Reklam?

som ni kanske vet så har vi en "ej reklam" skylt på dörren. Smart egentligen (även om vi i nuläget kanske skulle behöva pappret att slå in saker i). Då började jag tänka. Många affärer (som är dom man brukar få reklam av) har sina reklamblad på nätet. Bland annat Willys och COOP. Varför inte ta det steget längre, alla som skickar reklam med posten kan också göra en PDF-fil (vilket antagligen är formatet dom använder för att skriva ut skiten). Sen anmäler man sig på posten att man vill ha sin reklam till e-mailen istället. Bra för miljön :-) Och vad kan det ta, 5-6 timmar extra per vecka för posten. Och det skulle nog gå +- i alla fall, för många skulle nog då vägra reklam i brevlådan. Skitsmart tycker jag :-) Även billigare för företagen som skickar reklam för det kostar att trycka + att dom antagligen betalar till posten angett i vikt. Mindre vikt, minskad kostnad. För jag skulle vilja ha reklamen men eftersom jag inte går ut med soporna så får Peter bestämma :P Brukar bara gå in på willys hemsida och kolla vad dom har extrapris på ;P

Morsdag

I år, precis som många andra år så sammanföll morsdag samtidigt som firandet av min lillasysters födelsedag. så vi åkte hem till mamma och firade födelsedagsbarnet. Vi fick mat, glass och fika. Fick även med mig två dukar hem :-) Av Peter fick jag en blomma och en trisslott, tyvärr en nit, men jaja, man kan inte få allt. Charlie var snäll på kalaset och allt gick kanon :-)

Har även fått en tomatplanta av min bror :-) Ska vi se om jag inte kan få den att överleva :-D

Handlat

Vi skulle storhandla idag. Skitbra, Peter var iväg lite innan, sen kom han hem och åt lunch innan vi åkte iväg. Precis när vi skulle göra oss i ordning för att åka började det mullra lite så jag sa åt Peter att dra ut alla kontakter. Sen gick vi ned till bilen. Peter sa till mig att vi glömt inköpslistan, så när dom sitter och väntar i bilen så springer jag upp och hämtar den. I trapporna ned så ser jag hur det blixtrar. Ljuset hinner knappt försvinna innan det mullrar. Det var nära. Just då var jag glad över att mina älsklingar satt i en bil, det ska ju vara det säkraste.

Vi skulle börja med att åka till Barnens hus (ligger ett stenkast från Willys). Men inser där att det är inte en enda bil på parkeringen. "Stängt pågrund av strömavbrott". Bara att gå till Willys det. Handlar lite, eller ja, ganska mycket. Men det kostar att ha barn, en femtedel är ju hans blöjor typ :P Men skönt, man står där vid barnhyllan, man brukade spendera 1000 spänn där (blöjor och ersättning). Nu var det runt 70 kr för burkar (bra att ha hemma om man gör opassade mat eller så), 133 kr för välling (som räcker i minst 2 månader) och sen 500 kr för blöjor typ. Visst, han kostar ju i "normal" mat, men hans portioner är ju just nu såpass små att dom kan jämnföras med det lilla "extra" som blir över varje måltid.

Sen när vi kommer ut på parkeringen så inser jag att det är fullt i bilar vid BH. Säger till Peter att jag tar barnvagnen dit och så kommer han efter med bilen. Då öppnar sig himmelen. Har vi köpt ett regnskydd? Nej just det. Som tur är hade Charlie fodrade byxor på sig så han blev inte blöt. Vi skulle ha: Kil till bilstolen (eftersom vi har skålade säten fram) och en sittdyna. Kil finns inte till den stolen och ingen annan passar. Hon rekomenderar att fylla upp tomrummet med handdukar istället och försäkrar att detta är säkert och att det är så hon har sitt barn. Jaha. Bara sittdynor kvar då. Då kommer Peter på att det kan vara bra med ett regnskydd också. Har dom vår modell inne? Noppe! Har dom den sittdynan jag vill ha? Noppe! Finns det några andra snygga? Noppe. Dessutom kostade dom typ 500 kr! NEJNEJNEJ! Blir att beställa från internet istället.

Sen svängde vi förbi arken zoo för kattsand. Sen var handlandet över för vår del. Hem och göra mat blev det, hamburgare och pommes frites blev det :)

Peter är inte hemma igen, Charlie sover och det är schalger ikväll :-D Tjoho! :-D

Mârten och annat

Igår ringde Charlies farmor och frågade om vi skulle hitta på något för hon skulle till Tassemârten (i skoghall) och undrade om hon fick komma på besök före eller efter. Jag sa då att vi gärna följer med. Så vi gick dit efter att Charlie sovit på eftermiddagen. Charlie var inte så hajj på att åka vagn för andra dagen i rad så Peter fick bära honom större tiden. Vi köpte inte så mycket, eller ja, jag köpte inget :P Charlie fick en "shortsdress" medan Peter och svärmor delade på en ostkaka.

Sen gick vi hem och åt lite :) Sen åkte svärmor hem och när Charlie somnat såg Peter på tv (han har en tv-kväll i veckan ;P) och jag betalade räkningarna. Efter det så beställde jag Charlies födelsedagspresent. Han ska få en docka, men inte en vanlig plastdocka utan en tygdocka från Rubens Ark. En groda :D Jag hade jobbigt att bestämma vilken han skulle ha. Egentligen var lammet sötast, men jag vill inte ge en vit leksak. Så det så :P Det enda felet med grodan var att jag vet en som har en sån. Men eftersom jag aldrig träffar henne fick det bli den i alla fall :-)

Sen blev det dags att sova, charlie tog lite sovmorgon och Peter fixade vällingen. Jag gav vällingen i sängen för jag hade vaknat, Peter bytte sedan blöjan så jag drog mig lite medan Peter och Charlie åt leverpastejsmackor. Charlie är van att få lite av Peter på helgen så ;-) Förra helgen snattade han en hel macka av Peter ;P Nu har Peter åkt för att fixa lite, Charlie sover, jag har diskat och plockat ur mitt ljusskåp. Jag är trött på att säga ajaj till en som inte lyssnar :P Sen ska vi iväg och storhandla, och då ska jag även snabbt in på barnens hus och se om dom har sittdynan jag vill ha till vagnen. Har ju 200 kr "gratis" på BH. Det är sånna där stämpelkort :P Eftersom vi köpt både barnvagn och bilstol där så blir det många stämplar :-) Sen att allt vi köper där är på extrapris är inga fel det heller ;-) Fast bilstolen prutade vi själva på. Jag hade sett att den var billigare på babyproffsen men där har man inte "vägarna förbi" så Peter frågade på BH om dom kunde sänka priset annars skulle vi åka till Ilanda. Och dom sänkte priset.

Roligaste var att jämnt innan oss var det ett par som bestämde sig för samma stol så dom fick också rabatt :P Så dom tackade Peter så hjärtligt :-)

Nu tappade jag den röda tråden. Och jag tror inte jag har så mycket mer att säga :)

Rökande tvååring

Jag såg på Vakna! med the voice idag (som alla andra dagar). Som alla andra radio och tv-program så bläddrar dom i tidningarna. Expressen har då skrivit om en tvååring i Indonesien som röker 40 cigg om dagen. Ursäkta? Vad tänkte föräldrarna på? Ett så litet barn ska inte ens bli utsatt för passiv rökning. Charlie är snart 1 år. Han får ingenting utan att jag ger honom det. Samma sak med en tvååring. Okej att det är jobbigt att hindra en 15åring ifrån att röka, men en tvååring är ganska enkelt.

Hur tusan fick han tag på den första ciggen över huvudtaget? Och hur tusan kan dom låta honom fortsätta? En tvååring kan inte gå in på ICA och säga: "Två paket cigaretter tack", utan det måste vara mamman eller pappan som köper det.

Nej jag blir minst sagt upprörd.

staden

Åkte med Jennie in till stan, eller ja, vi tog bussen. Skönt att komma hemifrån. Ville dock inte spendera för mycket pengar eftersom vi ännu inte betalat räkningarna och storhandlat. Vill göra det innan jag spenderar en massa pengar. Så det blev bara lite handlat:
* Solhatt till Charlie med snören. Han drar ju av sig den annars, men nu med den här så gnäller han en sekund sen går det bra
* Tunna långbyxor till ovan nämnda kille. Passar bra i sommar :)
* En t-shirt till mig där det var ett tryck med massa smink på och sen stod det: "Makeup not war". Tyvärr måste jag ned tillbaka till stan med det för det blev hål i den efter larmet.

Sen blev det dags att äta lite. Charlie var mitt emellan två måltider men han kan ju inte bara sitta brevid när vi äter. Och självklart valde vi Burger King som inte har något barnvänligt på menyn. I alla fall inte för en snart 11 månaders. Så jag fick beställa en extra side sallad som han fick tugga lite på :-)

Sen åkte vi hem och vi följde med Jennie hem för att kolla på deras nya soffa :-) Superfin :) Väl där fick även Charlie lite mat. Sen blev han trött på att det fanns massa nej där :P Hemma håller jag ju bara koll så han inte går till toaletten. Där finns det en trappa och grejjer så vi gick till lekparken. Sen gick vi hem för han var supertrött. Han somnade nästan med flaskan i munnen ;P Så nu sitter jag här. Min sambo ska väl komma hem någon gång, för att gå över till grannen.

Nu när det är ESC så gör vi som så att Peter går till Jimmy och spelar TV-spel och Jennie kommer hit och ser på ESC med mig :-) Men innan hoppas jag kunna springa till ICA. Ska köpa nytt schampo och balsam. Ska testa att bara tvätta håret med balsam. Det ger tydligen en bättre hårkvalité och med tanke på att jag snart bara har min naturliga hårfärg vore det ännu bättre att få ännnu bättre kvalité på håret. Har inte färgat håret sedan innan Charlie föddes. Slingade då håret.

Balsam metoden går ut på att tvätta håret en sista gång med schampo, ett schampo som tar bort allt du tillfört men inte ger nytt av det (mineraloljor osv). För det enda du behöver schampo till är för att ta bort saker du tillför med schampo och balsam. Och använder man ett balsam som inte tillför sånt behöver man inte schampo. Så det ska jag testa nu :-) Vill man inte överge schampo finns det vissa märken som inte tillför just det som tillförs eller något sånt... Men ja, ska testa i alla fall. Synd bara att man måste vara noga med vilka stylingprodukter man använder. Tur att jag bara använder sånt typ en gång om året :D

Så det var nog tjatat av mig :-D

Hehe

Charlie är lite rolig. han gick längs med soffan (håller på att lära honom att glida ned från soffan och sängen så blir han stående) och trodde väl att han kunde gå själv. Så han släppte. Grejjen var bara att han landade på golvet. Han föll frammåt. Jag beredde mig på gallskrik, men han ålade glatt vidare. Härligt när han för en gångs skull inte står sig när han ramlar :P

Sen håller han och på och reser sig mot en banankartong dagarna i ända :P Nu sover han och jag vilar hjärnan lite.

Han lär sig grabben!

Förut idag blev Charlie gnällig. Jag visst med en gång vad han ville. Upp och stå. Ställde honom vid tv-bänken, satt i soffan och höll koll så han inte ramlade. Han gick fram och tillbaka längs tv-bänken ett bra tag. Sen tog han tag i mig, gick till soffan, gick längs med soffan, runt bordet, skulle ha hjälp av mig tillbaka till tvbänken, gick fram och tillbaka längs den igen, innan han gick längs med den yttre vita hyllan. När den tog slut visste han inte vad han skulle ta sig till så han stod länge och funderade. Sen gick han ut på okänt vatten och höll sig mot väggen. Där misslyckades han och föll ned på knä, men jag hann som tur var ta emot honom. (Varje gång jag skriver att han gick osv, menar jag självklart att han höll i sig i något. Så ingen får för sig att han kan gå själv :P)

Sen har han sagt mamma hela dagen. Men jag tror inte att han menar mig utan mer att: "Haha, sätter jag ihop ma och ma blir det mamma. Fränt". Men om ett tag kanske han säger det och menar mig :-) Han kan gärna få göra det på söndag :) Tänk vilken fin mors dagspresent :D

Nu när det snart är morsdag så tänker jag lite på vad jag gjort för min mamma på mors dag. Kommer fram till att jag inte firat henne alls tror jag. Men jag tror att min mammas bästa mors dagspresent var för 11 år sedan. Fast den fick hon lite för tidigt. Två dagar för att vara exakt. För fredagen innan fick hon Maja :-) Nu menar jag inte att min mamma inte älskar alla sina barn, men ingen annan har tajmat så bra ;-)

Fast lite fränt är det, två av mina syskon fyller alltid år på röd dag ;) Mer säger jag inte ;)

Skrattretande

Varje morgon ser jag på Vakna! med the Voice. Ganska intressant och det enda som är värt att se. Plus att man måste inte se på det, det räcker med att lyssna. Så det var ganska roligt idag att bli bjuden på lite skratt. För det första så avslöjade Paul hur lost slutar. Haha, gud vad arga alla som följer serien måste vara. Men det var ju bara en "groda". Men ja, det var ganska skrattretande.

Sen kommer Josefine Crafoord och ska berätta om något som heter Macaroon. Uttalas tydligen Makaron. I alla fall, det typ en ballerinakaka fast mjuk i själva kakan. Ser ut som en cheeseburgare från Mcdonalds men i en storlek stor som en femkrona. Hon förklarar i alla fall att hon köper dessa för 20 kr styck! Och när man köper en hel låda står det att dom är omöjliga att göra hemma. Jag ska förklara vad som är i dessa kakor: Äggvita, mandel, strösocker och florsocker. + fyllningen som man kan välja vad man vill, en chokladkräm eller smörkräm eller nått. låter detta dyrt och exklusivt? Nja inte riktigt va? För 20 kr får jag en hel rulle ballerina. Bara så ni fattar.

Ännu värre är att hon bara köpte att det var så, att man inte kan göra dom hemma. Men tycker såklart att detta verkar skumt att frågar alla lyssnare! Ursäkta, jag läser inte många tårtbloggar, men har redan ramlat över recept flera gånger. Det är bara att googla! Jaja, som tur var så skickade många in länkar på recept. Och det verkar inte vara omöjligt...

Jaja, jag fann det skrattretande. Men jag är sugen på att göra egna, vet bara inte vad jag ska ha för fyllning i. Jag tycker inte om smörkräm... Om man skulle ta och göra dom på hälften vanligt florsocker och hälften med chokladsmak och sen gör en fyllning med mjölkchokladfluff. Hmm, tål att tänkas på.

Vad önskar sig Charlie?

igår frågade mamma vad charlie vill ha när han fyller år. Hm, lätt att tänka ut det med en grabb som Charlie :P Jag kommer allvarligt talat inte på något. Mer än vad han inte önskar sig. och det är leksaker med högt ljud. bara lite ljud är okej, men när det blir för högt vill han inte leka med det (och nej, det är inte mamma som säger så för hon tröttnat på oljud). Gosedjur har han lite väl mycket av så det hinner han nog inte leka med, men vill man köpa det så gör man, han tycker ju om gosedjur, men det kanske dröjjer ett år innan han hinner leka med det :) 

Han har dåligt med "sommarkläder" så vill man får man gärna köpa sommarkläder i storlek 80. (köper ni från HM spara verkligen kvittot för dom är knepiga i storlekarna). Då menar jag kortärmade, linnen eller tunnare byxor. Charlie får mycket kläder gratis av Lucas och Lukas, men tyvärr är det fel årstid på dom ibland :-D

Annars, mitt enda tips är att gå in på en leksaksaffär och välja en leksak där det står 1+ på. Något bättre kan jag i nuläget inte komma på :)

Natten

Charlie somnade som han brukar och läggningsrutinen nu är super! Man ger honom välling i soffan, sen går man till badrummet, byter blöja och borstar tänderna. Går in i vardagsrummet, näger god natt, lägger ned honom, ger honom snutten och sen får man gå därifrån. Man kan inte sitta brevid eller så för då fattar han inte att han ska sova. Och så är det även när man lägger honom på dagen. Så det är toppen.

Däremot igår vaknade han efter en timme och gallskrek. Bara att ta upp honom och trösta. Sen gick det inte att lägga ned honom igen för han gallskrek. Testade då mitt gamla trick med tänd lampa och sängmobilen. Yes! Victory! Det funkade. Försökte innan med att sitta brevid, men då gjorde han allt för att se söt ut så han skulle få komma upp och leka :P

Men sen när han väl somnat om gick allt bra, han vaknade klockan 6 imorse men gick med på att somna om till halv sju. Den halvtimmen gör mycket :-D

Nu ska vi bara vänta på att han somnar och sen när han vaknar ska vi till öppna förskolan :-) Måste bort från alla kartonger, som förhoppningsvis försvinner till viss del på onsdag :D

Studielån

Jag kommer gå sammanlagt 3½ år på universitetet. Jag kommer få ENORMA studielån, jag vill inte ens tänka på det egentligen. Jag vet inte och vill inte veta vad summan kommer att hamna på. Därför börjar jag fundera. Träffade en killkompis som sökt till universitetet. Han frågade vad bidragsdelen på, jag är inte helt säker man chansade på mellan 2000-2500 kr. Jag kan ha fel. Killen bor hemma, betalar inte hyra eller mat. Han tyckte ändå att 2000 kr var på tok för lite. Och jag har upplevt det här förut. Många som sagt samma sak. Då blir jag lite fundersam. jag hade 7500 kr med lånet, och pengarna räckte. Det skulle täcka: Halva hyran, halva maten, halva bredbandet, kurslitteratur och annat. t. ex köpte jag ju mat på uni ibland. Men jag klarade mig. Jag hade till och med någon hundralapp kvar oftast dagen innan nya pengar kom.

Hur kan då, en kille som bor granne med skolan, inte klara sig på 2000 kr? varför skuldsätter man sig hellre? Och gå in på ams.se. Vartenda jobb därinne är "paxat" för stundenter.

När Charlie kommer i universitetsåldern om 20 år och om systemet ser ut som nu så kommer jag ge honom två val. Om han bor hemma alltså.
1. Ta bara bidragsdelen och slippa betala hyra och mat
2. Ta lånet också och få betala hyra och mat.

Jag kanske låter elak, men jag hjälper gärna min son att slippa studielån. Därför får han bo gratis om han bara tar bidrag. Jobbar han dessutom några timmar i veckan blir det ju mer pengar utan att han blir skuldsatt.

Jag hade en kurskamrat, hon tog bara ut bidragsdelen. Dessutom för lite för hon visste att hon skulle jobba. Hon jobbade och jobbade. När hon inte pluggade jobbade hon helt enkelt. Hennes sambo blev av med jobbet och a-kassan dröjde med betalningen. Dom hade endast hennes pengar. I samma veva flyttade dom och renoverade lägenheten dom flyttade till. med endast hennes pengar! Hennes lön+bidrag försörjde henne och hennes sambo! Hur ska då inte en hemmaboende person kunna klara sig på bara bidraget?

Jag skulle gärna slippa stuielånen, men vi skulle inte ha råd. Då får jag ta att det är så. Kommer nog direkt jag börjar jobba försöka betala av dom snabbare om det går. Det enda positiva är att det är otroligt låg ränta, men istället dras många med lånen tills dom är nära döden. Typ.

Nej, kan jag hjälpa mina barn att slippa studielån så ska jag göra det. Skit i att det finns pengar till en lägenhet, körkort eller vad som helst. Tänk att få utbilningen man vill ha utan att ha lån på hur mycket som helst. Det är en bra start för barnens vuxna liv! Sen säger jag inte att ett sparkonto är en dumgrejj, vi har ett sånt också. Men vad är bäst egentligen, en stor summa pengar i handen som är ungefär lika stor som skulden (om inte skulden är större), eller att man varesig har pengar eller skuld?

Njutit av vädret

Skulle ju njuta av vädret och sagt och gjort. Ut begav vi oss. Tänkte gå till apoteket och köpa solskydd för det kan vara bra att ha ju. Sen gick vi till lekparken. Den ligger absolut inte i skuggan så Charlie fick ha sin solhatt på sig. Den enda som solen kom på var händerna och jag kan ju ogärna sätta på honom vantar nu :P

Charlie gungade, drack vatten, gungade lite till. Fick sitta lite i gräset. DET var skojj det. Han hjälpte den som nu klipper gräset lite också ;P Men så kom han på att man kunde ta av solhatten. Ja vad skojj. Klockan 12 på förmiddagen när solen är som värst. Försökte hitta skugga, men nej det fanns inte. Och att åka vagn är inte så skojj en längre stund så jag fick ställa in det jag planerat (hade tänkt äta mellis i lekparken och sen gå en prommenad så han kunde sova) och gå hem istället. Men en timme var vi ute i alla fall. Hade klockan varit runt 3 hade det ju räckt med solskyddet bara, men inte klockan 12... Får försöka leta upp en lekpark som ligger lite i skuggan.

Hur njuta av vädret?

Ibland är jag ganska glad över att Charlie inte kan gå. Det finns liksom gräns för hur snabbt han kan ta sig fram. Meeen just nu önskar jag att han kunde gå så man kunde leka mer ute. Jag är inte direkt sugen på att låta honom åla i gräset med tanke på alla fästingar som kommit, plus att jag kan inte sätta honom ned i sandlådan för han äter upp sanden. Och alla vet ju vad katter gör i en sandlåda så han får verkligen inte äta sand :D

Att bara åka vagn tycker han inte är kul heller för den delen. Funderar på om man ska ta och gå ut runt ett tiden och leka i sandlådan en timme och sen när klockan är två får han mellis ute och sen får han sova i vagnen medan jag går en promenad. Så får vi frisk luft båda två. Vi får se. Men ut ska vi i alla fall :D

Dagen

Två dagar nu har jag varit instängd för vi inte har ett regnskydd ännu till vagnen så idag var jag verkligen tvungen att komma ut. Så Peter körde mig till Tommy och Neo medan han själv höll på med kartongerna på vinden. Charlie och Neo lekte en massa. Märktes att det var skönt för Charlie att komma hemmifrån för han har inte varit det minsta jobbig för att det har funnits nya saker att leka med.

Nu kan han även sätta sig upp utan större ansträning. Tidigare har han jobbat hårt för det, men nu sätter han sig från liggade fem gånger på en minut :P Så nu har han fått kläm på det. Det är skönt för det resluterar i en gladare bebis. Bara det att nu vill han lära sig att resa sig :P Haha. Aldrig nöjd den pojken :P

Charlie sov även gott i den nya vagnen. Första gången han sover i den. Den är bra på det sättet att när man fäller ryggstödet så blir det nät bakom huvudet istället för heltäckande tyg (man kan dra över tyg om man vill) och det behövdes verkligen idag. Så när han somnat fick han stå i skuggan :D Måste måste måste köpa solskydd....

Det var otroligt skönt att lämna en stökig lägenhet och komma hem till en städad :D Pluspoäng till Peter :D

Mörkrädd

Nu blev jag mörkrädd igen. Alltså, jag och Peter ska fanimej aldrig göra slut för Charlie ska då inte få en elak bonusmamma! Eller pappa för den delen. Usch vad rädd jag blir när jag läser (och upplever i verkliga livet).

En person på familjeliv undrade över bröllopsfoto om hon någon gång skulle gifta sig. Hon är tillsammans med en man som har ett barn. Dom har tillsammans ett barn. När/om dom gifter sig, måste dom ha med hennes bonusson på fotot eller räcker det med deras biologiska barn. HALLÅ?! Finns det något därinne?

Jag anser att antingen båda barnen eller inget av barnen. Punkt slut. Det är ju som om nu i somras när min pappa gifte sig. tänk om dom bara bjudit mina bonussyskon för det var ju faktiskt min bonusmammas barn! Öööh? Nu bjöd dom inga, och då är alla nöjda.

Det är väldigt viktigt för mig att alla barn behandlas med respekt. Jag har inga bonusbarn så jag vet inte hur man känner, om man älskar barnet eller bara tycker om barnet. Men något man måste känna är respekt. Det är det enda jag tycker är viktigt. Barnet behöver ingen mer mamma eller pappa, men alla i barnets närhet ska respektera barnet.

Jag själv var en riktig subba mot min pappas fru. Att hon inte bad mig flyga långt bort är ett under. Men hon gjorde aldrig skillnad. Jag visste och vet att hon inte är min mamma, jag behöver ingen mer mamma. Men hon gav mig mat när dom andra fick, fick mina syskon 20 kr till godis fick jag också det osv. Sen är det klart att mina bonussyskon fick mer saker än mig. T. ex stod ju inte min pappa för ytterkläder.

Men jag kommer väl från en familj där allt det här klaffat... Antar jag. För jag har blivit bra behandlad av båda mina bonusföräldrar. Och då har ju min mamma ändå fått barn med min bonuspappa, det brukar ju vara där det skär sig. när man helt plöstligt har gemensama barn. Men nej, ingen skillnad har gjorts. Och har den gjorts så måste det väl varit till min fördel då eftersom jag inte sett den...

Man vet vad man ger sig in på när man blir ihop med någon med barn. När man skaffar barn med någon som redan har barn. Och tro inte att ni kan be någon sätta er och erat barn framför sina andra barn. I slutändan så blir det bara pannkaka i alla fall. Ingen normalt funtad person väljer bort sitt barn till fördel för en partner. Tyvärr, man får begränsat med barn, men att hitta en ny partner går i alla fall.

Jag ser redan nu att jag och Peter prioriterar Charlie framför både oss själva och varandra. Så som det ska vara. Blir man ihop med någon som har barn hamnar man längre ned på prioriteringslistan. That's life.

Gnällbebis

Charlie är en riktig gnällbebis just nu om han inte får stå! Och han kan inte sätta sig ned så skulle jag ställa honom mot något och sen gå skulle han ha 45 bulor i huvudet varje dag. Känns inte så snällt. Så jag får sitta där bakom honom. Feels good :P För famnen duger inte lång stund, att sitta på golvet och jag sitter brevid duger inte lång stund. Det är att stå som gäller. Förutom en timme på morgonen, en timme efter lunch och en halvtimme efter maten :P Då kan han till och med sitta själv och leka.

Reklam

För några månader sedan vann Peter. Vi satte upp en "ej reklam" skylt på dörren. Väldigt praktiskt vill jag lova. Speciellt med tanke på att alla ändå har sina reklamblad på nätet. Men vissa saker får man ju fortfarande, t. ex IKEA katalogen. Och telefonkatalogen. Ursäkta, men hur många använder den i dagens läge? Okej, jag gör, men bara för att ställa Charlies säng på så det blir lutning :P jag läser den inte, jag slår inte i den efter telefonnummer osv. Det använder jag Eniro till :D Så alla som har internet skulle ju inte behöva telefonkatalogen! Tänk vad mkt bättre det skulle vara för miljön ^^

morgonen

Jag avskyr när Peter går upp i "rätt" tid för då vaknar Charlie av hans klocka :P Men jag fick honom att somna om en timme (den timmen brukar vara rätt viktig). Sen hade katten kissat på toalettgolvet eftersom jag lagt kläder där (jag får skylla mig själv) så jag var glad över att Charlie snällt satt och lekte i vardagsrummet medan jag tog hand om det. Hittade honom iofs i köket, men jag flyttade ju upp kattmaten igår så :P Den måste upp ytterligare när Charlie ställer sig själv, men det får bli ett senare problem.

Jag är supertrött, antagligen för att jag sovit för mkt. :P Ska ta mig en kopp kaffe nu och sen skala potatis till lunchen :D

Dagen

Ja, Charlie gick upp vid halv åtta tiden kanske. Sen klockan nio somnade han. Vet inte hur vi någonsin ska kunna få till vila en gång om dagen för han är jättetrött vid nio-tio tiden. Så ja... Ett senare problem kanske.

Sen åt vi lunch och det gick smidigt. Självklart blev han jättetrött en timme innan han skulle sova på eftermiddagen och om han får sova för tidigt blir det en vääääldigt lång kväll :P Tillslut gick det bra :D Sen efter han vilat kom Peter hem. Så då tog han hand om Charlie medan jag gjorde maten. Självklart hade jag fel inställning på ugnen så det blev kall couscous, med kall sås och torr kyckling. Om någon nu ville veta :P

Innan maten hade jag och Peter ätit lite Ballerina-kakor. En låg kvar i förpackningen. På något sätt kom den ned på golvet. Charlie åt för glatta livet vilket vi upptäckte i samband med att han stoppade in sista biten i munnen. synd att vi inte tog kort på röran han skapade :P Choklad ÖVERALLT!

Sen fick jag gå till ICA så Peter kunde få mjölk i kaffet (vad gör man inte för att komma ur lägenheten?). Passade på att köpa ett lok till Charlie. Den tyckte han om, jag hann knappt få av lappen innan han ville ha den :D

När Charlie somnat så passade Peter också på att lägga sig. Han behöver all sömn han kan få. Jag borde också gå och lägga mig, men jag vet inte. Jag orkar bara inte. Men ska nog försöka snart. Tänker så mkt bara... På allt möjligt och lite till... t. ex hur det ska lösa sig med dagisplats. I värsta fall får vi inte en plats förens i mitten av september och + 2 veckor inskolning på det. Då har jag missat en månad av mina studier och Peter kan ju inte direkt ta ut föräldraledighet. Så just nu hoppas jag på mirakel.

knepigt

Det känns otroligt knepigt just nu, jag älskar Charlie men just i tillfället lever jag mitt liv genom honom. Jag längtar så tills föräldraledigheten är slut så jag kan gå till skolan. Tänk bara att jag slutar för dagen, åker buss till dagis, hämtar Charlie och sen får berätta för någon om min dag! Sen att Peter inte är hemma så mycket innebär bara att jag får berätta för Charlie... Men tänk att ha ett liv igen. Vad fantastikt det vore. Jag kommer sakna Charlie, men jag får göra det bästa av helgen helt enkelt. Jag känner mig nästan elak, men jag tror alla skulle må bättre av att jag har ett liv faktiskt ;)

Så görs det hos oss

Igår stod Peter och tog upp handfatet när han borstade tänderna så när jag väntade på att få tvätta ansiktet så diskade jag nappflaskan. And then? Jag kom på den underbara idéen att ladda kaffebryggaren åt Peter. Det behöver han nog eftersom han alltid går upp så tidigt. vad ser jag då när jag kommer upp? Jo, då har han laddat bryggaren åt mig :D That's the way I like it :D

JA, det var väl det jag ville säga typ :D

plupoäng till mig

Peter tog ned en massa kartonger från vinden och jag skulle gå igenom dom imorgon. HA! Redan gjort ;) Så pluspoäng till mig. Minuspoäng dock att det fortfarande finns 219 kartonger kvar på vinden eller nått :P Varför hamnar allt där för?

Charlie har blivit riktigt mammig vissa stunder. Speciellt när jag ska göra mat. Göttans. Idag ville han inte bli matad vid middagen så Peter la ut all hans mat på bordet så Charlie fick pilla själv. Sen fick man pilla in några bitar mat ibland. Viktigast är ju att han får i sig mat, sen om det betyder att Peter fick dra ett varv med dammsugaren så är det så det är.

Charlie och jag drog med oss J och gick ut i lekparken utanför hennes hus. Charlie gungade medan jag och J drack lite kaffe (som hon hade med). Sen gick vi en promenad in till centrum för att handla. Sen var det dags för Charlies mellanmål. Sen ganska direkt efter att Charlie somnade kom Peter hem :-)

Livet som sådant

Mycket att göra nu men ändå får jag inte tummen ur. Eller ja, jag har skrivit mina listor :P Mycket planering också för den delen. Hm, ja mycket tankar som går runt nu och några av er kanske inte fattar ett dugg vad jag skriver om :P Men det kommer hit också. Kan dock säga så mycket att det INTE handlar om uttökning av familjen. Så ingen får för sig något sånt.

Funderar på om man ska ge sig ut på en prommenix efter lunch. Synd om Charlie bara, det enda han tycker om ute är att gunga och det är ju bara kul i ca 10 min. åka ruschkana tycker han inte är superkul och försöker jag sätta honom i sanden skriker han. Så, ja. Gunga i tio minuter och sen vaddå? :P Tycker ändå bäst att gå ut efter lunch för han sover inte då (försökte men han blev omöjlig så det får vänta lite) plus att han bara ska ha frukt när man kommer hem, tar MAX 10 min att fixa, istället för mat som kanske tar en halvtimme.

Nu har vi ändrat om i matrutinen igen. förut åt han frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, mat, kvällsmat. Meeeen på senare tid blev det att han knappt åt av första mellanmålet och typ åt två skedar lunch. Så vi tog bort mellanmålet och har lagt lunchen tidigare istället och då äter han :D Lunchen ska ju ändå vara det största målet så det är ju ganska viktigt.

Ännu mer rökförbud

Det är inte bara lekplatser som ska ha rökförbud, även uteserveringar nu tydligen. Hur tänkte ni nu, är min enda fråga. Jag ska förklara nu vad som kommer hända:

Ett par rökare sitter på en uteservering, dom har precis fått in en varsin drink. Dom vill alla röka samtidigt. Man får inte ta med sig drinken från uteserveringen och dom får inte röka inne på serveringen. Därför har dom valt ett bord vid staketet och går snabbt utanför staketet och bevakar sina drinkar samtidigt som dom röker. Vart hamnar röken? Jo, uteserveringen. Man uppnår inget med ett sånt förbud, är i alla fall min tanke. För folk kommer inte gå tio meter bort, dom kommer stå precis vid ingången eller vid staketet.

En kompis kommenterade det hela med att man kunde lämna staten och förbud utanför. Låt istället resturangerna eller barerna själva bestämma. Då kanske några skaffar rökförbud och dit går alla som inte röker eller inte tycker om rök, och så finns det några som kommer ha kvar att man får röka och dit går alla som röker. Och har man då valt att gå till ett ställe där man inte får röka får man stå ut med att gå 10 meter bort och har man valt ett ställe där man får röka får man stå ut med rökande idioter.

Däremot skulle jag gärna se att fler personer tänkte på att bara röka på uteserveringar som tillhör barer. Jag t. ex skulle aldrig kunna röka på ett cafées uteservering för där sitter ofta barn. Men på en bar klockan 22 på kvällen finns inga barn. Bara en tanke så från mitt håll.

Däremot anser jag att det beslutet om att skaffa rökfria barer och caféer för fem år sedan var ett otroligt bra beslut. Man måste tänka på personalen.

Snel Katt

Jag har snälla katter (någon som minns snel hest?:P). Dom påminner mig om saker hela tiden. T. ex kanske spiller dom ut något på bordet när dom tycker att jag borde torka av det. Idag var det duschen dom störde sig på så på något sätt fick dom (med största sannolikhet Turbo, Diesel är bara klumpig inte smart) upp den där "silen" som sitter i hålet på duschen. Usch och fy! Jag har ju varit gravid, och efter en graviditet tappar man otroligt mycket hår. JAg vet nu vart det hamnade. Jag ska ärligt erkänna att jag har aldrig städat den där. Peter kanske har, eller ja, det vet jag att han har. Men ja, nu ska jag fan bättre mig. Nu ska jag ta den oftare! Hur ofta ska man ta den? varannan vecka? En gång i månaden? Jaja, jag kommer nog på något.

Turbo är faktiskt en väldigt smart katt. Igår vid tio tiden fick jag ett telefonsamtal ifrån vår granne (Jennie som bor tvärs över gatan). Då meddelade hon mig att katten är utanför toalettfönstret. Detta har hon redan ringt och sagt en gång förra året. Därför lärde jag mig då att man öppnar så lite som möjligt och sen låser fast fönstret. Nej, då hade katten fått upp spärren, vilket jag tycker är jobbigt som ändå är människa! Tack för den, då kan man inte vädra längre heller :P

Lite blandat

Måste börja med att applodera Volvia för att dom skapat barnsäkerhetsdagen. Läs mer HÄR. När jag läser på familjeliv så kommer frågan upp som lyder såhär: "Om ditt barn fick plats i den bakåtvända stolen när h*n är 9, skulle h*n få åka så?" och många svarar nej för att barnet vill åka som sina kompisar. Varför då inte få barn att förstå att det är bra att åka bakåt, och att istället vara arga/sura över att dom får göra det, vara glada över att dom kan? Jag kommer nog aldrig ha det valet för barn får max väga 25 kg för att åka bakåt och jag tror Charlie kommer väga mer än så när han är 9 ;)

På barnsäkerhetsdagen kan man göra allt baklänges, börja med att säga hejdå när man kommer till dagis och säga godmorgon när man går därifrån, man kan gå en baklängesparad och man kan börja med efterätt och avsluta med maten. Jag ger en stor applåd till Volvia för att dom genomför det här, och en ännu större applåd till alla förskolor och skolor som ställer upp på det!

Idag missade jag dessutom att Charlie satte sig upp. Jag tycker om att börja morgonen lugnt så jag sitter lite vid datorn när Charlie är nöjd själv. Så jag satt här, Charlie ålade och lekte vid mina fötter. Kollar ned på honom en minut senare. Men vad tusan, han sitter ju upp ! Jaja, sånt som händer ;)

Sen skulle jag laga lunch med en gnällig och gosig Charlie. HAHA! Gick finfint vill jag lova. Bara att trä på sig ringsjalen och försöka laga mat så gott det gick. Förbannade mig själv som tyckte att en ringsjal var en bra investering. Vet ni vad som hade varit en bra investering? En vävd långsjal! För er som inte är insatta i det här, först hade jag en trikåsjal. Den är bra för man kan lyfta ur och i ungen under hela dagen. Däremot avlastade den inte så bra när Charlie lev för tung just för att den är ju i stetch. Därför fick Peters syster låna den istället. Den är även bra på det sättet att du bär med hela ryggen och på BÅDA axlarna. På Ullared köpte jag istället en ringsjal. Den är bra för den tar man på sig på 2 sekunder. MEN, den hänger man på sig som en axelremsväska, vilket gör att du bara har rem på ena axeln. Detta är alltså ingen sjal du har i flera timmar, utan kanske bara en snabbsväng till ICA. Det blir precis samma avlastning som om du skulle ha barnet på höften och hålla i, förutom att du har ena armen fri. En vävd långsjal istället knyts på ungefär samma sätt som en trikåsjal men om jag fattat rätt måste du knyta om den hela tiden. Men med den så bär du med hela ryggen och båda axlarna avlastas.

Det bästa vore väl egentligen en ergonomisk bärsele, men jag har inte dom pengarna. dom kostar om jag inte har helt fel runt 2 000 kr. Trikåsjalen kostade 600. En vävd långsjal kostar säker också runt 600. Inte mkt pengar man sparar men i alla fall. Men jag bär inte tillräckligt för att det ska löna sig att köpa en ny sjal, Charlie diggar ju vagnen trots allt. Men till nästa barn blir det definitivt en långsjal med tanke på att jag redan har trikå och ringsjal.

Födelsedagar

Nu börjar det bli jobbigt här... i lördags fyllde farmor (svens mamma) 85. Så då åkte vi och firade henne. Idag fyllde min styvmamma år så vi åkte och firade henne lite smått. Sen snart fyller lillasyster år. Det var maj det. I juni är det min syster (som dessutom i samma veva blir klar med sin sjuksköterskeutbildning, Tummen upp för det). Sen är det Peters mormor, följt av Peters mamma och avslutas som sig bör med vår lilla plutt Charlie. Det var juni det!

Sen i juli är det min låtsaspappa och min systers make. Även Peters svåger fyller i juli. Och sen kommer agusti med min mamma och mormor som ska firas! Sommaren är jobbig för oss, Peter brukar alltid hävda att han blir smalare på sommaren för att han älskar att bada och då simmar en massa. Jag däremot går nog upp några kilo av all tårta ;)

Nu dessutom är det bestämt vilka datum Charlie kommer att firas. Eftersom jag har stor familj så väljer vi för Charlies skull att dela på kalasen. Det blir nog för mycket för honom med alla på en gång. Så min familj kommer att fira honom här och sen kommer han ha ett kalas hemma hos farmor och farfar. Detta för att Peters mormor ska kunna vara med och fira, hon kommer inte upp för alla trappor. Om några vänner vill vara med på något av kalasen får ni höra av er. Vi kommer inte ha ett speciellt kalas bara för vänner för det blir för mycket. Ni får helt enkelt komma det datum/plats som passar er. Och inbjudan kommer när vi kommit överens om tid och så :-D

Rökförbud

Det startade nu en diskution på familjeliv om hurvida det borde finnas ett rökförbud vid lekplatser. Jag förstår tanken, men jag tror inte ett förbud hjälper. Jag är rökare (tyvärr), MEN jag röker inte vid Charlie, heller inte vid något annat barn. Står jag t. ex på stan och röker och det går förbi ett barn eller någon med barnvagn blåser jag inte ut just då och jag försöker få ciggen så långt borta som möjligt. Och innan det fanns förbud mot rökning i busskurer rökte jag bara i kuren om jag var själv eller den som var där inne rökte. Jag skulle ALDRIG få för mig att röka vid en lekplats. Det är rökare som mig som skulle lyssna på ett förbud. Vi som redan tänker tanken. Dom som däremot som röker vid sitt barn eller vid lekplatsen skulle aldrig lyssna på ett förbud. Tror jag i alla fall.

Jag är verkligen anti rökning vid barn. Ja, jag vet att det är farligt efteråt också, men bara för att det är lite farligt efteråt utsätter jag inte mitt barn för passiv rökning. Det jag kan minska ser jag som bra. Charlie kommer i framtiden inte få vara på balkongen när jag röker (det får han ju inte nu heller), enda gången jag röker på promenad med Charlie är om någon annan drar vagnen och jag går en massa steg efter, jag röker inte under fläkten. Jag anser att det ska vara "svårt" och "jobbigt" att gå ut och röka. För orkar man inte gå ut för det regnar, ja då är man nog inte så sugen. Dessutom, när jag hade VFU var jag noga med att tänka "Det här är barnens arbetsplats" och därför rökte jag på morgonen, duschade och bytte kläder. Rökte inte under hela dagen (det får man heller inte inom Hammarö komun) och stressade hem för att byta till rökarkläder och gick ut på balkongen. Ska jag sitta brevid ett barn och hjälpa honom eller henne så ska jag inte lukta rök. Vid just dessa tillfällen önskade man att man snusade istället :P

Det är JAG som är rökare, det är ett val jag gjort (ett väldigt dumt ett). Det är inte barnen jag i framtiden kommer undervisa, det är inte mitt barn och det är heller inga andra barn som gjort det valet åt mig.

Det jag ville komma fram till var att dom som röker vid sina barn (vilket är OTROLIGT många har jag upptäckt) eller andras barn, kommer inte lyssna på ett förbud för dom borde redan lyssnat vid rekomendationerna.

Dagen

Idag har vi hållt igång hela dagen tycker jag. Ser lovande ut ;) Sen var vi till min farmor på kalas då hon fyller år idag. Hon tyckte det var trevligt att få besök och speciellt av sina barnbarn och sitt barnbarnsbarn :D Och Charlie tyckte om att åla i hennes lägenhet då det fanns nytt att titta på :) Sen svängde vi förbi mamma och sven (dom var ju med till kalaset, det är svens mamma jag kallar för farmor) och kollade in kistan mamma gjort iordning åt Charlie. En kista Peter fick när han var liten som nu är tänkt ska bli leksakslåda åt Charlie. Men den ska inte hem riktigt än för jag vet ingen plats för den.

Sen åkte vi hem. Eftersom Charlie fick mat hemma hos mamma (skönt att burkmat finns!) så hade ju han ätit men inte jag och Peter så vi unnade oss att handla på Kennets Hamburgeri (Sibylla). 2 timmar senare är jag fortfarande proppmätt :D

Charlie sover och Peter ser på avatar tror jag :D

Kvällen!

Åh vad jag inte längtat efter den här kvällen. Peter var i garaget (anklagar honom inte för det är viktigt att ha en hel bil, men det är bra för historian att veta detta). Charlie skulle sova. Det har nu i några dagars tid fungerat som så att man lägger honom i sängen, lägger snutten vid hans kind och sen går man därifrån. Inte i kväll. Satt brevid och körde även lite på tassmetoden. Hade alltså min hand på hans mage, men då tyckte han det var kul att sparka mig på armen så jag fick skippa det då han bara blev piggare. Men han somnade ju inte när jag satt där för han kunde ju se mig. Så jag testade att lämna rummet. Skrik. Så kan vi inte ha det. Går tillbaka in i sovrummet och sätter mig brevid. Börjar bli lite smått frustrerad och ger nästan upp (låta honom somna i famnen) men nej, jag ska stå på mig. Hör hur katten kräks. Måste ta reda på det med en gång medan jag fortfarande kan hitta det. Sen tillbaka in till Charlie. Tröttnar på att det bara blir såhär när Peter är borta. Inser att han kommer inte somna om inte jag är lugn så jag tänder lampan och kör igång sängmobilen och går därifrån. När musiken tar slut gnäller han till lite. Går in, ger honom snutten och släcker lampan, går därifrån. ÄNTLIGEN somnade han. Härligt. Det låter inte jobbigt såhär i skrift, men det är jobbigt när det går bra i ett par dagar och SEN skiter det sig. Precis som förra gången. Men nu somnade han i sin säng.

Jag bryr mig inte om ifall jag måste sitta brevid, bara han somnar i sängen. Men han vill ju inte att man sitter brevid för då somnar han inte. HAn brukar som sagt vara lätt att lägga. Alla andra dagar har jag lagt ned honom efter att ha sagt god natt, och så räcker jag fram snutten och direkt lägger han sig i läge för att sova.

A lot going on

Ja nu är det mycket i mitt huvud. Men jag skriver inget här om det ännu. Men jag fixar och står i :P Bara så ni vet :P Jobbar på min checklista :D

Stan och ensamtid

Idag klockan 11 åkte jag till stan, lämnade grabbarna hemma ;) Blev arg när jag insåg att inget öppnade förens 12. Jag kollade på Internet igår när Mitt I City öppnade och det stod 10, men antar nu i efterhand att dom menade att Konsum öppnade då. Så då gick jag och åt istället. I lugn och ro, det ni! Maten hann t. om att kallna! Tjoho.

Först skulle jag leta reda på en laddare till Peters dator, han ska ha så han kan ladda ned i bilen eftersom han är ute och åker mkt och får stanna och sova ibland. Då kan det vara skönt att se lite på en film eller så innan man somnar. Men till just hans dator fanns det ingen. Då letade jag efter en bikini istället. Jag tycker om variation, så jag köper billiga bikiniasar varje år istället för att köpa en dyr var tredje. Gina Tricot hade bara tråkiga och på HM fanns det bara en som skulle passa mig och den var grå. Sommrigt värre ;) Men lindex hade som tur var en snygg och billig. 99 kr för båda delarna :D Den här blev det:


Jag är nöjd i alla fall :D

Sen kollade jag runt på massa olika saker. Hittade t. ex en affär vi ska in i när jag har med Charlie, nämligen Vincent Shoestore. Såg fina skor och så, men jag köper inte sånt utan att han är med :D Hittade även fina skor till mig själv, men inte sånna som jag behöver. Jag behöver ett par skor som är lätta att ta på, passar till byxor och är bekväma. Får kolla vidare på det när jag har mer pengar. Svårt att få skor med dom önskemålen för 300 kr ;)

Sen tröttnade jag på allt. Ryggen gjorde ont och jag hittade inget jag ville ha :D Så då åkte jag hem och gosade med prinsen. Nu är han och Peter till Peters mormor och hälsar på. Så jag ska nog vila lite innan jag går till affären och köper godis.

Bästa mamman?

Nu finns det en omröstning på FamiljeLiv om vem som är bästa mamman 2010. Fint iniativ tycker jag, men nästintill alla mammor borde finnas med där. Dom flesta mammor (och pappor) försöker så gott dom kan. Det finns säkert en mamma med större tålamod än mig och som är mer pedagogisk, men jag gör mitt bästa. Jag är den bästa mamman Charlie kan ha. Så är det med nästan alla mammor, dom är dom bästa mammorna deras barn kan ha. Vissa undantag finns, men det tror jag är väldigt få.

Jag tycker det är ett fint iniativ, men jag tycker namnet är missvisande. För det går inte att utse tre kandidater som tävlar om titeln "bästa mamman". Värre är att jag skulle vilja ge alla tre en röst. För dom tre nominerade är mammor som av någon anledning stött på problem och sen gör allt dom kan för att lösa dem. Jag kan egentligen inte säga att den ena är bättre än den andra. Men jag hittade ändå en som fick min röst.

Imorgon ska jag ta en tur till stan. Efter det åker Peter och Charlie till Peters mormor så jag kommer typ vara ifrån min prins hela dagen. Men jag känner att jag måste komma iväg och tiden som Peter skulle bort passade inte med att gå på stan (jag skulle hinna med en timme innan dom stänger) så då får det bli så. Eftersom Peter är borta mycket tror jag han oroar sig för att Charlie inte ska trivas med honom eller att han ska bli 100% mammig. Idag fick vi bevis på att han har inget att oroa sig för. Jag hade låst dörren så vi fick ju gå och öppna för Peter. Så fort Charlie såg Peter så hoppade han i famnen på mig och slog mig på bröstet (något han gör när han är glad, tack för den!) så pappa var varmt välkommen hem.

Nej nu har jag babblat klart.

God morgon

Satt på bluebox.se igår och "internet fönstershoppade". Vore kul att ha typ 15 000 att spendera där ;) Nej men kul vore det :D

Charlie gick upp 06:30 i morse, med tanke på att han somnade 18:30 så är jag nöjd. Får se hur det blir idag ;) Tror inte det blir lika lätt att hålla honom vaken till lunch utan hjälp av öppna förskolan :-) Men jag var helt slut igår, kunde inte ens lyssna på när Peter pratade.

Och Peter kommer hem idag eftersom det är röd dag imorgon :) Och imorgon ska han och Charlie iväg några timmar. Synd att inte vi hade massa pengar för då skulle jag gå på stan under tiden. Plus att gå till typ McDonalds eller ja, vilken resturang som helst i stan för att få äta i lugn och ro! Tänk att få äta i 30 minuter! Det ska jag fan göra någon gång nästa månad. Nästan så jag skulle kunna tänka mig att äta rå fisk för att få äta i min takt. För just nu ser det ut såhär: en sked till Charlie, tre till mamma, en till Charlie, två till mamma och så håller det på tills jag ätit upp för tillslut blir han så otålig att skeden dröjer ens en sekund. Och jag kan inte äta innan honom för då vill han ha min mat och jag kan inte äta efter honom för då är han uttråkad. Så vi måste äta samtidigt ( och det är lika bra eftersom man som familj äter tillsammans).

Könsspecifika kläder?

Det finns en namninsamling nu mot könsspecifika kläder. HÄR hittar ni den!
Jag har självklart skrivit under. Någon Lindex butik någonstans (ni märker vad påläst jag är) skulle göra om sin avdelning så allt blått hängde tillsammans, allt rött tillsammans och allt vitt tillsammans. Ja ni fattar! Superbra idé tycker jag! Jag skulle aldrig sätta på Charlie en klänning, eller en topp med Hello Kitty (om han inte uttryckligen bad om det) men rött och lila ses ju som "tjejfärger" men är lika fint på killar tycker jag.

Nej, jag är helt för den idéen. Sen vad min sambo tycker är en annan sak, tur det är jag som handlar ;) Jag tycker verkligen inte om att pojkar ska vara tuffa och ta för sig, tjejer ska vara söta och lugna. Min son är både söt och tuff, detsamma kommer jag tycka om jag får en dotter. Vill Charlie leka med dockor, fine by me, vill min dotter (om jag får någon) leka med bilar, fine by me. Antagligen kommer jag inte vara den som redan nu köper känsneutrala leksaker, men om Charlie vid tre års ålder vill ha ett dockhus kan han få det. Han ska redan när han fyller ett få en docka för han tycker jättemycket om att leka med dockor på öppna förskolan. För Charlie, som knappt pussar mig och Peter, pussar en docka och ger glädjetjut tycker jag det verkar som att han tycker det är roligt. Men han kommer nog även få plastbilar för han tycker dom är roliga att leka med också.

Sen diskuterades det att tjejkläder och pojkkläder i samma storlek är olika stora. Det är ju minst sagt knepigt. Och då var det inte olika affärer dom pratade om, utan om man jämnför en pojktröja med en flicktröja från samma affär, samma märke och samma storlek så skiljer dom sig åt. Mycket konstigt.

Jaja, vad jag ville få fram var att jag skrivit på listan. Gör det du med!

Hemma igen

Vi gick till öppna förskolan förut. Var där lite innan tio. Charlie fick lite mellis innan han fortsatte busa och leka. Han var minst där då så ingen ville ju direkt leka eller busa med honom, förutom en tjej som var året äldre än honom. Klockan 11 var det sångstund. Charlie som inte varit med förut tyckte det var roligt i början men sen ville han sitta i mitt knä (innan hade han suttit framför) för att ha lite trygghet. Men tur var väl att han kände igen några låtar :D Sen när det var dags för Mormors lilla kråka då skrattade han jättehögt ;) Så om vi går dit ett par gånger till ska han nog tycka det är roligt :D

Sen busade han lite med två jämnåriga tjejer som kom precis innan sångstunden. Sen var det fort hem för han var supertrött. Häva i honom lite lunch (fick bli burk idag) och lägga honom i sängen. Han slocknade på fem sekunder typ :P Både igår kväll och i dag nu vid lunchvilan har det gått bra att säga "Nattnatt" och lägga ned honom med snutten och gå därifrån. Man får inte stå eller sitta brevid för då vill han prata. Hoppas det håller i sig, den som lever får se :)

Godmorgon igen :)

Charlie sover dåligt på natten så igår tog jag krafttag. Han ska bara sova en gång om dagen. Mycket gnäll blev det, plus att jag la honom för tidigt på kvällen. Resluterade i att han sov 14 timmar. Får se om det blir bättre idag. Vill inte säga att han sov bra igår för mellan 18-22 både sov han och var vaken. Man hörde allt hur han pratade ibland ;) Om en timme ska vi iväg till öppna förskolan, får se vilka som är där :) Otroligt att han blivit så rörligt nu att man kan byta från babycafé till öppna förskolan. Otroligt att han fyller 1 om mindre än två månader! Flera gånger per dag tittar jag på honom och tänker "Tänk, det där kunde han inte för 10 månader sedan".

Min lata hjälplösa bebis har bytts ut mot ett barn med ett jävlaranama. Det är inte längre några skrik som betyder "Mamma hjälp mig" utan mer: "Jag vet att jag kan, men hur?". När jag gick i ettan läste fröken en bok för oss, den hette "Jag vill, jag kan, jag gör det". Det var en ko på framsidan. Mer minns jag inte, men det är precis så Charlie är nu :) Underbart att se :)

God morgon

Ja nu är det morgon. Har varit uppe snart en timme. Sitter med en kaffekopp i handen för min sambo hade laddat kaffebryggaren :D Charlie leker på golvet, han ville INTE vara i famnen. Då gnällde han en massa. Tycker det är så kul att titta på honom för förut har han varit typ som "säger"(även om han inte kan prata) "Åh, jag når inte/kan inte hjäääääääälp mig". Det har alltså varit konstant gnäll. Sen tog vi bort gåstolen och han fick bli lite frustrerad och då blev han mer "Jag SKA nå, eller jag SKA klara det" och det är så mysigt.

3 gånger har han ställt sig på knä. Vi börjar närma oss nu :D Men jag förstår inte hur han orkar åla så mycket som han gör. Jag skulle inte ens palla att åla genom hallen ;)

Stör mig

Jag stör mig på folk som använder fel ord vid fel tillfälle. Jag vet att jag stavar dåligt och jag använder mig av talspråk i skrift osv, men det här är två saker som jag stör mig på.

Folk som inte kan skilja på risk och chans. "Hur stor är risken att överleva?" "Hur stor är chansen att dö?" är FEL! När något är positivt är det CHANS när det är något negativt är det RISK! Så enkelt är det. Lär er det gott folk :D

När vi även ska lära oss att skilja på ord har jag två till. Sympati och Empati. Sympati är t. ex när man blir ledsen för att en annan är ledsen. Empati däremot är när man förstår att den andra är ledsen. Det är alltså ganska stor skillnad. Är ni osäkra använd empati :D

Familjen morgon

Peter och jag är sånna personer som gör allt på morgonen. Tror det är för att vi vet att det inte blir gjort annars ;) Innan morgonkaffet idag hade vi både diskat och städat :D

just nu är det någon serie på femman som handlar om tonårsmammor och någon försöker lära deras barn att sova hela natten. För man ska ju inte äta på natten! Ööööh, kolla åldern på barnet tack? Vid sex månader ska barn klara sig utan att äta på natten, men att neka en tre månaders?! Men självklart är det så att ju mer mat du proppar i ungen på dagen ju längre håller h*n sig på natten. Charlie klarar sig 12 timmar om han får sex mål mat på dagen. Får han däremot bara fem mål så vaknar han och är hungrig. Okej att man försöker få ett barn att sova i egen säng osv, men att neka mat! Nej nu blir jag faktiskt lite arg. Och mamman säger: "Jag vill inte att mitt barn ska vara hungrig" och experten svarar med att det är lathet som gör att hon ger mat. "Feeding on demand" kallades det. Klart man ska ge mat när dom vill ha mat.

Däremot så sa experten att barnet sov dåligt på natten för att det sovit för mycket på dagen och det stämmer ju. Självklart. Och om hon lät barnet sova mindre på dagen kanske h*n skulle äta mer och då sova bättre på natten, men just att neka mat låter så illa. Typ som Anna Wahlgren som någon gång sagt att barnet ska sova mellan vissa klockslag och fungerar inget får man väl använda öronproppar. Plus att någon anhängare "ramsade" när barnet uttryckligen klagade på bajs i blöjan. Vad ramsa är vet jag inte, men dom drar väl någon ramsa för barnet skulle jag tippa. Men att ignorera ett barn med bajs i blöjan är inte riktigt min melodi.

Jag vet att jag egentligen inte får uttala mig för jag har ett lätt barn som sovit mycket och som förstod från dag 1 när det var natt osv. Men metoder så som 5 minuters metoden och Anna Wahlgrens "Sova hela natten" metod är inget för mig. För er som har problem med barnens sömn så finns det faktiskt snälla metoder som inte handlar om att låta dom gråta. Sök t. ex på Tass-metoden. Finns en låååång tråd om det på familjeliv.se och där kan man läsa även om man inte är medlem. Det är den jag ska köra på Charlie. Drar igång imorgon hoppas jag :D

Toppendag

När Peter fyllde år fick han i present av våra grannar Jimmy och Jennie att vi inte skulle ha något planerat den 8:e maj. Tid skulle komma senare. En överaskning alltså, och det var ju igår.

Först fick jag ett sms om att packa Charlies skötväska. Sen kom dom upp till oss med ett kuvert. I kuvertet låg en bild på Peters bil med en röd ring runt vidrutetorkaren. Vi gick alla ned till bilen. Där låg en bild på lillängshamnen så vi åkte dit. Där hittar Peter en bild på Vidökiosken. Där hittade Peter en bild på ett rött hus som står efter vägen. Och från där skulle vi åka till Gruvlyckeskolan. Och där hittade vi en bild på X-näs bowlinghall så vi förstod ju vad som skulle göras :-)

Så vi bowlade ett tag och Charlie var jättesnäll under tiden. Helt otroligt faktiskt. Jimmy vann, Peter kom tvåa, Jennie trea och jag sist ;) Sen efter bowlingen fick Peter nästa kuvert. Där var en bild på Tacos så vi skulle tillbaka till skoghall för att äta :D När vi väntade på maten fick Peter ett kuvert med en rebus. På bilderna var en filmrulle, statyn på Torget i Karlstad, en bild på en enkrona och sen en en. Vi satt länge och funderade. Sen fick vi ledtråden +, +, -, +. Då fattade jag :D Film+karlstad-carl-en. Filmstaden! Dom hade bokat två biljetter på en visning som började efter nio så Charlie hade ju somnat och dom skulle sitta barnvakt.

Så vi åt tacos, sen gick jag och Peter hem till oss för att natta Charlie. Jimmy och Jennie kom över och sen klockan halv nio åkte vi in till filmstaden. Vi visste fortfarande inte vilken film vi skulle se. Så gick vi och köpte lite godis innan vi öppnade kuvertet och insåg att vi skulle se Alice i underlandet :D Toppen! Men det var ett tag kvar och Peter ville ha en match i air-hockey. Vi har spelat det tre gånger och jag har vunnit lika många gånger :D

Sen såg vi filmen som var toppenbra! En superfilm som inte hade några slöa partier. Den ska jag nog köpa på DVD när den kommer. Sen får vi nog spara lite pengar för jag såg många filmer jag ville se på trailern ;)

Igår var verkligen en toppendag och verkligen vad vi behövde! Och Charlie skötte sig bra tydligen, han hade skrikit till en gång och när dom gick in och kollade så satt han upp och sov ;) Knepiga bebis. När han sover ligger han inte still i 5 minuter ens en gång ;)

Äntligen

Inom loppet av en halvtimme blev det två "äntligen". Charlie gnällde och jag tänkte att det är bara att ge flaskan då, för han höll typ på att somna mot min axel. Charlie gnällde när jag stod och gjorde iordning vällingen. Då kom Peter hem. "ÄNTLIGEN". Ja alltså att det blev tyst på gnället. Sen att jag har avlösning imorgon är heller inga dumheter :D På söndag vette fan vad jag ska göra eftersom Peter ska vara i garaget.

Ja i alla fall. Charlie fick vällingen och somnade. "äntligen" nr 2. Ja, jag är en elak mamma som tycker om att min barn sover. Men det enbart för jag vet att han blir så mkt lugnare dagen efter om han sover.

Peter och jag har nu testat Marabou Polka. Jag tyckte den var god men Peter tyckte tydligen inte den var någon hit (ändå åt han upp före mig).

Peter är pengakåt. Vi pratade igår om att jag hoppas att dom inte tar bort långledigheten på sommaren för lärare när jag börjar jobba. Tror det är ca 6-7 veckor man blir ledig. Vore ju skönt. Så jag sa det: "Det vore kul att vara hemma med Charlie på sommaren". Svaret jag får, som även får mig att nästan smått koka är: "Ja, eller så kan du ta ett extra jobb". Hur många brukar extrajobba på sin semester? Nej du, finns långledigheten kvar ska jag fanimej vara ledig. Ta Charlie till stranden varje dag! Eller nått. Bara rå om honom, inte behöva bry mig om att dagis har sommarstängt eller någon annan skit.

Bilder


Ihopfälld :D


Uppfälld :D


Visar den bra suffletten men det syns inte så bra eftersom det är en svart vagn ;-) Suffletten täcker hur solen än skiner vill jag nog lova :D


Från sidan. För att vara trehjulig är den varesig bred eller lång :D


Fick en mugghållare på köpet så nu är jag värsta lattemamman :D


Bild på viloläget. Är så nära fullt liggläge man kan komma nästan ;) Nätet ni ser vid huvudet kan täckas över om det typ blåser eller regnar. Men tycker det är smart då man kan behöva lite cirkulation av luften :) Remmen det står pull to fold på är den man fäller ihop den med. Man drar i snöret så har man en ihopfälld vagn i handen :D

Tröttsamt

Otroligt tröttsamt att sitta och läsa på fl. Familjeliv alltså. En person startade en tråd om att lchf skulle vara dåligt. om jag fattat rätt går det ut på att man ska äta lite kolhydrater och mer fett. Då svarar flera personer att dom mår bättre av det och att det finns forskningsresultat som visar att det inte är farligt. Fortfarande vägrar trådstartaren att lyssna. Självklart ska man kritiskt granska allt, men ibland går det till överdrift. Jag skulle inte palla lchf, jag tycker om för mycket som man ska låta bli och jag tycker om för lite av det man ska äta ;) Däremot tror jag det fungerar för vissa. Där nöjer jag mig. Låt alla göra som dom vill. Trött på folk som inte kan förstå att alla har olika sanningar. T. ex jorden är rund. Det ÄR en sanning, det vet vi. Däremot tycker jag inte om lever. Det är MIN sanning. Sen finns det många som tycker om lever, det är DERAS sanning.

Jag har varit till ICA. När jag gick ned till källaren så var det kolsvart där så jag vågade mig inte ned tillbaka med vagnen så den står i hallen nu :P Är man mörkrädd så är man. Tänker ta kort på den så jag kan lägga upp bilder. Har ju redan visat bild, men tänkte att ni kanske ville ha en på MIN vagn :D Eller ja, Peters vagn för det var han som köpte den ;)

Imponerad

Jag är så groteskt imponerad av Charlie. Han sitter ibland och leker på golvet (eller ja, ganska ofta för det är det han trivs bäst med) och så ser han en leksak ganska långt bort. Han vet att han kan inte sätta sig när han ligger ned. Och han vill fortsätta sitta. Alltså ställer han sig typ i krypställning. Men bara med det ena benet, andra foten har han framför knät på andra benet. Så tar han leksaken och fint sätter sig igen :P Det är kul att se :-) Tänk att för tio månader sedan kunde han inte ens öppna och stänga handen när han ville.

I dag ställde han sig på knä mot bordet. Ett steg på vägen :-D

Slut på tystnaden

Nu tror jag att jag har mejlat lösenordet till alla som vill ha det. Om inte annat hör dom väl av sig :-) Känns helt rätt att ha den skyddad. Nu ska jag bara komma ihåg vilka som har lösenordet :-D

Det har varit tråkigt och jobbigt att hålla sig ifrån bloggen! Jag har liksom varje timme tänkt: Det ska jag blogga om. Sen kommer jag på att jag inte ska blogga och nu kommer jag inte ihåg ett skit!

Charlies sovvanor MÅSTE nog ändras. Klockan halv sex är inte morgon för min del, det är natt! Tänk då att för några månader sedan fick jag väcka honom klockan åtta... Hmm.

Tystnad

Det kommer vara tyst i den här bloggen tills imorgon då jag fixar lösenord. Så fram tills imorgon kan ni skriva om ni vill ha lösen. Annars får ni kontakta mig på fejjan. Anledningen till att jag kommer skaffa lösen är av den anledningen att jag skriver om personliga grejjer. Jag kan ju välja vad jag vill ha ute på internet, men Charlie kan ju inte välja. Så då får jag välja åt honom. Jag är egentligen emot censur på internet. Alltså inte så att jag inte tycker om dom som har lösenord utan mer att jag själv inte tänkt mig det. Men nu blir det så och det är lika bra :) Det hade varit annorlunda om jag haft en modeblogg eller så...

Lösenord

Bloggen kommer att lösenordsskyddas. Skriv en kommentar med er emailadress så skickar jag lösenordet om jag tycker ni ska få läsa. Alt. kan ni skriva på fejjan eller bdb.

Dagen

Charlie och jag skulle gå till ICA efter lunch. Det gjorde vi såklart. Allt är ju plättlätt med den nya vagnen (förutom att det är världens svåraste varukorg att få in en kasse i). När vi gick från ICA mötte vi grannen och eftersom mellis var en av dom sakerna som inhandlats gick vi dit och fördrev lite tid. Charlie var i himmelriket då han fick leka med två fjärrkontroller och en massa TVspelsfodral :)

Sen kom vi hem och Charlie somnade efter en lång kamp. Då började jag med maten eftersom den tar en timme på sig typ. Lasagne blev det :) Så den står i ugnen nu och är färdig om fem minuter :)

En hälsning från Charlie får avsluta det här inlägget:
J JOIBBN MN G  g g q

Tiden som gått

Tänkte sammanfatta allt som hänt den senaste tiden. I tisdags förra veckan var Charlie och jag till BVC. Sen när vi kom hem blev han sjuk (självklart inte pågrund av BVC eftersom det tar ett tag för sjukdom att bryta ut). Han blev riktigt dålig, eller ja, I Charlie-mått mätt blev han riktigt dålig. Natten till onsdag ville han upp och leka klockan 3 på natten. Det var bara att låta honom leka en timme för det är lönlöst att försöka lägga honom när han inte vill.

Sen var han sjuk tills fredagen. DÅ kom hostan. Charlie får ALLTID hosta efter en förkyldning. På lördagen köpte vi en ny vagn, jag fick frångå mina principer. Jag har ALLTID sagt att jag ska inte vända Charlie framåt i vagnen innan 1 år. Men när vagnen hela tiden ska en halvtrapp ned så fungerar det inte. Den enda vagnen som skulle passa våra behov i såfall vore en Bugaboo och dom är snordyra. Det finns en sulkyvariant för ca 5 000 kr, men den är mer en köpcentrumvagn med dåligt utrymme för barnet så då skulle vi ändå åka på att köpa ny vagn. Så därför köpte vi en ny vagn. Man drar i en rem i sitsen och sen står man där med en ihopfälld vagn i handen. Jag kan LÄTT bära den med en hand och Charlie på andra armen. Och ja, man ska inte vända vid 10 månaders ålder egentligen, men man får väga fördelar och nackdelar. Fördelen nu är att Charlie har varit ute varje dag sen han fick ny vagn för det är så enkelt. Frisk luft är bra så vi säger att det väger upp det :)

I måndags hade jag liten tilltro till vårdpersonalen efter att JAG fick upplysa dom om att det faktiskt finns hostmedicin från 6 månader. Plus att dom rekomenderade att ge varmt vatten med honung. Honung ska inte ges till barn under 1 år... Charlie fick även vara ute och gunga med en kompis från babycaféet. Charlie lös upp som en sol när han såg honom så det var bra :D

Hela tisdagen var Peter hemma med oss och det var välbehövligt. För jag orkar snart inte mer. Peter och jag har kommit överens om att jag behöver en paus. Men det är svårt att få det att gå ihop då jag inte vill lämna till barnvakt än. Alltså måste Peter vara hemma. Och det är så mycket annat som ska fixas också. Men det ska nog gå det med. Men just nu behöver jag att jag blir frisk. för såfort Charlie började bli bättre blev jag sjuk. Grattis.

Det är typ allt som hänt den senaste tiden.

Bilsäkerhet

Jag är hyffsat påläst om säkerhet för barn i bil. Det är något jag tycker är extremt viktigt. Det finns många olika bud man får som förälder. T. ex ska barn inte sitta frammåt i en barnvagn innan 1 års ålder, Man ska inte ge mat med ens ett saltkorn i och olika bud om hurvida man ska samsova eller inte. Jag bryr mig inte så mycket om det. Jag saltar inte maten, men Charlie kan få färdiga köttbullar t. ex. Så långt följer jag alltså den rekomendationen. Men något jag håller hårt på är bilsäkerhet.

När barnet är nyfött finns två alternativ. Antingen använder man ett babyskydd som är en bärbar bilstol. Den finns med eller utan bas. Man använder bara bilens internbälte. Eller så kan man köpa en bilbarnstol som fungerar från nyfödd tills 4 år. Den har en spädbarnsinsats om jag fattat rätt. Jag har aldrig kollat på en sån för jag visste att vi skulle hyra babyskydd från NTF.

Efter babyskyddet har man en renodlad bilbarnstol. Dom finns i många olika varianter. Det finns dom som bara fungerar bakåtvänt och sen finns det dom som är vändbara (återkommer senare till detta). Det finns också en mängd olika märken och modeller. Inget märke är bättre än det andra för alla har klarat samma test annars skulle dom inte vara godkända. Det som skiljer märkena åt är hur stora stolarna är och hur mycket vikt dom tar. T. ex britax har bara stolar som klarar upp till 25 kg. Det finns märken som klarar 18 kg i baksätet och 25 kg i framsätet. Det är, om jag fattat det rätt, stolar som ska lutas mot något. Alltså instrumentpanelen tål mer än stolen framför baksätet.

Det finns olika fästanordningar. Man kan använda isofix (som jag inte vet ett dugg om), det finns bältade basar, det finns stolar som man fäster med bilens internbälte + spännremmar och sen finns det sådana stolar som fästs på samma sätt som våran. Det vill säga bilens bälte + spännremmar + stödben. Stödbenet är för att man ska slippa luta stolen som instrumentbrädan eller stolen. Alla sätt är säkra och godkända. Isofix är bra för dom som har kanske två olika bilar med isofixfästen och flyttar stolen emellan dom bilarna. Dock klarar dom stolarna bara 18 kg och vissa barn väger 18 kg innan dom fyller 4 år.

Efter den bakåtvända bilstolen byter man oftast till en bältesstol. Efter bältesstolen kommer bälteskudden. Där är jag inte insatt över huvudtaget eftersom det inte är aktuellt på minst 3 år till.

Det bästa för barn är att åka bakåtvänt till åtminstonde 4 års ålder. MEN ju längre tid desto bättre är det. Det finns 6 åringar som bortfarande åker bakåt. Ni har betalt dyra pengar för bilstolen, använd den så länge den rymmer barnet anser jag. Men som sagt, barnen ska vara MINST fyra år. Det gör mycket att åka bakåtvänt istället för framåt.

Att säga att det blir för trångt för benen tycker jag verkar som ett dåligt argument. I såfall skulle jag sätta stolen fram och sen vinkla bak ryggstödet. Detta är ju dock bara möjligt om man kan avvara en plats i bilen, för ingen kan ju sitta bakom stolen då. Men i regel får dom bättre plats i framsätet. Annars skulle man kunna sätta stolen i mitten bak om stolen är gjord för det och då kan barnet lägga benen på sidorna av stolen. Alltså fötterna ned i det riktiga sätet i bilen. För hellre brutna ben än bruten nacke.

Angående vändbara stolar. NTF anser att man i första hand ska använda en bältesstol istället för en vändbar stol när det gäller att åka framåt. Dom vändbara är ju självklart godkända för även framåt, MEN dom har inte tillräckligt bra bältesstyrning plus att dom är för tunga. Det är alltså bättre att sätta barnet i en billig bältesstol än i en framåtvänd vändbar stol. Dessutom, samma gränser gäller för stolen framåtvänd som bakåtvänd så när ungen har vuxit ur stolen har den växt ur stolen.

Däremot är dom vändbara stolarna bra att använda bakåtvänt och är oftast dom som har längst rygg vilket gör att man kan ha stolen längre. Så har ni långa barn, köp en vändbar stol men vänd den inte. Så gjorde vi.

Barnet har vuxit ur stolen när dom väger mer än maxvikten eller när överkanten av öronen är över kanten.

Anledningen till att jag skriver det här inlägget är för att Aftonbladet skriver att bland 3 och 4 åringar så åker 60 ofta framåtvända. Det är en påtok för hög siffra när rekomendationerna är att vända TIDIGAST vid 4 års ålder. HÄR kan ni läsa hela artikeln. Förlåt för tjatet men detta är något som jag brinner för.

Roligt sammanträffande

Nu har dom börjat med något som gör att alla har namnsdag, men självklart finns inte alla med i almenackan men i alla fall. Charlie har namnsdag den 1 mars. Hade Charlie varit en tjej hade han hetat Elvira. Elvira är det namn som i almenackan har namnsdag den 1 mars :D Det tyckte jag var lite kul :) Källa Svenskanamn.se

Tidelag

Det fanns en grupp på facebook som var emot en blogg som handlade om en tjej som hade sex med hundar. Självklart gick jag med i den gruppen. Jag förstår inte hur tidelag kan vara lagligt. Vi har en massa olika lagar kring sex annars. Man får inte ha sex med barn, man får inte ha sex med någon som inte vill, man får inte taffsa på någon som inte vill osv. Men djur är det helt okej att ha sex med sålänge dom inte skadas. Jag anser att det borde vara olagligt med den anledningen att man inte kan avgöra om djuret vill eller inte vill. Och hur kan det komma sig att folk tillåter henne göra detta med deras hundar? Nej usch. Olagligt är vad det borde vara.

Rådgivning och allt annat

Ringde till vårdcentralen i morse för att be om råd ang Charlies hosta. Det fanns ju ingen hostmedicin till såååå små barn. Konstigt då jag vet att det finns tyckte jag. Jag sa även det, att jag vet barn i hans ålder som fått hostmedicin. Och nu stör det hans sömn då måste han få något. Hon skulle ringa upp efter att ha konsulterat en läkare. Fine by me. Innan vi la på frågade jag vilka drycker hon rekomenderade. Varmt vatten med honung! Borde dom inte vara pålästa på VC? Jag vet att jag säkert gör en höna av en fjäder, men alla har kanske inte läst kostråden från livsmedelsverket, eller kanske i all hast glömmer bort att honug ska absolut inte ges till barn under ett år. Dom sitter ju ändå vid sina datorer och söker i sina databaser, borde det inte kunna stå i dessa databaser att man inte ger honung till små barn? Och jag vet att jag inte är första personen som får det här rådet...

Sen lagom till lunch kom Peter hem en snabbis innan han åkte iväg igen :P Så jag och Charlie gick till apoteket för att hämta ut medicinen. På väg dit mötte vi en mamma och bebis som vi brukar umgås med på babycaféet så dom följde med till apoteket sen gick vi till en lekpark och gungade lite. Charlie är ju inte sjuk, han har ju bara den obligatoriska hostan så jag tror det var skönt för honom att vara ute lite :)

Sen gick vi hem, Charlie fick banan och nu sover han :D Bjuder på en bild. Förlåt för den kassa kvalitén, men tog kort med mobilen, la upp på fejjan genom mobilen och sen kopierade :) Så ni kanske förstår :D


Det ser oansvarigt ut när han inte har mössa eller vantar på sig, men han vägrar både mössa och vantar och idag var det såpass bra väder att jag inte orkade bråka med honom :) Sen får ni säga vad ni vill.

Trött

en timme kvar till telefontiden på vårdcentralen. Charlie måste få hostmedicin för nu stör det hans sömn och han tycker verkligen inte om att hosta (vem gör det egentligen?). Nej så det blir väl en runda till vårdcentralen skulle jag tippa ;)

Fortsätter drömma

Jag har hittat den perfekta sittdynan till Charlies nya vagn. Färgglad och grabbig på samma gång. Iofs hittade jag även ett tyg jag skulle vilja sy en dyna av, men tror det är bättre att köpa en och sen sy efter den en andra dyna :D Man måste ju variera sig. Sähär ser den ut i alla fall :


Supersnygg tycker jag :D Och färg behövs till en svart vagn. Peter tycker också om den, men det går nog vänta tills nästa månad :D

Charlies hosta är kvar och blir bara värre. Han drar alltid på hosta efter en förkyldning. Just idag kör jag alla knep som finns för att få halsen att må lite bättre. Men vad finns det egentligen att ge? Att ge te känns lite tidigt och glass är ju inte nyttigt... Jaja, imorgon är det jag som ringer till vårdcentralen. Jag ska till en läkare och h*n ska skriva ett recept på hostmedicin för som det är nu vaknar han av att han hostar. Så fan ta läkaren om h*n säger att det inte är någon fara.

ny barnvagn

Peter sålde sin amerikanare igår så jag begärde ny barnvagn :) Mest för att den vi har är för jobbig och tung att ha och göra med nu när Charlie väger 10 kg. Sen är det så att vagnen jag varit intresserad av nu fanns på specialkampanj på Barnens hus. Man betalade lika mycket som vanligt men det följde med mugghållare och insektsnät. Insektsnät är i alla fall bra att ha :D Blidde en Baby Jogger City Mini som jag blev sugen på efter att Lindah pratat om den :) Den väger 7 kg så man kan lätt bära den med en hand. Den hälls ihop med en hand vilket gör att jag kan hålla i Charlie samtidigt. Dvs att det är slut på "skumpande" upp och ned för trapporna (finns ingen vagn som klarar det en längre stund). Plus att den har rörligt framhjul vilket gör att den är lättmanövrerad.

Jag hade tyvärr hoppats på att den skulle finnas i svart/röd, men hemma hade dom bara svarta om man ville ta del av erbjudandet. Man kunde beställa men det var så tråkiga färger så då är det bättre att pimpa den med en fin sittdyna eller nått :) Dessutom tyckte jag det var lite dåligt med reflexer på (dvs, inte en enda) så det satte vi på med en gång :) Men blir nog att köpa fler av IKEAs för vi har tappat bort dom flesta :D Här kommer i alla fall en bild :D


RSS 2.0