Dagisbekymmer

Jag tycker så synd om Charlie egentligen. Han ÄLSKAR dagis och han får sällan vara där känns det som. Han är där i två dagar, blir sjuk, är hemma tre. Är där i två dagar, blir sjuk osv. Och nästa vecka kommer han bara vara där två dagar för han ska vara hos mamma sen för jag ska vara i sthlm. Mig gör det inte så mycket, för han blir sjuk "lägligt". T. ex nu har jag två instuderingsdagar, det kan jag ta på kvällen när han somnat (även om jag skulle gjort det dagtid om han varit frisk) men jag tycker så synd om honom.

Jag hinner inte ta av honom kläderna innan han springer in på dagis. Han skriker när jag hämtar honom för han vill vara kvar. Och så blir han borta hela tiden... Men det är väl bara såhär ett tag, sen har han ett imunförsvar.

Förkyld

Idag hämtade jag Charlie nästan direkt efter vilan. Glömde bort tiden när jag rände runt på stan så jag råkade hämta honom 20 minuter efter. Iaf hade han sovit dåligt och varit gnällig. Jaha. Förkyldningen är ett faktum. När vi kom hem somnade han och sen var han snorig. Så ja, det är att bli hemma imorgon. Antagligen kommer jag även få hämta in honom till stora sängen. Även om jag somnar dåligt av det så slipper jag ränna mellan rummen... Får se hur det blir.

Världens bästa karl!

Jag har nu insett att min sambo (blivande make) är den bästa i hela världen. Man läser på familjeliv om olika män (svin skulle jag kalla dom). Dom blir arga för att dom får ta EN natt, dom är aldrig hemma, dom ska minsan bara göra "det roliga" med barn osv. Peter hjälper mig, även dom nätterna som han ska upp och jobba. Även om jag inte begär det av honom. Med tanke på att Charlie sover bra så anser jag att jag kan ta dom nätterna då det är bättre att vara trött i skolan än i en lastbil. Vi går upp tillsammans på helgen, även om Peter oftast är den som först hinner ta upp Charlie och byta blöja (jag är lite trött på morgonen och är därför väldigt seg med att klä på mig och grejjer). Peter är borta mycket under veckan, men det är sällan han hittar på något utan oss under helgen.

Jag kan allvarligt säga att under helgerna behöver jag inte göra mycket. För då tar Peter igen förlorad tid. I fredags när Charlie var sjuk, peter hemma och jag i skolan kom jag tillbaka till en lägenhet som var dammsugen, kaffet färdigt och Charlie precis ätit upp. Visst, jag har alla rutiner i ryggraden, Peter kanske behöver bli påmind, men han är världens bästa pappa.

Bilder :)

Detta var vad jag köpte idag:



Overallen. Fast i turkost. Hittade ingen bra bild på den i turkost ;-) Men den är iaf ljust turkos, så han kommer att synas (+ att den matchar skaljackan ;) ). Avtagbar huva, avtagbar pälskant på huvan. 2000 mm i vattenpelare (vette tusan vad det betyder), vindtät samtidigt som den andas. Didriksons vann ju ett test det här året, och den här har samma "beskrivning" som den. Tror bara det är att den här säljs i vissa affärer. Jaja :D


Underställsbyxa från Everest.


Och tröja till :-) Fint med lite mönster och inte bara tråkigt vitt/blått/grått/rött osv.


Och vantar :-D Dragkedja plus resårband på utsidan :-D

Vinterkläder

Nu är lite införskaffat till vintern. Blev en Didriksson Aspen. Det var den enda didriksson overallen jag hittade i storlek 80. Och jag tror den kommer räcka hela vintern, lite stor är det allt ;-) Och sen växer Charlie inte så mycket nu för tiden så det ska gå bra. I en storlek 90 hade han drunkat. Så ja, den ska nog bli bra, samma vattenpelare och grejjer som testvinnaren så :-)

Sen blev det ett par vantar från Didriksson också. Sånna som går upp för halva armen och han blixtlås. Blir kanoners!

Sen köpte jag även två uppsättningar underställ på Stadium. Så detta har vi än så länge inför vintern:

* Underställ
* fleeceset till mellanlagret
* skalkläder (t. ex om man bara ska sitta i bilen räcker det med en fleecetröja och skaljackan)
* Overall
* Tunna vantar
* tjocka vantar
* tunn mössa
* tjock mössa
* fusk polo
* vinterskor

det är ju fortfarande lite kvar att köpa men det löser sig! Iofs är det typ bara raggsockor jag kommer på just nu ,-)

Dagen

Dagen började med att alarmet ringde på mobilen. Tjoho, ännu en dag man får gå upp tidigt ;-) Men jaja :-P Sen insåg jag ganska fort att köttfärsen som låg i kylen var tvungen att frysas in och fick ställa mig och dela upp den samtidigt som Charlie fick äta frukost (lite yogurt så han klarar sig till frukosten på dagis). Göra iordning honom och mig, gå med honom till dagis, åka till skolan för introduktionen i nya delkursen.

Efter skolan hem och vänta på att klockan ska bli halv två så han vaknat. Går till dagis, inte hade han vaknat inte :P Men efter ett tag vaknade han :) Gå till bussen, åka till bergvik, möta Jennie, shoppa lite på Maxi. Blev två fleeceset, ett grönt och ett blått. Och en fuskpolo :-) Gick och spanade på stortbutikerna efter hans overall men den fanns inte. Nehe. Köpte rengörning på apoteket och sen åt vi innan vi åkte hem igen.

Jennie följde med hem, eller ja, hon hade bilen så hon kom hit först :-) Snackade lite, la Pussel med Charlie osv :-)

Sen när hon åkte hem betalade jag räkningarna. Inte en superkul månad, men över förväntan bra då många halvårsräkningar kom. Helt okej :-) Kunde även sätta undan ett par tusen till bröllopet :-)

Ja det var idag det. Får se vad som blir imorgon, eventuellt in till stan och leta efter Charlies overall. Men först skola då :-)

Vinteroverall

Imorgon har jag råkat satt Charlie på halvdag på dagis, hoppas det fixar sig med studiegruppen iaf. Sen tänkte jag att vi ska åka till ICA Maxi, dom har extrapris på fleeceset och det är bra att ha som lager två i vinter. Visst, han har fleecetröjor, men inga byxor. Sen är det nog läge att köpa overall. Är så kluven bara... Ska man lägga 100 kr extra för att få testvinnaren? För grejjen är såhär, först tänkte vi testa lindex. Men när det bara skiljde 100 kr till didriksons tremblant så tänkte vi att då tar vi den. Men nu skiljer det bara 100 kr mellan Tignes och Tremblant och tignes var den som vann. Hmm. Får fråga i affären vad dom tycker. Men dom kommer väl bara vilja att jag köper den dyrare... Jadu... Jobbigt är det iaf. Ska iaf försöka få tag i en röd. För då kan man spara det till ett eventuellt syskon. Inte för vi planerar några på ett par år, men iaf. Sen tycker jag röd syns mer.

Men dom blå färgerna som är på Charlies vindjacka är underbara, klarblått och turkos. Till och med dagispersonalen sa att den var fin ;-) Nöjd som tusan :-D

Dagen

Lämnade ju Charlie på dagis, diskade och städade iordning hans rum. Sen stack jag till skolan och var på informationen om Polen-resan. Det verkar väldigt intressant :D Det ska jag med på :-D Tjoho. Nu ska jag bara försöka fixa 3 eller 5 personer som kan tänka sig att bo i samma rum som mig ett par nätter :D Så man kan sova på lägenhetshotell istället för vandrarhem.

Sen gick jag och hämtade Charlie, gjorde iordning pizzan och ställde in den i ugnen. Sen satt vi i 20 minuter vid hans nya bord och la pussel :D Charlie tyckte det var skitkul. Bra när saker uppskattas :D Och det var jätteskönt att sitta där med honom och säga: "Ja det är elefanten, vart ska den vara?". Det är lite mindre tankeverksamhet än att försöka roa honom med 40 olika leksaker. Dessutom är ju pussel jättebra :-D

Nu ligger han och sover. Imorgon är det ny delkurs :-D

Färdig

Har plockat över dom flesta leksakerna till tygkorgarna jag köpte. Dammsugit och våttorkat. Sen även fixat lite så det ser bra ut :) Här kommer lite bilder. Ha överseende med att det är för mörkt och inte fina färger, det har jag inte ork med :-D


Bokhylla och byrå :)


Leksaksväggen :) Fortfarande en kartong med leksaker, men det ska fixa sig :D Även gardinerna syns :D Stolen är till för att en vuxen ska kunna sitta där när Charlie inte vill sova :) Anledningen till att bilderna är mysko är för att sist vi tog kort ställde Peter in på "glödlampsljus" och jag hade inte lampan tänd :-D


Mammutstolar och lackbord. Det är bara en nödlösning än så länge. Men det kanske blir ett lackbord istället för ett mammutbord. Fast i annan färg än svart då så klart ;)


Ja. Leksaksväggen såklart :-) Men nu finns det en massa yta att leka på i alla fall :D

seegt

tror jag ska gå in i Charlies rum och göra iordning lite. Är mer än en timme tills jag ska åka. Hmm... Trååååååk.

oj då

Har lämnat Charlie på dagis, han fick komma nu trots att jag inte börjar än på ett tag, för annars skulle han komma mitt i vilan och det fungerar inte så bra. Så nu ska jag snart göra mig iordning och sen åka till skolan. Kort dag idag, bara information om polenresan, men eftersom jag vill åka med på den kan jag tänka mig det är bra att vara med på infon. Sen när jag kommer hem blir det hemmagjord pizza. Vi har massa salami som snart går ut ;-) Mums :D Bra att frysa in också för den delen :) Så finns det matlådor till Peter.

lång dag!

Vi gick upp i morse, åt frukost och degade oss. Sen blev det dags att åka till svärmor och svärfar för fika. Där fick Charlie även lunch, hemmagjord pytt-i-panna, det gick ned vill jag lova ;-) Sen fika så klart :-) Sen efter ett tag fick Charlie sova och sen när han vaknade vid två tiden så åkte vi till Arken Zoo och köpte feliway till katterna. Det är en adapter man sätter i eluttaget så kan det "nollställa" katterna. Fungerar vid urinmarkering, otrygghet och andra saker. Skitbra. Får hoppas det hjälper :)

Sen in till leksaksaffären, köpte en leksak till Thor, en till Tindra och en till Charlie :-) Sen vidare till gruvlyckan för att hälsa på Tommy, Anna, Lukas, Tindra och stockholmarna. Där umgicks vi, åt lite mat och sen lekte vi i lekparken :-) Charlie är nya Zlatan ;-)

Sen åkte vi hem, gav Charlie välling och la honom i sängen. Jag har precis gjort det sista på skolarbetet som ska vara inne imorgon. Helgen har åkt förbi för fort så jag har inte hunnit förens nu. Imorgon blire sovmorgon :-) Och på tisdag är det ny delkurs :-D

Barnens hus, Ikea och Willys

Oj, haft en heldag nästan med Anna och Lukas :D Mysigt :D Först kom anna och hämtade mig, sen åkte vi till Barnens hus för jag ville dels klämma på lite vagnar och kolla deras erbjudande på åkpåse. Egentligen skulle jag nog köpt åkpåsen vid närmare eftertanke, men jaja :D Shit happens. Har ju åkpåsen från förra året.

Köpte iaf magner med siffror på så han kan pyssla i köket. Sen åkte vi och hämtade Lukas. Efter det bar det iväg till Ikea där Anna shoppade loss. Jag köpte inte så mycket. Det här köpte jag:
2 sånna till Charlies rum :D
Gosedjur till Charlie. Tyckte han var värd det :D
Utdragbar grejj att källsortera i. köpte även två "byttor" till. Så i där har vi glas och metall :-) Vuxenpoäng :-D

Sen bar det av till Willys för storhandling. Tror vagnen blev lite fullare när jag fick gå själv ;-) "Hmmm, skinka kan ju vara bra, tänk om jag gör en skinksås" Ja, ni fattar :-)

Sen kom jag hem, packade upp och in varorna innan jag blekte håret. Har ingen bild just nu men får jag säga det själv tycker jag det blev snyggt. Ljusare samtidigt som det ser naturligt ut. Inte gulblont eller platina. Utan lite naturligt ;-)

Usch tusan vad jag ångrar att jag inte köpte åkpåsen!

tjoho

För första gången hade Charlie fått av sig blöjan. Så Peter fick tvätta madrassen. så nu blire kalsonger eller pyjamas varje kväll så han inte når ;-) Sen ville Charlie leka vid den franska balkongen så det var ju bara att sätta på honom kläder så han fick leka där :-)

Och nu har vi ätit frukost och allt möjligt. Peter ska städa kylskåpet och jag ska till alla roliga affärer med Anna och Lukas :-D Fast Anna måste sluta jobbet först :-D

Dagen

Började med att åka till skolan för en lektion med en gäst. Det är en kvinna som jobbar som lågstadielärare som förklarade hur hon jobbar med eleverna utifrån SO-ämnena. Jättebra lektion då man fick lite handfasta råd. Sånt man inte tänker på annars osv. Supernyttigt och jag är glad att jag hade möjlighet att gå på den. Sen skickade hon runt massa böcker, bland annat några som heter "här kommer polisbilen/ambulansen/brandbilen" dom ska definitivt köpas till vår lilla bokmal :-D Så får han lite "nyttiga" böcker. Maja eller Mattias hade en av dom där och jag vill minnas att den var bra :-)

Sen åkte jag hem för att avlösa Peter. Så då åkte Peter till tandläkaren och så. Charlie sov lunch, sen busade vi lite inne innan vi gick ut till lekparken. Där hade Charlie skitkul. Jag trodde först jag klätt på honom för varma kläder (långärmad t-shirt, tights, jackan och byxorna jag köpte nu i veckan) men det var tur jag satte på honom det för det var väldigt kul att leka i vattenpölen som blev i slutet av ruschkanan. Det var alltså vind och vattentäta byxor han fått. Funkar ju även med gallon, men dom här känns smidigare att leka i. Gallon har man nog under regn och när det precis slutat regna, sen använder man skalkläderna när det bara är lite fuktigt.

Charlie hade iaf superkul och vi avslutade med en omväg hem som han bestämde ganska mkt själv.

Sen lagade jag mat innan Peter kom hem. Sen har Charlie badat och nu sover han plutten :-)

Kattbekymmer

Vi (eller jag) har lite problem med katterna. Någon av dom eller båda kissar på saker. I viss mån går det att undvika genom att ställa skorna i skohyllan, inte ha kläder på golvet osv. Men ibland glömmer man bort sig. Samtidigt som det gärna blir att det ligger ett gosedjur på Charlies golv osv. Eftersom dom aldrig gjorde såhär på skoghall tror vi det beror på flytten i samband med att Charlie blir större och tar mer "utrymme". Så vi ska testa feliway. På något sätt skapar det ett lugn som kan vara bra. Så ja, det är värt att testa. För annars finns det några alternativ: stå ut eller omplacera dom. Och att omplacera två vuxna huskatter är inte det lättaste. Folk vill ha kattungar. Nej så nu hoppas vi på att det fungerar. För jag vill ha kvar mina små söta katter.

En av dagens alla +

Något som verkligen fick mig att jubla var att vi skulle få boken "Om detta må ni berätta" av vår lärare. Har velat haft den hur lääänge som helst. Det är levande historia som skrivit den, det är en bok om förintelsen. Det finns faktiskt människor som försöker förneka den och snart finns det inte många överlevande kvar så vi MÅSTE berätta. Det är vår plikt som lärare och föräldrar att föra kunskapen vidare. Många saker vi inte trivs med i vårt förflutna tystas ned. T. ex det här med tvångssterelisering (även om dom hävdar att ett tvång aldrig fanns) visste jag inte om förens första året på uni. Det togs aldrig upp under högstadiet eller gymnasiet. Det är tydligen inte viktigt. Det var ju bara så att 60 000 personer i sverige förlorade sin förmåga att få barn.

Jag förstår att man inte kan lära alla om allt, men jag tycker det är fel att delar av vår historia som vi skäms för döljs. Vi måste fortsätta lära ut om förintelsen. Så det inte händer igen.

Spännande dag

Idag hade vi föreläsningar om rasbiologi. Först var det en man som föreläste om olika begrepp och även steriliseringen som pågick i Sverige. Sen efter lunch var det en man som föreläste om att flera av hans släktingar blivit tvångssteriliserade. Hemskt egentligen. Ännu värre är ju att 9 av 10 drabbade var kvinnor. Trots att det är ett enklare ingrepp på män. Och vem har rätten att bestämma vem som har rätt att skaffa barn?

Och det som egentligen orsakade mest tänkande i mitt huvud var att han berättade att han har en ärftlig ögonsjukdom som nu gjort honom blind och att han kunnat väljas bort idag med all fosterdiagnostik. Vem har egentligen rätten att bestämma vem som ska leva eller dö? Roliga tankebanor att tänka i då det inte finns ett "rätt" svar. Alla gör vad som är rätt för dom. Vet inte hur jag skulle göra om jag ställdes inför det problemet. Vem ska man tänka på? Barnet i magen, barnet man redan har eller sig själv? Hoppas för all del att vi aldrig hamnar i den sitsen för risken är ju att jag och Peter är oense...

Som sagt, en intressant dag.

Så bra!

Imorgon har vi ett obligatoriskt moment. Inte nog med att det är obligatoriskt, det verkar väldigt intressant också. Det är Levande Historia som ska hålla föreläsningar om rasbiologi. Trodde jag skulle missa det... Men Peter är supersnäll och åker tidigt i morgon bitti för att kunna komma hem och lösa av mig. Dessutom är han ledig på fredag för han ska till tandläkaren klockan ett vilket gör att jag kan vara med halva dagen. Och jag hade inte tänkt gå på den andra halvan iaf för det är ett studiebesök på NWT, har redan varit där två gånger. Behövs inte en gång till... Då spenderar jag hellre tid med min Prins :)

Det är inte alla gånger vi kommer kunna lösa det såhär, så därför är jag nöjd när det väl händer. Idag missade jag inget i skolan för vi hade hemstudier så det får jag fixa i helgen när Peter är hemma :-D Och det är lite svårt att hitta barnvakt till en magsjuk unge. Låter inte ens någon vara barnvakt när han är magsjuk. Vore en annan grejj om han hade feber eller var förkyld. Men jag önskar ingen magsjuka.

Eldprovet

Nu har han fått lite välling och lite lunch. Hoppas det stannar kvar i magen. Dessutom fick vi gå en snabbsväng till kiosken vid pizzerian för att köpa socker till mitt kaffe.

Sover

Charlie sover för andra gången nu. Han dricker bra med vatten så det är bra :-) Kissar gör han också så han klarar sig. Inget kräk sedan tre i natt. Blir dock fortfarande hemma med honom hela veckan. Egentligen är det ju så att dom ska vara hemma 48 timmar från sista kräket eller diarrén och om inget kommer nu så innebär det att han skulle kunna vara på dagis på fredag, men jag vill inte chansa.

Trodde han var sjuk igår för han blev varm och sov klockan fyra på eftermiddagen men sen var han jättepigg och glad så tänkte att han bara var trött. Men igår natt vaknade han på natten så jag gick in och hämtade honom. Sen vid två tiden vaknar jag av att han försöker kräkas. Klockan två på natten hinner man inte tänka så mycket så allt jag tänkte på var att tvinga honom att ligga på sidan. Torka torka torka. Sa då till Peter:
- han har magsjukan.
- Jaha, hur vet du det?
Hmm, svååårt ;-)

Sen somnade jag om en halvtimme eller så innan det var dags igen. torka torka torka. Sen sov vi tills imorse. Ringde till dagis och sjukanmälde honom. Gett honom vatten och nu när han vaknar ska han nog få lite välling. Men det är gött att han dricker som han ska i alla fall.

Vagn

Vi har en vagn nu. Eller fel, vi har två. En som är en höst/sommar/vår vagn och sen en som är en vintervagn. Babyjoggern som vi har jämnt typ är väl okej. Men när vi köpte den så hade vi andra förutsättningar än nu. Vi behövde en lätt vagn som gick bra att bära ned för en halvtrapp. Det behovet finns inte längre då vi har barnvagnsförvaring i trapphuset.

Nackdelen med den vagnen vi har är:
* Ingen stötdämpning. Det i kombination med plasthjul är inte bra.
* Plastig. Det är mest Peter som stör sig på det.
* Bakåtlutad sits. Dessutom sitter brickan vi har istället för bumperbar såpass tätt att Charlie knappt kan sitta ordentligt. Så han ser typ inget. Vilket gör att han gnäller. Vi skulle kunna ta av brickan men då lutar Charlie sig fram hela tiden. Och spänner vi fast honom med 5-punkts selen så vill han inte åka längre än en meter. Därför har vi gjort det till midjebälte.

Min drömvagn i nuläget är en Brio Race med svängbara hjul. Men det finns inte. Det finns en annan briovagn som ser liknande ut med svängbara hjul, men då är det smååå hjul. Det vill varken jag eller Peter igen. Kollat lite smått på en Carena Swing, men tydligen gnisslar den efter ett tag. Finns även en BabyTravel, men den har jag inte sett IRL och jag känner ingen som haft en sån. Dessutom så har jag testat en babytravel tidigare. Iofs en med fyra fasta hjul, men det var den tyngsta vagnen jag någonsin kört.

Funderar allvarligt på att ta upp vintervagnen istället. Bara för att Charlie sitter bättre i den. Plus att den är mindre plastig. Och sen använda den tills han är stor nog för en paraplysulky.

Magsjukan

Charlie är magsjuk. Men samtidigt verkar han må hyffsat. Inget kräk sedan 3 i natt. Men det blir inget dagis med den här veckan. Synd för imorgon är det en föreläsning som för det första är obligatorisk samtidigt som den verkar väldigt intressant. Men men, måste ju ta hand om Charlie i första hand.

Shoppat

I morse blåste det så mycket så jag kunde inte undvika att köpa "skalkläder" längre. Dvs, vindskyddskläder. Hade tur och kom in till stan redan tjugo över 12 och kunde inte hämta Charlie förens halv två så jag sprang in på Stadium och köpte det. Sen till Lindex för att köpa vantar (det är ganska kallt på morgonen när vi går till dagis). Sen åka till dagis och hämta plutten. Lite smått orolig, magsjukan härjar på Charlies dagis... Får se om det kommer hit. Iaf, det här fick Charlie idag:

fast i blått
svarta byxor :)
Denna plus två i andra färger. Alltså en mörkblå, en ljusblå och en brun.

Och dessa vantar som förskolan rekomenderade. Det var dagens shoppingrunda :-)

Titta!

Charlie var allt bra stolt över sig själv i morse :P Peter kom in och sa att han nu skulle lägga över Charlie i sängen. Jaja tyckte jag, fortfarande halvt sovandes. Men Charlie ville inte sova. Han låg och sa: "titta! titta! titta, titta, titta!" osv. Jag vet fortfarande inte vad jag skulle titta på. Om det var snutten, täcket, lakanet, takfläkten eller allt ihopa. Allt ska tittas på :-D Så go är han :D

annars är allt som vanligt. Jag pluggar det som jag ska plugga. Det funkar :D

Bor på rätt ställe?

Statistik är alltid roligt :D Så därför kollade jag hur vi röstat i Karlstad. Tror det är hur vi röstade i kommunvalet och det finns ju säker personer som röstar olika i dom olika valen, men ja ;) Lite roliga grejjer jag hittade:

* I Orrholmens valdisktrikt fick sossarna 50,2% av rösterna.
* Stockfallet hade högst valdeltagande med 92% Men då är ju frågan om hurvida dom räknat med alla som förtidsröstat. För annars är det ju missvisande.
* Det röd-gröna blocket fick 50,4% av rösterna till kommunfullmäktige i Karlstad. Dock vet vi inte hur MP väljer att sammarbeta. Så allt är oklart.
* Läget med SD är oförändrat i kommunfullmäktige. Dom fick 2 mandat förra året och fick 2 det här året också.
* Dock fick dom över 500 fler röster det här valet...
* Valdeltagandet i hela karlstad låg på ca 80%.

Ja, nu ska jag nog sluta tjata politik, men intressant är ordet.

Kan det vara slutet på månaden?

Man öppnar frysen och inser, Ja det är slutet av månaden. Inte för att den är tom (tro mig vi har mat hela veckan ut och sen är det ju dags att handla igen) utan för vad som finns i den. Vi köper alltid helfabrikat (typ köttbullar och så. Jag kan inte alltid göra allt själv) och sen köper vi bara råvaror (köttfärs och kotletter t. ex). Nu är köttbullarna och korven slut. Tror t. om falukorven är slut. kvar finns: Rödspättefilé (något peter ville ha), kycklingfilé, kotletter, köttfärs och frysgrönsaker. Ja det finns mer också men det är omöjligt att komma ihåg. Så, behöver jag berätta att i slutet av månaden äter vi så gott vi bara kan ;) Däremot är kaffet slut... Hmm.

Har lämnat plutt på dagis och förbereder mig för seminariet imorgon. en helt underbar uppgift är vad det är. Vi ska läsa två kapitel i en bok och sen prata och debattera om det i tvärgrupper. Alltså har min studiegrupp läst och tillsammans kommit överens om vad vi ska göra. Sen delas vi upp i olika tvärgrupper. Det vill säga att vi delats upp i 4 olika grupper. Så ingen av min studiegrupp är med i min tvärgrupp. Hoppas ni förstod.

Samtidigt fick vi rätt ämne för min del. t. ex ska vi prata om minoritets- vs majoritetsregeringar. Min högstadielärare hade genomgång om det varje år så det kan jag. Dessutom är det mycket "tänkande". Men om? Men hur blir det? osv. Skitkul och dessutom skitbra för oss lärare att kunna. För t. ex som SO-lärare i högstadiet måste man kunna debattera med sina elever. "Jaha, du håller med vänsterpartiet, men tänk om...?". Det var en av dom bästa sakerna med min SO-lärare i högstadiet. Han vägrade säga vad han tyckte och tänkte, men han sa emot alla. Alltså att han öppnade upp för att vi skulle behöva argumentera och tänka. Så att det inte blev: "Jag är kristdemokrat för det är pappa".

Sen när vi slutade skolan fick vi gissa vilket parti han höll på och sen berättade han. Med tanke på att inte alla gissade rätt så gjorde han sitt jobb superbra. Jag hade fel kan jag säga. Det är så en lärare ska vara. Öppna upp för åsikter inte att tvinga på eleverna sina egna.

Jaha

Okej. Läget är tufft nu. Värsta möjliga scenario. Till 100%. För det första kommer SD in. För det andra får Alliansen mer röster än den rödgröna oppositionen. För det tredje har SD en vågmästarroll. Hmm. Så ja, det är tufft nu. positivt är dock att MP gör sitt bästa val. Det är dom värda.

Men ja, jag är inte nöjd just nu. Men samtidigt. Vi måste ändå se det för vad det är. Dom kan inte frysa ut SD, det är ändå många som röstat på dom. Vi är en demokrati och dom har blivit inröstade. Därför blir det dumt när partierna förklarar hur dom ska göra för att SD inte ska ha något inflytande alls.Men det är ju fortfarande mer än 4 % som röstat på dom. Dom måste få höras. Sen får man tycka vad man vill om deras politik.

MEN vi måste göra något nu. Skolvalet visade ju på att SD fick 12% och KD ramlade ur riksdagen (inte för just det gör mig så mycket). Vi måste göra något nu! Det enda jag hoppas på är att det blir som med ny demokrati. Upp som en sol ned som en pannkaka. Det är allt jag kan hoppas på just nu.

Morgon

Hade trevligt sällskap här igår kväll så det blev en sen natt, men det gick bra att gå upp idag i alla fall. Jag hade ju inte så mycket val ;-) Och jag fick en megasovmorgon igår så idag är det Peter som ligger och sover. Och det gör inte så mycket för nu är Charlie jättelätt att ha att göra med :-D Han leker med alla leksaker han fick igår och har skitkul :-)

Idag ska vi ju rösta som sagt, sen ska vi åt olika håll :) Charlie och Peter ska hälsa på Peters mormor och jag ska hjälpa en kompis i nöd :)

Val

För första gången i mitt liv kommer jag få rösta i riksdagsvalet. Äntligen får jag vara med och bestämma. Imorgon blire valvaka vill jag lova. Jag hoppas på en rödgrön regering. Jag kommer nog ALDRIG rösta blått. Jag kommer alltid tillhöra arbetsklassen så då ska man nog fan rösta rött. Ja det är högre skatter, men vad fan gör det? Den dagen jag blir allvarligt sjuk så kommer jag få vård. Tänk såhär; om det blir så att vården kostar mer, alternativt att bra vård kostar mer än mindre bra vård som är billig, så kommer det skada många. Jag har en kompis som vars barn kom för tidigt. Dom fick inte försäkra sitt barn. Dom hade dock turen att dom fick ta en speciell försäkring genom facket, men annars hade dom inte fått en försäkring.

En väldigt smart människa sa en gång till mig när jag frågade vad moderaterna var: "Dom tar från dom fattiga och ger till dom rika".

Visst, vissa saker är kanske dumt. T. ex varför ska förmögenhetsskatten finnas? Dom flesta av dom pengarna är ju redan beskattade en gång. Sen anser jag även att fastighetsskatten ska beräknas på vad bostaden kostade när man köpte den. Fast hur det skulle fungera i realiteten vet jag inte, för det skulle bara gynna dom vars bostad blir värd mer. Inte dom som vars bostad blir värd mindre. Vi kanske skiter i den detaljen :-)

Nej, i grund och botten är jag egentligen vänsterpartist, men i år får sossarna min röst.

titta!

Nu har jag berättat det för Peter så nu kan alla andra också få veta :-) Charlie säger titta :D så sött :-) Måste erkänna att jag är en sån dålig mamma att jag nog inte till 100% lyssnat på honom, så risken finns att han kunnat säga det i flera dagar :-P Men ja, nu har jag hört det i alla fall. För varje ny leksak kan plockade fram sa han: Titta!

En dag i mitt liv

Klockan ringer halv sju. Glad över att Charlie sovit hela natten. Går in till Charlie. Han vill gärna sitta kvar i sängen så under tiden klär jag mig. Tar upp honom, ger honom frukost, försöker göra iordning mig. Klär på Charlie och går till dagis.

Lämnar på dagis, går till busshållsplatsen. Som vanligt är jag för stressad och får vänta tio minuter på bussen. Men ja, det är väl bra det med. Åker till skolan, jobbar effektivt med studiegruppen. Åker hem. Inser att jag inte hinner hämta Charlie innan han ska sova lunch. Väntar tills klockan blir halv två. Då hämtar jag Charlie och får höra att dom inte varit ute med tanke på spöregnet som var. Kommer på den briljanta idéen att jag kan gå ut med honom. Vi går hem och jag sätter på honom gallonbyxorna. Charlie väljer att vi ska gå till Orrleken. Ja, han bestämde faktiskt det. Tänkte egentligen gå till den mindre lekparken, men när jag satte ned Charlie utanför porten gick han mot orrleken. Fine by me.

vi hinner precis komma dit innan Charlie ställer sig i en vattenpöl och ramlar. Hela fleecetröjan är blöt. För varför skulle jag sätta på honom en regnjacka när det inte regnar? Bara gå hem och byta. Orkade dock inte gå tillbaka för det började regna igen. Men det var ett tappert försök.

Istället leker vi inne på hans rum. T. ex kan han nu medvetet trycka på knappar. Läsa böcker är också väldigt roligt, han kör mycket med högläsning.

Sen blev det dags att laga mat. Förstår inte varför jag ens försöker. Då har jag en gnällig Charlie springades runt mina ben. OCh då gjorde jag ingen jobbig mat idag. Men sen när maten är klar är det frid och fröjd. Man får väl ta det lilla gnället då :-)

Efter maten blev det ytterligare lite lek innan han fick bada. Jag tycker om när han badar för man behöver bara sitta på toastolen och kolla på. Han sysselsätter sig så bra själv. Så jag satt där med en kopp kaffe. Efter en halvtimme tyckte jag det räckte så han fick gå upp. Sen ringde vi för att säga godnatt till pappa som inte skulle hinna hem. Men det var inte så roligt idag. Sen fick han välling och nu sover han.

Det är en normal dag i mitt liv. Och vet ni vad? Jag älskar det!

Jobbigt värre

En Charlie med stark vilja blir väldigt arg när han inte kan öppna dörren han stängt.

Sådå

Ja, nu är man färdig med dagens skolarbete. Kan dock inte hämta Charlie nu för han sover. Skitpraktiskt att vi har den här uppgiften i studiegruppen för ingen kunde allt i morse, men alla kunde något så nu kan vi det mesta :-D Det är bra :-D

Charlie hade sin första dagisfotografering i morse, hoppas den gick bra :-) Han fick ha skjorta på sig dagen till ära :-) Tycker det är så kul att han är så med i gemenskapen trots att det inte ens gått en månad. För jag hämtade honom en dag precis när dom skulle gå från lilla till stora gården. Och direkt fattade han att han skulle gå dit och följde med dom andra :-) Tycker det känns skönt. För eftersom det är en förskola där dom har blandade grupper kan det ju lätt bli att tre-fyraåringarna tycker att Charlie är jättejobbig. Men det verkar gå bra :-) Idag fick han ett stort välkomnande av dom tjejer som redan kommit. Och direkt jag gick så kom bästisen också så det gick nog bra :-)

Nej nu ska jag dricka kaffe, äta lite kladdkaka och vänta på att klockan går. Kolla i frysen vad vi ska äta idag ska jag göra också :D

Sova

Idag har Charlie gjort allt bak-och-fram. Han vaknade klockan 5 imorse (tack älskling för jag fick sova) och var jättetrött hela förmiddagen på dagis. Han till och med höll på att somna jämnt innan lunch. Sen blev jag klar med pluggandet runt lunch så jag kunde inte hämta honom då utan fick ju vänta till halv två då han brukar ha vaknat. Bara det att han bestämde sig för att sova en extra halvtimme idag ;-) Så ja... Bak-och-fram vill jag lova ;-)

Jaja, that's life :) Imorgon är det fotografering :-) Passade på att fråga idag och det är även individuella kort :) Wiho :-D Har inga sånna kort sedan han var tre månader så det blir toppen :-D Måste bara skaffa ramar och sen leta upp det förra kortet :-) Sen ska jag komma på vilken vägg i hallen som ska vara fotovägg :-)

Bästis

Har precis lämnat Charlie på dagis och ska snart slå upp böckerna. Idag lämnade vi samtidigt som Charlies bästa vän blev lämnad, det var kul att höra att vännen tydligen pratar om Charlie heeeela tiden så mamman tyckte det var kul att äntligen få träffa den omtalade Charlie ;-) Det är kul. Han har ju inte ens gått på dagis en månad än :-) Ska bli kul sen när Charlie också börjar prata. Det kanske blir en massa prat om den killen då :-) Tycker det är kul att Charlie blir omtyckt. För han älskar ju dagis och då är det kul om han kommer in i gemenskapen och inte bara är en jobbig ettåring :-)

Urban Jungle

Om ni har en Urban Jungle liggandes så hojta till ;-) Peter vill ha en sån :-) (det är en barnvagn för er som inte har barn just nu)

Jag ger det en ärlig chans

Just nu sitter jag och läser på SverigeDemokraternas hemsida. Inte för att jag tänker rösta på dom utan för att jag lättare ska kunna förklara varför jag inte tycker om dom. Just nu räcker inte argumentet: "Nej jag tycker inte om dom". T. ex tycker jag inte om det blå blocket för jag tycker om ett välfärdssamhälle. Det är et godkänt argument. Jag ska ha godkända även gällande SD. Klickade in lite snabbt på "deras politik". Hmm.

Självklart vill dom ha begränsad invandring, det var väl därför partiet skapades?
Högre straff, ja det är väl ganska bra.

Men sen kommer vi till något jag inte tycker går ihop! Jag ska förklara nu hur dom flesta som röstar på SD tycker (efter vad jag fattat): Invandrare begår många brott. Ut med dom och så lever i ett bra land sen. Typ. Notera nu att detta är inte MINA åsikter, det är dom jag stöter på hos folk som röstar på SD. Så långt fattar jag vad dom vill, även om jag INTE håller med. Men sen vill dom ha offentliga register på dömda pedofiler. Nej men vad smart. Då kan ni lika gärna börja med att det enda straffet för en pedofil är dödsstraff. För jag skulle förklara vad dom händer.

Kalle begår pedofili (i vilken grad det nu må vara). Kalle blir utsläppt efter ett tag. Anders hittar i ett register att grannen Kalle är pedofil. Anders går till Kalle och misshandlar eller dödar honom. Vi kan inte stå och se på när det händer! Ja vi vill skydda våra barn, men till vilket pris? Visst, vi skulle ha betydligt färre pedofiler i landet, dom skulle ju ligga six feet under, men vi skulle tvingas bygga ut fängelsena. Eller SD kanske har tänkt att det ska vara lagligt att mörda en pedofil? Så nej. Jag röstar emot det förslaget. Faktiskt. trots att jag har barn.

Ja, jag röstar ju emot sverigedemokraterna överhuvudtaget. Jag skäms över att leva i ett land där det här får hända. Men inte att SD bildats. Det förstår jag väl. Det jag inte förstår är hur vi kan leva i ett land där politiker inte vågar säga vad dom anser om invandringen och ta tag i svenskarnas missnöje. Om ett enda parti tog tag i det och kom på en bättre lösning så skulle dom kanske kunna få några av SDs väljare.

För nej, idag fungerar det inte. Men att sluta ta in invandrare är inte lösningen! Vi ska stå beredda, börja med att lära våra nya medborgare svenska. När dom kan svenska så ska vi ge dom utbildning till ett yrke där det behövs anställda. Typ som en KY-utbildning. Efter ett år kanske dom kan tjäna pengar och betala skatt som vilken invånare som helst. Har dom redan en utbildning från sitt hemland, låt dom tenta av den i Sverige då, om man t. ex är läkare. Sen anser jag att det ska vara snabba puckar. En asylsökande ska ha svar inom ett halvår. Det är inte rätt att någon bor i landet 4-5 år och sen får reda på att han eller hon ska hem. Max ett halvår.

Ja, det är mina åsikter. Och jag står för dom. Jag ogillar SD och jag kommer vara ganska arg på söndag om dom kommer in i riksdagen.

Socker

Tar en minipaus i pluggandet. Har tänkt lite på det här med socker. Det är lite av en hysteri på det. Vi gör som så att om vi är på kalas så får Charlie äta av det som serveras. så ja, han har redan ätit gräddtårta, glass, bulle, kakor och smörgåstårta. Jag kan inte sitta brevid och äta tårta och låta honom tugga på en majskrok. Det funkar inte längre. Däremot har vi inget lördagsgodis eller fredagsmys ännu. Tycker det är onödigt än så länge. Vi har heller inte funderat på när vi skulle tänka oss att börja med det, men det kommer nog naturligt.

I vardagen har jag en liten prioriteringslista som går så här (exemplet kanske är att vi äter en korv ute och vad han då dricker till)
1. Vatten - finns inget socker i
2. Juice - naturligt socker
3. saft/festis/mer med socker inte sötningsmedel - tillsatt vanligt socker

Det enda som är big NONO är sötningsmedel. NEJNEJNEJ. Det får han inte. Aldrig. Och nu finns inte mjölk med i listan, men det skulle komma mellan vatten eller juice. Eller eventuellt om han inte varit på dagis skulle det komma först. Hemma ger vi inte mjölk för det får han på dagis ^^

Så ja, det är vår åsikt om socker. Eller ja, det är jag som skrivit det så det är väl min åsikt, men Peter håller med. Eller han låter i alla fall mig bestämma :-)

Plugga

Nu ska jag försöka hitta något bra ställe i den här lägenheten för att sitta och läsa. Hmm, under en filt i soffan kanske? Det var segt att gå upp i morse, men vi klarade det :-)

Längre inlägg

Nu när Charlie sover, jag har sett Biggest Loser och badat kan jag skriva mer om dagen, som var väldigt intressant.

Dagen började med att jag lämnade Charlie på dagis, gick till busstationen för att komma med bussen till Ransäter. Sen åkte busen till Ransberg, en fornminnesby utanför Ransäter. Där fick vi göra mat som förr i tiden. Ett lag fick göra bröd, ett lag te, ett lag "jaga" och tillaga kött och vår grupp fick "fiska" och sen tillaga bytet.

Vi skulle alltså bara låtsas att vi fiskade, för firren fanns redan :-) Vi skulle tillaga det på följande sätt:
Det fanns en grop nära eldstaden. I den gropen skulle vi lägga stenar som legat i elden, på dom stenarna skulle vi lägga mossa. På mossan skulle vi lägga firren som vi lindat in i näver. Sen ovanpå det la vi mossa, på mossan ännu mer varma stenar. Sen fyllde vi igen med grus så det blev tätt. I där ångades alltså fisken :-) Efter 55 minuter hade vi god fisk :-D

Sen blev det lunch inomhus innan vi åkte vidare till Ransäters hembygdsgård som är känd för sina dragspelsstämmor och att "Värmlänningarna" spelas där varje sommar. Där fick vi gå bland alla muséer som finns där. Dom handlar om lite olika saker, man fick se hur en dräng bodde osv. Även hur kläder och så ändrats under åren. Sen fick vi även testa att tillaga mjuka tunnbröd. Degen var redan färdig men vi fick kavla och så :-) Det var så gott så jag åt upp alla mina tre på en gång :-D

Sen åkte vi hem och jag hämtade en sandig Charlie som inte ville med hem. Men han fick följa med i alla fall :-D

Sååå. det var dagen :)

Snabbinlägg

Jag har åkte buss till ransäter, ångkokat en fisk i ett hål i marken, gjort mjukt tunnbröd och gått på muséum. Även hämtat en sandig Charlie som inte ville hem.

Charlie aka snattarn

Blidde ingen välling för Charlie idag. Han har nämligen väldigt långa armar. Hur går det här ihop tänker ni eller hur? jo men så här är det. Till mat idag blev det fattiga riddare. Ja, det är säkert ett mellanmål, men jag tycker det fungerar bra som mat, speciellt med tanke på att ingen av oss var så jättehungriga. Det blev några över som jag lät svalna på ett fat på diskbänken. Tio minuter innan läggdags så går Charlie ut i köket. Tillbaka till vardagsrummet kommer han med en fattigriddare i handen ;-) Självklart fick han äta upp stöldgotset, men han fick ingen välling ;-) Tror han klarar sig ändå faktiskt :-D

Vi glömmer ganska ofta bort hur långa armar han har. Här om dagen snodde han en bulle :-) Men vi är snälla och låter honom som sagt äta upp stöldgodset.

Idag när jag lämnade på dagis så tappade jag hakan. På dagis har dom en skänk. Tre lådor och två skåp. Charlie gick direkt fram och skulle öppna ena skåpet. läraren säger då något i stil med: "Där får du inte vara Charlie" och han tittar på henne, verkar tydligen förstå sin dumhet, stänger luckan och går in i lekrummet. Som sagt, jag tappade hakan. Jag menar här hemma leker han döv. Och om han "hör" så gör han tvärtemot vad man vill och skrattar.

Sluta skicka er reklam

Kära Sverigedemokraterna, att skicka er reklam till mig är slöseri på resurser. Eller ja, alla partier kan sluta skicka reklam till det här hushållet för vi vet båda vad vi ska rösta på. Hoppas Mona får chansen att styra vårt land. Så, nu vet ni vad jag röstar på :-) Däremot är jag lite ledsen över att KD är blåa, för deras familjepolitik är grejt! Men, en sånt "litet" parti får inte vara med och bestämma ändå. Då är det ju såklart mycket bättre att låta folkpartiet ta hand om skolan... Hmmm... DET enda partiet som tycker att skolor borde ha möjligheten att förbjuda burka. Alla andra partier sa att det var att skapa en lag för att ta bort ett problem som inte finns.

Nej men som sagt, socialdemokraterna kommer få min röst nästa söndag och jag kommer nog kolla på valvakan. För jag vill att dom röda vinner och jag vill att sverigedemokraterna håller sig lååååångt bort från riksdagen.

Tävling

Jag tävlar hos MansonDust om en Tröja från GladaGrodan!


Bilder (gamla)


Charlie på sitt dop. Hos gammelfarmor :-)


Men man blir lite trött av att döpas och allt ståhej så då kan ma sova på farfarsbror :-)

Fotograf är min mamma :-) Var bara tvungen att lägga in dom :-) Men dom har nästan ett år på nacken ;-)

Ojojoj

Vad gott det blev :-D Både Charlie och jag åt oss mätta (kanske t.o.m lite för mätta). Såhär gjorde jag:

Jag la fläskfilén i en form, på med matolja, lite salt (har egentligen inte salt i vår mat, men när man marinerar behöver man lite, men inte alls så mycket som man "borde"), peppar och vitlök. Lät det stå i kylskåpet ett par timmar. Sen skivade jag den och stekte. Hade jag haft en fungerande spis hade jag nog gjort den helstekt, men den stora stekpannan kan inte användas nu...

Sen blandade jag en burk creme fraiche med en förpackning (200 g) fetaost. mosade lite med gaffel, men inte helt slät, tycker om när det är lite "grynigt".

Sen använde jag mig av färdig potatisgratäng. Hade inte tid med hemmagjord när jag var ensam med Charlie. Ojojoj vad gott det blev :-) Och det tyckte Charlie med. Hur gott han tycker något är märker man i hur mycket (eller lite) som spills på golvet och nu låg knappt något på golvet :-) Gör man någon "halvgod" mat så ligger det ganska mycket på golvet ;-)

Söndagsmiddag

Idag till mat blir det:

Marinerad stekt fläskfilé med potatisgratäng och fetaoströra. Mums säger jag. Nu är det iofs tre timmar kvar tills vi ska äta, men jag läääängtar :-D öppnade frysen och kollade vad vi hade. Nej men oj då, flaskfilé har vi! Passar bättre en söndag än en tisdag så det fick det bli :-) Lite lyx måste man ju få .-)

Verkar dock som det bara blir jag och Charlie som äter när vi ska äta, men that's life :-) Peter blir nog nöjd med att han dels får det till mat, även om det är micrat och sen får han det till matlåda imorgon också :-) Förhoppningsvis räcker det till mig med :-D Till matlåda alltså ;-)

Nu ska jag dricka kaffe :-D

Duktig pojke

Jag har gjort vad man egentligen inte ska. Tagit "the easy way out" vad det gäller Charlie. Mest när det gäller hur han ska få i sig vatten. Först gav jag honom själv ur pipmugg eller flaska. Sen köpte vi den där sugrörsmuggen så han inte behövde tippa den för han förstod aldrig hur man skulle göra. Alltså den lätta vägen. Egentligen skulle man ju proppsat på att han skulle lära sig.

Men nu har han blivit sån att han vill ha kaffe han med när Peter och jag dricker det. Då har han fått en tom pipmugg utan piplocket på. Och då har han låtsasdruckit så vi förstod väl att han egentligen kunde, så nu den här helgen har vi bara erbjudit pipmugg med vatten till maten, och efter 2 minuter kunde han det. Så nu dricker han själv ur pipmugg :-) Dock bäst ur dom som har ventil så det inte kommer vatten om man inte suger. Det för att han tycker om att skaka muggen ;-)

Så nu är han jätteduktig och han är så stolt över sig själv :-D Antagligen för att jag är så glad över det :-) Så det ska jag berätta till dagispersonalen också :-) Det enda jobbiga är ju att pipmuggen blir flottig för han äter inte med bestick ännu :-) Men vi ger honom en sked eller gaffel varje måltid så det kommer nog det med :-) Innan jag blev mamma trodde jag inte man blev så glad över att ungen dricker själv ur pipmugg ;-)

Nu ska jag marinera fläskfilén inför i kväll :-D Mums ska det bli :-D

Dagen

Vi började med att åka till Alsters herrgård på höstmarknaden. Inget köptes mer än att Charlie åt en korv och Peter, Jennie och Jimmy åt en kolbulle? Aldrig hört talas om, men det är tydligen stekt fläsk med pannkakssmet gjord på en kolbädd. Sen åkte vi och handlade lite innan vi tog fika hemma hos oss. Efter att gästerna åkt hem så blev jag och Peter otroligt uttråkade så vi gjorde lite "hemmajobb" aka vardagssysslor. Sen efter maten gick vi till lekparken. Eller ja. Orrleken är faktiskt inte EN lekpark, det är typ 4 stycken. Charlie tyckte det var kul att vara själv där utan massa andra barn så han kunde traska omkring bäst han ville :-D

Sen hem, kolla lite på bolibompa innan Charlie fick hoppa i säng. Peter och jag såg på dansfeber och nu spelar han playstation.

11 september

är det imorgon. För nio år sedan flög planen in i WTC och Pentagon. Jag och en kompis var på väg till bibblan när Sven kom hem. Han sa då att två plan flygit in i World Trade Center. Jag ryckte på axlarna och gick. Vad tusan är world trade center och varför skulle jag bry mig? Väl på bibblan minns jag att det stod en man och pratade med biblotikarien om det inträffade. Till Sven hade jag ju liksom bara sagt hej och hejdå. Han hann ju aldrig berätta. Men mannen på bibblan berättade, även om det inte var till mig, om antalet döda osv. Först DÅ förstod jag.

Men! Något jag minns ännu mer inträffade 2003. Den 10 september, alltså för 7 år sedan knivhöggs Anna Lindh. Det var "större" för det fanns en TV i kafeterian man kunde se på osv.

Men fortfarande fanns det något som berörde mig ytterligare. Den 11 september 2003 dog Anna Lindh av sina skador. En psykiskt sjuk man i Arvika går då och mördar en liten flicka. Jag minns hur jag kom hem från skolan och gick in i köket. Både mamma och Sven var hemma så jag sa väl ett glatt hej. Mamma hyssar mig för hon ser på tvn. Jag ställer mig då brevid och kollar. Med både jackan och skorna på mig hör jag om mordet på flickan, som jag vill minnas hette Sabrina. Det var så "nära", bara några mil hemifrån. Och Maja var vid den tiden fyra år, så det tog extra hårt.

Jag minns dessutom hur förbannad jag var veckan som följde. Anna Lindh fick sida upp och sida ned i tidningen. Sabrina fanns väl med på en sida dagen efter mordet. I wikipedias artikel om Anna Lindh-mordet nämns hon endast med denna mening:

"Strax efter mordet knivmördades en femårig flicka av en patient från psykiatriska avdelningen på Arvika sjukhus, kort efter att denna fått höra om mordet på Lindh"

Resa?

Usch vad jag skulle vilja åka på en resa nu. Skitsamma vart den går. Bara man inte behöver diska, städa, tvätta eller laga mat. Men det får bli om ett par år. Eller ja, vi ska väl "resa" innan dess, men då är det ju Charlie som få bestämma resmålen. Eller ja, inte han, men vad han gillar. Och han är ju ganska nöjd med en tur till mariebergsskogen ;-) Åka till Mallorca och sånna saker får bli när han åtminstonde kan simma ;-) Men det blir kul när han blir ett par år så man t. ex kan åka till Astrid Lindgrens värld.

Att bli tagen av polisen är inte det värsta

Kom nu upp en tråd på familjeliv där trådstartaren undrade vad som skulle hända nu när hennes man förlorat körkortet pågrund av fortköring och han är lastbilschaffis. Det rätta från början hade väl varit att köra i rätt hastighet? Eller? Dom tar inte kortet för 5 km för fort... Min åsikt är egentligen att man ALLTID ska köra rätt hastighet (även om det är svårt att köra 80 i en vägkö, men ni fattar). För det värsta som kan hända är faktiskt inte att man blir stoppad av polisen och förlorar kortet. Det är att man krockar med en bil och dödar en hel familj.

Jag blir förbannad av att höra om alla som kör rattfulla eller för fort. Hastighetsbegränsningarna finns av en anledning. T. ex är det 30 förbi en skola eller dagis för att:
a) bromssträckan blir kortare
b) chansen att någon överlever vid en påkörning är betydligt större (även om det fortfarande är FARLIGT)

Jag bestämmer inte begränsningarna, men jag tror att dom som gör det tänker på en massa saker inte vi tänker på, hur sikten är, hur vägen är osv. Dom sätter inte en 50 gräns för att "reta gallfeber på alla". Det finns en anledning.

Så tänk på det, att bli stoppad av polisen är inte det värsta. Kör man för fort kan man döda en hel familj, göra 3 barn föräldralösa osv. Nu kanske jag är präktig eller vad som helst, men då är det så. Vad som än händer. Kom inte till mig och klaga...

Ännu mer gaaaaaaaaah!

När Charlie inte ligger däckad i soffan har han börjat med riktig testing. T. ex hur mycket måste jag skrika för att mamma ska lägga på telefonen, hur många gånger säger mamma till mig innan hon tröttnar och låter mig vara osv osv. Jag förstår att det är en del i utvecklingen och allt det där, men det värsta är när han står och skrattar åt att han inte lyssnar... Tack solstråle :P Men ja, smällar man får ta... Men ska det hålla på så här tills tvåårstrotsen är över?

GAAAAAAAAAAAAAAH!

Jag blir GALEN! Okej, så här funkar det. Man får reda på att man är gravid. Man börjar efter någon månad kolla på barnvagn. Det är en djungel så man försöker välja rätt (sen att man inser 6 månader senare att ma valde fel är en annan sak). Man pustar ut en sekund. Sen ska man ju ha ett babyskydd (första bilstolen som är flyttbar och bärbar). Också en djungel. Med eller utan bas? Passar just den modellen i bilen osv. Man väljer en och pustar ut.

Sen blir ungen 6 månader och man byter ut babyskyddet mot en bilbarnstol. Också en djungel. Man letar och letar, läser vad andra tycker, klämmer på dom osv. Man väljer en och pustar ut.

Sen när barnet är runt 1 brukar man leta efter en nya barnvagn som är lite lättare. Samma sak som första gången man köpte, det är lite krångligt. Okej, oftast vet man vad man INTE vill ha, men det är otroligt svårt ändå.

Där trodde man att det var över! Nej nej. Nu är det höst/vinterdags. Och nu ska man köpa en overall. Oj vilken djungel. Ska man ha en ballongmodell? Hur hög vattenpelare ska den ha? Vilken är prisvärd? Vilken är skit?

Hade ju tänkt att köpa Coops. Men sen förstod jag att priset ökat på den så den är bara 200 kr billigare än en bättre. Då kan man ju lika gärna köpa en bättre. Det kan ju i värsta fall vara så att man köper en billig som är skit så man tvingas köpa en dyr. Då kan man börja med den dyra... Didriksson verkar vara ett bra märke, trots att jag svurit att jag aldrig ska köpa det märket. Meeen, hur väljer man sen då? Deras ena overall har vunnit årets test, men den är inte ballongmodell som tydligen ska vara bra för mindre barn.

Har nu hittat en. Får se om det blir den. Får nog åka till en affär och klämma och känna lite på dom :-)

Okej, tänkte dela med mig av anledningen till att jag inte skulle köpa didriksson. För ett par år sedan jobbade jag på en lastbilsterminal. Min uppgift var att sortera paketen som kom. Under en veckas tid skickade didriksson en hel bil + släp varje dag! Efter att ha sett deras logga 120 000 gånger så var det ingen bra reklam för mig ;-) Iofs, man får se det postivt. Det var lätta paket :) Värre när norgebilen kom, för då kunde det vara ett litet paket som vägde 10 kg ;)

Men ja, det verkar som jag får tvingas förbi se mina tidigare erfarenheter. Och med tanke på att dom skickade så många paket så verkar dom ju sälja bra. Märken som säljer bra brukar vara bra :-)

Älskar dagis

Har jag nämnt att jag älskar Charlies dagis? Dom är väldigt bra på flera punkter:

  • Dom berättar om blöjan är nybytt eller om dom inte hunnit (blir lätt att jag råkar hämta innan bytet efter vilan)
  • Är blöjan inte bytt får man byta jämnt innan man går om man vill
  • Dom tar sig tid att berätta hur han ätit, vad han åt, vad han inte tyckte om osv.
  • Bra personal
Sen inte nog med det, dom sa till mig förra veckan att han kunde nog behöva mockasiner för han glider på golvet. Så igår bestämde jag mig för att gå och köpa det. Så jag frågade på dagis när jag hämtade plutten om det var något mer han behövde. Och i nuläget har han allt, men dom tipsade om vilka vantar som brukar fungera bäst osv. Helt underbart för mig som bortkommen förstagångsmamma!

Så jag är VERKLIGEN supernöjd med Charlies dagis.

Vart är det könsneutrala?

Skulle ha mockasiner till Charlie. Gick in på H&M för där brukar man få vad man betalar för. Det fanns pojkiga och flickiga. Dom pojkiga var antingen Spindelmannen motiv eller motiv från filmen "bilar" (otroligt att det fortfarande görs kläder och leksaker om en film som har fyra år på nacken). Jag vill inte ha sånt! Jag skulle vilja ha helröda, eller helblå, eller hel gröna osv. Jag vägrade.

Gick istället till lindex. Där kan vi snacka om lite bättre iaf. Dom jag tillslut köpte var svarta med någon katt på eller nått. Skulle inte kalla dom för flickiga eller pojkiga. Det fanns även med randig strumpa och helsvart. Mycket bättre. Fast fortfarande inte precis som jag vill ha det, men det är ju bara ett par mockasiner.

Jag ska inte vara den som är den. Jag köper pojkiga kläder till Charlie. I viss utsträckning. OCh jag köper inga rosa kläder till honom. Men hittar jag en fin röd tröja på flickavdelningen så köper jag den. På samma sätt som jag antagligen skulle kunna ge en eventuell dotter en grön tröja från pojkavdelningen. Jag blir inte arg om någon ger Charlie en tröja där det är "pojkigt" motiv, eller om någon ger honom en bil osv. Men JAG väljer att i viss utsträcking tänja på gränserna mellan pojkigt och flickigt.

pluggat och snart hämta plutten

Har gjort det sista på pluggandet nu och väntar på att klockan ska gå så jag kan hämta plutten. Just nu ligger han och vilar :P

Idag firar jag och Peter fyra år tillsammans :) tänkte dock inte på det imorse och han kommer inte hem ikväll... Så det är lite tråkigt, man ja, sånt man får ta :-D Jag är väldigt nöjd med livet som det är nu. Jag har min underbara fästman, som jag om lite mer än ett år får kalla min MAN, min underbara son, två busiga katter, går en utbildning som känns 100% rätt osv. Allt är perfekt helt enkelt :-)

Rör inte föräldraförsäkringen!

Jag ska redan nu börja med att säga att jag är inte påläst om vänsterns utspel, men lite har man ändå snappat upp. Det mesta med dagens föräldraförsäkring fungerar superbra. Det enda är att FK kanske skulle behöva ett par anställda till. För i dagensläge få föräldrarna precis lika många dagar (kommer inte ihåg hur många nu) men det är fritt fram att flytta dagarna mellan föräldrarna. Mamman kan alltså ge dagar till pappan och pappan kan ge till mamman. Valfrihet är ordet!

Däremot är det vissa dagar som är låsta till föräldrarna, kan det vara 90? Skitsmart. Men att införa en tvångsfördelning på dagarna är rent ut sagt idiotiskt. Inget barn är det andra likt och ingen familj är den andra lik. Det finns t. ex barn som vägrar annat än bröstmjölk tills dom är 9 månader. För är det så att mamman ska arbeta så måste barnet äta annan mat under dom timmarna. Alltså kan inte en mamma gå tillbaka till jobbet innan barnet äter puré och gröt mellan 7-16. Och bara för att det funkade för Lars Ohrlys fruga att pumpa och ge på flaska innebär det inte att det funkar för ALLA.

Sen kommer vi till en annan aspekt. När Peter och jag fick reda på att vi väntade barn såg ändå framtiden ganska ljus ut. Peter var fast anställd och jag skulle hinna studera klart första året. Men på nio månader hinner mycket hända och det var en berg-och-dal bana utan desslike. När Charlie sen var ett par månader så förlorade Peter jobbet. När Charlie sen var 7-8 månader fick Peter jobbet han har idag. Tänk om han sagt i april-maj, när han bara var vikarieanställd sen 2 månader tillbaka, att han skulle nu vara föräldraledig. Hur många arbetsgivare skulle tycka om det? Eller skulle dom leta upp en ny?

så låt varje familj göra som dom vill. Jag märker ändå att fler pappor är hemma med sina barn så jag tycker inte att en kvotering behövs.

Fållat gardiner och annat tjoffs

Dagen började ganska sent eftersom Charlie kom i säng sent igår. Ganska direkt började jag med hans gardiner. Stök dom och sen fållade dom med fålltejpen som följde med :) Plättlätt, fast Peter och jag har bestämt oss vad vi ska önska oss i julklapp. Strykbräde och en nytt strykjärn. Tur man kan önska sig av flera ;-) Finns ju strykbräden för 250 kr på ikea (och då är det deras dyraste). Sen finns det märkesstrykjärn från 300 kr. Så det ska vi nog lyckas få :) Även om man får önska sig av två olika :D

Symaskin skulle jag också vilja ha, men det är jag nog lite petig med så det är lika bra att köpa själv :)

Sen hängde jag upp gardinerna, blev jättebra, släpper igenom lite ljus och så :) Sen lagade jag lunch. Medan Charlie sov pratade jag med Giia i telefonen, alltid trevligt :) Speciellt är vi i liknande situation just nu ;)

Sen kom Jimmy och Jennie på besök, även om Peter och jag tyckte det var supertrevligt var Charlie nog gladast :D

Dessutom har vi lagat mat, blev korvstroganoff alá malin. Då tar man: 2/3 falukorvsring, 1 burk krossade tomater, 1 burk creme fraiche (jag tog med vitlökssmak), några nävar frysgrönsaker och en paprika. låt koka :) Färdigt :) Mumsigt blev det :) Och matlåda till både mig och Peter :-D

Nu ska jag mysa med min pojk innan han ska sova :D

Dagen

Dagen började med sovmorgon, ibland vet man att man har världens bästa son, även om alla barn så klart är lika bra! Sen fick vi sätta fart med allt vi behövde göra för Peter hade bokat in en försäljare som skulle sälja en dammsugare genom att städa en säng, soffa eller matta. Sen kom han runt halv elva. Och han åkte inte förens halv tre så min loppistur på IKEA var ju bara att ställa in... Men vi åkte iaf till IKEA och köpte lite smått och gott. T. sx gardiner till Charlies rum. Blev dessa:


Lite tråkiga kanske, men grejjen är att jag har hittat ett tyg jag vill ha som gardiner men just nu har jag inte tid och ork att sy dom så dessa är en nödlösning sålänge. Dom första gardinerna vi köpt till den här lägenheten ;-) Tänkte först köpa blå men insåg att hans rum redan kommer bli ganska blått så då blir grönt bra :D

Sen fick han även en nattlampa, mest för min skull. Tycker inte om att gå in till honom på natten när jag inte ser vart jag sätter fötterna. En sån här blev det:


Sen köpte vi även en likadan till mig eftersom jag är lite smått mörkrädd :) Skulle även kolla på deras babyvakt som det vore bra att ha ibland och flera säger att IKEA är väl värd sina pengar (250 kr). Men den var slut. Kollade även vilket mammutbord vi ska ha och det blir det blåa som jag redan skrivit om.

Efter ikea åkte vi till farmor och farfar för att hälsa på. Sen åkte vi hem igen och nu sitter vi här :-D

Och nej, vi köpte ingen dammsugare. Den var skitbra och allt det där, men sällan att jag betalar 40 000 för en dammsugare. Som Peter sa: "För dom pengarna ska den fixa guld".

Snaaaart

Snart ska jag hämta plutten på dagis, saknar honom ganska mkt faktiskt ;-) Sen ska vi leka, busa och gosa hela eftermiddagen :) Blir bra det :D Sen ikväll är det ju utgång som gäller, göttmos. Dock känns det lite jobbigt för jag har ingen att gå med och det känns lite skummt. Men ger det ett försök i alla fall. Det är ju gratis inträde så det är ju bara att gå hem om det inte blir kul. Man måste ju försöka i alla fall :D

Idag var en vanlig dag med en lektion. alltid bra att få bena upp lite saker. Men nu är det en katt som klagar värre än värst. Får se vad hon vill.

Kommundag :)

Började dagen med att åka till Uni för att tillsammans med två andra tjejer bli upphämtad av läraren för vi skulle till heden. Peter kunde inte köra mig för det passade inte med Charlies dagistid. Och läraren hade redan sagt att han skulle ta bilen och kunde skjutsa elever så då nappade jag :-)

Vi var alltså till Heden, det är där man förbränner soporna i Karlstad. Inte nog med det, dom blir till fjärrvärme också! Skitbra! Intressant dag och man blev sugen på att åka hem och sopsortera. Sen fick vi skjuts in till stan av läraren. Då åt vi på Subway innan vi skulle till stadshuset :-) där fick vi först lyssna på en tjänsteman som förklarade hur det fungerar ekonomiskt i en kommun. Sen fick vi prata med en politiker som sitter i kommunfullmäktige. Intressant att få ställa frågor direkt till någon :-)

Sen gick jag hem, hälsade på den döva katten som ska vara här över helgen, gosade lite extra med mina katter som hon försöker bossa över och sen såklart pussade jag på min son innan det var dags att göra maten. Det var riktigt roligt för Peter hade diskat han :-D Bra bra :-D

Imorgon är det bara halvdag och på kvällen blire utgång ! första gången jag ska UT sen jag och Giia var till Arena. Det märks ju att det är ett tag sedan för Arena heter numera Tempel ;-)

Sen på lördag blire IKEA för dom har loppis! :-) Bra nu när jag fått mitt busskort för då kan vi åka dit gratis :-D Peter åker gratis med barnvagnen och jag gratis med mitt kort :-D Supernice! Och då kan man ju inte handla hur mkt som helst heller ;-) Superekonomiskt :-D

Sen har jag kollat lite på nätet, när Charlie behöver overall kommer det nog bli en COOP. Dom har fått väldigt bra betyg i tester. Dom är visseligen hårdare än andra, men må så vara. Jag lägger inte ut 1700 kr på en overall när han är såhär liten... Ska kolla på skor också. Finns det inga som är billiga och bra kommer jag nog satsa på Gore-tex. För blöt om fötterna vill man inte vara. Där lägger jag hellre ned mer pengar.

Hemstudiedag

Idag är det hemstudiedag. Vi har inte fått något speciellt att göra, vi ska läsa en bok bara. Fick böckerna för ett tag sedan av Linda så jag valde en av SK böckerna att börja läsa. Som tur var valde jag den som läraren sa åt oss att börja med så jag ligger tre kapitel före. Har nu läst ännu ett och ska fortsätta.

Peter spelar TVspel och plutten är på dagis. Ska för första gången sova middag där :-)

RSS 2.0