Lyxfällan

Jag hann packa upp i en halvtimme innan Charlie vaknade till, så jag sitter och är tyst en kvart tills han somnat om. Lyxfällan har gått på i bakgrunden. Jag funderar alltid på hur folk kan hamna där... Men samtidigt, det känns inte som vi var allt för långt ifrån ändå. Fast vi hade tur alla månader. Eller ja, vi hade inte hamnat hos lyxfällan, inte ens så illa som dom har det, men det kanske hade kommit till att vi fått ringa till några företag och be om att få vänta en månad med att betala. Men som sagt, allt löste sig tillslut.

Vad jag lärt mig av allt det här är enkelt:
Skaffa inte fasta utgifter för mer än det minsta du får en månad. Man vet aldrig när man blir av med jobbet. T. ex av A-kassan får man väl typ 9500 kr. Ha då inte fasta utgifter för mer än 9500. Alltså, hyra, mat, försäkring osv. Sen om du hyr film för 800 kr per månad spelar ingen roll för det är ju bara att sluta med det så är det ingen utgift längre. Alternativt, ha en buffert som täcker upp dina fasta inkomster vid minskad inkomst. Nej som sagt, det är det enda tipset jag har. Och ha minst en månadslön sparad för a-kassan kan dröjja, försäkringskassan kan krångla osv. Hade jag vetat allt det där hade vi aldrig behövt oroa oss.

Men nu börjar ett nytt kapitel i vårt liv. Bara jag börjat i skolan och den gamla lägenheten blivit såld ska vi ha ett sparande varje månad. Det har jag inte gjort sedan sista året på gymnasiet (och då sparade jag bara 100 kr per månad till studenten).

Jag sitter här, mitt i flyttstöket, men ändå känner jag att jag är otroligt lycklig. Charlie har utrymme att leka, katterna har utrymme att springa på, Peter och/eller jag kommer kunna stänga dörrar om oss (antingen sitta i datarummet eller i sovrummet), nära till en ENORM lekpark och nära till stan. Jag kan inte hitta något fel på den här flytten. Eller ja, det är jobbigt att gå ut med soporna. Den här flytten kom vid precis rätt tillfälle för det fattades minst 10 kvadratmeter i förra lägenheten.

Unpack til' you drop

Jaja, jag frånsäger mig stavfel i rubriken (och Tommy, kommenterar du dom byter jag lösenord utan att berätta för dig!)

Såhär går en flytt till:
* Man packar ihop alla sina grejjer i kartonger (är i alla fall vad jag föredrar)
* Man lastar det på en bil, kör bilen till den nya lägenheten, bär in kartongerna. (ja, möblerna med för den delen)
* Man städar den gamla lägenheten
* Man packar upp i den nya lägenheten

Ursäkta, men jag är världssämt så ALLA delar av en flytt. Och det, blandat med en tidsoptismist gjorde att det finns ju säkert 7 kartonger som är blandat. dvs, i samma låda kan det finnas glas till köket, cd-skivor till vardagsrummet och lakan till sovrummet. SUPERKUL att packa upp. Men nu har jag kommit på ett system i alla fall. Sen är jag otroligt oorganiserad. T. ex jag packar upp en kartong. I där finns något som ska in i klädkammaren. I klädkammaren inser jag att det står en säck med kläder som inte är uppackad. Då packar jag upp den. Jag tar inte rum för rum inte... Men jaja. Inga kartonger kvar i köket, bara kassar. Inget i vardagsrummet. Charlies rum vette fan vad jag ska göra med eftersom vi inte har några möbler där. ungen har 1½ säck med leksaker! Och jag kan säga såhär mycket: Jag och Peter har nog köpt en tiondel kanske. Men jaja, en expedithylla ska in där så småning om. Måste få råd först bara.

Idag var jag och Charlie till IKEA. Grejjen var att jag skulle ha deras tårtdelare. Vad kom jag därifrån med? Typ hela varuhuset förutom en tårtdelare. Grattis malin. Nu orkar jag inte mer så jag köper färdiga bottnar. Han lär fan inte dö av att äta tårta två dagar. däremot börjar jag fundera på vad tusan jag ska göra för tårta. Han är fortfarande lös i magen. Vilket innebär (förutom att jag ska ringa VC imorgon) att han helst inte ska ha mjölk. Vilket nog även betyder att han inte ska ha grädde. Och jag står då fan heller och gör en tårta som inte födelsedagsbarnet får äta... Får filura på den. Kanske kan använda laktosfrigrädde. Men ja, det känns inte bra att trycka i honom det, det måste ju vara sjukt mycket grejjer dom gjort med den grädden.

Jaja, köksbordet ser bra ut iaf. Kollade på kuddar till köksstolarna i säkert en halvtimme. Fördelat på två gånger (det var något jag behövde fundera på kände jag). Slutade med att jag stod där med två olika färger på samma modell. Rutiga var dom båda två, men den ena var röd/blå och den andra blå/röd. Jag tog båda färgerna, gick till där som ställt vårt bord. Satte kuddarna på varsin stol. Tog ett steg tillbaka och visste varken ut eller in. Lekte verkligen Maria Montazami där ett tag. Sen orkade jag inte mer och med tanke på att det var samma nyanser på båda, bara omvänt så tog jag en av varje :D Tycker jag blev snyggt.

Sen köpte jag tabletter till bordet också. Till "vuxenplatser" blev det en tablett gjord av ihopbunden vass eller vad det är. Ja, vass är det nog inte, men det ser ut som tunna grillpinnar typ. Superfina. Gör sig bra mot träet. Vore det inte för att jag satt på mobilt bredband skulle jag ladda upp bilder. Charlie fick en egen tablett. En från barnkollektionen. Turkos (så den matchar stolsdynorna, inget jag tänkte på i affären) med lite "barnsligt" motiv. Superbra för bordet verkar lite känsligt. Sen köpte jag kökshanddukar med cupcakes på. Supersöta. Finns ett matchande förkläde, men det får nog bli nästa månad. Sen köpte jag ett par 5:- handdukar att torka händerna på :)

Ja, det var nog allt om min dag... Nu ska jag gå och lägga mig. Fundera ut en mjölkfri tårta. kom gärna med förslag. Ju mindre socker, ju bättre är det.

Nu då

Nu kan jag göra en lite längre uppdatering. I fredags var det som så att svärmor fyllde år så det var kalas hos henne. Peter åkte iväg för att han skulle fixa något i lägenheten (den jag sitter i nu). Men han kom tillbaka med vår kompis iida från Örebro :) Det var en trevlig överaskning :) Hon skulle vara med och packa och hjälpa till att flytta in och så :D

Sen åkte vi ifrån kalaset för att åka hem och packa. Sen packade vi tills vi störtade. Maja somnade först. Sen jag. Sen iida och sist Peter.

Sen var det lördag. Flytthjälpen kom och vi började bära. Sen upp med allt i den nya lägenheten. Ja, ni vet väl alla hur en flytt går till antar jag.

Charlie har anpassat sig bra anser jag. Redan första natten sov han bra i sitt rum (tanken var att han skulle sova hos oss några nätter så det inte skulle bli allt för stor omställning, men ja, det fanns ingen plats i vårt sovrum till det för där hamnade kartongerna :P). Nu är vi inne på tredje natten och det enda som är, är att han inte vill somna själv. Så jag använder mig av "tassmetoden", utan att egentligen veta det.

Tassmetoden går ut på att man lägger ned barnet i sängen med sin snutte. Gnäller barnet så lägger man sin hand på bröst/mage för att lugna och visa att man är där. Annars sitter man bara brevid. Och självklart, skulle barnet skrika eller inte sluta gnälla när man har handen på så ska man ta upp barnet. Men egentligen ska man inte hålla handen mer på än tills barnet lugnar ned sig, men jag håller inte handen på för att han gnäller utan för att lugna honom. Annars sätter han sig i sängen. Ja, iaf, kortfattat. För att läsa om tassmetoden får man googla och hitta en tråd på familjeliv, annars är den mesta informationen på finska.

Men ja, om det enda som ändrar sig med Charlie är att jag måste sitta brevid i 10-15 minuter så är jag mer än nöjd.

iida åkte hem i morse och nu ska jag nog snart gå och lägga mig.

Flyttat

nu har vi flyttat. Men det finns alltid massor kvar att göra... Flyttstäd av den gamla lägenheten (och det är inte bara det...) och sen ska man ju komma i ordning i den här lägenheten också. Helst innan lördag för då är första kalaset... Imorgon om jag har tid ska jag iväg och köpa ingredienser till att göra tårtlock. Det fanns inget på panduro och den enda andra butiken som säljer har en dålig öppettid, och det är för sent att beställa... jaja, shithappens. Eller så skiter jag i tårtlock, jag vet inte... IKEA måste jag till i alla fall för att få spritspåse och tårtdelare.

Men nu kallar plikten på mig. Har inte kunnat packa upp så bra för att min lilla ettåring (som har blev idag) har sovit oroligt. Och nu är han vaken min plutt. Så ja... Ni kanske inte behöver vänta 4 dagar på nästa uppdatering ;)

Slut...

Jag är helt slut idag. vi vaknade klockan halv sju och sen satt vi och slappade fram till klockan 8:40, då tog vi bussen in till stan. Sen gick vi snabbt in på affären och köpte mat och mellis till Charlie innan vi fortsatte till lägenheten.

Idag har vi:
- Dammsugit tapeten (är ju vävtapet så det måste vi)
- Städat badrummet
- plockat inne på toaletten
- torkat i garderoberna

Öh ja, det var nog ett axplock av vad vi gjorde iaf. Sen blev charlie väldigt mammig så då bestämde vi att vi skiter i resten för idag. Vi kunde ändå inte göra något mer egentligen. Så då skulle maja köpa nya örhängen för hon blev grön av dom hon hade vilket innebär att dom inte är äkta. Och det är väldigt viktigt så det köpte vi. Sen åkte vi tillbaka till skoghall, lagade mat och nu sover Charlie. Imorgon ska vi tillbaka till lägenheten och då ska H tydligen köra saker till tippen och så... Det blir supergreejt det. Då blir lägenheten typ tom. att det hänger grejjer kvar på väggen bryr jag mig inte i för man får in möblerna i alla fall.

MEn lägenheten är väldigt tom nu, inte helt, men ganska i alla fall. Så imorgon ska vi förhoppningsvis kunna städa alla golv och så är det bara att flytta in på lördag. Och ägna hela fredagen åt att packa här hemma. Förutom när vi ska på kalas då. Sen får vi väl packa hela natten på det ;) Men i lägenheten finns typ 8 tomma kartonger så dom måste vi ju kunna ta. Det är inte så mkt mer som ska ned i kartonger där. så ja...

Nej nu räcker det, nu ska jag nog packa lite tror jag. Eller kanske ganska mkt. Hmm.

laddar

Nu laddar jag. Om 4½ timme ska Charlie till BVC för sista gången. I alla fall i den här komunen :) Sen ska jag, mamma och mina mindre syskon till den nya lägenheten. Jag ska dammsuga tapeterna :) Aldrig gjort det förut (han heller aldrig trott man behöver det) men det kn nog vara behövligt då lägenheten inte har varit bodd i på över ett år.

Det är så härligt nu, alla ställer upp. Man behöver aldrig fråga om hjälp utan alla hjälper till självmant. Mamma ska hjälpa mig med flyttstäden också :-) Men det som kommer bli jobbigt egentligen är ju toaletten och sen bakom spis och kyl/frysen i köket. annars är det ju bara dammsuga, våttorka. Jaja, vi får se. Det ordnar sig nog :-)

Usch och fy

Idag är INTE min dag... Igår somnade Charlie inte som han skulle för vi var borta vid läggdags. Det går verkligen inte att följa sovrutinen om man inte är hemma. Så man får betala för det nästa dag istället. Jaja. That's life.

Eftersom han inte sov som han skulle fick han somna i vår säng. När Peter gick upp så flyttade jag mig till utsidan av sängen så jag skulle vakna om han vaknade (genom att han försöker klättra över mig). Nej så funkar det inte. Vaknade av att han gallskrek. Då hade han ålat ur sängen (på rätt sätt för det har han lärt sig) och ålat till vardagsrummet. Vad han gjorde där vet jag inte, men jag vet att han satt vid soffan när jag kom så jag tror att han ramlat när han gått längs soffan. Hmm, det kändes inte så superbra faktiskt. Var dock glad över att allt var avplockat från dagen innan så det fanns inget i närheten som han inte fick ha.

Sen gick väl dagen som den brukar. Smärtfritt. Charlie var dock trött eftersom han inte sov lika länge i natt som han brukar så han fick sova två gånger idag. när han sov första gången så började jag rensa skrivbordet. När han var vaken sen räkade jag välta ut det som skulle sparas. Redan där började irritationen. Skulle jämnt snabbt sätta mig vid datorn, välter då ut en kaffekopp. Charlie som då lekt snällt i andra änden av vardagsrummet skulle självklart vara mitt i all röra tyckte han. så jag städade upp samtidigt som jag hade en skrikande Charlie bakom mig som var irriterad över att han inte fick vara med.

Sen skulle jag skura efter att jag torkat. Jaha, då går handtaget till skurhinken sönder. Går till badrummet för att fylla vatten i. Nej då står tvättställningen där. Slutar med att jag fick fylla hinken genom att fylla en kastrull med vatten och sen hälla vidare till hinken.

Ja, och där slutade min otur och jag tog upp min arga son. Och nu ringde Peter för en timme sen, han är påväg hem. Imorgon ska vi till lägenheten(mamma hjälper till och kör och syskonen ställer upp som barnpassare :) ) fast först ska vi till BVC på ettårskontroll. Så ja, imorgon kväll kommer en viss Charlie säkert vara gnällig för det innebär ju en vaccination. Är dock glad över att vi fick kontrollen en vecka innan han fyller för då har allt lagt sig förhoppningsvis till hans födelsedag :)

Kalas hinner vi inte ha på hans födelsedag så vi får se när det blir. Dock ska bara jag och Peter fira honom på söndag med en pannkaksmuffins (muffins gjorda på pannkakssmet med en klick grädde på, 100% barnvänligt, räcker med att det blir tårta på kalasen) och ge honom hans present :) Och då är vi förhoppningsvis inflyttade :-D

Nej nu ska jag fortsätta rensa skrivbordet. Peter utlovade choklad om det var färdigt när han kom hem :-D

Uppdatering

Igår när Peter kom hem började jag göra mig iordning. Skulle iväg till Glada Killingen i kil på MusikQuiz med en kompuid och hennes familj (som jag träffat tidigare). Kände att det var skönt att få komma ut på ett lugnt och sansat sätt som det blir när man går ut och äter. Jag har aldrig varit mycket för att ut och dansa och så. Hellre sitta och töla bara :D Gick över till kompisen innan hennes sambo körde oss (han var med och åt, men ville inte vara med på quizen). Sen åt vi innan vi Quizade och sen åkte vi hem. Ingen helkväll så, vi var hemma innan halv ett :)

Gjorde misstaget att beställa in en mjölkdrink. Min mage är liiiite känslig för mjölkprodukter. Inte så att jag måste undvika det, men jag kan t. ex inte äta något med mycket laktos i för att sen äta gräddtårta efteråt (nu vet vi ju att jag inte gillar gräddtårta men iaf). Så att äta en Jollymacka (som innehåller en massa mjölkprodukter) och sen dricka en drink baserad på mjölk fungerar INTE. Och nej jag visste inte att det var en mjölkbaserad. Jag bara drog ett namn som kom upp i huvudet.

Idag har Peter varit borta typ hela dagen så jag och Charlie gosade på morgonen och sen har SVT stått på i bakgrunden hela dagen :) Man kan ju inte missa bröllopet heller. Är så glad för Viktoria att hon fick bli förd till altaret av sin far. Den dagen jag gifter mig vill jag också bli förd till altaret av min far. För min åsikt är ändå att han lämnar inte över ansvaret eller ger bort mig. för mig skulle det betyda extra mycket eftersom det inte finns blodsband. Jag har ju berättat tidigare hur han tog på sig rollen som pappa till mig trots att han inte behövde. Därför skulle det betyda mycket för mig att bli överlamnad av honom. Men det verkar som allt fler prällar säger nej till det tyvärr.

Var en väldigt fin klänning hon hade också, men det kändes som den "bleknade" framför alla andra fina klänningar. Men superfin var den. Hela hon var superfin och dom såg så lyckliga ut :-)

Peter kom hem och åt lunch men annars har han som sagt inte varit hemma. Charlie har haft en mysdag och det har varit skönt.

Idag har jag varit känslosam av någon anledning. Charlie satt och lekte förut och han ställde sig upp och hade sig. Och då tänkte jag på när han var nyfödd och han inte ens kunde hålla upp huvudet. Imorgon är det ett år sedan som han var beräknad att födas. För ett år sedan var jag höggravid. Vart har tiden tagit vägen? Då fick jag hålla tillbaka tårarna. Och när Peter var hemma busade han en massa med Charlie och då var det nära igen. Inte nog med att jag har världens bästa sambo, jag har världens bästa son och den sonen har världens bästa pappa. Det är otroligt skönt att veta det. Men som sagt, rörd blev jag ;)

Nu sover världens bästa son i alla fall. Han har varit trött idag för han bestämde att bara sova en timme efter lunch, det brukar bli mellan 2½-3 timmar... Så ja, trött var ordet :P

Räknar timmarna

Just nu räknar jag timmarna tills Peter kommer hem. den här veckan har varit otroligt jobbig. Peter har inte varit hemma sen i tisdagsmorse. Och Charlie är lös i magen. Vilket har gjort mig ganska låst. Han är ju inte sjuk, men jag vill inte gå på en långprommenad och tvingas byta blöja på gångvägen. Så ja, ganska låst. Har åkt till Tommy en dag och sen varit till grannen en dag. Annars är det mest att man gått till affären. Men vi har haft lite mys på balkongen i alla fall. Kul att den kan användas utan en cigg i handen :) För självklart röker jag ju inte på balkongen när Charlie är där. Kommer bli ännu bättre med den nya balkongen för där ligger en mjuk matta och så :) Då kan Charlie få vara där själv för att fönstren går att låsa.

Nej jag börjar bli slutkörd nu faktiskt. Skulle packa igår och stod som ett fån och funderde på VAD jag skulle packa. Ska sätta mig och skriva en lista när Charlie sover. Då ska jag också försöka plocka undan så det bara är att dammsuga när han vaknar. Vore ju kul för Peter att komma till en städad lägenhet :D Sen när Peter kommer hem ska jag ut och göra kil osäkert :P Nej men jag ska med en kompis, hennes kompis, hennes mamma och gubbe till Glada Killingen och vara med i ett musikquiz. äta god mat och umgås med skönt fôlk.

Jaja, plikten kallar :)

Unga mödrar

Det går en serie på femman. Unga mödrar heter den. Tänkte kort förklara varför man ser på den.

Seriens huvudpersoner är ett antal mammor och pappor. Fler mammor än pappor. Barnen är bara som statister, dom som gjort serien har valt att fokusera på mammorna och papporna. För att få vara med i den serien ska du:
* Inte ha gått klart skolan
* Fått barn eller vänta barn
* Röka under graviditeten och sen i samma rum som barnet när det fötts.
* Ha ett stormigt förhållande med pappan, om du ens har ett förhållande med pappan

Sen finns det några få som är med som faktiskt gått klart skolan, aldrig rökt och som har åtminstonde ett hyffsat förhållande med pappan. Men, man ser på serien för att man ska kunna sitta och säga: "nej men sådär skulle jag ALDRIG göra" och så känner man sig som en bättre mamma.

Jag kollar gärna på serien och jag försöker kolla bortom att dom röker i samma rum eller att dom har ett dåligt förhållande med pappan, men det är tufft. Det går inte. För fokus ligger ju ändå på: "Nu ger NN sin son cola till frukost bara för att han ska äta något" eller "barnet försöker prata med NN men hon hör inte för hon är mitt uppe i ett samtal". Väldigt få gånger visar dom att mamman eller pappan leker med barnet, vilket jag tror händer.

Sen för att inte tala om vinklingen som blir! Dom har ju valt ut 2-3 mammor som är bättre än alla andra. Och där minsan visas det hur barnet får en väl sammansatt måltid av ekologiska varor och hur mamman sitter och leker på golvet i fyra timmar. Det finns aldrig med ett negativt klipp på dom föräldrarna. På samma sätt som att det finns ganska många föräldrar som dom framställer som dåliga. Där finns det aldrig med positiva klipp.

Nej, nu ska jag bojkotta den serien. Dels för att den framställer oss yngre mammor som värdelösa. Ursäkta, jag är inte en värdelös mamma. Jag är lika bra som alla andra mammor. Och alla har vi våra bra stunder då vi kan vara väldigt pedagogiska. Sen har vi lite mindre bra stunder då vi bara räknar timmarna tills barnet ska sova så man får lugn och ro. Det är bara så. Jag älskar min son över allt annat, men har han en gnälldag så längtar jag efter att han ska sova. Jag är inte en sämre mamma för det.

Andra anledningen till att jag bojkottar serien är just för att den finns för att stärka andra människors ego. Dom sitter på forum och förklarar att dom minsan aldrig skulle lämna en bebis skrikande i en babysitter. Dom tänker aldrig på att i just det fallet var det en tvillingmamma det handlade om! Har man fler än ett barn kan inte alla barn vara nöjda jämnt. Hade det då varit bättre att den icke skrikande bebisen skulle legat med sin bajsblöja? Neeej, tänkte väl det.

Jag kliver härmed av mina höga hästar och slutar se på den serien. Sedärja, jag fick tillbaka en timme av mitt liv måndag till torsdag.

Dagen

Idag väntade jag samtal från Charlies läkare. Kollade mobilen, jaha, den hade stängt av sig under natten. Hämtar laddaren och sätter på den. Inser att den inte har något nät. Hmm. Superbra. Vid dom tillfällena är man glad att man har en hemtelefon. ringde till vårdcentralen och kollade ifall han satt mobil eller hemnumret som nummer. Som tur var hade han satt hemnumret. Sen ringde han. Eftersom Charlies huvud är snett pågrund av att han legat åt samma håll så ska det rätta till sig av sig själv. Men det kan ta några år sa han. Och går det inte tillbaka efter ett par åt får vi ta det då. Jaja, nu har specialisten sagt så, då får det väl bli så då. Men nöjd är jag minsan inte.

Sen åkte jag och Charlie till Tommy för att Giia och Thor var där :) Direkt jag kom dit fick jag frågan om vilken pizza jag skulle ha, det tackar man för :D Charlie åt annan lunch och sen sov han. Sen ett tag efter att han vaknat vaknade Thor så dom lekte lite.

Sen plockade vi lite i Giia och Billys lägenhet, Charlie fick lite dockor och en nalle :P Neo fick betydligt mycket mer ;P Sen blev vi utfodrade av Tommy :) Sen fick vi ta bussen till stan för att ta oss hem. En trött Charlie somnade i famnen på mig på bussen, men det gick bra att lägga honom sen i alla fall :)

Nu ser jag på Biggest Loser :)

Risken med samsovning

Jag skulle gärna ha Charlie brevid mig i sängen varje natt som Peter inte är hemma. Mest för det blir så otroligt mysigt på morgonen när han ligger och pillar i håret eller petar mig på näsan (upptäcksfärd i mammas nylle är grejjen det) men jag vågar inte. Jag har lärt Charlie hur man tar sig ned från en säng. MEN jag litar inte på att han kan det nyvaken. Därför vågar jag inte riktigt. Men i morse klockan fyra vaknade han första gången. Jag har som "regel" att vi går inte upp innan klockan sex. Charlie är med på det, han är ju inte hungrig klockan fyra utan något ljud eller så har väckt honom.

Så jag la över honom i vår säng. Jag låg ytterst. Klockan sex ringde Peters klocka. Jag ruskar om Peter lite så han vaknar. Sen sätter jag mig upp och skriker: "Vart är Charlie?!" och kollade på golvet efter en skrikande unge. Kollar ned i sängen igen. Han hade lagt sig med huvudet vid min mage och benen mot Peters mage. Peter skakade mest huvudet åt mig :P Men några sekunder där var jag livrädd. I onödan ;P

charlie har tyvärr inte fattat att man tar sig ned från soffan på samma sätt som man tar sig ned från sängen ;P men men, det kommer :P

Packat har jag gjort. Så långt tidningspappret räckte ;-)

Packa var det...

Usch vad jag blir trött på det här. Vet inte vilken vecka vi ska flytta så jag kan egentligen inte packa så mycket :P Man kan ju inte packa något man kan behöva, men tänkte ta köksskåpen sen lite grann i alla fall. Det enda jag vet ju är att jag inte flyttar den här veckan. Men jag vet inte om det är juni eller juli månad. Jag vet ju inte vad jag kan tänkas behöva. Det enda jag kommer på nu att jag kan packa ned är pizzatallrikarna och glasskålarna. alltså glass-skålar, inte glas-skålar. Eller ja, dom är i glas, men tänkte bara förtydliga :D Glasskålarna har vi nog inte använt på ett år minst, och pizzatallrikarna sparar jag bara för att dom är bra att göra tårtor på :) Peter ville ge bort dom, men nej då :)

Så här ser det ut nu:

Vardagsrummet: Ljuslyktor ska packas ned. skrivbordet ska vi rensa, sätta papper i pärmar och sen kan vi packa ned allt utom datorn. Och räkningarna som SKA betalas kan ju vara bra att ha uppe. Vitrinskåpet är det liiiite småplock kvar. DVD-hyllorna har fortfarande ca 5 filmer kvar i sig, men jag letar efter en bra låda att stoppa dom i :P Nästa gång det blir liiiite utrymme kvar så hamnar dom där :) Köket är det skåpena som ska rensas. Och liiiite på ena bänken. Resten är sånt man bara stället i baksätet och åker :P Allt i badrumsskåpet är ju bara att lägga i en låda/kasse. Sovrummet är det heller inte mycket i, det är hyllan det ligger lite småplock i. Sen ska alla kläder i Charlies byrå läggas i en säck, men det gör vi typ dagen innan vi flyttar eller så.

Garderoberna behöver det inte göras mycket mer med än att plocka i säckar. Rensade gjorde vi för ca 1 år sedan så det är bara att packa :D Mittengarderoben kan man ta när som helst för det är "finkläder". Kanske spara en skjorta och en slips till Peter för hans mamma har snart kalas ;-)

Men det är egentligen inte så väldigt mycket. När man tänker efter :)

Hmm

Börjar med att jag är trött på sjukvården... Ni minns kanske om Charlies huvud. Fick veta av svärmor (som jobbar på vårdcentralen som vi har varit till) att svaret kommit från Sthlm/GBG kommer inte ihåg vart remissen skickades. Har läkaren ringt? Nej han har inte tiiiiid. Okej, jag är förbannad så det står härliga till över det här. Varför lägger vi inte mer pengar på sjukvården så läkaren hade haft en kvart över för att ringa till mig? För i helvete, lägg pengar så att dom inte är överhopade med jobb.

Ja, det var vad jag är arg över nu. Men förhoppningsvis ringer läkaren imorgon (idag jobbar han på en annan vårdcentral). Men eftersom det inte är bråttom med samtalet antar jag att svaret är: "Vi gör inte ett skit, ungen får gå med snett huvud".

Ja det var typ allt från mig just nu. Som sagt, mer pengar till sjukvården. Det här är vad som händer när vi sänker skatten. Alla som jobbar med ett jobb som finansieras av staten blir stressade och utbrända...

Dagen

Peter skulle idag iväg till lägenheten för att rensa och undrade om jag och Charlie ville med. Självklart ville vi det. Det är inte min sak att hjälpa till, vill inte att det ska bli sura miner, däremot så gjorde det ju att Peter fick umgås med Charlie hela dagen + att göra sina måsten. Så på det planet var det bra :D

vi kom dit vid lunchtid (eftersom Charlie äter en tidig lunch :P) så Charlie fick lunch. Sen bytte vi blöja innan jag och Charlie gick på promenix. Ni förstår, jag har äntligen fått till att han bara sover en gång om dagen, efter lunch :) Och han somnar inte på något annat sätt än i vagnen om vi är borta. Började med att gå igenom Orrleken (en lekplats ett stenkast från lägenheten) bara för att spana läget, sen gick vi raka vägen mot Mariebergsskogen. Det är en park skulle jag vilja kalla det. Där finns något för alla. Det finns djur att kolla på, dessutom får djurena varje år ungar så det finns ävan djurungar att titta på. Det finns kisoker, möjlighet till grill och så lite annat. Jag är bara där för djuren. Och jag ska berätta, jag valde inte att gå dit för Charlies skull. Det var BARA för min skull :)

Charlie somnade ganska fort och han sov fortfarande när vi kom fram. Så jag började med att gå direkt till lillskogen. Alltså där alla djur är. Efter ett tag vaknade Charlie så han fick också vara med och titta :) Sen gick vi ned till vattnet och delade på en glass :) Sen gick vi tillbaka till Peter och hans mamma. Peter och birgitta plockade en massa och höll på som dom skulle medan jag och Charlie gjorde husesyn ^^ Han tyckte det var jättekul att åla i en stooooor lägenhet med massa kartonger och påsar överallt som man kunde stanna och pilla på :)

Vi kom hem lagom till att Charlie skulle sova, och jag kan säga som så att han var väldigt trött. Han somnade i bilen och sov igenom ett blöjbyte. Men sen fick jag väcka honom så han fick välling.

Roligast idag tyckte Charlie var att leka på den stora balkongen, prata med pojken i spegeln och att stå vid den franska balkongen ;)

Det var trevligt att komma hemifrån och att få spendera tid med Peter även om han gjorde vad han skulle. Och jag tror inte det gick långsammare för att vi var där för då funderar jag på vilken mosterfart dom håller på i utan oss :P 12 banankartonger tog liksom slut :P

Ojoj

Peter kom hem vid tvåtiden idag. Superkul faktiskt att han kommer hem innan Charlie somnat. Charlie äter mellamål och ska sova efter (ja, det går inge bra att han bara ska sova en gång om dagen, han går ju upp så jäkla tidigt nu för tiden). När Charlie sover säger Peter att det är kalas för hans mormor idag. Jaha, det hade han inte sagt till mig. Tydligen hade han sagt det till grannen tre gånger, men ingen gång till mig. Jaha. Och bilen var på volvo för att bli lagad. Bara att kolla upp en lämplig buss att åka med in. Väcker Charlie, klär på honom och åker in till stan. Vi bestämde oss för att vi skulle gå av vid bilverkstaden, mest för att det är en liiiite kortare promenad + en finare utsikt. Fem minuter därifrån ringer Peters telefon. Bilen är färdig. Tjoho :)

Sen kommer vi till Peters mormor, vi är ensamma där för Peters mamma är och hämtar smörgåstårtan. Så Peters mormor fick lite egen tid med Charlie. Dom gosade och Charlie visade hur duktig han är på att resa sig :-)

Sen kom ju farmor och farfar så han visade ju även för dom hur duktig han var. Och samtidigt som Charlie skulle äta åt vi lite smörgåstårta, smart drag. Han ville inte ha från våra tallrikar för han hade ju en egen. Superbra.

Sen var vi där till klockan halv sju sen blev det bråttom hem eftersom Charlie skulle sova. Och nu har Peter och jag spelat lite TV-spel och nu spelar han själv för jag tyckte det var tråkigt. :-)

Dagen

Idag har varit en dag full i liv måste jag säga. Charlie skrek igår i sömnen klockan 22. Han vaknade aldrig men han blev inte tyst i famnen, inte tyst i spjälsängen utan i vår säng. Jaha tänkte jag. Hellre en natt med dålig sömn för han sover hos oss än en natt utan sömn. Så då gick jag också och la mig eftersom han kan rulla ur sängen. Klockan 04:30 vaknade han. Peter kollade blöjan. Jajamensan, BAJS. Peter gick upp och bytte sen skickade jag ut honom på soffan så han skulle få sova den sista 1½ timmen. Charlie somnade fort om brevid mig i sängen så jag fick också sova. Typ 3 minuter i sex ville han ha välling så när jag stod med det ringde Peters klocka så vi fick en gemensam kopp kaffe :-)

Igår testade ju jag att Charlie bara skulle sova efter lunch. Igår funkade det superbra, men idag var han påtok för trött redan klockan 9. Så då fick han sova. Men då sov han bara en halvtimme. Hmmm... Så han fick sova efter lunch också. När han vaknat efter lunchen satt vi lite på balkongen (bild finns i förra inlägget). Mest för att få lite frisk luft, det behöver alla människor. Men samtidigt vill jag inte vara för långt ifrån möjlighet till blöjbyte.

Efter mellis blev vi inbjudna till grannen på glass. Så vi gick dit, det tyckte Charlie var superkul för att tycker verkligen om både Jimmy och Jennie. Framförallt Jennie då ;-) Sen gick vi hem och lagade lite mat, blev ris och köttfärssås, eftersom ris är stoppande. Och nu sover han. Jag ska se klart på Biggest Loser, sen ska jag nog packa det sista jag lovat Peter så kanske jag hinner med lite bonuspackning imorgon :-) Lovade Peter hur mycket jag skulle packa för då blir det gjort. Annars blir det inte lika mycket gjort.

Vad gör man?

Vad gör man när man inte kan gå ut för man kan vara tvungen att vara redo att byta blöja på två sekunder ? (han är jätteröd, därför vågar jag inte mig ut just nu) Jo, man leker på balkongen. En filt på golvet och ett parasoll senare får man i alla fall frisk luft. Och jag fick lite sol på mina ben ;-)



Mitt liv

Mitt liv nu är inte vad jag trodde det skulle bli. Jag har hittat en kille med samma värderingar som mig själv. Vi är inte lika och vi tycker inte alltid samma, men dom stora sakerna är vi överens om. Jag vet vad jag vill bli när bli stor och jag är på god väg dit. Jag har en son på snart ett år som förgyller mitt liv. Jag flyttar snart till en lägenhet där Charlie får ett eget rum och nära till lek.

Utöver allt detta så har jag en familj som stöttar mig, och inte nog med det, jag har även Peters familj som stöttar mig. Jag har vänner att anförtro mig åt. Det enda som kan bli bättre nu är att jag blir färdig med utbildningen och det bara ca 2½ år kvar. Sen är mitt liv toppen. Eller ja, efter utbildningen hoppas jag på att Charlie ska få ett syskon, men det är bara bonus :)

Nej, just nu är jag så nöjd med livet jag kan bli!

Ojdå

Visst är det helt otroligt vilken kraft som finns i tanken egentligen? Började dagen med att vara supertrött. Bytte blöja på Charlie och började sen med att göra välling till honom. Fortfarande supertrött. Kollar på klockan. Jamen, hon är ju halv sju, det är ju ingen fara och sen blev jag superpigg. Däremot, hade jag sett att klockan var sex hade jag varit trött hela dagen! Knäppt.

Har packat lite, alla cd-skivor och nästan alla DVD-skivor är nedpackade. Har lovat Peter att jag ska packa under veckan :-) Känns roligare nu när vi är garanterade flytt :D

Har hållit Charlie vaken också. Han sover två pass * 40 minuter och det funkar inte så jag testade att han skulle sova efter lunch. Förberedde mig på massa gnäll. Jasså du, gick ju skitbra. Han var redo för det här! Förutom att han höll på att somna under lunchen. Fick ta den tio minuter för tidigt idag :-) Men det är ändå bra jobbat :-D

Håller på att testa en ny ansiktsrengöring, kommer berätta mer om den när jag vet om den funkar. Som det känns nu så funkar den superbra. Jag har dock en massa finnar men det kan bli så när man testar ny rengöring, att hunden blir sämre innan den blir bättre. Men där jag inte har finnar ser huden superbra ut. Men jag avslöjar inte vad det är innan jag testat en vecka i alla fall :-)

ståendes

Charlie ställer sig upp hyffsat ofta nu. Igår hade han ett race då han ställde sig kanske 5 gånger på två timmar. Men aldrig när Peter är hemma :P Jag tror att han håller på att lära sig nu. Charlie är en sån som gör något flera gånger innan han kan det "rinnande" så att säga. Men nu har det gått otroligt fort så jag vet inte vad :P Det stod still så himla länge, han vände sig först vid 5-6 månaders ålder och han använde aldrig det som ett sätt att ta sig någon stans (vissa barn rullar ju fram). Sen när Håkan och Lucas var här började han bara åla en dag. Sen gick det fortare och fortare. Nu ser det ut som han aldrig gjort annat. För ca 2-3 veckor sedan lärde han sig att sätta sig. Nu ser det ut som han aldrig gjort annat ;-)

Däremot tippar jag på att han kommer nog aldrig lära sig "regelrätt" krypning, med tanke på att han lärt sig att resa sig. Men att krypa är ju inget man måste lära sig så det går bra ändå :-) Eftersom Charlie hatade så att ligga på mage trodde jag faktiskt han skulle bli en av dom som studsar fram på rumpan :-) Men thji fick jag :-)

Jag har varit mycket orolig för att han var "sen" med att vända sig, men nu njuter jag av att han är lite sen ;-) Jag får ha min bebis kvar längre :-) Gå kommer han göra i alla fall :) Dock inte på födelsedagen kanske, men vad spelar det för roll? Däremot hoppas jag på att han kan gå när han börjar dagis :-) Men det spörs. Speciellt med tanke på att vi inte vet när han börjar dagis :-)

VI SKA FLYTTA!

Tjoho tjohej, nu är det klart, vi ska flytta :) Någon gång under sommaren :D Superduperbra :D

Charlie kommer få eget rum och vi kommer ha ett datarum :D Köket kommer inte vara i anslutning med något sovrum + att vi ska få mammas diskmaskin :D Tjohej! Och jag får en egen toalett att ha mina sminkgrejjer på. Jag och katterna ska vara där. Och det finns badkar :D Sen är det GÅNGAVSTÅND till stan :D Tjoho! No more bussar för att köpa skor :D Plus att det är nära till en hammaröbushållsplats som jag kommer behöva då jag ska ha praktik :D

Ja, det var det positiva jag kommer på nu, men det kommer nog mer. Just det ja, gångavstånd till Mariebergsskogen + att det är supernära "Orrleken" som är jätteroligt för barn :-)

Innedag

Idag blir det en innedag, andra morgonen med en blöja full av bajs. Diarré here we come. Stannar inne ifall det skulle vara magsjuka. Iofs är han samma gammla Charlie som annars, till och med mer självstädnig idag än han brukar, men bara för säkerhetsskull :-) Blir väl att koka ris eller nått sen till maten :)

Men jag ångrar lite två saker: 1. Att jag inte använt plastad frotté. Detta trots att jag haft det i byrålådan sen INNAN han föddes.
2. att jag inte har fler än 2 lakan till spjälsängen.

Charlie har rest sig för andra gången :-) Denna gången mot soffan :-) Peter sitter nu och leker med Charlie på golvet :-)

Inte igen

Usch den här dagen får gärna följas av en toppendag! Charlie har varit extrem idag. Om han inte når något han vill ha, eller om han inte får ha det han vill ha så skriker han! Tills han får det han vill ha typ. Och inget duger. Tar man upp honom blir han nästan mer förbannad. Värst var ändå när han gnällde för det var jobbigt att gå två steg längs med bordet för att ta fjärrkontrollen. Hmm, dit fick han allt traska själv. Nej men som sagt. Extremt jobbigt har det varit... Får hoppas att det "beror" på något, typ en tand eller så. Jaja, det spörs :P Men jobbigt har det varit. Så för en gångs skull känner jag att jag verkligen "får" tänka: "Han sover, superskönt".

Men men, imorgon är en ny dag, en bättre dag :-) Då ska jag vara glad över att han är vaken istället :-) Lovar!

Så fel man kan ha :)

Trodde ju bara man skulle samtala hos tandläkaren men nej hon skulle titta i munnen också. Väldigt bra tandläkare måste jag säga! Hon gav Charlie en av hennes speglar, ni vet en sån liten på pinne. Så han fick leka med den, sen fick han titta i spegeln på lampan medan hon kollade munnen. Han var jätteduktig. Och jag poänterade självklart det för honom :-)

Han hade iaf väldigt fina tänder. Och hon tyckte att det var bra av oss att inte ge söta saker eller drycker på rutin, t. ex lördagsgodis eller fredagsmys. Ibland får charlie svag saft. Inte ofta, kanske en gång i månaden och någon gång i månaden kan han få juice. Men verkligen inte varje vecka. Och han får det inte som tröst eller belöning. Tror det är viktigt. Men missförstå mig rätt, sen när han börjar äta godis kommer det vara lördagsgodis. Bara lördagar och det som blir kvar får han lördagen efter istället.

Däremot gillar jag inte placeringen av tandläkaren här i Skoghall. Jag fick gå upp på en gräsmatta för att komma in. funderar på hur dom gör när någon i rullstol ska dit. Kanske finns någon hiss från vårdcentralen, jag vet inte... Men dumt var det i alla fall. Det fanns en "stig" med plattor, men den var för tunn för min vagn (och min vagn är inte bred) och halva vägen var det en rabatt brevid. Så jag kunde inte dra vagnen där :P Nej, tänk om!

Vinden

Som jag skrivit ska vi antagligen flytta. Idag får vi svar på det förhoppningsvis. Hoppas ni alla håller tummarna åt oss :D Därför har vi börjat med att rensa vinden, av den enkla anledningen till att det behövs varesig vi flyttar eller inte. Av typ 20 kartonger har vi sparat kanske sex, så det var nödvändigt oavsett :) Men nu finns det inget skräp kvar där uppe :-)

Igår var vi på kalas :) Min syster fyllde år samtidigt som hon tagit examen :) Så det blev dubbelgrattis :-) Sen har hon världens skönaste trädgård att sitta i, baksidan var i skugga så man behövde inte oroa sig för mycket över Charlie. Självklart smorde vi in honom innan, men det var ändå skönt.

Idag ska Charlie till folktandvården som jag redan nämnt, annars är det inte mkt som ska göras. Jag ska snart göra lunch och sen ska jag även ta fram mat till middagen, idag blir det rödspätta. Så jag ska förbi affären och köpa potatis också efter tandläkaren. Undra egentligen vad dom ska göra där? Har svårt att tänka mig att dom ska kolla noga på hans tänder, det känns mer som dom bara ska informera mig så jag gör rätt eller nått. Eller jag vet inte :P

God mat :)

Känner mig tvungen att lägga upp receptet på maten jag gjorde idag, mest för att jag ska kunna hitta det själv :P

Ris
Kyckling (på 3 personer 2 filéer, men maten är god att micra så passa gärna på att göra lite extra till matlådor)
frysgrönsaker
vispgrädde
färskost (t. ex philadelpihia) med valfri smaksättning
riven ost

Koka ris (jag kokade två dl i 4 dl vatten, enligt påsen). När det nästan är färdigt, skär kyckling i små bitar och lägg i en varm panna. Stek tillsammans med passande frysgrönsaker. Tror även vissa färska grönsaker skulle passa, t. ex paprika, men det lägger man nog inte i förens man har stekt färdig. Glöm inte att krydda kycklingen. Ta en ugnsform, lägg det kokta riset på botten, platta till så det är jämnt fördelat över hela. Lägg kycklingen och grönsakerna över. Var noga med att sprida ut det jämnt. Häll sedan på vispgrädde. Det ska täcka halva kycklingen. Klicka sedan färskost på toppen. Häll sedan riven ost på. In i ugnen i 20 min (jag hade 175 grader).

MUMS :D Jag åt mig nästan dålig :P Tyvärr är det ingen maträtt jag kan göra ofta för Charlie ska inte ha mjölkprodukter för ofta eftersom han behöver mycket järn = mjälk försämrar upptaget. Men en gång då och då tror jag inte grädde och ost är farligt. Det är då han äter som bäst :-D

Duktig pojke!

Charlie har rest sig för första gången. Det första jag gjorde var att ringa Peter och berätta (för han är inte hemma från jobbet ännu). men han har ännu inte kommit fram till hur man gör för att resa sig mot vårt vardagsrumsbord för att fötterna hamnar under skivan :P Men det kommer nog :)

Fullt ös!

Idag kollade jag igenom mina skor. Jag har typ 8 par kanske. alla har klack utom två. Det enda paret är ett par urgammla converseskor som jag använder bara för att jag inte har några andra "gympaskor". Alltså knytskor. Sen var det ett par sandaler. Ni vet sånna som man har ett kardborreband över tårna och sen ett som går över hälen som man stänger mitt på fotryggen. Ja, ni kanske förstår. Dels passar inte mina fötter i sånna och dels var dom 1 storlek för stora. Så jag bestämde att jag var värd ett par nya skor. Plus att jag behövde byta t-shirten som jag köpte förra veckan. så jag och Charlie åkte in till stan.

Började med att gå till Modshop i arkaden eftersom det öppnade idag. Tyvärr kunde jag inte köpa något för Peter har sålt xboxet och inväntar att han ska kunna ha råd att köpa ett PS3. Men gick in och sa grattis i alla fall (känner ägaren). Sen gick vi till Gina och bytte tröjan. Tacksam över att det fortfarande fanns kvar likadana i min storlek :-)

Sen bar det av till Skopunkten. Jag tycker inte om att betala mycket för skor, och jag vet att man får inte mycket för pengarna, men då kan man köpa "fräna" skor och byta ofta istället. Annars blir det att man köper tråkiga skor för dom ska passa jämnt. Blev ett par vita sandaler med knäppning coh grejjer. Inte superspacade för jag ska ha dom till allt :)

Sen åt Charlie mellis innan vi traskade till min storebror. Har aldrig hälsat på utan anledning så nu tyckte jag det var dags, han kommer ju hit flera gånger på en sommar så då måste jag fan åka till honom också anser jag :) Fick lite kaffe och så pratade vi om träning och sånt :P Sen skulle han iväg och grilla så jag gav Charlie lite mat innan vi gick ned till torget för att ta bussen. Där hade vi tur, 4 minuter kvar tills bussen skulle gå, heeelt lagom :)

När vi kom hem traskade jag in på ICA och köpte lite godis innan vi gick hem. Charlie ville sova ganska direkt. Peter är inte hemma så jag sitter här och äter godis. Skönt att ha varit ute lite idag :-)

Gårdagen

Ja, igår skulle jag och Charlie åka till Bellevue för att hälsa på Tommy och Neo. Sen ringer Peter och säger att han också ska dit för han ska ta lunch där. Så vi sågs där så att säga. Fick lite lunch. Jag kallar det köttfärsås med älgfärs, men det får jag tydligen inte... Hmmm. Sen lekte pojkarna (minisarna alltså) lite, Neo var inte så sugen på att dela med sig av leksakerna. Men det förstår man och det är ju hans val vem som ska leka med hans leksaker. Anser jag i alla fall :) Peter åkte iväg i sin lastbil. Sen åt Charlie mellis och sen traskade vi ut i solskenet. Charlie somnar BARA i sin säng eller i vagnen så det fick bli vagnen.

Vi gick till en lekpark så Neo fick leka lite medan Charlie sov. Dock hade han inte somnat när vi kom fram så jag gick typ 40 vändor runt lekparken med honom ;) Neo hade bland annat öppnat en kiosk :) Hade varit bättre om han hade haft riktig glass :P Sen vaknade Charlie så vi gungde lite innan vi gick tillbaka in. Då kom Peter och sen åt vi lite mat innan vi åkte hem. Charlie var supertrött, värmen tog nog ganska hårt på honom. Men han verkar ha lärt sig att dricka vatten i alla fall, för igår drack han mer än han åt mat :-) Tummen upp för det :-) Sen får vi nog köpa hem bättre mellisfrukt. T. ex melon. Päron har också ganska mkt vätska i sig :-) Eller ge frukten efter maten och istället ge ersättning som mellis, för det diggar han :) Ja, vi kommer nog på något :-)

Mycket händer nu, min syster fyller 30 (även om jag nog aldrig kommer se henne som äldre än 25) samtidigt som hon blir färdig sjuksköterska. Detta har hon lyckats med samtidigt som hon har två barn och en man som jobbat i norge. När jag tänker på det så blir tanken: "Kan hon kan jag", för jag har det verkligen inte lika jobbigt. Utbildningen är enklare, jag har bara ett barn och Peter kommer faktiskt hem ibland :-)

Men nu börjar det bli körigt. Alla fyller år. Och det verkar som att vi kommer få flytta fram Charlies födelsedagskalas... Ni är inte så många som läser här så det är väl lika bra jag skriver ut det. På måndag får vi reda på om vi ska flytta eller inte. Och får vi det ser det ut som att vi kommer inte vara helt inflyttade till Charlies födelsedag. Och jag vill ha kalaset i den nya lägenheten. Tur att det är första födelsedagen, han kommer inte minnas den i alla fall.

Sluta slösa bort vädret

När Charlie sovit och ätit lunch ska vi bege oss till Bellevue och leka med Neo och Tommy. Gick bara med på det om Tommy lovade att vi ska gå ut när Charlie ska sova. Han sover mycket bättre utomhus och nu vill han inte somna på annat ställe än sängen eller vagnen så det är lite jobbigt när man är borta. Iofs är det skönt hemma eftersom det bara är att lägga ned honom vaken i sängen. Gnäller han lite så är det bara att ligga och mysa lite i stora sängen och sen testa igen. Då är det bara så att han inte fått tillräkligt med mamma eller pappamys :-)

Sen måste jag UT, jag är blekare än en eskimå! Men nu ska jag börja packa skötväskan och klä på mig rätt kläder så allt är färdigt när Charlie vaknar :-)

Bakat

I morse kände jag mig lite pigg (av någon underlig anledning) så jag bakade kladdkaksmuffins. Meeen, insåg ganska snabbt att dom inte är värda att kalla kladdkakemuffins (dom är ju kletiga innuti och sjunker därför ihop och det gjorde inte mina) så då måste man ju göra något annat. Så jag gjorde chokladglasyr att ha på. Meen för att få ihop kletet fick jag ha i extra kaffe så det blev väääldigt mäktigt. Plus att det är liiiiite kladd i muffinsen, så man tar bara en åt gången vill jag lova :P tur det, Peter måste ju få smaka när han kommer hem.

Charlie är lite knepigt ibland :P Vårt vardagsrumsbord har en underskiva, den är ca 2 dm ovanför golvet. Där klättrar Charlie upp i tid och otid :P Sen försöker han sätta sig under den men det går inte så bra för han slår i huvudet :P Sen när vi åt lunch så drog han upp ena foten på bordet och lutade sig tillbaka :P Sen lutade han sig frammåt och kliade sig under näsan med stortån. Sen tyckte han det var kul att tugga på tån för den delen också. Självklart börjar jag skratta och då skrattar han med.

Nu är det ny månad, vilket innebär nytt blad på kalendern. En bild på Charlie och min syster eftersom det är dom som fyller på "min" sida av släkten. Skulle behövas två stycken till på bild, Peters mamma och mormor. I alla fall. Charlie brukar titta på bilden ibland när han äter och skratta. Tror det är för att min syster har ett stort leende på bilden. Han kanske tror att hon skrattar och då skrattar med henne. Eller så tycker han om sin moster. Jag vet inte. Men när det var april och det var Peter på bild tittade han också mycket. Så han är mer och mer med :-)

Nu längtar jag efter den 7:e. Hoppas på mer bra nyheter. Plus att Charlie ska på sitt första besök på folktandvården. Får se vad dom säger där...

Kaffe!

Charlie vaknade innan 6 idag... Kuuul... kommer bli kul det här, så jag ska ladda upp med kaffe nu...

Igår bokade Peter tvn så jag gick över till grannen för att se på husfruarna och Cougar Town :-)

inte genomtänkt

Frukten var slut här hemma. Attans då tänkte jag. Bara att gå till ICA. Samtidigt kommer posten, avi om stort brev, det vill säga Charlies födelsedagspresent. Snacka snabbt jobbat. Skickade in beställningen i fredagskväll och den kom idag! bra jobbat!

tänkte för mig själv. Det här fixar jag! Började med att gå till lekparken och leka, men ville testa en ny idag. Hade fått förklarat för mig att den låg vid folkets hus. Men nja, den låg över vägen om man ser det som så :P Gungade lite, men det var inte en bättre lekpark så då går jag hellre till den jag brukar gå till.

Gick till ICA, köpte potatis för det ska vi ha till maten idag, bananer och vindruvor. Vindruvor eftersom bananerna är inte ätbara än (Charlie ska ha övermogna). Glömde dock någonstans bort att varukorgen inte går att ta sig in i med en matkasse. Och jag skulle ju hämta mitt paket. Men som tur var är det ett väldigt lätt paket så jag la det på suffleten så gick det bra. Men det var inte det lättaste att bära Charlie, matkassen och paketet upp. Hade jag tänkt hade jag köpt en kasse till för paketet...

Jaja, that's life. Vi kom hem i alla fall :-) Och Charlie älskar vindruvor tydligen :P Han blev arg när han inte fick dom fort nog ;-) Nu sover han så jag ska kolla närmare på dockan. Vill ju inte att han ska se den innan födelsedagen ;-) Har dock inte bestämt ännu om han ska få presenten på sin riktiga födelsedag eller om han ska få det på kalaset... Det får vi se ;-)

RSS 2.0