Dagen än så länge

Gick upp tidigt imorse, typ halv sju för halv åtta går bussen härifrån. Lika bra att ta en direktbuss istället för en till stan och sen en till Uni. Det jobbiga är att nästa vecka måste jag gå upp ÄNNU tidigare för jag ska hinna göra iordning Charlie OCH lämna honom på dagis ^^ Men men, finns dom stackarna i klassen som åker från Torsby och då får gå upp runt 5. Så ja, det finns dom som har det värre.

Hade samhällskunskap på förmiddagen. Sen fick jag vänta på läraren för att kunna prata med honom om studieintyg som jag måste lämna till dagis.

Men nu är jag hemma. Egentligen ska jag väll läsa, men jag har redan läst lite i boken och jag kan läsa ikväll istället. Skulle jag läsa nu skulle jag ändå inte förstå något ;-) Så nu ska jag mysa med min pojk som inte saknat mig ;-)

Skolstart

09:22 gick bussen hemmifrån imorse till torget, sen lyckades jag hoppa på en universitetsbuss ganska direkt :-) Kom fram ganska tidigt så jag stod utanför ingången och väntade lite när Sanna kom. En tjej jag träffade första veckan första året. Hon säger att hon också ska gå samma inriktning så det var ju roligt. Att känna någon innan :-) Vi var ju trots allt inte allt för många "nya". Dom andra har ju redan gått med varandra.

Började med kursstarten som var informationsspäckad. Vi ska t. ex till Sthlm, Ransätter, Polen och skogen. Sthlm är gratis förutom boende och mat vilket jag tycker är otroligt. Ransätter lika så. Skogen med (men det kanske inte är så konstigt med att vi ska gå i skogen till vår lärares sommarstuga). Polen däremot kommer ju kosta lite, men ändå inte allt för mkt. Runt 5000 för fem dagar. Antagligen + mat då, men iaf.

Sen hade vi första "lektionen". Alltid roligt att skrapa mer på ytan gällande samhällskunskap. Man skulle allvarligt talat kunna studera det i fem år och fortfarande inte vara fullärd.

Sen fort in på Pressbyrån för att skaffa busskort. Anna hann precis gå på rast innan det var min tur :P Men vi pratade lite iaf :-) Sen åka buss hem och komma hem till varm mat med mina två älsklingar :-) Charlie hade inte saknat mig ett dugg :P skitunge :P

Peter har även hämtat Charlies regnkläder så imorgon får han med sig riktiga och slipper dom fleecefodrade. Och jag ska nu gå och lägga mig för att läsa lite tror jag :-) Imorgon går jag bara halvdag. Sen på onsdag är det inläsning hemma fet nice! :-D

Kursstart

Imorgon klockan 10:15 börjar skolan igen. Det är ca 14½ månad sedan jag var där senast. Kursslutet var exakt två veckor innan Charlie var beräknad. Var jag orolig att han skulle komma tidigt? Jajamensan. Ville jag att han inte skulle komma innan BF så jag hann vara lite ledig? Oh yes. Blev jag otålig så fort den 20:e juni passerat? Självklart.

Nu är min 14 månaders pojke halvt inskolad på dagis och jag börjar skolan. En helt ny "klass", även om det inte heter så på universitet. Man får säga "kurskamrat". Har i alla fall bara hört positiva saker om kursledaren, det är grejt!

Madlådan står i kylen, tänker inte försöka mig på att köpa från en resturang. För nu ska jag förklara för er hur det fungerar vid en kursstart.

Du ska INTE ta bilen. För det gör alla andra för dom inte vill köpa en lös biljett när det bara gäller två dagar (bor man utanför karlstad så köper man per kalendermånad. Om man inte åker buss och använder respass). Vilket resluterar i att ALLA parkeringsplatser är upptagna. Många ställer sig där man inte får = en bra vecka för parkeringsvaktbolagena. Så ja. Ta bilen.

Köp heller inte mat i resturangerna. för det gör alla andra. Vilket gör att kön är olidligt lång och du får vänta läääänge på maten. Tror även det är ganska fullt vid microvågsugnarna. Så det bästa är egentligen att ha mat som går att äta kall. För till kylskåpen kanske det inte är lika lång kö.

Men ja, jag har tagit det liiite lugnt iaf. Jag kommer ta en matlåda som behöver värmas. Det är ju lite dumt, men ja, det går på något sätt. däremot tar jag bussen (allt annat, förutom cykel och apostlahästarna, vore olagligt). Dessutom tar jag bussen som går tidigare än den jag egentligen skulle kunna ta. För man kan inte räkna med att bussen från torget kommer fram när den ska. För det är 50 pers som vill på en buss som rymmer 20. Ni fattar?

Man ska heller egentligen inte gå på bussen på torget. Bättre är att gå på vid drottninggatan eller busstationen. Men då minskar antalet avgångar. Men ja, har man chansen är det alternativet bäst. Går man på vid busstationen mitt i terminen så är man nästan garanterad en sittplats! den du! går du på vid torget är chansen en på tusen. Så ja...

Det var väl egentligen inte det jag skulle skriva om. Men ja, imorgon börjar skolan och jag ska snart sova. Peter är i extas för han ska lämna Charlie på dagis. Dessutom kommer dom få extra tid för varandra, vilket nog egentligen är det han är upprymd över :-)

Charlie och jag busade idag genom att jaga varandra i korridoren. Det var trevligt, för hela lägenheten ekade av hans gapskratt. Det är dom finaste tillfällena som finns, när man hör sitt barn skratta och man vet att det är en själv som framkallar det. På andra plats kommer hur fridfulla dom ser ut när dom sover. Inte just för att dom sover, men hur dom ser ut. Helt lugna och avslappnade.

Ja, jag lägger ned nu. lika bra. Det är ingen som orkar läsa ända hit ändå :)

dagen

Självklart är det bajskalas den dagen jag lovat Peter sovmorgon... Hmmm. Men tillslut fick jag be Peter om hjälp iaf, men sen fick han gå tillbaka till sängen :-P Gjorde snabbvarianten och duschade Charlie. Enkelt och bra. Sen åt vi lite frukost innan jag plockade i tvättmaskinen.

Klockan tio väckte jag Peter för att hinna diska innan lunchen. Sen gjorde jag lunch, blev enkelt idag, köttbullar och makaroner :-)

nu sitter han, 25 år gammal, och spelar tv-spel. Vissa växer aldrig upp ;-)

Charlie sover och jag ska nog dricka kaffe tror jag. Sista dagen innan skolan nu. Så i kväll måste jag lägga mig tidigt :-) Skönt dock att jag inte börjar förens klockan tio imorgon :-D

Myskvällar

Varför är alla myskvällar framför TVn? Tycker det nästan är lite tråkigt, både Peter och jag blir så INNE i TVn. Den mysigaste kvällen jag kan komma på är nyårsafton mellan 08-09. Jag var gravid och orkade inte ut på något partaj. Så vi satt hemma och spelade backgammon. Sånt tycker jag är mysigt. När Charlie blir äldre ska jag nog införa att vi spelar något på helgen. Om det är kort- eller brädspel spelar ingen större roll. Jag vet att det kommer bli väldigt mycket "finns i sjön". Men att bara umgås som en familj är guld värt. Som t. ex när vi var på Mariebergsskogen. på något sätt tycker jag mest om dom tillfällena då Peter OCH jag fokuserar till 100% på att Charlie ska ha det trevligt. För vi vet båda vad han tycker är roligt, men vi två har ju olika intressen.

Självklart tycker jag även om när vi fokuserar bara på varandra, men det går ju att lösa lätt med några partier kortspel :-)

sjuklingen

Ja det är ju självklart jag som är sjuk. Ligger nedbäddad i soffan (för att kunna se på tv) med massa kläder och täcke... Peter och Charlie är iväg och hjälper Tommy och Anna. JAg skulle också varit med, men jag hade inte varit till någon hjälp direkt. Orkade knappt med att handla. Även vagnen är fixad, det räckte tydligen med att skölja igenom grejjen som hjulet sitter på. Så nu kan jag låsa framhjulet till vintern (tänkte det kan vara bra när det första slasket kommer).

Handlat har vi gjort. Peter tyckte det höll på att bli dyrt, men det är ju självklart det ser dyrt ut i början. För vad är dyrt? Jo frukt, grönsaker och kött. Vart kommer man först på Willys? Jo precis, frukt, grönsaker och kött. Jag tycker iaf det blev överkomligt :-) Och då snålade vi inte. Köpte t. ex smaksatt creme fraich (kan vara gott i grytor, till salladen eller som sås till kött), fetaost och lite annat "lyx". Så nej, dyrt blev det inte. Men det såg dyrt ut för vi behövde mycket kött och inte så mycket pasta och grejjer.

Sen kom vi hem, åt lunch och sen åkte Peter som sagt. Ikväll blir det lite mys i soffan :-D Ska nog kolla lite på bröllopsplanering :-D

Karlförkylning

Usch jag är riktigt dålig nu måste jag säga. Ont i hela kroppen. Och det är vääääldigt synd om mig, precis som när en gubbe blir sjuk ;-) Ska nog gå och lägga mig nu.

På måndag börjar skolan och jag överlämnar inskolningen till Peter :-) kommer nog gå bra det med :-D Hoppas på trevligt kurskamrater :-)

Charlies rum!

Sitter och klurar på hur jag vill ha Charlies rum :-) Just nu fungerar det inte, hans leksaker ligger i bananlådor som står på golvet. Så det här tänkte jag som förvaring:


Ikea trofast förvaring. Dom backarna på bilden följer med, men sen kan jag ju byta ut dom om man vill :-) Till en början blir det nog ingen ordning i lådorna, men om ett par år kan man ju ha speciella lådor till speciella saker :-)

Vi ska egentligen få en säng av min syster men jag funderar ändå ganska mycket på den här:



Fint med lite färg :-) Och vi vill ha en "vanlig" säng, ingen växa säng :-D Ikea Kritter :)

Sen har han 3 mammutstolar, men han kommer ju behöva ett bord också. Ser ut som det blir den här färgen :


Alltså Ikea mammut (och ja, det han blivit hack i skivan ;P ) Fast jag vet inte, syrran sa även att lackborden passar bra och då finns det lite fler färger att välja mellan. Det är något jag får fundera på senare, för prio 1 är förvaringen. Han kan ändå inte sitta på dom där stolarna ännu, han ramlar av då :-P

Men ja, det blir ganska blått... Men stolarna är faktiskt mörklila och det gör något bättre :-) Jag vill egentligen ha MYCKET färg. Och inte behöver det matcha heller, det är ju ett barnrum!

Pojkkläder vs tjejkläder

Jag tycker det är väldigt indelat i barnklädesavdelningen faktiskt. Gå in på HMs webshop och tryck in pojkkläder. Ni kommer se ganska många plagg som faktiskt skulle fungera superbra på en tös. Samma om ni går in på tjejavdelningen. Jag har vissa gränser. Jag sätter inte på Charlie en hello kitty tröja förens han är såpass gammal att han kan be om den. Men jag är även emot "killkläder" som har svärd och grejjer på sig. Hur kommer det sig att tjejmokasinerna har hello kitty på sig och killmokasinerna ha spiderman? Borde inte motsvarigheten vara nalle puh? Och varför finns det inte tjejkläder med nalle puh?

Dessutom, som om detta inte vore nog, så är storlekarna olika! Ska vi redan tidigt ge barnen osunda värderingar?

Nej jag röstar för en unisex barnavdelning där kläderna hänger efter färg inte efter kön.

Sjuklingar

Charlie är sjuk. Eller ja, han verkade vara det tills igår. Men idag är det bara hostan kvar. Men eftersom han hade feber idag får han inte gå till dagis. Och det tycker jag är rätt, bättre dom är hemma och blir helt friska än att dom ska bli sjuka en andra gång. Just nu är det jag som är dålig i stället. Ont i halsen, men får hoppas en kopp the hjälper :-)

Det känns som hösten kom den här veckan också. Det gör inte mig så mycket egentligen.

Charlie snarkar värre än Peter, det gör mig ganska mycket ;-)

Peter och jag betalade räkningarna igår, det var skönt :-) Att ha det gjort och att få pengar över (mitt csn har inte kommit ännu).

Maaaaat

Fick tips av Tommy förut att jag kunde ju göra lasagne till middag. Och det tyckte jag lät som en bra idé. Men ändå inte :P så jag gjorde min egna variant :-)

Koka köttfärsås precis som du brukar. jag gjorde på ca 400 g köttfärs. Mindre om du har i morötter eller så
Istället för att lägga lasagneplattorna som man brukar så bryter du dom i bitar. Ner i en form.
Höll över köttfärsåsen.
Istället för vitsås (grundsås, bechamelsås, vad ni nu kallar den) använder du en burk creme fraich.
Rör runt allt i formen.
In i ugnen som du brukar (175 grader 30-40 min)

MUMS! Och enkelt. Det tog mig ca 15 minuter att laga maten :-) Och godast (och finast) blir det om den får stå 10-15 minuter efter du tagit ut den ur ugnen :-)

Så ja, det var receptet på Malins lasagne/lasangette!

Inskolning för vem?

I den här familjen är det inte Charlie som behöver skolas in. Det är jag. Men jag tycker faktiskt att det går väldigt bra. Och dagiset han har (ja jag slutar med att säga "rätt") verkar väldigt bra.

Såg nog rätt roligt ut idag när jag gick dit. För enligt yr.no (världens bästa vädersida) så ska det regna lite idag. Så fick ju plocka med hans regnkläder. Men jag vägrar sätta på honom det när vi ska dit då det inte regnade :P Plus att han ska äta där så tog med extrakläder ifall han spiller en massa på sig ;-) Sen hade vi inga plastpåsar hemma så jag fick ta en "shopexpresspåse" från Willys ;-)

Jaja, nu ska jag dricka kaffe :-)

Jobbig natt

Lagom till att jag la mig, vilket var precis efter jag bloggade, så vaknade Charlie. Då fick han komma in till oss. Där somnade han ganska fort. I och för sig vaknade han flera gånger inom loppet av en halvtimme, men sen sov han till fyra.

Peter skulle väcka mig vid sex, men jag tror han glömde bort det. Eller så sa jag att jag var vaken och somnade om :-P Vet inte riktigt vilket som stämmer.

Charlie ska till dagis idag. Och eftersom jag missuppfattat BVC tiden ska vi dit idag med. Funderar på att gå en promenad med Charlie så han får sova i vagnen. För jag ska hämta honom klockan 12 och vi ska vara på BVC 13:30. Så det får nog bli en promenad, annars får han bara sova en timme.

Jobbigt värre

Peter och jag är väldigt bortskämda. Charlie sover otroligt bra, och jag är medveten om att det är få förunnat. Däremot vill ni veta det negativa med det? Vi har inte en aning om hur vi får Charlie lugn när han vaknar i panik. Peter lyckades tillslut luska ut det. Man ska ha honom i famnen, sjunga för honom och lägga honom ned när han lugnat sig. Sen sitter man brevid en stund. Vill ni veta något ännu värre? Om det här händer om en månad fungerar inte det där längre ;) Han ska ha olika sorters tröst varje gång och man kommer aldrig på det.

Känns som det kommer bli en lång natt. Men Skam den som ger sig, har sagt åt Peter att han ska väcka mig vid sex. För det kommer snart vara så att jag måste gå upp då. lika bra att vänja sig. Funderar faktiskt på att lägga mig nu. Vet ju aldrig vad natten har att bjuda på.

Dag 3 fortsättning

Imorse var Charlie väldigt kinkig som sagt, och jag trodde det skulle bli bakslag. Gick och hämtade honom. Han kunde inte brytt sig mindre om att jag kom. Nej jag var inte intressant :P Sen när jag tog på honom jackan ville han inte vara med längre. Han var ju supertrött så jag förstår honom. Gick dom fem minutrarna hem. Han somnade :P Sen fick han en flaska välling, hade inte kunnat på i honom något annat. Och nu ligger han och sover :-)

Sen ska vi iväg till BVC :-) Och imorgon ska jag lämna honom klockan halv tio, göra samma som idag, vara med i fem minuter sen gå hem. Sen ska jag sitta och vänta i hallen medan han äter lunch där :-) ska nog gå jättebra :-) Sen ska jag ha med ytterkläderna imorgon så han kan följa med ut, tänkte inte på det idag. Man kan ju inte minnas allt.

Hoppas regnkläderna jag beställde kommer fort, tycker synd om honom att leka i fleecefodrat :-P

Dag 3

Jag sitter nu hemma. Telefonen alltid med mig. Min son är själv på dagis! Trodde faktiskt vi skulle få bakslag idag för han sov inte alls bra inatt och han var jättekinkig i morse. Men han fick med sig snutten, och så fort han kom in i lekrummet släppte han den och lekte på. Så efter tio minuter fick jag säga hej då och nu sitter jag här. Har satt på kaffe och shoppat regnkläder och strumpor. H&M har clubdag idag så det blev billigt och bra. Har ju helt glömt bort att man behöver regnkläder. Men det är dubbelstorlekar så jag hoppas han kan ha det till våren också. Röda fick det bli, skulle egentligen haft ett rött set och ett blått set, men dom blåa byxorna var restade. Men det är lika bra med rött, syns bättre och om dom skulle vara hela kan ett eventuellt syskon ha dom. Oavsett kön. Röd är en bra färg så sett :-) Och strumpor behövs ju ALLTID. idag kommer nog Peter hem också.

Peter blev så glad igår när Charlie pratade med honom i telefon :-) Men vad ska jag hitta på nu i en timme? :)

Mat

Oj, för första gången sen hemkunskapen gjorde jag potatismos! Och mums vad gott det blev :-) Trodde inte jag tyckte om hemmagjort potatismos, men det gjorde jag :-) Och Charlie gav det också tummen upp :-)

just nu går han runt och "dricker" ur en tom pipmugg utan pip. Vi brukar ju ge honom en sån när vi dricker kaffe för att han ska vara nöjd. Men nu hittade den iaf. Testade att fylla i vatten och det var roligt det ;-) Han kan inte dricka själv ur en pipmugg (för han fattar inte att han måste lyfta upp den) men ur en vanlig mugg går det bra :P Knepig unge :P

favoritleksaker

Igår var Charlie helt fasinerad av duplot på förskolan. Idag gick han halva tiden runt med en leksakskniv i varje hand. Sen bytte han till att ha en "kaffekopp" och en leksakssked. Han lyckades till och med få i sig bananskivor med det i händerna. Imponerad! Men det var inge roligt att försöka få honom att släppa dom ;-) Han är alltid lite ledsen när han ska gå hem :P Och här hemma fick jag kämpa för att hålla honom vaken ;-)

Imorgon ska han vara där ensam mellan 9:30-11:00 och sen torsdag är det mellan 10:00- 12:00 och fredagen blir 09:30- 12:00. Dom två dagarna ska han äta lunch där och jag ska själv välja om jag ska vara med eller inte. Jag tror hon han klarar det där själv så jag vet inte ännu. Ska höra vad personalen anser imorgon.

Dag 2

Andra dagen på inskolningen. Hann inte ens få av honom jackan innan han var i lekrummet. Jag fick sitta på en stol i köket. Och Charlie betedde sig som han alltid gått på förskolan ;-) Det enda roliga med att sitta på en stol i en timme är att alla berömmer Charlie hela tiden ;-) Dom skojjar om att vi redan tjuvinskolat honom ;-) Sen frågar dom hela tiden om vi lämnat bort honom ofta så det är det som gör det... Men så mycket har han inte varit hos barnvakt. Jag tror det är alla kalas som gjort det ;-) För är vi på kalas får vi ju knappt stöta i Charlie. Sen bryr han sig inte om vem som tar upp honom osv. Så det är det nog :) Sen fick jag beröm för att vi gett Charlie en sån fin syn på människor (?). Hur vi gjort vettefan, hoppas vi kan upprepa det till nästa barn bara ;-)

Nej men jag tror det dels är Charlies personlighet. Sen gick vi ju på babycafé och öppna förskolan rätt mycket. Sen är det nog som sagt kalsen och så som gjort det ;-) Kul är det i alla fall :-) Och imorgon ska jag lämna honom där. Så får jag pyssla hemma i typ en timme och en kvart ;-) Roligare än att sitta på en stol i alla fall :)

Snart förskolan

Ska försöka börja använda rätt ord. så snart ska vi till förskolan. Otroligt egentligen. Det är länge sedan det hette dagis, det bytte namn innan jag gick på förskolan, ändå är orden dagis, fritis och lekis inpräntade i mitt huvud. För att inte tala om låg-, mellan- och högstadiet. Och det funkar inte att utbilda sig till lärare för grunskolans tidigare år (dvs åk 1-6) och säga låg och mellanstadie. Så ja, jag försöker vänja mig! :)

Fångarna på fortet <3

Ser på det på tvn nu. Och när man ser på det så känns det som att man åkt in i en tidskapsel. Det är samma fort (tror jag), det ser ut som samma kortväxta personer (vad är egentligen den rätta benämningen, "får" man säga dvärgar eller är det kränkande?), samma programledare och samma goda råd från Gunde. UNDERBART!

Dock känner jag att det är alltid samma personer som ställer upp på allt det här. Bara ta grejjen att av dom 8 tävlande idag så var väl typ fyra stycken med i superstars förra året. Jävla upprepning hela tiden. Är det svenska avdankade idrottsmän och kvinnor som levt upp sina pengar dom försökt spara genom att "bo" i Monacco som nu försöker få mer eller?

Väskmani

Jag: Jag vill ha en Louis Vitton väska.
Peter: Men skulle du inte köpa en sån?
Jag: Nej, det är en Ed Hardy jag ska köpa
Peter: Men hur många väskor ska du ha egentligen?
Jag: Ja, får jag en louis vitton väska ska jag inte köpa någon mer innan den är trasig
Peter: Köp den!
Jag: Det har vi inte råd med. Vet du hur mkt den kostar eller?
Peter: Skiter jag i!
Jag: Den kostar runt 14 000
Peter: OCH DU KLAGAR PÅ ATT JAG DRICKER KAFFE!

första dagen avklarad

Första dagen avklarad som sagt. Oj vad han sket fullkomligt i mig. Typ som: "Jaha mamma, är du också här?". Tyvärr slog han sig lite, men sånt händer.

Fick med mig massa papper hem att fylla i. T. ex telefonnummer och så. Sen fick vi även med ett släktträd att fylla i för portfolion. Då märks det vad dåligt man känner sig sambo :P Fast ändå inte.
Jag: Peter, vad heter din morfar?
Peter: Anders. Det är därför jag heter det i mellannamn.
Jag: Ja just det ja... Vad hette din farmor då?
Peter: Anna, det var därför vi hade det som mellannamn om det skulle bli en tjej.
Jag: Ja just det ja...
(namnen är inte rätt. Vissa saker behöver inte hela sverige veta ;) )

Så ja, jag hade kunnat om jag tänkt ;) däremot har jag inte en blek om vad min morfar hette. Lite lustigt. Nu ska jag dricka kaffe! :)

Dagis

Nu är det snart dags. ska göra iordning mig själv och Charlie, sen drar vi till dagis. Vet inte om det är för min skull eller Charlies skull dom har inskolning ;) Jag har svårt att fatta det här! Min lilla pojke, gå på dagis?! Jag vet att han kommer trivas men jag då? Frågan är bara hur nästa vecka kommer bli... För då är det Peter som ska ha hand om det... Charlie blir jätteledsen varje gång Peter går... Beror ju antagligen på att han går oftare än mig, men hur ska det gå? Kanske blir han distraherad av alla leksaker och kompisar :-)

Tycker det verkar som ett bra dagis iaf, har läst lite om det och dom har blandade grupper. alltså är det inte bara 1-2 åringar på en avdelning osv. Då får dom små barnen någon att lära sig av, och dom stora barnen får vara förebilder. Visst, det kanske är så att femåringarna inte hinner lära sig allt, men va fan, det är inte så länge sedan som förskolan inte var pedagogisk. Det finns nog fördelar och nackdelar med allt :-)

Verkligheten hinner ikapp

Usch har nästan panik. Imorgon är första inskolningsdagen på Charlies dagis. Nästa vecka börjar jag skolan... Har börjat tjuvläsa en bok och det är nog lika bra det för den boken kommer ta evigheter. Jag förstår inte vad jag läser! Jag läser ett stycke i taget och sammanfattar med egna ord i ett block. Så när det är dags för den boken får jag ta fram blocket istället :-) Intressant bok trots allt. Handlar om politik :)

Imorgon åker Peter till norrland, så jag blir nog ganska själv den här veckan. Tur jag har världens bästa sällskap=en stöning unge på nästan 14 månader.

Idag var vi ju till mamma på kalas. Trevligt var det, mormor (min alltså) och morbror var där också. Blir inte att man ses så ofta så det är alltid lika kul när man väl ses. Charlie var glad för det serverades ju smörgåstårta :-) ungen är galen i smörgåstårta. På något sätt, jag misstänker att (min) mamma gav honom den ena när han åt och sen knyckte väl den andra, fick han två skedar som han inte släppte på tre timmar. Tydligen är dom skedarna bättre än våra ;)

Charlie hade det som sagt väldigt trevligt, och jag med :-) Mamma och syrran i samma rum leder oftast till otroligt roligt ;) Och nu fanns morbror också som hjälpte till att höja stämningen. Det tar nog ca 20 år innan man verkligen uppskattar sin familj :-)

Nej, nu ska jag sätta mig och skriva Charlies schema :)

modell för en dag

Igår var jag och Anna iväg på Modell för en dag med Model Lab. Vi kom in till stan ganska tidigt, en timme för tidigt. På stan hade dom vad jag tyckte var en stor häst, men det var tydligen nästan en ponny enligt anna :P Den hade iaf stora hovar. Det var någon värmlänsk matmarknad eller något. Alltid lika kul när man ser getosten från Högboda :)

Vi åt en varsin baugette innan vi begav oss bort mot Statshotellet. Lite tråkigt var det för vi fick vänta två timmar på att bli sminkade. Sen rullade det på fort. Men dom hade sagt att det skulle ta fyra timmar och det tog precis fyra timmar! :) När vi såg prislistan var vi inte sugna på att köpa bilderna längre... 550 kr per bild var lite väl saftigt. Visst, jag förstår att det kostar osv, men det passade inte min plånbok. Och som Anna sa om bilderna: "Dom var väl fina, men jag gråter inte över att jag inte kan köpa dom". Men en kul upplevelse var det och hade jag haft pengar hade jag nog köpt 2-3 bilder :)

Sen åkte vi hem till Tommy där min sambo och son var. Charlie brydde sig dock föga om att jag kom. ALLA andra var intressanta. Men det blir väl så, han är med mig hela dagarna...

Idag ska vi på kalas :-) Mamma som fyller år.

Inköpt och klart!

Började dagen med en fika på stan med Linda. Hon lämnade lite kurslitteratur och sen fikade vi som sagt :-) Hon var ju sugen på att se Charlie IRL ;) Det är ju inte så ofta man kommer ut så när man väl gör det är det skönt :-) Sen köpte jag gummistövlar till Charlie. Och en textilpenna, så hans stövlar är redan märkta och klara för dagisstart :-) Vågar inte märka något mer innan starten för jag vill veta hur dom vill ha det. Ska det stå förnamn, efternamn (vilket vore smidigast då han garanterat är den enda på dagis med sitt efternamn) eller initialer? Så ja, det får vänta till måndag :-) Men pennan är införskaffad i alla fall.

Sen har jag beställt en kalender :-) Blev en från personligalmenacka.se med bild på Charlie både på fram och baksida :-) Sen kunde man välja till att man kunde ha en "förskoleruta". Där man kan skriva vilken tid barnet ska hämtas och lämnas på förskolan :-) Skitbra! :)

Uppgradering av byrå

Jag trodde vi hade en bra storlek på byrå. Tydligen inte. Charlie har en hel låda full med byxor, och då ligger ändå många par i tvätten. Tur att några par kommer hamna i ombyteslådan på dagis ;-)

Blev lite smått irriterad idag på jobbiga människor. När jag blir irriterad så vill jag göra något (plocka, diska osv). Så jag satte mig och gick igenom Charlies byrå. Insåg att den blev rätt tom och tyckte det var knepigt då vi får massa kläder hela tiden. Så gick in i garderoben och kollade. Aha, där stod en kasse med storlek 86 kläder. Charlie hade ju 74/80 när jag gick igenom kläderna från Anna och Lukas. så helt plötsligt hade han massa kläder :-) Det enda jag "behöver" köpa är lite fler t-shirtar. Speciellt med tanke på att dom är ju lite tunnare och slits lite fortare.

Men har sagt till Peter att han ska stoppa mig om jag vill köpa fler byxor ;-) Och långärmade har han nog en perfekt mängd av :)

Ganska härligt, Charlie har en full byrå och vi har inte betalat mycket för det :-) Skönt när man får kläder av nära och kära. Sen att dom har liknande stil som man själv är ju inte så dumt det heller :-)

Regn

Jag tror det regnar nu. Vilket gör att man kan ju inte leka i lekparken. Däremot skulle man ju kunna gå till en öppen förskola :-) Men vi får se.

Jag blir förvånad på Charlie varje dag. Förut pratade han bara vid vissa tillfällen, nu pratar han non-stop. Men men, nått ska han väl få från mamma :D

Tjipp och välkommen till Hajk

Jag vet inte ett dugg vad jag vill skriva egentligen. sista lediga veckan med Charlie så jag försöker för allt i världen att göra den bra. Vi leker i lekparken, har varit till mariebergsskogen osv. Och det är superduper kul :-) Jag förstod inte innan jag blev mamma hur stolt man kunde bli för minsta lilla. Vill nästan gråta glädjetårar när han lär sig hur man går över en tröskel (just nu så håller han sig i karmen eller kryper över tröskeln), hela jag blir varm när jag ser hur duktig han blivit på att gå i skor osv. vad han än gör är jag stolt. Det är otroligt faktiskt.

Imorgon vet jag inte vad det blir. Lite orrleken kanske. Finns inte så mkt annat roligt att hitta på. Och han tycker ju det är väldigt roligt där :-) Sen gosa hemma och läsa böcker fungerar det med :-)

På lördag ska jag på "modell för en dag". Tydligen finns det två olika företag som ringer runt. Dels Model Lab (dom som ringt till mig) och sen "modellfotograferna". Dom som ringt mig verkar vara vettigare än det andra. Även om man sen inte vill köpa bilderna eller så, så räcker det med att jag fått komma ut lite. Jag var noga med att fråga flertalet gånger att det verkligen var gratis om man valde att inte köpa bilderna. Och det sa hon.

Nej nu ska jag nog snart sova :-)

Good day!

Idag har vi varit till lekparken, Charlie briljerar med hur bra han är på att gå i skor :-) Sen kom min storebror för att hjälpa mig med datorn. Hade ju fått virus. Det ena viruset såg ut som ett virusskydd. Han lyckades iaf få till att han installerade ett virusskydd och det hittade sen 6(!) trojaner. Jaja, ska man få virus så ska man väl få det ordentligt, eller vad säger ni?

Nu ligger Charlie och sover i alla fall. Får se vad vi hittar på för skojj imorgon. Kanske lekparken (alltså Orrleken) igen. Det är roligare nu när han tycker det är roligt :-) Sen är det så nära så om han skulle bli gnällig är vi hemma på tre minuter :-)

På fredag när barnbidraget kommer ska vi gå till stan och köpa gummistövlar. Har totalt glömt bort att det kan behövas när man går på dagis ;-) Sen får jag nog köpa en textilpenna också så jag kan märka hans kläder :-) Sen ska han nog få en egen ryggsäck att ha till dagis. Med tanke på att han fortfarande kryper mycket ute så behöver han nog ha 2-3 par byxor om dagen t. ex. får se vad dom säger på dagis när vi kommer dit på måndag. Tänk att han blivit så stor nu...

Han gör något otroligt sött nu (iofs är det mesta han gör sött). Jag sätter mig på golvet och sträcker ut armarna och säger: "får mamma en kram?" och då nästan kastar han sig i mina armar :-) Otroligt sött :-) Hela han är söt :-)

klippte honom som sagt idag och huvudet ser faktiskt rakare ut. Inte helt perfekt ännu, men åt rätt håll! Håll tummarna för att det fortsätter :-)

Sen gillade jag storebrors kommentar när han skulle åka:
Jag: Tack för hjälpen, det hade jag aldrig klarat själv.
Han: Nej.

Jag tror han känner mig :P

Så e de!

Bröllopsbloggen har blivit lite lidande nu på senaste men jag har inte tid att planera just nu (därför vi bokat ett datum så långt fram, så man ska ha tid att inte ha tid). Vill ni kolla in den iaf finns det en länk i min länklista.

något konstigt har hänt med mig. otroligt konstigt är det. Jag diskar stup i kvarten! Och vad skönt det är! idag har jag diskat efter frukosten och efter lunchen och det tar typ 10 min per gång. Så det tar lite längre tid sammanlagt men det är inte jobbigt. Får se hur länge det fortsätter.

Charlie ligger och sover plutten. Vi har precis klippt hans hår. Jajamensan, det har vi. Ni får säga vad ni vill men så är det. Vi resonerade som så att håret kommer bli för långt under vintern. Då är det bättre att kapa det nu och sen slippa klippa i vinter (för det blir ju en jäkla omställning om man helt plötsligt inte har hår när det är -10 grader ute).

Det är typ vad som hänt idag.

Dagen

Idag fick jag sova ända till klockan 9 för Peter var hemma och väntade på att bli inringd. Alltid skönt med sovmorgon. Peter blev aldrig inringd så det var en hemmadag för honom idag. Jag fixade lunch till oss allihopa och pysslade med disken under tiden (jag har ett system när jag diskar, don't ask). Sen när vi ätit fick Peter lägga honom när jag diskade (innan hade jag bara sorterat den). Sen tog jag och Peter det lugnt medan Charlie sov.

Sen när Charlie vaknade gjorde vi oss i ordning för att gå till Mariebergsskogen. Vi började med att se på alla djuren. Tydligen ger man inte längra nappen till grisarna, nu är det en stor kanin i den hagen istället. Charlie tyckte underlaterna var intressantast. Men den ena illern tyckte Charlie var väldigt intressant :-)

Sen fick han leka lite i sandlådan innan vi gick hem igen :-) Sen blev det en lugnt kväll. Först blev det mat och sen lite gos och bokläsning innan han skulle sova :-)

Igår fick jag på något sätt virus i min dator. Det är ett virus som ser ut som ett virusprogram men som blockerar allt annat. Min kära broder ska komma och titta på den imorgon. Men jag vet inte hur jag fått viruset... Det går ju tydligen virus på FB, men jag har inte försökt installera någon unlike knapp eller sett bilder på en tatuering. Så ja...

konversation med Charlie

Charlie går glatt mot ena änden av soffan där katten ligger. Jag vet vad han försöker med.
Jag: Nej, var snäll mot katten
Charlie: adadododod (typ) vilket kan betyda: Men bara klappa lite?
går närmare
Jag: Inte dra katten i pälsen
Charlie: adododododo vilken kan betyda: Men mamma, bara lite?

Och så här fortsätter det. Dock hann katten rymma. Vilket tur, för jag tror inte Charlie förstod ett ord av mig. eller ja, han förstod mer än jag förstod av honom antagligen. Men han är riktigt duktig på att ha en dialog nu, även om jag inte förstår mycket :P När jag hämtade honom när han vaknat efter lunchvilan var det som att han försökte berätta för mig om vad han drömt. Sötunge.

Diskmaskin

Jag bor i en lägenhet med knepigt kök. Yes, så är det. T. ex så måste spisen vara 70 cm. Visste ni att man kan ta sjukt mycket extra betalt för dom 10 cm? Det kan man. Sen har vi tänkt att byta ut ett skåp mot en diskmaskin. Visste ni att det bara finns två mått på diskmaskiner? Jopp, så är det. 45 och 60. Visste ni att våra stommar är 40? Jajamensan så är det. Funderade läääänge på det där. mina lösningar då var:

* skita i diskmaskin
* bänkdiskmaskin
* Kan man ställa diskmaskinen i hallen?

Som ni ser, inga roliga lösningar. Men sen kom jag på det. den "stommen" vi tänkt byta ut var brevid diskhon. Där finns ett skåp som vi inte har något i. Ovanpå skåpet är en låda vi inte har något i. Men på andra sidan diskhon finns det precis samma uppsättning. Och det är i "slutet" av köket vilket gör att vi kan ställa en diskmaskin där så sticker den ut ca 2 cm. Jag kan leva med dom två cm faktiskt. För jag är inte ett dugg sugen på att bygga om köket. Faktiskt.

I den här lägenheten vill jag inte göra mycket. Tapetsera vardagsrummet. Tapetsera sovrummet. Tapetsera hallen. Sen är jag nöjd. Mer än så har jag inte lust med. För tanken är ju att vi en dag ska flytta till hus. Och där är ju tanken att vi ska bo tills vi är för gamla för att ta hand om oss. Då vill jag hellre lägga ned krutet där. Se till att det är rätt golv för oss, rätt färg och rätt utformning på köket. Men just nu känner jag att i den här lägenheten vill jag bara bo ett tag. För när vi skaffar hus kommer det nog finnas minst ett renoveringsprojekt hela tiden i några års tid. Peter tror inte det kommer bli så, men jag litar inte på honom ;P

Gröt bland annat

Charlie har nu gått på mjölkfri diet typ en halv vecka. Idag var bajset som det ska. Vet dock inte om det beror på den mjölkfria dieten eller om det är att det "gett med sig" nu. Om jag fattat rätt så ska vi köra mjölkfritt i två veckor för att sedan "provocera". Alltså ge honom en liten mängd mjölk och se om han blir dålig i magen. Blir han det då är han allergisk.

Vällingen tog slut igår kväll så jag fick köpa ny idag. Tänkte då även köpa gröt. Jo eller hur? Att mjölkfritt är dyrt, det vet jag. Jag har fattat det. Men jag betalar inte 30-40 spänn för 10 portioner gröt. Nu äter han bara gröt ibland så då får han ta mig tusan få hemmagjord havregrynsgröt. Kanske även köpa hem så man kan göra mannagrynsgröt (för det verkar alla tycka är så gott?). För så här är det. Ger man gröt varje dag är den man köper bättre då den är berikad med olika vitaminer (även järn har jag för mig). Ger man dock bara en gång i veckan eller ännu mer sällan kan man lika gärna göra egen. Och hur jobbigt är det egentligen?

Nej, nu ska jag göra kaffe minsan!

Nu drar det ihop sig

om en vecka börjar Charlie skolas in på dagis! Måste ringa till dagis sen om dom vill att man ska komma på något möte eller så innan. Plus att jag kan lämna in preliminärt schema nu om dom vill...

Och om två veckor börjar jag skolan! Oj då! Ska gå in sen på csns hemsida och lämna studieförsäkran så jag får csn-bidraget samma dag som jag börjar skolan. Inte för det spelar någon roll... Den här månaden får jag nästan lika mycket pengar som Peter eftersom jag får mammapengen i förtid (man får från den 21-20) och sen får man csn i förtid och man får lite extra iom att man börjar terminen (man får extra i agusti och i  januari och så får man mindre i juni och december).

Men iaf, nu är det sista veckan! Ska försöka göra så mycket som möjligt av det, leka i lekparken och gå till mariebergsskogen och allt det där. Sen mycket myyyyys.

Honung

En fråga jag ibland får är: "Malin, varför står det honung i badrummet?" och jag tänkte besvara den.

Har ni någon gång köpt hand-eller kroppstvål med honung i? Skippa tvålen, köp honung. Honung är djuprengörande så det passar till acne. Så anledningen till att det står honung i badrummet är att jag använder det som ansiktstvätt. Nu är det ingen bra reklam för honungen att man ska utvärdera på min hy om det fungerar eller ej för jag tvättar varje dag i ca 1 vecka, sen glömmer jag bort mig, tvättar inte på 1 vecka och sen tvättar jag ibland. Så ja, ni förstår :P

Jag har läst lite om det här med naturlig rengöring. Det som är bra är att du kan köpa allt på ICA eller Konsum. Som tvål kan du använda honung, eller olja (ricinolja blandat med t. ex solrosolja). Sen om du behöver smörja in dig finns det många olika vegetabiliska oljor att välja mellan (oliv, palm osv. Som jag fattat det kan du välja fritt). Behöver du ett ansiktsvatten så finns det: ÄppelCiderVinäger (ÄCV). Behövde du gå någon annanstans än ICA? Eller ja, ska du använda dig av ricinolja får du väl gå till apoteket också... Men det är slut med dyra krämer och tvålar. Det mesta har du redan i skafferiet!

Läser mer HÄR. Superbra blogg (nu länkar jag er direkt till "no poo"kategorin, men ni kan ju kolla in resten också!)

Ny blogg

Jag har en ny blogg. Men inte så det sättet ni tänker nu. Den här kommer leva vidare, men jag har skapat en ny blogg nu med ett ganska viktigt ämne. Nämligen en bröllopsblogg. Klicka HÄR för att komma till den!

Lunch utan skrik

Ja, idag fick jag äntligen i Charlie lunch utan skrik. Just nu "mutar" jag i honom mat (nej man behöver inte muta i avfallskvarnen mat) genom att göra mat jag vet han tycker om och i lagoma bitar så han kan plocka själv. dock blir det lite ovarierat för tillfället... Igår fick han kyckling och pommes, idag fick han stekt hamburgare och pommes. Men ja, han plockar inte i sig makaroner för dom är inte värda besväret. Jag skulle inte ens vilja se honom försöka plocka ris eller couscous. Så ja, pommes blir det. Vi har inte köpt potatis ännu annars hade man ju kunnat ge kokt potatis.

Kollade lite för skojs skull igår, jag började lite smått med mjölkfritt och tänkte att pommes kan ju inte vara mjölkfritt då vi köpt dom billigaste. Kollade innehållsförteckningen: Potatis och palmolja. Så det fick han ju äta ^^ Det är ju inte kolhydraterna som blir lidande av mjölkfri kost, det är ju mer att man inte kan köpa "färdigt" protein.

Nu har vi i alla fall kört mjölkfritt sen efter lunch igår. Så ett dygn. Inga skrikattacker ännu. Vilket tyder på att är det en allergi så är det inte gluten i alla fall för det är det i hans välling. Jag vet egentligen inte vad jag vill med det här inlägget förutom att jag är glad över att Charlie ätit sig mätt i ett dygn nu ^^ Så lite som han går upp i vikt har han inte "råd" att ta av reserverna. Så ja. Jag är nöjd just nu ^^

Ett gott skratt

Behöver ni ett gott skratt så rekomenderar jag google. Sök på: ANOF + familjeliv. Där får ni bland annat läsa om:
* Svan är en bra vän och det är inga fel i att ha Svan hemma (ja, man skriver Svan som ett namn enligt anof)
* Rostad lök är dyrt men müsli ser nästan likadant ut och är billigare
* Man kan bli avstängd från sin mataffär om man tar för lång tid på sig att laga sin skottkärra

På tal om inget alls, efter inrådan av BVC ska vi nu försöka kolla vad det kan vara Charlie reagerar på. Därför kör vi mjölkfritt. Pommes och kyckling ger inga problem.

kan inte sova...

andra natten i rad jag inte kan somna. Vet inte vad det är men jobbigt är det... Vet inte om det är för att jag oroar mig för Charlies mage eller om det helt enkelt är för mycket nu... Charlie dålig i magen, snart skoldags, dagisinskolning osv osv.

hoppas bvc har en tid till oss snarast. eller åtminstonde goda råd till oss.

vad tusan betyder det här?

Charlie har ju ätit dåligt hela dagen. Så till middag gjorde jag "ren" mat. Alltså inget gluten eller mjölk för att se om han åt mer då. Oh ja, en och en halv portion. Plus att maten blev lite senare än vanligt så bara 45 minuter efter dricker han tre fjärdedelar av en vällingflaska. jaja. mat fick han i sig iaf. Eftersom jag inte fick tag på bvc köpte jag mjölkfri välling för att se om det blir bättre... Så ja. det spörs.

Duktiga killen

Charlie vägrade att äta. Då behövdes det hem lite saker, köpte babyjuice så han får i sig mycket vätska, lättdryck för den är åtminstonde inte så söt (sen är iaf den från hemköp helt utan sötningsmedel, alltså bara socker) och något gott att knapra på. Så han fick lite kakor. Ja, det finns nyttigare saker att äta, men hittade inga majskrokar och i kakor finns ju liiiite energi i alla fall.

När vi kom hem så fick han testa att krypa upp för trappen. Jag gick så klart bakom, men efter fem minuter så var vi innanför dörren och jag hade inte lyft honom mer än ur vagnen ned på golvet.

En man i blå trikåer stoppade mig på torget och tyckte att kärnkraft var skit så jag skrev på en namnlista. Jävlar vad jobbigt det är att försöka fokusera på vad någon säger när han har en blå stor hatt på sig och blåa trikåer.

Jävlar vad smart eller inte!

Skulle ju ringa BVC idag. Redan igår kväll kollade jag telefontiden på hemsidan. Klockan tio skulle den börja. Satt nu idag och väntade på att klockan skulle bli tio. Möts av: Denna veckan är min telefontid 9-9:30. Nej men vad roligt. Visste jag det? Nej. Lämnade ett meddelande iaf, får hoppas hon ringer upp. Vårdcentralen på skoghall hade inte fått några provsvar ännu, men jag orkar inte vänta på det så jag tar kontakt med BVC iaf.

Tankar som snurrar

Förlåt alla stackars bloggläsare för mitt tjat. Men jag känner nästan ångest nu... iom att han gallskrikit så idag tycker jag det verkar som en allergi (ja jag ska ringa BVC imorgon) och då finns typ bara tre alternativ. Charlie äter en normal dag:
* smörgås eller välling till frukost. Beror på dagsformen
* Lunch (burk)
* ev mellis (har blivit svårt att få ihonom mellis så vi brukar inte ge det så ofta)
* Middag (lagad eller burk beroende på tid)
* välling till kvällen

Alltså det som han utsätts för så "regelbundet" som han skulle reagera på så starkt är mjölk (finns ju i brödet ibland och i vällingen), gluten (finns i allt han äter typ) och tomat (för tydligen ska det vara tomat i varenda jävla barnmatsburk). Kan ju alltid hoppas på tomat...

Får se vad BVC säger imorgon... Men jag ser ju ett liv framför mig där jag antingen får leva på laktosfri kost eller potatis och ris...

Dagen

Imorse gick Peter upp med Charlie. Jag har haft ont i huvudet i flera dagar på grund av vätskebrist men fick bukt med det igår men vaknade samtidigt som Peter och Charlie av "vattenhuvudvärk". Så det var ju bara att gå upp och dricka vatten och det gav med sig. Peter hade dock inte haft det lika bra för han fick ta en bajsbombblöja. Iaf. Allt var bra då. Men sen, en timme innan lunchdags bara gallskrek Charlie. Misstänker att det var gaser men inget fungerade så tillslut la jag honom i sängen. Tystnaden kom redan när jag gick IN i sovrummet med honom. Kanon. Tyst bebis brukar ju betyda nöjd bebis.

Peter skulle börja jobba efter lunch så vi tog det lite lugnt. Sen skulle vi dricka kaffe och äta smörgåsar, då vaknade Charlie så han fick också sin lunch. Han ville dock bara ha sin lunch på smörgås. Antagligen för att vi åt det. Så vi la på hans mat på en smörgås och gav honom. Bara han äter är min tanke.

Peter åker och jobbar, efter ett tag kommer gallskriket igen. Testar samma sak igen, lägger honom i sängen. Vet dock inte om han somnade men han blev tyst. Sen direkt efter maten nu kom samma gallskrik igen. Den här gången "dög" jag i alla fall. Och ett bad var tydligen också roligt. Men han ville inte ha mycket av maten så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Nu börjar det ju peka åt gluten eller laktosintollerans. Ska ringa BVC imorgon då läkaren på VC sa att just allergitjoffs tar man genom BVC.

Så här sitter jag: idag har jag ätit två smörgåsar och druckit två koppar kaffe (och vatten så klart). Jag kan inte äta nu för då vill Charlie ha. Vad gör man då? Jo, en halvtimme innan läggdags (alltså om ca en kvart) ställer man in en kycklingfilé på en ugnsform, fyller på med frysgrönsaker och pommes. in i ugnen 30 min. där har ni min middag, som jag kommer avnjuta runt 19 tiden. Tänk på mig då :-) (föresten är det där ett superbra tips till alla där ute. Förberedelserna för maten är 5 minuter. Skitbra med sjuka eller kinkiga barn. När Charlie hade feber för några månader sedan levde jag på det och lökringar) Nästan lika snabbt som pizza ^^

Right back at ya!

Skrev ju förut att allt verkar så bra med Charlie förutom själva blöjorna. Tar tillbaka det. nu skriker han tills han får lägga sig i sängen. Känner INTE igen honom. Nu är han trött eller nått... Medtagen kanske? Och Peter började jobba nu vid lunch så jag är själv dessutom. Men nu sover plutten i alla fall. Vet inte om det är magen eller trötthet... vatten dricker han iaf mängder. Det är bra!

modell för en dag!

Peter (!) blev uppringd av ett företag som ville erbjuda sin tjänst "modell för en dag" gratis. Peter räckte ganska fort fram telefonen till mig ^^ Så den 21:e ska jag till statshotellet och bli fotad tillsammans med en kompis och det verkar som jag hittat en nu ^^ Vi ska ha med egna kläder men dom kommer sminka oss och så ^^ Så tar dom kort och sen får man välja om man vill köpa några eller inte :) Så själva fotograferingen är gratis i alla fall ^^ Ska bli sååå kul att få komma iväg ^^, Får se om det blir några fina bilder eller inte bara ^^

Intet nytt

Charlies mage är precis som vanligt... För ja, efter 2 månader så är det väl vanligt. Bajs bajs bajs. Får se vad provet visar. Skulle ringa i slutet av veckan så.

Mina misstankar är:
* Bakterie i magen
* Glutenintollerant
* Laktosintollerant (eller mjölkproteinallergi)
* annan allergi
* Eller oförklarlig barndiarré

Tyvär stämmer INGET riktigt in. Förutom bakterie då. För skulle han vara gluten eller laktosintollerant skulle han vara gasig och gnällig över magen. Skulle han ha någon annan födoämnesallergi skulle han ju fått röda prickar runt munnen. Så ja, jag vet inte ett dugg. Men som sagt, vi får se provet. Visar det inget får jag ringa till BVC och be om att få komma in för att prata om ifall det kan vara en allergi. Man ska ju kunna göra pricktest eller så kanske det finns något annat test. Jag är glad att bollen är i rullning i alla fall...

Vi har haft tur i alla fall, han har blivit röd i rumpan en enda gång under 2 månader. Iofs, nu är det ju lätt att byta blöjan i rätt sekund för just nu är det direkt efter han äter.

Önskelista!

Kan börja med: På vårdcentralen så kollade dom öronen och halsen på Charlie. Inga fel. Sen lyssnade hon på hjärta och lungor och det var heller inga fel. Magen kändes också bra så nu idag ska vi lämna in ett avföringsprov för att dom ska kolla om han bär på en bakterie. Annars kan det beror på en allergi. Men det skulle jag i såfall prata med BVC om.

Jag har gjort en liten önskelista, jag vet att ingen som läser bloggen kommer att ge mig detta men jag ville ändå formulera den i ord:
* Ny spis. Vi har TVÅ fungerande plattor. Tyvärr blir det väldigt dyrt då vår spis måste vara låg och bred.
* Diskmaskin. Den ska vara smal och låg också lite krångligt :P Men ja, spis är prio 1.

Vi börjar så än så länge :P

Sjuklingen

Nu är Charlie inte så sjuk längre, men vi har ju fortfarande problem med hans mage. som vi haft sedan den 7:e juni. Och sjukvårdsrådgivningen sa ju till oss att kontakta VC nu idag. Så då gjorde jag det. Men tyvärr kunde han inte få komma till Gripen eftersom han inte är skriven där ännu. så vi testade att ringa till Skoghall och dit var han välkommen. Om en timme ska vi vara där och träffa en läkare som förhoppningsvis ska ta reda på vad problemet är. För första gången sa någon faktiskt "Det låter ju som att någon borde kolla på er son". Och det lät nästan som peronen tyckte att han skulle blivit kollad för läääänge sedan, men vad ska jag göra? Jag har följt vad alla har sagt till mig. Kanske skulle man ha ljugit lite och sagt att det är svårt att få i honom vätska? Kanske hade vi fått träffa en läkare tidigare då? Det verkar ju inte som att ärlighet varar längst just i det här fallet.

Så nu ska vi snart åka till skoghall. Sen ska vi till gripen och lämna in papper. Tycker ju egentligen att han automatiskt borde blivit skriven där med tanke på att han är skriven på BVC där, men jaja.

Religon och respekt

Finns en tråd på familjeliv där det diskuteras om hurvida en muslim ska gå in i kyrkan på ett dop eller inte. En kompis till trådstartaren har alltså bjudit in en muslimsk barndomsvän på dop/bröllop som inte ville gå in i kyrkan utan bara var med på festen. Många anser detta vara väldigt respektlöst. Är det inte lika respektlöst att begära att någon som har en annan religion att gå in i kyrkan? Jag är inte helt säker på att jag skulle vilja gå in i en moskée eller synagoga eftersom jag är troende kristen. Det har inget att göra med att jag tycker illa om muslimer eller judar. Jag har inget emot någon pågrund av en annan religon, men det skulle kännas skumt för mig att medverka på en gudstjänst där jag inte tror på innehållet. Jag vet att det är samma gud, men ändå inte.

Men eftersom jag själv inte kan tänka mig att göra det skulle jag ALDRIG begära av någon annan att göra det. Heller skulle jag inte begära att en ateist skulle medverka. Min värld kretsar kring Charlie, mig själv, Peter och resten av min familj. Men jag är vuxen nog att förstå att det inte är så att ALLAS värld kretsar kring Charlie eller mig. Därför skulle jag vara tillräckligt glad över att någon skulle komma på festen.

Det finns något som kallas "bridezilla", det borde nog finnas något som kallas "childzilla" också för den delen. Om alla bara förstod att vi alla har olika centrum av världen så skulle allt vara enkelt :-)

Hur tusan ska man rösta?

För första gången i mitt liv får jag rösta i riksdagsvalet. Och hur tusan ska man rösta då? Jag vet att jag ska rösta rött, men vilket av partierna? Usch vad jobbigt det blev. Jag har alltid hållt på VP så man kanske borde fortsätta med det? Men jag vet inte om jag tycker om Lars Ohrly. Vet iofs inte om jag tycker om Mona Sahlin heller. Usch vad jobbigt det blev... Men jag kommer inte rösta blått, inte på MP och inte på sverige demokraterna eller piratpartiet. Heller inte blankt. Så ja, jag har två val. socialdemokraterna eller vänsterpartiet. Funderar på att gå ned till torget när det börjar närma sig och prata med dom i valstugorna. Eller så borde jag köra på VP eftersom man aldrig ska tro på vallöften.

Dagen till ända

Sambon är inte hemma än, men vad gör det? Efter en vecka tätt inpå varandra är det faktiskt lite skönt. Charlie höll på att somna sittandes på golvet vid 18-tiden. INTE tillåtet. Försökte hålla honom vaken. Då ringde mamma och sa att hon ville ha kaffe. Sa till Charlie: Nu kommer mormor. Då följde han med i köket och kollade på när jag gjorde kaffe, sen tyckte han att vi skulle vara i hallen. Han satt där och pratade med mig en massa. Det var verkligen som att han väntade på mormor. Och när mormor kom fick hon ett väldigt välkomnande. Han satt i hennes knä och åt lite bulle (till en febrig unge är all "mat" bra mat!) och var super gosig. Sen ner på golvet, gå några steg, vända och gå tillbaka för att gosa in sig i benet på mormor. Så jag tror minsann han saknat henne :-)

Men nu sover han plutten. Febern är inte lika hög idag som igår, men han är ibland märkbart påverkad. Men sen har han ju sina stunder då han är PRECIS som vanligt också ;) Man får vara lite dålig när man har diarre och feber. På tal om det, jag har bytt EN enda blöja idag med bara kiss. Och då har jag ändå bytt ofta. Roligt värre :P Men vad gör man inte för sin lilla prins? :)

vad bjuder dagen på?

Ja, vad bjuder dagen på ? Den som det visste. Blir en lugn dag förutom att vi ska till apoteket för att köpa mer alvedon. Tar det efter lunch.

Hade en trevlig dag igår, hela balkongen ekade av skratt då vi nästan hade ett "sthlm live" här ;-) Iaf en kille som nog passat där :P Charlie verkar bättre i magen så det var väl lika bra att vi inte tog upp akutläkarnas tid. Men på måndag ska jag till VC med honom, så är det bara.

Maten igår blev gott, fick till och med Tommy att äta kokta morötter ;)

Hmm

Det blir nog inget dop för Charlie imorgon. Han verkar inte allt för pigg. Även om det vore kul att vara med så är jag ju mamma nu. Vilket betyder att jag måste sätta Charlies behov först. Och han skulle nog inte må bra av att gå på dop. Pappa får åka själv han, det går det med.

Min mamma sa en gång: "Gud ger en inte mer än man klarar av" eller något sånt. Väldigt klokt sagt. Men stämmer det så har gud inte höga tankar om mig. Jag har förstått, för väldigt länge sedan, att jag har en relativt lätt och enkel pojke att göra med. Det enda som varit ett problem är att få i honom vätska, men det blev bättre nu med den nya pipmuggen. Jag kan aldrig säga till någon som har det jobbigt med sömnen eller så "Jag vet hur det känns". Peter och jag har haft otroligt tur. Och det är nog bra det eftersom jag är mycket själv.

Jävla sjukvård

Har precis haft telefonen mot örat i 20 minuter för att komma fram till sjukvårdsrådgivningen. 15 minuter av dom var i kö. Sen kommer dom fram till att Charlie behöver minsan inte kollas.

För att göra en historia kort: Charlie har haft lös avföring i 1½ månad. Ingen har brytt sig. Det är ju HEEELT normalt. Men jag skulle höra av mig med en gång om det blev slemmigt. Jaha, nu är det slemmigt och han bajsar efter varje gång han ätit. Men det är ju fortfarande ingen fara. Inte ska han ta upp läkarnas dyrbara tid. Ska det vara såhär nu i 1½ månad till så blir jag ta mig fan förbanad.

Det är så viktigt att man ska höra av sig si och så. t. ex om febern hållt i sig mer än 5 dagar, om diarrén hållt i sig i 3 veckor och om man har slem i avföringen. Men sen när det kommer till kritan så är det inte så jävla viktigt. Iofs förstår jag väl sjukvårdsrådgivningen i detta fallet, men jag är så trött på alla vårdcentraler. Fick ju sitta i telefon i 20 minuter för att få hostmedicin till Charlie. Pratade ju med gripen efter att Charlie haft diarré i 3 veckor. Frågan jag får är: "Mår han bra i övrigt?" Ja, så bra man kan... Och då var det inte viktigt längre... Sjukvårdsrådgivningen sätter upp riktlinjer som sen inte hålls...

Jaja, vi skulle ringa VC på måndag. Tror ni dom kommer bry sig ett dugg?

Lagar mat

nja, om man nu kan kalla det lagar men jaja :P Blir rotfrukter i ugn. En köpt blandning. Det är massa olika saker i, palsternacka, morötter och purjo t. ex. Sen var den tydligen basilika och timjankryddad om jag inte minns fel. Gott låter det i alla fall. Hade i lite grönsaksblandning också :-) Till det blir det kotletter och sås ^^ Fredagsmiddag ftw!

Charlie har feber. Kunde ju inte komma mer lägligt... Det är dop för lillkusin imorgon. Men vi har pratat med faster och så länge som Charlie orkar med får han komma. Skitbra. För han verkar inte sjuk, bara feber. Men vi får se vad resten av dagen och natten bjuder på. Kanske får jag bli hemma med Charlie, det visar sig. Nu sitter han med snutten och ser på tv. Inte världens bästa lösning, men han gnäller inte i alla fall :P

Söndagen

Söndagen var en riktig slappardag. Dom stora pojkarna gick och hämtade paket. Thor vägrade sova lunch när Charlie gjorde det så han väckte Charlie. Då tyckte han det passade bra att sova ;) Lite jobbigt var det :P

Giias pappa och hans fru kom och skulle äta födelsedagsmiddag. Grillspett vart det :-) Mums. Alla andra fick tårta till efterätt men jag fick någon röd kopp ;) något mousseaktigt :-)

Sen åkte dom hem och vi skulle testa Giias nya sällskapsspel "Besserwisser". Hon vann. Sen som vanligt, tack och god natt ;)

Dagarna hos iida skriver jag om när jag orkat lägga in bilderna på datorn :D

Lördagen

Innan lunch på lördagen hände typ inget alls. Vi åt vår frukost, kollade barnen när dom lekte osv. Däremot, lagom till att prinsarna somnat så kom Thors mormor och hon skulle köra mig och Giia till babyland. Eller ja, hon skulle med för att alla inte fick plats i Peters bil och det blev för jobbigt att ta bussen. För nu skulle vi äntligen till leklanden.

Så vi åkte till babyland, som giia sa låg vägg i vägg med leklandet vi skulle till. Notera ännu en gång, lita inte på henne och avstånd. Vägg i vägg är 2,5 km att köra. I alla fall. Där hittade jag min sittdyna till vagnen:


Så den köpte jag. Sen åkte vi till Leklandet där pojkarna väntade. In och busade lite. Insåg ganska fort att Charlie var för liten egentligen så han lekte mest i en inhägnad med lite plasthus och så. Där släppte det på riktigt. Då gick han hur mycket som helst och för varje steg så såg man hur glad han var.

Sen åkte jag, giia, giias mamma och Thor till Willys och handlade ingredienser till tacos medan pojkarna gjorde iordning köttfärsen. Sen blev det tacos till middag. Ungarna somnade, vi spelade sällskapsspel. Tack och god natt.

Fredagen

Efter torsdag kommer fredag. Dagen började med att Giia kollade blocket och hittade en vagn hon ville ha till rätt pris en liten bit bort (redan här bör alla lära sig att Giia är inte bra på avstånd). Så efter frukost och så traskade vi iväg för att kolla på vagnen. Hon skulle ha den. Medan Giia kollade på den så lekte Peter och jag med pojkarna i lekparken.



Charlie tog även sina premiärsteg ute med sandaler på :-)

Sen tillbaka till Billy och Giia. Då blev det lite bråttom med två hungrande ungar så det fick bli BK. Inte alls nyttigt, men vi gav ju ialla fall Charlie vatten istället för dricka :-D

SEN kom vi tillbaka till lägenheten. Då somnade prinsarna och vi slappade :-) Sen när dom vaknat var det meningen att vi skulle åka till ett lekland, men Giia ville hellre "pimpa" sin nya vagn så vi tog bussen till Barnens hus. Däremot hittade Giia inget att pimpa sin vagn med men hon köpte ett tältset till ungarna. Jag och Peter däremot hittade en bricka till Charlies vagn. Alltså en sån man sätter så han kan ha dryck på eller nått. Detta för att han annars lutar sig fram och försöker träffa varukorgen. extra bra var att jag hade 200 kr att spendera på BH så den kostade oss bara 100 kr :-D funderade först på en bumperbar (en "stång") men den kändes lite ranglig.

Tillbaka "hem" igen. Starta grillen ;) Äta mat. Billy kom hem. Sällskapsspel spelades. Tack och godnatt ^^

Hemma igen

Ja, nu är vi hemma från semestern. Härligt har det varit men det har varit jobbigt också så nu är det gott att vara hemma :) Lägger upp flera olika inlägg för annars blir det jobbigt att läsa.

Förra torsdagen 8:10 åkte vi från Karlstad. egentligen tjugo minuter försent, men det var Charlies fel. Han valde att bajsa fem sekunder innan vi gick utanför dörren. Meeen, tur det och inte i bilen ^^

Behöver ju kanske inte säga mycket om bilturen. Vi åkte på en stor väg, även kallad E18. Sen kom vi fram. Ja, efter ett stopp på McDonalds för varsin Cheeseburgare (charlie fick en vanlig utan cheese). När vi kom till huvudstaden så sovlilla Thor. Men Charlie kunde leka bra i alla fall :-) Sen vaknade prinsen och vi begav oss ned till centrum för att handla lite. Giia fyndade en luftmadrass som blev vår säng under helgen.

Sen fick Peter sköta elgrillen. Flintastek till dom vuxna och korv till dom små. Efter ett tag kom även Billy hem. Efter att ungarna somnat gjorde vi som "back in the days", sällskapsspelen kom fram :-) Sen var det god natt.

Charlie sov lite oroligt och vid 4 tiden fick han lägga sig mellan oss.

Det var torsdagen det :-)

RSS 2.0