jaha

Snart kommer Peter hem :D wiho :D Ännu mer wiho är att han har missat alla sina tv-program. Iofs, hade nog hellre sett på tv med honom än att se "2½ men" och "How I meet your mother". Båda serierna har jag missat en massa av och jag tycker båda serierna börjar spåra ur. Många serier gör det. Finns det en enda serie som avslutats påp topp, verkligen? Tycker många börjar falla innan dom avslutas.

Det värsta tycker jag ändå är "24". Första säsongen skit bra, men en andra? och en tredje? Minns inte hur många säsonger det är men jag tror det är femte säsongen vi har på dvd (fick gratis av Billy). Men hur många upplever så många kritiska dygn?

Jaja, som sagt Peter kommer snart. Men tror inte han kommer bry sig så mkt om mig, han kommer nog bry sig mer om datorn jag sitter vid. Nämligen hans. Hans dator gick ju sönder typ vid jul om det inte var tidigare. Och sen har den varit inlämnad sedan dess. Han har fått hem den några gånger men den har pajjat igen inom någon dag... Så nu har han fått en ny och jag fick i uppgift att fixa den :-) Stoooor är den så mitt knä räcker egentligen inte till så jag känner mig som om jag har en ätstörning och är supersmal :P Nu är jag iofs inte tjock, men att knät inte räcker till för en dator ;-)

snabbmat

Ja idag åt jag snabbmat till lunch. Och nej, den kom inte från McDonalds, Burger King, Sibylla, Pizzerian eller Thai stället. Nej, från min ugn. Gjorde den där kycklingen med frysgrönsaker och skippade att ha något till. 20 minuter + tiden det tar för ugnen att bli varm :) PlättLätt :) Och jätte mätt :) dubbel+ :)

Charlie glömmer med jämna mellanrum bort att han är sjuk. Det är + det med vill jag lova. Det betyder ju att det är på bättringsväg. Tempen har idag inte varit över 38,9. + det med :D

Rösta?

Det är ju snart dags för val igen. För första gången får JAG rösta :D förrförra gången det var val så gick jag i sjuan och vi fick lära oss ALLT om regering, riksdag och allt det där. Något jag minns min lärare sa var: "Gå och rösta! Finns det inget parti ni vill rösta på, rösta blankt". Jag minns det så jävla väl för han hade rätt (han är väldigt smart min fd lärare). VI får chansen att bestämma. Ja, vi kan inte bestämma allt, ja vi måste tro på att vallöften går igenom men det är vår enda chans! Och i år är det viktigare än någonsin! Vi måste se till så att piratpartiet eller sverigedemokraterna inte får några mandat. Det är viktigt. Jag är inte påläst om SD men jag vet att jag inte gillar dom och något jag ofta tänker på är: "Hitler hade inte som vallöfte att utrota alla judar. Han tog det försiktigt". Därför vägrar jag att SD kommer få bestämma något. Och då är det min PLIKT som svensk medborgare att rösta på något annat parti. För vi fattar ju alla att om fler röstar behöver SD mer röster för att få mandat. Nu kanske SD inte ens är i närheten av Hitler, men jag tänker fan inte chansa.

Varför jag inte vill att Piratpartiet får mandat är enkelt. För det första är det ett enfråge parti. Dom vill inte förbättra skolan, dom vet inte hur vi ska göra med dom äldre osv. Dessutom är det inte ens en bra fråga dom driver... Folk ska ha lön för sitt arbete. Det kostar att göra en CDskiva. Tänk att Robyn står och sjunger i en studio. Hon ska ju ha en timlön. Sen sitter det några och remixar allt. Dom ska ha lön. någon gör designen till skivomslaget. Dom ska ha pengar. Någon säljer skivan, dom ska ha pengar. Och så fortsätter det. Alla ska ha rätten att få lön för sitt jobb. Och har man gjort ett bra jobb förtjänar man ju mer pengar. Alltså ska ju Robyn få pengar för VARJE skiva hon säljer, för dom skulle inte säljas om hon var dålig.

Så att säga att alla som jobbat med skivan inte ska få pengar för vi har inte råååååd att köpa skivan? Ööööh, är du så jävla snål lyssna på radion istället. Jag är istället mer för dom nya lösningarna. Spotify, Voddler, play osv. Nu vet jag inte vad spotify kostar varje månad eftersom jag använder gratisvarianten (och därmed betalar iom att jag lyssnar på reklamen) men det kostar inte mer än om du skulle köpa en skiva i månaden. Betala det då och så får du lyssna obegränsat.

Att hyra en film kostar 40 spänn. Att hyra/låna från biblioteket brukar även vara möjligt och då är det oftast billigare. Att hyra en film via Viasatplay kostar heller inte allt för mycket.

För att tycka att alla ska kunna ladda ned musik, film och spel gratis det är som att neka personerna som jobbat hårt med det lön. Skulle du vara villig att göra ett hästjobb men inte kunna betala räkningarna? Nej just det. Betala för det då.

Så i år är det viktigare än någonsin. Rösta! Och det finns inga bortförklaringar längre, man kan poströsta, förtidsrösta och rösta via bud.

(Och ja, jag har också laddat ned, men att tycka att det ska bli lagligt, där går min gräns!)

kvällen

Usch igår kväll var inte rolig vill jag lova. En Charlie som vägrade att sova, gallskrikande... Och han var ju trött så det var inte det. Jag höll på att gå upp i atomer efter att ha försökt få honom att soa i två timmar. Så jag orkade inte mer tillslut, la honom i sängen, tände lampan och på med sängmobilen. Så fort den slutade låta räknade jag med gallskrik. Men nej, knäpptyst. Efter tio minuter vågade jag gå in och titta. Då sov han. Så ja, där var lösningen tydligen! Jaja. Sen sov han ända till 6 imorse innan han fick välling och nu sov han en halvtimme till. Tror dessutom att febern är påväg bort. 38,5 hade han när han vaknade och då måste alvedonen slutat verka eftersom det var 10 timmar sen han fick den. Gav honom ny alvedon och sen en flaska välling och då var han nästan samma gammla Charlie igen. Ålade runt halva sängen och gud vet allt.

Bättre nu när jag köpte supparna för då vet jag ju att han får i sig allt. Grannen var snäll och kom hit och passade Charlie medan jag i princip sprang till ICA, köpte alvedon och en frysrätt för jag fattade ju att jag skulle inte få laga mat. Och rätt hade jag för klockan nio åt jag igår :P Och så fort Charlie somnat gick jag också in i sängen för jag visste ju inte hur länge han skulle sova. Men ja, jag trodde aldrig han skulle sova till 6. Så Tack Charlie :)

Borde inte klaga

Nej jag vet att jag inte borde klaga. Det här är första gången Charlie får feber på det här sättet. Hans högsta temperatur förut har varit 38 grader. Han blir lite gnällig efter vaccinationer men aldrig feber, han får iofs förkyldningar som sitter i ett tag så han hostar en massa men aldrig såhär att han inte sover osv. Så jag vet att jag borde inte klaga eftersom vissa har sånna nätter varje vecka. Men jag gör som jag brukar och klagar ändå :) Nu vaknade han. Hejdå!

Feber

Charlie, ungen som knappt får feber av vaccinationer, har nu åkt på feber. Kollade först tempen efter middan och då var den 38,5. Allt över 38 ska ju tydligen vara feber så jag gav honom alvedon och bad Peter köpa mer ersättning för Charlie dricker ju så dåligt så då får han dricka ersättning istället. sen somnade Charlie klockan sju. Klockan 11 vaknade han igen, fick ersättning och jag tog tempen. 39,7! Tjoho. Mer alvedon och hoppas på att ungen somnar. Jaa, ni kan ju gissa själva... Han somnade inte...

Dubbelmoral

När jag köpe/beställde solkläderna så sa jag det i en tråd jag hänger i på FamiljeLiv. En mamma sa då att hon bojkottar Star Wars motiv. Jag undrade varför och hon svarade att hon inte tyckte det skulle vara vapen och krig på barnkläder. På direkten kände jag bara "Jävlar vad rätt hon har, vilken jäkla dubbelmoral jag använder mig av". Och varför egentligen finns det kläder för så små barn med vapen på? Och "tjejvarianten" av solkläderna var med Hello Kitty. Olika kedjor har köpt rättigheterna till olika tecknade figurer, Lindex har Bamse och HM har Star wars (kanske finns på fler kedjor också, vet inte), Hello Kitty och Nalle Puh. Men borde inte motsvarigheten till Hello Kitty vara nalle puh i så fall? Det anser jag i alla fall. Eller varför inte göra som Lindex. Dom har ju Bamse, men dom har olika färger. Så du kan köpa en bamsepyjamas både till en tjej och en kille. Varför gör inte fler kedjor så? Även om jag stör mig på att killkläderna med Bamse har Bamse eller Stygga Vargen medan tjejkläderna har Katten Jansson. Borde finnas av båda anser jag.

Men det stoppar ju inte där! Jag sa till Peter att jag ville köpa en docka till Charlie för han tyckte det var så kul på Öppnis att leka med det. Oj vilken blick jag fick. Sen kommenterade jag att om Charlie vill ha en leksaksspis skulle jag vilja ha en i trä. Ännu en gång, vilken blick! Killar ska ha leksaker som man slår på, som låter en massa eller ett svärd. Tjejer ska ha en spis, dockvagn och tysta leksaker. Ursäkta jag köper inte det! Säger Charlie att han vill ha en leksaksspis kommer han få det, vill han ha en docka får han det. Jag skiter i rollerna som är. Dessutom ska Charlie inte ha svärd och pistoler. Kalla mig för tråkig men nej. Han kan få bilar och verktyg men vid vapen sätter jag stopp. Han kan få en vattenpistol så länge det inte ser ut som en pistol, finns ju dom som ser ut som djur och sånt.

Därför känner jag att jag lider av dubbelmoral. Det är okej för Charlie att ha krig och vapen på kläderna men han får inte leka med svärd? Jaja, det är så det är. Men Charlie kommer få leka med vad han vill. Jag kommer inte tvinga på honom en leksaksspis eller en dockvagn på samma sätt som Peter inte får tvinga på honom en trampbil. Det han ber om får han, så länge det inte är Bratz, Barbie eller vapen. För det skulle inte en dotter heller få leka med. Sen kan ni kalla mig för tråkig eller elak, det skiter jag i. Jag tror inte han får bestående men av att inte leka med en pistol.

Shopping

Ja jag shoppade ju förra veckan som ni kanske minns. Klicka HÄR för att läsa och se bilder. I alla fall. Jag har oroat mig blå över att jag valde för stora storlekar. HAHA, tur att Charlies storlek inte fanns för allt passade perfekt. Förstår inte riktigt men ja, så är det. För solkläderna var ju storlek 86/92 och dom sitter perfekt. Iof är HM kända för att vara små i storlekarna. Det finns plats att växa om han växer på längden, magen för verkligen inte bli större :) Shortsen var stolek 86 och dom funderade jag på om han ens skulle hina växa i den här sommaren och dom sitter också perfekt och slutar precis där som ska, dvs precis ovanför knät. Så ja, det löste sig ju bra :)

Nu har vi även varit på BVC. 10,8 kg väger han nu. 76,5 cm tror jag det var också. Så ja, han växer. Enligt sköterskan följde han sin kurva precis som han ska så det är skönt. Tyvärr är han ju lite tung att bära på dock :P Sen gick vi in en snabbis på öppna förskolan för att säga hej. Där träffade vi Petra, E, Emelie och Bobo :P Lite kul. Dom var väl typ 4 vuxna på ett barn :) Sen gick jag och Charlie till ICA för Charlie skulle ju sova. Sen gick vi till Bilisten för att hämta ut HMpaketet. Tyvärr fick jag väcka honom där för det går inte in en barnvagn på en mack så är det :) Men sen var det fort hem och ge lunch :D

Hade en annan sköterska idag, fick frågan om en som studerade fick ta undersökningen istället. Självklart, jag vet ju hur det är att studera och jag vet att hon skulle inte få göra undersökningen själv om det inte vore så att hon klarade det. tog upp att Charlie är lite senare än normalt men som sagt, det är inget att bry sig om. Jag bryr mig i alla fall inte, det är bara så det är helt enkelt. Men det kändes som att det kan vara bra att ta upp med BVC att vi är medvetna om att han är lite sen. Men jag vet inte, han kan komma i kapp nu eftersom gåstolen är borttagen :)

Charlie fick godkänt på allt, visade sköterskan att han kan pincettgreppet, godkänd på BOELtestet och allt det där :-)

Men jag vill ha en ny barnvagn. NU! Usch fy fan. Jag älskar vår vagn men nu när Charlie är tyngre är den jobbig att köra... Så ja, jag vill ha en ny barnvagn. Om man bara hade råd :P

BTW Köp vår bil!

Åh nej

Jag ska absolut inte klaga på att Charlie sover tro inte det. Meen, nu är det så att han vaknade 8:30, dvs 1½ timme försent. klockan 10:30 ska vi till bvc. Hade det inte varit så att rutinen brytits hade det varit jättebra. Men nu blir det inte lika bra :P Får se hur tusan jag löser det här :P Han börjar redan bli lite gnällig för att rutinen inte är densamma :) Han får väl sova i vagnen hem kanske. Ska ju ändå till ICA...

Det går bra nu!

Har inte bloggat på ett tag. Dels för att jag har för mycket liv utanför datorn så jag har helt enkelt inte orkat och det är ju bra det :) Sen finns det inte direkt något jag vill dela med mig av... ;) Men nu kan jag skriva att allt går bra nu :-) Aldrig varit så kul att betala räkningar, det vill jag lova :D

Dagen började inte så bra, men avslutas fan med flaggan i topp. Hade jag inte haft Charlie sovandes i sängen hade jag druckit en cider för att fira. Men nu får jag nöja mig med Eldorados Blandsaft :-)

Jag och pensionärerna var på ICA i morse klockan åtta ;-) Aldrig varit så tomt på ICA :-D

Vi som låtsas att vi skiter i kungabröllopet

Jag skulle vilja säga att jag skiter i det men det gör jag inte riktigt. däremot tycker jag synd om brudparet att dom inte kan få bestämma saker själva. Som det här med överlämningen. So What om hon nu vill bli överlämnad, det vill jag också bli den dagen jag gifter mig. Det handlar inte om att min pappa ska lämna över ansvaret eller ge sin tillåtelse, det handlar om att det vore en fin grej. Ingen skulle bli chokad eller förfärad över att jag vill göra så, varför blir vi då det över Kronprinsessan? Låt henne ha sitt bröllop. Det är EN gång, låt henne ha sitt bröllop.

Däremot känns det knepigt att om jag skulle ha mitt drömbröllop behöver vi spara pengar i flera år innan eller ta ett lån. Pappa Kungen behöver bara be staten om mer pengar...

Ser inte

Jag ser Charlie VARJE dag, visst har jag varit borta någon timme (rekordet är 5 timmar än så länge) men jag ser honom VARJE dag vilket gör att jag ser inte om han växer eller om håret växer osv. Men NU ser jag att jävlar vad han får hår :) Han har tidigare haft tuppkam och en liten tuss bakom ena örat (den tycker han om att dra i) men nu ser man att där han varit helt kal (han har haft omvänd munkfrilla) finns små tunna tunna hårstrån. Nu får vi se vad han får för hår, den långa toffsen är en lock ibland så jag hoppas på att han får likadant som min lillebror. Barn med lockigt hår är så sött. Även om Charlie skulle vara söt även i rakt hår, men ja ni förstår.

Misstänker att han kommer bli blondare än blondast dessutom :P Har kollat på kort när Peter är ca 4 år och han är ju kritvit i huvudet nästan :P Och jag hade hår som blev väldigt ljust på sommaren :D Det vore drömmen det, blont lockigt hår. Jag ser ju i alla fall att håret inte är svart så den kan vi utesluta. Som det ser ut nu har han min hårfärg, dvs mörkblont som blir ljust på sommaren. Men det ser vi inte det här året för han kommer ha solhatt/keps hela tiden :D Ska bara sy in snören på solhatten han fick av Anna/Lukas :D

Sådär ja

Börjar med två positiva saker. Jag har kämpat för att få familjelivet att gå ihop med mitt farmvilleberoende. Familjen har alltid kommit först (i alla fall när Charlie är vaken, Peter kan ibland få vänta för jag ska ta farmen ;) ) men nu hittade jag ett program som sköter ALLT med min farm samtidigt som jag leker med Charlie. SUPER!

Och inte nog med det, blev även tipsad om en Toolbar som kommer underlätta att få vissa saker till spelet. Super :D

Så, nog med det. Såg på Rachel Ray att man i USA skulle få betala för att få en bestämd plats. vad man inte tänker på då är familjer på 6-7 personer. Ska dom betala upp till 35 dollar styck? Nej det tycker jag är dumt. Varför inte bara göra som vi t. ex har när vi ska köpa konsertbiljetter på Ticnet. En ruta där det står: "accepterar ni spridda platser". Färdigt. Och finns det inte sammanhängande platser blir man varnad om det och kan istället välja ett annat flyg.

Och när man kommer in på det tycker jag att det är dumt att familjerabatt bara gäller 2 vuxna och 2 barn oftast. Jaha, dom som har 5 barn då? Skulle det inte vara smidigare att kanske ha 10% rabatt eller nått? Nej det tycker jag är fånigt. Nu ska jag njuta av morgonkaffet :)

Alltid lika roligt

Jag tror inte Peter tycker det är så roligt att komma hem längre ;P Varje gång som han kommer utan att ha berättat det frågar jag: "Vad gör du hemma?". Jag måste lära mig att omformulera frågan, för vad jag egentligen undrar är hur LÄNGE han blir hemma ;-) Så ja, det får vi jobba på.

Peter ligger i sängen och sover för han var trött, han somnade i soffan innan ens Charlie somnat. Men jag har bestämt att man sover inte i soffan, man sover i sängen. Alltså får man bestämma sig, vara vaken eller sova. För det är inte bra att somna till två timmar i soffan och sen göra sig redo för sängen och sova vidare där för då är man superpigg när man ska sova sen igen.

Hade grannen här på kaffe förut. Hon hade bakat kladdkakemuffins till oss och sen hade hon gjort två muffins till Charlie med ett eget komponerat recept, typ pannkakssmet med bär i. Charlie mumsade glatt i sig en hel muffin. Helt utan socker och salt, det gillar vi :-)

Keep away from fire

Hittade den här texten där dom skrev om råd till "kostymer" för att få barn att se ut som Star Wars figurer:

"Keep away from fire. (Which we think is generally a good suggestion for most children, but especially ones in these costumes.)"

Klicka HÄR för länk

så frän

Charlie är så frän ibland. Igår när vi skulle lägga oss vaknade han så han fick sova mellan oss. Då rullade han från Peter till mig och peter sa typ: "Ja gå till mamma för pappa duger ju inte", detta sa Peter för att Charlie var gnällig efter maten fram till vällingen, han är sån varje dag. Världens bästa att ha att göra med fram tills efter maten sen är han uppmärksamhetskrävande och jag kan ta det för det handlar om 2-2½ timme som han verkligen behöver uppmärksamhet och någon att leka med. I alla fall, i natt så sa jag det till Peter, att han är sån även när han inte är hemma, så jollrar charlie något som lät som nej. Gapskratt blev det då :P

Sen sa jag: "Nu är det natten" och då jollrade han igen så det lät som "god natt". Alltså han kan ju inte prata än mer än att jag är "emmmmmm" men det är så jäkla störtskönt när han får till det sådär ;)

Igår när Peter kom hem stod jag ju med maten så Charlie satt på köksgolvet och lekte och Peter kom in i köket och sa hej eller nått, sen skulle han gå och ta av sig jackan eller om han skulle på toa. Då sätter Charlie igång och ska åla till honom så han hade allt saknat pappa. :) Det var så kul att se, för Peter är ju orolig för att han inte ska duga osv när han är borta så mycket, och så ålar Charlie mot honom.

Ja, det var allt för nu. Charlie ligger här på golvet och leker i störtfräna kläder :D

Jaha

Peter kom hem när jag stod med middagen. Han fick reda på att han visst ska sova hemma så, ja, han fick inte matlåda, han fick dubbelpanerad torsk som alla oss andra. Dvs, jag och Charlie. Charlie åt som om det vore lördagsgodis. Han tycker tydligen om fisk. Bra unge. Nu gäller det bara att jag ska tycka om fisk också ;) Måste bara komma på någon mer fisk att äta, man kan ju inte bara äta torsk :P Så tips på andra goda fiskar mottages tacksamt. Nej nu ska jag mysa lite med Charlie innan Peter kommer tillbaka från affären :D

Facebook

Facebook kryllar nu av grupper som heter något i stil med: "Du hör ett roligt skämt och säger "Jag dör!" och så gör du inte det ;PpppPpppP" typ. Sen finns det en grupp som heter: "Vi som hatar alla ;PpppPPppp grupper". och då finns det ytterligare en grupp som heter: "Vi som hatar alla som är med vi vi som hatar alla ;PppPPppp grupper". Jag finner det mest tråkigt, fast jag skrattar lite åt vad grupperna heter, alltså dom ";PpppPpppP" grupperna. Men det mest skrattretande i det hela är att en av mina vänner är med i alla ovan nämnade grupper. Alltså både alla skämt, gruppen som hatar alla skämt + gruppen som hatar gruppen som hatar alla skämt. Jag tycker det är lite roligt. Det är som att jag skulle gå med i en grupp som heter: "Älska Opera!" och sen direkt efter går med i en "Anti Opera" grupp. Ja ni fattar. Kul är det i alla fall :D

Nu ligger Charlie och sover middag efter att ha ätit plommon. Jag tyckte det var surt men han åt med god aptit :-) Iofs, när han fick fruktpure tyckte han bara om dom syrliga puréerna, inte dom söta :P Så ja, han är sån ;)

Peter ringde förut, han kommer hem bara för en kort sväng och då började han med att säga: "Ja det vore ju *paus* eller nej, jag kan äta smörgås". Han ville alltså ha mat men sa inte det :P Då drog jag mitt triumfkort, det finns en matlåda i kylen som jag inte visste om jag skulle lägga i kylen eller frysen så jag la den i kylen så länge :-P Det blev en nöjd Peter :-) Men nu hör jag att Charlie säger att han vaknat. Tjo hej.

Skrattretande

Kändisar är som vi! Tänka sig. Satt och läste Alex Schulmans blogg om att han hade problem med en konservöppnare från IKEA. Är GANSKA säker på att det är samma konservöppnare som jag köpte för ett år sedan och som jag förstod först för en månad sedan hur den fungerade. För i normala fall så använder man ju en konservöppnare på toppen så att själva skarven är kvar. IKEAs däremot skär på sidan under skarven. Smart egentligen för man behöver inte pilla med någon gaffel för att få upp locket, det sitter fast i öppnaren. Illustrerar med en bild:

För att förklara bilden då, det röda krysset är fel och den gröna bocken är rätt. Hoppas ni fattar :-) Tyckte i alla fall att det var lite lustigt. HÄR är själva konservöppnaren och HÄR kan ni läsa om Alex och Amandas äventyr med konservburksöppnaren :D

Shoppat

Ja tur att det finns faktura så man kan shoppa 5 dagar innan lön. Fick tips om att HM hade billiga solkläder (uv-kläder) så då kikade jag på dom och kände att "Dom ska han ha!" för dom var billiga och snygga. Här kommer bild:

Undra bara vad Peter kommer säga för jag fick för mig att dom var grå. Jaja, han blir nog lika nöjd med blåa :) 179 kr kostade dom. Skulle egentligen kunna åka in till stan för att köpa dom men jag kände att det kändes dumt att vänta nästan en vecka när flera storlekar redan är slutsålda. OCh nu var det så att man var ju tvungen att handla för 190 kr för att skicka efter. Så då fick Charlie ett par shorts för 29,90. Dom kommer ju behövas :D


egentligen hade jag velat haft blå men dom är slutsålda. Och NU är även den här färgen slutsåld i hans storlek så jag hopppas vi får dom :)

Solkläderna tror jag kommer bli väl använda eftersom Peter är en sån som vill bara så fort solen skiner så vi kommer nog tillbringa många helger på stranden och då är det skönt att bara behöva smörja in armar och ben :)

Diskat och påminnelser :P

Peter sa till mig igår: "Betala trygghansa imorgon" och jag tyckte att jag skulle försöka komma ihåg (vi inväntade barnbidraget som ni kanske fattade). då tyckte han att jag skulle komma ihåg så jag sa åt honom att han fick påminna mig. HAHA. Han överträffade sig själv. Första lappen jag hittade var på vardagsrummet under min kaffekopp. Sen gjorde jag välling till Charlie (var till vardagsrummet för att hämta flaskan) och då sitter nästa lapp på kaffebryggaren (plus i kanten för att bryggaren var laddad också :P) Så jag gav Charlie välling, bytte blöja och allt det där sen tryckte jag på knappen till kaffebryggaren innan jag satte mig och betalade räkningen. NU, efter att ha varit vaken i 1½ timme sätter jag mig vid min lilla dator, då när jag öppnar locket ramlar en lapp ut där det står: "Betala trygghansa". Ja han är bra på påminnelser :-)

Jag har diskat också så ni vet :-)Charlie var jätteduktig och satt och lekte på golvet. Nej nu vill han komma upp. Ha det.

Rörmokar-Malin

Ja ni, så här var det. Pappret ville inte spolas ned i toaletten och dom första två gångerna tänkte jag inte på det. Men sen vid tredje gången så steg vattnet för högt i mitt tycke så i ren panik ringer jag till Peter. Han säger då att jag ska fylla en hink med vatten och hälla i det vattnet fort i toaletten. Först såg det ut som det inte fungera men sen lät det som en monster slukade allt vattnet i en klunk. Så ja, där var jag lite duktig :) Nej det var jag inte, men jag var glad över att slippa ringa pappa för att höra vad jag skulle göra. Av någon anledning känner jag mig mer "vuxen"/"mogen" när jag ringer Peter istället för pappa eller mamma :P Knepigt egentligen.

Sen har jag inte mkt mer att berätta. :-P

Knepig unge

nja, knepig är han inte, men ibland duger det inte att sitta i vardagsrummet bland leksakerna och idag fanns inga riktiga alternativ för barnvagnen är i bilen som inte är hemma :P Men när Charlie blir sån går det oftast bra att gå in i sovrummet så lägger vi oss i den stora sängen så ålar han runt lite och leker med andra leksaker :P Vi har ju inte direkt så mycket utrymme att jag bara kan gå upp på övervåningen ;-) Så då får sovrummet duga :D där lekte han med babyTVn han fick av min syster och hennes familj i julklapp och lite fingerdockor som är ärvda från syrrans barn :) Kul med lite omväxling kan jag tänka.

Sen när det var dags för mellanmål var han lite (eller ja, väldigt) trött och han bara satt och skrek. gick då och hämtade snutten. Då blev han tyst och ville inte äta mer. Tänkte att då får det väl vara så och så får han mer sen, men när jag la ned skeden blev han asförbannad så han skulle ha mellis och snutte ;) Sen var det ju dags för tuppluren och han har nog aldrig somnat snabbare. Förstår dock inte hur han kunde vara så trött för han sov 30 minuter mer än han brukar :P Men det kanske är som så att sömn föder sömn :)

så nu ligger han och sover :D

Kyckling med frysgrönsaker

Idag har jag överträffat mig själv. Med maten alltså. Såhär gör man:

Ta en ugnsfast form, lägg i innerfilé av kyckling (dom mindre filéerna alltså, du kan ta stora också men då vet jag inte hur lång tid det tar plus att grönsakerna blir nog brända då) så mycket som du vill ha. Fryst alltså. Fyll upp resten av formen, utan att på något sätt täcka kycklingen, med ugnsgrönsaker, jag använde Euroshoppers broccoliblandning, är broccoli, blomkål och morot.

Krydda kycklingen efter behov, jag använde curry och svartpeppar. lägg små klickar med smör på olika ställen i formen (alltså över kycklingen och grönsakerna). In i ugnen 175 grader i ca 20 min. Dubbelkolla alltid så kycklingen är helvit på det tjockaste stället.

Jag serverade det med couscous och beasås, MEN det skulle vara minst lika gott med bara grönsaker och kyckling, om man vill vara lite nyttig i det onyttiga ;-)

gott var det i alla fall. Peter och Charlie tyckte också det. Skulle tänka mig att det blir ännu godare om man smular över lite feta ost innan man stoppar in i ugnen men sånt hade jag inte hemma :D

Tjoho!

Nu kan jag skriva mer om dagen för nu är jag lite gladare :P Jag kommer inte sitta i min ensamhet utan Tommy och Anna åkte hem tidigt från kalaset och kommer därför hit på kaffe :D Tjoho

Vi fick mat, kallskuret och potatissallad. Tydligen har jag dessutom ätit två skivor lamm. När jag fick reda på det blev jag typ likblek eftersom jag inte äter två sorters djur och det är lamm (och får) och häst. Det för att jag tycker dom är söööööta :-) Men men, det fick vara så då. Firade även till det med ett glas vin och en liten liten Bailis (stavning?). Detta på ungefär 3-4 timmar så jag tror knappast jag blev så påverkad. Jag anser att man kan dricka lite i närheten av barn. Dock ska man ALDRIG bli full. Dessutom måste man se till barnets behov. Alla blir ju lite annorlunda efter lite alkohol, tål inte barnet/barnen förändringen så får man se till att bara dricka när man har barnvakt. Men ja, Charlie verkade inte tycka det var jobbigt. Så ni kan säga vad ni vill :P

Sen fick vi ju även se det senaste tillskottet till familjen. En liten flicka på 1 månad. Ojojoj, har Charlie varit så liten? Och ja, det har han! Knepigt. Men ojojoj vilken söt tjej. MYCKET hår och dessutom blont. Jag har aldrig sett en bebis som fötts med blont hår, dom flesta brukar ju ha lite mörkare. Och så tjockt hår. Jag tyckte Charlie hade mycket hår men jag får ta tillbaka det nu :)

Roligt var det i alla fall, träffa många man inte träffar så ofta annars :) Nej nu ska jag sätta på Coffe :-) Hej svejs.

Lördagskväll

Vad gör man ensam hemma en lördagskväll? Det finns inget godis vilket jag gråter lite över. Annars vette fan alltså. så jävla uttråkad, är fan alltid själv. lördagar brukar ju vara annorlunda. Men jag missunnar inte Peter att vara iväg, han fyller faktiskt år. Men ja, ensamt är det. Och ensam är inte så jävla stark, inte längre i alla fall.

Hm, nu är det körslaget, and then? Vem vet...

Sovmorgon?

Såhär är det. Idag fyller Peter år, vi ska på kalas, det kommer bli ett gemensamt för han och hans far. Peter kommer dricka alkohol. Därför sa jag att idag ska jag ha sovmorgon. Elakt kan tyckas att begära det på födelsedagen men hey, han får ju imorgon istället när han har mer "nytta" av den. Så ja, idag hade jag sovmorgon. Och det märks att jag vant mig vid att gå upp tidigt för jag vaknade och trodde klockan var typ 10, går upp. Hm, klockan är 8. Jaja, utvilad är jag i alla fall ;-)

Farligt

Satt och kollade på lägenheter, det är fan farligt det. Hittade nog drömlägenheten måste jag säga, på Ulleberg. Det är nybygda lägenheter i gamla hus. I alla fall, badrummet har både dusch och badkar. Och det är inte vilket badkar som helst utan ett med lejontassar på ;-) Stort och fint kök och stor vardagsrum. Tyvärr bara en tvåa, men så som den lägenheten såg ut skulle man lätt kunna bo där och sova i vardagsrummet. För typ all boyta var i vardagsrummet :P Så det går ju lätt att dela av till en sovplats. Och sovrummet skulle nog räcka åt Charlie.

Meeen, 2 mille är inte direkt något jag har i bakfickan + att månadsavgiften var på 6 000 tror jag. Liiiite dyrt för en tvåa.

Men sen hittade jag en fin trea på Våxnäs, dom skulle ha 300 000 för den och månadsavgiften var på lite över tre tror jag. Tyvärr små sovrum, så den går bort den med. inte för att vi har råd att flytta i alla fall, men titta får man väl?

Peter ser på en film jag vet att jag sett tidigare och har för mig att det var med honom men han känner tydligen inte igen den ;-) Imorgon, eller ja, om 25 minuter fyller min stora prins år :-)

Skryt

Charlie är ett sånt barn som är segt i starten men ser går det utav bara f*n. Idag ålade han i köket, från köket till hallen och sen från hallen till vardagsrummet. Är ju säkert 4 meter MINST och en massa svängar. Så ja, han är en sån som man får vänta lite på men sen är det slut på lugnet ;-)

Uppdatering Charlie

Så nu har vi varit till läkaren, han tog lite kort på Charlies huvud som ska skickas tillsammans med röntgenplåtarna till Göteborg så ska dom kolla om han behöver hjälm eller inte. Det finns en hjälm som "trycker rätt" huvudet i en fin form. så nu ska dom kolla på bilderna som sagt. Jag frågade när vi skulle få svar på ett ungefär och han sa att vi skulle räkna med ca 3 veckor. alltid bra att veta hur länge man ska vänta. Önskar att jag frågat det när det gällde röntgen för nu fick vi ju vänta otroligt länge.

Charlie somnade i bilen hem :P Så det var inte lätt att lägga honom nu, men gjorde det i alla fall. Tror det är bra att följa rutinerna så bra som möjligt.

Funderar fan på att antingen börja jobba på Löfbergs Lila eller sluta dricka kaffe, 31 kr för ett paket skulle dom ha på Coop Forum! Usch vad dyrt.

Uppdatering Charlie

Så nu har vi varit till läkaren, han tog lite kort på Charlies huvud som ska skickas tillsammans med röntgenplåtarna till Göteborg så ska dom kolla om han behöver hjälm eller inte. Det finns en hjälm som "trycker rätt" huvudet i en fin form. så nu ska dom kolla på bilderna som sagt. Jag frågade när vi skulle få svar på ett ungefär och han sa att vi skulle räkna med ca 3 veckor. alltid bra att veta hur länge man ska vänta. Önskar att jag frågat det när det gällde röntgen för nu fick vi ju vänta otroligt länge.

Charlie somnade i bilen hem :P Så det var inte lätt att lägga honom nu, men gjorde det i alla fall. Tror det är bra att följa rutinerna så bra som möjligt.

Funderar fan på att antingen börja jobba på Löfbergs Lila eller sluta dricka kaffe, 31 kr för ett paket skulle dom ha på Coop Forum! Usch vad dyrt.

Lycka

Såg precis på lyxfällan. Alltid i slutet får familjen något dom kan ha nytta av. Den här gången var det en familj som väntade tvillingar och dom fick i princip allt dom behövde förutom kläder. Kan inte ens tänka mig den lyckan. Dom fick:
* Årsförbrukning av blöjor
* 2 spjälsängar
* tvillingvagn
* skötbord
* skötväska
* babysitter
* 2 babyskydd med bas

Nu glömde jag säker något, men alltså, det var inte billiga saker dom plockat ihop. Bara blöjor är ju flera tusen. Till ett barn betalar vi nog ca 300-400 kr i månaden. Och när dom är nyfödda är det fler blöjor per dag. En vagn kostar flera tusen. Babyskydden är nog minst 1500 kr styck. Det var nog en av dom bästa presenterna jag varit med om i detta program och jag satt nästan och fällde glädjetårar. så nej, jag blev superlycklig för dom två. Som snart är fyra.

Läkaren imorgon

Vi ska till läkaren imorgon igen. Läs HÄR om anledningen varför. det har alltså med huvudet att göra. Eftersom det inte beror på att suturerna växt ihop ska vi kolla om huvudet behöver hjälp på traven för att bli rakt och fint igen.

Det känns lite knepigt. Charlie är bara nio månader och han ska för andra gången till en specialist läkare. Eller ja, till en läkare man får remiss till. Och han har redan röntgas! Men det är något man vänjer sig vid antar jag. Jag är bara glad att det inte handlar om något värre. Det kan alltid vara värre och det handlar ju inte om på liv eller död.

Som tur är kan Peter följa med imorgon så jag är inte själv. Vi hade ju redan fixat så vi skulle ta oss in, men det är bäst om Peter kan följa med för det är ju hans son också. Det är ju klart Peter vill med på det, och det är likabra för jag är apkass på att förklara vad någon sagt ;-)

Man i en kvinnokropp

Typ varenda kvinna verkar tycka att deras sambo/make är dålig på att plocka undan efter sig, att lägga kläder i tvättkorgen osv osv. Här hemma är det tvärt om. JAG är den som inte plockar undan efter mig. Det är jag som han kläder liggandes överallt. Så ja, jag har väl tur att Peter står ut. Därför har jag nu börjat diska på rutin. Alltid första vilan Charlie gör eftersom den är minst 1 timme lång. Då hinner jag diska. Nu diskade jag idag för att jag vet inte hur morgondagen blir men ja :P Ni förstår :P Det är också därför jag sköter matlagningen (bland annat, hade blivit svårt för Peter att laga mat när han inte är hemma), för det är något man MÅSTE och nu har jag fasta rutiner maten måste vara färdig. Det går inte att rubba på för då har jag en gnällig Charlie.

Jag har chokladbollssmet i kylen, dom ska egentligen rullas nu, men jag ser på Biggest Looser, känns lite tjockisvarning på att sitta och gluffsa socker när man ser på det ;-) Så det får bli under "Sveriges värsta bilförare" istället :D

Förskola

Jag sitter ju mycket och läser på familjeliv och det pratas så mycket om förskolan. När ska barnet börja, hur länge kan det gå på förskola en dag, är man en sämre förälder om man skolar in på förskolan innan barnet fyllt två osv.

Är detta någon häxjakt eller? "Varför skaffa barn om du inte tänker umgås med dom?". Ja du, jag umgås visst med min son, jag kommer göra allt i min makt för att han inte ska behöva vara FÖR mycket på förskola, men jag kan inte vara hemma två år (jag vill inte heller för den delen)! Förstör jag verkligen min son för att jag skolar in honom på förskolan när han är nästan 14 månader? Nja, tror inte det va?

I dagens sverige finns det inte många som kan leva på en lön. Låt dom som kan det göra det då, men försök inte få det att låta som att jag är en dålig mamma för att jag ska gå tillbaka till skolan för att få ett jobb som ger en lön som ger en ekonomisk trygghet för hela vår familj.

Och den tiden jag kommer förlora med Charlie när han är på förskola och jag är i skolan kommer jag ta igen under helgen. Sen tror jag faktiskt att barn mår bra av att leka med andra. Finns barn i två års åldern som LÄNGTAR till förskolan efter en långhelg eller så. Så kom inte och säg att det är dåligt för barnen. Vissa barn kanske inte är helt frälsta av förskolan, men man är inte en dålig mamma eller pappa för att man ser till att det kommer in pengar på lönekontot. Det är inte så att man kan leva på vatten och kärlek. Tyvärr.

Så hädanefter skiter jag i alla trådar om när man kan börja dagis, om det är för tidigt när ungen är 2, osv osv. Jag behöver inte att personer med andra förutsättningar sitter på höga hästar. Ja, vi skulle kunna leva på en lön, men skulle Peter bli sjukskriven t. ex skulle allt rasa. Jag skulle få lägre pension osv. Så kliv ned från era höga hästar och inse att alla inte har en månadslön på 30 000 efter skatt.

Ta hand om sig själv dusch

Nej nu var jag tvungen att ha lite hemma-spa :-) Så jag började med en varm dusch, sen smorde jag in mig i PartyLites lotion med Jordgubbsrabarbers doft. Mums, då behöver man ingen parfym :-) Sen gjorde jag en vardagssminkning på mig själv. I mina ögon är det en make-up som tar max 10 min, och för mig innebär det:
* Ansiktskräm (Demons and Angels på apoteket)
* Mineralpuder (hade Make Up Stores idag)
* Fylla i ögonbryn (använder Make Up Stores Tri Bow color)
* Blush (även kallat rouge men det kan jag inte stava till ;-) Använder Make Up Stores Metal Cherry)
* Mascara.

Och på tal om mascara, jag har den ultimata mascaran och det är L'oreals Telescopic (ursäkta stavningen). När man lärt sig den är den bättre än ALLA andra. Och tro mig, jag har testat. IsaDora ska också vara bra, men L'oreal får min röst. Make Up Stores funkar absolut inte på mig. Bara klumpar sig hela tiden. Så nej, gällande Mascara så bojkottar jag min favoritkedja :-D

Nu känner jag att jag mår 10 grr bättre, bara av en varm dusch :-) Det är hur jag har ett snabbt hemma-spa :-)

god morgon

06:45 var det morgon i morse. Charlie sitter och leker med en tom flaska. Det är tydligen roligt ;-)

Imorgon är det dags att åka till läkaren med Charlie. Ser fram emot det på ett sätt för att få svar på alla frågor.

Rutinälskare

Jag har insett att jag ÄLSKAR rutiner! Inte sånna rutiner som är typ: "Först borsta tänderna, sen kissa, sen sova". Utan mer: Lunch klockan 12, mat klockan 17 kvällsvälling för Charlie 19. Det är bara så otroligt skönt med rutiner. Både jag och Charlie är betydligt mer harmoniska nu, efter att vi gjort oss en rutin. Ja, Peter får hänga på den rutinen när han är hemma också, men tror inte han blivit harmoniskare av att följa en viss rutin enbart på helgen ;-)

Nej det är bara så skönt. Och uppfattningen jag får när jag läser på familjeliv är att många barn mår bra av rutiner. Det är antagligen därför förskolan har frukost, lunch och mellanmål på exakta tider. För att barn mår bra av rutiner. Kanske inte alla barn men många.

Dessutom är det väldigt skönt att veta att efter klockan 19:30 är jag själv (eller med Peter om han är hemma). Jag är ju fortfarande mamma, men det är väldigt sällan Charlie vill något när han sover, vilket gör att jag kan slappna av i soffan. Eller duscha. Eller diska. eller varför inte, jag skulle kunna gå och lägga mig också :-)

Nej, jag <3 rutiner :D

Ensam

Ja det var bara jag och Charlie som kom på babycaféet och eftersom Peter var påväg hem så gjorde vi som så att vi lekte i en timme innan vi gick hem igen. Charlie tyckte det var väldigt skojj och han fick leka med både bilar, dockor, plastdjur och en lära-gå-vagn. En docka ska jag nog köpa till honom när han fyller 1 för han tyckte den var så rolig. Han till och med pussade den :-)

stökigt

Jag sitter just nu i ett rörigt vardagsrum. Varför ska jag plocka ihop nu när det ser likadant ut om 1 timme igen? Precis :P Jag gör det på kvällen för då vet jag att det ser fint ut i ca 10 timmar i alla fall :D Charlie sover och jag har diskat.

Ni vet hur det känns när någon har städat åt en? När man inte hittar något alls. För det är ju så att olika personer anser att saker ska ligga på olika ställen. Så är det i mitt kök för tillfället ;-) H har ju hjälpt till mycket med att laga mat och diska (vi har typ delat på arbetet). Igår när han inte var här längre letade jag efter grytunderläggen som vi brukar lägga i lådan för skärbrädorna. Hittade dom verkligen inte någonstans. Nu idag plockade jag in disken. Då hittade jag dom, i grytskåpet. "Jaha, det är ju en smart placering" var väl min tanke. Något jag aldrig skulle komma på själv ;-)

På samma sätt har ju alla olika sätt att fylla ett diskställ. Där blev jag också förvånad, jag har ju ett speciellt sätt att fylla diskstället som gör att jag även har ett system för hur jag ska tömma det sen. Men nu fick jag komma på ett nytt sätt. Det är lite kul att se hur mycket man gör på "rutin". För jag tycker ju att mitt sätt är det bästa, medan alla andra tycker att deras sätt är det bästa :-)

Så så är det. Nu ska jag ta det lite lugnt faktiskt :D

Jaha?

Jag fattade aldrig att Peter skulle komma hem igår så när han låste upp dörren blev jag minst sagt konfunderad. Skyller på att jag varo troligt trött när jag pratade med honom så jag lyssnade inte så noga ;-)

Charlie visade pappa förut hur fint han ålade och det var en lycklig pappa vill jag säga ;-) Nu har Peter åkt igen och vi sitter här :-P Idag är det ju höjdpunkten på veckan, BABYCAFÉ :D

Resten av dagen

Efter lunchen lekte Charlie och jag lite. Sen blev han väldigt gnällig och verkade vilja sova så vi tidigarelade mellisen lite innan jag klädde på honom och mig för en promenad. Så gick vi en stund. Säkert en timme skulle jag kunna tänka mig. Sen när vi kom till vår dörr såg jag att J svängde in med bilen så då gick jag och hälsade. Hon bjöd in oss på kaffe och efter att ha varit själv hela dagen var det välbehövligt med lite sällskap.

Sen blev det bråttom hem för att göra mat ;-) Sen efter maten lekte Charlie lite, men han ville inte vara själv så jag satte mig på golvet och läste bok tillsammans med honom. Den var om massa djur så kan man trycka på knappar för att få lätena :) Den tycker han om :D Sen blev det dags för vällingen och sängen. Han somnade fooooort idag, han måste varit helt slutkörd grabben.

Imorgon är det dags för babycafé :-)

Alltså jag skulle gärna skriva om annat än mina dagar osv. Eller att mina dagar innehöll andra saker än: Mata Charlie, Leka med Charlie och dricka kaffe i min ensamhet, men nu är det så mina dagar ser ut så det är vad ni får läsa om. Jag tänker inte tillräckligt mycket om dagarna för att kunna ha en "diskutionsblogg".

Så ni får stå ut med en mammablogg för tillfället :D

Lunchen avklarad

Ja nu har vi ätit lunch, Charlie fick rester från igår och jag åt en smörgås med äggröra. Det är säkert bra :-) Det är fint väder idag så när Charlie ska sova efter mellisen sen går vi nog en promenad. Charlie sover kortare tid i vagnen men han är mer utvilad när han vaknar så jag inbillar mig att han mår bäst av att sova ute :-)

charlie sitter nu och leker på golvet och busar lite :-) Skönt att han tycker om att leka själv, även om man måste vara i närheten.

Sådär ja

Charlie sover sen en halvtimme tillbaka. H diskade ju igår så det fanns ingen disk så jag gick raka vägen till duschen, det är skönt det med :D

Jag drack påskmust igår och flaskan stod brevid bordet. Charlie fick syn på den och fort som attan ålade han dit :P Sen flyttade jag på flaskan och då ålade han dit med ;-) Var lite orolig för att han skulle "glömma bort" hur han gjorde tills idag för han gör så ibland, men nej då, han kom ihåg :-) Nu är det snart slut på lugnet men det gör inget för vi har varit så oroliga. Inte just för att han inte ålat, men när han inte vände sig när alla andra gjorde det så blev vi lite oroade. Men sen när han lärde sig så började vi lugna ned oss.

Men nu finns det inget lugn kvar ;-)

God morgon

Klockan sju tyckte Charlie vi skulle gå upp. Jag köpte den idén faktiskt. Så jag gick och gjorde välling för att ge honom. Lärde mig så att han får inte vara själv i vår stora säng längre. Jag la honom i ena änden och hittade honom i andra änden ;-) Så nu vet jag det :) Men bättre att lära sig på det sättet än att han skulle ha ramlat ur.

Charlie fick välling och ny blöja, sen fick han leka i sängen i en halvtimme, jag orkade verkligen inte gå upp helt :-P Men nu är jag uppe och dricker kaffe. Alla är utfodrade (alltså vi två + katterna ;) ), Charlie leker fint på golvet och jag tittar på med datorn i knät och kaffekoppen i handen. Guuuuud vilken bra mamma jag är ;-) Känns lite latmansfasoner att sitta här istället för att leka med Charlie, men han behöver få leka själv och så länge han gör det utan att gnälla så gör vi så. Sen när han blir gnällig och vill ha sällskap så leker jag med honom :D

Grupper på Facebook

På facebook kan man bli medlem i olika grupper. T. ex är jag med i olika grupper som visar min politiska åsikt och sen även vissa "roliga" grupper. Dock märker jag att det bara blir värre och värre grupper. T. ex att Petra Mede borde dö?! Öhm, säger man verkligen sånt?

Jag var med i en klubb som var något i stil med "Nej tack till knark". Helt plötsligt hade den ändrat namn till något i stil med "Hata kamelnäsor". Det är inte sådant som jag står bakom därför kollar jag titt som tätt vaf som ändrats i min grupp-lista. Finns folk som gått med i "anti-pedofili" grupper och det visat sig att vad dom egentligen ville var att göra det lagligt. Stor skillnad i vad man anser alltså. Så LÄSLÄSLÄS.

Dessutom, tänk på vilka som kollar din facebook. Har du så att vem som helst kan se dina logginlägg, skriv då kanske inte att du ska supa skallen av dig osv för din chef kan kolla upp dig, eller någon som kanske skulle kunna bli din chef. Jag gör inga test som heter: "Vilken ställning i sängen är du?" osv osv.

så tips till alla där ute; Kolla vilka vänner ni har och kolla inställningarna vem som ser vad om dom inte är era kompisar. Fundera på vilka som kan läsa din information och avgör sen vilken information du vill lägga upp. Inget försvinner någonsin från internet.

Varvar ned

Gästerna har rest en lång bit bort nu, på andra sidan vägen ;-) Finns mer plats för dom där plus att dom får vara själva mer. Tror det passar L bättre. Charlie sover för natten, det har varit jobbigt för honom med det här.

Vi började dagen som vanligt, Charlie åt välling till frukost, sen satte jag på kaffe till oss vuxna (Peter hade redan åkt till jobbet så det var ju bara jag och H). Sen åt vi frukost (alla utom Charlie, fast han snattade lite av L's macka). Sen blev det lek på schemat. Sen fick Charlie mellanmål som vanligt. När han sov började vi med lunchen. Grönsaker är viktigt så vi kokade sommargrönsaker och blandade i potatismoset. Vi behöver egentligen inte lura i Charlie grönsaker, men jag måste fan bli i lurad ;-)

Sen efter lunchen var det ju skiftbyte, då sov L. Ungefär samtidigt som han vaknade var det dags för Charlies mellanmål igen och efter det ska han ju sova. Så då passade vi på att gå en prommenix. Gick en omväg till lillängshamnen och sen tillbaka för att gå till ICA för att handla till maten.

Sen hem, diska, skala potatis, koka ägg och allt det där. Blev ju som sagt kokt torsk, äggsås och potatis. Men självklart, medan vi höll på med maten lärde sig Charlie att åla vilket gjorde att han blev lite mammig eftersom han lärt sig något nytt. Sen hade vi underskattat hur mycket tid det skulle ta så vi stod där med två ungar som började bli hungriga. Men vi gav dom lite av salladen så klarade dom sig dom fem minuter det var kvar.

Sen efter maten diskade H innan han och L gick till sitt nya "hem". Charlie och jag myste lite innan det blev dags för natten. Han somnade lätt idag :-)

Det har varit otroligt kul att ha besök, men det är ändå rätt skönt nu. För dom har under eftermiddagen avlöst varandra. Dom har ju aldrig varit ledsna samtidigt men dom var heller inte glada samtidigt ;-)

Nej nu är det dags för Top Model och sen CSI :-)

Åljade blixten

Dagens bästa : Charlie har lärt sig att åla :)

H, L, Charlie o jag gick en prommenix. Och till lunch blev det grillkorv med hemmagjort potaismos blandad med frysgrönsaker. Till middag åt vi kokt potatis, torsk och äggsås. MUMS

nu blir det nattning av liten Charlie :)

mums

det var mums med mat vill jag säga. Nu var det ju ett par timmar sen men ändå :-) På iniativ av H gjorde vi marinerad fläskytterfilé med rotfrukter i ugn. Första gången jag ätit sötpotatis, skulle nästan vilja ha bara det ;-) Pojkarna åt också bra och nu ligger dom båda och sover för natten. älskar min son, men dom här timmarna innan man sover själv är GULD värt.

Oj oj oj

För tillfället är vi 3 vuxna, 2 barn och 2 katter i en tvårummare. eller ja, inte just nu för gästerna har åkt på kalas. Men, ja ni fattar. Dagen började med att Charlie tog morgon först, åt välling och väntade på att resten skulle vakna. vi låg och gosade i sängen framför barnkanalen. Det var något program om ett lamm som odlade en morot istället för en blomma. Sen vaknade dom i vardagsrummet så det blev lektajm. Charlie är SUPERPIGG på morgonen och L var inte lika pigg ;-) L tycker dessutom inte om Charlies glädjeskrik. Men i morse gick det ganska bra ändå.

Sen åkte vi till Maxi och handlade, hem, åt lunch och sen skulle L sova. När han sov hade Peter Charlie och jag och H gjorde i ordning maten och diskade lite.

Nu har det blivit skiftbyte i bregott fabriken, tjugo minuter efter att L vaknat skulle Charlie sova ;-) Och gästerna åkte ju som sagt på kalas. Så hm, maten är beredd, bara att fixa när det är dags, disken är minimal och kan lika gärna vänta tills rotfrukterna är i ugnen. Charlie sover och Peter kollar upp saker inför måndagens jobb så jag sitter här :-D

Kul att se L idag ändå. Igår blev han rädd så fort Charlie gjorde ett glädjetjut (kan bero på att han har ett läte som inte är av denna värld) och när Charlie tog hans napp vågade han knappt ta tillbaka den. Men idag stal av saker av Charlie som han höll i, han hittade dessutom en av Charlies nappar som han brukar på leka med och erbjöd den till Charlie och när han försökte ta den tog han bort den ;-) Så lite jävligt var han, men det gör inget för Charlie är likadan :-D

kort page?

Alltså jag har inte färgat håret sen i juni, senast. Kanske var det till och med maj? Hmm, jag vet inte, men ett bra tag sedan är det. Och jag har inte klippt håret sen i början av juni. Något måste göras. Funderar på om man ska klippa en uppklippt page och på så sätt bli av med det ljusblonda och då bara har kvar min egen naturliga hårfärg. Passar ju ögonbrynen i alla fall :) Sen vore det skönt att slippa tänka på utväxt och bla bla eftersom jag ALDRIG färgar håret hos frisör. Och min hårfärg är mörkblond eller råttfärgad så man kan ju ha lite ljusa slingor på sommaren kanske :D Skulle ju vilja ha långt hår, men inbillar mig att håret skulle må bra av en klippning, framför allt eftersom jag tappade ganska mycket hår iom förlossningen. (dom flesta gör det, har fått förklarat för mig att man inte tappar hår under graviditeten mer än dom hår man sliter eller borstar av och det man inte tappat tappar man efter man har fött, vet inte om det stämmer)

Men det får vänta ett tag, nu finns det högre prioriteringar än en klipptid ;)

Dagen kort sammanfattat

Peter hade ställt klockan så vi skulle städa. läs: Peter skulle städa ;-) Jag var inte alls pigg på den idéen. Men Peter dammsög allt och jag plockade av köksbordet (bara det är ett enormt projekt) och sen fixade jag plats i TVbänken till Charlies leksaker. Det finns tre "fack" i tvbänken och i det ena facket står xBoxet och Wii. I mellersta facket finns lite blandat jox, t. ex kontrollerna till ovannämda konsoller. Men i facket brevid det så låg det filtar som Charlie hade när han lekte på golvet. Nu använder han inte filt längre, det är han för stor för (Nej men det behövs inte) så då flyttade jag på dom och la alla små leksaker där. Sen har vi tre större leksaker som är på plattan under bordet.

Så ja, Peter städade och jag plockade/pillade.

Sen åkte Peter. Charlie och jag fortsatte dagen som vanligt, han åt mellis och sov lite, sen var han vaken. Då kom H och bar upp sina grejjer och åkte sen lika fort igen :P Nu har Charlie dessutom ätit lunch. Hm, ja det var dagen det.

I eftermiddag ska vi till svärföräldrarna.

Hundbajs

kom att tänka på en sak. När snön försvann så klagade alla på hundbajset som kom fram. Jag kan inte ha en åsikt om det för jag hade inte det problemet för jag har inte sett något hundbajs. Det jag verkligen stör mig på är folk som PLOCKAR upp bajset i en påse och sen lägger påsen utanför vår port! För i helvete, ta vägen förbi containern!

fredagen snart slut

Tycker inte om fredagar. Det är bara Peters program på tvn då ;) Nej men allvarligt, det är bara skit på TVn och det är ju inte direkt så man kan hitta på något som innebär att lämna lägenheten. Och Peter ger mig bara stryk i brädspel så jag vill inte spela mot honom ;)

And then?

Vad gör man nu då? Peter är och tvättar lastbilen och Charlie sover. Så vad gör man? Hmm, drar till krogen? Nej just det, Charlie sover ;-) Har inte lust med det ändå så ;-) Är helt slutkörd efter den här veckan känner jag. Har varit själv med Charlie från måndag klockan 14 tills igår klockan nio (och då sov han) + att jag var själv med honom idag från klockan åtta tills nu förutom en timme då Peter var hemma och åt. Så det ska bli gött med helg. från och med imorgon har vi ju gäster också, det ska bli kul det med. Skönast är ju att Charlie kanske blir lite extra underhållen :-)

Nej men som sagt, vad ska man göra då? Hmm, sitter här ett tag till tror jag ;-) Och njuter av lugnet som råder.

Gravid och mjukisbyxor

Ännu en fråga på familjeliv: Vad tänker du om en synligt gravid kvinna går i mjukisbyxor? Hm, vad sägs om typ inget. Jag bryr mig inte vad folk har för kläder. eller ja, nu ljuger jag. Hellre en person (gravid eller inte spelar ingen roll) är att föredra framför en som har ett linne som gör att brösten nästan hoppar ut.

Peter däremot, han kan gå i mjukisbyxor hemma, men om han ska gå till ICA och köpa en liter mjölk byter han byxor fort som tusan. Varför? Är det kanske så alla gör? Det kanske bara är jag som tycker att mjukisbyxor är en del av en garderob? en viktig dessutom. jag kanske också ska börja med att ha jeans på mig till ica? Hmm, får fundera på den du. Men just nu hatar jag att visa mig ute i alla fall. Jag har tre par jeans. först mina gravidjeans och dom är förstora, dom sitter pösigt och det tycker jag ser apfult ut. Sen har jag ett par byxor som jag köpte på Ullared. Samma där. Dom är så förstora att jag inte ens behöver knäppa upp dom för att ta av dom. Och dom nya byxorna jag köpte är lite lite förstora nu så jag måste dra upp dom hela tiden. Men dom sitter bäst av alla byxor jag har.

så i framtiden kanske ni förstår att jag ska köpa några par byxor, av bättre kvalité ;-) Anledningen till att dom nya byxorna är förstora är för att det är billigt typ. Men dom andra har jag krympt ur :-)

roliga frågor

Sitter på familjeliv och läser. Man kan göra omröstningar där och jag tycker det blir så roliga frågeställningar ibland. T. ex "Skulle du lämna din man om han var orsaken till barnlöshet?" eller "Är det okej att lämna bort barnet för att gå ut och dricka med vänner?". Alltså, den första frågan är väl inte rolig, men intressant. För många går ju isär vid ofrivillig barnlöshet, men det beror ju inte på vem som är den felande länken utan mer att IVF eller adoption sliter på ett förhållande. Men den andra frågan tycker jag är rolig för den finns ju bara ett svar: "Gör som du vill!"

Jag skulle lätt kunna lämna Charlie hemma med Peter en kväll och gå ut med ett par kompisar. Inga problem. Jag vet att Charlie har det lika bra med Peter som med mig. Lämna bort till någon annan kan jag inte just nu av en enkel anledning. Charlie somnar i famnen. Jag vet att han somnar i min famn och i Peters, men jag kan inte veta att han gör det hos någon annan, så för att det skulle funka skulle vi vara tvugna att testa någon dag innan.

Jag tror att hela familjen mår bättre av att en person mår bättre. Vi som familj mår bättre nu när Peter jobbar, och skulle det vara så att jag mår dåligt av att vara hemma hela tiden och skulle må bättre av att umgås med kompisar en kväll skulle hela familjen må bättre av det. Så tror jag i alla fall.

Alla familjer bestämmer vad som är rätt för dom. Sen lider jag med dom som gärna skulle lämna till barnvakt men inte har någon.

vattenmysteriet löst för idag

Idag gäller det att han ska ha hårdhaklapp och den röda pipmuggen från IKEA. där ser man. Fick i honom 5 ml vatten med flaskan och kände att det duger inte. Gav då pipmuggen och han fick i sig mer på en gång än han fick på 5 ggr med flaskan. Men mycket kommer också utanför, då är en hård haklapp att rekomendera ;-)

Jaha

Peter kom hem igår lite innan nio på kvällen så vi myste lite framför TVn sen var det natten. Charlie blev sprallig av att höra pappas röst så han fick komma till vår säng och sova. Där somnade dom fint, och Peter tyckte det var skönt att gosa lite med bebis :)

Imorse gick vi alla upp samtidigt för Charlie vaknade innan Peters klocka. Sen åkte Peter och jag lekte lite med Charlie. Sen var det dags för mellanmål och nu sover Charlie. Han har sovit i en timme så han kan vaka när som helst samtidigt som han lika gärna kan sova en timme till. Oförutsägbar är han ;-)

Diskat har jag gjort, och kokat nappflaskor. Om någon vill veta.

Den här veckan har vi fått till rutiner ordentligt och jag har nu satt upp Schema på kylskåpet så Peter också kan följa utan att behöva fråga mig hela tiden. Charlie vaknar mellan 7-8, får välling. sen leker vi i två timmar och sen får han mellis och sover efter den. Mellan 12-13 (beroende på när han vaknade) får han lunch. Sen leker vi ;P mellan 14-15 får han mellis, fortfarande beroende på när han vaknade och efter den får han sova. Då sover han iofs bara 40 min max, men det är ju bara bra med tanke på att det är natten klockan 19. Jag gör oftast en enkel mat och den börjar jag med klockan 17, äter runt 17:20. Sen leker/gosar vi till klockan 19. Då får han välling och sen tandborstning och blöjbyte. Efter det somnar han i min famn.

Ni som kollat bloggen vet ju att jag vill att Charlie ska somna i sin säng själv. Just igår gjorde det mig inget att han ville sova i famnen för att resten av dagen var han inte still mer än när han sov. Och lekta på golvet 90% av tiden han inte sov eller åt. Och Charlie är lite kinkig med att leka på golvet så man får ta tillfälle i akt för han lär sig ju inte att krypa, åla eller gå i min famn ;-)

dumheter som barn

kom och tänka på alla dumheter man gjorde som barn. Det mesta jag gjorde försökte jag skylla på min lillebror. Hmm, det gick inte så bra eftersom den skiljer 7 år mellan oss ;-) en gång så hällde jag socker i kaffeburken, varför vet jag inte. Kanske ville underlätta för mamma. Glad blev hon inte i alla fall, men jag skyllde på lillebror. Som var två år gammal eller nått ;-) Han nådde alltså inte upp till kaffeburken ;-)

Jag ritade även med en bläckpenna på honom. När mamma frågade hade han gjort det själv, det var vid samma tillfälle som kaffeburken, och han hade nog inte kunnat göra så fina linjer som jag gjorde ;-) Men erkände gjorde jag aldrig ;-) Men mamma fattade nog att det var jag, i båda fallen. Men hon förstod nog också att jag skämdes så mycket att jag inte skulle göra om det och därför tog hon aldrig upp det igen...

En gång använde jag även allt schampoo för att lillebror ville bada bubbelbad. Min styvpappa var lagom glad när han inte kunde tvätta håret ;-) Samma där, skyllde på min lillebror och gjorde aldrig om det ;-) sån var jag, erkände aldrig ;-)

En grej jag däremot gjorde som jag INTE skyllde på någon annan var att jag orkade inte städa så jag la alla saker under sängen. Mamma lät mig hållas och tillslut sa hon en gång: "Nu får du städa Malin, på riktigt annars är sängen snart i taket". Och alla vet att jag fortfarande inte gillar att städa, men jag gömmer inte allt under sängen längre ;-P Nu är jag vuxen så jag bara gör plats för det jag behöver få plats för ;-P Kvar ligger allt skräp ;-)

Har ni gjort några riktiga dumheter?

Bra dag

Än så länge är det en bra dag. Charlie fick välling till frukost, sen fick han smörgås till mellis. Efter det slocknade han totalt och sov i nästan två timmar. Det är mer än han sov på en hel dag förut. Sen fick han lunch när han vaknade och sen banan till mellis. Nu har han slocknat igen, spelar ingen roll hur länge han sover för jag är nöjd ändå. Tror jag hittat hur han vill ha det nu:
2 mål mat
sova
2 mål mat
sova
2 mål mat
sova för natten

Får se om imorgon blir lika bra.

För er som vill veta så har jag skaffat hund. En röd Border Collie. Han heter Buster och ska ha mat 1 gång om dagen i 14 dagar. Ja, alltså på Farmville. inte IRL. Skulle ALDRIG utsätta en hund för att bo i en tvårummare med två katter, två vuxna och 1 barn ;-) Jag sitter redan nu och funderar på hur det ska bli när Peters bror kommer hit och ska sova här, med sin son. Då är vi tre vuxna och två barn. + Katterna. Får nog göra mer än bara sitta inne antar jag. L kommer ju ha lekt i hela lägenheten på 3 röda ;-) Men det ska bli kul, tror pojkarna kan få ut ganska mycket av att leka med varandra, även om L är några månader äldre.

Kampen om vatten

Dricka bör man, ja ni vet. hmm, kan någon berätta det för Charlie. För att få i honom vatten får jag sitta med två olika pipmuggar och en nappflaska. För man vet inte vilken dagsform han är på. Roligt värre vill jag lova. Dom olika pipmuggarna vi använder är dels den från "Mata"setet från IKEA, den tycker han om, den har precis lagom lång pip. sen har vi en med droppstopp från MAM, den vill han bara ha om man har i droppstoppet. Tar man ur det så fyller han munnen med vatten och spottar ut allt vatten. Varför är den bra fråga eftersom det inte är droppstopp på den från IKEA och den dricker han av utan att spotta ;-P Och sen en liten nappflaska då... Och inget av dom funkar VARJE dag. Har man riktigt otur ska han ha flera olika samma dag. Men man vet inte, kanske är så att han håller på att få tänder och då är det mjukare och skönare med napp... hmm.

Ungen är bestämd om allt vill jag lova. T. ex varierade han mellan två olika nappar när han använde napp... Och ingen av dom dög jämnt :P

Jaha

Nu har jag betalat en räkning och gjort min farm. det är typ allt :P Eller ja, jag duschade också faktiskt.

Sen sist

Sen sist jag skrev har jag: Gett Charlie lunch, han fick samma som igår då det blev väldigt mkt över. Gått till ICA med grannen, druckit kaffe med samma granne, lagat mat, ätit mat och nu sitter jag här. Charlie sitter på golvet och leker. Mitt lilla Charmtroll som jag älskar över allt annat.

Om Charlies huvud

Fick ett mejl på facebook där Anna undrade om vad vi gjort för röntgen på Charlie. Såhär är det, man får en folder från BVC när man är där första gången där det står om plötslig spädbarnsdöd. I en liten text där står det att man ska lägga barnen på rygg och med huvudet åt olika håll varje natt. Just den lilla texten läste inte vi, och Charlie låg åt samma håll. Bebisar har mjukt skelett i huvudet vilket nu gjort att Charlie är sned i huvudformen, och det är till och med så att pannan är sned. Man kan även se det på banner bilden när han ligger och sover, hur hans huvud är långt på den sidan.

Men, till en början består ett barns huvud av olika plattor, om dessa växer ihop för tidigt på en sida ger det samma snedhet som vi har nu. Men röntgenbilderna visade att så inte var fallet, det är helt lägesbetingat. Så nu den 16:e ska vi till läkaren för att kolla om det behövs hjälp för att huvudet ska bli normalt igen.

Detta är ett reslutat av att dom kommit fram till att magläge är farligt. För många barn har lite plattare eller snedare huvud. Men, bättre det än att barn dör.

Morgonen

Charlie sov PRECIS 12 timmar i natt, göttgött. Så fick han lite välling och vi myste i sängen. För tjugo minuter sedan gick vi upp på riktigt och så är det ;-)

Medhårs

Vad är det för fjäsk som är ÖVERALLT! Varför ska alla strykas medhårs. Varför ska inte folk kunna ta konstruktiv kritik? Ska alla leva i någon illusion att allt är bra? När inte allt är bra? Vi snackar inte stora grejjer här, det är småsaker. Hm, ska försöka hitta en liknelse, hmmm. Säg att jag skulle köpa en ny vagn, en grön. Då säger någon att hon tycker den skulle vara snyggare i blått. Ska jag då börja försvara mig och tycka att hon är en idiot eller ska jag skojja och säga: "Tur att vi har olika smak annars skulle alla ha en vagn som mig"? Alla tycker inte som mig och det vet jag. Kan alla andra också förstå det?

Tipsar

Till alla er med barn som har snett huvud som Charlie: Är barnet under 6 månader finns en kudde man kan köpa som tvingar som att ligga på den sidan ni vill. Klicka HÄR för att se den. När jag väl hittade den var det för sent, då var han redan sex månader och skulle krångla sig ur den på 3 sekunder. Men vi kommer köpa en sån till nästa barn, bara för att. Det är stopp på båda sidor på barnet inte kan hamna på rygg och heller inte på mage. Sidoläge är INTE farligt för spädbarn sålänge dom inte kan hamna på mage.

Nu iofs sover Charlie oftast åt rätt håll, men jag tror inte det kommer gå tillbaka av sig själv, men hade vi vetat om den här kudden och köpt den direkt hade vi inte haft dessa problem. Därför ska jag även ta med mig den länken och visa för min BVC sköterska så hon kan tipsa andra med samma problem. För alla tips vi fått av BVC och läkare är att rulla handukar och ha som "kilar" funkar inte på Charlie.

Sommargrönsaker

Hm, när vi var och storhandlade kom jag på att frysta grönsaker är bra att ha i frysen för det är jobbigt att köpa färska hela tiden. Dessutom lät jag Peter bestämma. Sommarblandning blev det, mmm vad gott verkligen. Jag gillar inte ärtor, inte bönor och inte blomkål. Så jag får sitta och tvinga i mig grönsakerna. Men det postiva är ju att jag gör det ;) Nästa gång är det jag som bestämmer ;P

Morgonen

Charlie ville ha välling halv sju i morse. Inte konstigt med tanke på att han slog ihop sina blå 19:00 igår. Sen busade och gosade vi i sängen innan vi somnade om lite. Vaknade av att läkaren ringde, vi ska på återbesök den 16:e för att se om vi behöver hjälpa Charlie att få ett fint huvud. Jag kommer inte ge mig, han ska ha ett fint huvud för många killar rakar av sig håret när dom är i senare tonåren och han ska kunna göra det om han vill.

Då gick vi upp ordentligt, supergott att vara på bra humör. Charlie åt lite gröt till mellis och sen lekte han lite på golvet. Diskat har jag gjort också. Och nu, typ 6 timmar efter vi gick upp dricker jag kaffe. Hmm, prioriteringar :-) Ska ladda kaffebryggaren ikväll så det bara är att trycka på knappen :-)

Önskedrömmer lite till

Hmm, skulle jag göra om den här lägenheten nu skulle detta vara vad jag vill ha: 1 månstad bäddhörnsoffa från IKEA. En vit mindre tvbänk med förvaringsmöjligheter under. Några till lackhyllor. Alla böcker som inte läses skulle upp på vinden för jag orkar inte städa upp dom hela tiden efter Charlie.

Det var vardagsrummet, i sovrummet, som då skulle bli Charlies rum skulle spjälsängen stå kvar, kistan som mamma renoverat åt Peter, en expedithylla för alla böcker och andra leksaker. Kanske skulle ena madrassen få stå kvar så om Charlie blir orolig finns möjligheten att man kan sova i samma rum som honom. Charlies rum kommer vara ganska tomt för att vara lättstädat och finnas mycket lekyta.

Badrummet skulle ha en duschkabin annars är jag nöjd.

Köket skulle ha ett nytt köksbord och nya stolar i ungefär samma storlek som vi har nu.

Så, där var jag färdig :-) Med mitt önsketänkande. som aldrig kommer att hända.

Ändrar mig

Vill inte längre ha fleecetyg till åkpåse. kom ju på att det inte riktigt behövs. Dumt att lägga pengar på något när jag redan har ett fungerade system :-)

Åkpåsen vi har nu kan man ta av överdelen på vilket gör att jag har en sittdyna. Sen har ju charlie vindtäta ytterkläder. Och sen har jag footsacken jag kan sätta över om det blåser en massa. Jag är nöjd så :-) Då matchar det också för den delen :-) sen är det bara vintern kvar som det behövs åkpåse till och då ska jag nog ha en som är öppningsbar vid skorna, för till vintern går han ju :-)

Önskelista:

* Fler dagar som den här.
* Några meter fleece, 1 dragkedja och snören så jag kan sy en buggysnuggle
* Skip*hop saddlebag
* Babyjogger City mini

Så ni vet. Gjorde mest listan för min skull men aja :-P Någon som vet vart man kan köpa billig fleece?

Om man fick önska

Om man fick önska skulle jag önska att varje dag var sån här. Charlie har sovit två pass på dagen, på en timme vardera och sen kastade han in handduken klockan 19. Underbar dag. Såhär har dagen sett ut:
8:00 Godmorgon! Välling till frukost
9:10-10:40 tupplur
10:50 grötmellis
13:00 Lunch
14:00-15:00 tupplur
15:45 Bananmellis
17:25 middag
19:00 välling, ombyte, tandborstning
19:05 sover

Kan ta fler dagar som den här :-) Trodde inte han skulle vilja sova så tidigt, men han sa ifrån :-) får se om man kan göra samma rutiner imorgon :-)

Åsikter ang tidigare inlägg

Skrev ju ett inlägg om att man inte kan kräva ledigt som förälder. Anna svarade på det och sa att dom som man jobbar med förtjänar någon som är glad och inte är sur över att han eller hon jobbar. Det är rätt, för oftast när det gäller yrken så man jobbar över jul har det oftast med människor att göra.

Och Giia skriver om att hon precis upplevt det där och att en som varit ledig flera gånger över påsk kände sig orättvist behandlad för hon inte fick ledigt det här året, till förmån för en som inte varit ledig på flera år. Det var ju precis det hela handlade om. Man kanske inte ska låta småbarnsföräldrar vara ledig jämnt! Det är många lov vi pratar om, jullov, påsklov, sportlov, sommarlov osv osv. Men man kanske under dom första året kan vara snäll så dom kanske bara behöver jobba var tredje påsk? Jaja, det är bara min åsikt :-)

Jaja, men nu är man ensam igen, Charlie sover och Peter har åkt till jobbet.

Tonfiskgryta

Lunchen idag bestod av tonfiskgryta. Första gången jag försökt mig på det men vi blev alla tre nöjda och mätta. Charlie åt som om antingen han varit hungrig i fyra timmar (vilket han inte hade varit :P) eller som att han verkligen diggade det. Hoppas på det senare :-) Peter brukar tydligen blanda köttfärs med sin fisk (?!).
Peter: Vad är det här?
Jag: Tonfiskgryta för andra gången
P: Är det bara tonfisk, inget köttfärs eller så?
J: Öööh nej?! Brukar du ha köttfärs till fisk?

Blåmärken

Charlie satsar på att få blåmärken. Först satt han på golvet, då gick Diesel bakom honom, Charlie brydde sig inte, men sen la Diesel svansen på Charlies axel. Snabbt som attan tog Charlie tag i svansen och sen gick diesel, resulterade i att Charlie landade på golvet. Då fick han komma upp i famnen, han var lätt att trösta osv. Men då Attackerar han bordet med pannan. Så nu har han ett väldigt fint blåmärke i pannan...

Kändisbloggar

Alla som känner mig vet att jag inte diggar Katrin Zytomeiska, men efter att ha sett henne i "Vakna! med the Voice" så tycker jag hon är lite skön. Men nu tror jag inte jag orkar läsa bloggen längre... Hon bad om att bli igångsatt i vecka 32 bara för att det var lite jobbigt? Så att ränna på Neonatala varje dag är inte jobbigt? Sen har hon inte ens fött än, men vet vilken sömnmetod hon ska använda på barnet som hon inte vet hur han kommer att sova. Jag bara hoppas att människan har vett att sätta sig barn före sitt eget ego.

Sen igår var jag inne och läste lite på Alex Schulmans blogg, och nej, tidigare har jag inte gillat honom. Men man måste ju läsa lite då han har en dotter som heter Charlie. Han skriver då att Charlie är ett av namnen som klättrat mest på listan iår och en forskare tror att det beror på Charlie Schulman. Hmm, jag visste då inte om det kan jag stolt berätta :-) Det verkar ju i alla fall vara en människa som har vett nog att förstå att barn är barn och han verkar njuta. Av att vara förälder alltså.

Charlie sitter just nu på golvet och leker. Han fick komma över till vår säng klockan 4 typ och det är inte att rekomendera. Istället för att bli väckt av smågnäll så är det att han drar mig i håret.

Småbarnsförälder och ledighet

Det kommer ofta upp argument så som: "Men du kan ju jobba på julafton, du har ju inga barn". Jaha så alla som inte har barn vill inte fira jul, nyår, påsk osv osv. Sen finns det en tråd på familjeliv om att två stycken söker ledigt, den ena får främmat över påsk den vill umgås med, och den andra vill umgås med sina barn. Vem får ledigt? Jag anser att det ska lottas. Eller kollas, har den ena aldrig jobbat påsk? Då kanske det är han eller hon som ska jobba?

Beroende på vad man skaffat sig för jobb har man ju förstått att man kanske får jobba kvällar, helger eller nätter. Exempel på det är t. ex personlig assistent, sjuksköterska, läkare osv. Man kan då inte säga: "Nej men jag har barn så jag kan aldrig jobba på jul". Man får ha någon sorts lista så alla jobbar på obekväma tider. Man kanske kan ha så att istället för att en person alltid jobbar jul och en aldrig jobbar jul att man kan ha vart annat år? Eller var tredje i alla fall.

Jag älskar min son, och han är en stor del av mitt liv. Ja, den största delen, men bara för att jag har barn betyder inte det att jag är mer värd än alla utan barn. Har man skaffat sig ett jobb som gör att man inte har 7-16 jobb får man förstå att man kanske måste fira jul efter klockan 3 på julafton, eller att man jobbar vid tolvslaget. Självklart ska INGEN jobba varje gång, utan det får man bytas av.

Nu har jag ju turen att grundskolelärare jobbar 7-16 ;-) Men alla har inte den turen, och det är viktigt att man har ett jobb man trivs med, men då får man också förstå att olika jobb har olika arbetstider.

Klädinköp

Charlies overall är nu för liten och för jobbig att ta på om han bara ska åka bil, så vi åkte till Bergvik och kollade på nytt set, då tvådelat då man inte alltid behöver byxor. Tillslut hittade vi rätt på Coop Forum, ett Abeko set som är fleecefodrat och är både vatten och vindtätt. Skitbra. Sen letade vi efter mössa, skulle ha en tunnare för den sista delen av den kalla årstiden. I sista affären hittade vi äntligen en. En blå den med. Ja för setet vi köpte är blått och grått :)

Sen åkte vi till Charlies farmor och farfar och hälsade på. fick lite påskrester :) Sen gick Peter ut i garaget och jag och svärmor gick på en liten promenad. Charlie somnade nästan direkt och sov gott i den friska luften :-)

Raketer och ensamstående föräldrar

Jag börjar tröttna brutalt på raketer. Dom skjuts i tid och otid. Så fort dom börjar säljas. Peter och jag firade nyår i Molkom ett år, vi blev nästan skadade, och då var det inte våra raketer. Igår hade Peter sett en raket som strök vägen typ. Och förrförra nyår hade det tydligen varit samma kaos här i Skoghall som i Molkom. Så jag vette fan om jag tycker att vi vanliga svenskar ska få sköta fyrverkerier. Nu vet jag inte om jag är ute och cyklar, men det är väl vid påsk och nyår man skjuter? Skulle man inte då kunna göra så att varje ort/komun/samhälle håller i det där. Säg att jag och Peter skulle vilja se fyrverkerier. Då ger man kanske 50:- till komunen och för alla pengar komunen får köper dom raketer. Som dom sen skjuter vid en tid dom angett på en plats dom angett. Då kan alla som vill gå dit och kolla. Så vet man att det blir övervakat. Och då vet dessutom alla att nu är det pågång, då kan man ta hand om rädda barn och djur. För jag kommer inte ihåg om det var syrran eller brorsan som var rädd, men hela nyårsafton var en plåga, för dom börjar ju redan vid 18 och sen håller dom på. Sen dagen efter avfyrar dom det som blev över typ. Plus att dom testar ju ett par dagar innan... Ett par jobbiga dygn blev det ju.

För att totalt byta ämne, Alex Schulman skrev i sin blogg att det är jobbigt att vara ensam med ett barn och att han tyckte att alla ensamstående var bra osv. Håller med, till fullo. Jag kan inte säga att jag ens är i närheten av ensamstående, eftersom även den extra inkomsten räknas som underlättande, men Peter åker innan Charlie vaknat, sover borta och kommer sedan ofta hem när det är typ en halvtimme kvar innan Charlie ska sova. Det är helgen som man får avlastning på, och ja, i början var det jobbigt. Men nu har man fått in en rutin. Jag vet när jag ska diska, jag vet vilka maträtter Charlie går med på att jag tillagar (det är ju inte direkt så att man kan göra stuvade makaroner som ska röras om i tid och otid) och hur jag håller honom underhållen medan jag lagar maten han går med på. Vad jag ville få fram är tror jag, att ensamstående förtjänar en stor applåd och klapp på axeln, och jag förstår inte hur dom klarar det, men dom gör det.

Sen är Peter bra på att avlasta. Igår behövde jag byta två blöjor. Resten bytte Peter. Tidigare har vi kört med ett varannan system (inte direkt så att Peter måste avbryta duschen för att Charlie bajsat, men om vi båda sitter och leker med Charlie tar den som inte tog förra gången) men igår när det var dags för min tur sa Peter (för Charlie satt och bajsade) "-Tur att det är mammas blöja. Fast, jag kan ta den, mamma tar ju så många under veckorna". Just den där enda blöjan hade jag ju egentligen inte brytt mig om, men just att han tänker på det, och vill hjälpa till så gott han kan. Sen vill han spendera så mycket tid som möjligt med Charlie. Och man ser på Charlie att han älskar Peter. När Charlie ska äta får antingen Peter sitta med vid bordet eller så får han inte vara i köket för går Peter fram och tillbaka kan han inte koncentrera sig på maten ;-) Sen när Peter kommer hem så kan han inte komma dit fort nog (kanske för han inte är bäst på att ta sig någonstans ;-))

Så ja, detta blogginlägg är en diss till alla som är vårdslösa med fyrverkerier, och en hiss till ensamstånde mammor och ansvarstagande pappor.

Allt och lite till

Idag var vi till min pappa och hans fru för att fira påsk. Det var jätteroligt, dock får jag börja tänka mig för vad jag säger märker jag, två självklara grodor som man inte sagt om man tänkt innan. God mat och gott sällskap var det i alla fall :-)

Skönt också att Team Rognedal gick vidare i körslaget :-)

Satt lite förut och läste om Anna Wahlgren, hon är mest känd för sin "sova hela natten" metod och hemska filmer på när hon gör något som kallas tryckpressen. Tryckpressen går ut på att barn ska sova på mage, och om dom försöker lyfta upp huvudet ska man lugnt trycka ned det, men ja, det ser inte så lugnt ut. Sen gjorde hon något som jag inte tror har med tryckpressen att göra, men för att söva ett barn i vagn rullade hon vagnen så den slog i en fåtölj, sen igen, och igen och igen. Där stängde jag av och orkade inte titta längre.

Om sin sova hela natten metod säger hon att man ska ignorera skrik hela natten, man ska till och med om man vill stoppa in öronproppar i öronen. låter ju bra hörru. Jag är emot dom flesta skrikmetoder. I alla fall när det gäller MITT barn. Jag säger inte att andra gör fel, jag kommer inte anklaga dom eller något sånt, men Charlie är en sån som inte nöjesskriker. därför vet jag att något är fel om han skriker. Så därför kör jag ingen 5 minuters metoden eller sova hela natten.

Eller, ja jag gjorde väl något liknande egentligen fast snällare. För några veckor sedan somnade ju Charlie själv i sängen. Då gjorde jag som så att jag la honom i sängen med snutten och sen gick jag ut rummet. Men han skrek aldrig, inte ens klagade. Hade han klagat hade jag satt mig brevid och sett om det blev bättre och hade han skrikit hade han fått somna i famnen igen. 3:e natten skrek han direkt jag la ned honom, då la jag handen på honom och försökte se om det fungerade. Det gjorde det inte så han fick komma upp. Plättlätt.

Däremot finns det en metod som kallas något i stil med "tass-metoden" och den verkar bra. Det går ut på att man visar att man är där genom att lägga handen på. Och gråter barnet tar man självklart upp.

Så nej, jag är inte emot sömnmetoder, såvida det inte är skrikmetoder. Då är det inget som passar vår familj. Varken jag, Peter eller grannarna skulle orka lyssna på det och Peter och jag har inte hjärta till att göra det.

Mat-tips

Igår gjorde jag en soppa.

300 gram köttfärs
1 burk/förpackning krossade tomater
8 dl vatten
1 morot
kryddor
(och om man inte har barn, ½ buljongtärning)
1 vitlöksklyfta

Skala moroten, riv den.
Bryn köttfärsen. I med moroten, bryn lite till.
Häll sedan på krossade tomater och vatten. I med kryddorna och vitlöken.
Låt koka tio min.
Servera med en klick matlagningsyougurt.

Ska jag göra den igen har jag i 2 tärnade potatisar också, men jag, Charlie och Peter blev mätta och det står en portion kvar i kylen :) Sen kan man ju ha i mer grönsaker om man vill. Det är ju bara en grund, sen gör man vad man vill med den :)

Glad Påsk


Vagn

Som alla vet så har jag varit ute efter en ny vagn. Och det finns en juni-mammortråd från på familjeliv. En av vagngalningarna skriver då att hon nog hittat den vagnen som passar dom bäst, Babyjogger City Mini. Då måste jag ju självklart gå in och kolla. Och vad hittar jag? Jo den väger 7,5 kg, lätt att fälla ihop, blir liten ihopfälld och den är rymlig. Behöver jag säga att jag är kär?


Så ser den ut :-) Suffletten går på något sätt att frigöras så den kan täcka vid fötterna om man vill. Det finns en varukorg, och ytterligare förvaring bakom ryggstödet. Har dock inte kollat om det främre hjulet går att låsa, men aja.

Det är ingen vintervagn, men det gör inte så mycket för vi kommer använda Brion då eftersom den är den mest lättkörda vagnen jag vet i snö. Alla som kört vår vagn har sagt att den är lättkörd så ;-) Och är det sen så att vi får dagis här nere och dom sover i vagnar ute kommer Brion att få vara dagisvagn eftersom den har fullt liggläge. Jag vägrar att släpa upp och ned vagnen för att gå i en minut. Nej nej nej. Sen vill jag inte sälja Brion eftersom vi aldrig kommer få ett bra pris på den eftersom katterna klöst på handtaget och ena hjulet. Då använder jag den hellre tills den faller isär ;-)

Haha

Vad får man om man korsar pms med gps? jo en arg kärring som hittar dig överallt :-)

Jaha

Ser på Sveriges värsta bilförare just nu. Plus i kanten är ju att blondinen från värmland hade bälte på sig.

Peter har tagit en cykeltur till bergvik för att köpa godis. Billigt och bra, alltså att inte använda bilen ;-)

Lurendrejeri

Förut har jag alltid gått på ALLT, jag har velat haft ALLT från TV-shop osv osv. Nu på morgonen har dom visat TV-shop i alla reklampauser, och jag har kollat halvhjärtat. Dom visar alltid före och efter bilder och det står alltid: "reslutat kan variera". Vad innebär det, att det går bra för dom på reklamen men inte för oss dödliga?

Vissa saker tror jag fungerar, t. ex deras träningsgrejjer. Klart som fan Zumba fungerar, svetten rinner ju när man är färdig. Men jag tvivlar på "In an instance" och sånna saker. Sheer Cover fungerade för mig i alla fall, men det gör alla mineralpuder för min del ;-)

Sen har vi alla dom där SMSgrejjerna. Man kunde tävla om presentkort på UGGs och då skulle det kosta max 500 kr att vara med har jag för mig, men det står med den minsta stilen, det tog mig 3 reklamer att räkna ut det för jag hann inte läsa allt. Och nu kan man tävla om en dator och jag räknade ut att det skulle kosta max 1200 kr. 1200 KRONOR! För att KANSKE vinna en dator? Och tänk om det är någon som inte läser det finstilta? Vad säger hans eller hennes mamma eller pappa när dom får en telefonräkning på över 1000 kr? Nej jag blir bara förbannad.

Rösta pleeese :D

Xpress your style

RSS 2.0