Sömntuta

Lilleman sover rätt bra ändå han. Somnade vid midnatt, vaknade kl fyra och ville ha mat, somnade om kl fem och vaknade kl halv åtta. Då fick han mat innan vi gick upp och så. Han somnade om igen vid tio och sover fortfarande, trots att dom tagit PKU test på honom. Varit en sväng till Coop och köpt glass, chokladsås och falukorv, allt ska inte ätas samtidigt som ni kanske förstår :-P

Var och hälsade på lillemans farmor och farfar igår, och innan det var en arbetskamrat till Peter här, Jimmy och Jennie kikade förbi och sen kom mamma, sven och Mattias också. Så det blev lite besök, trevligt när man inte orkar så mycket mer än sitta hemma så får man åtminstonde sällskap :-D Lilleman har fått så fina presenter, av mamma och sven fick han en tröja där det står "Liten men tuff", av sin farmor och farfar fick han en babyfilt och en regnbåde att sätta ovanför spjälsängen. Vi fick även en "mor och barn"-bukett som farmor själv bundit ihop. Och av Jimmy och Jennie fick vi en bukett blommor och en elefantkudde, som var lika stor som lilleman :-) Men den tycker han om att pilla lite på och prata med :-D

Amningen börjar komma igång jättebra nu och han verkar få i sig bra med mat (eftersom han inte ätit sedan åtta och ändå inte verkar vilja ha mat just nu misstänker jag det iaf :-P). Känns helt läskigt att fler och fler minnen från förlossningen börjar komma fram, man var ju så inne i tänket då så man la ju inte allt på minnet, men nu börjar fler och fler minnen komma fram, men jag kan inte sätta dom i en tidslinje. Och då hade jag ändå inte lustgas så jag borde egentligen kunna sätta dom i en tidslinje. Tog mig ju flera timmar innan jag kom ihåg att dom pratat om sugklocka och så vidare.

Nu ska jag sluta skriva för tvätten ska vikas och sen kommer mer besök :-)

Lyckan är gjord!

Lycka heter amningsnappar. Resulterar i att jag inte får ont och lilleman får mat :-) Lilleman och jag tog en prommis förut, till apoteket och ICA. Det var härligt att få röra på sig lite, invigde bärsjalen, tyckte det var lite onödigt att ta vagnen för den lilla biten :-) Har upptäckt att man får mkt mer uppmärksamhet om man kommer med en bebis i bärsjal/bärsele än en barnvagn, för alla ser verkligen hur liten den är :-)

Nu är han här

Mindre än ett dygn gammal ligger han nu brevid mig, lilleman. Namnlös än så länge men det ska nog gå bra tillslut :-) I söndags kl 11:04 valde han att kika ut och är/var 51 cm lång och 3480 g tung :-) Helt lagom alltså :-) Förlossningsberättelse kommer nog senare när jag orkar, nu ska jag äta en andra frukost (äta bör man annars dör man) innan jag och lilleman ska till apoteket och ICA för att inhandla nödvändiga saker. Vi åkte alltså hem redan igår, det var underbart att göra så, enklare att sova i sin egen säng och allt det där. Han var förövrigt jättesnäll inatt, trodde vi skulle få ett helvete eftersom han sov nästan hela dagen, men han sov från 23 till 6, med två vakenstunder emellan och då var det bara att ge honom bröstet. Tror dock inte inatt blir lika bra eftersom han nu snart vant sig med att inte leva i en livmoder :-P Men var skönt att få sova inatt iaf eftersom varken jag eller Peter fick sova natten lördag/söndag.

Ingen bebis i sikte

Ville bara uppdatera er om att jag är hemma, ingen bebis ännu alltså. Och jag kommer nog inte uppdatera så mkt idag för vi ska storhandla och sen gratta svärmor.

sova

Nu ska jag sova, natti på er alla bloggare.

Sovrummet

Alla tjatar om hur fula takfläktar är, speciellt sånna med rottingarmar. Har aldrig tänkt på det så, och just nu ÄLSKAR jag vår takfläkt med rottingarmar (hade nog älskat den om den var i borstat stål också). Har bosatt mig i sovrummet med fläkten på. Dessutom ligger inte solen på här så det blir inte så varmt, även utan fläkt. Har insett att även katterna uppskattar fläkten så det är ju bra :-D

vilat och så...

Bestämde mig för att ta en liten tupplur, så jag sov två timmar nyss. Det var skönt :-D Sen åt jag lite mat, rester från idag och igår så det blev potatis med falukorv :-D Gott att slippa laga något själv :-D Nu ser jag på Bones :-D

Nit

Det blev ingen vinst på trisslotten tyvärr. Och jag har nog ingen tur idag, iaf inte när jag tänker. För hur tänkte jag egentligen när jag valde att gå till banken efter lunch idag? För det första har många fått lön och för det andra är det fredag så många slutar efter lunch. Var ju bara elva nummer före mig! Fast det gick väl an ändå. Nu ska jag kolla i garderoben om Peter har några shorts jag kan låna, mina jag har passar inte och det är för varmt för mjukisbyxor eller jeans. Och mina leggings är skitiga.

Tur?

Jag började lägga patiensen "klockan" som Peter lägger ibland. Han sa då att om jag får den att gå ut på första försöket ska jag köpa en trisslott. Får göra det sen då för ut gick den :-) Ska ju ändå ned till banken för att sätta in min föräldrapenning på kontot.jobbigt för Peter nu när vi börjat använda det nya kontot, en helt ny kod att lära sig ju :-P Det har iofs jag också, men det är nog enklare för mig :-)

To do today:

1. Peter ska laga lunch (potatis och kassler tydligen)
2. Peter ska åka till jobbet
3. Jag ska gå till Nordea och få in försäkringskassepengarna på kontot.

Har skrivit inköpslista så imorgon blire storhandling :-D

Fy fan vad jag är bra

klockan är halv tio och jag har redan hunnit diska och duscha :-D

Läste den här nyheten igår (länk) och blev så förbannad att det inte finns. Två tjejer i Hagfors ska ha, på moped, jagat en katt för att sedan med avsikt köra över den. Finns mer detaljerad nyhet om detta i NWT. Jag vet att man ska inte dömma någon förens man vet att det är säkert att dom gjorde det, oskyldig till motsatsen bevisas och allt det där, men med två ögonvittnen varav det ena säger att det sedan kom killar och frågade om dom skulle pissa på liket så tycker jag dom verkar ganska skyldiga.

När vi ändå pratar nyheter så är ju tydligen Michael Jackson död. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, självklart tycker jag det är synd när folk dör för unga (50 år är för ungt) varesig det handlar om en kändis eller en helt vanlig Svensson. Har aldrig direkt lyssnat på hans musik, så det känns kanske inte lika mkt för mig som för andra. Hoppas han har det bra där han är och att hans namn någon gång kan rentvås.

Bäst

Jag måste ju vara bäst på att ringa i olägliga tillfällen :-P Först ringer jag Giia när hon är på bergvik och sen när hon ska åka inlines :-P Konstigt att jag inte ringer folk kanske? ^o)

Tog förövrigt en prommenad till ICA, blev sugen på o'boy men det fanns inte tillräkligt mycket mjölk för att jag skulle kunna dricka det och Peter skulle få mjölk i kaffet så jag gick och handlade. Har jag bruckit någon o'boy än? Nej just det :-P Det var iaf inte så kul att gå i den här värmen :-P Men men :-P

Ser lite på Unga mödrar nu, en tjej som tränar en månad efter förlossningen, det vore fan skönt om en annan skulle orka så tidigt :-P Men jag är besluten att kilona ska bort och Peter vill också träna lite så vi får börja med långpromenader sen när bebisen kikat ut och man vilat upp sig och så... Så i agusti kanske? *ler*

Mat-time :)

Nu är det dags för mat kände jag, stekt hamburgare med bröd, fast inte från någon snabbmatsresturang utan från min spis :-) Peter bjöd förut på makaroner och falukorv. Även det från spisen :-) Sen blir det mackor ikväll när Peter kommer hem :-)

Tyvärr, men så är det

Ja tyvärr ska jag sluta ringa till folk :-P Hade följande konversation med Giia när jag kom från barnmorskan.

Giia: Heeeej!
Jag: Hej, vad gör du?
Giia: Ska du åka in?!
Jag: Nej jag ville bara säga att jag varit hos barnmorskan.
Giia: Jaha, jag är på bergvik.

Tro inte att jag bara ringer för jag ska åka in :-P

Barnmorskan

Ringde till barnmorskan idag som jag blivit tillsagd, trodde jag skulle få en tid nästa vecka någon gång, men nej då, fick en tid tjugo minuter senare :-)

Magmåttet hade ökan 1 cm på en vecka :-) mitt blodtryck låg på 115/70, haft från 95/60 till 120/80, vilket är helt normalt, speciellt att det ökar på slutet har jag fattat. Hade dessutom ingen äggvita i urinen så det tyder inte på havandeskapsförgiftning i alla fall. Sen låg fosterljuden på 145 (standard hela graviditeten har varit 144 :P) och huvudet var fixerat.

Barnmorskan gissade på att om bebis skulle bli född på lördag skulle den väga 3280 gram :-) Får se om hon har rätt, fast iofs, det serv i ju bara om den föds på lördag. Hon ska iaf ringa mig på måndag och ge mig en tid för kontroll på sjukhuset som görs i v. 42+0.

Bara så ni vet

Så ska jag äta frukost nu.

Mat

Peter orkade väl inte laga mat idag så det blev Donken :-) Så nu är man mätt och belåten. Peter har åkt till jobbet, inte lika roligt, men men, smällar man får ta. Väntar på att hans lön kommer in så jag kan betala räkningarna så det är klart.

Woho :-)

Ringde precis Försingringskassan (aka Försäkringskassan) och jag kommer få pengar den här månaden :-D Trodde inte jag skulle hinna det, men det gör jag tydligen.

God morgon

Peter jobbar eftermiddag idag så han ligger i sängen och sover, önskar jag också kunde göra det, men nej... Har som sagt varannan dag som jag inte kan sova länge på morgonen. Får ta en eftermiddagslur sen när Peter är på jobbet.

förövrigt

Drömde om förlossningen inatt. Eller ja, kanske inte så mkt om förlossningen men om livet efter eller hur man nu ska säga. Peter och jag kom iaf hem med vår bebis, som vi hade bestämt skulle heta Alvin (antagligen för att iida och Jespers bebis heter det) och jag läst fel på något papper och fick för mig att någon skrivit att han skulle heta Thor (som Giia och Billys heter). Och bara helt underligt ställde jag babyskyddet med bebisen i på vardagsrumsbordet medan jag och Peter gick och la oss i sängen. Väl i sängen kom jag på att jag glömt sms:a mamma när vi åkte in, så därför var jag ju tvungen att göra det nu. Kom då på att det kanske inte var så bra att ha bebisen i babyskyddet på bordet, så jag ställde ned det på golvet istället. Gick in till sängen för att skriva sms, och ropar då på bebisen att den ska lägga sig i sängen. Då har bebisen helt plötsligt blivit en katt!

Vad fan betyder det egentligen?

HAHA!

Tjuvlyssnat.se

En mamma ∼40 och hennes dotter ∼13 stiger på bussen mitt inne i ett samtal om en fest som hade ägt rum på lördagen.
Mamman: Dansade du med killar?
Dottern: Nej mamma.
Mamman: Drack du?
Dottern: Nej.
Mamman: Rökte du?
Dottern: Men nej mamma!
Mamman: Då behöver du väl inte gå på nästa?
Dottern ger mamman en förvånad blick.
Dottern: Nähä och varför inte?
Mamman: Den där festen lät ju inte så kul precis.

Skön morsa :-D

Sådärja!

Nu har vi varit och hyrt babyskydd, hon som hyrde ut sa att många sagt till henne att det dragit igång samma dag som dom hyrt så :-P Kan ju alltid hoppas. Tog den nyare stolen som inte är den nyaste (tydligen är Brio stolen nyare) och jag har precis testat om den går in i bilen och det gör den :-)

Babyskydd

Nu ska vi iväg och hämta babyskydd, bättre sent än aldrig sägs det. Peter jobbar eftermiddag idag så det passar bra.

Ang. en kommentar jag fick till förra inlägget där någon frågade om jag tyckte det var okej att lämna bebisen till mormor för att gå ut och supa när den är två veckor så anser jag att alla får väl göra som dom vill men jag skulle nog inte göra det. Har jag klarat mig utan alkohol sen oktober kan jag nog klara mig ett par månader till. Men som sagt, tycker det är upp till var och en och jag dömmer ingen. Sen förstår jag inte varför det ska vara så mkt prat om att tjejerna inte får lämna bebisen men papporna får. Det verkar ju inte vara många som bryr sig om att en pappa är ute och super två veckor efter att bebisen kommit, men fan om en mamma gör det. Är det bara mamman som sagt upp hela sitt liv eller? Jag och Peter har gjort upp att vi kommer ha minst ett frikort i månaden då vi får göra något själva, sen om det innebär att man vill gå på bio eller vad det nu är spelar ingen roll. Däremot om amningen fungerar kanske jag inte kommer kunna använda mina "frikort" till att börja med, men iaf.

Koooooom uuuuuuuut nu!

Hur lockar man ut en bebis egentligen? Kan ju inte direkt locka med glass...

Fick en fråga...

Jag fick en fråga på Facebook, om jag var orolig inför förlossningen. Har faktiskt inte kommit så långt ännu, eller om jag kommer komma så långt. Det känns på något sätt som att ut kommer bebisen i alla fall, och en kvinnas kropp är ju gjord för att föda barn. Det är ju inte 1800-talet nu, utan 2009 där man föder på sjukhus med diverse olika smärlindringar osv. Jag är mer orolig för hur det ska gå sen. Fick panik för någon vecka sedan eftersom jag inte har en aning om hur ofta man ska byta blöjor (?). Det tyckte jag passade sig bättre att oroa sig för än hur ont förlossningen kommer göra. Så jag är mer inne på att vara orolig för livet efter förlossningen. T.ex vad gör jag om bebisen får kolik, eller tänk om inte amningen fungerar. Att tänka på förlossningen har jag glömt :-P Fast kanske lika bra det för väldigt många verkar måla upp en bild av hur den perfekta förlossningen ska se ut och sen blir det inte så. T.ex finns det dom som verkligen måste ha epidural, vad händer när dom kommer in försent till förlossningen för att dom inte känt av att dom öppnat sig, är dom besvikna då?

Det enda jag har klart för mig är att jag vill föda så naturligt som möjligt, tror jag skulle få panik av att ta en spruta i ryggmärgen, tyvärr. Så jag vill börja med att bara använda andningen och sen när det blir tufft gå över till lustgas. Fast egentligen kan jag tänka mig all smärtlindring förutom epidural och spinal. Om det inte visar sig att det blir kejsarsnitt och dom har tiden att lägga en sån, för då skulle jag vilja ha det för jag skulle vilja vara vaken. Oj, jag hade lite önskemål ändå kanske :-P Lite synd att jag aldrig gick en profylaxkurs, får hoppas att det barnmorskan lärde mig går bra ändå. Peter är redan så gullig och påminner mig att andas rätt när jag får förvärkar. Fast då tycker jag inte det är så gulligt ;-) Skitkul när han inte vet hur smärtan känns men kan säga: "Slappna av och tänk på andningen". Försöker dock förklara för Peter hur allt jag känner känns för att dels förstår han då bättre, och sen behöver jag få sätt ord på känslan :-)

nu är det snart dags för top model och sen får jag laga mat för Peter fick tydligen göra övertid idag.

Haha

Var rätt kul ändå igår, när vi var på Coop frågade hon i kassan Peter om han skulle på AC/DC eftersom han hade deras tröja på sig. Då sa jag till Peter: "Då var det idag Liselotte skulle dit då" och tänkte inte mer på det. Flera timmar senare försöker jag få tag på pappa utan att lyckas. Tänker då: "Ja, jag ringer Liselotte, hon svarar nog". Glömde alltså bort att hon var på AC/DC, som tur är var ju klockan bara 16 så dom hade väl inte gått in eller så, men hon svarade med andan i halsen och trodde väl jag skulle säga att jag låg på sjukhuset och fött eller något :-P Det var lite roligt faktiskt. Kanske ska göra så några gånger, bara ringa folk för att se hur dom låter när dom svarar?

Ringde ju till Giia på midsommarafton för att vi inte direkt gjorde upp några planer så jag skulle se hur vi skulle göra, då var ju första frågan: "hur mår du?". Vågar inte ens ringa till Peter utan en bra anledning för annars får han bara upp förhoppningarna :-P

Det är rätt jobbigt att gå på övertid faktiskt :-P Även om det bara är två dagar än så länge :-P Får väl inte börja klaga än, syrran gick ju över bra mycket längre.

Sovmorgon

Ja nu kanske det är dags att gå upp? Ska äta lite frukost :-D

Lugna puckar

Sitter här och tar det lugnt, Peter ser på Burn notice, sen är det väl dags för sängen skulle jag tänka mig :-D Magnus, Peter och jag satt och gäspade ikapp :-P Ny dag imorgon med ny disk :-P

Mycket familj på en helg

Igår var mamma här på kaffe, och när pappa inte svarade i telefon blev det så att vi åkte ut till stugan och tog en kopp kaffe och nu är storebror påväg. Så det blir stora delar av familjen på samma helg. Alltid lika roligt :-)

Inte lika kul dock att tvättmaskinen inte fungerar. Det var tydligen inte bara så att remmen hoppat av, den är borta! Så nu är det remjakt som gäller. Alltid lika roligt, eller inte :-P

Lagar mat ändå

Blir så nu, Peter måste fixa tvättmaskinen. Antagligen har remmen hoppat loss (?), så jag får laga mat iaf. Bättre det än att jag får fixa tvättmaskinen :-P

Kärlek

Just nu är ljudet av en centrifugerande tvättmaskin kärlek. Ja, den är äntligen ikopplad och premiärturen körs nu. Peters arbetskläder ;-) Ännu bättre är att tvättmaskinen står brevid handfatet vilket gör att när jag ska sminka mig kan jag ställa upp alla sminksaker jag ska ha i ordning där så jag behöver inte rota i sminkväskan efter allt (speciellt med tanke på att alla burkar ser likadana ut är detta bra). Visst att jag får stå och pilla lite innan, men tror fortfarande jag tjänar typ en minut eller så på det.

Lika kul är det dock inte att Peter skadat fingret, för det betyder att jag får diska. Var lite väl mkt disk nu, men jag klarade det också :-) Och då får Peter laga mat istället så jag slipper ju det sen :-) Så allt ont har något gott med sig sägs det :-)

Trååååååkigt

Fan vad tråkigt det är att vara vaken tidigt. Nu ska jag ta en dusch. Sen vette fan, sminka mig kanske så jag inte känner mig så sunkig som jag känner mig?

God morgon

Det här med att sova mycket, det kan jag bara göra varannan dag. I fredags morse skulle jag upp tidigt, igår fick Peter tvinga upp mig ur sängen halv 11 och idag var jag klarvaken kl 7. Så jag läste ur det sista i en av dom där förlossningsböckerna jag fått låna av Giia och sen gick jag upp och åt frukost. Peter ligger fortfarande kvar i sängen och det får han nog göra, det är jobbigt för honom det här :-P Han är ju i väntans tider lika mycket som jag men jag somnar av utmattning, han ligger ju bara och tänker och tänker :-P Får se vad jag ska hitta på, Guitar Hero kanske, eller något annat kul.

Ganska skrattretande förövrigt att Kellogs har haft järn i sina flingor, eller ja skrattretande är det kanske inte, men det står att en portion ska täcka 25% av dags behovet av järn. Räknade dom med att mjölken man har till flingorna förstör upptaget då?

God natt

Nu ska jag sova :-D

Kaffesällskap

Ja vi fick kaffesällskap från mamma som ville ha lite hjälp med locket till motoroljan på Nisse (tror jag det var iaf), så hon och Peter är nere och tittar på det nu, jag orkar inte springa i trapporna mer än nödvändigt :-P Jag hoppas på att jag kan vila igång förlossningen istället :-P Finns dom som lyckas med det också :-) Får se om jag och Peter ska sätta oss och spela lite kort sen, vi hade lite smått tråkigt :-P

Ingen bebis i sikte...

verkar inte komma någon bebis idag iaf, känns inte som det iaf :-P Har varit till svärmor och svärfar och ätit lite rester, det var mums :-D Peter sitter för tillfället och spelar xbox, det gör han rätt i :-P

Sovmorgon

Var ju till Billy och Giia igår och grillade. Var trevlig med lite sällskap, sen blev alla trötta så vid tio tiden åkte vi hem, klockan  23 gick vi och la oss och hade en skön sovmorgon till nu. Så nej, jag föder inte barn idag heller.

Uppdatering igen

Nu åker vi snart till Billy och Giia så nu kommer det inga mer uppdateringar förens imorgon. Bara så ni vet :-P

Ja just det ja!

Tror Peter är rätt nöjd nu, han har fått sätta upp en ej reklam skylt :-) Tröttnade också på reklamen som jag sällan läste. Man kan kolla på Internet vad som är billig varje vecka istället. Han hade iaf ett stort leende på läpparn när han fick sätta upp klistermärket.

Uppdatering

Det är tydligen viktigt att det första man gör när man går upp är att blogga. Missade dock detta idag för jag och Peter tog en mysig frukost med varsin del av NWT innan vi började städa (läs: Peter dammsög och jag sorterade skrivbordet)

Nu är det dags för BB-väskan att packas tycker jag :-) Skulle ha gjort det för länge sedan men bagen jag tänkte använda har Peter haft när han har kört lastbil, men nu när han kör i värmland räcker det med ryggsäcken, så nu har jag fått bagen :-) Ikväll blire gott sällskap med Billy och Giia, me like.

Kaffesällskap och Unga mödrar

ser på Unga mödrar och har kaffesällskap, därför blir det inte så mkt data :-P

top model

Nu kommer snart Peter hem, men jag ska sätta mig och se på Top Model medan jag väntar på honom :-)

Diskat

Ja nu har jag diskat, orkade dock inte diska allt så kastrueller och stekpannor finns det så Peter får diska sen, men jag har ju diskat det Peter hatar mest i alla fall; bestick. Det är ju nog det jobbigaste som finns bara för dom är så små och jobbiga. Det värsta är nog ballongvispen för tillfället, den tycker vi inte om :-P Eller ja, jag, vet inte vad Peter har för åsikt om just den :-P

Ska nog sätta mig lite framför tv:n, ingen idé att börja med mat nu, och dammsuga orkar inte min rygg, vardagsrumsbordet plockade jag av igår, så jag vet inget annat jag kan göra just nu. eller jo, rensa skrivbordet, men jag orkar inte det just nu :-P

Mysteriet verkar vara löst

Åtminstonde Mamma och Martina kan läsa min blogg, då är det nog som det ska då. Blogg.se var ju lite knepigt igår, först kunde man inte logga in förens kl 10, sen gick det inte att skriva, och sen verkar det som bara vissa kunde läsa ibland. Knepigt värre. Hoppas det är bättre idag då. idag fick jag sova hela natten, brukar alltid vakna samtidigt som Peter och sen inte kunna somna om, för han är lite svårväckt så jag får "tvinga" upp honom vilket gör mig pigg, men idag sa jag bara: "Jag somnar om, så du får gå upp nu" och det gick bra. Sen trodde jag att jag bara blundade lite och så satt Peter vid sängkanten och tog på sig strumpor. Då frågade jag om han inte skulle duscha, då hade han redan hunnit det. Så jag hade nog mer än bara blundat ;-)

Men nu har jag legat och dragit mig i en timme så det är väl dags att gå upp tror jag.

knepigt värre...

Ni som kan läsa det här inlägget, kommentera. Så jag vet att det funkar. För förra inlägget får jag fram på min dator men min syster får inte fram det. Och det var ändå över en timme sedan jag skrev sist. aja, i alla fall, ni som kan läsa, skriv åtminstonde hej eller nått så jag vet. Vore snällt.

Och om det nu är så att ni får upp det här inlägget men inte förra så får jag väl säga igen: Nej jag föder inte barn, allt var bra hos barnmorskan :-D

Funkar det nu?

Har försökt uppdatera bloggen under hela dagen (måste ju annars tror ni jag föder barn :-P). Peter kommer om två timmar, ska bli kul att prata med någon annan än katterna. Diesel är ju bra på att svara, men hur ska jag veta vad hans jamningar betyder?

Allt var bra när jag var hos barnmorskan.

haha

rätt kul att se Peter sitta och leka med min telefon, tror hans fingrar är lite för klumpiga :-P Lite tråkigt nu när jag har en ny från telefon och ingen vill höra mitt tjat ;-P Men smällar man får ta antar jag :-P Imorgon är det dags att gå till barnmorskan, hade ju hoppats på att jag skulle "missa" den tiden, men vågar knappast hoppas på att det ska dra igång idag precis :-P

Vet dock inte om jag vågar lämna Peter själv med min telefon igen, följde inte med någon pekpenna så han försökte använda en vanlig bläckpenna (med stiftet inne, inte ute men iaf)! Det funkade dock inte :-P Vet inte ens om en pekpenna fungerar eftersom man inte ens kan använda naglarna :-P Dock löser det sig rätt bra ändå för även om man kommer åt 2 knappar på en gång fattar telefonen vilken det är man trycker på :-) Jag är faktiskt helnöjd med telefonen och den är ju rosa så det skriker om det :-D

Min bästis har kommit :-D

Ja nu har jag fått hem mobilen :-D Wiho :-D Håller på att lära känna den nu, det är lite annorlunda med touchscreen och sen får man inte stöta i med naglarna, det är bara fingertopparna som gäller, annars förstår den inte att man trycker ;-) Men det ska nog gå bra, börjar få in stilen nu faktiskt :-D Den är SÅ rosa, hela mobilen är rosa, sen får man med en specialbatterilucka man kan använda som har ett skydd för HELA displayen, rosa of course. Sen är till och med headsetet rosa, så det går fan inte att bli mer rosa än den här mobilen ;-)

god morgon på er

Ja då är man vaken då, har ätit frukost. Peter är på jobbet. Kul att han jobbar i värmland igen, igår kom han hem vid fyra tiden, helt lagom när man är van med att han sover borta och allt sånt. Han var nöjd med att få spela massa xbox igår, fast en massa var det ju inte men iaf :-P Kul att han glädjs över det lilla. Jag tycker ju om att sitta vid datorn, varför ska han inte få spela då? Vem vet hur mkt tid som kommer finnas sen liksom. I söndags när vi väntade på iida, Jesper och Alvin hade vi riktigt roligt med att spela demospelen på xboxet så det är ju inte bara Peter som spelar heller :-D Skön avkoppling faktiskt :-D

Ont i ryggen som vanligt, men det är väl smällar man får ta, kan ju faktiskt vara fyra veckor kvar av det här, men tänker vägra gå över mer än 42+0, ska ta upp det med barnmorskan redan imorgon. för det är något jag verkligen oroar mig för.

Nehepp

Trapporna verkar inte ha satt igång något här inte. Attans, hade ju varit kul om man fått nått för springandet förutom anfåddhet. Men men, får nöja mig med att jag tvättat allt iaf, och diskat samt lagat mat. Lika kul varje gång Peter ser att jag diskat samtidigt som jag gjort maten (mest för att står jag eller sitter jag still blir jag trött, då kan jag lika gärna diska), han blir så glad då :-D Iofs väldigt kul att diska i alla fall för jag känner att jag fortfarande kan göra något :-) Trots att jag är höggravid. Fast tror inte riktigt jag kan kalla mig det eftersom jag är så liten, förvånade iida igår med hur rörlig jag fortfarande var ;-) Alvin låg på golvet under bordet och jag kunde böja mig från soffan för att torka när han spydde, tydligen få förunnat i v. 39 ;-)

Tvättdag

Egentligen behöver jag inte tvätta idag för vilken dag som helst kommer vi frakta hit vår tvättmaskin som vi fick av pappa. Den står nu hemma hos Peters föräldrar och har väntat på ett eluttag. Nu finns det ett eluttag så nu väntar den bara på oss. Så egentligen skulle jag bara kunnat tvätta det viktigaste idag, men eftersom tvättmaskinen är liten och torkytan i lägenheten typ bara är en och en halv maskin tyckte jag att jag kunde göra en sista tvätt i tvättstugan så vi är typ på +/-0 med tvätt när maskinen kommer hit :-D Sen sägs det ju att trappor ska sätta igång förlossningen, får se om 4-5 turer 3½ trapp upp och ned gör någon skillnad :-P Ska ned igen om en halvtimme och lägga in tvätten i torktumlaren, fast lakana tror jag att jag hänger upp för dom tar så stor plats i torktumlaren.

Nej jag föder inte barn...

Min mamma förklarade för mig att jag måste uppdatera bloggen eller facebook minst en gång om dagen så hon inte tror att hon ska bli mormor. Så jag får väl göra det då ;-) Andledningen till att jag inte uppdaterat idag är för att vi fick ett sms imorse från iida som berättade att dom skulle komma på besök idag, så det blev att kliva upp ur sängen, äta frukost, diska och dammsuga. Sen har vi varit hela dagen med iida, Jesper och Alvin, inte blivit mycket tid till internet, får ju vara social när dom åker tio mil för att hälsa på :-) Fick låna en kassa med kläder också, det är alltid uppskattat :-D Jättesöta kläder :-D

Men nu vet ni i alla fall att jag är hemma och inte på förlossningen :-D

Jag måste vara den enda som har en mamma som tvingar mig att sitta vid Internet för att hon ska hålla koll på vad jag gör... :) Men jag tycker om min mamma i alla fall.

God afton

Dagen har varit rätt bra, Peter kom hem lite innan fyra så då åkte vi och hälsade på hans mormor. Sen åt vi och sen spelade vi lite Guitar Hero, vi försöker båda lära oss medium, det är lite knivigt med en extra tangent. Sen började vi titta på Taxi Driver, det var en riktig skitfilm så jag gav den bara en timme sen gav jag upp. Nu sitter vi och ser på någon skit på femman.

Peter tycker att jag ska berätta hur det gick för honom på kursen, det avslutades med ett prov som man måste bli godkänd på för att få godkänt på kursen. Peter fick inte bara godkänt, han fick ALLA rätt :-) Det var väldigt kul. Nu ska jag googla efter biogas (?)

Jaha...

var till Billy och Giia igår en sväng, spelade lite Scene it på xboxet och pratade med Billys dotter T. Hon är för söt. I lördags fick hon reda på att det var en bebis i min mage och det är ju riktigt fascinerande. Hon berättade för mig att man lyssnar på hjärtat och att hon ska bära på bebisen när den kommer :-D Sen ville hon klappa på bebisen så det fick hon göra. Hon tyckte det var väldigt intressant att känna vad som var ryggen på bebisen och vart benen låg :-) Just vid sånna tillfällen skulle man vilja veta vad barn tänker, det är jobbigt nog för mig att förstå att en bebis växer i magen och då har jag ändå läst en massa och så, hon får ju bara hör lite här och lite där... Hon kanske ser framför sig en bebis som leker med en skallra i magen och så, det vore ju inte helt otroligt om hon skulle tro det.

Kunde inte somna om när jag fick tvinga upp Peter. Skitkul att inte ha något att göra klockan sex på morgonen. Men det är väl lika bra jag vänjer mig vid det här för jag räknar inte direkt med att få en bebis som sover hela natten osv :-P

^^

Peter kommer snart hem :D Wiho. Idag har inte varit en rolig dag, hade gjort en lista på saker jag skulle göra (för annars sitter jag bara här och gör inget alls). Den kommer här:
*Ringa 3
*Laga mat
*Diska efter maten
*Börja med skirvbordet

Började dagen bra med att ringa tre så den stryker vi :-D Men laga mat kunde jag ju inte göra klockan 9 på morgonen precis, och eftersom jag skulle diska efter maten kunde jag ju inte diska. Skulle då sätta igång med skrivbordet, men då sa ryggen ifrån. Så jag får helt enkelt nöja mig med att jag hoppas kunna göra det imorgon när Peter är på kursen. Han ska vidareutbilda sig min lilla älskling :-D

Jaja, har ju duschat idag iaf ;-) Det var skönt för min rygg, jag känner mig ändå rätt lyckligt lottad, tänk om min mage skulle vara så stor som den "ska vara", då skulle jag ha världens ryggproblem. Fast min mage är ju så stor som just den ska vara eftersom bebisen är i normal storlek (-7% är i alla fall ingen fara), rätt mängd med fostervatten och jag har gått upp normalt i vikt. Det måste helt enkelt vara så att mina organ har mycket med plats under revbenen eller något så det är därför :-P Jaja, nu när jag vet att allt är bra meed bebisen klagar jag iaf inte, för jag är otroligt rörlig för att vara i v. 38 :-)

Lunch

Nu är det dags för lunch, tänkte först typ koka lite nudlar (bra med kolhydratladdning inför förlossning låtsas vi :P) men usch vad det inte var gott i mitt huvud. Så det blev att ta en koll i kylskåpet. Äggmacka blire, låter mycket godare i min hjärna :-D Och till ikväll har Peter beställt mos och falukorv. Hoppas jag kanske kan göra något godare imorgon. Kanske ska lägga upp kotletter på tining och kan vi äta kotletter, pommes och beasås? :-D Får se vad Peter tycker om den idén :-P

Beställt ny mobil också, är nöjd med mitt abbonemang så jag förlängde det. En rosa Samsung TouchWiz kommer bli min nya bästis :-D

Godmorgon :D

För en gångs skull lyckades jag somna om när Peter gick upp. Och det var inga problem att somna igår så jag är nöjd med natten. Nästan utvilad, men känner jag mig själv kommer jag snart ligga i sängen igen, om några timmar eller så. Är ju meningen att man ska vila sig innan förlossningen för sen vet jag aldrig när jag får ostörd sömn igen ;-)

efter allt...

efter att ha plockat av vardagsrumsbordet, lagat mat och diskat tycker jag att jag gör mig förtjänt av att spela xBOX med levande ljus. Så nu gör jag det. Hej hopp!

Studenten

Idag när alla här i värmland tar studenten minns jag min egen student. låter dumt kanske att tänka på det när det bara är ett år sedan, men det har hänt mycket på ett år. För ett år sedan sa vår klass hejdå till varandra. Jag har nog aldrig trivts helt på en skola, iaf inte Sannerudsskolan eller John Bauergymnasiet, men den enda dagen fick vi faktiskt vår klass att fungera konstigt nog... Har nu insett att det var de två ovan nämnda skolorna som fick mig att må dåligt för så fort jag började på universitetet ändrades det på fem minuter typ. Jag var otroligt nervös första dagen men efter en dag i den nya "klassen" ändrades allt. Minns fortfarande hur vi satt och väntade på att första lektionen skulle starta, var där tidigt för att jag inte visste om jag skulle hitta. Såg en enda person och det var inga problem att börja prata, sen alla andra som kom kunde man också prata med. På gymnasiet var det oftast att man dög att prata med fram tills någon annan kom, men det var helt annorlunda.

Det känns helt annorlunda att kunna gå till cafeterian eller något i skolan och det räcker med att man ser någon man tycker sig känna igen så kan man sätta sig ned och prata nästan. Man känner sig inte dum eller så. Mitt självförtroende ökade på bara en vecka, och har bara fortsatt bli högre.

Sista veckan på första kursen fick jag dessutom reda på att jag var gravid, tackar gudarna för att det inte var under gymnasietiden för mitt psyke då skulle inte ha kunnat palla en graviditet. Tror inte det var klassen som ändrade mig enbart utan att jag faktiskt kunde för en gångs skull veta: "Jag vill bli det här". Det känns inte jobbigt att veta att jag har 2½ år kvar i skolan för jag vet att jag kommer vara utbildad till något jag älskar att göra.

Så även om jag tänker tillbaka på gymnasietiden som "dålig" så vet jag att från och med studenten förändrades hela mitt liv. Känns dumt att säga det vid 20 års ålder, men vad kan förändra ett liv så mycket som ett barn? Jag har gått med på att ändra mina prioriteringar från mig till en annan individ som kommer vara helt beroende av mig och Peter i flera år. En individ vi ska ta ansvar för och se till att han eller hon mår bra. Det känns otroligt stort i alla fall. Och det ÄR otroligt stort. Så det är inte så konstigt att när någon frågar mig hur det känns att snart bli mamma och förväntar sig svaret: "Det känns bra/spännande/roligt" istället får svaret: "Det känns stort". Allt annat vore att ljuga. Nog för att jag har två katter och lyckas ta hand om dom, men det är en helt annan grejj med ett barn. Det känns som det kommer ta evigheter innan jag lyckas smälta att JAG ska bli mamma. Eller ja, att VI ska bli föräldrar.

Kort sagt, det har varit ett omtumlande år :)

sådär ja...

elektrikern är klar sen några timmar tillbaka så nu har jag egentligen massa saker att göra, t. ex sätta kaffebryggaren och diskstället där det ska vara men är svårt att slita sig från datorn. speciellt när man ligger och läser om roliga saker folk sagt och gjort under förlossningen :-P Skrattar så jag gråter :-P

Längtar :D

Längtar efter att elektrikern ska vara klar så jag kan plocka in i badrumsskåpet igen, tror iofs inte vi behövde plocka ur det för han verkar ha fixat det utifrån uttaget, men iaf. Ska bli kul att se hur mycket plats det blir över med tanke på att jag slängde nästan hälften som var mitt :P Eller ja hälften var att ta i, men slängde piercingrengöringen eftersom jag inte tänker pierca mig igen, alla ansiktskrämer jag hade som gått ut ur datum och så. Skulle inte förvåna mig om det är mer som är Peters än mitt :-P Fast jag har ju min sminkväska och den slår nog allt Peter äger :-P Men nu ska elektrikern bara installera en jordfelsbrytare sen är han färdig :-)

Smink igen :-P

Nu kommer ett tråkigt sminkinlägg igen, så här kommer det. Bild på alla saker jag använde igår till sminket:


1. Cover all mix, använder den orangea under ögonen och sen den gula på blemmor.
2. Matt foundation, använder över hela ansiktet som man ska med en foundation :-P
3. Wonder powder, använder som fixering över hela ansiktet, vissa använder den som skimmerpuder bara, men på mig skimmrar den inte så mycket så jag använder över hela :-D
4. Wonder Blush, rouge som jag har på kinderna, vill jag spexa till det lite använder jag lite på näsryggen också eftersom jag använder mig av en brun nyans så man ser lite solbränd ut :-D
5. Tri brow color, ögonbrynsskugga som är heeeeelt perfekt, mycket enklare att använda än en penna :-D
6. Microshadow Butterfly, hade den ovanför själva ögonlocket som en highlighter.
7. Cybershadow Babydoll, hade den på själva ögonlocket
8. Cake eyeliner, min nya bästis :-D Passar fint att rama in ögonen med och enkel att applicera. Använder den bara på övre fransraden, klarar inte av att få det snyggt på undre :-P
8. L'oreal telescopic Mascara, världens bästa mascara enligt mig, har iofs inte testat så många men men ;-) Nästa blir att testa den nya explosive eller vad den heter :-D

Så, det var vad jag använde igår, har inte kommit till dagens än, tänkte testa den gula skuggan som jag fick på klubbkvällen eftersom jag ändå inte kommer gå utanför dörren ;-) Då blir det ingen bas och grejjer då testar jag bara ögonskuggan :-D

Såå, hoppas ni kan förlåta mitt tråkiga inlägg om smink men något måste jag ju göra om dagarna eller hur? ;-)

Trött trött trött

Jag är ganska trött nu, lika bra det för då kanske jag kan få in en normal dygnsrytm som inte innebär: sova 00:00-06:00, vara vaken till 09:00 och sova till 12:00. Vi har i alla fall varit till stan och beställt en soffa idag, Peters drömsoffa. Två schäslonger och STOR! Fördelen med den här är att den inte går utanför balkongdörren :-P Så om 2-6 veckor har vi en ny soffa. Dock tror jag två schäslonger innebär mindre mys... :(

TV-spel och ont i ryggen

Peter sitter och spelar tv-spel, ska snart tvinga honom att avbryta :-P Jag har jätteont i ryggen, vette fan varför.... Blir nog sängen snart :-D

Handla billigt

Ja det blev ajg tydligen bra på :-P Valde vilket bröd jag ville ha, skogaholmslimpa fick det bli. Sen köpte jag ägg för det kostade 10 kr för ägg som går ut den 21:e, tänkte man kan göra pannkakor på det och en kladdkaka kanske :-D Sen när fick kvittot insåg jag att brödet också bara kostade 10 kr :-D Det tackar vi för :-D Tio spänn för den limpan är inte dåligt måste jag säga.

God morgon

Var upp med Peter och åt lite frukost, men snart ska jag nog somna om tror jag :-D Hade lite jobbigt att somna igår för jag tror någon nerv i ena ljumsken kom i klämm och det gick inte att ligga på något bra sätt. Men men, smällar man får ta :-P Tur att man får sova nu liksom :-D Idag ska jag nog diska, tydligen har jag lovat Peter det men det hade jag förträngt :-P Förklarade för Peter att jag inte vet om jag kan göra saker där man måste stå en lång period för det får jag ont i ryggen av, dock kan jag göra saker där man sitter ned, t. ex som städa skrivbordet som jag också ska göra. Men ska nog lyckas diska också, om inte så i etapper kanske :-P Har iaf inte hunnit bli uttråkad än :-P

Oj oj oj då

Har flyttat mig från sängen till soffan :-P Poäng till mig :-P Har dessutom ätit mat, pulvermos och köpta köttbullar :-P

duktig flicka

Nu har jag rensat ur badrumsskåpet, blev en hel påse med skräp också :-P Blir bra sen när vi ska plocka tillbaka allt igen :-P Behövde inte ställa mig på en stol heller så Peter behövde inte oroa sig :-P

Svar till anonym om magbilden: Ja jag har en väldigt liten mage men bebisen är inte för liten, eller ja, men inte mer än normalt. när vi var på ul skulle den väga runt 3000 gram och h*n uppskattades väga runt 2900 gram, så det är ingen fara så sett.

Visst har man varit orolig för att måttet varit för litet men nu när man vet att det inte är någon fara med bebisen så är det nästan skönt att vara liten. Jag orkar fortfarande mycket för att ha bara 12 dagar kvar, det är faktiskt väldigt skönt.

Måste bara, för att helt försvinna från den röda tråden, berätta om min nya Make up remover. Köpte Make Up Stores Eye foam remover. Tittade först på Affection men dom verkade inte ha någon remover det var därför jag gick till MUS. Iaf, den fungerar som så att du få skum i handen som du sedan smörjer in runt ögonen och sen drar bort med pads eller en handduk (jag använder papper för jag tvättar hela ansiktet med Cliniques tvål efteråt). Fördelen med detta är att du verkligen kan arbeta in det i mascaran som kan vara jobbig att få bort. Kostar 175 kr och är helt klart värt det. Iaf för mig som använder vattenfast mascara, gör man inte det kan jag tänka mig att vatten fungerar lika bra :-D

Att göra:

Idag har jag faktiskt lite saker att göra, eller ja, som Peter säger: "Om du vill kan du få göra det och det". Meningen är ju att vi snart ska försöka få hit en elektriker och få ett uttag i badrummet så vi kan använda oss av tvättmaskinen vi fick av pappa. Därför ska Peter snart ringa elektrikern och då måste ju badrumsskåpet plockas ur så det har jag fått i uppgift att göra. Sen har Peter blivit helt såld på en soffa som finns på möbelaffären i Duvanhuset. Kan iofs förstå honom för priset är verkligen det rätta, kollade på EM möblers outlet och en mindre soffa där skulle kosta mer. Men nu måste ju vardagsrummet mätas för att se så att soffan verkligen går in. Om nu Peter ens kommer att köpa den. Men iaf, jag skulle om jag orkade och ville mäta lite i vardagsrummet. Och det ska jag väl kunna fixa antar jag :-D

Men jag har verkligen tagit fasta på det där med att ta igen sig, sovit en massa och har knappt orkat upp ur sängen än. Fast jag har faktiskt varit och ätit frukost i alla fall :-D sen blev jag ju klarvaken vid halv fem tiden för jag trodde att klockan ringt och jag missat det så när jag insåg att klockan inte alls ringt blev det jobbigt att somna om. Men lyckades äntligen klockan nio :-P Sen sov jag mellan nio och tolv. Men nu ska jag nog börja försöka ta mig upp ur sängen :-P

Åh nej

Skulle egentligen inte skriva det här men nu måste jag fan. Hur tänker man när man röstar på Piratpartiet? Läste i NWT om dom olika partiernas åsikter, Piratpartiet har verkligen inga åsikter förutom att dom vill ta bort patenträtten. Inga förslag på hur miljön ska förbättras som ändå är en stor fråga. Det är verkligen ett enfrågeparti och det är inte ens en vettig fråga. Om man gratis kan ladda ned musik, film, program osv, vem fan skulle sjunga låtarna, regissera filmerna och göra photoshop? Skulle du jobba gratis? Knappast.

Alternativen finns redan om man nu vill se på dom senaste filmerna eller lyssna på den senaste skivan. Du kan gå och hyra en film, du kan lyssna på musik på spotify, ladda ned musik billigt från iTunes eller cdon.

Hade ni tänkt att rösta in dom i riksdagen också eller? Vad har dom för åsikter om vår skolpolitik? Eller flyktingpolitik, eller ja, vilken politik som helst. För ni kan väl ändå inte mena att den största frågan just idag är att man borde få ladda ned musik? Jag åtminstonde tycker den absolut viktigaste frågan just nu är att få sverige på fötter igen, inte att jag ska kunna ladda ned musik.

Var som sagt inte meningen att jag skulle skriva det här inlägget, men när 7% röstar på ett parti som inte har en åsikt om något som är viktigt i nuläget måste jag få fråga; hur kan ni rösta på Piratpartiet? Är inte en viktigare fråga att försäkringskassan slutar följa efter sjukskriva och tycker att dom ska jobba? Är det inte viktigare att se till att alla arbetslösa som går på a-kassa klarar sig (vilket måste vara jävligt svårt med tanke på sänkningarna som gjordes där)? Är det inte viktigare att våra barn får en bra utbildning?

utlovade magbilden

Här kommer magbilden jag lovade er i fredags, v 37+5.
Magen v 37+5(klickis)

Mission: Myskväll

Nu snart börjar officiellt myskvällen för mig och Peter, samtidigt som Bones. Nu sitter han vid xBoxet och pillar med nått, tror han tar bort demosar för att få plats med spelet på hårddisken eller nått. Peter tycker att jag ska berätta vilken söt kille han är så jag får väl göra det då. Idag har han städat, diskat, tvättat och lagat mat. Det enda som egentligen är hans jobb är att diska och tvätta, men han hjälpte till med allt, det var väldigt sött. Känns dock inte så bra att bara sitta och titta på, så jag får väl göra massa saker imorgon :-P Maten blev förövrigt väldigt god; friterad kyckling och pommes.

Vi har dessutom varit till IKEA, skulle köpa en platsback, men dom hade inte någon intressant just för tillfället så vi gick därifrån utan att ha köpt något. Sen var vi till ICA Maxi för att köpa bröd och sötsur sås. Det var ganska jobbigt att hitta den sötsura såsen, men nu vet vi till nästa gång :-P Sen åkte vi till vallokalen för att rösta och sen hem för att göra maten. Sen gick vi ned och tog det sista med tvätten och när vi kom upp stoppade vi in det i garderoben. Så om man undviker att titta på skrivbordet så är det väldigt fint i lägenheten nu :-)

Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på tv:n :-D Hoppas ni alla har en bra dag :-D

Uppdatering

Igår var det ju svenska flaggans dag eller vad man säger, men i min familj firas den med att storasyster fyller år. Började dagen med att åka dit och fika lite, sen var det dags att fira Billy som också passar på att fylla år på en helgdag. Mellanlandade iofs hemma för att äta snabbmat, falukorv och makaroner borde iaf kallas för snabbmat även om man inte kan beställa det på donkan :-P

Var ett par timmar hos Billy och Giia, innan Peter skulle ut på en tur i Chevan. Jag kom väl hem runt tio, klockan elva höll jag på att somna i soffan och klockan tolv låg jag och sov i sängen :-) Kändes gott. Vaknade iofs när Peter kom hem och var då tvungen att äta (igen!) innan jag kunde somna om. Sen gick vi tillsammans upp vid tolv tiden och nu har Peter hunnit tvätta nästan allt och diskat. egentligen är det jag som ska tvätta men av någon anledning tog han på sig att göra det, klagar vi inte på :-P Nästa vecka, om jag orkar är det ju jag som står där och tvättar i alla fall :-P Lär vara rätt uttråkad av ledighet så vem vet, kanske diskar och har mig också. Städar blir det inget med för min rygg orkar inte det.

Vet att jag egentligen ska vila upp mig nästa vecka inför allt som ska hända men tror inte jag orkar bara slappa i två veckor (kan ju bli mer eller mindre beroende på när bebisen vill ut) så jag har en förhoppning om att få det snyggt på skrivbordet och i hyllorna i vardagsrummet åtminstonde. Och sen kanske börja med något jag aldrig lärt mig, plocka in efter mig med en gång. Det är ju inte svårt att hålla snyggt om man ställer tillbaka sakerna efter man använt det, t. ex inte låta ketchupen stå framme osv. Får se om man kan lära en gammal hund sitta :-P

Är väldigt glad över hur pigg jag är för att vara i vecka 38+0, ganska otroligt faktiskt, tänk om jag hade hållt igång från början och motionerat lite smått då hade jag kanske orkat ännu mer nu :-P För just nu är det inte det att jag inte orkar saker utan att jag är lat :-P Fast det är inget nytt, det har jag varit hela mitt liv tror jag :-P

Hoppas alla kommer ihåg att rösta idag, tänker inte säga som alla andra vad ni ska rösta på för jag tycker att alla får rösta på vad dom vill, viktigast är ATT man röstar :-D

Allt väl

Var på tillväxtultraljud idag, allt såg bra ut, knepigt nog. Min mage är för liten, men bebisen är normalstor, moderkakan är normal och vattenmängden är bra. Jag måste ha ett jävla utrymme under mina revben eller nått där alla mina organ får plats så det är därför magen är förliten :-P Var i alla fall härligt att få se bebisen igen :-) Barnmorskan började ganska direkt med att mäta måtten (huvud, buk och lårben) och sen när hon var färdig "zoomade" hon in på ansiktet så vi fick se den lilla näsan, hakan och munnen :-) H*n väger nu runt 2900 gram och det vanliga är 3000 gram, men det är inget man ska bry sig om eftersom dom växer olika nu, det är typ efter vecka 20 som det börjar bli individuellt hur dom växer, därför är det som sagt helt normalt. Känns bra :-)

Glada som vi blev över detta passade Peter och jag på att ta en tur på stan, Peter köpte ett xBox spel, Red Faction Guerilla som han tjatat om i all evighet. Jag köpte då en Filofax, vill ha lite mer koll än jag har med kalendern jag har nu, samt att den snart går ut. Och det blir ju inte direkt mindre tider att hålla koll på med ett barn. Sen köpte jag sminkremover för den jag har är slut och inte så väldans bra :-P Sen köpte vi även presenter som Peters släktingar ska ha.

Kikade in på Lindex bara för att kolla, dom har fått in bodysar med AC/DC och KISS(bandet) tryck, det är tydligen något som ska införskaffas vid lön, iaf AC/DC :-P Peter har nog en förhoppning om att det är en liten rocker i magen :-P H*n har ju åtminstonde sparkat i takt med en Queen låt en gång så :-P

Tagit en magbild idag också, den kommer upp senare :-P

Anledningen till att det var dött på bloggen igår var för att jag var med Billy, Giia och Thor :-P

Tack

Det finns några jag måste tacka och det är viktigt :-) Tyvärr så vill jag vara lite hemlig med varför men dom som det berör vet vad det gäller. Dom jag vill tacka är Mamma och Giia, ni finns där när ni behövs som mest :-)

maaaaat

Vrålhungrig så jag gör mat nu :-P Så det så :P

nöjd och missnöjd

Chevan gick igenom, det är alltid positivt :-D Det är vi nöjda med :-) Missnöjda är vi dock med håret...



Kändes inte rätt. Ska sluta klippa mig känns det som... Eller åtminstonde sluta gå till frisörerna på skoghall, tacka vet jag Salong Alexander i stan.

Stressdag

Nu ska jag snart till frissan, har redan varit till provtagningen. Sen ska jag till barnmorskan och förhoppningsvis lyckas klämma in familjerätten och läsa ut boken! Känns som jag egentligen inte har tid att sitta här :-P Peter är iväg och besiktigar Chevan, det känns bra, hoppas den går igenom :-D

Skulle ju läsa...

Ja jag skulle ju läsa jag, det gick skitbra, eller inte, blev ännu en flera timmars powernap. Funderar på vad som är fel men det är väl antagligen bara kroppen som vilar upp sig inför förlossningen eller nått :-P Eller så håller jag på att bli sjuk, det kan det också vara för jag känner mig lite tjock i halsen. Men men, går hyffsat bra med läsningen iaf :-P

Det regnar :D

Aldrig har jag tyckt om regn så mkt som idag, det är helt otroligt :-D Förlåt alla som vill ha tillbaka solen, men en dag med regn tycker jag är helt okej :D Egentligen håller jag på att läsa, ska snart fortsätta, men behövde en liten paus :-D Tog en "powernap" igår, men den blev lite lång, somnade halv åtta och vaknade halv elva när Peter ringde :-P Vaknade klockan åtta i morse, drog mig i en timme innan jag läste en timme och sen åt jag frukost. Nu sitter jag här och ska snart gå och läsa igen :-P Intressant bok faktiskt, så länge man ligger i sängen och har takfläkten på så man inte somnar :-P Läste någonstans att takfläktar är så ute det kan bli när det gäller heminredning, men jag kunde faktiskt inte bry mig mindre för tillfället. Det är min bästa vän :-D

Ständiga gräsänkan

Fick träffa Peter i typ en timme idag, känns som jag är gräsänka mest hela tiden ;-) Smällar man får ta antar jag, som sambo till en lastbilschaufför.

Nu har jag iaf gjort upp med studievägledningen hur jag ska ha studieuppehåll, ska inte tillbaka mer till universitetet på ett år, känns lite konstigt.

Tråååk

Typ 50 minuter kvar tills jag ska vara hos studievägledaren, tur att jag hade min lilla dator med idag :-D Sitter i Café Selma och surfar :-D Haft redovisning och slutdisskution nu om hållbart tjoffs. Så det så :-P Det sista I skolan, nu är det två dagar av inläsning till hemtentan på torsdag, sen är det slut för det här året :-D Så på måndag börjar min mammaledighet :-P Hehe :-P

Snart skolan

Ja nu är det snart dags för skolan, ska träffas med studiegruppen innan så vi kan gå igenom vår redovisning lite lätt sådär. Det blir nog bra.

Gick lite enklare att läsa igår kväll, blev inte trött lika fort, tror det var värmen som gjorde det för när jag läste på kvällen låg jag i sängen under fläkten, kanske därför jag orkade läsa så länge :-D Ska bli ca 23 grader idag enligt yr.no :-)

RSS 2.0