilket kommer fortare än jag anar) då får vi sluta äta sött när han är vaken :-) Plättlätt :-)

Nackdelar med efternamn

Charlie har ju två efternamn för jag vill inte riktigt ge upp mitt namn. När Peter och jag gifter oss vet jag ännu inte om jag bara tar hans namn eller om jag behåller mitt som mellannamn och tar hans. Och eftersom vi inte är gifta och jag inte har Peters efternamn ville jag att Charlie skulle ha mitt efternamn också. Men eftersom Peters efternamn är betydligt mer ovanligt än mitt så fick självklart Peters vara "huvudnamnet".

Jag tyckte det var ett smart drag. Nackdelen blev dock när vi fick en avi om ett stort brev förra eller förrförra veckan. på adressen stod bara Charlie och sen Peters efternamn. frågan blev då, får jag hämta ut det? Alltså nu har vi löst det, redan samma dag som det kom för Peter gick och hämtade, men ja, hur ska jag kunna visa att det är mitt barn? Räcker det med att jag har AVIn? Alltså, jag vet att det självklart skulle gå, men det är det enda som är negativt med dubbelnamn. Varför kunde jag inte hetat Andersson eller något? Det skulle jag ju kunna ge upp med en gång! Men just Mikkelsen är lite speciellt. Ja, det blir ofta felstavat, men det är JAG. Jag är Malin Mikkelsen.

Det är ju en jävla tur egentligen att jag också inte hade ett ovanligt efternamn. för i nuläget, eftersom ingen är ingift, så är alla som heter Peters efternamn släkt med varandra. Det finns bara en gren. Tänk om jag också hade haft ett sånt namn! Hur hade vi gjort då? Ja, det är väl tur att jag hade något så enkelt som Mikkelsen, så valet vad Charlie skulle heta inte blev så svårt.

Bilder

Alltså, jag är inte så insatt i ämnet för jag läser inte så mycket nyheter för vi köper ingen tidning. Men om det här med Lars Vilks, Muhammedbilder och mordhot. Jag blir bara förbannad. Jag fick lära mig i åttan att man inte avbildar profeten Muhammed av respekt. Jag har inte läst så mycket om det, men jag vet att det finns inga bilder på honom och muslimerna vill inte ha bilder av honom. Så enkelt är det. Och det var ju någon som gjorde en teckning när han var terrorist (jag antar att det inte var Vilks som gjorde den, men det hör fortfarande hit). Klart som tusan man retar upp muslimer då. Först gör dom en avbild av någon som inte ska avbildas. Sen avbildar man honom som något han verkligen inte är! Hade den personen som gjorde den teckningen inte gjort den kanske allt hade sett annorlunda ut, dom kanske inte hade blivit så arga.

När man vet att man retar upp en stor mängd människor får man ta konsekvenserna. Nej självklart ska man inte mördas för det, men man får ju förstå att det går inte obemärkt förbi.

Någon som jag pratat med tyckte att vi behöver inte respektera dom för att dom är terrorister. JA en LITEN del av muslimer är terrorister, men det är inget som profeten Muhammed stod för. Så för att en liten del av religion är terrorister ger det oss rätten att kränka alla i samma religion? Nej det anser jag verkligen det. Dessutom har jag en liknelse. Jag är kristen, protestant. Och det kom för några år sedan fram att ett antal katolskapräster utnyttjade småpojkar som av någon anledning var i kyrkan. Fördömmer jag ALLA katoliker då? Nej, jag fördömmer inte ens alla katolskapräster. Nej jag fördömmer dom katolskapräster som utnyttjar småpojkar (eller flickor också för den delen). Jag kränker inte hela den grenen av kristendomen.

Vad jag menar är att självklart kan man inte döda någon bara för att dom gjort en avteckning av Muhammed, men varför göra det? Varför kan man bara inte visa respekt? Och varför måste allt handla om hämnd? Varför inte bara sätta sig över allt, var en bättre människa. Detta verkar ändå bara som ett rop på publicitet. Men var det värt det?

Sovmorgon

Jag fick sovmorgon idag. Till klockan halv åtta. men jag vaknade klarvaken någongång innan Peter gick upp. Men tvingade mig själv att gå upp. Vilket leder till att jag är trött nu :-P Men hade jag gått upp när jag vaknade hade jag också varit trött så det får väl vara så då :-P

Snart fredag

För en gångsskull räknar jag inte ned till fredag. fredagen kommer för fort tycker jag. För på fredag är det dags att röntga Charlies huvud. Jag är glad att bollen är i rullning så vi kan få hjälp, men samtidigt så vet jag inte om jag vill ha svaret. Jag vill ha svaret: "Nej suturerna har inte växt ihop". Sen försöker jag kolla om det är så att nackmusklerna är olika långa, men han kan ju vrida huvudet åt båda hållen. Verkar inte som att det är musklerna heller, men vad vet jag? Jag hoppas på att det är ett enkelt problem som dom löser lätt, men det kan jag ju drömma om. Det finns ju tre alternativ som jag förstått det:
* Suturerna har växt ihop som blir operation
* Musklerna är olika långa vilket leder till sjukgymnastik
* Det är lägesbetingat vilket dom antingen inte gör något åt eller så blir det en hjälm som trycker rätt huvudet.

Ser som sagt inte fram emot fredag. Hur ska han kunna ligga still? Kommer jag behöva hålla fast honom? Varför får jag göra allt "elakt" mot honom. Han har nog redan tröttnat på hur jag snyter honom osv. Hoppas barn glömmer fort.

Tänker och funderar

Sitter och planerar Charlies födelsedagstårtor. Jaaa det är 4 månader kvar, men efter att ha gjort tårtorna till mitt kalas blev jag biten så jag bara längtar efter att få göra tårtor. Och eftersom Peter ville göra en av tårtorna och inte fick så vill han säkert göra tårtorna när han fyller år :-P

Charlie ska ju som sagt få en biltårta på varje kalas (blir två) men tror inte det räcker till alla så därför måste det göras en extra tårta. Och eftersom kalasen kommer vara olika dagar så måste det ju vara nya tårtor till varje kalas. Alltså sammanlagt 4 tårtor. Och jag tror inte jag har lust att göra 4 biltårtor för det kommer nog bli jobbigt så det blir nog runda tårtor. Klädda i sockerpasta. Biltårtan är ju den Charlie ska äta av så den kommer bestå av fruktmousse eller bara krossad frukt, eller något sånt. Alltså med så lite socker som möjligt i fyllningarna. Spacklas med grädde och sen täckas med sockerpasta. Som då kommer tas bort just på Charlies bit. Socker i själva tårtbottnen kommer man ju inte undan, men lite socker kan han ju få :-)

Så då funderar jag på om extratårtorna ska vara lite sötare, med chokladfyllning och så. Eftersom jag inte gillar grädde kommer jag nog göra extratårtorna så att jag kan äta dom. Alltså mousse eller godisfluff. :-) Så långt har jag kommit i tänkandet.

Och ang att ha två födelsedagskalas, det har vi av en enkel anledning. Det blir för mycket folk annars. Mig gör det ju inget, men på ett födelsedagskalas vill man ju kunna träffa födelsedagsbarnet och kommer alla på ett och samma kalas blir det nog för mycket gör Charlie. Därför är det bättre med två kalas tycker jag.

Vart?

Vart kommer allt snor ifrån? Suger rent han näsa med snorsugen, två sekunder senae rinner snoret igen... Ännu roligare är när han nyser och det blir en snorbubbla.

Så funkar det

Bebis tät i näsan. Tvinga i bebis nässpray. Skrik. Snor rinner. Försöka torka bebis under näsan. Skrik.

Skrik är vad man får för att försöka ta hand om sin son :-P Men förstår honom, han förstår ju inte. Hoppas näsan slutar rinna snart. Frisk är han ju, det är ju bara massa snor.

öppna förskolan

Läste en tråd på familjeliv om hur dumt det var att gå på öppna förskolan. Men såhär tänker jag, fram tills Charlie var 6 månader ungefär gick vi dit bara för min skull. Så jag skulle komma ut. Charlie brydde sig inte mer än att det var kul att se nya människor och leksakerna är roligare där.

Nu är vi där, fortfarande för min skull, men Charlie har också glädje av det. Han tycker om att träffa barn som är jämngamla. Och kom inte och säg att dom inte vet eller så, för i lördags så träffade vi först Giia och Billy, Thor låg och sov. Charlie brydde sig nämnvärt. Sen fick han se Thor och han blev eld och lågor. Skulle prata med honom, känna på kläderna osv. Han förstår att han är mindre än oss och att det finns dom som är lika stora som honom.

MEN, jag vet inte om jag hade velat gå på riktiga öppna förskolan när han var 2 månader. För vi har gått på något som kallas Babycafé. Beroende på vilken komun man bor i så ligger det till som så att man får gå dit när barnen är mellan 0-12 månader. En del komuner sätter stopp vid 6 mån, här på skoghall är det 12 mån. Du får inte ha med äldre syskon osv. Fokus ligger på att i lugn och ro ta en kopp kaffe, se på barnen som ligger på golvet och leker. Eller kryper runt. Just att få ett avbrott i vardagen. För mig, som inte har så mkt kompisar på Skoghall är det guld värt. Så är det.

Det var det de :-) Nu vaknade min lilla prins

Godmorgon

06:30 tyckte Charlie att det var morgon i morse. Hmmm. Okej då.. :P Men jag ska lägga mig i tid ikväll så jag orkar med en till morgon :-P Jag får vara nöjd faktiskt. Finns barn som tycker att det är morgon klockan 5 :-P Nu sover han igen, men tror inte han sover så länge nu för vi tog en lugn morgon så han är nog inte så trött :-P Det är nog bara bra om jag kommer upp tidigare på dagen :-P Men roligt är det ju ändå, i början sov charlie till 6-7 och man fick vara nöjd. Sen började han sova till 9-10 och vi tyckte det blev så jobbigt för han var vaken längre och längre på kvällen och han sov längre och längre på dagen och jag har ingen klocka i mig som säger "dags att gå upp nu" därför sov ju jag lika länge som honom plus att jag inte fick egentid på kvällen så då tog vi ju tag i hans matrutiner och väkte honom på morgonen. Det var inte så jobbigt, jag ställde klockan och han vaknade innan mig av den ;-)

Och nu, när jag slutat bry mig för han vaknar mellan 7:30 och 8:30 då vaknar han tidigare och tidigare för varje dag :-P Men som sagt, jag bryr mig inte, så länge han vaknar tidigast klockan 6. Försökte söva om honom, men nej, han skulle vara vaken :-P Då fick det bli så då :-)

Saknad och duktig plutt

Saknar Peter idag. Det låter otroligt knepigt nu, men oftast brukar Charlie vara så krävande att jag inte saknar Peter som person mest, utan Peter som avlastning. Men nu är det hans sällskap jag saknar. Hmm, det låter inte rätt, men det innebär inte att jag annars inte saknar hans sällskap, men nu är det enbart hans sällskap jag saknar för Charlie har varit en snäll plutt idag.

Och ätit har han gjort i mängder. Då kanske han inte sover så oroligt som han kan göra ibland. Det har varit en salig blandning idag, välling till frukost, smörgås till mellanmål, köttfärssås till lunch, banan till mellanmål, fiskbullar till mat och välling till kvällsmat :-P

Kladdkaka

Brev grovt sugen på choklad, men har inte råd/ork att köpa choklad, men kom på att vi har alla ingredienser till kladdkaka hemma. Så gjorde det. Kom sedan på att jag kan ju inte äta hela själv, så bjöd in J o J till att äta kladdis :-) Mums blev det, förutom att mjölet tydligen klumpat sig på vissa ställen. Och att den blev så lös att man nästan kunde servera den i glad ;-)

Charlie sover sen ett par timmar tillbaka och jag sitter här :-P

Kiss i duschen

Tydligen är det otroligt många som kissar i duschen. Jag förstår inte? Varför?! Men tydligen är det bra för miljön för det tar inget extra vatten, jämnfört med om man skulle spola i en toa.

"Om alla mellan 13-65 i Sverige skulle kissa i duschen en gång per dag i stället för att kissa i toaletten, så skulle vi spara 13 miljarder liter vatten varje år. Det är lika mycket som 32 miljoner badkar!" Källa

Skulle vi inte spara lika mycket om vi struntade i att spola en gång per dag då? Eller, om man lever i ett förhållande att bara den ena spolar? Men det känns också äckligt... Hmm, nej, kissa i duschen är nog inget för mig.

Prommenix!

Vi gick en liten sväng jag och Charlie. Han är ju lite tätt i näsan så köpte saltlösningsnässpray till honom. Han har tidigare fått pipetterna men känns dumt att behöva slänga 80% av dom hela tiden plus att det är ett helvete att få i honom. Han skriker under tiden och han skriker efter. Men med spray gick det bara fint :-)

Skönt att ha ett apotek här på skoghall. Jag vet att man kan köpa på ICA och allt det där. Men jag vill att apoteket ska finnas kvar. Det är bra att man söndagkväll kan få tag på alvedon om man behöver det, men är det måndag klockan 13 går jag till apoteket. För frågar jag på ICA ifall jag ska Ipren eller Alvedon så vet dom inte, men det gör dom på apoteket. Så det så.

Ditt leende får mitt hjärta att smälta


God morgon

Jag har redan hunnit med:
* Ge Charlie välling (han blir för mätt på gröt på morgonen)
* Byta blöja (fast det gjorde jag innan vällingen)
* Morgonmys i sängen (trött mamma när Charlie väljer att gå upp sju)
* Duscha
* Ta Farmville

Ja det var allt. Men ändå rätt bra tycker jag :-D Charlie får gärna fortsätta gå upp så här tidigt, för då innebär det att han somnar tidigt och jag tycker om att ha några timmar för mig själv på kvällen. Det är inte viktigt för mig att äta frukost och dricka kaffe i fred, men jag ser gärna på TV i min ensamhet klockan 7 på kvällen :-D

Jag har alltid varit morgonpigg tidigare, men sen vi flyttade hit ändrades det. När jag gick i femman gick jag upp tidigt, bodde närmast skolan och var där först. Jag var samtidigt en kvällsmänniska, hur det gick ihop vet jag inte, men nu har jag blivit kvällspigg och morgontrött. Skulle gärna få vara åt andra hållet :-)

Jaha

Sen sist har Charlie ätit en massa om någon bryr sig :-P däremot är han inget fan av couscous såvida det inte är sås till :-P Kan förstå honom lite :-) Men falukorv går an det :-) Men tyvärr kan han ju inte få det så ofta för jag vill ännu inte ge för mkt salt.

Peter kom hem PRECIS samtidigt som maten var färdig. Det är skillat. Han visste inte att jag höll på med maten och jag visste inte att han var på väg hem så det var superskillat.

Just nu väntar jag på att Music and Lyrics börjar, en av mina favoritfilmer :-) Annars har jag inte så mycket att säga. Charlie är fortfarande lite trött av sig så han sov ganska mycket idag :-) Men kan ju bero på att vi var borta igår :-)

Modeblogg Charlie



Tänkte här visa hur billigt man kan klä sina barn och det fortfarande blir fint :-) Charlie har på sig:
Blå manschesterbyxor som kommer från Kapahl men han har fått dom av Tommy som fått dom av en kompis
Svart body med tattootryck från Kapahl, det första plagget Peter bestämde (syns inte för tröjan)
Svart hoodtröja med barbapappa tryck som kommer från samma ställe som byxorna
Röda kostrumpor han fick i julklapp av farmor och farfar

Så för hela Charlies outfit har vi betalat kanske 79 kr, och den bodyn är välanvänd vill jag säga ;-) Varje gång jag vill göra Peter glad tar jag på den bodyn :-) Har faktiskt inte köpt så mycket dyra kläder. En body för 59-79 kr tycker jag inte är dyrt för nu används dom tills dom är utslitna. Köper mycket byxor på Lindex där man köper tre och betalar för två. Peter hjälpte sin kusins sambo att byta däck på bilen, fick massa fina kläder som tack osv osv. Sen alla kläder vi köpte på Gekås för den delen. Sen får Charlie kläder av Lucas och Alvin ibland. Thor och han har ju tyvärr samma storlek hela tiden så varken jag eller Giia kan ge bort kläder :-)

Usch

Min bebis börjar bli stor! Han är nu mitt emellan storlek 74 och 80. Och det blir jag inte så glad på... Det finns inte så mycket kläder i storlek 80, och pengarna till att köpa nya finns inte nu. Han MÅSTE klara sig i två veckor till. Vilket jag iofs tror han har gör, om inte annat får jag väl tvätta oftare :-P För vi har några bodisar och byxor i 80. Och pyjamaserna är i 74/80 och dom är så pösiga dom kan bli. Det är mest overallen jag får panik över egentligen. Orkar inte köpa ännu en. Eller ja, vi har bara köpt en, men pappa och hans fru köpte en. Och den är den finaste jag sett. Den är blå och svartrandig och är perfekt för att den blå nyanser passar vagnen och den svarta passar åkpåsen :-)

Vart är den lilla bebisen man kunde hålla i en arm liggandes? Nu när han ska sova får bara hans överkropp plats i min famn.

Vi var till Billy, Giia och Thor igår. Thor och Charlie tyckte om att leka. Men dock tog Charlie alltid Thors leksaker :-P tur att Thor inte tog allt för illa upp :-)

sådärja

Idag ska jag, Peter och Charlie till Bellevue och hälsa på Thor med familj. Dels är det ju Giia och Billy vi ska träffa, men vi måste ju hålla koll på vår gudson också :-P Ska bli kul, han har ju tydligen börjat krypa !

Charlie "klättrade" tydligen ner från soffan när jag duschade (Peter satt alltså brevid och beredd). Som jag fattade det hade han fötterna ned först, höll i sig i soffan och satte sig på golvet. Skrämmande att han börjar bli så mobil... Tänk om han bara kunde tycka om att kämpa lite också. Han vill inte ens försöka ta sig frammåt för han blir så frustrerad att han blir förbannad.

Sjuka bunten

Jag mår mycket bättre idag, Charlie däremot verkar lite sämre. Men ingen feber ännu så det är ju bra. Dessutom, om ni vill veta så har vi båda ofärgat snor, och det har jag för mig ska betyda att det inte smittar... Använde snorsugen på Charlie nu och det rinner inge mer nu i alla fall. Hosta har han ju fortfarande, men det kan man ju ha lång tid efter att man blivit frisk.

Det positiva med det här måste vara att Charlie äntligen dricker vatten. Köpte ju pärondryck till honom och han drack bra, sen testade jag med vatten och han drack lika bra av den. Det var som om han behövde se hur bra det var att dricka vätska :-P Imorse gav Peter gröten och glömde ge honom vatten under tiden. Så när jag gav honom vatten när Peter och jag åt två minuter senare så bara drack han mängder. så vatten är viktiga saker numera :-P Men det ska vara pipmug utan vakumgrej :-P Kan förstå honom, dom två vi har som är med droppstopp och att man ska suga ut vattnet får man suga sig galen för att få ut en enda droppe. Man blir ju bara törstiga av att kämpa så.

Bilförare

Såg på "Sveriges värsta bilförare" igår. Skräll att dom lyckades finna två utseende fixerade brudar från värmland. Som är blondare än blondast. "Nej jag kan inte ha bälte, det förstör frisyren". Vad bra att du bryr dig så mycket om ditt liv Blondie. En sån kanske skulle ta bussen istället, dom har ju bara midjebälte!

nu förstod jag!

Charlies favvos ^^



BTW

Ähh vad fan, hur får jag in youtube filmer? I alla fall, jag är en gummibjörn har länge varit favvisen, men nu får han dela plats med trisstanten ;-) Han till och med pratar med tanten :-)

Fail

Ja nu ger jag upp den här dieten. 12 timmar efter att jag började :-P Nej man allvarligt, när man är sjuk, har feber och huvudvärk borde man få äta vad man vill. Så det så. Det var inget för mig i alla fall. Då äter jag hellre mindre portioner av god mat med t. ex extra mkt grönsaker till. Så det så. Peter är på ingång så han ska hjälpa mig äta upp sophelvetet!

20 timmar senare...

hmmm, igår skulle jag koka soppa. Meeen Charlie somnade tio över åtta, Peter ringde runt 20 över åtta och klockan nio skulle jag se på TV. Så, klockan tio på kvällen ställde jag mig med det. Inget smart drag... Skulle ju diska efter också, HAHA, klockan halv tolv på natten eller? Nej det fick bli imorse. Men jag har diskat i alla fall.

Charlie vaknade klockan 7:30 idag, det tidigaste han vaknat självmant. Jag tänkte för mig själv, klockan är runt nio, dags att gå upp. Och jag kände mig fit for fight, inte trött eller så. Kollar klockan på micron när jag ställer in gröten. 7:40! och jag är pigg? Låg ju inte ens och drog mig i sängen som jag brukar. Oj oj oj då.

Charlie fick gröt till frukost och jag min soppa. Mmmm, eller inte. Om det inte hade varit för dom gröna bönorna hade den varit super! Sen sov Charlie lite, eller ja ganska mkt. Trött stackarn.

Sen fick han fruktpure och jag åt en sur clementin. Nu väntar jag på att han ska vakna igen så han ska ha lunch. Antingen är det förkyldningen som gör att han sover så eller så är det att han håller på att lära sig att klättra.

Uppdatering av dagen

Hmmm, skulle Charlie försöka förklara dagen skulle det låta: "dade dada dede" Han "pratar" betydligt mycket mer nu! Förut har det bara varit när han träffat andra, men nu även hemma. Klättrar gör han lite också. Om jag t. ex sitter i soffan och lägger hans huvud på mina knän så är han tillslut på andra sidan. Eller så går han från att sitta i mitt knä till att försöka ställa sig mot ryggstödet.

Varit till ICA idag, köpt ingredienser till sjukhusdieten. Börjar imorgon. Så imorgon lever jag på soppa och frukt. Ska nog bli bra, kan vara bra för mig som typ bara äter två gånger om dagen. Hoppas gå ned det sista från graviditeten. Finns inga undanflykter nu, han är åtta månader.

Ska snart äta mat, men Charlie bestämde att sova lite underlig tid. För så fort han vaknar är han hungrig, så jag vågar inte börja med maten. Gör det när han är mätt och belåten istället :)

När Charlie somnat i kväll ska jag:
* koka soppa
* diska
* se på grey's anatomy

Charlie har sovit korta pass hela dagen och inte sovit när han ska osv så därför har jag inte "vågat" ställa mig och diska. Bra att Peter slipper se oredan i alla fall :-D

Tidig eller sen?

Brukar kolla på den här sidan om steg i motorisk utveckling för bebisar. Sitter och kollar där nu för att se ett mönster. Alltså, att se om Charlie varit sen över lag med allt eller om det bara är vändningen han var sen med. Och det känns konstigt för allt förutom vändnigen låg han på "vanligast".

Nu känner jag mig dum, kollade vidare på den sidan och då står det: "Observera att alla barn inte följer schemat nedan, några hoppar till och med över vissa steg. Du kanske har ett barn som vänder sig tidigt men går sent." Jaha då hade jag svar på den frågan, alltså att jag inte vet :-P

Men i hälsoboken vi får av BVC har han följt allt bra, så det ska nog gå bra. Sen ser jag mycket utveckling som inte står med i någon tabell. T. ex så pillar han på mitt blixtlås, alltså försöker lära sig hur han ska få tag i det. Igår satt han i vår säng när jag såg på Biggest Loser (han ville tydligen inte vara med peter längre) och då la jag fjärrkontrollen en bra bit framför honom så han kanske skulle vilja kämpa. Efter ett par minuter så dök han ned mot den :)

Vi får se om Charlie blir en krypare eller om han blir något annat. Han kanske hoppar på rumpan :)

Tji fick jag

Tänkte ju gå på babycafé idag. Haha! Charlies är inte helt frisk än, och nu är jag sjuk dessutom. Inte jättesjuk, men jag är tjock i halsen eller vad man säger. Så vi får fint stanna hemma. Vill ju inte smitta någon, speciellt inte nu när det börjat komma små bebisar på babycaféet. Får testa nästa vecka istället. Synd bara att det sammanfaller med att Peter är borta till på fredag... Men men, det ska nog gå bra. Jag har ju inte feber, utan bara ont i halsen.

Glad mamma

Vet inte om det bara är en fas eller nått, men till frukosten drack Charlie först bra med pärondryck, sen tyckte jag att han skulle få vatten istället, då drack han bra av det med. Och nu till lunchen fyllde jag hela pipmuggen med vatten och nu är det bara halvfull :) Och det var inte så många droppar som hamnade utanför :) Hoppas det fortsätter så här för han behöver dricka mer. Och han dricker mer med pipmugg än med flaska, och han har aldrig förstått pipmuggen tidigare :O

Han har börjat roa sig med olika saker nu också. I köket igår när jag diskade fick han vara i gåstolen, då öppnade han lådan med fryspåsar i. Och nu i vardagsrummet rensar han i DVDhyllan :-P Måste ta tag i det här och sätta upp skåplås, på 3 lådor (den med knivar, den med plastpåsar och den med fryspåsar) och sen skåpet med soppåsen i. Uttagsskydden har vi redan satt i i alla fall :)

Min lilla plutt

Min lilla plutt blev åtta månader i söndags. Det känns helt otroligt. Vart tog tiden vägen? Ibland längtar jag tillbaka till den tiden när han var 2 månader, men egentligen gör jag inte det. får jag säga min åsikt så anser jag att barn blir roligare och roligare. Visst, han kräver mer uppmärksamhet nu men jag kan leka med honom. Även om det bara är att erbjuda en ny leksak och kommentera den leksaken men i alla fall. Jag saknar inte riktigt tiden då han bara sov eller när han skulle ligga i famnen. Visst, det är mysigt, det är lugnt och allt det där. Men nu är han mer självständig samtidigt som han fortfarande behöver mig och Peter.

Att bli mamma är det bästa som har hänt mig. Jag har lovat någon att ställa upp för honom hela hans liv, inte bara tills han är 18 år eller tills han flyttat hemmifrån, jag ska alltid finnas där för honom. Och just nu är en perfekt ålder. För han är glad så länge han får en ny blöja när han kissat eller bajsat, mat när han är hungrig och att han får leka när han är pigg. Jobbigare blir det om fyra år när han blir arg för att han inte får dockan han vill ha eller leksaksbilen han vill ha.

Att dela mitt liv med Charlie som ger mig ett leende varje gång jag ser på honom är speciellt. Jag vet att även om han inte vet vad "älska" är, så älskar han mig och Peter.

Matångest

Vad tusan ska man göra för mat? Hmm, har otroligt mkt att välja mellan så då blir det bara svårare ;-) funderar på korvstroganoff och ris eller stekt falukorv med stuvade makaroner... Hmmm.

Äpple

Fick för ett tag sedan en matprovare till Charlie. Det ser ut som en stor napp fast istället för gummidelen är det en nätpåse. Där i kan man lägga mat som barnen får tugga på och dom får inte ut stora bitar. Idag fick jag äntligen anledning att testa den. Med en bit äpple. Skalade ett äpple, skar i bitar, stoppade in en i matprovaren, gav Charlie och sen fick jag också sitta och äta äpple. Inga problem, han såg väl att det var samma tallrik jag tog från eller nått. Charlie ÄLSKAR den, han blev arg när jag tog den för att fylla på :-P

Sen när han tuggat färdigt fick han fruktpure på burk, men var smidigt att han åt utan att jag behövde göra något. Tror det var bra för att det kliar lite i munnen på honom eftersom han jobbar på femte tanden. Det blev väldigt söligt, men det var det värt för att få äta i lugn och ro, även om det bara var ett äpple :-)

Så tack Sandra :-)

Zoombie

Och nej, jag menar inte låten. Idag är jag en zoombie. Charlie är jättemysig som vill sova i sängen, men han ska sova nära och gärna gosa med mig (= riva mig i ansiktet eller pilla på min t-shirt) och då sover man inte allt för bra. Men men, då kanske man lär sig att lägga sig i tid.

RSS 2.0