Helgen!

Ja nu har helgen snart gått. Nog dags att lägga sig snart och förbereda sig på en ganska dålig natt. Charlie hostar fortfarande. I går var vi först till Barnens Hus. Vi hängde på låset, klockan kvart i tio var vi där, första bil ;) Dom hade extrapris på Tripp Trapp stolen från Stokke. Man sparade inte mer än 400 kr, men det är ganska bra ändå. Vi var andra paret in och vi fick oss en vit stol :) Köpte även till bebisinsatsen ifall Charlie inte vill/kan sitta utan bygel (samt att vi har väl tänkt ha fler barn i framtiden, då kan det ju komma till pass) och då fick vi även med en bricka att sätta på bordet. Sitter fast med sugproppar :) Som en tablett fast den sitter fast och har höga kanter. Det negativa är dock att vårt bord är för glasigt så den glider omkring :P Plus att den täcker typ hela bordet ;)

Sen åkte vi till min syster och lämnade av Charlie. Sen hemmåt för att göra oss iordning för att åka på kalas. Så var vi på kalas :P

Idag har jag har visning med mina ljusprodukter. Inte så många gäster dock ;) Sen har Peter gjort piroger för att ha i frysen om det råkar bli så att maten inte räcker till matlåda :D

Varför man inte köper bilbarnstol på blocket

* En stol som är 10 år gammal är helt plötsligt inköpt förra året. T. ex fanns en säljare som sålde en sån stol min lillebror satt i på blocket och skrev att den var ett år gammal. Det konstiga var dock att det var trepunktsbälte. Tror knappast du får ha det till barn nu. Ja, jag tror det var en sån som lillebror hade. En lila en. Som man hyrde.
* Någon kan skriva att "denna framåtvända stolen är kalasbra till en niomånaders". Öh ja, rest my case.

Har man inte koll bör man inte köpa på blocket. Dels finns det dom som tar ut hutlösa priser (t. ex säljer en stol för 2000 kr som kan kosta 1800 kr på extrapris), dels finns det dom som inte säger hela sanningen (den är bara 2 år istället för 14) och eventuellt finns risken att stolen är krockad...

För, stolen får inte vara mer än 10 år gammal och den ska vara okrockad. Spelar ingen roll hurvida barnet satt i stolen vid krocken eller inte. Har för mig det finns en gräns. Vid typ 5km/h. Så om du råkar backa in i någon behöver du inte byta stol. Men det ska gå på bilförsäkringen ifall det skulle behöva bytas efter en krock.

Suck

Jag kräks på mänskligheten. Allvarligt. Precis ALLT stör jag mig på. Tror det beror på att jag håller på att sluta röka, men ändå. Folk som glömt bort att solen står hyffsat stilla och tror att den och resten av universum kretsar kring dom, människor som föröker få andra människor att misslyckas osv...

Nej just nu skulle jag vilja göra en version av Big Brother, fast istället låsa in bara mig. Helst i en madresserad cell.

Sen förstår jag inte! Vad är så jäkla speciellt med bröstcanser? Jag trodde det var canser som canser jag... Men nej då, man ska skänka pengar till bröstcanser-, barnscanser-, prostatacanser- och vanlig jäkla canserforskning. Är bröstcancer viktigare än leukemi? Är prostatacancer viktigare än hudcancer? Vad sägs om att typ ha ett orangefärgat band och samla in pengar till all jäkla cancerforskning? Så jäkla stor skillnad kan det ju inte vara eller?

Dags att åka

Nu är det dags att åka till skolan dårå. Skitkuuuuul. Eller ja, det är ganska kul. En "jobbig" kurs då vi ska gå igenom hela sveriges historia på 4 veckor, men en superb lärare iaf! Det går nog bra.

Gräver ned mig

Jag ska ta och gräva ned mig ett tag tror jag. Köpte en smörgås och en kopp kaffe på universitetet. Låter ju bra. Men mitt i gläntan tappar jag allt! Så jag fick stå och torka kaffe i flera minuter. Usch vad det kändes som alla stirrade på mig... Sen vågade jag inte köpa mer kaffe utifall folk skulle titta på mig. Så nu sitter jag här med dagens första kopp kaffe.-.

Ett av dom bästa köpen

är en nattlampa från Ikea, den som är formad som ett spöke. Den står på mitt sängbord och när Charlie vaknar på morgonen innan klockan ringer så tar han den och sätter sig och leker i sängen i en kvart så jag får fortsätta vila :-)

Däremot vet jag inte, jag tror jag börjar tycka det är jobbigt att han alltid ska sova i dubbelsängen. Jag blir inte helt utvilad då. Inte Peter heller för den delen, men jag har sagt det att jag går också upp om mornarna och det är enklare att lägga honom i sängen mellan oss än att jag ska sitta brevid hans säng i 20 minuter. Så om Peter då tycker att Charlie är jobbig får han lägga sig på soffan. Och jag tycker inte jag är elak som säger så. Jag har en skola att sköta, inte nog med det, jag gör det på mindre tid än jag behöver för att få tid med min son. JAg går upp tidigt på morgonen jag också. Därför förtjänar jag att sova. Vissa ser bara att man har en kort dag eller kanske bara 2 dagar i veckan. Ja men sen ska man läsa också. Och göra arbeten. Det är inte bara skoltiden som räknas. Dom kanske schemalägger 20 timmar, men det tar 40 timmar.

Empati och Sympati

Två ord som oftast blandas ihop. Empati är när du förstår att någon känner som den gör (du t. ex förstår att någon är sårad av sin pojkvän). Sympati är när du känner likadant. T. ex du är nästan lika ledsen själv som den drabbade.

Idag känner jag enorm sympati med min lillebror. Han kattunge har dött :-( Jag har knappt klappat henne men ändå sitter jag och gråter. För jag vet hur jobbigt min lillebror har det. Har ringt min styvpappa och berättat att jag tänker på min bror. jag vill inte prata med honom när han mår som han gör... Tycker inte om att höra hur folk är ledsna. Jobbigt nog att min syster som alltid är superglad svarade och lät jätteledsen. Sånt klarar jag verkligen inte :'(

Vad gör man?

Vad gör man när katterna verkar tycka att kattlådan är en onödig sak... Jag tror dom gör uppror. Fast jag är inte säker. För det har gått från att dom kissat på Charlies saker till att dom nu kissar breve kattlådan eller bajsar vid ytterdörren. Skönt iofs att veta vart man ska leta, men det är tröttsamt. Jag orkar inte så mycket mer nu faktiskt. Dom är världens sötaste katter men jag orkar verkligen inte. Vi har fått tips om att det kan vara urinvägsinfektion. Men det stämmer inte i det här fallet, för vid urinvägsinfektion skulle det ju nästan alltid vara kiss någonstans, nu är det med flera veckors mellanrum ibland. Det är helt enkelt för att dom kan. Feliway testar vi just nu, men jag märker faktiskt inget alls.

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till...

Imorgon...

...borde jag läsa historia. På hela dagen är det enda vi ska göra att gå till muséet och kolla en utställning och sen kommer på vad vi vill redovisa om den. För Åsas skull har vi bestämt att vi gör det klockan 13 och det blir kanonbra. För Charlie är inte helt sig själv nu, då är det bra att han får några timmar hemma innan det är dags för förskolan. Egentligen skulle jag som sagt behöva läsa mellan 8-13, men nu får jag sätta hans behov först. Idag var första gången han skrek när jag lämnade honom :'( Usch vad jobbigt det kändes och det enda jag ville göra var att ta med honom hem :(

så då lämnar jag honom så lite som som möjligt imorgon ^^ Så kan jag känna mig som en bra mamma igen ^^ Fast jag vet att jag är en bra mamma, hur kunde jag annars få en så bra son? :)

Kom på idag att jag behöver verkligen en bok till den här kursen. Och den fanns inte att låna. Så det var bara att springa in på Akademibokhandeln. Dom hade den såklart inte hemma. Däremot beställer dom från Bokus så jag beställde en där. Kunde gjort det hemma och valt Adlibris eller Lycknis, men orkade inte krångla. Höll på att tappa hakan när hon sa vad den kostade. 172 kr! För en bok på 500 sidor. Jag såg framför mig hur hon skulle säga 359 kr och det skulle vara ett "bra" pris.

Egentligen lånar jag böckerna av en kompis, men hon har varit på semester och nu sjuk så jag har inte fått böckerna ännu (vilket är helt förklarligt) och dessutom sa läraren att den här boken kan vara bra att ha senare i livet, som ett uppslagsverk. Det är ju bättre att kolla i en bok än att kolla på internet för där är man aldrig säker på källorna.

Jag har i alla fall höga förväntningar på den här kursen. Verkar som en toppenlärare och det är viktigt. Den senaste läraren blev jag ju arg på efter att han avbröt och förstörde vår redovisning och jag lyckades aldrig reparera det.

I skolan idag kom jag och tänka på varför jag valde det här yrket. Vill ni veta? Det var ett misstag :P Jag hade sökt för att bli förskollärare men kom inte in. Så direkt sprang jag in på universitetets hemsida och kollade vilka lärarutbildningar det fortfarande fanns plats på. För jag trodde att man blev det genom att läsa lärarprogrammet. Så då kom jag in på "från lokalt till globalt", dvs inriktning mot so-ämnena. Sen efter att ha haft vfu i en sjätteklass insåg jag att det är vad jag vill. Jag vill inte vara förskollärare. Så det var ett bra misstag :-)

Pampers Aktive Fit

Jag fick genom Buzzador chansen att testa Pampers nya aktive fit. Deras nya blöja är 20% tunnare, och med tanke på att deras blöjor var tunna redan innan så är det supertunt. Men, den är fortfarande lika bra på att hålla tätt. Charlie är ett sånt barn som kan ha vilken blöja som helst, han får inte röd rumpa eller liknande om man byter märke *peppar peppar* så han kanske är fel barn att testa på när det gäller det ;-) Men vi hade Pampers Aktive Fit på dag som natt och den läckte aldrig. När man bytte blöja på morgonen så kändes det som att det fortfarande fanns plats för mer kiss och då kissar Charlie väldigt bra på natten :-)

Redan innan Pampers blev tunnare föredrog vi dom eftersom dom redan var tunna och kändes mer bekväma. Skulle jag välja blöja till mig själv skulle jag hellre ha Pampers eftersom den är mer följsam. Det enda jag är tveksam till är att det är ytterst lite stoppning vid rumpan, så vid magsjuka eller när barnet är löst i magen av annan anledning skulle jag nog tro att den andra pampers blöjan fungerar bättre (kommer inte på vad den heter nu). Men det är bara vad jag tror, jag vet inte.

Att den är tunn har fler fördelar än bara att barnet har det bekvämare. Samma mängd blöjor tar mindre plats vilket är bra i transportsynpunkt. Det blir ju mer miljövänligt. Dessutom har vi föräldrar ofta blöjorna i en hylla eller låda, med pampers får fler plats så man slipper fylla på så ofta.

En annan fördel med pampers är att den är hög i ryggen (ännu en anledning till att vi väljer dom). Det är speciellt bra när barnen är små och mest ligger ned och bajs gärna letar sig över kanten. Men jag har även märkt att andra fabrikat hänger såfort det kommer liiiiite kiss i och barnen visar halva rumpan.

Jag kan faktiskt inte hitta några fel på pampers förutom att dom kanske är liiite dyra (vi brukar köpa Willys blöjor för 79 kr per paket och Pampers kostar 109 kr). Så dom får 4,8 av 5. Och då är det enbart priset som drar ned dom.

Bära barn

Fick en fråga på facebook vart jag köpt min bärsjal, sen frågade hon även i sin status om vilken sjal som är bra. Då allt förmånga anser att t. ex Babybjörn är en jättebra bärsele och att ringsjal är det bästa alternativet så måste jag få ventilera mina åsikter och kunskaper.

Det finns två sätt att bära, bärsjal och bärsele. Jag har aldrig använt bärsele för att en ergonomisk bärsele kostar mer än 2-3 sjalar ;-) så snålheten slog till ;-) Däremot, en ergonomisk bärsele avlastar bättre än en babybjörn. Babybjörn har bara remmar över axlarna som sedan korsas i ryggen. Riktigt hur en ergonomisk bärsele funkar vet jag inte eftersom jag aldrig varit intresserad, men den fungerar så bra att folk orkar bära sina 4 åriningar i dom. Testa det med en babybjörn nu ;-)

Bärsjal har jag testat två stycken. En trikåsjal och en ringsjal. Vad ni än gör, köp inte en ringsjal. Såvida ni inte har världens bästa rygg och världens lättaste barn. Det är en axel som får ta hela barnets vikt. Alltså precis lika tungt som när du har barnet på ena höften. Och vi vet ju alla hur jobbigt det blir efter ett tag.

Trikåsjalen däremot blir som en extra tröja. Du börjar med att lägga sjalen över magen för att korsa i ryggen och komma tillbaka till magen (dvs det blir ett kors i ryggen), sen lägger du båda banden under "bältet" som blev från början, korsar och sen knyter i ryggen, alternativt korsar banden på ryggen och sen knyter på magen. Har man varit noga med att allt tyg är rakt så avlastar det superbra. Hela ryggen och båda axlarna. När Charlie var två månader åkte vi till Ullared. han satt i bärsjalen i fem timmar medan jag gick runt där. Hade jag ont i ryggen? Noppe.

Det finns andra sjalar också, och dom flesta är ergonomiska. T. ex finns en vävd långsjal som fungerar på samma sätt som trikåsjalen fast för tyngre barn.

Vad ni än gör bara, köp ingen babybjörn. En trikåsjal kostar 600-700 kr. Ni är värda det. För ni kan knyta den på morgonen och sen ha den på dig hela dagen och lyfta i och ur bebisen 100 ggr. Charlie älskade att vara i sjalen och jag tyckte den var underbar att ha när man skulle springa till ICA och köpa mjölk eller när man behövde laga mat och han var mammig. Dessutom, kan man med en symaskin, kan man sy själv :-D

Torr humor

Idag hade vi historia för första gången. Självklart sammanfaller detta med samma dag som jag väljer att sluta röka och hinkar i mig pressbyråns kaffe (typ två Peter koppar i en kopp :P). Så när han börjar prata om att man tagit reda på vad Ötzi dött av, att han blivit skjuten blir min replik:
- Har dom tagit gärningsmannen? Samtidigt som jag typ skrattar åt mig själv :P
Sen fortsätter han prata om sånna som jobbar med skelett och avslutar med:
- Det verkar som ett roligt jobb. Varav jag börjar garva åt mig själv än en gång när jag tänker:
- nja, kanske lite väl dött

Så ja, idag är en sån där dag som jag skrattar åt mig själv ;-)

sådärja

Rubriker är inte min grejj.

Igår var jag och Peter på bröllopsmässan här i karlstad, finns ett inlägg på bröllopsbloggen om det (länk finns i länklistan). Och idag var det kalas för Peters storebror. Men dagen började med att Peter fick sovmorgon. Nog för att det är tråkigt att gå upp på morgonen men man blir mycket gladare när man ser sitt underbara hjärta springa runt och vara glad :-D

Sen tvättade Peter och så. Sen efter Charlies vila åkte vi till farmor och farfar där kalaset skulle vara. Så Charlie fick lite ensamtid med farmor och farfar innan dom andra två barnbarnen kom ^^ Av farmor fick han både mat och fika. När han var mätt tyckte han att det passade att mata mig och sen även hälla ut all mat på golvet. Bra Charlie, farmor hade precis städat ;-) Men men, bara fram med sopborsten det ;-)

Dessutom kan vi lägga två, eventuellt tre nya ord på listan över vad Charlie kan. Hejdå sa han när han stängde dörren och tack när han fick vatten. Kanske sa han också kaka :-) Men tack sa han definitivt för han sa det båda gångerna han fick vattenflaskan ^^ Kul när det går frammåt :-) Snart kanske man kan förstå honom ^^ 2 eller 3 nya blåmärken också för den delen. Inte dom första och inte dom sista. Men tråkigt när det händer.

jaha

Charlie är trött idag minsan. Klockan tio gick vi ut för att hjälpa till på arbetsdagen som föreningen har. I min fantasi hade jag ju sett att Peter eller jag skulle jobba medan den andra höll lite koll på en Charlie som lekte för fulla muggar. Hm, så blev det inte. Charlie ville bara vara med Peter och det vi skulle göra skulle inte jag klara själv. Så då gick vi in jag och Charlie. Efter fem minuter somnade han i soffan.

Kaffet slut

Kaffet är slut och jag vet inte när butiken vid pizzerian öppnar. För jag cyklar inte till pekås i det här vädret (dvs kallt). Räcker med att jag cyklade dit igår.

Ja, kallt är det iaf. Men nu har solen vaknat, den var inte vaken för en halvtimme sedan när jag lämnade charlie på dagis. Han var lagom glad på mig så som jag klädde på honom ;-) Först underställ, sen fleecesetet vi köpte på Maxi och sen skalkläderna. Det borde räcka nu tycker jag, speciellt med tanke på att dom ska inte ut förens om en timme och då har solen hunnit gjort ganska mycket.

Men nu längtar jag lite efter overalltiden. För det är enklare att sätta på än dom här jobbiga skalkläderna. För Charlie tröttnar efter man fått på byxorna. Och idag skulle han bara ha en vante för han skulle ha tummen i mun ;-)

Trött pluggdag

Har två pluggdagar nu innan jag har en hemtenta. Det är väl helt okej om det inte vore så att jag är påväg att bli förkyld. Ont i hela kroppen, "tung" och börjar känna av halsen... Trött är jag också för igår kunde jag inte somna för jag låg och oroade mig för Charlie. Varför vet jag inte, men jag blev bara orolig. Tror det har med hostan att göra. så tillslut hämtade jag in honom till oss. Åh vad jag fick sova då ;-) Då skulle ju han ligga och sparkas och prata. Men jaja, tillslut somnade han.  Och då kunde även jag somna, för då hade jag ju koll :-) Jag brukar aldrig vara sånhär, men just i natt var jag verkligen paranoid.

Imorse vaknade jag av att Charlie låg på mitt bröst. Och på min mage hade jag Turbo, lite trångt blev det ;-)

Men nu har vi gått upp (det gjorde vi vid sjutiden), har lämnat Charlie på dagis och börjat plugga, nu tar jag en micropaus annars går det aldrig.

Kram

Såg precis en film om barnmisshandel. Det är hemskt att kolla på, men det är antagligen bra att veta att det finns. Men efteråt var jag tvungen att ge Charlie en lång kram. För att visa att jag faktiskt ÄR hans trygghet, jag kommer aldrig slå honom eller andra kränkande saker. Men man måste ändå veta att det finns. Man bara önskar att man kunde göra något. Men vad? Det enda man kan göra är ju att ingripa om man tror det förekommer någonstans, men man kommer ju knappast åt alla på så sätt.

Men jag blir upprörd när folk frågar: "Min kompis slår sitt barn, ska jag ringa soc?", öhm, JA! Skit i om mamman eller pappan kommer bli arg, barnet kanske kan få må bra igen, det är väl viktigast?

Trött bebis

Ja jag vet, Charlie är ingen bebis längre, men det skiter jag i ;-) Igår var han gnällig från halv fem till klockan 18. Anledningen till att han slutade gnälla var för att han somnade i soffan. Jaha, bara att lägga honom i sängen då. Runt halv åtta vaknade han. Åh nej tänkte jag och gjorde iordning en vällingflaska och gav honom. Då somnade han om.

Förberedde mig på en hemsk natt. Nehej. Jag råkade snooza lite för mycket (dvs när man "ber" klockan ringa igen om 9 minuter) och somnade om. Vaknar av att Charlie är vaken. Klockan nio! Bråttom, han är redan en timme sen till förskolan. Ger honom frukost medan jag själv springer runt halva lägenheten och fixar allt som behövs (letar upp nya kläder och så). Klär på honom och lämnar honom på dagis 9:30. Inte dåligt ;-) Nu sitter jag hemma och pluggar, ska snart äta lunch innan jag åker in till uni för en föreläsning.

Jag blir inte klok på schemat. Vet inte om vi har lektion eller inte imorgon. Hoppas inte det för vi har hemtenta på fredag och man behöver plugga lite.

Så ja, det går att lägga en unge klockan 6 på kvällen. Iaf min. Men jag är nog lyckligt lottad. För många andra barn skulle nog vakna klockan 4 på morgonen då.

Hur kan vi?

Vad vi vet finns det en enda planet i universum med liv på. notera "vad vi vet". Låt oss leka med tanken om att vi är ensamma. Dessutom är jorden placerad precis rätt för att kunna ha liv på sig. En liten bit frammåt eller bakåt skulle betyda döden för oss.

Hur kom det liv till jorden? Och hur utvecklades det? Någonstans kunde det ju skitigt sig eller stannat av. Det kunde slutat med ett jordklot fullt av encelliga varelser. Men nu finns vi, eller hur? Trots allt skulle jag vilja säga. Det är som sagt vad mycket som kunde gått fel.

Det är ett under att vi människor finns idag. Det är också det som är förödande för vår jord. Vi förstör vårt hem! Vem bryr sig om en djurart dör ut, eller om vi släpper ut koldioxid. Vem bryr sig? Men det går i sånt rasande tempo med förstörandet av vår jord att dom drabbade kommer vara våra barnbarn. Är det en fin present att ge sina barnbarn som man (antagligen, förhoppningsvis) älskar väldigt mycket?

Det är det lilla som räknas. Ta bussen, tåget eller cykla. Släck lamporna i rum du inte är i, eller byt till lågenergilampor. Sopsortera. Det är heller inte jobbigt. Ikea säljer insatser man kan sätta i skåpet så man får flera olika sopkorgar.

Jag är medveten om att alla inte kan ta sig till jobbet med kollektivtrafik. Men jag tror att många som väljer bilen faktiskt skulle kunna välja tåget också... Vi har blivit riktigt bra på det här med bilen. Min mamma hade Charlie när jag var till sthlm i början av månaden. Hon fick då självklart med sig bilbarnstolen. Hon lämnade honom förra fredagen. Under hela helgen stod bilbarnstolen i garderoben. Under hela veckan också. I fredags fick vi sätta i den, men det var för Peter skulle hämta iida och Alvin. På två veckor har inte Charlie åkt bil. Jag tar alltid bussen till skolan. Ska vi småhandla cyklar någon av oss till Pekås.

Nu ska jag inte ljuga. Vi gör det egentligen inte pågrund av miljön, utan för att bensin är så jäkla dyrt. Men det blir ju rätt i slutändan eller hur? Nu efter två föreläsningar är jag peppad till att tänka miljövänligt. Dels för min plånbok, men sen även för att ge mina kommande barnbarn en fin present. Bara ta bilen när man behöver, sopsortera (okej, det gör vi faktiskt redan), släcka lampor (där behöver jag bli bättre) osv. Om alla gör lite märks det.

Tyst och lugnt

iida och Alvin har varit här under helgen så nu är det helt plötsligt tyst :-P För Peter körde dom till bussen, sen kom han tillbaka, åt mat och sen åkte han till jobbet. Så från att ha varit fullt hus så är det helt tomt nu. Känns lite skumt :-) Det har varit skönt att Charlie haft leksällskap :-) Man har haft mindre att göra utan att Charlie blivit lidande.

iida och Alvin kom i fredags men då sov Charlie redan. Sen lördagen lekte dom fram till lunch sen sov dom båda två. Ganska rejält också, iida försökte väcka Alvin men han ville inte upp. Tror dom sov över 2 timmar. Sen när dom vaknade gick vi till Orrleken (för er som inte vet, typ 100 meter härifrån har vi en stor lekplats) och lekte. Där hade ungarna superkul. Sen gick vi in och åt mat. Efter det blev det "fri lek" inne ;-)

Idag har vi inte gjort så mycket men ungarna har sysselsatt sig ganska bra ändå :-P Charlies rum ser ut som ett bombnedslag ;-)

Men nu har dom åkte hem :-( Men det var kul att träffa Alvin, man har ju sett honom sen han var två veckor gammal så det är roligt att få följa en till bebis i utvecklingen :-)

Charlie har dessutom lärt sig att stapla saker i varandra. Det finns ju platsaker som man staplar på varandra. Det kan han ännu inte, men i varandra går bra :-) Det är kul att se varje sak han lär sig.

Besök

Just nu har vi finbesök från Örebro, Alvin och iida är här :-) Skönt när någon i rätt ålder kan roa Charlie ;-) Plus att vi är tre vuxna på två barn. Skitbra :-D

Det var ett väldigt tjat

Tomas Bodström väljer att hoppa av riksdagen för att spendera tid med familjen. Otroligt bra beslut anser jag. Inte för att jag har något emot honom utan för att hans barn kanske behöver det. Som riksdagsledarmot jobbar du runt 70 timmar i veckan sa han som visade oss runt på riksdagen. Och då tjatar folk om att dom tjänar 44.000 i månaden. Nu vet jag inte om det är före eller efter skatt, men fortfarande kanske det är en ganska liten summa för jobbet dom lägger ned? Han vi pratade med jobbade typ konstant måndag till onsdag, sen åkte han till Karlstad och jobbade där också. Sen var han på resor (i jobbet) halva året. Är det inte värt 44.000 kr då?

Jag jobbar hellre 40 timmar i veckan och får ut 16.000 efter skatt än att jobba 70 timmar och få ut 44.000 kr. Sen spelar det ingen roll hur intressant yrke man har. För här hemma har jag något som är intressantare. Charlie heter han. Visst, mindre lön, men jag får 30 timmar mer i veckan med honom. Det är värt allt.

Så tjata inte om några jävla 44.000 kr. Jag skulle hellre vilja veta vad timlönen blir. Jag anser att dom iaf är värda en timlön på ca 150-200 kr. Och räknar man 150 kr och låtsas att det är precis 4 veckor i en månad så blir det liiite mer än 70 timmar i veckan. Alltså helt okej. I mina ögon i alla fall.

Tjoho!

Jag måste bara få skrika ut min glädje lite grann :-D Vecka 47-50 så har jag VFU, även kallat praktik. Vi har fått som uppgift att vi ska anordna ett studiebesök för klassen vi är i. Lite smått korkad som jag är har jag lagt det problemet åt sidan, men nu är jag på G. Eller nja, jag är typ färdig ;-)

Jag började med att mejla min VFU-samordnare som berättade vilken lärare som skulle bli min handledare. Hon i sin tur berättade vilka dagar som inte passar för ett studiebesök, och dessutom vilket studiebesök som skulle vara bra. För visst, jag skulle ju kunna tvinga iväg dom på ett studiebesök i ett stall om det nu är vad som intresserar mig, men nu är det så att dom har ett tema nu och då fanns det ett företag som passade bra att besöka under det temat. Ska jag ta tid av deras undervisning är det ju bra om jag håller mig till temat.

Så nu har jag ringt företaget och bokat ett studiebesök. Tjoho! Då ska ni veta att det är över en månad kvar till jag går på VFU och så har jag fixat det :-) Så ja, jag känner mig ganska bäst nu! :-D

Blöja

Tydligen vill Charlie inte ha blöja på sig, han tog precis av den :P Tyvärr fick den åka på igen, just nu har jag inte tid att städa upp eventuella olyckor :-P Men detta visar att nu kan han minsan inte springa runt utan byxor ;-) Man kan ju även byta till up&go eller easyup blöjor, men dom håller inte lika tätt och jag orkar inte köpa en dagblöja och en nattblöja. Vi har redan testat ;-) Tur man inte springer utan byxor så ofta längre ;-)

Underbart

Jag är sen typ 15½ månad tillbaka mamma. Egentligen sen två år tillbaka om man räknar graviditeten också. Nu är jag även student. Detta gör att jag måste lämna Charlie på förskola varje dag. Då är det underbart när allt klaffar. Förskolan ligger ett stenkast bort, dessutom precis vid busshållsplatsen. Jag älskar pedagogerna/lärarna. Charlie spinger in på avdelningen och har knappt tid att ta av ytterkläderna. Han skriker när han förstår att han måste gå hem (han blir glad när han ser mig men det verkar som han säger "vad kul mamma, ska du kolla på när jag leker tre timmar till?").

Även om det känns förjävligt att han inte vill säga hej då och att han skriker när han ska hem så är det underbart att han älskar förskolan. För vi har inga andra möjligheter. Visst, jag skulle ju kunna vara hemma med honom utan att få ett öre. Vi skulle klara oss, men det skulle inte vara roligt. Inga biobesök, inget godis osv. Vi skulle kunna bo kvar, vi skulle ha mat på bordet osv. Men allt det "roliga" skulle försvinna.

Så därför är det skönt med en pojk som gärna tar på sig kläderna för att gå till förskolan. För då vet jag, när jag sitter i skolan, att han har roligt. Att han har det bra. Det gör att när jag sitter i skolan behöver jag inte oroa mig, jag kan fokusera till 100% på skolan. Det är skönt.

(Bara så ni vet, han är glad så fort vi kommer ut från förskolan. Han tycker faktiskt om att vara med sin mamma också :-) Även om han blir ännu gladare när pappa är hemma)

förvirrad.com

Usch den här veckan har jag varit förvirrad utan dess like. I måndags kollade jag på ett gammalt schema och lämnade Charlie försent på dagis. Ingen fara skedd där men jag fick ju stressa som attans för att hinna till skolan. Kom på ungefär en timme innan vi började att jag började en annan tid. Stressa på Charlie ytterkläderna, gick med honom till dagis, hem, cyklade in till stan och åkte bussen till skolan. Kom fram med fem minuters marginal.

Igår istället lämnade jag honom en halvtimme för tidigt. Men ingen fara skedd där heller för på förskolan vill dom att han kommer antingen 8:15 eller 9:00. Inte mellan där. För då äter dom frulle.

Idag var jag nog inte lika förvirrad, men då blev jag förbannad på läraren istället ;-) Han hade för mycket åsikter om friskolor, och en lärare ska inte göra så anser jag. Och vår redovisning var den enda han la sig i. Vilket jag finner otroligt oproffosionellt. Något att skriva på kursutvärderingen.

Nej, nu ska jag dricka kaffe :-D

Redovisning

Idag hade vi redovisning. Gött att ha det gjort, nu är det bara tentan kvar att fokusera på. Skööönt. Intressant att se hur vi alla fick samma instruktioner men ingen redovisning var den andra lik. Roligt :-)

För att prata om något helt annat så vill jag ha ett till barn. Alla går med magar eller gosar med bebis. Men nu är inte läge för det. Så då är mitt mantra just för tillfället: "När jag får nästa barn om typ 8 år (ja, lite överdrivet) så har alla andras barn blivit stora så dom är avundsjuka" ;-) Haha :P Nu är inte läge för ett barn till, jag vill komma ut i arbetslivet först. Så för att lugna alla som läser, jag ska gå klart skolan och jobba ett tag innan det ens är tal på det :-)

Önskelista Charlie

Det här önskar sig Charlie än så länge:

Pussel
bilar
garage till bilar
duplo
barnvänliga kritor (giftfria dvs) och ritpapper
böcker (vilka som helst)
Film med drömmarnas trädgård eller Fåret Shaun

Han är billig i drift åtminstonde ;-) Det enda dyra är garaget :-)

Hur?

Läste metro idag om en ung kille som startade en tråd på ett forum om att han skulle ta livet av sig. Dessutom så visade han hela självmordet med sin webcam. min fråga är, det tog över en timme från att tråden startades till att polisen kontaktades. Hade polisen blivit kontaktad med en gång kanske den killen varit vid liv nu?

Varför bryr man sig inte mer? Ja, killen hade valt att ta livet av sig, av en anledning inte jag vet om. Men han kunde blivit hjälpt. Jag vet en person som försökte ta livet av sig. Personen fick hjälp och planerar i detta nu bröllop med sitt livs kärlek. Det kan gå bra, med rätt vård.

Alla dom som satt och kollade på tråden och följde självmordet, varför nekade ni honom hjälp? Ringde ni inte till polisen för ni trodde det var fejk? Vad hade det gjort då? Bättre att kontakta en gång för mkt. Han kunde blivit lycklig igen, han kunde vara den som planerar bröllop om 5 år.

shoppat

Igår lämnade jag plasma och jag hade även innestående poäng så jag tog ut mina poäng i presentcheckar. Tänkte jag skulle ta dom och köpa något jag egentligen inte behövde. Eftersom det var pengar jag inte räknat med. Först kollade jag polarn och pyret eftersom jag aldrig tycker jag har råd att handla där, men för dom pengarna skulle jag enbart få en långärmad t-shirt och jag hittade ingen som talade till mig. Jag kollade alltså till charlie ;-) Och på HM hittade jag heller inget som sa WOW. Men på lindex hittade jag en pyjamas. Där fuskade jag lite egentligen för han behöver ju pyjamaser. Egentligen skulle jag ju köpa något onödigt ;-) Men ja, den sa: "Den ska vi ha!". Den här blev det:


Blå/grå med traktortryck på :-) Supermysigt tyg dessutom :-)

och idag var vi på stadsvandring och då åkte jag och Åsa in till stan lite tidigare. Vi hamnade på Kappahl och eftersom Åsa hittade så mycket fint var jag tvungen att kolla jag med. Hittade då en svart t-shirt med "Bilar" tryck :-) Hittar ingen bild på den eftersom jag köpte den på REAn men iaf ;-) Söt var den :-) Roligt att kunna köpa ett sånt plagg eftersom den första bion jag och Peter såg var just "Bilar". Då hade vi varit ihop i 2 dagar. Så ja, sött på något sätt.

Lite sällskap

Väntar på att "Lite sällskap" ska börja.

Imorse började lite roligt. I kalendern hade jag skrivit att jag skulle lämna Charlie på dagis klockan åtta. Så då var jag ju helt inställd på det. Sen ser jag på facebook att en kurskamrat skriver att hon snart ska till bussen. Kollar schemat. Tusan också, börjar 8:30. Stressringer till dagis och säger att jag lämnar honom tidigare, stressar iordning honom. Väl på dagis säger läraren att han är schemalagd från 7:20. Springer hem, hämtar cykeln, cyklar in till stan och hinner precis med bussen. med fem minuter till godo hinner jag ;-)

Är nöjd nu när vi plockat upp den stora vagnen. Nog för att den är klumpig och stor, men det är skönt att se sin pöjk igen ;-) Charlie verkar njuta mer också. Fast det känns som jag fastnat i en blå värld. Vagnen är turkos, charlies jacka är turkos, vinteroverallen som han inte börjat med ännu är turkos. Vantarna är blå och höstskorna är blå ;-) Lite blå är han allt ;-)

Helgen

I lördags fick Peter lite sovmorgon. När han väl kom upp var det i princip dags för lunch och vila för Charlie ;-) Så blev det. Jag cyklade efter det iväg för att köpa ingredienser till att baka. Väl hemma började jag med muffins. Sen fick dom stå och svalna.

Typ hela lördagen vigdes åt att städa, diska, laga mat och tvätta, men det är roligare att göra det när man är två :-) Maten blev potatisgratäng med köttfärs iblandat. Allt i en panna ;-) Mums var det också. Sen gjorde jag frosting till mina muffins (en smet av färskost, choklad, smör och florsocker). Spritsade på det. Sen var det dags för Charlie att sova, så när han somnat så fikade vi. Enkelt för då behöver vi inte neka honom ;-) Vi har lärt oss att antingen får man äta sötsaker han också får äta eller så väntar man till han sover ;-)

Idag var det jag som fick sovmorgon istället. Sen gjorde jag lite lunch. När Charlie sov lunch så gjorde jag hallongrottor som tyvärr blev ganska misslyckade ;-) Men dom går att äta iaf. Sen när Charlie vaknat så åt vi lite mellis. Det ser väldigt roligt ut när Charlie äter på ett helt äpple, men det är typ det enda sättet att få honom att äta normalt. Om vi skulle ge honom klyftor trycker han in hela och sätter nästan i halsen. Men ger vi honom ett helt äpple (eller päron) så tar han en tugga, tuggar ur, tar en till tugga.

Efter mellis gick vi ut på en promenad. Först fick Peter hämta upp pansarvagnen, dvs briovagnen. Har totalt glömt hur STOR den är. Men den är ett måste just nu. Charlie tycker inte om att sitta som han gör i den lilla vagnen och dessutom efter att ha varit borta en halv vecka så vill han se den som kör. Skillnaden mot att sitta i den här vagnen är att sikten inte skyms. Spelar ingen roll hur man sätter honom i den lilla vagnen, han blir missnöjd. Så det känns som det är dags att köpa ny vagn igen... En Brio Race lutar det mot nu. Typ en sån vi har nu fast frammåtvänd, mindre och liiiiite lättare. Men det får vänta ett tag, pansarvagnen duger just nu iaf :-)

Sen har vi mest busat och så :-) Mat blev fläskfilé med ris och skysås :-)

Imorgon är det dags för skola.

McDonalds bojkott

Just nu är jag ganska förbannad. Såg förut McDonalds reklam om att dom nu har böcker i Happy Meal (för er som inte äter på donken är det alltså barnmenyn). Och dom avslutar reklamen med att säga: "McDonalds, Sveriges öppnaste resturang". Ursäkta? Ni gör reklam för att ni har böcker som ska lära barnen svenska men ni väljer medvetet att göra ett grammatiskt fel i reklamen? Nu bojkottar jag er. Egentligen skulle jag vilja bojkotta "3" också för dom säger: "Sveriges nöjdaste kunder", men jag har tyvärr ett år kvar av helvetet.

Nu kan man ju bara hoppas på att Burger King också gör något fel så man inte kan äta snabbmat ;-)

McDonalds, jag kommer tillbaka till er när ni säger: "Sveriges mest öppna resturang" eller byter slogan. Tre, jag kommer inte tillbaka till er någonsin med er usla täckning! Så för min skull behöver ni inte ändra slogan.

Tävling



Jag tävlar hos Livsresan om valfri bok från O-Råsa!

Nu så

Charlie sover, han har varit lite smågrinig sen han kom :P Han är nog trött som ett as stackarn ;-) Men han verkar ha haft det kul och det är det viktigaste. Fast det är otroligt skönt att ha honom hemma :-)

I alla fall, i onsdags reste vi till Stockholm. bussen avgick klockan 06:00 och jag hade tur att Peter skjutsade mig :-) Sen åkte vi buss. Kom fram till vandrarhemmet, lämnade vår packning. Gick till det arkitetiska muséet. Där kollade vi på hur städer ser olika ut beroende på när dom är byggda. Otroligt intressant för jag visste faktiskt inget av det hon berättade :-)

Efter det så hade vi lunch och skulle mötas vid riksdagen senare. Vi kunde ha ätit på muséet men vi var inte så sugna på det, kostade 100 kr utan dryck och det passade inte riktigt plånboken. Så vi letade oss fram till ett matställe där vi fick jättegod mat för 79 kr. Då ingick maten, dryck, sallad, bröd och kaffe. Kanoners ;-) Så vi åt där innan vi gick till riksdagen.

På riksdagen blev vi guidade av en värmlänning som sitter i riksdagen för moderaterna. Det var intressant, dock lite synd att det blev lite inriktat på hans politik anser jag... Men anledningen till att det blev en blåing som berättade var för att när vi var på kommunhuset så var det en socialdemokrat som berättade. Så det var bäst så helt enkelt.

Efter riksdagen fick vi en fika paus innan vi skulle tillbaka till bussen för att åka till SVT. Där fick vi gå runt och kolla i dom olika studiorna. I den ena var interiören till "Skavlan" uppställd. Lite intressant att se. Sen fick vi även se därdom gör aktuellt/rapport/vädret och sånt :-)

Vid klockan 18 åkte vi tillbaka till vandrarhemmet. Bäddade våra sängar och sen tjötade och vilade vi innan vi samlad trupp gick för att äta. Vi åt på något som hette "Bamboo City", men det är samma upplägg som vi har på "mongolian" här i Karlstad. Det fanns två olika bufféer. Den ena var att man plockade ihop råa ingredienser (tex räkor, kyckling och grönsaker) som man sen hällde sås på och sen stekte en kille upp det åt en. Den åt jag av. Sen kunde man ta en buffé där maten var färdig och varm. Mycket friterat verkade det som. Man kunde även välja att äta av båda ;-)

Jag lyxade till det och tog en cider till faktiskt ;-) Gott som tusan var det. Jag gjorde dock misstaget att ta för mycket mat så jag hade rejält magknip ;-) Fast jag kunde ju ändå inte undvika fruktbuffén. Då fick man ta olika frukter, t. ex melon, ananas, clementin osv, och glass :-) Även friterad banan låg det där så det smakade jag på :-)

Sen gick vi tillbaka till vandrarhemmet för att sova. Och det var så skönt, alla var på samma humör, dvs läsa lite sen sova ;-) En tjej kom lite senare än oss men vi var alla så jäkla trötta att vi knappt märkte att hon kom hem :-) Så det var kalasbra faktiskt.

Klockan 8 morgonen därefter gick jag upp. Vi åt lite frukost, sen städade vi iordning på rummet. Sen gick vi till bussen, packade in våra väskor och åkte till gamla stan där vi gick en tur och kollade på hur byggnader var uppbyggda. Rundturen avslutades med att vi gick in i kyrkan där Viktoria och Daniel vigdes. Där tände jag en ljus för Marcus. Man kommer aldrig över det även om man kommer längre och längre för varje dag. Men när jag tände ljuset så tårades ögonen lite, och en annan tjej i klassen tände också ljus och hamnade nog på samma "ställe", så vi gick tysta brevid varandra ett par minuter och tänkte. Det kändes bra på något sätt.

Sen kollade vi i lite affärer innan vi gick och åt lunch. Vi åt på samma ställe som dagen innan för vi orkade inte leta efter ett annat ställe och vi var nöjda. På onsdagen åt jag kycklingspett och igår åt jag istället rostbiff med potatisgratäng. På den hade dom rostad lök. Har aldrig ätit den kombinationen tidigare, men gött varé!

Sen fikade vi lite samtidigt, tog en chokladmuffins. Den var så stor att man kunde varit tre pers att dela på den. Iaf när man äter den efter mat ;-) Så än en gång åt jag för mycket ;-) Sen gick vi till Svenska Akademien för att kolla vem som får nobelpriset i litteratur. Fast vi var inte inne, utan vi stod i entren till nobelmuséet och kollade på en skärm :-)

Efter det åkte vi till historiskamuséet. Det var otroligt. Där kunde man välja olika tidsperioder. t. ex forntiden, viktigatiden osv. Vi kollade mest på forntiden. Vi såg t. ex hur dom grävt upp en grav. Där låg ett skelett från en man som var runt 60 år gammal när han dog. Sen några år senare hade (antagligen) hans 4-åriga barnbarn dött och då hade dom öppnat graven och arrangerat så barnet låg på mannens ena arm. Det var så stort på något sätt. Otroligt fint om inte annat. Vi tre som gick tillsammans blev alla berörda av det.

Sen en läskig grej på det där muséet, vi gick in i ett rum dom byggt som en kyrka (invändigt alltså) och väl där inne så släcks lamporna och vi blir jätterädda och springer ut därifrån :-P

Sen i shopen köpte jag ett halsband med ett hänge format som en runa som betyder M.

Efter det åkte vi till det sista stoppet, frälsningsarmén. Där fick vi höra lite om vad dom gör samtidigt som vi fick lite fika :-)

Efter det åkte vi hemmåt. Vi stannade utanför Arboga för att äta. Sen kom vi hem :-) Klockan 21:30 var jag i stan, 21:45 gick bussen till orrholmen och runt 22 var jag hemma :-D

Hemma igen

Jag har varit hemma sedan tiotiden igår kväll. Hinner inte skriva så mycket nu för jag ska snart på studiebesök, och sen kommer Charlie hem och då ska jag minsan mysa ;-) Men jag kan kortfattat berätta resan såhär:

*fullspäckat schema (det blir så när man ska hinna med både samhällskunskap, religion, historia och geografi på två dagar)
* intressanta studiebesök (har varit i t. ex aktuellt studien, sett forntida smycken, sett hur städer byggdes upp under medeltiden och hört vad frälsningsarmén gör)
* trevligt (vi blev ännu mer en klass. En sammansvetsande resa)
* en god natt sömn
* god mat

Jag var så orolig över att sova på vandrarhem. såg framför mig en sovsal med 80 sängar. HAHA. Vi var 6 stycken som delade rum och vi gick alla och la oss ungefär samtidigt och vi ville alla läsa innan så ingen stördes. Dessutom var sängen stenhård. Peter och jag har en önskan om att sova på en bäddmadrass på golvet. Det här var typ så. En masonitskiva med en madrass på. Gud vad gott jag sov! Jag var så utvilad!

Vi har varit till:
* Arkiteturiska muséet (osäker på om det heter så)
* Riksdagen (inte nog med det, det var en värmlänning som guidade oss)
* SVT
* Stadsvandring i Gamla stan
* Sett när dom sa vem som van nobelpriset i litteratur
* Historiska muséet
* frälsningsarmen

Som ni förstår, fullspäckat :-D

Oj!

Hm, jag sitter hemma utan barn. Vad är det här? Hur gick det här till? Jo det vet jag ju, han är ju hos sin mormor. Inga rutiner mer idag för min del betyder det ;-) Men ska snart börja med maten så jag kan se alla mina tv-program. Men jag vet inte hur jag ska få allt att gå ihop ;-) Klockan 19 är det biggest loser, kl 20 superstars och 21 desperate housewifes. Hm. Och jag ska alltså: laga mat, diska och packa. Dock tror jag inte jag behöver packa så mycket. Ska ju bara vara borta en natt så det blir rena underkläder, lakan och sånna saker (för vi ska vara på vandrarhem). Så det löser jag nog i en reklampaus :-) Så hoppar jag över superstars för det finns på tv3play :-)

Nej, nu ska jag börja med maten ;-) Hej med er. Och sakna min plutt ska jag göra också.

Smart

Idag var jag väldigt smart. Charlie ska lämnas 08:30 på dagis, alltså skulle jag upp runt 7. Därför ställde jag klockan på 6 så kunde jag snooza och ligga och dra mig. Oerhört smart. Men imorgon gör jag inte så ;-) Bussen åker klockan sex och jag tänker nog inte börja vakna vid 4a tiden ;-)

Nu har jag däremot hittat ett problem. Charlie kan öppna svalen... Jaha... Får se vad som händer ;-)

Idag blir det skola. Lektion fram till 12 sen ska vi hålla på med grupparbetet tänkte vi. Eftersom jag är den enda som åker till Sthlm från min grupp så är dom nog lite ledsna över att vi inte kan hålla på under ons-tors ;-) Men för att gottgöra det sammanfattade jag den faktan jag fick igår när jag kom hem så vi kanske har en början där ;-) Ska ta med mig datorn iaf :-)

Sen klockan 4 kommer mamma och hämtar Charlie. Åh vad jag kommer sakna honom. Han kommer ju ha jättekul, det vet jag redan, men jag kommer ju känna mig halv! Men, han kommer ju tillbaka på fredag :-) Och då kommer han vara jätteglad att se mig, det är positivt :-)

Engelska Skolan

Jag har ibland uppfattningar om hur saker går till och hur det är, men man kan även få mig att ändra uppfattning. Idag var vi till Engelska Skolan på gruvlyckan och pratade med en SO/svensklärare där angående ett skolarbete vi har. Man känner sig lite "liten" när man skakar i hand med en kille i kostym och finskor men han var ändå "down to eart" så att säga. först trodde vi ju att alla lektioner var på engelska. så var ju inte fallet, bara 50% av dom är det. Sen hade vi nog andra uppfattningar om deras disiplin. Jag såg framför mig hur en elev räcker upp handen och ber om få gå på toaletten. Fick nu uppfattningen om så kanske inte är fallet. Däremot så använder dom sig av disiplin och rutiner. I vissa fall är nog det bra. T. ex att han sa att alla elever stod och väntade vid dörren, han öppnade, alla ställde sig på sina platser, dom sa hej och sen satte sig. Jag tror det är ett bra sätt att börja lektionen på. Så gjorde alltid min SO-lärare och han var inte av "den gammla skolan". då behöver man inte stå där framme och försöka tysta 30 elever.

Även om JAG har svårt att se varför min son skulle behöva gå på en skola där dom pratar engelska halva dagarna. Vi bor i Sverige och pratar svenska. Men samtidigt, att kunna engelska flytande är en väldigt bra kunskap. Plus att den skolan öppnar ju upp för att lärare inflyttade från England direkt kan komma in i arbetslivet. För dom behöver inte kunna svenska just under lektionstid. Det är ju ganska smart faktiskt.

Men jag blev förvånad över att bilden man målat upp var så annorlunda. Fast lite "storebror" tycker jag ändå att det är. T. ex kan föräldern sitta på jobbet och kolla om barnet är närvarande. Fast det är ju bra egentligen, då kommer ju skolk fram väldigt fort. Plus att föräldrarna kunde kolla vad som ska göras dom närmsta veckorna och vilka läxor det är. Även om jag anser att på högstadiet ska man kunna sköta det där själv. Men ja, bra är det. Sen har dom även kontakt med förädrarna minst en gång varannan vecka. Så dom ringer hem och berättar hur det går för eleven i alla ämnen osv. Som han själv sa, läraren till hans barn (för dom går inte där för dom är för unga) ringer bara när det är problem.

Men en fundering som kom upp var vad dom sparade in på. För skolmaten kostar 30 kr per elev och dag, dom har fullständig bemanning på elevvårdsteamet varje dag hela tiden. Vart kommer dom pengarna i från? För t. ex John Bauer gav ju alla barn en bärbar dator och maten var ganska dyr. Men då fanns det heller nästan inga böcker. Matteboken fick man låna under lektionstid, ville man ha ett exemplar att ha med sig hem fick man betala 200 kr som man sen fick tillbaka när man lämnade in den. Vad har priorieterats bort var vår fundering.

Nöööjd

Gjorde latmansmat idag, köpta köttbullar med pulvermos. Charlie var supernöjd. För varje tugga så smilade han som jag vet inte vad :-P Rätt roligt att titta på ;-) Han äter ju allt hela tiden, men det här var tydligen något utöver det vanliga ;-) Fast bara för att visa att han inte är kräsen så äter han även jättebra av hemmagjord mat också! Men som sagt, väldigt roligt att titta på :-)

Lustigt

Det skämtas mycket om att killar inte ser vart saker ligger även om det är precis framför ögonen på dom. Så fungerar det inte här hemma. Här är det jag som är "killen". Men igår gick jag och badade när jag kom hem. Peter kommer och frågar vart tv och playstationdosan är. Jag svarar att jag inte vet. Sen kommer jag ut. Tvdosan hade han hittat i kontoret (charlies fel) men playstationdosan hade han inte hittat. Jag öppnar facket på stereobänken (ja, det är inte en tv-bänk egentligen) där vi har konsollerna. Tio sekunder senare hittar jag dosan. Det var roligt :-) Fast till Peters försvar så brukar det inte vara så :-)

Tjejkväll!

Igår hade stan (eller egentligen mitt i city men dom flesta affärerna hänkade på) tjejkväll. Dvs dom hade öppet ändå till nio och extrapris på vissa varor. T. ex min favoritaffär när det gäller barnskor (Vincent Shoe Store) hade 20% rabatt på allt i affären. Då passade jag på att köpa vinterskor där. 150 kr rabatt tackar man inte nej till! :-)

Jag är en sån som gärna skulle köpa märkeskläder och skor till Charlie. Han skulle få springa runt i diverse fina märken osv. Men jag lägger band på mig själv och shoppar enbart märkeskläder när det är viktigt eller när det är billigt. T. ex fick han sina sandaler från Vincent Shoe Store för de kostade lika mycket som dom skulle kostat på skopunkten. Dessutom är hans sandaler i så bra kvalite att nog 3 barn till skulle kunna använda dom. Plus att dom hade extra förstärkning så dom kallades "lära gå sandaler". Sen köpte vi ju en Didrikson overall istället för att köpa Coops eller H&Ms. Det för att vinterkläder är viktigt. Och med didrikson får man vad man betalar för, utan att betala en förmögenhet. Det är i alla fall så det står till :-)

Nu har plutten vaknat efter en sovmorgon utan dess like. Han vaknade runt kvart i 11. Samtidigt som jag ringde till dagis och ändrade hans tid på måndag. Jag hade skrivit klockan 8 men kommer behöva träffa studiegruppen runt halv åtta redan. Så det blev att ändra tiden. Och det var inga problem. Jag är supernöjd med Charlies förskola. Underbara är vad dom är. Sen kom jag och Åsa fram till att det är inte så många ställen öppna på stan vid den tiden på dygnet så vi kanske skulle ta och ses hos mig. så ja, jag har lite städning framför mig ;-)

bilder på Charlies skor:
Tobias heter skon. Hade Charlie haft större fötter hade han fått en Sven istället ;-) Kanske passat bättre med tanke på morfar Sven! Gick bara in på affären och sa: "Vinterskor till 1½ åring som är ute minst 3 timmar om dagen på dagis. 12,5 cm lång fot" Och den här plockade dom fram då! :-) Älskar Vincent! Inte bara skorna utan att du behöver inte vara inne i affären mer än 2 minuter innan någon kommer och hjälper dig :-)

Skopunktens bild kunde jag inte kopiera, men HÄR är länken! :-) Köpte höstskorna där då det kändes "lika bra". Är det blött ute sätter dom ju på gummistövlar så...

RSS 2.0