Oj oj oj då...

Usch vad länge sedan det var jag uppdaterade :-P I lördags var vi in till stan så jag fick köpa lite tunikor och leggings så jag faktiskt har kläder att ha på mig :-) Hittade två tunikor och en klänning, skit nöjd :-D Sen var vi till I2 marten, köpte bara 14 par motivsockor sen fanns det liksom inget mer att köpa. Förutom för Peter då som köpte ett par skor. Sen fixade Peter lite på Chevan innan vi åkte iväg för att handla. Efter att vi handlat åkte vi hem och stekte hamburgare. Note to self: 150 grams hamburgare behöver man bara äta en av. Sen hade vi lite myskväll :-)

I söndags var vi till husdjursmässan och sen var vi tvugna att lägga pressening över chevan. Sen var vi hemma och slappade innan vi åkte och hälsade på Giia, Billy och Thor.

Idag åkte jag in till stan för att byta den ena tunikan, råkade ta fel storlek när jag skulle byta färg. Var lyckat, för jag gav 149 kr för den i lördags och idag när jag skulle byta kostade den 49 kr så jag fick 100 kr för att byta storlek :-D Sen köpte jag underkläder på H&M, sen åkte jag hem och här är jag nu :-)

Förut när jag väntade på bussen såg jag en väldigt väldresserad hund. Det var en man som var ute och gick med två hundar, den ena i koppel och den andra okopplad. Den okopplade går ju självklart längre fram och när dem kommer fram till övergångsstället ställer han sig och väntar på sin husse utan att han behövde säga något. Det kallar jag duktig hund :-D

Malin tänker...

Håller på att läsa en bok som ingår i kursen, Bill Bryson En kortfattad historik över nästan allting. Måste säga att den boken är väldigt bra och rolig, speciellt eftersom den drar liknelser som man kan referera till. T. ex att universum bildades på kortare tid än det tar att göra iordning en macka. Men i alla fall. När jag gick i grundskolan fick jag veta att universum var oändligt. När man var liten svalde man ju allt som man hörde, så är det bara så jag har ju hela mitt liv (iofs inte många år men iaf :-P) trott att universum är oändligt. Men i den här boken så står det att man vet inte hur många universum som finns, då borde ju alltså "vårt" universum inte vara oändligt? För finns det plats för ett till tar det ju inte upp all plats och då måste det finnas ett slut, eller?

Och hur ska vi egentligen veta om universum är oändligt. Vi kan ju inte ens resa till änden av våran galax, hur ska vi då kunna resa till änden av universum? Samtidigt så är det tydligen så att om du försöker färdas så långt som möjligt åt ett håll i universum så hamnar du till slut på utgångspunkten. Hur ska du då kunna ta dig till något annat universum, om du inte ens kan ta dig ur ditt eget? Sånt tänker jag på när jag har tråkigt :-P Vad tänker du på när du har tråkigt?

Visste ni dessutom att icke-planeten Pluto är så liten att om man sätter den i USA så täcker den hälften av de 48 södra staterna? Tänk då på att Pluto dessutom har en måne, hur liten måste inte den vara då? Som vänern eller?

Spjälskydd inhandlat

Nu har vi köpt ett spjälskydd. Jag ville ha ett från Rätt start med gosedjursfigurer som man fäster vid huvudändan. Det fanns och välja mellan Spöket Laban, Mumin och Tummen. Men Tummen var bara en pytteliten figur och jag ville ha gosedjuren som ett extra skydd vid huvudet så den gick fet bort. Sen kunde jag inte bestämma mig mellan Laban och Mumin så Peter fick bestämma, det blev Mumin. Det var lika bra för det var lite mer färg i. Det är fortfarande vitt men dels är det ju lite färg på figurerna i hår och så, sen är det blommor på spjälskyddet i olika färger. Blir lagom mycket färg utan att bli för jobbigt :-)

Giia och Billy hittade dock inte så mycket till Thor, antingen var han för liten eller för stor för alla kläder dem hittade.

Pluggar

Ska göra en BoR uppgift, begrepp och reflektion tror jag det betyder. Så nu har jag skrivit massa begrepp så som fotosyntes, cellandning, växthuseffekt osv. Sen ska jag skriva en reflektion om mina valda begrepp, men jag tar en liten paus nu. Har varit på en föreläsning idag om toxiner, det var ganska intressant men lite taget ur sitt sammanhang tyckte jag. Sen tog jag en glass tillsammans med en annan grupp som skulle ha labben nu, kände att jag inte direkt hade bråttom hem till ensamheten. Peter ligger och sover och när han kommer upp ska han till garaget. Jag är typ gräsänka hela dagen så jag har tid för uppgiften som inte ska vara inne förens tolvslaget imorgon, men tänkte bli klar med den idag för imorgon blir en heldag i skolan då jag ska ha en föreläsning, sen lång rast innan labben. Sen är det ännu en lång rast innan jag ska på en annan föreläsning. Men funderar på hurvida jag ska gå på den föreläsningen eller inte då det blir en väldigt lång rast. Imorgon ska vi tydligen döda djur. För att se hur giftiga olika saker är. Man mäter tydligen det genom att se hur många individer som dött efter 24 timmar.

Jag förstår inte riktigt, läste i Metro att djurparkerna har ett överskott på björnungar och därför antagligen måste avliva några. Varför låta dem fortplanta sig då? Det är ju nästan lika illa som att skaffa en sommarkatt. Men men, hoppas dem tänkt igenom det bara. Finns det p-piller för björnar?

Allt väl

Allt var bra :-D Peter gick upp så han kunde vara med också, det var mysigt. 144 låg fosterljuden på, samma som alltid :-P måttet på livmodern var precis på linjen så det var ju kul, vill dock helst att magen börjar växa utåt nu för mina organ får bra dåligt med plats för tillfället :-P Blodvärdet var bättre än vid inskrivningen vilket betyder att jag fortfarande slipper järntabletter :-D Det är bra :-D

tack <3

Tack alla som kommenterade om magbilden, ja min mage är ganska liten jämnför med andras, men den växer nog i kapp. Så länge barnmorskan inte är orolig är inte jag heller det :-) Tror det beror på min längd, finns mycket plats uppåt :-) Är ju iofs glad för det för det är ändå 9 veckor kvar :-) När man är hos barnmorskan mäter man magen från livmoderns högsta punkt ned till blygdbenet och det måttet är bra och jag växer rätt så det är nog som det ska :-)

nu ska jag snart till barnmorskan, ska bli härligt att höra bebisens hjärtljud igen :-) alltid lika mysigt att veta att allt är okej.

Magbild


Magbild från idag, v. 30+5 (dvs att jag har gått 30 hela veckor och 5 hela dagar :-))

Tog med den inbyggda webcamen, därför kan det se lite udda ut :-P

Börjar bli bättre

Gör inte lika ont längre, tror det var som hon på sjukrådgivningen sa, att det beror på att det är en väldigt livlig bebis och livmodern då blir öm.

Vill att Peter ska komma hem så man kan mysa, fast förstår att han måste bli klar med sina bilar, jobbigt blir det annars. Vill bara att han ska vara klar snart :-D Fast måste ju säga att han är duktig, tidigare har han mest punktsvetsat, men nu har han börjat dra hela strängar istället :-P Tydligen måste jag säga varje dag att han är duktig, jobbigt blire annars :-P Men men, det var typ allt jag hade att säga för tillfället.

Jaha...

Har precis ringt till sjukvårdsrådgivningen, det ska tydligen inte vara några problem med mig som inte kan vänta tills imorgon så jag kan ringa till min barnmorska. Hoppas verkligen det är så också. Ska ju även till labbet och lämna prover imorgon eftersom barnmorskan misstänker att jag har urinvägsinfektion. Så då kanske man kan få svar på lite frågor. Eller så är det som hon sa på rådgivningen, att det bara är att livmodern ömmar pågrund av livligt barn ;-) Men konstigt då att det gör inte ont när h*n rör sig? Aja, det är så det får bara nu.

Träffade Tommie på bussen idag, var ju evigheter sedan man träffade honom. Sen var jag till skolan, eller ja, det var ju därför jag tog bussen :-P så nu är vi klara det med som vi ska vara klara med. Sen åkte jag hem, var hemma innan 12 :-D Kändes gott :-)

ser på Oprah om burhöns nu, förstår inte hur någon kan försvara det? Varför ska dem bo i bur för? Höns är gjorda för att gå ute, människor är gjorda för att gå ute. Ska vi ha höns i bur bara för att tjäna pengar borde vi ju diskutera om två personer verkligen behöver en tvåa? Om höns nu ska få bo på ungefär lika stor yta som dem är stora borde vi alltså bo i en lägenhet på 3 kvadratmeter eller så, en säng och sen en toa brevid. Aja, tycker i alla fall det är fruktansvärt.

Tack till svärmor

Idag har jag verkligen inte orkat göra något alls, eftersom det stramar över magen, sammandragningar och ryggvärk. Då uppskattar man att svärmor skickar med sambon mat, detta trots att jag inte bett om det :-)

Nu är Peter alltså hemma, har saknat honom. Imorgon ska jag släpa mig iväg till skolan för att jobba med grupparbetet och sen får vi se vad det blir, antagligen hem och laga mat sen slappa i sängen. Diesel är i alla fall snäll och gör mig sällskap :-)

Kollade in i Peters pappas ladugård igår, jäklar vad stora kalvarna blivit, känns som dem nästan är lika stora som kossorna, fast det är en överdrift för dem är ENORMA eftersom dem väntar kalvar igen :-P

Saker och ting

Igår var jag som sagt till svärföräldrarna på fika, sen tittade jag på när Peter svetsade på Chevan. Sen fick vi skjuts hem till skoghall så vi kunde ta bilen till sjukhuset så vi fick hälsa på dem nyblivna föräldrarna och lillprinsen som mormor säger :-) Världens sötaste lilla prins :-) Nu väntar vi bara på att han ska växa till sig och att mamma Giia ska få vila upp sig :-)

Skulle ha varit till skolan idag men det blev inte riktigt så när jag haft så ont i ryggen samtidigt som det stramar över magen. Så jag ligger och tar igen mig i sängen :-)

Snart så

Snart ska jag åka till svärföräldrarna på lite fika :-) Slänger in en bild som skulle kommit upp redan i torsdags:

Välkommen Thor

Nu när jag sett att Tommy skrivit om att Thor kommit till världen är jag ganska säker på att jag också får göra det (speciellt eftersom min blogg har liiiite färre läsare :P). Giia och Billy har alltså äntligen fått sitt lilla underverk och jag kan ju avslöja att jag är rätt avundsjuk fast ändå vill jag att den lilla stannar kvar i magen ;-) Dem egoistiska tankarna som far runt i huvudet är just nu: "Vem ska jag vara gravid med nu då?". Så jag får vara tjock helt ensam just för tillfället. Men det ska nog gå bra det med :-)

Allt verkar bra med både mamma, pappa och lilla Thor och det är ju trots allt det viktigaste :-)

För att totalt byta ämne ska jag senare till svärmor och svärfar på kaffe då svärfar fyller år imorgon. Då Peter ska spendera hela dagen i garaget väljer jag att ta bussen :-)

Så det så

... eller något. Ibland älskar man bara att vara gravid eller inte. Gick och la mig vid 23-tiden igår, Peter kommer in vid halv fyra, jag vaknar och somnar igen vid 5 tiden. Då var jag inte så jäkla lycklig :-P Men men, sen vaknade jag vid tio tiden och Peter var snäll nog att gå till ICA så jag kunde få frukost :-) Det tycker vi om :-D

Glad påsk på alla därute :-)

Lägesuppdatering

Nu har jag dammsugit och torkat alla golv, vad jag är duktig :-D Peter är på parkeringen och håller på med ljudet till hans bil, han är väl kanske också ganska duktig :-P Nu ska jag ta en dusch och sen ta det lite lugnt, håller jag på för länge får jag betala för det sen :-P Jävla graviditet :-P Och jobbigt nog så vet man inte om man gjort för mycket förens det är för sent :-P Men smällar man får ta :-D Peter och jag var ut med alla sopor förut också, vi är såååå duktiga :-D Det är ju knappast någon annan som kommer ge oss beröm så jag får klappa mig själv på axeln :-) *klapp klapp*

Jaja...

Nu har jag ätit lite för några timmar sedan, sen var vi till torget för att kolla på laget som vann SM-Guld :-D Men det blev inte så lång stund för jag dels fick ont i ryggen och sen oroade mig för alla människor som inte brydde sig om att säga ursäkta eller försöka undvika att gå in i en. Ville ogärna ha någon som gick in i magen eller så. Men men, det gick bra ändå, vi fick ju se laget ställa upp på "bron" :-)

Sen har jag fått en låda Nöt-Creme. Jag ville till ICA för att köpa Nöt-creme, slutade med att Peter körde oss till COOP för att köpa en hel låda :-P Så nu har jag 80 påsar ;-) Notera gärna att det var inte jag som ville köpa en låda, utan det var Peter. Och han fjäskar bara för att han står på parkeringen och skruvar på en bil :-P

Jaha...

Nu har man tagit helgen då... Ensam hemma är man också, Peter förväntas komma inom två timmar och sen ska vi till torget och fira SM-Guldet som kom hem igår :-) Men men... Funderar på vad man ska äta när herrn behagar komma hem (han kollar sina högtalare samtidigt som dem fixar Jennies extraljus). Är fortfarande lite putt på att han inte kunde berätta att han skulle göra det i garaget för jag frågade honom igår och då skulle han vara hemma. Men det skyller vi på graviditetshormoner :-P Eller så rann bägaren över för att Peter är världens bästa på att tala i halva meningar :-) Men det är nog alla. Vet man allt själv tror man ju att alla andra också vet det. Om jag skulle prata om molekyler t. ex kanske jag förklarar att dem består av atomer men jag förklarar ju inte vad atomer är.

Aja iaf, vad ska man äta?! Töligt att behöva tänka på sånt juh ;-)

Otroligt med sant

när andra talar om hur gott det är att sitta och ta en kall öl eller något så tycker jag att ett glas riktigt kallt och gott vatten är himmelriket för tillfället :-) Saknar faktiskt inte alkohol för fem öre, det är nästan roligare nu för jag vaknar upp utan bakfylla :-)

Igår var vi och köpte en ny klockradio. Fråga mig inte varför vi skulle ha en ny för den gamla fungerar utmärkt :-P Men i alla fall, klockradio köpte vi. Och eftersom jag och Peter (mest jag) alltid är efter när det gäller allt så har vi nu, fyra år efter det slog igenom ordentligt, en klocka med projektor :-P

nu sitter jag och väntar på Peter så vi ska äta och se på hockeyn :-)

Hej igen

Har inte uppdaterat så mycket på sistonde, har inte riktigt haft tid för det. Har haft att göra i skolan och så. Längtar efter påsken som ändå bara kommer innebära att läsa :-P Men i alla fall :-P

Finns inte så mycket att säga ändå så jag avslutar här :-P

mys

Ja här myser vi för fullt :-) Har spelat lite Guitar Hero och nu ska vi snart se på CSI Miami och äta chips med dipp. Åt "lyxmiddag" också för den delen, kotletter med klyftpotatis och beasås :-D

jaha...

Peter och jag var till Veteranbilsmarknaden, var inte alls så kul som Peter trodde det skulle vara. Sen var vi lite på stan, köpte dock enbart ögonskuggsapplicatorer. Räckte gott så tror jag. Nu sitter Peter och spelar sitt j*la flygplansspel som jag bara vill bryta i bitar. Men vad hjälper det när han lagt in det på hårddisken? Nej nu ska jag väl vara lite positiv. Ska försöka i alla fall.

avundsjuk

ja jag är så jävla avundsjuk på Peter.Vi har en 180 cm säng, Peter får ligga på sina 90cm, om han inte till och med ligger lite på min sida. men jag då? Nej jag får inte ligga hur som helst i min säng, tydligen tycker mina katter om mig väldigt mkt. Rullade över till sängkanten när jag vaknade. En Turbo låg där och gnällde, inte konstigt egentligen eftersom han alltid ska ligga tätt tätt. Sträcker på benen. Ja då sparkar jag nästan till Diesel. Visst är dem söta och goa, men hatar att dem får mig att känna mig elak för att jag rör mig i min egen säng :-P Vi kan väl dela på dem så en ligger på Peters sida. Eller vågar dem inte det kanske?

Godmorgon?

Det är faktiskt lite pinsamt att gå upp klockan 12. Men till mitt försvar så försvan nog två timmar av min sömn genom att jag vaknade att det låg något som liknande skinka i sängen. Har fortfarande inte identifierat ämnet, turbo åt upp det. Eftersom jag inte visste vad det var var det ju bara att ställa sig och byta lakan, klockan 05:30 typ. Sen var jag vaken när Peter kom så jag pratade lite med honom och så... Han var bra söt han. Han hade följt med en arbetskamrat till Shell för han behövde tanka och då köpte han en mosbricka. Då fick han dåligt samvete så han köpte en Rostbiffsbaugette till mig :-)

Förändring

Det har skett en förändring i bebisens rörelser nu, det börjar ju bli lite trångt så nu känner man inte bara sparkar utan man känner kullerbyttor och allt möjligt. Det roligaste just nu är när h*n gör kullerbyttor när jag ligger på sidan, känner hur h*n spärnar emot på ena sidan sen känner man h*n på andra sidan och sen tillbaka på första sidan. Synd att jag inte sett det på magen än dock för det måste ju se hur kul ut som helst :-P Sparkarna börjar bli rätt hårda nu så jag är glad att h*n väljer att sparka utåt mot magen sett, mina organ får inte så många smällar :-P Förutom att h*n sparkar på revbenen när man lutar sig fram för länge :-P Men just nu känns det jobbigt att ligga ned för jag kan inte ligga på rygg för då blir det jobbigt att andas och mage är ju ganska uteslutet, då blir det för trångt för bebisen så den sparkar hej vilt. Och ligger jag på sidan klagar h*n över det också :-P Unge till att aldrig vara nöjd :-P Men det är ju bara 79 dagar kvar nu :-D

tack teknikens underbara värld.

Jag borde sova nu, i ca 20 minuter till, men jag har varit vaken sen kl 06:30 någonting. På grund av att Peter kunde ju självklart inte ta med sin mobil till jobbet utan den låg hemma, sen var det kört. Hade det typ bara varit att Peter kom hem eller nått hade det gått bra, men nu låg jag liksom och funderade på vad fan det var som lät :-P Aja, bara göra sig iordning för en ny dag i skolan, antagligen en dag utan kungen ;-) Ska ha en föreläsning och en kemilab :-) Får se om mp3:n hinner ladda någolunda innan jag ska åka också.

Aja, frukost blire nu gott folk. Hoppas ni sover för tillfället och läser det här kl 11 eller något och skrattar åt mig :-)

jävlar vad paranoid

Peter hann inte hämta lakanen i torktumlaren innan han åkte till jobbet så det fick jag göra, otroligt hur paranoid man ska vara :-P Vår källargång till tvätttstugan är inte upplyst hela vägen när man går till den så jag gick utevägen, sen kunde jag gå innevägen tillbaka. Men vad finns det egentligen att vara rädd för där nere. Här bor det mest gamla människor och barnfamiljer. Men jag är lika paranoid för det. Gå ut med soporna är också jobbigt, iaf på kvällen och vintertid då det sitter vindskydd vid containern. Men men, jag klarade det i alla fall :-D

inte lika kul dock att färjestad ligger under :(

Knugen

Kom till skolan idag och insåg att varenda jävel typ stod utanför skolan så jag gick fram till Jessica och frågade vad som pågick, Emelie svarar då med att Kungen och Drottningen ska komma. Jo tjenare tänker jag, det var inte ett dåligt aprilskämt det. Men det var tydligen inget aprilskämt så jag har sett Kungen och Drottningen live. Bild kommer senare, då Mariella passade på att ta ett bra kort med mobilen :-) När jag försökte fick jag bara med en halv drottning Silvia som vinkade :-P

Nu ska jag laga mat, det ska bli gottigt :-D Peter är till tvättstugan och tvättar bland annat vårat nya lakan :-D Härligt :-D


RSS 2.0