Hosta och vårdcentralen

Väckte Charlie i morse klockan sju, då hostade han som bara den och det märktes att det gjorde ont för han började skrika varje gång. Tänkte jag skulle invänta BVCs telefontid eftersom han ändå hade tid där men ringde till sjukvårdsupplysningen för att höra vad man kunde göra tills dess. Dom tyckte vi skulle ringa vårdcentralen för BVC skulle ändå inte ta emot honom eftersom han är sjuk. Så det var bara att invänta deras telefontid och vi fick komma in en timme senare.

Allt såg bra ut och andningen lät bra. Charlie var superduktig och tyckte det var roligt fram tills hon skulle kolla öronen på honom. Sen fick han lite mat innan det var dags för blodprov. Och då var han lika duktig igen, gnällde inte ens utan funderade mest på vad hon gjorde :-P Blodprovet var bra så det är antagligen bara en förkylning men det känns gott att ha kollat upp det. Bättre hönsmamma än dålig mamma.

Men nu är det vatten som gäller för att lindra och sen höra av oss till läkaren om det blir värre.

God mat och sällskap

Dagen började inte bra igår då man började tänka tillbaka, men det löste sig. Man måste sortera allt man har i hjärnan ibland och jag tror det var behövligt. Jag saknar Marcus, av hela mitt hjärta, men nu har jag äntligen börjat kunna tänka tillbaka och le. Det är ju så att man oftast sörjer dom minnena man inte fick skapa, nu försöker jag glädjas åt dom som finns kvar. Hela min familj är fantastisk och Marcus var också det. Minns hur han och jag lekte småstjärnorna och framförde för pappa och han hade en grön halsduk lindad kring handen för det skulle vara en handdocka som också var med. Jag tror att jag väljer vad jag vill minnas och jag har valt dom positiva sakerna. För det kommer tillfällen då alla storasyskon inte vill vara med sina småsyskon, men jag minns inget sånt med honom för min hjärna har valt att komma ihåg det som var bra. Men det kommer alltid vara en del av mitt hjärta som är låst just till honom, och han olycka har gjort mig desstomer räddare om Charlie. Alla tjatar om att Charlie ska ha en fyrhjuling osv. Men bränt barn skyr elden. Jag hoppas folk kan förstå det istället för att tycka att jag är fånig.

Peter åkte iväg och skulle hjälpa Tommy att månadshandla samt att vi skulle ha en ny micro och en stavmixer. Då kom Jennie över. Sen stannade hon :-P Vi gjorde alla tre mat, Peter gjorde klyftpotatisen, jag stekte kyckling och Jennie gjorde Aoili. Det blev inte helt fel :-D Gott var vad det blev faktiskt :-D Så gjorde vi så det räckte till jimmy så han skulle slippa stå och göra egen mat.

Sen när Jimmy och Jennie gick så såg Peter och jag på Forrest Gump. Sen var det natten, blev lite sent. Så idag är jag inte så jättepigg.

Sådär

Får börja med att påpeka en brist i mitt förra inlägg; när Peter åkte och lämnade våra matvaror hjälpte Tommy honom. Så avklarat!

Idag har Peter bytt en toalett, dock inte våran och jag har tagit vaccin mot baconsnuvan.

avklarat

Nu är allt avklarat och jag ligger i sängen och ska egentligen sova. Hmm, det går sådär. Dagen började ju tidigt, hann med frukost och allt som hör till, sen betalade jag räkningarna och efter det så blev det typ dags att åka till Bellevue för att invänta Billy. Sen åkte vi och handlade, sen till Bellevue för att lämna Billys matvaror, Peter åkte till skoghall med våra för att han ändå skulle mäta hur mkt mellanrum det är mellan hyllplanen i skafferiet. Men eftersom Charlie var hungrig så stannade jag på Bellevue, gav honom mat, pratade med Tindra och Malin som var där. Sen åkte vi till IKEA för att möta upp Giia och hennes kompis Rickard. Såg verkligen inte fram emot IKEA. Det gick däremot ganska bra. Peter och jag köpte förvaringsburkar till våra matvaror (det var därför han skulle se hur långt det var mellan hyllplanen för vi kan inte flytta upp dom bara för några burkar för då får inte allt annat plats). Dom behövs med tanke på att vi köper ris och pasta i stora påsar. Vi köpte även iskubsformar eftersom Charlie snart ska äta hela portioner och jag då får göra mer mat. Sen var det mest småplock.

Sen åkte vi till Billy och Giia som bjöd på tacos, fast egentligen var det Rickard och Tindra som gjorde det stora jobbet med att skiva grönsaker (eller rättare sagt: Rickard skivade och Tindra la i bunkar).

Charlie har börjat med en ny grejj. Det går inte att ligga i vagnen såvida han inte är trött (och fortfarande då behövs snutten) och när vi sätter honom upp med hjälp av att höga ryggstödet eller hur man nu säger då ska han inte luta sig mot där utan han ska sitta själv, trots att han inte kan. Därför har vi nu fått börja ha handtaget uppe så han kan luta sig mot och som hindrar honom att ramla ur vagnen. Kom på senare att om man sätter honom precis vid den (som det blir när han är större) så satt han ganska rakryggat. Så är det.

En annan rolig grejj, satte mig i en mammutsäng (barnsäng) och sa till Peter att vi inte behöver köpa en barnsäng sen för vi ska få en av Martina (min storasyster). Precis samtidigt som jag säger det går en kompis till henne förbi :-P Var lite kul. Kompisen stannade och kikade lite på Charlie och tyckte det var kul att äntligen se honom eftersom hon tydligen blivit uppdaterad av syster om hur långt gången jag var osv.

Neh nu ska jag försöka sova och imorgon vill jag bara ta det lugnt, men först ska jag koka palsternacka, imorgon alltså. Vet inte hur länge en sån står sig så därför ska jag göra smakisarna för nästa vecka redan nu eftersom vi köpte hem en idag.

Sådärja!

Nu har vi betalt räkningarna. Känns alltid skönt att göra det så fort som möjligt.

God morgon :-D

Här har vi varit uppe sen sju. Vi har alla ätit frukost och alla borstat tänderna :-D Vi försökte oss på att vara pedagogiska, så först borstade vi Charlies tand sen fick han se på när vi borstade våra tänder så han förstår att vi också gör så. Får hoppas det fungerar. Men nu tror jag det kliar så mkt i tandköttet att han tyckte det var skönt att få massagen man får av tandborsten.

Peter står och diskar. Jag ska kolla banken om pengarna kommit in för då betalar vi nog räkningarna.

Klockan är lite

Idag gick vi upp tidigare än vi brukar men inte så tidigt som vi ska egentligen så klockan är väldigt lite tycker jag. Vi gick upp 8:30 och förhoppningen är att vi ska börja gå upp sju snart.

Första tanden

Nu har första tanden kommit för Charlie, där nere då eftersom det är där dom brukar komma :-D Jag har ett lyckorus och inte ens Peter förstår min glädje :-D Upptäckte det i morse för han bet som vanligt på min tumme som han brukar och jag tyckte det var lite vasst på ena stället. Och där sitter en liten tand :-D

mätt

Nu är jag mätt, åt mat för ca en halvtimme sedan. Så fort jag blir frisk ska jag börja ta tag i Charlies sovvanor. Det fungerar inte just nu för han vill sova runt 8-9 men han ska ha ett mål mat till innan han kan sova hela natten. Det har fungerat bra tidigare men nu vill han ha det målet runt 12-1 på natten. Räknade däremot ut att om han vaknar klockan sju och får alla mål mat han vill ha med tre timmars mellanrum, vilket är bra för honom, så kommer han somna runt 20 och få alla mål mat. Får hoppas det fungerar. Men för att orka ha upp honom sju måste jag komma upp då så jag får bli frisk först :-P

Piggare är jag dock idag, har gjort smakisarna för den här veckan. Har jag inte skrivit det tidigare så är det morot som står på menyn. Han verkade inte tycka det var allt för gott... Men men, hoppas han klarar en hel vecka. Hatar däremot min mixer för den kan inte mixa kokta morötter! Finns det något mjukare? Aja, det löste sig tillslut :-D

Gjort mat idag också, läste ett recept med någon som kokade ris, la det i en ugnsform, på med tonfisk och frysta grönsaker innan hon hällde över hollandeisesås. Jag gjorde ngt liknanade. kokade ris, la i formen, på med stekt kyckling och frysgrönsaker (i detta fallet brocolie, majs och paprika) och sen hällde bearneisesås över. Blev gott och kanske lite nyttigt. Jag hade inge smör i såsen så jag får väl kalla det inte helt onyttigt iaf :-D Blev så gott att hela formen tog slut :-P

Ensam hemma

Just nu är det bara katterna som håller mig sällskap. Peter och Charlie är hos grannarna. Känns lite skumt. Har aldrig varit hemma utan Charlie förut. Sitter och lyssnar efter hans gnäll när han vaknar, tassar försiktigt in på sovrummet osv. Sen kommer jag på att han kommer inte gnälla och jag kan inte väcka honom. Känns som sagt helt knäppt.

Har inte orkat göra något alls idag... Helt slut.

sjukare

Trodde jag blev piggare igår, men gud vad fel jag hade. Nu mår jag ännu sämre. Har inte varit såhär sjuk på länge. Iaf inte sen jag var gravid iaf. Behöver mer vila nu än jag behövde efter förlossningen... Ont i halsen, ryggen, huvudet och idag kände jag även av lite i öronen, men inte mkt. Så förkyld är jag nog iaf... Får hoppas att det stannar där. Bara jag inte får feber är jag nöjd.

Avlö(v)ning

Idag har Peter och jag varit till kyrkan för avlövningen av dopträdet. Det var en fin gudstjänst och samtidigt dubbeldop. Lövet var ju som sagt en prisma. På den prisman hade dom skrivt namn och dopdatum med en penna. Men inte en som fäster så bra så halva texten fattas för Peter satte fingret på :-P

Sen eftersom kyrkan ligger på väg till svärmor och svärfar kikade vi in där. Samtidigt ville Charlie ha mat och det var dags för smakisen av majs. Lätt att få honom att äta från en sked när det finns miljoner saker att titta på :-P Men det gick :-D Jag håller gärna rutiner vad det gäller vilken mat han ska ha när, just nu ser det ut såhär: Grötfrukost, ett mål ersättning, smakis av majs och sen två ersättningsmål. Gröt på kvällen fick vi ge upp för han sov sämre(!) då. Vill inte mixtra för mycket med det eftersom han faktiskt sover allt mellan 8-13 timmar. Då får han ju maten han behöver. Det ser man ju även på vikten ;-) Har några rotfrukter att gå igenom till innan det är dags för frukt. Tar allt i Charlies takt. Men majsen slukas lätt, allt har egentligen gått lätt med honom.

Men iaf, vill inte förstöra rutiner, alltså får han alltid så som jag skrev, däremot kan jag gärna vara flexibel att han får smakisen någon annan stans än hemma. Det fungerar det också.

Peter är inte hemma, han är iväg och kör raggarbil. Jag fick nästan tvinga iväg honom men vi mår inte bra om ingen kommer ut på något. Och jag vill inte riktigt iväg på något. Jag får mina micropauser som jag behöver, t. ex när jag och Jennie var till stan eller när jag var på Make Up Stores klubbkväll. Jag vill inte vara borta en hel kväll än. Sen tycker jag om mina och Charlies myskvällar vi får när Peter inte är hemma. Är väl ganska elakt av mig att inte ge Peter den chansen... Ville iaf bara klargöra så ingen klagar på att Peter får göra massa skojj och inte jag. Jag vill helt enkelt inte. Ibland kanske jag skulle vilja gå på bio och äta på resturang bara jag och Peter, men jag är inte redo att släppa iväg Charlie till någon annan än mig och Peter. Det är inte det att jag inte litar på alla som kan ställa upp utan det är bara det att jag inte vill. Men det finns ju lösningar på det också, jag och Peter kan ju gå på barnvagsbio :-D

Nej nu ska jag sluta bara skriva massa strunt. Borde sova, men det är så svårt att somna när Peter inte är hemma.

Snutte

förut skulle Charlie ha en snutte från polarn och pyret. Vi fick en med babybagen så då började jag med den. Den fungerade väl bra. Köpte en till att ha utifallatt. Superbra, för då kunde man ha en i skötväskan. Sen vägrade han den. Sen insåg vi att han alltid försökte gosa med filten han har i sängen som är en lite luddig filt vi fick av Martina. Så här om dagen testade jag istället med en annan filt, en som han fick av sin faster på dopet. Anledningen till det är att jag skulle vilja att snutten var en annan filt än den som han ska ha på sig för då slutar det med att han bara har filt på överkroppen. Och vet ni vad? Den filten var tydligen toppen att gosa med :-D Så nu har han en snuttefilt och en riktigt filt. Det är bra, för det gör att han fortsätter ha filten på sig.

Och till dom som tycker att det är dumt att introducera en snutte, ja det kanske det är, men nu har jag inte proppsat på att han skulle ha snutte utan han har valt att snutta själv. Då försöker jag bara göra det bästa av situationen. Och vill han nu ha snutte så ska jag inte stå i hans väg. det kan till och med vara bra med en snutte om han t. ex skulle vara hos en barnvakt. Då har han alltid tryggheten i snutten.

Idag ska vi till kyrkan. Det låter väl toppen. I alsters kyrka, som Charlie döptes i, har dom börjat med att man hänger upp en prisma för alla barn som döps där tilltalsnamnet och dopdatum står. I ett träd alltså. Men nu är väl trädet fullt så då ska vi på en gudstjänst och få tillbaka det :-D Ska bli kul. Sen ska jag ligga i sängen resten av dagen, är på väg att bli sjuk känner jag.

Mattor

Jag har aldrig förstått det här med mattor. Vad ska man med dom till? I nuläget har vi två mattor, båda två dörrmattor. En vid ytterdörren och en vid balkongdörren. Resten av mattorna tröttnade vi på. Vi hade en vid soffan, men med den nya tyckte jag det inte behövdes. Vi hade en lång i hallen men katterna såg det som sin uppgift att få den sne. Vi hade två trasmattor i köket men det spilldes alltid på dom. Vad är grejjen med mattor? Vad är det jag inte förstår? Utan mattor är det enklare att städa bland annat. Ooops, spilldes det mjölk på golvet, bara att torka. Oooops det spilldes mjölk på mattan, ned att boka mattvättstugan och tvätta den. Får ju i alla fall vara tacksamma att vi har en mattvättstuga, som dessutom ligger närmare än vad den riktiga gör :-D

Nej som sagt, jag förstår mig inte på mattor. Varför inte bara satsa på ett snyggt golv från början? Nu ska jag inte skryta med att vi har snygga golv för det har vi inte... Skulle behövas nytt i alla rum utom sovrummet och vardagsrummet. I vardagsrummet har vi trägolv som behöver slipas och i sovrummet har någon redan lagt nytt golv.

Sen en grejj till som jag inte förstår, varför är det bara skit på TVn på helgen?

Var god skölj

Tvättade igår var det tänkt. Även om vi har tvättmaskin i lägenheten har jag fortfarande tvättdagar, just för att inte tvätta 4 halva maskiner när man kan tvätta två hela. Det tycker jag är ekonomiskt :-D Men en tvättmaskin blev liggandes färdigtvättad i nästan 1 dygn så nu sköljer jag om den :-D Var och busade lite med Thor, Tindra, Giia och Billy igår. Det var kul, fick paj :-) Finns inget som går upp mot Giias paj. Har nog aldrig ätit så god mat någonsin.

Hmm, jag måste börja styra upp kalendern... Nu är det dop och ljusparty samma dag, men det ska gå bra, är tre timmar emellan. Ska gå.

Idag fortsätter vi tvätta :-D Sen kommer Charlies farmor med pengarna för ljusena. blir kul för Charlie att få gosa lite. För är det något han tycker om så är det gos. Och man får ta vara på varje sekund för om några år är det äckligt att krama mamma. Var så sött när jag var på babycafét, en pojke satt och lekte och hade trevligt, sen skulle han upp till mamma för lite gos och sen ned igen och leka. Han var tvungen att tanka lite för att orka :-D När Charlie gosa ibland river han med naglarna, ont gör det, men vad gör det, man förstår ju vad han vill :-D

mellanmål avklarat!

Nu har Charlie ätit mellanmål. Egentligen är det ju lunchtid nu, men med tanke på att han vaknar klockan 8 blir hans lunch senarelagd :-P

Dumma baconsnuva

Trött jag blir på den här baconsnuvan. för nu kör dom ju vaccinering på alla barn på vårdcentralen i skoghall, det betyder att det inte finns någon på BVC. Jag hade liksom bara en liten fråga om Charlies hosta, men eftersom hon inte var där och jag inte ville vänta till måndag fick jag ju ringa 1177, kändes som en för liten fråga att ställa där, men va fan.

Visst jag förstår att alla måste vaccineras, men en sköterska skulle faktiskt kunna ha telefontid 45 minuter om dagen. Tycker ännu mindre om att vi snart måste ta ställning till om vi ska vaccinera Charlie. efter jul får ju han antagligen vaccineras om vi vill. Men då är den stora frågan; vill vi? han inte pratat med Peter om det för det känts så långt bort, men han är ju snart 5 månader, då är det bara en månad kvar... Nej usch, sånt här orkar jag inte tänka på. Inte på morgonen iaf :-P

Hade ju tänkt att vaccinera mig, men det känns som att sjukdommen kommer vara borta lagom till att det är dags för oss vuxna att få vaccin. Men jag tycker det är bra att dom tar barnen först, dom är ju trots allt får framtid :-D

Orkeslös

Usch nu finns det inte mycket mer än att krypa i säng jag vill. Men jag ska se lite på TV... Mamma har varit här idag, Charlie visade henne hur mkt han tycker om mat. Men mamma och jag kom fram till att det tvivlar nog ingen på med dom kinderna ;-) Sen var han jobbig att natta ikväll. Napp skulle han ha, men den skulle spottas ut också. Så fick jag vagga och sjunga. Och hur många godnattsånger kan jag? Typ 1. Men alla sånger går bra bara man saktar ned dom. nu sover han i alla fall, sen en timme tillbaka.

Trött

Efter prommenaden igår skulle vi alla behöva vila, utom Charlie då såklart. Peter tog honom i morse, ska ta honom i morgon har jag bestämt så Peter får vila lite :-D Vaknade av ett superskratt som Charlie gjorde. Peter spelade in det så han ska tydligen ha det som sms-signal.

Idag är det babycafé :-) Lagom lång promenad tycker jag :-D

Prommenix!

Peter och jag åt frukost idag och tyckte att vi kanske skulle gå ut och gå. Bellevue lät som en bra plan tyckte vi båda. Så vi fixar iordning allt och beger oss. 1½ timme senare är vi framme och trötta. Som bara den dessutom. Var lite med Tommy, Billy, Giia, Tindra och Thor. Sen kom mamma och hämtade oss, det kändes superbra, för jag hade inte orkat gått tillbaka. Hade iofs tänkt ta bussen hem men skjuts är aldrig fel.

Imorgon ska jag bara gå till babycaféet, den sträckan känns lagom. Iaf för imorgon, på torsdag kanske man kan gå lite längre igen, dock inte 8 km som mamma mätte upp det till. Och det var bilvägen, gångvägen är liiiite längre. Men det gick ju bra iaf, roligare att gå tillsammans så man kan prata med varandra. Meterna bara flyger iväg då.

Snålt?

Finns en tråd på familjeliv om olika snåla människor. Finns t. ex personer som om dom ätit tillsammans på en resturang så lägger alla sin summa+dricks och sen den snåla lägger bara det som fattas mellan summan som ligger och vad det gick på. Alltså får personen som servat dom hela kvällen ingen dricks och den snåla personen får maten/drinkarna mkt billigare. Det är snålt.

Men om man lånar 2 kr av någon, vilket är snålast, att begära tillbaka två kronor eller tycka att personen lånat ut är snål för att dom vill ha tillbaka. Jag tycker inte det är snålt att begära att få sina pengar även om det bara är två kronor. Men skulle någon be mig om två kronor så skulle jag säga att dom får dom. Som en i tråden sa: "Det jämnar ut sig på en tioårsperiod". Däremot tycker jag nog att allt över 20 kr ska nog betalas tillbaka, om inte med kontanter så med gentjänster. Typ: "jag kan ge dig en dricka imorgon" eller "jag har lånat av dig så jag bjuder på mat till helgen". Men till detta inräknas ändå inte folk som bjuder på en massa. T. ex skulle min mamma låna 50 kronor av mig skulle jag inte be om dom tillbaka för jag har kostat mer än så och hon bjuder på söndagsmat ibland osv. Samma sak med t. ex Billy och Giia som bjuder på mat och kaffe ganska ofta.

Men jag är en sån som gärna glömmer bort små skulder och blir sen överaskad när någon betalar tillbaka.

Något som är ganska roligt är att Peter och en kompis till honom minns alltid om dom är skyldiga den ena pengar (den som är skyldig minns, inte den som ska ha pengarna) och dom minns aldrig varför. Låter rätt roligt:
- Här har du 100 kronor jag är skyldig dig
- Jaha, är du det? För vaddå?
- Nej det minns jag inte, vet bara att jag inte betalat tillbaka.

Vi brukar skojja om att pappa är snål för han sa en gång på skoj att man slänger inte osten innan man kan se igenom den. Då skojjade han ju som sagt, men vi skojjar gott om det. Min pappa är inte snål, snarare ekonomisk. Det skulle jag också vilja vara. Försöker lite smått, istället för att köpa ½ kg köttfärs hela tiden man ska ha köper vi ett större paket för att det blir billigare per kg. Sen storhandla över huvudtaget för man köper ändå alltid godis eller något annat när man handlar. Men till att spara rester har vi inte kommit än. eller jo, ibland äter vi bara upp hälften och sen lägger resten i kylen för lunch dagen därpå, men blir det något kvar här handlar det om kanske en masked eller liknande. Känns lite tråkigt att frysa in sånt :-)

Nej nu är det dags för sängen :-D

Glass och kaffe

Ja, nu har man ätit glass och druckit kaffe :-D Glassen fick Peter gratis av ICA på farsdag. Och idag fick han en check om att få gratis tvål. Inte fel i dessa tider :-D

God morgon

Charlie tog en sen kväll igår, blev så eftersom vi var lite på stan igår och han sov mer än an brukade, all mat blev försenad med 1 timme för han ville inte han förens han kom hem. Nu har Charlie ätit en portion gröt till frukost, och idag testar vi majspure. Gjorde egen igår. Ibland skulle jag bara vilja vara lat och köra på burkmat eftersom den är lika bra som hemmagjord, men samtidigt, jag kokade potatis en dag för smakis med det, jag mixade majs igår för smakis på det. Det är en dag i veckan som jag lägger ned max ½ timme. Blir mycket billigare än burkmat också för den delen. Har inga siffror i huvudet, men en burk med majspure kostar säkert 7-8 kr, en burk med konserverad majs kostar säkert runt samma. För samma pris som man köper en burk med potatispure får man ett kilo okokt potatis. Och det är bara att ta upp en isbit på morgonen, micra när han ska ha och röra ned en tesked smör. Vi har tyvärr inte råd med att jag ska vara lat, för när han då kommer upp i rätt mängd mat kan det kosta 40 spänn om dagen. Vi köpte ju istället en kokbok för 10 kr på BVC där man kan göra storkok på kött osv.

Egentligen räcker det med smakisar på en smak i ca 5 dagar, men jag kör 7 dagar så jag vet vilken dag jag ska byta smak ;-) Så varje måndag blir det :-D

Igår hade vi skrikkalas i en halvtimme. Visste inte alls vad det berodde på så jag ringde hem Peter som var hos grannen och spelade TV-spel för jag satt i ren panik. Det var nästan så jag också ville gråta och då är jag ingen hjälp för Charlie. Men det var lite luft bara som satt väldigt långt inne. Sen sov han gott en halvtimme innan det var dags för mat.

Peter ligger och sover han, det förtjänar han, han har tagit varje morgon i säkert en vecka känns det som. Så han får sova tills han vaknar.

Sådär

Nu kommer snart iida, peter ska hämta henne snart. Jag har gjort mig iordning, när Peter åker ska jag börja med maten så vi hinner äta innan det är dags att ställa iordning allt. Köksbordet ska nämligen in till vardagsrummet för det får inte plats på det lilla bordet.

Sådär, nu sticker jag igen.

Tävling

Jag är med i en tävling hos LipglossBitch där man kan vinna ögonskuggor från Britebird som är inspirerade av olika bloggare, bland annat min favvobloggare Micromiss. Klicka HÄR för länk till tävlingen.


Om jag skulle be Sanna göra en skugga till mig så skulle den vara ljuslila, men med tre olika nyanser i eftersom jag vill ha olika färg varje dag, men helst håller mig till lila för det är favvofärgen. Och Mycket glitter och skimmer ska det vara, man ska ju synas :-D

Natten

Natten blev bra, trots att jag och Peter la oss i omgångar. Är ju dubbelt så stor chans att han vaknar då. Lääänge sov dessutom. Idag har han legat en massa på sin lekmatta, finns en groda på den som är rolig att dra i. Och prata med. Han har dock ännu inte förstått att man kan använda händerna även när man ligger på mage :-P Han tycker även om mellanslagstangenten på tangetbordet.

Efter allt

Nu har jag ätit, Charlie sover men vem vet när han vaknar igen. Vad jag skulle vilja bo större... För han vaknar av att vi går och lägger oss. Vore det inte för det skulle han inte vakna. Men nu lär han ju sova tycker jag. Han har ätit 6 gånger idag. Iofs ingen gröt för vi var inte hemma då... Funderar på om man ska flytta grötmålet till frukost istället. För han verkar inte vilja ha det på kvällen. Och han sover bra även utan gröt. Hmmm. Potatisen gick ned fint idag också. Sitter och funderar på vad som blir nya smakisen på måndag. För dom som inte vet vad smakisar är (finns ju några som inte har barn som läser) så är det när man vänjer dom vid mat. Man kan ju inte börja direkt med en hel burk utan man ger en smak i en vecka, ca 2 teskedar om dagen. Ibland får man börja pyttesmått och bara lägga lite på läppen så dom får testa smaken. Charlie har ju redan börjat med att äta sig mätt på gröt.

Aja. Funderar på majs nästa. Men många verkar ge potatis/palsternacka som nummer två. Får se hur det blir.

Ensam hemma är jag dessutom. Peter fick stanna kvar och titta på grannens nya spel. Ibland behöver man ladda batterierna. För mig räcker det med att åka till IKEA med Anna. Men jag tror det är svårare för mammor att vara ifrån sina små. Varför vet jag inte, och jag vet inte om det är så med alla, men för mig är det jobbigt att vara borta. Men det är väldigt skönt att vara borta säg tre timmar på t. ex IKEA eller stan. För då kommer man hem, fort tar Charlie från Peter och kramas en massa. Men det känns långt borta att vara borta hela dagar. Men den dagen kommer också, i agusti.

Beställde korten på Charlie idag på förskolan också. Köpte bara till mig och Peter. Kom fram till att det skulle kosta 38 kr mindre att köpa från Internet istället. 38 kr är mycket pengar just nu, och eftersom mamma ändå ska beställa kan vi dela på frakten. Visst, det blir ju en annan bild än den men det gör inte så mycket för jag är inte helt hundra nöjd, Charlie ser så trött ut på den bilden.

Jul

Verkar som många har problem med vart man ska fira jul. För oss har det aldrig varit ett problem. Om jag kan räkna så är det här fjärde julen vi firar ihop, en firade vi hemma hos Martina, en hemma hos mamma och sen lekte vi julafton dagen efter hos Peters familj, sen delade vi på oss förra året och det här året ska vi fira hos pappa. Och eftersom vi firar hos en av mina familjer så blir det atomatiskt att vi firar med Peters familj dagen efter, och då kommer även Peters mormor och hans syster med sambo. Så då leker vi julafton igen :-D Och sen dagen efter får vi åka till min mamma. Förr kunde man ju hinna med tre familjer på en dag, men vill inte utsätta Charlie för det på hans första jul. Så hädanefter blir det ett julfirande om dagen :-D

Och det har aldrig varit några problem, aldrig någon som uttryckt en besvikelse över att vi inte kommer just på julafton osv. Jag är väl lyckligt lottad :-D Valet att vi skulle fira hos pappa var enkelt, vi har inte gjort det på tre år så... Jobbigare blir det nästa år för då är det ju antingen hos min mamma eller hos peters föräldrar. Får väl dra lott eller något. Tanken är iaf att vi ska ta var tredje jul på varje ställe. Sen den dagen vi skaffar hus kommer vi nog stanna hemma och dom som vill får fira med oss. Men det är ju ett tag dit :-P

Ska faktiskt bli skönt att vara på ett ställe i taget. Att man kan varva ned lite. Sen den 27:e vägrar jag gå utanför dörren :-P Då ska jag bara vara hemma. Om man inte ska på mellandagsrean då förståss :-P

Nu vaknade plutten.

Babycafé

Nu har jag varit på babycafé, det var roligt som alltid. Lite nya bebisar var det där :-D Sen slipper jag att laga mat idag tydligen för vi bjöd grannen på mat idag så då bjuder han tillbaka. Det tackar vi för :-D Vi tackar dock inte för att jag bor på tredje våningen och vagnen förvaras i bilen. Ur med Charlie ur vagnen, lägga honom i baksätet, montera isär barnvagnen in med den i bagaget, bär en sovande Charlie, en Pekåskasse och en skötväska upp för tre trappor. Men lite ska man ju träna också :-D

Fick mig en liten promenad också, behövdes mjölk och eftersom jag ändå var till babycafét gick jag till Pekås för att köpa mjölk eftersom dom har 1½ liters milko. Sen kom jag på att Charlie behövde gröt, den har dom bara på ICA så jag fick gå dit också :-D Bra med motion :-D

Det var allt för nu :-D

Jaha.

Jag har ingen liiiten dator som ligger brevid sängen längre. Peter tog den, s nu är den ikopplad i TVn så vi kan se på Voddler. Och varje gång jag går och sätter mig vid den stora datorn har han tryckt ned alla mina flikar. Snälla Expert fixa hans dator fort!

Nej då. Så illa är det väl inte, förutom att han blockerar min stora dator med  att kolla blocket eller så, så får jag sitta med min liiiilla och då tar batteriet slut osv.

Nejdå

Sov han igår eller? Nej då, vaknade klockan 1 och skulle vara vaken en timme och få mat. Därför testar vi något nytt idag, först gröt och sen någon timme senare ersättning eftersom han inte verkar vilja sova på bara gröt. Annars får vi väl stå ut tills han blir sex månader och får käka välling. Potatisen mumsade han i sig lätt idag, blev inte en smula kvar (konstigt när han bara får två teskedar?) Behövde knappt torka av honom efteråt.

Och jag, hel och halvfabrikatens mästare har idag lagat mat. Inte värmt mat, inte vispat pulver med vatten eller så. Nej jag gjorde hemmagjorda biffar med klyftpotatis. Nej inte färdig klyftpotatis, jag skalade och skar till egen potatis. Dock gjorde jag köpebearneise. Men orka stå med det. Skulle däremot vilja testa och göra egen bearneise. Kan man frysa den efter man gjort den? Hmmm. Jag ör iaf stolt över att två av tre saker var hemmagjorda :-D Kunde bara blivit bättre på ett sätt och det vore om jag haft grönsaker till :-P

Peter var till datorbutiken med sin dator så jag och Charlie kilade in på ICA. Först fick vi krångla med vagnen, dom har ju vagnar som det typ sitter ett babyskydd på. Den svalde min femma men ville inte lossna. Fick hjälp av en snäll kille i infodisken som räddade mig med en hammare. Sen fick jag leta genom hela ICA efter våtservetter. Dom hade flyttat. Charlie fick en brioskallra. Dom skulle ha 39 för en flerfärgad och 69 för en enfärgad. En röd, grön och gul är ju roligare än en vit. Så jag köpte den flerfärgade och sparade pengar :-D

Gröt

Hoppas på en bättre natt, kommer ju inte bli så eftersom jag skriver här, eftersom jag fick i Charlie en portion gröt innan han somnade. Han har ju matvägrat dom senaste två dagarna men idag gick det ned nästan en hel portion gröt. Två timmar innan han brukar somna nu har har somnat. Så han vaknar väl om en timme säkert.

Måste säga att jag har världens bästa sambo, har varit trött det sista men igår fick jag lägga mig klockan 22 även om Charlie var vaken och sen fick jag sova till 11 i morse. För en gångs skull känner jag mig utvilad. Så imorgon är det min tur att gå upp tidigt med Charlie. Blir bra det :-D

Idag blev det, efter att ha blivit inspirerad av Lindah, pyttipanna, rödbetor och ägg. Dock inte hemlagad med morötter men iaf.

Påminner om att det är ljusparty nu på lördag klockan 18. Välkomna :-D

Tänkt lite

Som alla vet är jag en tänkare, jag nöter och nöter på allt. Nu gäller det förlossningen. Varför tog jag ingen smärtlindring? Eller jo det finns ett bra svar på det faktiskt. Jag hade tänkt mig lustgas. När hon frågade mig om jag ville testa var det ett rungande JA hon fick till svar. Fungerade den? Nej. Skulle jag kanske bett om att få den höjd? Ja. Men den var redan på 50/50 när jag la av så jag vet inte om det hade gjort någon skillnad. Och eftersom jag redan var öppen 10 cm när vi kom in fanns det ingen möjlighet att få EDA, vilket jag ändå inte hade tagit för jag ville inte. Så vad fanns kvar? Jo bäckenbottens tjoffs. Och jag vet inte varför jag inte tog den. Och nu har jag lärt mig att bara för att man har en förlossning utan smärtlindring så finns det ingen som säger starkt jobbat. Varför skulle dom. Nu när jag tänker tillbaka var det helt idiotiskt! Om jag tagit smärtlindring kanske det hade blivit en lugnare förlossning och slutet hade kanske inte varit så jobbigt.

Så lärdommar till nästa förlossning: Jag ska ha EDA!

Pratade lite med Peters syster som också ska ha barn snart. Hon har bestämmt att dom inte ska ha besök på patienthotellet. Jag tycker det är rätt av dom att tänka på sånt innan. Jag hade också en tanke på det innan. Jag trodde heller inte jag skulle vilja ha besök. Tro inte att jag ångrar mig nu för det gör jag inte. Jag tyckte om att ha besök, men vissa vill helt enkelt inte ha det och då är det så. Det är ändå samma bebis man får se även om det är när den är 1 vecka och inte 1 dag. Men som sagt, jag tyckte om att få besök, framför allt eftersom ingen var påträngande. Alla frågade om dom fick komma och dom stannade inte länge. Det var nästan så man kände: "Jaha ska ni redan åka" och det tror jag är viktigt. Hade ju inga besök under Charlies mattider (det blev ju iofs bara så men ändå) vilket var bra för jag var inte bekväm med att amma inför folk. När vi väl hade besök när han ville ha mat gick jag in till sovrummet. Tror det var bra både för mig och honom att få lugn och ro.

Men till nästa barn ser planen ut såhär: Patinethotellet tills amningen fungerar, dom enda besökarna är Peter och Charlie. Det för att Charlie ska få vänja sig vid att det finns en till individ. Tror det är bra för Charlie att få komma och gosa med sitt syskon några timmar och sen få åka hem och vara själv med pappa. Sen får man ta besök när man kommer hem och då försöka vara noga med att Charlie är lika intressant som bebisen.

Men detta dröjjer ju några år så kanske hinner planen ändras. Börjar ju skolan i agusti, är klar januari 2013. Sen ska man få ett jobb och allt sånt, så Charlie är nog minst 5-6 år när han blir storebror. Om inte ännu äldre. Men det ska nog gå bra. Jag var ju sju år när mattias kom och jag var överlycklig över att bli storasyster så.

På tal om det, satt och kollade på foton från när jag och Peter precis blev ihop. Gud vad stora Maja och Mattias blivit. Visste redan att dom blivit äldre, men hallå! Vart tog tiden vägen?

Nej nu ska jag ge mig. Spelar ingen roll om ni inte orkar läsa det här, var mer för min skull jag skrev :-D

Film

Eftersom vi har bredbandsbolaget fick vi ju en voddler invite. Så nu sitter Peter och Charlie och tittar på Alice i underlandet. Bra på det sättet då vi inte har så många barnfilmer. Iofs tror jag inte Charlie behöver se så mkt på TV, men det är skön avkoppling att sitta ned vid TVn och är det då barnfilmer behöver man ju inte oroa sig för att Charlie ser.

Potatis var inge kul idag, tror inte han tyckte om smaken. Han hulkade sig. Får se om det blir lika imorgon. Kan ju faktiskt vara så att han inte tycker om.

Sju svåra år

Dagen har varit sju svåra år. Charlie somnade någongång mellan 24-01 igår. jag somnade 02. Charlie vaknade 08. WOHO! Eller inte. Trött som tusan är jag. Dessutom, antagligen för att Charlie sov så lite eller nått, så har det varit jobbigt idag. Han har sovit mindre under dagen, för att han skulle somna förut, när han var så trött att han bara skrek, fick jag ta på mig bärsjalen, ha honom där, sätta mig i soffan och gunga fram och tillbaka. Trodde däremot aldrig jag skulle få ur honom därifrån men det var bara att lägga honom i sängen. Sen vaknade han och sen när han skulle sova för natten igen blev det samma visa igen. Fast iofs, jag vet inte ens om det är för natten, ibland somnar han 7, ibland 10.

Idag har han fått en majskrok igen :-)

Trött

Nu är jag fan ännu tröttare än igår kväll/natt. Fick Charlie att somna runt hav 1 kanske. Sen dröjde det ju till två innan jag gick och la mig och Charlie vaknade normal tid idag. Och då hade jag redan vaknat för jag vaknade av alarmet som jag glömde stänga av igår.

Det var trevligt igår i alla fall. Charlie fick testa en majskrok. Det är 0% salt, 2% fett och enligt mig 0%smak :-P Nej men dom är bra för dom smälter i munnen så det finns ingen chans att dom sätter i halsen samtidigt som det är en annan konsistens än gröt och puré.

Trött

Varför är bara jag trött, inte min son? Klockan är fem i tolv och han har inte en tanke på att sova. Roligt...

Jaha

Nu vaknade Charlie. Mat ville han ha tydligen. Pappa Peter fixar det. Jag har köpt godis. Usch för Pekåsgodis. Aldrig mer. Äter hellre aldrig godis igen än äter från dom. Snart CSI :-D

Fem timmar senare

Dagen kortfattad:
Charlie ville inte sova efter frukosten. Men han var trött. En lång kamp senare sov han. Nej nu ljög jag, efter frukosten sov han gott, det var efter lunchen han inte ville sova. Så Peter fick inget hej när han kom innanför dörren, han fick ett "hyssssh". Sen dess har han faktiskt inte sovit :0 Meeen nu ser det ut som han somnar med flaskan i munnen. Detta är häpnadsväckande faktiskt. Han brukar alltid ta en tupplur mellan varje mål mat. Nu hoppade han över ett. Spänningen stiger eller nått!

Sen har jag lagat och ätit mat. Den ni! Blev baconsås gjord på bechamelsås. Eller vitsås, vad man nu vill kalla det. Gjorde såsen på buljong idag istället eftersom bacon redan är så fett, då behöver inte såsen vara fet. och tur var väl det för baconet var superfett. Inte gott. Men Peter godkände maten, tur det. Han försökte lovorda maten hur mycket som helst och då förklarade jag för honom att så länge han äter och är mätt så är det beröm nog.

Öhm, det var nog hela dagen.

Du vet att du är mamma när:
* Du kommer på att bebisen spydde på den tröjan du har på dig igår och du skulle lägga den i tvätten.
* Du ständigt har dreggelfläckar på axeln

1½ kopp kaffe senare

Så nu har man druckit kaffe, Peter är iväg och Charlie sover. And now what? Ser faktiskt på "Våra bästa år" :-) Peter hade tydligen problem med att somna inatt, det är ju tyvärr så det blir när man får sova till 11. Charlie kör varannan dag nu :-P Varannan dag klockan 8 och varannan klockan 11. Idag var klockan 8 :-) Kunde faktiskt egentligen inte bry mig mindre för jag skulle vara nöjd om han gick upp 6. Varje timme efter det är en bonus. För redan klockan 6 har jag fått mer sömn än många andra mammor. Hoppas min mamma får bättre sömn snart. Hon kan få några av mina timmar :-)

Sängen

Ligger i sängen nu och borde egentligen sova. Idag har jag varit till stan, köpt mer lim eftersom det tog slut igår och dessutom köpte jag en första året bok till Charlie. Den hette "Laban och jag" så är det bilder på laban och så :-D

Seeeeen har inte mycket hänt, förutom att varken jag eller J förstod varför vi tog bussen. I snön! Lagat mat han jag gjort också, lasagne, hade vitsås också, blev godkänt av Peter. Peter har klarat sitt xBox-spel, Red faction guerilla eller vad tusan det heter. Då nu vill ha ngt spel som börjar på B. Så är det.

Charlie åt en hel smakportion gröt idag. En vanlig portion är 1 dl vatten och 4 msk pulver, en smakportion är tre fjärdedelars dl vatten och 2½ msk pulver. Alltså lite mindre och mer flytande. Självklart är inte det första man gör att trycka i dom en hel portion. Ens en hel smakportion dröjjer innan det går ned. Nu verkar han till och med förstå att man måste gapa för att få in skeden i munnen. Nu låter det ju som vi tvingat i honom mat, men han har inte riktigt förstått sambandet mellan öppen mun = mat. Så då han man fått busa så han ler och på så sätt fått i skeden. Nu har det ju märkts på honom att han har velat haft mer, annars skulle man ju inte hålla på så.

Nej nu säger jag godnatt!

Nyss hemkommen

Precis kommit hem från babycafé. Alltid lika kul, dels att träffa andra i samma situation samt att se hur barnen utvecklas. Det är ju ändå nästan samma ungar som kommer hela tiden så man ser vilka som kan sitta osv. Charlie lekte mest med sin egna skallra och egna bitring. Sen åt han lite och sen somnade han, plutten :-D

Sen ska jag sätta mig och göra 17 tackkort till dopet, vaddå sent ute? Men men, bättre sent än aldrig :-D

50 000 på Geekås?

Såg ju, som många andra, på Ullared på femman igår. nu finns det en diskution på Familjeliv om hurvida man skulle kunna tänka sig att köpa en årsförbrukning av hygienartiklar, kläder, fryspåsar osv på Ullared. Någon försökte då få det till att väljer man att göra så kommer andra affärer tvingas stänga. Då har jag bara en liten fråga, är det verkligen Shampo, balsam, tvål och fryspåsar ICA, Coop, Willy och hemköp går runt på? För då har jag missuppfattat hela grejjen. När vi månadshandlar så köper vi 1 flaska shampo, 1 flaska balsam, 1 stor flaska tvål. Däremot köper vi 2½ kg köttfärs, 2 förpackningar köpttbullar osv osv. Vi spenderar alltså mer pengar på mat än hygien, och det var det jag trodde dagligvaruhandeln tjänade mest på. Men då hade jag ju fel. Och om det nu är hygienen det är dom tjänar pengar på förstår jag inte varför dom inte redan stängt ned alla ställen för många köper ju tvål och sånt billigare på Överskottsbolaget och Rusta. Jag kommer definitivt börja med det nu när vi handlar på Willys, Rusta är ju två steg bort typ.

Sen förstår jag inte riktigt det här alla tjatar om dålig kvalité, detta gäller inte bara Geekås utan även nämnda Willys, överskottsbolaget och Rusta. Vad är det för skillnad på 2 olika tandkrämsbuber av samma märke från två olika butiker fast den ena är billigare? Okej att man kan tycka att billighetsmärkena är skit, men Palmoliv tvålen ser likadan ut varesig man köper den på ICA, Geekås eller Rusta.

Det enda jag har som är negativt om Ullared är att nästa gång ska jag kolla alla dragkedjor, på tre plagg har den krånglat, men det kan det ju göra vart som helst så det borde jag börja med på alla ställen faktiskt. Men till blivande föräldrar rekomenderar jag att köpa första uppsättningarna kläder där. Charlie hade storlek 50 i två veckor typ, kul att lägga ned massa pengar på två veckor.

Skulle ni tänka er att en gång per år köpa alla hygienartiklar och kläder för ett år på Ullared? Jag skulle göra det. Eller ja, kanske stora delar av garderoben och sen köpa lite annat ibland.

Rättelse

Råkade skriva fel i förra inlägget. Den 14:e november är ljuspartyt och det har jag nu ändrat i det inlägget.

Flera timmar senare

Börjar med att massinbjuda folk till mitt ljusparty: Den 14 november ska jag ha ett ljusparty för att på så sätt kunna få bli konsult. Så klockan 18 är ni välkomna till mig på en kväll med kvalitativa ljus och spännande dofter. Några favoriter jag har är mullbär, solblekt bomull och fransk vanilj. Varje krona ni spenderar kommer att hjälpa mig att tjäna pengar på dessa underbara ljus som nästintill brinner jämnt hemma hos mig. Kan ni inte komma just den kvällen eller den tiden kan ni göra en förbeställning eller boka in en egen visning som gör att ni får bonus på vad era vänner handlar för och kan då få dessa underbara ljus billigt eller gratis :-)

Charlie fortsätter att sova, han sov ju till 11, sen sov han tre timmar efter det, åt gröt och ersättning och nu sover han igen... Kanske är han lite trött? Peter ser på Simpons, samma avsnitt han såg igår!

Sen ska vi hem till Charlies farmor och farfar och hälsa på.

Good shit

Klockan sex igår la jag Charlie i sängen. Den första halvtimmen trodde jag väl att det var för natten men sen kom jag på att så lätt brukar det inte vara. Och jag hade rätt. Mellan 8 och 9 var han vaken. Men döm till min stora förvåning i morse när han vaknade 11. Nu är det slut med det här, jag kommer hädanefter ställa klockan på minst 8, om han då väljer att sova till 9 har jag fått en timme för mig själv på morgonen. För fortsätter det såhär kommer jag aldrig kunna gå tillbaka till skolan. Nej nu har jag fått mina sovmorgonar. Imorgon ska jag upp klockan åtta. Går Charlie upp med mig för att han vaknar av klockan har han ändå sovit bra, sover han vidare får jag dricka kaffe ifred :-D

Vet inte om det är så att den nya ersättningen gör det här. Köpte NAN2 igår och kör nu 50/50 med 1:an och 2:an.

Vi fick en matstol av Tommy, tydligen en som är snordyr ny, som han fick köpa av Tindras mamma och nu är den lite trasig (med lite menas det att två delar behöver trälim) så då fick vi den gratis eftersom Tommy fått en matstol av Anna istället. Och eftersom Charlie försöker sitta i babysittern får han sitta först i fem minuter i matstolen (för det är så lång tid han klarar innan han gnäller) och sen i babysitter och då försöker han inte sitta längre :-P Gröten får jag däremot fortsätta ge i babysittern för han orkar inte sitta så lång tid som det tar att mata honom. Men han är väldigt stabil i dom fem minutrarna.

Storhandlat

Idag har vi storhandlat, på Willys den här gången istället. Summan blev mycket mindre än det brukar. Det är positivt :-D Nu snart är det dags för lita glass :-D Peter kom på mig med att dreggla över "Ben and Jerry" glassen. Då fick jag välja en annan glass istället. Nästan dubbelt så mkt glass för hälften av pengarna är inte att spotta åt. Den där Carte d'or eller vad den heter :-D

Godmorgon

Eller inte. Skulle göra kaffe. Fanns det kaffe? Nej. Peter får köpa det när han kommer upp. Charlie har börjat med en ny grejj dom senaste dagarna. Förut har han gått upp klockan ått =sovmorgon. Nu går han upp klockan nio=längre sovmorgon. Funderar på att börja gå upp 7 själv och se om man då får chansen att äta frukost och göra sig iordning helt själv. Och igår sov han efter varje mål mat, inte direkt efter men han gjorde det. Och så sov han 1-1½ timme åt gången. Så istället för typ 5 tupplurar på en halvtimme så var det 3 stycken på 1½ timme. Det tycker vi bättre om för då hinner man mer, t. ex laga mat, tvätta osv.

RSS 2.0