Åhåjaja

Charlie fick sin vaccination igår som sagt, samt att han somnade sent igår vilket gjorde att i dag har varit lite av en gnälldag. Men vi kunde vara en timme på babycafét i alla fall. Charlie fick bestämma takten helt enkelt och han orkade som sagt en timme.

Sen har jag ju varit oroad över att han inte kan vända sig än, tittade på en tabell, skulle han kunna vända sig nu skulle han vara tidig så jag ska sluta oroa mig och istället vara glad över att han ligger kvar på samma ställe som jag lägger honom. Han pratar en MASSA med sina händer och griper ibland efter saker, speciellt då leksakerna i babygymmet :-D Idag har han och jag gosat så mycket det går eftersom jag var borta igår :-D Min lilla plutt är inte så liten längre :-'( men men, som iida sa, även när han är 15 och åker moped kommer han vara min lilla bebis. Känns som jag kommer vara en av dom där mammorna som vägrar klippa navelsträngen. Men det får vi jobba på, annars kommer jag ju bli svärmodern från helvetet eller nått och det vill vi ju inte! Nu är det ju inget jag behöver tänka på nu men iaf. Tiden kommer bara glida mig ur händerna känns det som. Vips så kommer han vara åtta år gammal och tjata om ett syskon. Eller 15 och tjata om en moped. Eller typ 20 och flytta hemifrån. Det gäller att njuta av varje sekund av kramande, varje puss jag får ge honom på kinden för om ett par år så kommer det vara bläää att få en puss av mamma.

Så till alla mina mammakompisar; njut av era små, en dag blir dom stora.

Tjöt tjöt tjöt

Nu ska jag tjata lite. Köpte ju som sagt massa smink igår. Skulle vilja lägga upp en bild men jag får inte till någon bra för det är för mörkt för att använda utan blixt för då blir det för lång slutartid. Blev i alla fall jättenöjd med sminket. Använde High tech lightern som primer för ögonskugga, sen hade jag den mörka skuggan moscow längst ut på ögonen, lite mindre än halva. På resten hade jag den ljusa sibiria och sen hade jag den lite över den mörka eftersom det mörka inte hade något skimmer. Sen använde jag rouget på kinderna och mitt andra rouge som är mörkare brunt med lite skimmer i under kinderna för att smala av ansiktet (heter tydligen Shading)

Hon som visade sminkningen igår fixade det jättefint på modellen för hon hade sibiria och en annan mörkare skugga och emellan dom två använde hon just det rouget jag köpte, så den passar bra på ögonen också :-D

Shoppat

Igår köpte jag en skjorta till Charlie som han ska ha efter dopet. Hittade fina kostymbyxor och en väst som matchade men dom fanns bara i storlek 80. Sen hittade jag en tunika till mig på Gina. Sen blev det ju Make Up Store, köpte:
* Microshadow Moscow
* Microshadow Sibiria
* Blush Metal Cherry
* High Tech Lighter Platina
* Eye pencil Vanilla

Så är det.

Vaccination

Usch nu har Charlie vaccinerats, satt nästan och grät när han fick sprutorna. Men får se det positivt, han har växt. Trots att han var normalstor när han föddes ligger han nu på den övre tillväxt kurvan och vägde idag 7850 gram, var 64,8 cm lång och har ett huvudomfång på 43,3 cm.

Igår var svärmor här, hon hade med sig en blomma till Charlie, ett halsband till Charlie och sen hade hon med från Charlies gammelfarmor en stickad tröja och mössa.

Nu ligger plutten och sover, Peter är iväg och lämnar in bilen och sen i eftermiddag ska jag gå lite på stan innan Make up stores klubbkväll.

Storhandlat

Peter skulle iväg klockan 12 och Charlies farmor skulle komma efter jobbet för att fira Charlies tre månaders dag därför skulle vi inte hinna handla idag eftersom det är babymassage klockan tre också. Imorgon är det istället vaccination och då kanske Charlie åker på feber och då vill jag inte rusa runt på ICA maxi med honom samt att Peter ska lämna in bilen imorgon så det blev att ställa klockan för att kunna storhandla. Så klockan tio åkte vi hemmifrån. Rätt skönt att handla på morgonen eftersom det är inte är så mycket folk samt att dom flesta anställda är ute och plockar upp varor så behöver man fråga om något är dom nära till hands.

Handlade ersättning för en hel månad frammåt, tusan vad jag hatar förpackningarna. Det är en kartong med två innerpåsar och sen 1 måttskopa. Vi har nog över 30 måttskopor. Förstår att man behöver en måttskopa, men för miljöns skull så borde det finnas två olika förpackningar, en med måttskopa och två innerpåsar samt en utan måttskopa som bara har en innerpåse. För jag tror att anledningen till att det finns innerpåsar är för att efter att man öppnat den ska man använda slut på ersättningen inom två veckor. Vissa kanske bara ger ersättning ibland och får därför slänga en massa, men vi som ger ersättning varje dag gör slut på ett paket med två påsar på några dagar bara. Aja, thats life.

Handlat till dopet också, papperstallrikar, plastbestik, servetter och duk. Blev vita tallrikar även om jag velat haft med blåa ränder, men jag fick istället ljusblå servetter och duk. Ska vika servetterna till små skjortor :-D Nu är det bara kvar att baka bullar vilket jag tror jag gör dagen innan och att köpa kläder till mig och Charlie och det ska jag titta på när jag ska till stan på tisdag. Slår två flugor i en smäll med hans dopkläder, han ska ju på Thors dop på söndag så då kan han ju åtminstonde ha samma kläder två gånger :-D

Det känns så dumt, Charlie sover 12 timmar i stöten om natten minst, men ändå så är jag inte utvilad. Och det känns så elakt att klaga när det finns dom som har barn som ska ha mat varannan timme. Men jag bara vrider och vänder på mig i två till tre timmar. Och inatt så vaknade jag av Charlie gnällde. Men han somnade om när han fick tag på tummen. Det gjorde inte jag... Tillbaka på ruta ett...

Nej nu har jag skrivit tillräckligt här, hela min klagovisa :-D

3 månader

Imorgon blir min "lilla" bebis 3 månader. För precis tre månader sedan fick jag första känningen. Minns fortfarande hur Peter var jätte förväntansfull men jag orkade inte med honom så jag tvingade ut honom till vardagsrummet för att spela xbox. Läste i en bok jag lånade av Giia (som jag fortfarande inte lämnat tillbaka!) att kvinnan ofta går in i sig själv och mannen kan då känna sig utanför. Tror verkligen det blev så i vårat fall. Jag låg i sovrummet och hade mina kraftiga förvärkar och helt plötsligt börjar jag packa in det sista i BB-väskan. När jag väl sa till Peter att det var dags att åka kom han på att han ville ha en smörgås först :-P Guuud vad sur jag var, men hade jag sagt något tidigare hade han kanske redan ätit sin smörgås så jag får skylla mig själv.

Hur gick tre månader så fort? Och hur tog det så lång tid? På ett sätt så känns det som det var igår jag frågade barnmorskan med stora ögon: "Betyder det att det blir bebis idag?" samtidigt som det känns som jag alltid varit mamma, jag minns inte hur livet såg ut innan Charlie. Och nu skulle jag verkligen inte vilja gå tillbaka. Det är något speciellt att få ett leende av honom när man pratar med honom. Kärleken till ett barn är vilkorslös, Charlie behöver inte göra något överhuvudtaget för att jag ska älska honom förutom att finnas. Samtidigt så känns det som det är likadant åt andra hållet. Så länge jag ger Charlie mat, kläder, blöjor och trygghet så älskar han mig på det sättet nu barn i hans ålder älskar någon. Om 15 år kommer han säga att jag är jättedum för att han inte får världens bästa moppe, men nu idag är han så lätt att glädja.

Ibland känner man sig dum för att man inte förstår vad han vill, man kanske byter blöjan när han egentligen vill ha mat (iofs är en ren blöja heller inte dumt) osv, men ändå måste man som mamma alltid tänka att man är den bästa mamman ens barn kan ha. Jag är den bästa mamman för Charlie, Giia den bästa för Thor, iida den bästa för Alvin osv.

Frukost

Peter fick en sovmorgon idag, väl behövlig. Han var glad när han vaknade för kaffet fanns redan i termosen och när han vaknade började jag koka ägg. Så Peter åt äggsmörgås och jag åt kokt ägg med kaviar. Väcker lite minnen från när jag hade pappahelg. Vissa lördagar eller söndagar brukade han och liselotte slå på stort så det fanns kokt ägg och gurka. iofs åt jag inte kokt ägg då för jag visste att det var gott. Har tidigare haft ett love/hate förhållande till ägg. När jag var liten minns jag att jag tyckte om ägg, sen tyckte jag inte om det och nu tycker jag om det igen. Nu äter jag alla typer av ägg eller ja, alla jag testat. Kokt ägg, men då ska det helst finnas kaviar hemma, äggröra och stekt ägg. Men med stekt ägg ska jag krossa gulan och steka på båda sidor. Är nämligen inte helt förtjust i gulan och då vill jag inte att all gula kommer på ett och samma ställe.

Förr, när mamma och pappa fortfarande var ihop hade vi tydligen höns. Jag minns inget av detta, trots att jag tydligen hade en egen höna. I alla fall så har mamma berättat att jag tvingade henne att göra äggröra varje morgon som jag inte skulle äta. Tror min mamma hade mycket tålamod med mig när jag var mindre. Det är i alla fall bra att vara minst, vilket jag var i ca 7 år. Tydligen så när någon satte ned mig så behövde jag bara vänta på att nästa person gick förbi och tog upp mig. För jag ska inte ljuga, jag är VÄLDIGT bortskämd. Tycker synd om mina syskon bara, framförallt Martina, som tvingades vara med mig hela tiden. Eller ja dom tvingades inte, jag försökte tvinga dom ;-)

När jag ser tillbaka på min barndom så vet jag att jag var väldigt lycklig. För mina syskon stod ut med en massa saker. Kan ju också vara att man väljer att minnas det som var bra, men är det så betyder det ju att det inte kan finnas så mycket dåligt. Jag är fortfarande väldigt lycklig. Jag har en familj som alltid ställer upp, har en "extrafamilj" i och med Peters familj som också ställer upp. Som sagt, allt är bra :-D

Nu ska jag göra något som gör mig mindre lycklig, rensa kattlådan. Men katterna blir ju glada iaf! :-D

Dagen

Här sitter man på tok för länge som vanligt. Men men, jag får ta smällen imorgon bitti :-P Idag har lilla familjen varit till min farmor som tokigt nog blir Charlies gammelmormor. Hon hade ju inte fått sett honom än, förutom dom bilderna mamma visat henne. Hon bjöd på bullar, kakor, kaffe och smörgåsar. Försök inte säga till henne att hon ska sätta sig ned så man själv ska ta fram inte, den funkar inte. Och kul är väl det egentligen, att hon fortfarande har orken. Både Peter och jag har turen att dom gammla som finns kvar i vår familj (alltså våra far- och morföräldrar) kanske har dåliga ögon eller dålig ork osv, men huvudet är det inga fel på. Och det är faktiskt väldigt skönt.

Farmor satt och berättade historier om alla tavlor hon hade på väggarna och vissa möbler. Det var väldigt roligt att lyssna på, för det fanns inte en enda tavla som inte hade en historia bakom sig. Peter sa att hon borde skriva ned varje berättelse. Mamma sa att hon hoppades på det.

Sen när vi ändå var åt det hållet kikade vi in till mamma och Sven. Mattias var hemma men inte Maja för hon var uppe hos min äldsta syster Martina. Hann tyvärr inte förbi där, Charlie hade nog blivit för kinkig då. Men som Peter sa, vi får ta någon gång då vi bara åker dit för att åka till Martina.

Något som jag tycker är väldigt roligt är att man nu fått mer kontakt med sina äldre syskon, tror åldern var ett stort problem förut, det skiljer ändå nio år mellan mig och Martina, ännu mer mellan mig och Magnus. Men nu tror jag åldern är ett mindre problem. Sen är det ju bra att kunna vända sig till Martina med frågor och funderingar, självklart frågar jag ju även min mamma och min svärmor, men det är ju kanske lite jobbigt för dom att komma ihåg när ungarna började känna av tänder och så.

Nej jag borde inte sitta här längre, det är "min" morgon imorgon och blir det som idag så får jag göra första flaskan till Charlie klockan 5.

Spamm!

Förlåt att jag spammar men glömde bort att uppdatera om morgonen. Går upp och ska byta på Charlie. Eftersom pyjamasen skulle av så fick han näcka ett tag. Men med tanke på att vi har skötbordet i sovrummet lägger jag en liten handduk på snoppen ifall han skulle kissa. Därför upptäcker inte jag att han håller på och bajsar. Och samtidigt som jag står och funderar på hur fan jag löser allt kissar han... Som tur är kommer Peter upp från bilen (han gjorde iordning för att åka till tippen) och hjälper mig i mitt hjärnstillestånd och går och tappar upp vatten åt Charlie så han får bada. Det behövdes eftersom han typ badade i bajs och kiss.

sådärja!

Igår rensade jag och Peter garderoberna. Det var härligt. Så idag ska vi först till tippen med trasiga kläder och annan skit som var i garderoben och sen ska vi till Myrorna med det som var helt. Ska aldrig mer i hela mitt liv klaga över att jag inte har strumpor. Eller ja, jag ska inte klaga förens alla är trasiga ;-) Tror typ halva garderoben försvann. Kommer behöva nya jeans när jag gått ned lite mer, insåg att alla jeans jag hade var nästan för små när jag inte var gravid. Samt att alla var söndertrampade.

Måste bara tipsa!

Jag älskar Make up store som ni fattat vid det här laget. Och har ni några funderingar om just Make up store är det bara att fråga Micromiss! Klicka HÄR för att komma till hennes blogg. Passa även på att inspireras av hennes sminkningar :-D Hon svarar alltid trevlig på alla kommentarer :-D

Personlighet?

Ja nog har Charlie en personlighet. Skriker han så är han trött eller så är det bajs på väg. Dessutom vägrar han att ligga på mage hemma, men på babymassagen eller babycaféet så går det skitbra. Enda sättet han tränar nacken på hemma är han ligger mage mot mage med mig eller Peter. Men idag på babycaféet så gick det bra. Bokade även tid för fotografering. Julklappstips kanske? Någon som vill ha ett foto i julklapp, skrik till!

Det var jättekul på babycaféet. Kul att träffa andra mammor :-D Dock var ju Peter enda pappan så han kanske kände sig lite utanför, men han fick ju dricka kaffe i alla fall :-D

Och Charlie han är trött.

Men det ville han inte vara i natt. Jag skyller på Peter. Charlie vaknade för att han var hungrig. Började med att byta blöja på honom när Peter gjorde mat till honom (det var precis när vi skulle lägga oss han vaknade). Sen när han åt pratade Peter en massa med Charlie så han blev ju superpigg. Så det var bara för mig att gå ut i vardagsrummet med Charlie. När han kom iväg från en aktiverande Peter tog det inte lång tid innan han somnade. ;-)

Anledningen till att jag fick ta honom var för att jag fick sovmorgon igår så det inte låter som Peter får det glassigt ;-)

Dagen

Idag har vi inte gjort så jättemycket, men i alla fall lite äventyr. Peter skulle ut på ett ärende här på Skoghall så jag passade på att Charlie i vagnen för en tur till Apoteket. Behöver en termometer, bra att veta om han har feber eller inte. Speciellt med tanke på att han snart ska få sprutor, då får ju många feber. Meeeen nu var det som så att någon grävt av en kabel på apoteket kunde inte ta betalt med kort. Bara att gå till cetrum (typ 40 steg bort) och ta ut pengar, tillbaka till apoteket och betala. Sen skulle jag lägga in vagnen i bilen, nu när Peter är hemma känns det enklare än att kånka ned för trappen... Tar ut mjukliften, lägger den i baksätet, ska fälla ihop vagnen. Det ville inte som jag ville så jag ställde mig vid sidan om vagnen och skulle fälla ihop. Tack, då slår handtaget mig i huvudet...

Det var dagens äventyr. Hade det inte varit för regnet hade jag nog gått en längre promenad.


Digi-Scrap

La precis ut ett album på facebook med mina digi-scrap lay out's. Här är den nyaste. Miniatyr så klicka up den :-D

Laga mat?

Finns en tråd på familjeliv där dom frågar om folk inte kan laga mat. Tyvärr kan inte alla laga mat längre, vilket är synd. Peter och jag gjorde ju för första gången i världshistorien en matsedel. Som vi dessutom följt ganska bra. Detta har inneburit att vi har bara behövt gå till ICA för att köpa mjölk, pålägg och grönsaker. Typ. Sparat massa pengar. Och jag kan inte göra en vanlig vit sås utan att kolla i recpetboken, skulle jag få för mig att göra egna köttbullar skulle jag få ringa och fråga någon om recept, men jag kan ju om jag följer receptet. Dessutom brukar jag sällan följa recpetet utan gör egna modifieringar. Men laga mat kan jag, men det har krävts mycket träning. Innan jag började "våga" mer i köket var jag alltid orolig för vad Peter skulle säga, men Peter har en enda gång sagt att "Det här borde du träna mer på" om en maträtt, och det var när jag för första gången försökte mig på panerad fisk. Det är alltså det negativaste han sagt om min mat. Då är det inte konstigt att man vågar testa lite. Däremot har jag inte ofta orken, men lite mer energi lägger jag ned. T. ex förut gjorde jag korvstroganoff med påse, men nu gör jag den själv osv. Men tyvärr blir det ju att man använder hel och halvfabrikat när det förenklar så.

Men nu kommer vi ju få sluta med det för sen när Charlie börjar få äta kött och så kommer man ju kanske ge honom samma som en själv och då kan man inte ta hel och halvfabrikat eftersom dom innehåller salt. Och jag vägrar att behöva köpa dom där burkarna. Tänk när han ska ha 2-3 burkar om dagen! 10 kr burken! I början är det ju iaf enkelt, koka en potatis, mosa den och blanda med lite kokvatten. Sen köpte ju en bok med recept för barnmat och då fanns det hur man gjorde kött och då var recpetet beräknat på 500 g kött, det är ju många portioner, bara att frysa in och tina! Hoppas att kunna ha så mycket plats i frysen att man bara behöver göra hans mat varannan vecka och frysa in. Varannan vecka kan man ju lägga ned 2-3 timmar :-D

Förlåt för allt babbel. Ska gå och lägga fram kyckling på tining nu! :-D

WTF!

Charlie somna igår klockan 21, om det inte till och med var lite tidigare. När vaknade han då? Jo klockan 10 i morse. Den tackar vi för :-D Han har dessutom blivit mer stabil i nacken, men han blir så förbannad av att träna så det blir jobbigt att få honom helt stabil. Däremot tycker han om att träna om han ligger mage mot mage med mig eller Peter. Man får vara nöjd med det lilla helt enkelt. Han tycker dessutom om att vara nakenfis. Tog av honom kläderna för han skulle byta från pyjamas till vanliga kläder. Då blev han jätteglad och sparkade och hade sig. Då tyckte jag det var läge för honom att han fick ligga utan blöja. Det ÄLSKADE han verkligen. Får nog göra så oftare.

Nu ligger han och sover igen...

sova kanske?

Ska nog snart lägga mig och sova. Varit på kalas idag, men innan det skulle födelsedagsbarnet, för det var ett barn, ha en present. Så vi åkte till Toys"r"us och köpte henne ett spel med sex olika spel, man kunde bowla och allt möjligt. Passade även på att kolla på saker till Charlie eftersom han fick 200 kr av min farmor, hans gammelmormor, till kläder eller leksaker. Tyckte Charlie förtjänade leksak till barnvagnen. Sen fick han även tofflor med skallror på så han ska vilja sparka mer med fötterna. Får se om det fungerar :-D Det var iaf en clown på tofflorna, en likadan clown som det är på hans skallra som han fick för någon vecka sedan som han är lite för liten för...

I alla fall, min systerdotter fyller alltså år imorgon så hon firades idag. Charlie grattade henne genom att sova sig igenom hela kalaset. Sen plockade Peter lite plommon till mig och sin mamma. Sen åkte vi hem. Åkte till ICA maxi och köpte våtservetter och fler nappar. Charlie fick en lila och en blå, bra med olika färg så man kommer ihåg vilken som ramlat i golvet. Jag vet inte om ni gör så, men jag tar gärna med mig alla napparna när jag går någonstans så det bara är att ta en ny om det hamnar på golvet istället för att gå och skölja samma napp flera gånger. Nu iofs tappar han dom sällan i golvet.

Sen åkte vi hem och åt för att sedan lämna av större delen av plommona hos svärmor. Sen åkte vi till Sandra för att hälsa på henne, Andreas och deras son. Sandras dotter var även hon där så det var väldigt trevligt. Sen åkte vi hem igen, Charlie åt sista målet mat och han nu sovit iaf 2½ timme. Peter ska se slutet på filmen han inte hann se klart i morse...

Idag var kalaset faktiskt riktigt roligt, alla har vi väl varit på ett kalas där två olika släkter kommer? Och oftast blir det att man umgås för sig inom släkten, eller hur? Men inte idag, jobbigt nog hade alla dock bestämt sig att umgås i köket så alla i vardagsrummet hade stoooort utrymme :-P Men men, det var kul i alla fall :-D

Säng?

Funderar på att sova... Är ganska slut efter vår promenad på 1½ timme. Får se hur det blir imorgon, kanske bara jag som går på promenad då... Men tänkte kanske ta en kortare i morgon och istället göra lite situps, armhävningar och rygglyft så man inte bara får kondis utan även lite muskler. Magmusklerna mina gick ju tillbaka väldigt fort så nu ska det väl vara riskfritt att göra situps. Får dock inte springa eller hoppa än om jag förstått rätt. Men tänkte börja med att gå och sen öka tempot och om 3-4 månader får jag springa igen och då har jag redan lite "grundflås". Får se... MEN magen och rumpan ska bort! Och gärna lite av sambokilona jag fick innan jag blev gravid.

Pratsjuk som mor sin

När jag var mindre pratade jag som bara den. Ja jag lurar ingen, jag är fortfarande en pratkvar och pratar om saker ingen intresserar sig över för att jag måste höra min egen röst, men det var nog faktiskt värre förr. I alla fall, varje gång jag var till min pappa (varannan helg) så började jag prata på fredag eftermiddag/kväll när jag kom dit och slutade när jag åkte därifrån på söndagen bara för att ta igen att jag inte fått prata med pappa, Liselotte, Josse och Kristoffer på nära två veckor. Då brukade min styvmamma Liselotte fråga: "Får du inte prata hemma eller". Tror Charlie brås lite på mig för idag vaknade jag av att han låg i sin säng och pratade. Kändes gott att vakna av det för då var maten klar innan han börjat skrika. Jag vet att barn får skrika lite och det gör inte så mycket om dom skriker i två minuter för att man håller på med maten, men det är fortfarande kul att slippa skrikandet.

Nu har jag i alla fall ätit frukost och druckit kaffe. Peter ska iväg sen och när han kommer hem ska vi ta en promenad. Gjorde det igår också, kändes skönt. Längtar efter att Charlie är ett år så han kan använda solskydd för det är så jobbigt att hela tiden kolla solen och ibland få dra vagnen efter sig. Om ett år är det ju bara att smörja med solskydd och sen undvika solen så gott det går och när det inte går så är det inte så stor fara liksom. Dessutom kan han ju ha keps då :-D Fins säker keps i hans storlek också, men när det är jobbigt nog att ha en hjälmmössa på honom utan att den glider och har sig är jag inte så sugen på keps. Men eftersom det var ganska kyligt igår kunde solen blockeras med överdelen till mjukliften som man sen kan fästa i suffletten så det skyddar mer. Varje gång jag går till BVC är solen fel på himlen så man får dra vagnen efter sig dit men solen är rätt när man går hem istället :-D


napptrubbel

Har gett upp det mesta om att Charlie skulle ta napp när han tycker så mycket om tummen. Men efter massa gnäll och en tumme som inte ville till munnen letade jag fram en napp, det blev Nuby nappen, den är lite annorlunda utformad för den glider in mer i munnen eller vad jag ska säga. Dessutom har den knottror som stimulerar tandköttet. Då blev det knäpptyst och han somnade direkt. Så nu blir det att köpa fler sånna och hoppas att han kan ta dom istället för tummen :-D

Lite bilder

Peter tog lite kort på mig och Charlie igår :-D


Men Charlie tröttnade och lipade åt mig :-D

Sen kommer en bild på dagens sminkning:


Och sen en på halsbandet jag fick av Peter förra veckan :D


Påtal om sminkningen, bara för att ni inte vill läsa så ska jag räkna upp vad jag använt:
* Matt foundation nyans Creme
* Wonder Powder nyans Sinai
* Tri Brow colour (de två ljusa nyanserna)
* Cybershadow nyans Babydoll
* Treatment mascara
* Max lashes nyans svart
* Wonder Blush nyans Sphinx

Bara så ni vet :-D


Sådärja!

Kände att jag behövde må lite bättre så jag har gjort i ordning mig. Sminkat mig med typ allt jag har i sminkväskan :-P Nej då, men det blev foundation, mineralpuder, rosa ögonskugga, treatmentmascara, mascara, mineralrouge och brynskugga. Allt från Make up store. låter ju som värsta märkesnörden, men det är typ det enda märket förutom IsaDora som jag är nöjd med. Nu väntar jag bara på klubbkvällen på MUS så jag får shoppa lite, man måste ju när det är 20% rabatt.

Passade även på att plattånga och göra iordning håret. Synd bara att vi inte ska göra något idag. Men gjorde mig iordning mest för min egen skull.

Påtal om det, var på Forever Living products för ett tag sedan och köpte då en avokadotvål. Den är SUPER! Hade ett megautbrott med massa finnar, dom finns nästan inte längre. Och hyfsat billig var den. Kommer inte ihåg vad den kostade, men jag köpte den och ett lipbalm för 109 kr sammanlagt och allt på sånt där party brukar vara snordyrt. Lipbalmet är också bra, men det känns som det torkar ut läpparna långsiktigt, så som läpsyl också gör. Men det är bra om man vill använda genomskinligt läppglans för det blir superglansigt.

Nu ska jag mysa med Charlie och vänta på att Peter kommer hem :-D

Life goes on

Livet fortsätter alltid. Har varit på babymassage nu, Charlie passade på att kissa på sin pappa två gånger. Han tyckte inte riktigt om bröstmassagen men det var det inte många ungar som gjorde heller för den delen ;-) Sen pratade vi lite om mat, det var roligt för jag och en mamma pratade lite om det innan vi började eftersom jag ger ersättning fullt och hon få komplettera med det efter amning. Så vi satt och pratade om smakportioner och så och sen visar det sig att vi ska prata om det i gruppen :-D Så vi köpte ett häfte med råd, tips och recept för 10 kr. Så när jag är klar här ska jag läsa det.

Upprörd

Läste ett blogginlägg på någon blogg här om dagen. Jag tänker inte försöka leta upp inlägget för att ens länka det för han är inte värd dom få sidvisningarna extra... Han gjorde mig riktigt upprörd, för han skrev om att programmet "Ensam mamma söker" förskönar bilden av ensamstående mammor. Tydligen vill ingen kille ha en kvinna med barn och om han nu är ihop med en kvinna med barn så beror det på sexbrist och han får ingen annan. Dessutom skulle ALDRIG en man älska en annans mans avkomma, eller jo det skulle han ju eftersom dom flesta man älskar är en annan mans avkomma, men en styvfar skulle aldrig älska sina bonusbarn. Det är tydligen i så fall bara jag som fått bilden av att en man visst kan älska sina bonusbar. Det finns faktiskt män som ser sina bonusbarn som just det, bonusar. Inte alla män ser bonusbarn som ett nödvändigt ont.

Jag kommer inte från samma familjesituation som alla andra, jag har två stycken bonuspappor, fast den ena räknar jag som min riktiga pappa. Jag tänker inte gå in mer på det, men om jag skriver pappa menar jag inte min biologiska utan den mannen som ställde upp mer än min biologiska någonsin gjort. Han har ALLTID funnits i mitt liv, han har aldrig gjort någon skillnad på hur han behandlar mig och sina biologiska barn. Både han och jag är så invanda i det livet att vi oftast glömmer bort att vi inte har blodsband. Skulle bloggaren då haft rätt skulle ju min pappa ha struntat i mig och inte brytt sig överhuvudtaget. Bevis 1 på att han har fel alltså.

Sen kommer vi till min andra låtsaspappa. Han har heller aldrig gjort någon skillnad på mig och mina yngre syskon, som alltså är hans biologiska barn. Bara ta det faktum att han ser Charlie som sitt barnbarn, skulle bloggaren nu haft rätt så skulle min låtsaspappa bara klagat över ännu en unge att köpa presenter till, men nej. När vi berättade för mamma och min låtsaspappa blev han lika glad som alla andra.

Jag hade ett samtal med Peter om det här förra veckan tror jag det var, att det var synd om mig för att min biologiska pappa inte bryr sig. Jag tycker inte det minsta synd om mig själv, jag "förlorade" en pappa som ändå aldrig skulle bry sig och vann istället två bonuspappor som ställt upp för mig i vått och torrt.

Det är ju fånigt av mig att reta upp mig på ett blogginlägg, men det är så fult av någon, som dessutom har många läsare att skriva att så fort en kvinna fått barn är hon "skadat gods". Om en man älskar en kvinna så spelar det ingen roll om hon har barn eller inte. Kan han inte ta att hon har barn är han inte rätt kille. Samma gäller ju tvärtom också, en kille är inte skadat gods bara för att han fått barn.

Bajs

Skitkul med ersättningsbebis, verkligen. Något hände med Charlies mage, så fick tipset att använda bifidusersättning 1-2 ggr om dagen (tack gode gud att man inte ska använda den varje mål för det hade blivit dyyyyrt). Det har nu satt gång på magen, Peter fick tydligen byta den STORA blöjan då det läckt ut på pyjamasen och sen efter det har det varit 4 bajsblöjor till med vad man kan kalla större fartränder. Känns gott att hans mage kommit igång igen för det var inge kul att se honom så besvärad när han skulle bajsa.

Bara för att veckan ska bli bättre då, i onsdags var vi på babymassage och Charlie kände då för att kissa på mina byxor. Bara att slänga in i tvättmaskinen. Som inte ville funka längre... Som tur är fick vi låna J och Js tvättmaskin och tumlare så vi (framförallt Charlie) klarar sig till tisdag då första tiden i tvättstugan fanns. Får hoppas vi klarar oss till dess.

Nu är Peter dock glad för att Charlie kan äntligen ha spöket Laban bodyn Peter köpte för läääänge sen. Det var det första Peter köpte till Charlie + 2 nappflaskor. Peter hade förhoppning om att den bodyn skulle kunna packas ned i bb-väskan, men jag fick förklara att inte många bebisar (inga tror jag faktiskt) föds med storlek 62/68 ;-) På Charlie var ju storlek 50 näääästan för stort, men bara i en vecka eller så ;-) Gud vad han växer, det var inte länge sedan jag skulle se hur lång tid det skulle ta innan Laban bodyn skulle passa och då var det så man kunde sy igen benhålen och använda som sovpåse ;-)

Nu ska jag plocka upp honom ur babysittern. Hoppas ni andra har en bra lördag :-D

Städat och så

Nu har vi städat, Peter dammsög och jag torkade golven. Känns lite enklare då, när man bara behöver göra en grej. om typ en timme ska jag och Peter börja med maten, blir Tacos, lite jobbigt att göra, men ack så gott :-D

Dagen som som var igår

Igår var vi till Bergvik, jag Peter och Charlie, jag gick till ICA för att köpa frimärken till dopinbjudningarna (dom är skickade nu, kommer idag eller på måndag) och Peter och Charlie gick till Coop för Peter skulle köpa en present till mig. Sen möttes vi vid bilen och åkte till Peters mor och far för att hämta Peters vektyg för han skulle laga tvättmaskinen (nej den fixades inte, tyvärr.). När vi kom hem fick jag en ros och ett 80-pack med Nöt-cremé. Trodde det var allt (missöfrstå mig inte jag var supernöjd med det). Sen rensade vi skrivbordet (egentligen tyckte Peter att jag skulle få presenten först efteråt men jag lyckades tjata mig till att få det innan), åt mat och la Charlie. När Charlie somnad bad Peter mig tända lite ljus, och ljusfantast som jag är lyckades jag tända så många att det lyste nästan lika mycket som om jag haft taklampan på ;-) Sen precis när jag skulle ta en nöt-cremé bad Peter mig att hämta klädvårdsrullen till soffan han köpt (soffan är väldigt fin men också en väldigt bra hårmagnet) och jag tyckte väl att han var lite jobbig men hämtade den. Sen satte jag mig i soffan, gav honom den och skulle för andra gången försöka äta min nöt-cremé, men nej, peter vägrade, det var jag som skulle ta fram den. Svor väl en liten visa innan jag krånglade fram den (varför det var krångligt kommer ni snart förstå). Fick fram rullen och gav den till Peter och frågade om jag var tvungen att testa den också (inte men snäll ton dock).

Då vänder Peter upp och ned på kartongen och ur faller ett paket (anledningen till att det var svårt att få ut rullen). I paketet låg ett jättefint halsband i silver format som ett ihåligt hjärta med strasstenar i mitten. Kände mig genast lite dum ;-)

Charlie sov 12 timmar i sträck i natt, och Peter klagade då över att han åt mer än han brukar på morgonen. tycker inte man kan klaga när han somnar mellan 8-9, sover till 8, äter och sover till 10-11.

Kvällen

Charlie har nu badat, myst, ätit och ligger nu i sängen och sover. Han har en sååå uttalad kvällsrutin så det finns inte. På kvällen äter han oftare (därför är det bäst att hitta på något på dagen för då han det gå 4 timmar mellan målen) för att ladda upp för natten. Runt 20:00 vill han ha sista målet mat och sen mellan halv nio och nio somnar han. Idag fick han dock ett bad innan, men det är första gången han fått bada på kvällen, men har tidigare insett att efter ett bad blir han först hungrig och sen trött så då passade det ju bra :-D Dagsrutin har han ingen än, ingen som jag håller koll på i alla fall. Jag tror inte rutiner är så viktigt, och hade det varit det hade han startat sina egna. Han vaknar när han vaknar, han får mat när han är hungrig, sova när han är trött och leka när det passar. Visst, det kan innebära att han ska äta samtidigt som vår mat är klar, men då är det så då... Men sen tror jag Charlie har lite rutiner bara att jag inte lagt märke till dom.

Tre år

Peter och jag firade tre år som par idag. Det firade vi med mys i soffan till Roast på Berns. Grattis till oss :-D

tankar

Det känns så dumt att veta att en kompis har ett helvete och det finns inget man kan göra för att hjälpa till mer än att finnas där. Mina tankar går till dig ofta ska du veta, jag hoppas att allt löser sig. Jag önskar att jag bara hade en trollstav och kunde göra allt bra igen.

Du vet vem du är, och även om vi inte alltid dragit jämnt så lider jag med dig. Du har min sympati och empati även om jag vet att det inte gör något bra igen...

Naaaw

Rensade bland Charlies kläder nyss (ett måste för att få plats med alla bodysar jag köpte). Tänk att han har varit så liten! Men jag tycker han fortfarande är min lilla lilla pojk. Ska väga honom på onsdag när vi ändå ska på babymassagen. Ska bli spännande att se vad han väger.

Liten uppdatering

Kom hem från Ullared igår, åkte på torsdagen till hagfors för att spendera natten där innan vi skulle åka. Fick lite kvällsmat och fika innan det var dags att sova. Jag hade svårt att komma till ro (som alltid!) och sov därför bara två timmar. Sen gick vi upp, åt frukost och allt det där innan avfärden gick. Resan gick bra, fick stanna två gånger för att ge Charlie mat (vi vuxna skulle ju också ha lite, Elin hade gjort pizzabullar och hade med nyponsoppa :-D). Sen började vi med att åka till ett ställe utanför Ullared som hade någon fyndshop. Tydligen var det inte lika bra som sist Elin och micke var där men jag hittade i alla fall en regplåt till vagnen. Iofs fick jag sitta och klistra själv, men 49:- var det värt. Sen kom vi fram till Ullared. Regnet ÖSTE ned och Charlie hade tröttnat på babyskyddet. Började med att byta på honom och satte honom sedan i bärsjalen. Där sov han gott tills han ville ha mat och sen sov han vidare.

Vi gick runt i affären i fem timmar tror jag, jag tror inte jag behöver redoföra för hur vi gick osv :-) Men lite av det vi köpte:
Till Charlie:
En hel del bodysar (såååå bra utbud var det då inte...)
Två par byxor
En pikétröja med Alfons Åberg
En huvtröja
Vällingdoserare (burk med tre fack så man har färdigdoserat, bra om man ska göra kl sex på morgonen)
Bärsjal (ringsjal, enklare att sätta på sig men jobbiggare att gå med, bra om man bara ska till ICA eller BVC)
Bitringar

Till Peter:
2 par byxor
6 par kalsonger
24 par strumpor (12 st för 49 kr, borde köpt fler)
1 långärmad tröja

Till mig:
datamus (min fina jag fick av magnus för 4 år sedan ville inte vara med längre)
1 par byxor
1 huvtröja
1 fejkskinnjacka
1 skötväska

Sen köpte vi lite godis, tvål och sånt... En flaskborste köpte vi också, skitsmart med en liten borste till nappen, slipper man vända ut och in.

Vi höll budgeten bra, vi har till och med massa pengar med hem. Ville köpa en åkpåse men dom enda som fanns av den jag ville ha var beige och rosa, jag skulle vilja ha svart för den beiga var så dassig.

Efter Ullared (det regnade förövrigt lika mycket när vi skulle ut) så åkte vi vägen hem men stannade och åt lite mat. Charlie ville också ha käk samtidigt så det passade bra. Sen åkte vi hem. Stannade i Brålanda för lite ny mat och byte av chaufför.

Och idag åkte vi till Hagfors för att lämna tillbaka takboxen vi lånade men inte använde :-P

Charlie var helt toppen. kom på efter en stund att det var nog inte det snällaste jag gjort, att tvinga honom till fem timmars bilresa, fem timmar i affärer och yttligare fem timmarsbilresa. Han sov mest hela dagen, förutom när han åt. Trots det sov han hela natten. Idag har han varit som han brukar, han har haft en gnällperiod på tio minuter, tycker jag får vara nöjd med det faktiskt. Är faktiskt väldigt nöjd med min Charlie, eller vår. Han är nog den snällaste bebis jag mött på. Enda gången han SKRIKER är när han är hungrig och maten dröjer för länge. Gnällig får han vara men är bara om han är trött. Och pratar gör han en massa. Kom på i torsdags att han gillar skarpt att man sjunger Imse vimse spindel och gör rörelserna. Då ler han hela tiden man sjunger.

Nej nu är det dags att sova faktiskt. God natt med er :-D

RSS 2.0