Året som kommer

Är inte helt färdig med "året som varit", men så är det :P

Vad har det här året att bjuda på tro? Det är ännu ett år med Charlie, nu blir han bara större vilket innebär att jag måste njuta av varje sekund. För ett halvår sedan hade han ännu inte tagit sina första steg, men nu känns det som att han alltid gått.

Dessutom är det ett år av planering. Planering inför en av de största sakerna som kommer hända i mitt liv. Bröllopet mellan mig och Peter. Mycket kvar att göra, meeeen än så länge har jag läget under kontroll.

Nu fick jag inte sitta här längre för min färstman, men men ;-) 2010 har varit ett mellanår. Ungefär som medeltiden. Först var 2009. Då föddes min prins. Sen kommer 2011, då får jag kalla min andra prins för min man. 2010 var bara ett år åt rätt håll. Även om det var ett underbart år!

Presentinköp

Igår missade jag en viktig grejj. Min bror fyller år och jag hade glömt att köpa present. Därför fick jag ju fixa det idag. Så jag sprang runt hela stan för att hitta något. Det är inte det enklaste så vi får hoppas jag lyckades. Sen köpte jag ett PS3spel till Peter och en leksaksgrävmaskin till Charlie. Till mig själv köpte jag shampo, balsam och en neccesär med borste och hårspray.
Hårartiklarna och grävmaskinen köpte jag på en sån där outletaffär. De hade billiga priser + att det var halva priset på det. Så jag köpte Bobbys (Linda Rosings bästis/frisörs egna hårserie) schampo och balsam för 15 st. Sen även en neccesär från samma märke med en borste och en minihårspray för 20 kr. Lätt värt. Charlies grävmaskin var kanske inte det bästa köpet... Den går på batteri och när man startar den så rör den sig och spelar "Crazy Frog". Batterierna ska ur... Men men, den kostade 35 kr :P
Ett roligt iaktagande idag var att affären "3 steg upp" ligger en trappa ned...

Varför!

Varför är det Spindelmannen och Starwars på alla jäkla barnkläder? Jag vägrar. Jag anser att Charlie ska bara ha kläder med tryck från filmer han faktiskt får se. Därför är det helt okej med "Bilar" för den filmen får han se (även om han inte har ork nog att sitta still till den. Men skulle han vilja skulle han få se den). Men jag skulle inte sätta på spindelmannen, stålmannen eller Starwars till honom. Då ska han inte ha de på tröjan (eller byxorna) heller.
Jag är även en sån där "fånig" mamma som anser att Charlie inte ska leka med leksaksvapen. Jag tror dock jag kommer sträcka mig till att han får ha vattenpistoler om det är sånna som ser ut som något annat än pistoler. Nu vet jag att många tycker jag är fånig, men då är det så. Men allvarligt. Hur många förskolor har ni sett med leksaksvapen? Det säger väl en hel del.
(ja, jag är ännu mer fånig när jag sjunger "i ett hus i skogens slut" för då sjunger jag "annars fångar jägarn mig" istället för "annars skjuter jägarn mig".)
Sen kan man ju ifrågasätta varför alla tryck på kläderna måste vara tjejiga eller pojkiga, men det är en senare fråga. Just nu stör jag mig bara på krigstryck. För allvarligt, jag hade att välja mellan: Starwars, stålmannen, enfärgat och randigt. TJOHO!

Note to self

Charlie är inte rolig att ha att göra med när man går i affärer. två gånger rymde han :P

Fick som jag ville ;-)

Peter skulle städa bilen så jag och Charlie fick åka till Bergvik :-) Där blev det shopping på högsta nivå. Flux munskölj och Strepsils på apoteket. Sen letade jag hela bergvik runt efter ett par jäkla skor till Charlie. Hittade inget bra. För grejjen är att han just nu är mellan två storlekar, vore bra att ha den större storleken. Speciellt med tanke på att vinterskor kommer behövas i 3 månader till typ. Men men, får fortsätta mitt letande.
Sen åt vi lite lunch (här hade Charlie vaknat, han bestämde sig att ta lunchvilan FÖRE lunch) innan vi storshoppade på Coop. Tvättmedel (för här hade även Peter joinat oss), något mer och en långärmad t-shirt till Charlie. Fast det trevligaste med Coop var att träffa Matilda och hennes lilla William :-)
Men jag ville fortfarande inte åka hem. Så Peter och Charlie åkte hem medan jag fick springa runt på stan. Det enda jag hittade var (ännu) två långärmade t-shirts till Charlie. Inget till mig, Peter eller hemmet :-) Men men, billigt blev det. Köpte de på Kappahl och därifrån hade jag fått sms om utökad rea. Först var tröjorna sänkta från 79,90 till 50 kr styck. Den fick jag extra 20% rabatt så de kostade 40 kr styck ;-)
Jag tänkte jag skulle slå på stort och köpa kläder på P.o.p eftersom de hade rea. Men för att vara så dyra så har de i mitt tycke väldigt tråkiga kläder. Jag ska nog kolla mer på t. ex Nova star osv. För nu har jag tröttnat på att handla till Charlie. Finns inget roligt till honom. Hälften av hans kläder är typ randiga.
Så tips på fina, gärna färgglada, kläder till barn önskas :-) Vart köper ni era fräna kläder? :-)

Tråååk :P

Jag vill springa på stan, men det vill tydligen inte min (förkylda) sambo... ;)

Julen är slut!

Julen är slut! Underbart! Äntligen! Charlie är ett barn som gillar rutiner. Vid jul följs inte rutiner. Då blir det väldigt jobbigt idag när vi försöker följa rutiner. Tog en halvtimme att få honom att sova, och han var så trött att han knappt kunde hålla ögonen öppna. Så nu är det dags för sängen för min del för imorgon ska vi upp i tid och följa rutinen till punkt och pricka!

Dagen...

Idag har vi storhandlat :-) Men Peter skötte den mesta handlingen för Charlie och jag var på Barnens hus och köpte en potta :-) en sån här:
Jag tror ju inte han är blöjfri än på ett år eller mer, men det är ju lika bra att göra honom vän med pottan nu. Nu får han mest leka med den :-) Han tror det är ett fotbad ;) Men några sekunder har han suttit på den :-)
Sen har vi inte gjort så mycket mer. Charlie har lekt med typ 10% av sina leksaker :) Mer hinner han inte på en dag :-)

shoppat

Idag var vi till IKEA. Vi köpte en hylla till Charlies rum :
Sen två lådor att ha i:
Så nu har vi någonstans att lägga hans duplo ;)
Och till sist en ny lampa till hallen. Tyckte den passade eftersom jag och Peter sett ett par sånna här i våra dar, glasögonormar som vi är ;)

Av älskling

Orkar inte ta en bild nu och hittar ingen bra på nätet men av Peter fick jag en converseväska :) Superbra att ha till skolan :) Lite mer stylisch än en rosa axelremsväska ;-)

Jul 3 av 3

Idag var det dags för det sista julfirandet. Men idag var det bara kaffe och paket :-) Ingen julmat eller stress :-)
Charlie fick duplo, kastruller och redskap till sitt kök och en verktygslåda från Bamse :-) Peter och jag fick presentkort :)

Jul 2 av 3

Ja än är vi inte färdiga. Vi började med att hämta upp storebror för att lämna av honom hos mamma för jag, peter och Charlie skulle till min farmor. Där fikade vi någon timme och så :) Det viktiga var inte vad vi gjorde utan att hon fick chansen till ensam tid med Charlie. Trots att de bara träffas en gång i halvåret så är Charlie så förtjust i henne. Direkt han ser henne ska han upp i hennes famn. Det är härligt, för hon blir så glad då, såklart!
Sen åkte vi tillbaka till mamma för att äta lite julmat och öppna lite klappar. Efter det åkte vi till storasyster en kilometer bort och fikade. Även där öppnades klappar :-)
Sen åkte vi hem. Charlie ville inte sova när vi kom hem så han fick leka lite med sina nya julklappar.
Idag fick han en prydnadsängel av lillmoster, ett flodhästgosedjur från lillmorbror, kritor och block från mormor och morfar Sven, pengar av gammelmormor, pussel och en "ljudgiraff" av storamoster. Har nog glömt något den här gången också.
Peter och jag fick en väggkalender, en vas (som kommer bli perfekt till tulpanerna jag brukar få när jag fyller år) och en pall. Och jag fick en ask också :-)
Men som sagt, jag har säkert glömt något för det gör jag så lätt ;-)
Imorgon är det dags för sista julfirandet. Då har vi tröttnat på't så det blir en slät kopp kaffe och öppna paket :-) Heeelt lagom! :-)

Jul 1 av 3

Nu har vi firat del ett av julen. Jag fick ett hänge format som ett hjärta med Charlies namn på som min svägerska gjort. Peter fick ett halsband med en bricka det står Charlie på. Sen fick vi tillsammans en chokladask och en strykbräda.

Charlie fick gosedjur (en rosa elefant och en grön groda), byggklossar, pussel, bilar och en keyboard. Nu har jag garanterat missat något ;) Men så är det ibland. Ja just det, han fick kläder som hans gammelfarmor stickat :-)


Så såg Charlies paket ut innan vi ställde det på rätt plats :-)


Öppnar :D



Lagar mat :D Ikea har tänkt till. Det är ställbara fötter på köket med plaströr man sätter köket i. Först hade vi mellanläget men vi insåg snabbt att det inte var nog kort så nu har vi sänkt :) Ifall ni undrar över varför det ser så högt ut så hade vi inte sänkt där ännu :)

Tårtan

Nu, efter att ha ätit tårtan kan jag faktiskt berätta vad som var i den och hur god den var. Bild kommer senare (om någonsin :P).
Jag använde mig av köpebottnar. Om det har någon betydelse så använde jag de från konsum, ett tyskt märke tror jag. Första lagret var Jappfluff. Andra lagret var ekströms jordgubbsmousse med yogurt (det heter så men man blandar med mjölk). Sen använde jag grädde för att "spackla", dvs göra tårtan jämn. Sedan täckte jag den med rosafärgad sugarpaste och dekorerade lite smått. Eftersom jag misslyckades lite med sugarpasten och den sprack på konstiga ställen fick jag istället för att göra som en present sätta dit några hjärtan här och var ;) Såhär gör man jappfluff:
180 gram Japp (fungerar med vilken choklad som helst sålänge det inte innehåller kex. Du kan alltså använda chokladkakor, Japp, Dumle och Geischa)
3 dl grädde
Värm grädden på spisen och smält i chokladen. Var noga med att grädden ALDRIG kokar. Låt sedan svalna i kylen några timmar, helst över natten. Vispa till ett fluff. Använd! Receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta :) Det går även att göra t. ex fluff på algrensbilar men eftersom det innehåller gelatin så får man ta en mindre mängd.
Tårtan blev väldigt god. Otroligt god. Det tyckte även svärfamiljen :)

Seg dag

Idag är jag så jäkla seg. I och för sig inte så mkt som ska göras men ändå. Lite stressad ska man väl ändå vara? Såhär dagen innan julafton? Tydligen inte.

Färdig handlat

Nu är allt färdigt. Jag har vad jag behöver för att göra tårtan (sockerpasta, färg till den, jordgubbsmousse, japp och grädde) och den sista julklappen blev inhandlad.

Jag trodde ju att jag var jättesmart som åkte tidigt till stan (jag var där 10:20 dvs tjugo minuter efter de öppnat) men ja... Jag var nog sist dit :P Jäklar vad folk. Och då får man tänka på att det är antagligen ännu mer folk om kanske två timmar :P Nej fy fan! Dessutom skulle jag ju in på en miniaffär i mitt i city. Med barnvagn. Slutade med att jag fick ta ur Charlie ur vagnen och ha honom i famnen.

Sen gjorde Charlie något jag tror alla män skulle vilja göra i julhandeln/stressen. Han tog sig en tupplur. Han bara slocknade i vagen. Då passade jag på att ta en kopp kaffe! Det ni ;)

Nu är det snart jul och mina måsten är dessa:
Två julklappar väntar på att slås in.
Charlies minikök ska monteras och slås in imorgon kväll
Tårtan ska göras (börjar som sagt lite smått i kväll)

Jag tror det är allt. Så nu kan jag nog sluta stressa tror jag! Förutom att jag funderar på hur jag ska ha tårtan. Jag funderar på något sånt här:

Fast rött paket med vita snören då :) Och så har jag köpt chokladbokstäver så jag kan skriva "God Jul" :)

God morgon!

Idag står inte allt för mycket på schemat. Jag och Charlie ska till stan, vi ska nog åka snart så vi slipper den största rushen. Där ska jag köpa en julklapp och lite ingredienser till en tårta jag lovat jag ska göra till julafton. Eller nej, jag frågade om jag fick göra en tårta och det fick jag :)
Tror jag kommer göra en standard choklad och jordgubbstårta, mest för att jag inte hinner komma på annat ;) Så jag får hitta någon god choklad att göra fluff på (grädde med choklad) :-) blir nog toppen det här. Och då innebär det att i dag måste jag göra iordning fluffet. För man ska smälta ned chokladen i grädden utan att grädden kokar. Sen ska man ställa in grädden i kylen i ett par timmar innan man vispar. Men bäst resultat blir det om man har den stående i kylen över natten. Så då blir det så. Och imorgon lägger jag ihop tårtan så det får gotta till sig på julafton!
Men nu ska vi äta frukost så vi kan åka in sen :)

Religion

Vi fick av vår lärare vi hade de här två dagarna två uppgifter. Dels ska vi planera ett lektionspass sen fick vi fyra andra mindre uppgifter. Dessa har jag suttit med nu. Jag har läst hela Johannesevangeliet och förklarat vad jag tycker och tänker om det ;) Dessutom har jag valt ut fem liknelseberättelser ur evangelierna som jag tycker är extra viktiga att barn får med sig. Jag tycker jag skött mig helt utmärkt. Speciellt med tanke på att deadline är 24 januari.
Men saken är den; t.om den 24 januari ska jag göra:
Skriftlig redovisning av VFUn (nästan färdig)
Tentamensuppgiften jag håller på med nu (gjort kanske 20%)
3 tentamensuppgifter till i andra religioner
Jag har nu ledigt över jul, nyår och veckan efter. Vecka två är jag tillbaka i skolan. Sen vecka tre är vi hemma och jobbar med dessa 3 tentamensuppgifterna. Gör jag mycket nu så kanske jag hinner långt nu och kan chilla då istället. Eller helt enkelt då ha en vecka på mig att finslipa ;) Den gamla Malin sköt upp allt till sista minuten. Jag har inte tid och ork med den ångesten som blir då. Så nu gör jag såhär! ;)
Men nu är jag väldigt trött. Så jag ska lägga mig och sova. Lär väl drömma om "Bröllopet i Kanan" (Joh kapitel 2)

Dag 30: Favoritlåt

nu har jag tänkt ett bra tag och jag kan bara komma på ett alternativ. Jag lyssnar inte på låten ofta men istället kan jag lyssna på den både när jag är ledsen eller glad. Andra artister kan man ju bara lyssna på när man har en speciell sinnesstämning.
Låten heter Du måste finnas och framförs av Helen Sjöholm i musikalen Kristina från Duvemåla. Här är texten:

Du fördrev mig gud, från mitt hemland slets jag bort.
Här är jag en flykting och en främling men det ödet finner jag mig i.
Men du tog mitt barn, Du tar mig från min man.
Jag kan inte längre se en mening, Vad är det Du vill, vad ska jag tro

Tanken är svindlande, framför mig gapar en avgrund
Hela mitt väsen gör uppror och vill säga nej.
Frågan är väckt och nu darrar min själ inför svaret,
Att Du inte finns till, fast jag trodde på Dig

Vem skulle hjälpa mig uthärda livet härute
Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få
vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden
Om du inte fanns till, ja vad gjorde jag då

Nej, Du måste finnas, Du måste, Jag lever mitt liv genom dig
Utan Dig är jag en spillra på ett mörkt o stormigt hav.
nej, Du måste finnas, Du måste, Hur kan du då överge mig
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting om du inte fanns.

Aldrig förut har jag haft det i tal eller tanke
Det lilla ordet som skrämmer och plågar mig så
Ordet är om, om jag bett alla böner förgäves
Om du inte finns till vad ska jag göra då

Vem skulle känna min ånger och sedan förlåta
Friden i själen, ja vem skulle skänka mig den
Vem skulle så ta emot mig tillslut efter döden.
Om du inte fanns till, vem tog hand om mig sen

Nej, Du måste finnas, Du måste, jag lever mitt liv genom dig.
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.
Du måste finnas, Du måste, hur kan du då överge mig
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting om du inte fanns

Nej, Du måste finnas, Du måste, hur kan du då överge mig
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting

om Du inte fanns

Som man kanske förstår så handlar den om Gud. Hur hon tvivlar pågrund av motgångar men den inser att han måste finnas för han får inte överge henne. Jag tycker den visar lite hur jag känner. Jag tror på Gud för jag måste få tro på något! Finns inget så finns det ingen anledning att fortsätta. Däremot, finns det en Gud och Jesus så finns det ett liv efter detta osv. Så ja, därför älskar jag den här låten (och det bör tilläggas, jag har ALDRIG sett musikalen :P)

Julkänslan fattas...

Det finns ingen julkänsla... Man får julkort och stressar över julklappar, men någon jäkla julkänsla finns inte. Och då var jag ju ändå på ett julskådespel igår... Jag vet inte, kanske blir det bättre imorgon. Eller så blir det aldrig bättre. Kanske inte blir någon julstämning iår?
Nu har jag jullov i alla fall :)
Charlie har fått julbord på förskolan idag och han tyckte tydligen väldigt mkt om sillen :D Dessutom hade han pratat massa. T. ex sagt docka. Det är kul :-) Charlie kan nog ganska många ord men han säger de bara ibland :P Han säger inte hej då varje gång någon gå osv. Och om man inte räknar hej då som en två ords mening så har den första kommit idag: "titta där!".
Jag tror jag skrytit tillräckligt nu :)

hmm

Dagen har varit tuff just idag. Upp kl 6, charlie till förskolan och jag till uni. Slutade på uni kl 16, fort hem, hämta Charlie, bli hämtad av Åsa för att åka till Norra Kroppkärr och se på julevangeliet med barn och unga :) Charlie skötte sig bra i alla fall. Tur det var massa sång för det gjorde att han blev tyst ;)
Nu är det bara en dag kvar innan jullov :D

God morgon!

Charlie står och sorterar DVDfilmerna. Är det något han verkligen tycker om nu så är det att pilla, plocka och sortera. Och när han står där och sorterar så är han så duktig. För han vet att han får inte öppna filmerna och gör han det och man säger till så stänger han fort :) Och så stolt han är över sig själv:
Jag: Ska du ställa tillbaka den i hyllan?
Han: Mmm.
Jag: vad duktig du är!
Han: ja
Så självförtroende har han ;)

Religion!

Jag har under VFUn haft som uppgift att sköta religionsundervisningen. Inget invecklat så, några viktiga liknelseberättelser ur Jesus liv (att barnen ska kunna några i slutet av tredje klass är ett mål) och sen göra pjäser om de. Väldigt enkelt och verkligen i nivå med barnen tror jag. För varje gång man sa: "Nu ska vi ha religion" så hördes ett "jaaaaaaaaaa". Även hos elever som kanske ibland var mer; "måste jag?"

I alla fall. Det var varit fyra veckor med religion nu. Jag har bläddrat i så många som 4 olika barnbiblar. Jag har lärt mig 4 liknelseberättelser osv osv. Och nu börjar religionskursen i "min" skola. Så jag har precis öppnat böckerna (för som alltid skaffar jag böcker sent :P) och läst om judendomens viktigaste berättelser. Väldigt intressant faktiskt! Jag tycker verkligen om religion. Det är ett intressant ämne. Speciellt intressant är det att läsa om kristendomen, judendomen och islam och se likheter och olikheter trots att det ändå vilar på samma saker.

Men nu måste jag nog gå och lägga mig. Jag vet att jag har ett inlägg kvar att skriva om bloggutmaningen men jag måste suga mer på den karamellen innan jag kan bestämma min favoritlåt!

Dag 29: Vad har du lärt dig denna månad?

Oj. Jag har lärt mig ganska mycket på VFUn faktiskt. väldigt mycket av det är om mig själv. Jag har fått mer självförtroende som pedagog, fast iofs det har jag inte lärt mig... Sen har jag inte lärt mig, men fått bekräftat än en gång att folk är idioter. Jag har dessutom lärt mig att man ska handla julklappar SENAST slutet av november början av december om man vill fortsätta leva efteråt. Vill man ha ännu mer lugn och ro när man handlar julklappar ska man vara på stan när den öppnar ;)
Jag har dessutom lärt mig att göra saffranskladdkaka och skumtomtefudge!

Charlies egenheter:

Okej. Jag har ljugit för er i bloggen. Men inte med flit. Ungen lyssnar faktiskt på mig (och Peter). Men bara om vi säger: "Charlie kan du snälla gå därifrån?". Det fungerar inte att i samma tonfall säga "Charlie gå därifrån". Men det får vi fortsätta jobba på. För om jag klantar mig och råkar ställa kaffekannan fel och jag ser Charlie ta tag i den kommer jag nog i ren panik skrika NEJ!. Då kommer jag nog inte på att jag ska säga "Snälla Charlie släpp kaffekannan"

Dagens problem:

Jag ska berätta lite om spisen i den här lägenheten (som inte står här så länge till hoppas jag. Spisen alltså, inte lägenheten, den står nog kvar). En dag när jag skulle laga mat så försvann elen i hela lägenheten. Där försvann en platta. Jaja, tänkte vi. Tre plattor kvar. En annan dag lite senare hände samma igen. Och så har det varit sedan dess. Det har inte varit läge att köpa spis ännu, men det kommer snart :) Dessutom är spisen såpass gammal att det inte finns barnlås. Det hör också till berättelsen.
Jag diskar idag men orkar inte diska allt. Därför lämnar jag resten som jag la det när jag sorterat det. Det vill säga att jag hade två matlådor på spisen. Någon timme senare sitter jag och myser med Charlie i soffan men tycker det luktar bränt. Charlie har flera gånger under dagen varit på spisen så jag tänker: "Fan! Spisen!". Springer dit och jo tro på fan, han har satt på båda plattorna och på den ena ligger två halv smälta matlådor.
Snabbt som tusan stänger jag av plattan och ringer till Peter för att få råd. Han svarar inte så jag ringer till mamma istället. Lika bra det för Peter visste inte riktigt. Mamma sa iaf att jag skulle ta bort så mkt som möjligt när det fortfarande var varmt så jag drog bort matlådorna och lät det vara sen. Mamma sa också att sen ska man pillar bort så mycket som möjligt när plattan är kall och om det blir kvar efter hälla salt på och värma plattan igen.
Efter någon timme orkar jag äntligen ta tag i att få bort plasthelvetet. Tar fram en stekspade, lyckas få upp ett hörn och vips så är all plast borta.
Efter ett tag ringer mamma för att höra hur det gick och jag berättar. Hon säger då att hon har för sig att man kan ta bort knapparna. Då känner jag mig dum i huvudet för jag har gjort precis just det. På de två plattorna som inte fungerar. Men det föll min aldrig in att, när Charlie började började intresserade sig för spisen, ta bort knapparna till alla plattor.
Jaja, nu har jag gjort det i alla fall :)

Trött på:

just nu är jag (och mina trumhinnor) trött på:
* trotsskrik, dvs: mamma låter inte mig leka med brödrosten i badkaret nu ska jag gråta så hela Karlstad hör mig
* jag har inte riktigt 110% uppmärksamhet-skrik. Dvs: gälla entoniga skrik som hörs i hela Värmland.
Idag har varit värre än andra dagar. Vet inte varför. Antagligen för att jag inte stimulerar honom lika mycket som förskolan gör, speciellt inte när jag är sjuk. Men, nu är jag frisk typ så imorgon ska jag tillbaka till VFUn. Det är lite mer kontrollerade skrik där. Plus att de ungarna faktiskt lyssnar på ett nej.
Nej nu ska jag skriva av lite recept till min handledare sen ska jag duscha.

Shopping

Internet gör ju att man kan shoppa även om man är sjuk. Detta har jag köpt nu:
En lång cardigan
En liknande men kortare
En stickad tröja att gosa in sig i. Det är ju fyra månader kvar av kyla så :)
Även Charlie fick något. Jeans. Det är de där jeansen som verkar bekvämast, de är sydda som mjukisbyxor fast av denim. Lite lättare att röra sig i än vanliga jeans. Försökta hitta något till Peter också men det är såååå svårt att veta vad han tycker är snyggt. Dessutom svårt att veta hur det ser ut på honom. Modet just nu på H&M tycker jag är helt fel för Peter. Sen kanske han inte behöver så mkt med tanke på att vi köpte nyss kläder till honom. Iofs bara t-shirtar, men det var det han behövde.

Dag 28: Ett foto på dig från förra året och ett från nu

Förra året:
Från en annan vinkel förra året:
Minns inte exakta datumet, men någonstans mellan mars och maj 2009 typ ;) Första bilden är nog Juni 2009 tror jag :D
Jag och min prins i sommras :D Har inte så många bilder på den här datorn så ni får hålla till godo med gamla :D

Dag 27: Varför gör du denna 30dagars utmaning

För att min blogg är så tråkig så jag tänkte att om jag fick lite uppslag till att saker att skriva om som inte är "idag bla bla bla". Men om det blivit bättre vette katten ;)

Julklänning

Denna sötnos har jag köpt och ska ha på jul :) Testade den i lördags och tänkte att det nog var onödigt att köpa den. Söndag morgon kunde jag fortfarande inte släppa den så när vi bytte traktorn vi köpt till Charlie på Claes Ohlson så köpte jag även klänningen fort som tusan ^^ Kan ju ha den om man ska ut någon gång eller så :)

Lucia

Jag har idag sett ett luciatåg och en luciasamling. Luciatåget stod sexorna för på den skolan jag har VFU. Luciasamlingen var med Charlies förskola. De har inte ett "riktigt" luciatåg utan sitter istället i samlingen och sjunger. Jättemysigt tycker jag! Charlie förstod dock inte utan stod i mitten av samlingen och dansade :P Men han trivdes nog idag för att alla skrattade åt honom. Och inte elakt utan mer åt att han tycks ha en magnetisk kraft till kameror :P
Vi hade tur dessutom, Peter kunde komma med han också. Underbart.
Peter ligger och sover, Charlie också. Och det var i den ordningen de gick och la sig. Jag ska sova efter top model ja! Peter kommer hem imorgon också <3

Dag 26: Din favoritdag på året

Oj. Tuff fråga. Det är inte julafton för det är för stressigt och jobbigt. Det är inte nyårsafton för det händer på tok för mycket skit den dagen. Det är heller ingen födelsedag tror jag. Det är för stressigt, man ska gör iordning för kalas och/eller köpa present osv. Nej, inte det heller.
Det känns som jag inte riktigt har en speciell dag.

Matvägran

Charlie har sysslat med matvägran under helgen. För er som kanske inte känner oss så bra kan jag förklara att sedan Charlie föddes har han ätit så mycket han bara kan. När det var ersättning och pure som gällde så åt han till han kräktes. Nu äter han bara. Han kan äta varannan timme om man skulle erbjuda. Dessutom finns det ALLTID plats för kakor och sånt. Helgen har sett ut såhär:
Lördag:
1½ smörgås till frukost (som det brukar vara)
Väldigt lite lunch (skulle nog jämnföra det med kanske 2 köttbullar)
Mellis - två tunna skivor kyckling och en bit gurka
Vid middagstid märkte vi att han hade feber, eftersom den gick över ganska fort antar jag att det var för att han sovit konstigt. Så han fick en flaska välling och sen i säng.
Och på söndagen fick vi i princip bara i honom en banansmoothie som svärmor köpt (sån från barnmatshyllan) och en clementin.
Men idag åt han som om han inte gjort annat. Funderar på om det är tänder eller så som spökar. Det är i alla fall skönt att han äter igen. När en sån som Charlie inte äter blir man lite orolig :P Men idag när jag kom till förskolan för att se på luciastunden så tjatade han om "kaka":)

Dag 25: Vad finns i din väska?

Nu vill ni säkert ha en bild men det får ni inte :P Under helgerna och så använder jag ingen väska. Jag behöver ha med mig: plånbok, nycklar och mobil. Under denna årstid får allt plats i jackfickorna. Så privat använder jag inte väska på det sättet. Bara på sommaren och våren.

Nu när jag är på VFU har jag massa planeringspapper i där, bland annat en lokal pedagogisk planering. En busstidtabell för stadsbussarna (hammaröbussarna kan jag utantill. Vad det spelar för roll när dom alltid är försenade är en bra fråga). Pennor och ett block har jag också. Annars inget speciellt. Så ja. bara massa papper, en busstidtabell, ett block och någon penna.

Dag 24: Ett brev till dina föräldrar

ojoj vad jobbigt det blev. hur ska man kunna skriva ett brev till sina föräldrar på en blogg. Jaja, jag försöker.

Mamma och Pappa!
Jag behöver inte berätta för er att ni ÄR världens bästa föräldrar för det vet ni. Däremot kanske ni inte vet varför. Det vet kanske inte jag heller, men jag har några förslag. Jag är tacksam över värderingarna ni ingöt i mig. Ni har gjort att jag anser att alla är lika mycket värda. Jag har respekt för ALLA människor pågrund av vad ni lärt mig. Det gör mig gott nu. Nu menar jag inte att jag inte har en enda fördom för det har jag. Men jag hatar inte en hel folkgrupp. Jag är tacksam över att slippa det hatet.

Sen är jag tacksam över att ni inte skämde bort mig. När jag fyllde 18 år fick jag 1000 kr av pappa. För mig är det mycket. Det är bara något man får när det är speciella saker. Som att fylla 18 eller jämna nummer. Man får det inte när man fyller 12 och inte när man fyller 22. Utan man får det vid 18 och 20. Vid 30 vet jag inte för jag är inte så gammal ännu. Men vissa barn får presenter för det dubbla. När dom fyller 7. Jag tror att de aldrig behöver jobba för något. Det har jag behövt och det har jag haft nytta av. Har jag en cykel måste jag behandla den rätt, för det är inte BARA att köpa en ny. osv.

Så tack för det, för det är två saker jag finner är viktigt att ha i bagaget.

Och nu då?

Just nu sitter jag och väntar på att Peter ska komma hem. Han har varit borta sen i måndags och det är ett tag sedan han gjorde en så lång resa så jag har haft det ganska tufft den här veckan. Vad skönt det kändes. Att få säga att det är tufft. Det ÄR jobbigt. Charlie är i en underbar ålder. Antingen lär han sig något nytt eller så trotsar han. Tjoho! Han vill inte klä på sig ytterkläderna och inte byta blöja. Man tröttnar lite lätt på att han skriker varje morgon och varje eftermiddag. Eller varför inte, vid varje blöjbyte.

Just då önskar jag avlastning. Eller när jag bara behöver ett par sekunder för att andas. Då önskar jag Peter var hemma. Men jag vågar aldrig riktigt säga det. För Peter vill vara hemma. Peter mår lika dåligt som jag och om jag håller en god fasad blir det ingen "men det är värst för mig..."-tävling. Men jag säger inte att det är värst för mig. Inte heller säger Peter att det är värst för honom. Samtidigt om jag säger till Peter att jag önskar han var hemma så jag fick avlastning så blir han ledsen över att han inte är hemma. Så jag säger sällan hur jag mår. Och det har varit tuffast den här veckan. För vem ska jag prata med? Jag kan inte prata med Peter om just det här, pratar man med vissa andra så är det: "det finns dom som har det värre" osv. Jag skulle bara vilja att någon sa till mig: "Malin, du är stark och klarar det här".

Många tycker dessutom att jag kanske borde ringa någon. Men det är inte det jag vill ha. Jag vill inte ha två Charlie fria timmar (speciellt inte eftersom jag i värsta fall har en och en halv vaken timme med honom). Jag kan ha huvudansvaret, jag önskar bara jag slapp en av påklädningarna per dag och något blöjbyte. Så det hjälper inte att ringa någon.

Jaja. Iaf. Nu är Peter påväg hem. Men jag vet inte när han kommer, men det löser sig. Jag har köpt fredagsmys. Charlie sover, jag försökte hålla honom vaken men nej. Det blir nog glögg ikväll. Men ska man dricka den traditionella eller äppelglöggen vi köpte på IKEA? Hm... Pyttefunderingar som är ganska sköna att tänka på just nu. Bäst vore att tänka på ingenting.

Shoppat

Nu har jag shoppat igen :P Bakplåtspapper och pepparkaksdeg. Sen hittade jag den här:


Den fick följa med hem! tillsammans med fem par stumpor. I ett försök att vara en pedagogisk mamma fick Charlie välja både pyjamas och stumpor. Jag visste att jag ville ha med Super Mario men den fanns i blått och i rött. Charlie fick då välja. Han valde den blåa. Sen hittade jag stumpor i antingen regnbågens alla färger eller i blåa nyanser. Han valde blåa nyanser. Hon i kassan sa då att vi kör på turkost rätt igenom. Jajamensan. För er som inte vet det så är både Charlies vagn och overall turkosa.

Så numer får han inte välja om jag hittar något i turkost eller blått. Det börjar bli liiiiite tröttsamt. Sen fiser han som en hel karl just nu, det ger goda skratt!

Dag 23: Vad har du sug efter?

Jag en en sockermissbrukare så ja, efter godis har jag allt som oftast sug :P Men nu ska jag ge mig själv till nyår, sen blire att leva nyttigt. Inte godis, läsk, saft osv. Fast en unnardag ska jag nog ha. Kanske ska ha att jag får unna mig en tio-kronors chokladpralin i veckan ;) Nej men allvarligt. Jag ska snart gifta mig, då kan jag inte hålla på att pendla i vikt. Jag ska alltså inte äta nyttigt för att gå ned i vikt utan bara för att hålla en vikt. Eller ja, godismagen jag fått den senaste månaden kan ju få försvinna kanske ;)
Annars kan jag ibland få sug efter att fixa iordning. Hemmet alltså. Men det syns aldrig. Jag sitter då och planerar vilken TV-bänk som skulle passa, vilka hyllor jag skulle vilja ha till osv. Anledningen till att det aldrig blir så är bland annat att man tröttnar när man inte kan köpa allt på en gång. Vad hjälper det med en tv-bänk när inget annat hör till den? Jag är alltså inte tålmodig nog :P Sen kan Peter ha en effekt också. För han säger bara "Nej den var inte fin", han säger aldrig vad som är fint. Jag brukar skojja om att jag ska ändra hemma medan han inte ser. Snart gör jag fan det. Sparar ihop massa pengar och sen någon gång när han gör en resa till Norrland så hyr jag in en lastbil som kör bort allt gammalt och så hemkörning på det nya ;) Eller kanske inte ;)

Unna sig!

Jag tyckte idag jag behövde unna mig saker :D Så jag köpte te. Iofs Lipton, men jättegoda gröna teer. Tio påsar av fyra olika smaker. Sen gick jag in till Kardemumma och köpte tre praliner. Ni vet sånna som kostar runt 10 kr styck. Åt nyss en, delade med Charlie. gör ej om det. Han förstår inte att dom är dyra och att dom är mäktiga (ännu en sak han fått av far sin). När jag satt och njöt försökte han bara sno nogatbiten av mig.
Så lite jobbigt blir det för mig att äta sånna. För jag kan inte bjuda Charlie och Peter är heller ingen idé. Skulle jag köpa 20 st skulle han ha ätit 10 när jag ätit två. Eller ja, Peter kan ju också få, men då ska vi ha lika många ;) annars blire synd om mig !
Nej nu ska jag dricka te. Grönt te med mintsmak! Mums!

Sötnöten

Charlie är för go. Klockan 18-18:30 ser vi på bolibompa för att varva ned. Två dagar i rad nu har han legat och riktigt gosat in sig i min famn :)
Sen idag när jag hämtade honom på förskolan berättade dom att han har slagit i den redan existerande bulan. Så ja, huvudet är inte snett längre ;) För där han har bulan är den sidan som är mindre framträdande :P Men ja, snart är det väl snett igen :P Tydligen ramlade han i och med ett klättringsförsök. Då tycker jag nästan att han får skylla sig själv. Förskolan kan inte göra så mycket åt det. De kan inte ställa upp stolarna hela tiden och de kan heller inte ha 100% koll på honom hela tiden heller. Alla barn slår sig och det är så de lär sig.
Nu vill jag att det ska bli fredag så Peter kommer hem <3

Dag 22: Vad gör dig unik och annorlunda än andra

Hm. Det är en ganska svår fråga egentligen. Jag är unik och annorlunda för det är ALLA. Ingen är den andra lik. Jag är av den uppfattningen att det är stora skillnader på enäggstvillingar, så ja. Unik är jag, men jag vet inte hur ;) Allt jag kan rabbla blir i slutändan negativt, men det kanske lätt blir så.
T. ex jag är en jävel på att prata, men jag pratar inte alltid om det som alla andra vid bordet pratar om. Dessutom har jag svårt att avgöra i förhand vad andra faktiskt intresserar sig för :P Så ibland känner jag "Men det där skulle jag inte sagt, de bryr sig inte ett dugg". Men ja. Som sagt. Jag är en jävel på att prata och stå för mina åsikter. Väldigt få människor kommer undan med att trampa på mig.

jagjagjag

Det gör ont i mig när jag inser att jag inte är den som mår värst men beter mig som det. Förlåt för att jag inte förstått, för att jag inte funnits.

Dag 21: Ett foto på någon som gör dig lycklig


Tisdag

Ja, idag är det tisdag. Jag vill att det ska vara mer, men nej, det är det inte. Jag har det jättebra på VFUn, men nu vill jag ha jullov med min älskade plutt. Längtar till på måndag när det blir första luciatåget :D
Fick hem tentan idag. Jag var helt 100 på att jag inte klarade den, men jag tog den. Med en poängs marginal ;) Och längst bak stod "Malin, ibland får jag känslan av att du har problem med epokerna, men du är godkänd". Då skrattade jag gott. Jag har inte (bara) problem med epokerna, jag har problem med historia ;)
Men annars som sagt fungerar livet ganska bra ;) Peter är borta hela veckan men vi klarar oss jag och Charlie. Lite extra mysigt bara :D

Längtar

Jag längtar till jul. Inte för att jag är så jättenyfiken på mina egna klappar utan för jag vill se hur Charlie ska reagera :D Vi köpte ju Ikeas minikök. Tanken är att vi på kvällen innan julafton när han lagt sig ska montera ihop det och slå in det som det är. Helst bära in det på rätt plats också :) Det vill jag :) Han får så många julklappar från olika ställen så jag tror vi ger honom alla hans julklappar från oss här hemma (det är bara köket, lite tillbehör och en leksaksmobil). Det vore dumt att ge honom köket men inte porslinet :P Laga mat kan han dock inte göra för mamma skulle köpa kastrullerna ;) Men han har iaf en kastrull han fått av min syster :D
Men nu ska jag se på Top Model.

Dag 20: Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Peter såklart. Vi ska vara de som lyckas. Vi ska vara tillsammans förevigt. Vi ska fira guldbröllop. Vi ska tillsammans bjuda våra barnbarnsbarn på fika. Vi ska gnälla på varandra om 60 år och inte höra vad den andre säger för vi är stendöva. Har ni sett de där pensionärerna som går på stan och håller varandra i armkrok och ser lite halvlyckliga ut? Så ska vi vara!

Julklappar!

Nu är jag tyyyyyp färdig. Det inväntas bara ett paket på posten och att Peters julklapp ska komma in i lager. Plus att jag har runt 4 julklappar kvar att slå in. Heeelt okej.
Hittade förövrigt suuuuperfina ramar på Gellerix. Bara vanliga vita eller svarta men så robusta! Sånna ska jag köpa till vartenda kort vi har i huset ;-) Anledningen till att jag kan skriva om det är för att de som ska ha ramarna knappt vet vad en dator är ;)
Sen har vi köpt Charlies julklappar nu. Han ska ju ha ett minikök med tillbehör. Vi tänkte vara smarta och även köpa tillbehören på Ikea. Men det verkade som att redskapen (dvs sleven och så) var slut. Men efter lite jakt efter anställd osv så gick vi därifrån med visningsexet iaf. Bara att diska så är dom som nya :D Så allt till Charlie är färdigt för vår del :D

Julklappar och kalas!

Var iväg tidigt i morse för att handla julklappar. Dessa fick jag ihop:

* Alla Charlies fyra kusiners
* min bror
* Peters föräldrar
* Peters mormor

Det känns som jag köpte många mer. Men ja. Resten blir imorgon iaf. Efter det är det bara Peters kvar för den fanns inte inne just nu. Men det ordnar sig!

Julklappar!

Idag ska här shoppas julklappar. Jag kan ju inte skriva ett dugg om vad dom ska innehålla för i princip alla som ska ha julklappar läser bloggen ;) Men ska nog lyckas hitta något :D Det jobbigaste är ju att hitta till ungarna och det tar vi imorgon på Toys'r'us istället. Större utbud än BR inne i stan, framförallt när det är en liten tjej på 9 månader som ska ha ;)

Men kodordet i år är: ENKELHET! Det kör vi på hela december! ENKELHET. Kom ihåg det ordet nu.

Dag 19: Smeknamn du har och varför

Hm. En kompis på gymnasiet kallade mig för MääL när hon skrev, typ på lunarbloggen och så :P För att underlätta skrivandet tydligen :P

Svarttusch är ju också ett, men det är ju ingen som kallar mig det. Det ju bara ett namn jag har på internet. Och jag antar att älskling och mamma inte räknas så ja, jag har inga smeknamn.

Eller jo, vissa personer gillar inte mig och tycker tydligen att jag försöker för mycket med att vara en bra mamma. Så de kallar mig "Malin the perfekt mom". Men det räknas ju heller inte, för det är ju ett smeknamn jag egentligen inte ska höra...

hjärtats önskan

Ibland, när vissa känslor flyger över en vill man bara springa in till sin sons sovrum, lyfta upp honom och lägga honom bredvid en. Det som hindrar mig är att han skulle vakna och då skulle känslorna förändras till förtvivlan ;)
Just nu är en sån stund då man försöker uppskatta vad man har. Innan det är för sent.

Man glömmer bort

Ibland glömmer man bort hur bra man har det...
Du är det vackraste jag har <3

Stressiga dagar!

Åh det har varit tuffa dagar nu. Måndag och tisdag kunde Peter hämta Charlie. Sen resten av dagarna har det gått så bra att jag fått skjuts av min handledare för hon har vägen förbi. I går morse så lekte Charlie med min telefon. Då hade han ringt Peter :P Så dom fick prata lite på morgonen :)
Men nu sover plutten och Peter är på julbord. Så ja, jag sitter här jag :D

Dag 18: Planer/drömmar/mål du har

Hm.
*Jag ska bli utbildad lärare och jobba som det.
* Jag ska resa till åtminstone 5 länder till innan jag dör (för att åka till Danmark 5 ggr i sitt liv känns knappast som utomlands).
Ja det var vad jag kom på just nu. Visst, det finns ju självklara saker som t. ex jag ska vara en så bra mamma jag kan åt Charlie och eventuella syskon till honom osv. Men det är ju som sagt självklara saker :)

Dag 17: Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför

Hmmm. Det finns många jag skulle vilja byta liv med för en dag. T. ex skulle jag vilja byta med Charlie för att förstå hur han känner det och hur hans liv ser ut. Hur frustrerad blir han när vi inte förstår osv.
Sen skulle jag vilja byta liv för en dag med alla elever jag i framtiden kommer ha så jag förstår dom. Men jag tror inte jag är så sugen på att byta liv med någon som t. ex kungen eller statsministern. Det skulle isåfall vara att byta med någon som har ett väldigt intressant jobb, men jag kommer inte på något just nu ;)

Life goes on

Jag har hamnat i ett nolläge just nu. Jag är ständigt blank. Tror det blir bättre när jag dels vant mig ännu mer vid att gå upp halv sex på morgonen och sen dels när stressen med julklappar osv är över. Ska shoppa dom på lördag ;P Ska ge mig av så jag är framme i stan när dom öppnar, sen snabbshoppa till klockan två för sen ska jag och Peter på kalas. Sen får vi ta lite på söndagen också för vissa saker ska köpas på bergvik !
Det känns lite jobbigt nu, Jag får ca 3 timmars vakentid med Charlie varje dag. Känns motigt och tufft. Men nu har Peter hämtat honom två dagar i rad så då har han haft det skönt plutten ;)
Men imorgon är det torsdag. Då ska jag undervisa heeeela dagen nästan! Underbart! Och jag slutar en timme tidigare :)

Dag 16: Ett foto på dig själv

Hoppade över den med iPod för jag har ingen spelare och inget spotify på den här datorn :P Så ja, här får ni!


Med det sötaste jag har <3

RSS 2.0