osynlig

Läste precis en debattartikel skriven av en mamma till tre barn som är sjukskriven pågrund av fibromylagi bland annat. Hon har fått mycket skit för den om jag fattar rätt. Men alltså, ångest är en sjukdom, fibromylagi är en sjukdom. Dock är det osynliga sjukdommar. Du kan inte ta ett blodprov och sen få svaret svart på vitt. Men likväl är det en sjukdom. Och måste behandlas som det.

Men jag kan förstå varför försäkringskassan går hårt åt dom. Vi lever i ett land där kvinnor med extrem foglossning kanske inte får sjukskrivning. Och då kanske det handlar om två-tre månader. Här snackar vi ett helt liv nästan! Och jag tror att om någon vill lura FK så är det med osynliga sjukdommar dom lyckas. Därför går dom som hårdast åt på dom.

Här är vad jag har lärt mig om allt: Det kommer alltid finnas dom som behöver sjukpenning som inte får det, och det kommer alltid finnas dom som inte behöver sjukpenning som får det. that's life. Allt kommer funka så. Trist med sant.

Jag håller med om att något borde göras, men jag tror inte utförsäkring är rätt steg att gå. Däremot arbetsreabilitering. Fast frågan är om någon som precis orkar ta hand om sina barn orkar att jobba. Och barnen måste ju vara prio 1. Men jag tror att många som idag får pengar från FK skulle må bra av arbetsreabilitering. och jag tror inte dom vill sitta hemma. väldigt få personer kan må bra av att sitta hemma. Men man kan inte gå från att inte jobba alls till att jobba 100%.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0