Silverfat!

En sak som stör mig är folk som får allt serverat och därför aldrig kämpar för att sen klaga vid minsta motgång. Det finns inget som är så störande. Jag är påväg åt rätt håll, jag har två år kvar på utbildningen till lärare. Sen har jag mitt drömyrke. Är det lätt? Hell no! Men ger jag upp? Hell no! Jag kanske kommer ha svårt att få det första jobbet, kommer jag låta det stoppa mig? Kommer jag bara söka två jobb och bli nedslagen av att få nej? Hell no!
INGEN ANNAN ÄN JAG KAN GÖRA MITT LIV BRA! Peter och Charlie hjälper till, men Charlie kan inte se till att jag klarar utbildningen, Peter kan inte skaffa mig jobb osv.
Så ni kan ta era silverfat och ta dem långt bort från mig. Om 2-2½ år planerar jag att tjäna mina egna pengar. Den ni!

Nej du...

Nu är jag jäkligt trött. Peter föreslog att vi skulle gå till gruvlyckan och det var väl lugnt. Men sen kom jag väl där på den brilljanta idén att jag faktiskt behöver en plattång och att jag sett en bra och billig på Expert. Så vi går till Bergvik också. Vi började med Biltema. Charlie somnade båda promenaderna, men han verkade gå att lägga i alla fall. Han var t.o.m jättetrött (kommer till det senare).

Vi började som sagt med biltema, Peter skulle ha nätverkskabel och någon skarv grej. Vi kollade lite på Biltemas springcykel (för er som inte vet, en två hjulig cykel utan trampor. Tanken är att barnet ska "springa" balanserandes på cykeln). I framtiden blir det ju dags för cykel och efter lite forskning från min sida vill jag inte använda mig av stödhjul. Så då blir det en springcykel. Men det blir nog inte Biltemas för den såg inte bra ut. Grön, tråkig och otroligt plastig.


Peter tycker även att vi måste köpa något till Charlie. Då hittar vi en stoooor hink med platsdjur i. En sån blir det.


Fortsätter vidare mot Expert (en liten bit bort). Hittar plattången jag pratat om, men inser att den är nog inte såååå bra som jag vill. Övertalar Peter till att gå till Siba istället (dörr i dörr). Där kollar jag noga alla olika tänger och hittar en. Den är lika dyr som den på Expert. Den är 100 kr dyrare än den billigaste på Siba, men den här var bättre för att det var ställbar värme på.


Sen blev det dags att gå in på Maxi för att köpa mjölk. För att sen ta bussen till stan, tyvärr missade vi preeeecis bussen hem så det var bara att traska vidare. När vi kom hem så fick Charlie sin stora hink med plastdjur. Det roligaste han kom på med det var att plocka i och ur djuren. Han tyckte inte om dem. Och de kändes ganska B. T. ex var det fula skarvar på dem, de luktade lösningsmedel så jag nästan kände hjärnan fräta sönder samt att fåret var lika stort som kon :P


Efter att vi ätit mat började Peter med att dra nätverkskabel. Istället för att ha den skräpandes på golvet gjorde han så den följde taket. skitbra, med tanke på att minst en person varannan dag snubblat på den där jäkla sladden :P


Nu har jag skrivit ut monsterarbetet som ska lämnas in imorgon och det är snart dags för sängen. Med tanke på hur Charlie sovit idag så kan han vakna när som helst mellan 2-6 typ. Men i morse var han snäll och gav oss sovmorgon till åtta. Hade uppskattat den mer om man inte behövt vara vaken i en timme för att få honom att somna om, men hey! Man får vara glad över det man får :D

IKEA, Maxi, IKEA och vinst :)

Peter skulle till garaget och fixa bilen så Charlie och jag åkte till IKEA. Detta för att jag ville ha tzatzikin man kunde köpa på Ica Maxi för att stödja det rosa och det blå bandet. De gjorde alltså, tillsammans med vermlands mejerier världens största tzatziki som man fick köpa av. Oavkortat gick bidraget till de två olika "banden".
Men, jag tänkte det var bäst att börja på IKEA. Sagt och gjort. Charlie somnar på bussen dit så jag börjar med att ta en frukost tallrik (jag kom dit kvart i tio).
Sen köpte vi servetter, 12 stycken 5 krs kaffekoppar och batterier. Egentligen ville jag köpa förvaringsinsatser till Charlies bokhylla men de var för otympliga. Jag ville även köpa en fåtölj till Charlie men det skulle inte gå det heller.
Sen gick vi till Maxi. Började med att äta korv. Sen gick vi in. Väl där ringer Peter och är på väg. Vi handlar lite innan vi köper tzatzikin. Sen vill Peter ha en ny elvisp, men inte på någon affär hittar vi en passande. Men jag lyckas åtminstonde få peter till att åka till Ikea :D Så där köpte vi teskedar (för de försvinner heeela tiden), Charlies fåtölj och förvaring.
Sen åkte vi hem. Charlie älskar sin fåtölj och har knappt lämnat den tror jag :P
Sen fick jag ett mejl på facebook om att jag vunnit en valfri fyll-i-bok från Lilla fjärilen design. det är helt underbara böcker så jag sitter och försöker välja ut en. Antagligen blir det "Till min son" :)

Happ...

Frågan är huruvida det var värt att stanna uppe för Parlamentet, men det var nog det. Fast nu blire nog att borsta tänderna, tvätta nyllet och krypa i sängs. För vem f*n vet vilken tid Charlie upp imorgon. Är det klockan fem är jag ju bara halvt död om jag lägger mig nu. Försökte deala med honom när han skulle sova: "Så sover du till 7 imorgon, gäääärna 8". Vi får väl se om han lyssnar på sin mamma. Antagligen inte.
Tror dessutom han håller på att få tänder. Han är och petar en massa i munnen och det verkar klia. Men oavsett så är det inte en rimlig anledning till att bita mig i magen...

Fredag...

Åh härliga fredag. Började med en sovmorgon, uuuuunderbart. Peter var hemma till ca 10, under tiden hann jag ha sista handledningen på mitt arbete och jag anser mig nu, efter att ha pillat på det när Charlie sov middag, färdig med det. Och det var väl tur det för nu kom nästa uppgift ;) Haha ;)
När Peter sen kom hem så drack vi kaffe innan vi åkte och handlade. Först blev det en liten tur till tippen, som ligger granne med affären. Vi började med att gå in på Rusta. Där köpte vi bara en karaff, men ja, vi behövde en sån ;)
Sedan fortsatte vi mot Willys. Ni vet varför man inte ska handla den 25:e om det är en fredag va? Just precis, för att hela karlstads befolkning var på Willys. Men vi klarade oss ;) Charlie tyckte det var skitkul med alla människor, "hej" och "titta" sades BRA många gånger.
Sen kom vi hem och åt. Charlie fick bada och nu sover han. Peter ser på någon kass film och jag bara väntar på att det är dags för Parlamentet :) Kaffe har jag också :) Men fan vet om jag orkar vara uppe längre än parlamentet :P

Förstörd!

Hela familjen består av zoombies! Charlie tycker det är bra att gå upp klockan fem på morgonen, och han vägrar somna om, med lite tur kan han ligga och dra sig liite. Vad händer då? Jo, Peter är trött (eftersom han var den som gick upp med honom), jag är trött eftersom jag gått upp med honom tidigare dagar och Charlie är astrött för att han inte är tillräckligt utvilad. Vid tio tiden vill han bara sova. Men det kan han ju inte för då är han trött igen vid 2-3 tiden och då blir allt bara illa... Och han kan faktiskt inte sova annat än efter lunch på förskolan.
så ja, vi är nog lite smått förstörda hela familjen. Eller ja, vi ÄR det. Mest synd är det ju om Charlie för han förstår ju inte... Hoppas det slutar snart...

Clinique

Insåg att vi hade ganska mycket pengar kvar så här en dag före inkomstdag så då passade jag på att gå ned på stan idag istället för imorgon. Vad inhandlade då? Jo det här:


Sminkborttagningsmjölk :) Ska funka både på ansikte och ögon. För känslig hud :) 69 kr, rena fyndet :)


Introduktion till Clinique tre steg. Vi kom fram till att jag är nr 2. Dvs någonstans mellan normal och blandhy. Det är ju inte så lätt att veta det där, men ja, sån är jag :) Detta setet sa hon i kassan ska räcka minst 1 månad (hon sa ingen egentlig siffra, jag frågade om det räckte en månad så man hann att testa ordentligt).

Än en gång måste jag berömma Kicks. Inte nog med att det är bra priser, personalen är SUPER. När jag skulle ta studenten ville jag köpa en ny foundation och jag förklarade att det var till balen jag skulle ha den. Då säger hon som hjälper mig att jag ska få med mig en liten burk hem med foundation i så jag får testa en hel dag. DET är service. Och den lilla klicken de gav mig gjorde ju att jag kom tillbaka en vecka senare och köpte fondation av dem.

Om det visar sig att Clinique passar min hudtyp vet jag vart jag kommer köpa den, på Kicks!Underbar buktik med underbar personal!

Första tankar

Nu har jag gjort en hel sminkning med BARA E.l.f. Det ni ;) Här är en förebild:


På grund av att min hudvårdsrutin visat sig inte fungera så bra på mig så förstärktes min blandhy. Jag har finnar i pannan och på kinderna men är supertorr på näsan. Lugn bara, jag ska kila ned till stan imorgon (eller blir det upp?) så jag ska nog få bukt på det.

Här är istället en efter bild:

Detta är ändå ett BRA resultat. Rodnaden är borta, visst syns det lite finnar, men hey, skulle de inte synas skulle jag se ut som en bredspacklad vägg. Bry er inte om de snea glasögonen, de ska snart bytas ut :D

Det jag använde var;
Basen
* All Over Cover stick "Ivory" Det funkar väl som det ska antar jag, men jag måste testa mer för att veta om jag tycker om formulan på det :)
* Tinted Moisturiser Spf 15 "Light Beige" Gör vad den ska. Eftersom det är en tinted moisturier så ska den inte täcka lika bra som en foundation. Tror den här kommer bli ovärderlig så fort jag fått ordning på min hy.
* Clarifying Pressed Powder "Ivory" Tyckte jag var jättebra, ansiktet känns inte jättepudrigt. Men jag använde inte applikatorn som följde med utan en puderborste.


Ögon:
* eyelid primer den är UNDERBAR. Jag älskar den. Värd betydligt mycket mer än jag betalat för den.
* Brightening Eye Color "Butternut" Kan jag inte säga så mycket om ännu eftersom jag bara haft den på ögonlocket i en kvar, men något som slår mig är hur pigmenterad den är jämnfört med de ögonskuggorna jag har från mina "Get the look" lådor.
*
Lengthening And Volumising Mascara Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den ännu. Vissa dagar funkar den jättebra och vissa gara skiter sig allt :P
* Eyebrow Kit "Ash" LOVE LOVE LOVE. Skit praktiskt. Först använder du en färgad gel för att få ögonbrynen att sammarbeta, sen fyller du på med en puderfärg :D


Läppar:
* Minty Lipgloss "Miami" Inte lika klistrig som den jag testade igår, en fin transparant färg som bara ger skimmer och en härlig tandkrämsdoft :)


Kinder:
Natural Radiance Blusher "Bronzed" Inte lika högpigmenterad som MUS blush och därför måste jag lära mig hur mycket man kan ta, men det är en fin nyans. Bra att ha under kindbenen, innan hade jag bara nyanser som passade på kindbenen.
Shimmering Facial whip "Pink Lemonade" Svårdoserad. Blir lätt påtok för mycket. Men den funkar ju :)


(Bilderna ska vara klickbara)




2 in 1 Conditioning Gloss

Jag har provat 2 in 1 Conditioning Gloss Från E.l.f redan :) Inte mer än att jag klämt lite på förpackningen och haft lite på läpparna men jag testar att göra skriva en recention iaf! :)

Det som först slog mig var hur stor den är! När man beställer från E.l.f betalar man inte mycket pengar och man får heller inte mycket i förpackningen. Det är något man vet. Men det här glosset kommer från deras "studio line", det är liiite dyrare, men inte i närheten av vad Make Up store kostar. 36 kr ungefär kostar det. Och eftersom det kommer från Studio linen så är den större. Lägger jag den i handen så täcker den hela bredden, jag skojjar inte. 



Eftersom blixt användes blir bilden inte bra, men i så fin förpackning kommer Glosset.


Och här är en bild tagen utan blixt och lampa, det är det ljuset som vintersolen erbjuder :)

Det är alltså en behållare med färg och en med gloss :) Det ska på något sätt gå att klämma på olika sätt för att få mer eller mindre färg. Hur vet jag inte ;) På läppen känns det klistrigt som alla gloss gör :P Det smakar inget och luktar heller inte. Det är en fördel för mig. Eller ja, hellre en god doft än ingen doft, men hellre ingen doft än en dålig doft.

Jag älskar dessutom applikatorn som inte är en pensel och heller inte bara ett hål utan en skummgummigrejj.

Däremot är jag helt puckad och vet inte hur tusan man gör för att få ut färgen. Jag får bara ut glosset :P Men det kommer nog :)
Edit: Nu har jag kommit underfund med hur man får ur färgen :) Det blir en fin glittrande transparant rosa nyans. Nyansen heter dessutom "Love it" och det är nog vad jag gör ;)

Nytt smink från E.l.f

Haul tror jag det kallas när man skriver om saker man köpt. Fast vad fan vet jag? Jag vet knappt vad eotd betyder :P Jag är ingen riktig sminkbloggare sörru ;) Men idag kom mitt E.l.f smink i alla fall :)


Ansiktssminket så att säga :D Första raden:
Shimmering Facial "Pink Lemonade", All Over Color stick "Persimon" och All Over Color stick "Ivory"
Andra raden:
Tinted Moisturiser Spf 15 "Light Beige", Clarifying Pressed Powder "Ivory" och Natural Radiance Blusher "Bronzed"
Anledningen till att Moisturisern inte är i Ivory är för att jag beställde fel, men det ska nog gå det med ;)


Läppsminket:
Plumping Lip Gloss, Luscious Liquid Lipstick, Hypershine Lipgloss, 2 in 1 Conditioning Gloss, Lip Stain, Minty Lip Gloss och nederst Lipstick.


Ögonsminket. Det jag har räcker ganska långt så därför köpte jag inte så mycket.
Brightening Eye Color och Eyebrow Kit.

Recensioner kommer :D

Ledig

Jag har så lite kvar på arbetet att jag bestämde mig för att Charlie skulle få vara ledig. Så vi är hemma båda två nu! Nu väntar vi på posten för att se om vi ska till Ica och hämta paket. Jag vet tyvärr inte alls vad vi ska hitta på... Charlie tycker inte om snön och han vill inte vara ute i snön. Han vill inte åka vagn när det är såhär kallt heller. Så ja... Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på ;P

mina pojkar

Det är ni som ger mig styrkan när jag känner mig svag.
Gammal bild...

Fisktaco!

I fredags testade vi något nytt här hemma, fisktaco. Jag har av Buzzador fått chansen att testa Santa Marias fishtaco kryddblandning. I paketet fick jag dels kryddpåsar, men även receptkort. Det ena receptet var Mexikans Fiskgratäng.

Det LÄT spännande och gott, med ingredienser som fetaost t. ex. Men det finns många negativa saker tyvärr. Just det receptet som jag valde krävde mycket disk. Det blev minst två byttor och en plåt. Hade det varit vanliog taco hade det varit en stekpanna.

Sen marknadsförs det som "ett sätt att få i barnen fisk", hur ska det gå när vi följer receptet och det blir för starkt? Och då har vi valt ett recept som skulle vara milt. Jag är inte så jättekänslig för styrka men jag tyckte det var lite för mycket. Och Charlie var mer intresserad av chipsen och grönsakerna.

Peter tog inte en andra omgång trots att det fanns mycket kvar, det säger ganska mycket. Nej det här får inte många poäng av oss. Vill man ha mindre styrka gör man bäst i att ha mer fisk än det står på påsen.

Tiden går...

I lördags var vi på kalas för Peters kusin. Alltid lika trevligt. Vi fick god smörgåstårta, gräddtårta, kaffe och kakor! :) Ett recept snodde jag t.o.m med mig hem ;)
Söndagen ägnades åt dels en promenad in till stan. Det var kallt ;) Sen bakade jag en butterkaka. Nu ska jag förklara hur det fungerar i vår familj;
Jag gör en butterkaka som enbart ska ha äggula. Då frågar jag Peter om han vill ha äggvitan till att göra maränger. Jajamensan. Vad händer då? Jo hans recept kräver två äggvitor till, så han sparar äggulorna "ifall jag skulle vilja göra något av det" ;) Men jag gjorde inte det ;)
Efter att jag gjort butterkakan så gjorde Peter marängerna. Vilket var en kommunikationsmiss för min tanke var att göra butterkakan, diska det som behövdes, och sen göra muffinsen (som jag inte berättat om ännu). Men Peter smiter emellan där och gör maränger. Och precis när han är färdig med att spritsa ut dem berättat han att de ska vara i ugnen en timme(!).
Där sprack min planering. Men sen gjorde jag rocky road muffins.
Efter flera timmar i köket såg jag inte fram emot att laga mat sen ;) Men men, det ordnade sig det med :P
Och om recepten; rocky road muffinsen blev stora och fina, men jag ska ändra lite i receptet. Egentligen är det marschmallows och vit choklad i, men jag byter nog ut till dumle och vit choklad. Butterkakan hade jag för liten form till så jag får dubblera receptet ;)

Hepp!

På min födelsedag förra veckan så skickade jag efter lite smink och jag har nu väääääntat och väntat och trodde det skulle komma idag. Så full av förväntan springer jag ned för att hämta posten för att hitta avin om att det kommit. Men nej. Det fanns bara ett brev från Re:member (som tycker Peter ska skffa sig skuld hos dem), en tidning och ett liiiiitet brunt vadderat kuvert. I det låg dekorationer till bröllopet så det var väl liiiite roligt iaf, men jag vill ha mitt smiiiiiink ;)

The perfect mum?

Det har pågått viss smutskastning bakom min rygg, till största del handlar det om människor som anser att jag försöker vara "the perfect mum" och att jag tycker att alla andra suger. Jag har fått "höra" att jag är en mamma som bara googlat allt och jag har ingen inbyggd känsla. Det var nog även så illa att det skulle kunna likställas vid psykisk misshandel. Ja, det blir bara värre och värre. 


Vet ni hur det här började? Peter förlorade jobbet. Då får man ganska ansträngd ekonomi. Vi klarade oss, men vi hade inte riktigt lust med att betala för något man kunde göra mycket billigare själv. Därför gjorde vi Charlies barnmat själva. En burk med potatis kostar runt 6 kr. Ett kilo okokt potatis kostar ungefär lika mycket. Därför valde vi, eftersom vi hade otroligt mycket tid eftersom vi båda gick hemma samtidigt, att göra hans mat.


Jag har aldrig och kommer aldrig lägga en värdering i huruvida någon gör egen mat eller köper burk. Det är två olika alternativ som är lika rätt båda två. I mina ögon är det viktigaste att barnet faktiskt äter. Däremot ska jag inte sticka under stolen med att jag var väldigt stolt över mig och Peter att vi orkade. Vi stod där och lagade maten, mixade den, la den i iskuber, delade upp i påsar osv. Jag var stolt, men inte mer än om jag hade klarat av att springa en mil. Om jag är stolt över att jag sprungit en mil, tycker jag då att alla som inte sprungit en mil är dåliga människor? Nej, precis.


Så än en gång, det finns inget facit. Jag och Peter gjorde vår egen mat. Hade Peter haft ett jobb hade vi antagligen köpt burkar, men det var en kostnad vi inte ville ha. Det räckte med att ersättningen kostade några hundra varje månad.


Sen googlar jag mycket, det stämmer. Men inte ALLT. Men att välja bilbarnstol tog ett tag och några timmar framför datorn det kan jag lova :P Men det är väl spenderade timmar för barn som vuxit ur andra stolar kan sitta i den Charlie har. Vilket gör att den räcker längre. Men det är ju också enbart inköp som jag gör sådan reserach på.


Jag har fått tagit mycket skit, och det är oftast felriktat dessutom. I orden jag säger läser andra in annat. När jag säger att jag gjort egen barnmat behöver ni inte börja försvara varför ni inte gjort egen. Jag bryr mig inte. MEN kom inte och försök förklara för mig varför JAG borde köpt burkar heller.


Jag har aldrig försökt att vara perfekt, och jag vet att jag aldrig kommer bli det. För INGEN är perfekt. MEN som sagt, jag har fått ta onödigt mycket skit, för ingen ska behöva ta den skiten som jag fått. Det värsta är väl att jag trodde några var mina kompisar/vänner, men ja... Man ser det helt plötsligt i ett annat ljus. Och jag har insett att det är inte mig de hatar utan det är deras dåliga självförtroende som spökar.


Så nu vet ni det. Jag försöker inte vara den perfekta mamman som är hemma och bakar bullar osv. Jag försöker bara vara den bästa mamman jag kan och njuta så mycket som möjligt av tiden jag har med min underbara son.

Tänkvärt

Om du gör ett val och jag ett annat. Är det mitt fel att ditt val inte gav konsekvenserna du önskade?

Hajfenor

Hajfenssoppa är tydligen en delikatess och man vill gärna få tag i de fina fenorna och sen skeppa dessa till Asien. Men det räcker liksom inte att man fiskar upp hajar, vissa är t.o.m utrotningshotade. Nej, de får upp hajen, skär av fenorna och sen kastar tillbaka den. Där ligger hajen sen i upp till en vecka på botten. Den kan inte simma och kan därför inte få mat. Det är ju väldigt humant måste jag säga...

För det första, vissa av arterna är faktiskt hotade, låt bli dem för fan! Jag skiter i er jäkla soppa, hajarna är bra mycket viktigare. För det andra, låt för fan inte levande djur plågas till döds. Det är ju sjukt för tusan!


Förlåt för alla svordommar, men förbannad är bara förnamnet för hur jag (och även Peter) känner. Tur att Charlie sov när vi såg denna nyhet för några svordommar sa vi båda två.

Smink

Något som intresserar mig är smink. Det började när jag var gravid. Då började jag med i princip enbart Make up store (mus) men nu har jag slutat vara en märkesnörd ;-) Jag har tre olika sorters foundations. Först har jag en från MUS, den är väl okej men snart slut. Sen har jag en från L'oreal tror jag det är. En som hittar rätt hudton av sig själv eller nått. Den diggar jag massor. Sen har jag Sheer Cover. Fungerar också skitbra, toppen att ha när man har bråttom eller om man inte ska göra något speciellt :P
Men nu låtsas vi att jag har mycket tid. Då ser det ut såhär:
* Mineralprimer från E.l.f
* Foundation från L'oreal (tror det är det iaf)
* Mineralpuder från MUS (men det ska bytas ut mot ett puder som inte är glansigt)
* Blush från MUS
* Tribrow color från MUS på brynen.
* Eyelidprimer från E.l.f
* Ögonskugga från isadora, mus eller e.l.f (har tyvärr inga fler märken just nu :P)
* Den svarta nyansen från Tribrow color vid fransraden istället för eyeliner.
Jaaa det är en normal dag i mitt liv ;) Kan säga att sminket sitter där det sitter :P

Förintelsen

Under påsklovet kommer jag och 11 andra från min klass åka till Polen och göra en resa i "Förintelsens spår". Inför detta har vi flera träffar där vi får träffa olika intressanta människor. Idag fick vi träffa en herre (vet inte hur gärna han vill att hans namn skrivs så jag nämner inte det) som varit frontsoldat. Han stred alltså för Tyskland. Men han själv var inte nazist. Men som många andra gånger nämnts, vad hade han för val? Antagligen inget alls. Allt han pratade om var intressant och jag fick en ny bild.
I många fall dödades judar (och andra icke önskvärda människor) på ett sätt som är så inhumant att skulle jag göra det med ett djur skulle jag åka i fängelse. Det gör mig arg. Doktor Mengele gör mig arg. Hitler gör mig arg. Men idag fick jag lära mig en sak, jag är inte arg på soldaterna som stred. För de hade ett val; strid eller dö.
Att se den mannen vi pratade med idag var otroligt. Jag skulle ALDRIG klara av att gå igenom det han gjorde. För det är inte pågrund av tur han överlevde. Det var nog ett jävlaranama som gjorde det.
Vi fick även träffa två arbetande lärare som gjort denna resa och de förklarade hur de undervisar om förintelsen. De visade en film de gjort med hjälp av faktan de fick under resan och bilderna de tog. Där satt jag och nästan grät samtidigt som jag var så förbannad över att det en gång i tiden fick ske.
Och sen blir jag förbannad på vårt underbara land. Herrn och hans fru kom till sverige med ett barn och en bebbe i ugnen. De fick ingen svenska undervisning och ingen hjälp. Han kunde ett tag inte gå förbi snövallar för att de påminde om skottvallar men hjälpa honom kunde vi inte.
Är det inte lite det vi gör idag? En kurskamrat berättade att det varit på nyheterna om hur Reinfeldt tycker att barn utan uppehållstillstånd inte ska gå i skolan. Gäller inte barnkonventionen dessa barn? Vi håller på med en hetsjakt mot muslimer som slutat med att ett främlingsfientligt parti kommit in i riskdagen. Ett parti som reser sig och går ur kyrkan för att biskopet pratar om människors lika värde. Kom inte och säg att partiet då står för människors lika värde!
Det gör ont i mig. Att 6 miljoner judar dödades, att förintelsen förnekas, att sverige demokraterna finns i riksdagen...

Collage!


Bild på allt smink jag beställde igår förut en färgad kräm som inte fick plats! :-)

Födelsedag

Jo då, dagen har varit heeeelt okej ;-) Började med att Charlie faktiskt somnade om så jag fick sova ända till 6:20. Jämnfört med andra föräldrar så är det rena drömmen. Ja jag vet, alla barnlösa kurskamrater förfasar sig över att behöva gå upp så tidigt när man har hemstudier.

För det var precis vad jag hade idag. Så jag klädde på en skrikade Charlie. Jag vet fortfarande inte varför han skriker. Antingen vill han ha min snygga rosa mössa eller så tycker han att jag inte ska ha jacka. Jag tror det är mössan och jag tror det är för att han vill ha en rosa mössa. Peter tror att han inte tycker om den rosa mössan. Jag har rätt ;-)


Lämnar honom på förskolan och går hem för att börja med skolarbetet. Idag gick det segt. Fast samtidigt ändå inte. Jag är nöjd åtminstonde.


Jag gör lunch till mig själv, pyttipanna (köpt i påsa) med stekt ägg. Guuuud vad gott det är med stekt ägg. Jag äter det bara en gång var tredje månad typ och då är det MUMS! Skulle jag äta det oftare skulle det inte gå ned. Sån är jag!


Fortsatte med skolarbetet. Gick ut i köket då och då för att dofta på mina underbara tulpaner.


Klockan tre hämtar jag hem den ha-galna unnge herrn vid namn Charlie! :) Klockan halv fem kommer Peter hem, vi äter middag och sen kom det vänner på besök :-)


Jag beställde smink och nu är det snart Cougar Town. Jag kan inte säkert säga att den här dagen är bättre än imorgon, men jag vet att jag varit med om sämre dagar. Sen hade jag ju "min" dag i söndags! :-)

Smink!

Nu har jag beställt lite till från E.l.f! Suttit och väntat hela dagen på att det ska bli 108 000 fans på facebook så det skulle bli fri frakt. Och det blev det :) Så jag beställde som sagt :-)

Lite olika sorters läppglans och läppstift, bara en nyans av varje sort för att se vilken jag gillar mest. Alltså en lipstain, ett läppstift osv ;-) Sen även en ögonskuggspalett i bruna nyanser. Kanske är dags att slopa festsminket till vardags ;-) Även ögonbrynsskugga då jag känner att den jag har från Make Up Store är för mörk... Sen har de på E.l.f något som heter All over stick. Det finns i färgglada varianter som t. ex persikofärgat, lila osv. då är det skimmer i. Sen finns det "hudfärgat", jag köpte en av varje. Den skimriga är ju bra som highlight och den hudfärgade ska vara bra som consealer.


Sen beställde jag även en färgad hudloition och ett puder. Jsg beställde 14 saker. Av dessa kostade 10 st 15 kr styck. Så om en av sakerna inte skulle vara fina så gör det inte så mycket. Vad är 15 kr liksom? Herregud, jag har rökt tidigare, man rökte upp 15 kr om dagen, ännu mer t. om. De andra 4 sakerna kostade ca 35 kr st, men om de har jag då bara hört bra saker :-)


Sååå, nu är det bara att vänta två veckor :) Fast det kommer nog ta ännu längre tid för nu beställer ju alla :)

MIN MIN MIN

Charlie satt i morse och läste en bok. Jag tyckte han skulle klä på sig så jag tog hans bok och honom med min in till vardagsrummet. Hela tiden jag höll i hans bok var det;
MIN! MIN! MIN!
Kul att han redan kan sånt ;) Måste vara förskolan som gör det ;-) Det är väl också därför han är en sorterare ;-) På förskolan lär de sig att städa :-D
Sitter med mitt jäkla skolarbete men jag kommer ingenstans känns det som... Men tydligen gör jag det :)

Gammal

Idag är det alla hjärtans dag. Det innebär att i morgon fyller jag år. 22 jäkla år. Jag ville bara bli 20... Nu räcker det, jag stannar där ett tag. Så ja, jag är 20. Jag har ju glömt bort att jag fyllde 21 så då kan jag väl glömma att jag fyllde 22? Fast det är nog lika bra jag kommer ihåg det annars kommer jag få en jäkla chok nästa år när jag helt plötsligt går från 20 till 23 ;-)
Kaffebryggaren jag fick igår ville inte riktigt vara med, det rann kaffe överallt, typ som som droppstoppet inte fungerade rätt. Så vi bytte den. Nu funkar kaffebryggaren! Det är ganska underbart att ha en med termoskanna speciellt nu när jag har hemstudiedagar. Då kan jag göra 4 koppar på morgonen och ha fram till lunch istället för att göra 2 koppar två olika gånger.
Nu är det nog snart dags för sängen, är så jääääkla trött ;-)

Kalas

Idag har jag haft kalas, jag fyller först på tisdag men nu hade jag kalaset. Jag fick massa saker;
* Tröja, mössa, fisspray och värmepåsar av storebror
* receptbok med 1001 recept på godsaker av storasyster
* Kaffebryggare av mamma med fam.
* Pengar av pappa med fru
* Hjärngympabok av Peters syster
* Eltandborste av Peters mamma och pappa (så nu kan Peter ta med sin när han åker lastbil)
Bara toppengrejjer alltihopa! Men det är ju inget emot det fina besöket :-)

Is

Jag har förklarat detta tidigare, men jag tar den korta versionen nu. Min pappa är inte min biologiska pappa, men han kommer ALLTID vara min pappa för det handlar om så mycket mer än DNA och blodsband. För ett år sedan hälsade jag på min biologiska far. Sen har inte mycket mer hänt. Han pratade om att äta pizza med Charlie osv, men sen ett år har han ringt mig en enda gång. För att be MIG att komma på besök. Jag förklarade då att jag flyttat (tidigare bodde jag en km ifrån) och att han istället var välkommen att hälsa på mig. Sen hörde jag inget mer.
Och i morse när jag gick till stan tänkte jag på det här. När jag gifter mig till hösten kommer jag inte längre heta Mikkelsen, då kommer jag skicka ett brev till honom, förklara att jag bytt namn om han vill kontakta mig i framtiden, men samtidigt be honom att enbart höra av sig när han tänker bry sig mer än en timme.
Men när jag idag går förbi Swedbank, vem kommer ut därifrån och går förbi mig? Jo självklart, han. Som tur var såg han mig inte, för jag hade inte velat prata med honom inför tre kurskamrater. Men jag bara frös till is. Det blev en realitycheck på något sätt.
Jag har vetat om honom sen jag var sju år tror jag. Sen dess har han bara varit någon som funnits någonstans som ser ut på något sätt. Från och med för ett år sedan blev han en människa med ett ansikte som bor väldigt nära. Han inkräktade på mitt space, han skulle inte finnas där. Att sen träffa honom hemma hos honom var en grej, då var han på en plats, ingen annan. Trots att vi bodde en km ifrån varandra så stötte vi aldrig på varandra, men när vi bor i olika städer så stöter vi tydligen på varandra.
Förlåt att det blev virrigt, men jag blev bara så jäkla chockad av att han "finns" i verkligheten.

Finns det en 22-års nojja?

För det första, jag har missat att jag fyllde 21 förra året. Jag har sett mig själv som 20 i två år nu. Frågar någon hur gammal jag är måste jag tänka efter. Och då är jag inte gammal!
Nu på senare tid har jag fått världens ålders nojja! Det ska man väl för fan inte ha vid 22? Eller? Jag är typ sugen på att gå in på Åhléns och köpa varenda antirynk-kräm som finns. Då bör tilläggas att jag inte hittat en enda rynka ännu, men jag har sett 25-åringar med fina linjer. Och då är jag bara tre år ifrån. Plus att till min nackdel så har jag rökt tidigare.
Så ja, jag har världens åldersnojja nu. Att Peter inte gapskrattar åt mig förstår jag inte, men jag skäms fan för mig själv. Va fan, livet har knappt börjat, vad ska jag ha nojja för?

Om: Arvika

Just nu har jag ett stort arbete som ska lämnas in den här kursen. Arbetet ska omfatta 20-30 sidor, eventuellt mer och ska handla om en bygd, kommun, ställe eller ort. Jag har valt Arvika. Så jag ska alltså skriva 20-30 sidor om Arvika. Det kanske låter jobbigt, MEN det är noga uppspaltat;
minst 2 sidor om historian
minst 2 sidor om samhällskunskapen
minst 2 sidor om geografin
minst 2 sidor om religionen
Sen är det även ex antal sidor till diskussion, sammanfattning osv. Då funkar det faktiskt. När man vet vad som förväntas av en på varje kapitel. Sen ska jag ta all den här faktan och göra lektionsplaneringar av det! :D
Så ja, nu ska jag kolla på religionsdelen :D

Utmanad:

Sandra Nensén utmanade mig så då får jag väl svara då :)

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det där?
Och sov och sov och snarkade (sagobok :P)

Vad var det senaste du såg på TV?
DLyxfällan jag ser precis nu :)

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Tv:n, Charlie sov prasslar och plockar och enstaka köksljud :)

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick från förskolan efter att ha hämtat Charlie.

Vad har du på dig?
Jeans, t-shirt med sminktryck och en lång cardigan.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Erin Brocovic

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Nej aldrig. Jag vill inte ens lämna Värmland.

avslöja 5 hemligheter.

1. Jag hatar fötter, speciellt mina egna
2. Jag avskyr att städa, plocka och diska
3. Jag är i princip sockerberoende men försöker bryta det nu.
4. Jag är en "skrytare". Jag ska alltid vara bäst. Otroligt störande, jag vet ;)
5. Jag kan inte ens vara tyst när jag sover, jag tjöter då med ;)
Utmanar:
Giia
Tommy
... och alla ni andra som vill :)

Charlie sover <3

Efter tre rundor till IKEA idag så har Charlie en ny säng (första gången glömde peter köpa ribbotten och sen köpte han fel). Charlie verkar tycka om sin säng och det var bara att lägga honom som vanligt *peppar peppar*

Kärlek <3

När Charlie vaknade efter lunch gick Peter och han in till stan för att köpa min födelsedagspresent och för att gå en promenad. Sen gick jag till stan för att möta Linn och gå på hockey. Sen åkte vi ju till hockeyn, såg på matchen. Spännande match men färjestad spelade bra först tredje perioden. Det blev både förlängning och straffar, 3-2 till fbk tillsist.
Sen kom jag hem till en sambo som gått ändå till ikea och köpt nästan allt på inköpslistan till Charlies nya säng. Det enda som fattas är just sängen och madrassen :) Sötnöten!

Buzzador

Buzzador söker nya "buzzare", framförallt ni som har småbarn eller som har en bulle i ugnen :) (2009 och framåt får gärna barnet vara fött). Som buzzador får man erbjudande om att testa olika saker. T. ex jag fick testa pampers blöjor. Då fick jag en förpackning som jag skulle använda på Charlie och sen fick jag 10 kuvert med prover att ge till andra föräldrar, t. ex på öppna förskolan.
Du behöver ALDRIG ljuga. Företagen använder Buzzador för att få fram vad konsumenterna tycker. Om Pampers t. ex får reda på att 30% klagat på röd rumpa, då har de ju möjligheten att göra något åt det!
Så ta tillfället i akt, det är helt gratis och jättekul! Klicka HÄR för att komma till anmälningen!

Happ :)

Charlie och jag har varit till stan nu, köpt halstabletter till mig och alvedon till honom. Sen till Konsum, började med att beställa tårtor. Blir deras chokladtårta, ska testa den nu och se om den duger till bröllopet ;) Lite roligt att jag bor granne med vart tårtorna görs men jag måste gå till stan för att beställa och hämta :P Haha :P
Handlade till middagen också, ska lyxa till det :) Blir kycklingsallad och vitlökbaugette :) Får hoppas Peter blir nöjd då :) om inte annat blir jag det ;)

Jaha

Skulle egentligen ha religion nu, men ja, jag sitter här och tar hand om en "sjuk" Charlie. Han har liiiite feber men så fort han får alvedon så är det ju okej sen. Så ja... Vi ska trotsa febern och åka till stan sen. Dels ska jag beställa tårtorna till mitt födelsedagskalas (ska göras 2 dagar i förväg, men jag är förutseende och gör det en vecka i förväg ;)) sen ska jag hämta ut hockeybiljetter, jag och en klasskamrat ska gå imorgon :)

Sen är det ju mello imorgon om jag fattat rätt. Då måste man ju ha något mumsigt så jag handla hem ingredienser för att baka kakor (det var typ 2 saker vi inte hade) :-) Blir de goda kanske man kan göra dem till kalaset eftersom jag fuskar och inte göra tårtan själv ;)

Feber

Igår kväll tyckte jag att Charlie kändes varm och tog tempen. 39,1 grader eller nått var det. Bara att ge alvedon det. Sen sov han och nu i morse hade han 38 typ. Han fick ännu en alvedon då. Sen har inte febern kommit tillbaka förens nu på kvällen, vid 17 var den 38 igen men jag väntade med alvedonen till nu när han ska sova, så den hjälper så lång tid som möjligt eftersom allmäntillståndet inte var dåligt.
Men när förpackningen alvedon vi har nu tar slut är det jag som går och köper sugtabletter om de finns till hans vikt. Han gnäller inte vid supparna men han verkar inte trivas helt. Sen blir det nog dags att skaffa en annan termometer, vet dock inte om det blir öron eller panna. Han verkar ju inte ha extrem vaxbildning längre så en örontermometer borde funka.

Dagen

Var ju till ruds kyrkogård idag, eller ja faktiskt till deras kapell (det är flera) och kremeringsrummet. Det var inte så jobbigt som jag trodde. jag stängde av att det låg lik i kistorna (det var valfritt att gå in där kistorna var och det var ju självklart stängda!). Jag stängde av att det låg en människa och brann upp i ugnen osv. Det var helt enkelt intressant bara.
Men jag ska inte ljuga, jag har tänkt mycket på Marcus idag, speciellt när vi pratade om sorgens fyra steg. Han (vår lärare/präst) berättade att i Ryssland sätter man sig och äter en festmåltid på gravplatsen till minne av den döda, kanske på årsdagen eller jul t. ex. Många andra i klassen tyckte det lät respektlöst, jag tyckte det var bra. Bara för att en människa är död så är han eller hon inte heeelt borta. Marcus kanske är död, men han kommer alltid vara min bror.
Ja jag vet inte riktigt vad jag menar, men ja, en festmåltid kanske är att ta i, men ja...

Uppe med tuppen!

Idag ska jag med skolan till Ruds kyrkogård, vi ska prata om begravningstraditioner och följa en fiktiv kista i krematoriet (jag tippar på att det är typ filmvisning). Det ska bli intressant, men det kan nog bli lite jobbigt också. Sen efter det ska jag till bibblan och försöka hitta böcker om Högboda.
Igår gjorde jag en fotobok på fujidirekt.se. Jag hade fått en kupong med en tidning jag köpte om att göra en egen bok, betalade bara frakten. Så då tog jag bilder på Charlie och hade i :-) Blev som en bok över hans första 1½ år.
Nu ska jag göra iordning kaffe, det är i princip det enda jag får i mig nu när jag har en stor blåsa i munnen. Hoppas den ger med sig snart.

Jag klarade mig!

Inkubikationstiden för magsjuka är 12-48 timmar. Jag åkte från magsjukelägenheten i söndags kl 10. Alltså slapp jag skiten! Gott gott! Jag har inte tid med sånt i alla fall :P

RSS 2.0