Uppdate

jag sov gott i natt. Riktigt gott faktiskt. Så det så. Sen kom mamma, sven, maja och mattias på besök idag så det var skojj. Vi gjorde något vi aldrig gjort tidigare jag och Peter. Vi vaknade klockan nio och klockan sex satte vi på TVn för första gången. så länge utan att se på TV har det inte gått på lääääänge.

Charlies tredje tand är på G. man ser den men man känner den inte. Det är lite jobbigt med han och hans tänder för sist såg man inte alls att dom var påväg utan en dag stack det bara upp en tand. Nu för en gångs skull såg jag att den fanns under tandköttet.

Nej, nu göra sig redo för sängen :-)

sängen

sängen kallar på mig. Min säng tycker om mig så mkt att den vill att jag ska ligga kvar hela dagen. Dock är inte min sambo och son helt övertygade av detta. Det är jobbigt att gå upp när Peter är hemma. När det bara är jag och Charlie vet jag att jag MÅSTE upp, någon måste byta hans blöja, ge honom frukost osv. Men när Peter är hemma kan ju faktiskt han vara denna någon så då är det tufft att gå upp. Men idag kom jag faktiskt upp, gick raka vägen till duschen och där stod jag och piggnade till. Sover ju verkligen inte bra så jag har ett väldans morgonhumör. I alla fall när jag vaknar av en väckaklocka, som idag.

Vi åt lite frukost, drack lite kaffe och sådär innan vi åkte till Willys och handlade. Peter skulle även möta sin far på Swedol två stenkast bort så han lämnade mig och Charlie på Willys. Såg väldigt kul ut när jag hade en barnvagn och en kundvagn. Som tur var så var vi vid slutet ungefär när Peter gick så jag drog barnvagnen fem meter fram, sen fort till kundvagnen, körde fram den samtidigt som jag hade järnkoll på barnvagnen. Gick tillslut. Sen kom Peter tillbaka, då gav vi Charlie lite mellis innan vi åkte till Swedol alla tre.

Sen åkte vi hem igen, packade upp alla varor, städade, diskade och allt det där innan vi begav oss till Sunne för födelsedagsfirande. Det var trevligt, tyvärr fick jag magknip halvvägs in i firandet. Sen åkte vi hem igen, Charlie sov från sunne till Ilanda, trots detta kunde han somna i kväll.

Nu sitter jag här och bara önskar att jag också kunde komma på varför jag sover dåligt. Peter har lärt sig att han sover bra om köksdörren är stängd. så är det min tur nu? Jag vet snart inte vad jag tar mig till...

Förövrigt har Charlie fått tid på gripen till veckan. Dom ska kolla på hans huvud som är jämnt bara liiiite snett. Eller ganska mycket. Hoppas vi får rätsida på det för jag vill verkligen inte att han ska ha problem med det senare i livet. Tänk om han får för sig att raka av sig allt hår, det blir ju inte allt för snyggt med ett snett huvud.

Jaja, nu ska jag sova. Nattnatt.

trött

Dags för sängen nu tror jag. Charlie är inne i en jobbig period just för tillfället. Gnäll gnäll och åter gnäll. Det går ju an, men man blir så trött efteråt.

Skulle storhandlat med Peter var för trött så vi tar det imorgon innan kalaset = tidigt morgon.

Vi har båda lite problem med att somna nu för tiden. Vi ligger och vrider och vänder oss bägge två. För min del handlar det nog om att jag aktiverar mig för lite på dagen att jag inte är trött nog. Men Peter är ju aktiv osv, så jag vet inte. Och det kan ju knappast vara årstiden...

Nej som sagt, sängen kallar mitt namn.

HAHA

Var inne på¨fejjan nyss. Finns tydligen en grupp som heter "obama förstörde neger och president". Kortspelet alltså. Lite skrattretande. Jag måste erkänna, jag har inget emot andra kulturer över huvudtaget. Jag har inget emot invandrare. Meeen jag har spelat det kortspelet. Nu känner jag mig väldigt dubbelmoral. Jag skulle vilja att dom kom på ett nytt namn på det. För det är ett roligt spel. Men namnet är kränkande.

Hoppas nu alla förstår att jag är sån där människa som inte försöker ha några fördommar. Jag är för invandring, jag är för homoäktenskap, jag har inget emot varje sig transvestiter eller transexuella. Jag tycker att alla människor är lika mycket värda.

Eller ja, det är också en lögn. Jag avskyr misshandlare (varesig det är barnmisshandel, kvinnomisshandel, manmisshandel, djurmisshandel osv), våldtäksmän/kvinnor, pedofiler osv osv. Fast dom är ju fortfarande människor och bör behandlas som det. Nu blev det flummigt.

Öhm...

Ja, vad skriver man här då. charlie har inte varit på sitt bästa humör idag. Han kan verkligen inte vara själv såvida han inte distraheras med något. Så extremt att han inte ens ville somna, antagligen för att han vet att han vaknar i sängen. Nu låter jag väldigt elak, men det var väldigt avslappnande när han somnade för natten. synd bara att Peter inte hann säga godnatt. Och han kommer ju åka så tidigt imorgon att han inte hinner säga god morgon heller. Faaaaaast, det kanske innebär att jag får mer "semester" i helgen.

Skulle ha storhandlat idag men det hanns inte med. Får ta det på lördag innan kalaset eller på söndag efter besöket. Var iväg och handlade det viktigaste iaf. Mat till charlie och en kladdkaka till oss (läs:mig). Så vi klarar oss :-) Jag är bara jävligt trött på makaroner :-P Men imorgon blir det riiiiiiiiiiis. Fint avbrott.

annars har dagen sett ut typ såhär:
* charlie vaknar
* charlie får välling
* Byta blöja
* gosa i sängen innan vi går upp
* jag får frukost
* tandborstning
* Charlie sover
* Charlie vaknar
* Charlie äter
* charlie leker
* Charlie sover

Ahh, ni fattar eller? Öhm, ja dagen har handlat mkt om Charlie. Men han är mitt fokus nu när jag är själv. Jag ska ensam hålla koll på allt. Har han bajsat? när åt han senast? är det dags för sova? Därför hinner jag för tillfället inte fokusera på mig själv. får ta det senare :-P

Ja, nu ska jag väl sluta skriva här. Men jag har ett tillägg. Världens sämsta uppfinning är korad (av mig alltså): Askkopp man fäster på barnvagnen. Ja, jag ska inte vara pretto och säga att jag är bäst i världen för ja, jag röker. Men aldrig med Charlie i närheten. Balkongdörren stänger vi till noggrant. Är vi ute och går båda två och den ena röker så är det den som inte har barnvagnen och den som röker går x antal steg före eller efter beroende på hur vinden ligger. Ja, nu har jag varit tillräckligt fördömmande :-D

Om mig

Tänkte ta en sammanfattning om mig.

* Jag är en tråkig förstagångsmamma. Just nu kretsar mitt liv runt Charlie och Peter. Och katterna.
* Innan jag blev mamma läste jag på universitetet. Första året på lärarutbildningen. Så nu till hösten ska jag tillbaka dit för dom sista 2½ åren. Jag har förstått att det kommer bli jobbigt, men det ordnar sig alltid.
* Jag är ett FarmVille freak. Jag är en sån där utan liv. Knepigt det där, jag som har fullt upp om dagarna har inget liv? Ojdå.
* Jag hatar att göra allting som handlar om hushållsarbete. Därför får jag alltid diska stora berg och laga mat fort för jag är vrålhungrig. Fast om jag är på bra humör och har mycket tid älskar jag att testa olika matidéer. Inte alltid till Peters stora glädje, men han äter och ser glad ut.
* Sen jag blev mamma har jag börjat värdera familjen mycket mer. Och jag träffar dom inte alls så mycket som jag skulle vilja, detta trots att dom flesta bor nästgårds ;-)
* Jag har en massa syskon, och några syskonbarn. Dessutom har Peter lite familj han också. Det är två månader på året vi inte firar födelsedagar. Flest är det i juni. Maj kommer tvåa. Mycket tårta blir det.
* Jag hatar nappflaskor. Miljarder delar att diska.
* Jag är bra på att vara efterklok, desto sämre på att tänka efter före.
* Jag bor med min sambo i en två i skoghall. Kunde jag skulle jag flytta på en gång. Med Peter och Charlie alltså. Världens sämsta planlösning och vi är två stycken personer med för mkt möbler. Måste man ha en soffa? Kan man inte sitta på kuddar? Dessutom tyckte han som byggde det här huset om dörrar. Gärna i olika storlekar.

Ja, det var väl lite om mig.

Mätt

Nu är jag mätt, blev köttbullar kokta i krossade tomater med makaroner. Skräll. Om en halvtimme ska Charlie äta, har gett upp att äta samtidigt som honom. Han har förövrigt komma på en ny sak. Han fick vara med i köket och då var det jättekul att dra i lådorna. Men han får inte upp dom än för att gåstolen blockerar dem. Och den han skulle kunna få upp är det bara skärbrädor i alla fall. Funderar på att köpa stänkskydd. Lite jobbigt att stå och laga mat med en stol framför spisen (så han inte ska ta sig fram och få stänk eller bränna sig).

Sju månader

Idag blir vår lillplutt sju månader. Om bara en halvtimme är det på minuten till och med :-) så jag vet vad jag gjorde för sju månader sedan :-)

Mamma och pappa älskar dig förevigt lillplutt

check check check

Diskat? Check
lagat mat? Check
lagt Charlie? Check
betalat räkningar? Check

Nu är det bara att gå ut med soporna samt att månadshandla kvar inom den närmsta framtiden. eller, ja, ut med soporna går man ju oftare än en gång i månaden :-P Men ja...

har haft huvudvärk hela dagen och jag är anti läkemedel. Vet inte varför. enda gången jag knaprat dom utan att bry mig var efter förlossningen. Kan ju bero på att jag inte kunde gå annars. typ. Och huvudvärk blir inte bättre av en Charlie som upptäcker sin röst. Det kommer ett "hjälp någon överfaller mig" skrik minst en gång i timmen. Men nu har han kommit på att han kan ändra stämma. Roligt att höra på :-) Och han "pratar" mkt mer, även om du nu bara är vokalläten. Jag misstänker att eftersom han är liiiiite sen grovmotoritiskt att han kommer kanske bli tidigare med talet. För så fort någon pratar ska han höras. Punkt slut :-P Förra veckan på babycaféet så pratade han så mkt och så högt att han skrämde en tjej. Kanske inte det bästa, men man får se allt positivt :-)

Rättelse blandannat.

får börja med att rätta mitt föregående inlägg. Ja, vi månadshandlar ibland/oftast för 1200 kr. eller någonstans runtikring. Men då hade vi redan makaroner, ris och sånt hemma. Så vad vi hanslade var sånt som man behöver till kolhydraterna. t. ex köttfärs, krossade tomater, falukorv osv osv. 3-4 gånger om året behöver vi handla för ca 2000-2500, det är när basvarorna är slut. Men emellan det så hamnar vi mellan 1200-1500 i månaden. Men då ska även tilläggas att vi fått välja bort något som jag gärna skulle vilja ha på middagsbordet. GRÖNSAKER.

I alla fall. Så det så.

Tänkte diskutera något annat. För andra gången är nu en man gravid. Klicka HÄR för att läsa om det. läser överallt om folk som tycker det är fel osv osv. I mina ögon tycker jag inte det är det. Vad jag däremot kan ifrågasätta är hur vida man är en man om man fortfarande har kvinnliga könsorgan. Men det är som sagt en annan diskution. Men om dom nu kan bli gravida, varför ska dom inte få bli det? Man kan inte neka någon att bli förälder, förutom att vissa som vill adoptera får avslag, även det en helt annan diskution. Men man kan inte säga till en fertil människa att "Du får inte bli gravid". Man kan råda dom att inte bli det pågrund av olika orsaker, och det finns säkert fall där dom blir ifråntagna barnet efter födseln, men man kan aldrig säga nej.

Sen kanske man kan tycka synd om barnet osv, men det är ju bara synd om barnet för att folk tycker att det är fel. Om alla istället kunde tollerara att homosexuella gifter sig och skaffar barn så är det inte synd om barnen. Om alla bara kunde inse att det är lika rätt att vara kille och vara ihop med en kille som om han skulle vara ihop med en tjej skulle barnen sällan vara utanför. Det är vad jag tycker i alla fall.

Fattig?

Läste precis om en på familjeliv som anser att dom är fattiga för att dom får 23 000 i månaden. Ursäkta att jag skrattar lite, men det är ca 10 000 mer än vad vi ska klara oss på. Nu ville ju trådstartaren inte riktigt berätta vart alla pengar gick, men jag tror det var att 5000 gick till mat och hygien och 5 000 till hyra. Efter att ha betalat alla räkningar hade dom kvar 9 000 och det skulle räcka till mat och bensin. Ursäkta att jag skrattar lite till...

Hur tusan handlar man mat för 5 000 i månaden? Vi storhandlar för runt 1200 i månaden. Då köper vi allt i köttväg vi ska ha och fryser in, vi köper storpack med pasta och ris osv. Sen kan man ju inte köpa mjölk, grädde, potatis osv för en hel månad frammåt så det småhandlar vi ju. Tur att vi har nära till ICA så vi inte behöver lägga bensinpengar på det.

Vår matkostnad kan tyckas vara låg, men då får jag poängtera att vi har fått strunta i grönsaker, frukt finns bara hemma för Charlies mellanmål osv. Denna månaden ska vi försöka spara ännu mer genom att köpa linser och sånt.

Allt handlar om levnadsstandard. Vi har fortfarande råd med en godispåse. alla fem i det här hushållet är mätta varje månad. Varken Peter eller jag har någonsin hamnat hos kronofogden, vi har knappt fått en påminnelse ens.

Så tyvärr, jag förstår inte hur man kan säga: "Vi har 23 000 kr per månad och vi klarar oss inte". Det är vad jag och Peter hade när jag gick i skolan och då levde vi ett fint liv. Vi är snart tillbaka dit igen. Bara man vill går allt. Det är mitt bästa råd faktiskt. Men man kanske inte kan gå på bio varje månad, äta på resturang en gång i veckan, köpa uteluncher varje dag osv. Men man kan sitta framför tv'n och mysa med en skål med popcorn, man kan laga samma mat som serverar på resturang fast billigare och så kan man göra matlådor.

sen

Sen uppdatering. I lördags var vi ju till Tommy och Anna för att spela lite Wii. Billy var där också. Det var skoj, alla vann någon gång. Jag slog bland annat billy i svärd :-) Och tommy i 100-pins bowling. Sen resten är vi tysta om :-) God mat fick vi dessutom, tre rätterns skulle jag vilja kalla det.

Förrätt:
Pannbiff med potatisgratäng
Varmrätt:
Fruktsallad med grädde (jag och Charlie delade, jag tig all frukt utom bananen för den delade jag med mig med :-) Och ingen grädde heller)
Efterrätt:
Godis och Chips

Sen åt Peter och Anna chokladpuddig också.

Igår var en slappardag. Men Peter kom på att han var sugen på pizza så jag fick offra mig att gå och köpa jäst så jag gjorde pizza. Det var gott, gjorde dessutom för mkt så därför har vi nu lite i frysen :-) han gav mig dessutom denna inköpslistan:
godis
godis
godis
godis
godis
mjölk
jäst
ost
godis
godis
godis

Så han fick liiiite godis.

Nu testar vi något nytt. Att ge Charlie fruktburkar för det är så jobbigt att göra just mellanmålen. Maten går ju an, men att skala, riva och allt möjligt är lite tråkigt. Päron/mango var iaf ingen favvis.

Hårdträning

Nu väntar vi på att Charlie ska sova, sen ska vi hårdträna på Wii :-P Vi ska ta dom imorgon :-)

Charlie har dessutom blivit en mkt bestämd ung herre. Han blev förbannad på Jennies snöre i tröjan här och dagen för att det inte ville lossna och han skriker tills han får som han vill. Verkligen superkul :-P

Vink vink

Charlie har lärt sig att vinka, stora pojken :-) Han är ungen som får mitt hjärta att slå dubbla slag :-) Men nu tror jag att han antingen har ont i magen eller det är en tand på väg för han är verkligen inte sig själv. Om man tar och gör en gnällighetsskala brukar han liggar på en 1:a. finns knappt något gnäll. Han säger knappt ens till när han är hungrig osv. Men idag har han legat på en 4:a. Men nu är han lugn igen :) nu är han tillbaka på 1:an.

God morgon

Ja nu är det god morgon. Fick sovmorgon idag. Har dessutom ätit lite frukost :-) Nu ska jag nog ta en tur till duschen. Sen ska katterna ha medicin också. Tjoho!

Illamående

Ja här sitter jag illamående. Är glad att jag redan ätit. Satt lite på familjeliv som jag brukar och får se en länk som jag klickar på, helt oventandes. Tänker inte ge er länken för det är ingen som vill se det i alla fall. I alla fall, alla vet ju att Robinson Robban fått en son, Tiger. Alla vet också att denna man inte är som alla andra. Lilla Tiger har dessutom en blogg, och där fanns (finns inte längre) en bild på när han naken blir duschad i diskhon. Inte nog med det, det är en stark stråle som nästan träffar honom i ögat. Jag kan inte ens föreställa mig hur han skrek, eller hur han försökte skika med bara fick massa vatten i munnen.

Jag lägger mig sällan i hur andra sköter sina barn. Jag skrattar mest åt frågor som "Tvättar ni av vid varje blöjbyte eller bara vid bajs", jag bryr mig inte om man använder våtservetter eller torra tvättlappar. Jag bryr mig inte om man BADAR ungen i en balja eller i diskhon. Som sagt, jag tror att alla gör vad dom tycker är bäst för sina barn och lyckas i 99,9 % av fallen. Men tyvärr, Robinson Robban är en del av dom 0,1%.

Andra hittar även andra fel i bloggen men jag tänker inte gå djupare in på det. Men just bilden på hur man spolar ett barn under kranen, nej det får mig att vilja springa till toaletten. Om ni verkligen måste se bilden, klicka här. Men som sagt, jag varnar och jag önskar att jag inte sett den.

Risgrynsgröt

En fråga på familjeliv om hurvida man kan äta risgrynsgröt till middag. Jag skulle aldrig göra det eftersom jag inte äter gröt, men skulle jag tycka om det skulle man kunna äta det till middag. För alltså, kan folk äta pannkakor till middag kan man äta gröt. Okej att man inte kan äta gröt varje dag, men om man äter det en gång i månaden är det ju ingen fara. Och som någon svarade, om man äter en smörgås med ett proteinigt pålägg så är det ju utmärkt. Jag tror iaf det är bättre än en portion frysmat.

Till mat tycker jag bara det är den personliga smaken som sätter stopp. Visst, man ska äta två lagade mål mat dagligen, men gröt är ju typ också lagad... Jag har ibland ätit smörgås till mat och det är INTE bra :-P

En sked till mamma

Idag har jag testat något jag aldrig testat förut. Äta samtidigt. Tidigare har vi ätit före charlie eller efter Charlie. Men nej, idag har jag ätit samtidigt. Gick över förväntan. En sked till mamma, en klunk vatten till Charlie, en sked till Charlie, en sked till mamma osv. Det enda som var jobbigt var att hålla iordning på byttorna :-P Smörgås går väldigt lätt att äta samtidigt, för han ska ju tugga på länge att jag hinner med en halv smörgås innan jag får ge honom en ny minibit :-P

Men läsa får jag inte göra. Såvida jag inte läser det jag läser högt för Charlie. Då går det bra :-)

Hmmm

Nu har jag diskat allt (fick ta det i två omgångar då ryggen inte klarade allt) och varit till ICA och köpt frukt. Så det så.

Kastrering

Ja här går ämnena till sexuellt frustrerad till brist på sexlust. Diesel blev kastrerad idag (tack Jennie som ställde upp och skjutsade oss). Man får ett papper när man hämtar katten att man ska släppa ut dom i ett mörkt och lugnt rum, dom kommer lägga sig och sova i lugn och ro osv... HAHA. Inte med mina katter. Dom ska vara mitt i allt när dom är nykastrerade. Jag ställer alltid ifrån mig transportburen i sovrummet, öppnar den och går därifrån så får katten själv bestämma vad den vill göra. Det är vad mamma har lärt mig :-) Såvida det inte är första gången man tar hem dom för då ställer vi transportburen vid kattlådan. Maten hittar dom själva men kattlådan är bra att visa.

Men i alla fall. Turbo när han kom från veterinären skulle vara i samma rum som oss hela tiden. Sen la han sig iofs och sov i mitt knä :-P Diesel var typ likadan. Det första han gjorde var att vinglade ut ur buren och gned sig mot mitt ben (det har den katten inte gjort på flera veckor!). Men nu verkar han vara sig själv igen i alla fall. diesel alltså.

Pömsig?

Efter att ha läst hos i Tommys blogg om ett pömsigt badskum eller vad det nu var blev jag väldigt nyfiken att en gång för alla få reda på vad det där jävla ordet betyder. Pömsig! Jag har tidigare använt ordet som "trött" men någon berättade för mig att det betydde "sexuellt utmattad". kommer inte ihåg vem nu, men någon sa det. Och har därför alltid trott det.

Hur gör man för att få fram rätt svar då? Jo i min värld finns det en checklista
1. kolla wikipedia.se
2. googla
3. har man inte redan fått reda på det får man väl ringa 118 100 eller nått

i alla fall, på wikipedia finns ordet inte med. På google får man däremot fram att det tydligen finns många åsikter om det här. för vissa kan det bara betyda "trött", för vissa bara "sexuellt utmattad" och vissa använder det som synonym till båda orden.

Alltså: "Är lite pömsig nu, min kille kom hem från lumpen igår" skulle kunna betyda att a) dom satt uppe och snackade hela natten eller b) dom gjorde någon annat hela natten.

Men om man pratar om barn eller utan att ha någon betoning på sex ska det tydligen betyda trött.

Pömsig är ett sånt ord som jag är osäker på och därför använder jag det aldrig. Framförallt inte om jag skulle vilja säga att Charlie är trött eller utmattad. Även om det verkar som att ordet kommer från en pjäs där pömsig hittades på som ett ord som skulle vara ett barns sätt att säga trött.

När just DU säger ordet pömsig, vad betyder det då? Eller om du nu inte säger ordet, vad tycker du det betyder när någon annan säger det?

Sängen nästa

känns som jag bara skriver här när jag är trött :-P Men men, så e de. Nu är det dags för sängen, blir en tidig morgon imorgon eftersom vi ska till veterinären. Så det så.

Tommy har varit här idag och spelat lite wii och så. Även Jimmy var här. Alltid trevligt med besök.

Nej men som sagt, sängen.

Trött?

Jag kan säga en som inte är trött i alla fall. Mister Charlie. Han vill inte sova när alla andra vill sova :-P Men jag tvingade kvar honom i sängen till 8. Det är en ganska stor förändring ändå, innan jag började väcka honom på dagarna kunde han vakna vid typ 9-10 ibland 11. Men grejjen var ju att då vill han somna samma tid på kvällen. Och man måste få en timme till att varva ned på kvällen. Klockan åtta är faktiskt en utmärkt tid :-)

Jag har haft koll på rutiner och allt det här när Peter var borta, men nu är det puts väck :-P Med tanke på att han gav frukost igår osv. Det fungerar bara att hålla koll på det om man är ensam :-P eller åtminstonde vaken :-P Får ta nya tag idag :-) Ska väcka Peter om en timme och sen ska han iväg en sväng.

Charlies favoritläte för tillfället är "ey ey", vilket gör att ibland när jag säger hej hej så svarar han och det låter precis som att han säger hej :-P Och så försöker han lära sig att vinka. Han kan sätta upp handen men när han ska stänga den rycker det bara till i två fingrar :-P det kommer det också :-) Nu ska jag sätta mig i soffan och ha lite söndagsmys med Charlie.

Kurvor

blev inspirerad av en annan som la upp kurvor så jag hittade ett verktyg så jag kunde lägga upp egna :-) Charlies vikt och längd alltså.


Vikten


längden

Klicka här för att göra egna :-) Tyvärr kan man bara göra på hela månader därför ser dom lite knepiga ut ;-) På sista mätningen så är han två veckor äldre än 5 månader därför är det lite högt :-)

Copy

Tror fan jag ska kopiera dikter oftare. Inte fått en kommentar på flera dagar och plötsligt har jag tre :-P Hur blir det egentligen om jag skriver en egen dikt? :-P

Hittad dikt

Hittade denna dikt på familjeliv


Det var en gång ett barn som just skulle födas.
Barnet frågade Gud:”Dom säger att jag ska bli sänd till jorden i morgon, men hur ska jag kunna leva där, liten och hjälplös?”
Gud svarade:”jag ska välja ut en ängel åt dig. Och din ängel ska vänta på dig där och ta hand om dig.

Barnet frågade:”Men här i himlen behöver jag inte göra något annat än sjunga och skratta och vara lycklig.”

Gud sa:”Din ängel kommer att sjunga för dig och le mot dig varje dag. Och du kommer att känna att din ängel älskar dig och vara mycket lycklig.”

”Men hur ska jag kunna förstå vad folk säger när jag inte kan språket?”

Gud svarade.”Din ängel kommer att säga de allra vackraste ord du kan tänka dig och med stort tålamod och kärlek kommer din ängel att lära dig att prata”.

”Och vad ska jag göra när jag vill prata med dig?”.

Gud svarade:”Din ängel kommer att lära dig att knäppa din händer och att lära dig att be.”

”Jag har hört att det finns elaka människor på jorden. Vem ska beskydda mig?”

Gud svarade:”Din ängel kommer att försvara dig även om det är med fara för sitt eget liv.”

”Men jag kommer väl att vara ledsen jämt för att jag inte kan se dig längre?”

Gud svarade:”Din ängel kommer att berätta för dig om mig och visa dig hur du kan hitta mig. Och jag finns alltid nära dig.”

Just då var det mycket lugnt i himlen men man kunde höra röster från jorden och barnet frågade genast:”Gud, om jag måste lämna dig nu, tala om vad min ängel heter.”

”Hennes namn är inte viktigt. För du kommer bara att kalla henne för mamma ”

(får dock tillägga att dom flesta barn har två änglar, en mamma och en pappa)

Många timmar senare

Usch jag är inte bra på det här att vara mammaledig :-P Idag har jag:
*gett Charlie frukost
*gett charlie lunch
*gått typ ett par hundra meter för att dricka kaffe och snacka strunt :-P
*gått lika långt hem
*diskat
*lagat mat
*gjort ersättning som Peter fick ge
*matat Charlie med välling

Nu är inte blöjbyten medräknade dock. Jag var aptrött när jag kom hem, fick tvinga mig själv till att laga mat och diska. Som tur var så hade Peter kommit hem när jag kom hem så jag kunde göra det utan att försöka pussla ihop det med en av Charlies vilor eller underhålla honom. Var trött fram tills 21. nu är jag hyffsat pigg igen... Vad är det här, hur ska jag kunna somna?

Men har kommit på att Charlie klarar av att vara i gåstolen i köket när jag lagar mat, sen får han sitta med vid köksbordet och äta majskrokar. Däremot disken är lite svårare så den tar jag oftast (eller ja 1 gång av två) vid frukostvilan. det passar bra. Det krävs väl lite tid innan jag kommer in i det.

Frukostvila

Gud vad jag uppskattar att Charlie sover när han ska. Blidde en dusch för mig :-) Och en kopp kaffe. Disken och maten fixar jag när Peter kommit hem. Nu väntar jag på att plutten ska vakna. Han får gärna sova läääänge eftersom vi ska iväg precis när han ska sova efter lunchen. Jag har ändrat om hans matschema igen :-P

Frukost
Lunch
Mellis
"mat"
"kvällsmat"

Alltså bytt plats på lunchen och mellisen eftersom vi ofta är iväg efter lunch och det är lättare att mosa en banan eller ta upp en burk rivet äpple. Så nu är det snart dags för lunch. Sen blir det en mosad banan när vi är borta :-) Har kommit på superdupertricket. Charlie ska ju inte ha gröna eller gula bananer för det är stoppande utan det ska vara lite brunt på dom. Går man till Pekås rätt dagar (det vill säga när dom rensat ut frukten) får man sånna bananer för halva priset. Känns lite bättre än att jag ska köpa dom till fullpris och sen låta dom ligga hemma en vecka. Men igår var vi till ICA, men hade tur att dom hade några klasar med bruna bananer :-)

Oj då

Blir inte så mkt bloggande nu förtiden. Jag har fullt upp med Charlie och när han sover diskar jag eller gör något annat tråkigt :-P Peter kom hem ganska tidigt igår, men är iväg idag också. Sen är det helgen :-) Jag och Charlie ska på playdate idag med Ellie. Trevligt när man bara behöver gå utanför dörren i princip :-) OCh nästa vecka ska vi masa oss iväg och hälsa på storebror. Min alltså, för Charlie har ju ingen :)

Nu sitter han i gåstolen och man får barnsäkra rätt bra för det är som att han har en radar i huvudet som säger: "Den där grejjen vill inte mamma att jag tar, så jag tar den!"

Trött

nu ska jag bara se på Leilas mat så ska jag sova sen. Det enda som blivit lidande idag är disken, men den tar jag när Charlie sover frukostvilan imorgon :-)

Jahapp

Skulle ju skriva ett god morgon inlägg för några timmar sedan men det ville sig inte tydligen.

Ska sätta mig och fylla i blanketten för förskoleplats till Charlie, fick en på babycaféet idag :-)

Abortmotståndare

Det var en dokumentär på nian idag om en abortförespråkare som skulle bo tillsammans med abortmotståndare i 30 dagar. Jag kollade inte på den mer än början och såg att många abortmotståndare är kvinnor. hur kan en kvinna vara emot att det är kvinnans val? Okej att en man, som aldrig kommer behöva ta beslutet, kan vara emot det, men en kvinna?

Jag är för att man får välja själv. Jag tror att jag inte skulle klara en abort, speciellt nu när jag vet vad som blir om man inte väljer det. Men samtidigt, skulle jag bli gravid nu skulle det med största sannolikhet bli en abort, för det vore det bästa för alla. Ja, det är möjligheten till en människa som ligger i magen. Men vad har någon annan för rätt att dömma en som gjort en abort? Den personen har det nog jobbigt ändå skulle jag tro.

Jag kommer aldrig säga till någon vad den borde eller inte borde göra. På samma sätt som jag tycker att det är så alla andra ska behandla mig. För bara för att möjligheten till abort finns betyder det inte att man måste göra abort. Ska dra ett senario: En kvinna blir våldtagen, går inte på p-piller eller något sånt, blir gravid, får inte göra abort. Föder ett barn och varje dag ser hon bara mer och mer likheter mellan sitt barn och mannen som våldtog henne. Hela barnets liv kommer hon kanske hata honom/henne. Var det verkligen rätt att hon skulle föda barnet mot sin vilja. (Det finns säkert fall där detta inte händer, på samma sätt som det kanske händer)

Men det måste inte vara så drastiskt. Säg att en tonåring blir gravid, inte får göra abort. I tonåren består stor del av livet vänner och fester. Kanske kommer den mamman klandra sitt barn för att hon fick växa upp för fort.

Som sagt, jag är för att det är kvinnans val. Eller ja, dom inblandade parternas val, pappan har också rätt till en åsikt. Där har vi ett annat problem, hur gör man när man anser olika i ett förhållande? Okej att man inte skaffar barn om den ena är emot, det är ju bara så det fungerar. Men vad händer om man blir gravid trots preventivmedel och man anser olika. Där är det ju också kvinnans val, och jag kan förstå att män ibland känner att dom inte har rätten till en åsikt, eller deras åsikt inte betyder något. Och jag förstår dom som sagt, men det vet jag inte om det finns något man kan göra något åt. Kanske använda dubbla p-medel om man nu verkligen inte vill ha barn. T. ex kondom och piller. Jag vet inte...

Gardiner

Suttit och kollat på Jotex.se. Nya gardiner till hela lägenheten skulle gå på 500 kr typ. Då skulle det bli panellängder i vardagsrummet. Dubbla, 1 med gul/gröna tulpaner på vitbakgrund och sen bakom dom skulle det sitta ett par gröna längder. Sen i köket skulle det bli en kappa i grön/vit rutigt och sen i sovrummet halvgenomskinliga knytlängder. Så man kan för så man inte ser in men fortfarande få solljuset. Så det så :-) Men det är ju vår/sommargardiner så det får vänta lite :-)

Har aldrig brytt mig om gardiner förut. Det har varit något onödigt ont liksom, men nu så vill jag ha nya. Jag vill fixa den här lägenheten så fin som möjligt eftersom vi inte kommer härifrån. Funderar på att slopa alla hyllorna i vardagrummet för vi har inte platsen. Och istället sätta upp några vägghyllor över soffan eller något. Peter soffa tar liiiiite väl mycket plats så på något sätt måste vi öppna upp. Sovrummet ska vi skaffa en mindre säng till, som bara ska stå på fyra ben så det blir mer golvyta där inne så man kan sätta upp en bilbana eller nått om Charlie vill det om några år. Helst av allt skulle jag vilja ha en annan soffa. Ett annat skrivbord. Allt skulle var annorlunda. Men det funkar inte riktigt så :-P

Inte bara mamma

Ibland känns det som jag bara är mamma. Det är ju egentligen fel att sätta in order bara för det är ta mig f*n inte bara. Det handlar inte om att allt kretsar kring Charlie utan det handlar om att jag sällan får komma bort. Eller ja, jag får hur mycket jag vill, men jag drar mig för det. Så det är ju egentligen fel av mig att tycka synd om mig själv för jag får komma iväg, bara jag gör det. därför har jag önskat mig i födelsedagspresent presentkort på kläder och av peter presentkort på sminkkurs och när jag ska använda dessa presentkort ska jag vara barnledig.

Satt och kollade i Medborgarskolans kurskatalog och det fanns mycket man ville göra, men allt var så dyrt. I alla fall allt intressant :-P Typ smycken och sånt. Får väl gå på en språkkurs eller något ;-)

Men i agusti börjar jag ju skolan igen, det ska bli väldigt kul faktiskt. även om det med största sannolikhet kommer vara jobbigt att vara ifrån Charlie kommer vi nog båda må bra av det. För Charlie älskar att träffa nya människor (det är väl en fas som kommer senare när han inte gillar främmande människor). I lördags var vi ju till pappa och då kom min farbror som charlie bara sett en gång tidigare, han var jätteintressant han. Om han kunde skulle han titta på honom HELA tiden. Charlie höll på att vrida nacken i lägen jag inte trodde var möjliga.

Sen märks det för Charlie pratar väldigt mkt, men mycket mer om man är borta. Och för att tillägga vi försöker prata med honom hemma också, men det är inte kul, han kanske behöver nya människor att berätta allt roligt för :-)

Igår var vi till Jimmy och Jennie, dom hade köpt stelnande chokladsås i norge till oss för jag tjatat så om den. Det var mumma det :-) Det var bra för den hade en kraftig chokladsmak vilket gör att man inte behöver så mycket :-) Och sen fick vi en yogurt som hette "Ta det piano" tydligen säger vi så ofta :-)

God morgon

Nu är vi vakna, har ätit frukost och druckit kaffe :-) Så, god morgon på er där ute.

Kvinnor kan

Jag har helt själv (eller ja, med hjälp av instuktionsboken) installerat Charlies nya bilbarnstol. Gick bra :-) Visst, Peter kunde ha fixat det, men jag ville själv, just bara för att stärka självkänslan litegrann. Och nu är jag mäkta stolt :-) Ville bara skryta lite om det :-) Visst, det är ganska enkelt att montera en bilstol, men jag kan typ precis koka kaffe :-P Eller, ja lite bättre än så är jag väl, men ändå :-P

Måste ändå säga att ja det är svårare att installera en stor stol än ett babyskydd, men om man nu bara behöver plocka bort den 2-3 ggr per år så är det hyffsat enkelt :-)

Checklista

Från en hemsida om vad man ska kunna på läkarkontrollen för sex månader. Eller nej, det är vad 80% av alla bäbisar kan:
6 månader:
Vänder sig från mage till rygg och från rygg till mage.
Barnet hjälper till om man drar i armarna upp mot sittande.
Sitter med stöd.
Balanserar huvudet.
Griper aktivt.
Följer föremål med blicken.

Allt det där kan Charlie. Superbra. En sak mindre att oroa sig för :-)
Klicka här för källa

Måste-ha-saker

Det finns vissa saker vi inte klarat oss utan när det gäller Charlie. Här är en liten lista:
* Babysitter - det är faktiskt skönt att kunna duscha och gå på toa trots att han är vaken
* Ersättningsdoserare - en liten plastburk med tre fack. Där doserar man så mycket som går åt till en flaska så slipper man ha med sig hela burken. Denna är bra av flera anledningen. nr 1, använder man ersättningen NAN eller välling i kombination med en vanlig flaska är det väldigt svårt att få i pulvret i flaskan. Däremot är doserarens pip såpass liten att den går in i flaskan. Anledningen nr 2. Man kan använda den hemma också, så är barnet panikhungrigt så har man fått bort några sekunder av skrik. Sen förståss att det är bra att ha den istället för en stor burk. Har dessutom förstått att det finns dom som när dom ska ge nattflaskan har en doserare, en flaska och en termos med vatten brevid sängen så behöver dom inte ens gå ur sängen. Otroligt smart. tänk om jag också vetat det.
* Tratt till nappflaska - Har man inte en doserare kan man köpa en tratt. Den används ganska flitigt den också eftersom Charlie får ett mål ersättning (finns i doseraren) och ett mål ersättning/välling (blandar själv). För att hålla i sär på dom så måste den ena vara i doseraren och den andra inte.
* Bärsjal - Ett tag hade vi problemet att han inte ville somna borta, lösningen var bärsjalen, man knöt fast honom, han fick det mörkt och varmt och sen stod man och gungade lite lätt :-)
* Babyskyddet - Det finns bilstolar och sen finns det babyskydd. Babyskydd är sånna som man kan bära runt på. Dom flesta har dessutom en babysitter funktion. Vi kunde ju ha köpt en bilstol från nyfödd till fyra år, men nu hyrde vi ett babyskydd istället och det är det bästa vi gjort. Man har haft någonstans att sätta honom om man är någonstans, det går bra att mata honom med pure i den och nu den stora finalen: När det inte längre fungerade med bärsjal kunde man sätta honom i babyskyddet, dra för solskyddet så det blev avskärmat och sen gunga honom till sömns.
* Babyolja - Funkar till allt. Superbra att ha i badet då charlie är en torris, tar bort bajs effektivt (bara vatten fungerar inte alltid) och är bra mot skorv. Även om vi använde:
* Salvan Borago - Snordyr, luktar hemskt men är såååå bra mot skorv. Och Charlie hade MKT skorv. Nu har han knappt nått. Och jag vet fler barn den fungerar bra på. En av anledningarna till att den är bra är att den är naturlig och oparfymerad. Såg någon annan på Apoteket, men när det står blablabla 10% blir jag inte så sugen på att använda det. Och sen är alla andra salvor krångliga. Antingen ska dom kammas eller tvättas ur. Med den här behövde man inte bry sig mer än att man smörjde in. Visst, man fick ju byta sängkläder och kläder oftare för det var massa hudflikar på dom, men det var det värt.

Det var allt jag kom på nu. Till nästa barn kanske vi inte behöver något av det här. Men lite tips till alla där ute :-)

...

Peter och Charlie ligger i soffan och leker. Med den här saken:

Fast med svensk text/tal då.
Charlie sjuger med ibland.

Peter har varit och tvättat bilen, det är väl okej med tanke på att bilen gick igenom besiktningen igår :-) Och imorgon ska bilen lämnas in för att vi ska koppla ur airbagen. Ibland händer det faktiskt att Peter åker själv med Charlie och då är det bra om han sitter fram. Plus att det känns som det blir mer plats då :-) Då imorgon får jag äntligen koppla i den nya bilstolen :-) Vi har ju egentligen väntat lite länge, för dom säger att man helst ska byta så fort barnet sitter stadigt, men jag tror han överlever ett par dagar till i babyskyddet faktiskt :-)

Nu ska dom tydligen på prommenix till ICA.

På en gång

varför sker allting på en gång? Igår kunde Charlie ta sig från rygg till sidan, nu kan han ta sig från mage till rygg och från rygg till mage (fast det vill han ju inte :P). iofs bara på mjuka underlag som sängen och soffan. Men det tar sig. Känns skönt att veta att han kan. Jag vet ju att han inte är efter eftersom han kan sitta och så, men vill ju ändå kunna checka av det från listan.

Charlie kan:
Sitta
vända sig
förflytta leksaker mellan händerna
tittar efter en borttappad leksak

Han kan även som alla andra barn stoppa in ALLT i munnen ;-)

Vändning

Charlie har typ vänt sig. jag räknar det som att han gjort det iaf. För han kom över från rygg till mage, fast han låg på den ena armen så fort som tusan "sparkade" han ifrån med den armen så han kom tillbaka på rygg. Räknar det som en vändning jag :-) Äntligen, vad vi har väntat :-)

Charlie fick äta smörgås imorse, det var mumma det :-) Vi måste ju ge honom lite gluten, jag kommer inte ihåg varför, men det skulle tydligen minska risken för intollerans. Han får gärna få vilken allergi som helst, men snälla, vi kan väl få slippa gluten och laktosintollerans? Så kanske det inte heter, men jag vill inte behöva tänka på att byta ut all mjölk. Dessutom finns det väl någon mjölksockersallergi så man inte ens kan dricka laktosfritt, den vill vi VERKLIGEN inte ha.

Han kan få vara allergisk mot räkor eller nått sånt. Det är inte såååå jobbigt att undvika räkor, värre att undvika gluten. Så det så.

Kaffe

Fick sovmorgon i morse, det var välbehövligt vill jag lova. Förstår inte varför jag var så trött, men jag sov i 12 timmar. Charlie vaknar inte längre av att vi går och lägger oss, istället vaknar han av katterna. Så Peter hade lagt honom emellan oss i sängen. Vad gjorde då ungen? jo han tyckte att tidig morgon (typ 4) var en bra tid att gosa in sig hos mamma. Tre sekunder låg han still innan han skulle tillbaka till mig. Jag myser gärna med min son, misstolka inte nu, men inte tidigt på morgonen när jag vill sova. Tar gärna myset direkt efter frukost eller någon annan stund under dagen. Men det tyckte inte han var en bra kompromiss.

Inatt hoppas jag att katterna är lugna så han kan sova i sin egen säng så jag får sova. Vilka i-landsproblem egentligen. "Hjälp min son tycker om mig och vill gosa med mig!" nästan lika illa som "Hjälp jag svälter och äter jord".

Bilar

Jag sitter och läser på familjeliv i en tråd som handlar om hurvida man ibland befogat behöver slå sin bildörr i den som parkerat brevid. Det finns några typer av svar:
* Nej, det är fel. Man får trixa sig in bäst man kan
* ja, eller nej, inte slå upp, men trycka upp dörren såpass mkt att man kommer in.
* nej det blir skada på min bil då
* Ja, folk får lära sig att parkera

Tycker det är lite lustigt att följa den här diskutionen. Frågade Peter hur han skulle göra, han skulle trixa sig ut.

Jag har inte hamnat i situationen så jag vet itne hur jag skulle göra. Men det roligaste svaret är ändå: "nej, det skulle ju bli skada på min bil". Vilka egoister vi människor är.

20100102

Peter är iväg och lämnar in lotto, Charlie sover och jag sitter här. Vi haft haft en bra morgon idag, När Charlie ätit sin frukost och allt det där så satte jag på lite musik så gosade vi i soffan innan vi lekte lite. Sen blev han trött och somnade. Men den där timmen helt själva och utan något som stör var underbart. Får göra det till en rutin.

Charlie satt i gåstolen förut och fick med sig kattleksaken (se ut som en mini dammvippa) och katterna lekte med den medan han rörde den frammåt och bakåt för att han flyttade på sig. Det resulterade i gapskratt :-) Det tyckte han var skitkul :)

Ibland

Ibland önskar jag att man hade en anonym blogg så man kunde vara mer öppen. Har haft en toppendag idag, som alltid när man träffar sin underbara familj. Peter och jag har haft det bra och jag njuter av min egentid. Men ändå så känns det knepigt. Önskar jag kunde sätta ord på varför. Önskar jag visste varför. Allt bara känns skumt. Blev bara orkeslös och smådeppig. Ska testa att rycka upp mig med lite tv-spel. nu när peter inte är hemma och kan slå mig i dom.

Dela med sig

Ja nu har jag fått dela med mig av min (o)kunskap av barnmatslagning. Hmm, jag är inte så hajj på't än så det känns inte så säkert :-P Vet ännu inte om Charlie tycker om all kyckling vi har i frysen ;-) Men biff stroganoffen gick ned. Tur det, för den tyckte jag också om. Kycklingen borde gå ned för Peter tyckte om den. Som jag fattat det så finns det två saker som barn tycker om i maten: Sås och smak. Därför gjorde jag en sås på buljongen som blev av kycklingen. Sen när vi haft smakisar av kött, fisk och kyckling kan man ju börja med mer smaker. Men Charlie får redan nu smaka på vitlök :-) Typ den enda kryddan jag har hemma som inte innehåller salt ;-) Jag är ju mkt för färdiga bladningar, typ grillkrydda, örtsalt osv osv. Men ska tag i det där och kika lite mer i affären.

Vällingen gick ned fin fint idag. Tre dagar har han gnällt över smaken, men idag var det inget gnäll. Gullpojken till och med höll flaskan själv ett tag. Läggningen överlag var 100 ggr enklare nu än den varit sen jul. Synd bara att han ska bli så trött av vällingen att han typ somnar med flaskan i munnen. Är det något vi är noga med så är det tandborstning för det är inte jag så noga med när det gäller mig själv och det känns inte så skönt. Får vi däremot in en rutin på Charlie kanske det blir bättre för honom. Vi ska ju ändå hjälpa honom i sju år till enligt experterna. Nu är det inga problem att borsta hans tänder *peppar peppar*, tror det masserar skönt för han lyfter till och med på tungan så vi ska komma åt :-)

peter är till grannarna och spelar spel och jag sitter här och slötittar på Kalle och chokladfabriken :-) godis har jag dessutom :-)

Jaha

En sak har inte förändrats. Varje nyårdag firar vi alltid min storebrors födelsedag. Och det har vi gjort idag. Peter har dessutom frostat av frysen :-) och annars är allt som 2009.

Men jag hoppas på mkt när det gäller 2010. Vill inte skriva allt här, men många förhoppningar finns det.

RSS 2.0