Helt slut!

Usch jag är helt slut. Denna vecka har det varit "matmässa" på stan, det är från andra länder. Det fanns mat från bland annat tyskland, polen och frankriker, godis från england. Sen fanns det ost också. Den var vi på i morse och åt en polsk korv tydligen. Det var peter som bestämde, men jag vet inte jag om jag såg någon korv med vitkålssallad på i polen :P

Sen gick vi till Volvo, hämtade bilbarnstolen från bilen. Den står där i akutkön för den är traaasig. Istället har vi fått låna en bil av Peters pappa. Sen gick Peter och stoppade i stolen medan jag hämtade inköpslistan. Så åkte vi och kollade på en trehjuling jag kollat på via nätet. Den var inte så bra för Charlie ville hellre "sparka" sig fram än att trampa, men när hjulen rullar snurrat tramporna och han slår sig.

Så då kollade vi på en annan affär istället. Där hade det en som var bra, men den skulle kosta 800 kr! Det fanns en billigare variant men den var 100% plast. Sen kollade vi på Biltemas sparkcykel eftersom han just verkar vilja sparka sig fram men den var sadeln för högt upp på. Så jag vet inte rikitigt vad vi ska göra...

Sen åkte vi och handlade. Vi var hemma runt 17 så det var bara att börja med maten. Efter det diskade och Peter är nu iväg och hjälper en kompis med att köra bort en bil. Om en stund kommer en kompis från polen resan hit :)

Bröllop!

Ser på bröllopet i Storbrittanien just nu. Inte för att jag måste, men det var det som gick i princip ;) fin klänning hade hon, men att han redan börjar bli tunnhårig skrämmer mig lite! Han är ju bara ca 3 år äldre än Peter, ska Peter snart tappa håret? På vilken sida av familjen ska man kolla för sånt där? Hoppas det är på pappans sida man ska kolla, för Peters pappa har nog inte tappat ett hår ännu :P
Taggar egentligen för hemtenta, jag glömde ju att skriva om EU's historia på tentan om EU så då blir det omtenta. Helt fantastiskt. Alla andra hade bett om komplettering, men inte han. Jaja. Sen efter det ska jag och Charlie till staden. Jag hoppas panduro har kvar ett set med papper som jag spanat in. När jag såg det hade vi inte fått pengar ännu och sen åkte jag ju utomlands.

Nu har jag varit hemma ett tag och något jag saknar är att man åt på resturang hela tiden ;P Det är ju sjukt tråkigt att laga mat :P Något jag tycker är otroligt är att jag nästan alla gånger tyckte om maten. Jag är väldigt kinikig med maten, men det gick jättebra. Till och med den judiska soppan som de flesta verkade tycka var lite äcklig. Om någon hade beskrivit den för mig hade jag inte beställt den, men nu var det ju redan beställt åt oss. Den var starkt kryddad, buljongbaserad tror jag och innehöll kokt ägg, kött och rökt korv. Den var faktiskt jättegod.

Det enda som jag faktiskt inte kunde äta upp var lunchen jag beställde sista dagen. Lasagne med lax och spenat. Det var inte gott vill jag lova :P Trots att jag tycker om lax och jag tycker om spenat ;) Annars körde jag mycket på fläsk. Det finns inget så gott som perfekt tillagat fläsk! Och det kunde de minsan i det landet ! :)

Frukosten fick vi alltid på en resturang som egentligen inte serverar frukost utan hade öppet bara för oss. Det var en resturang som blivit rekomenderad av Michellin-guiden två år i rad (den ena "planketten" blev uppsatt mellan två dagar vi åt där). Där åt vi även middag en kväll. En underbar liten resturang med livemusik! :)

Åååh

Egentligen skulle jag vilja skriva kort om resan här, men det är så jäkla svårt. Jag vill inte skriva alla historier osv, men gör jag inte det förstår ni inte varför vi var till vissa ställen. Så det är jobbigt. Men jag kan ju säga att resan har gett mig väldigt mycket. Otroligt mycket faktiskt. Jag kommer inte glömma det här så länge jag lever, och jag ser det som min uppgift att för alltid informera om det här så det ALDRIG händer igen.

Jag är chockad över mig själv, jag trodde jag skulle gråta mer än jag gjorde. Jag grät inne på Auschwitz I, när vi pratade om hur män och barn dödades inför ögonen på sina fruar, barn och döttrar och när ett brev lästes upp. Det var en man och en kvinna som lämnade sitt barn till en icke-judisk familj för att rädda livet på dottern. Mamman skriver då ett långt brev där hon förklarar hur jobbigt det var att lämna henne men att det var för hennes skull. Jag fällde ett par tårar där. Kan glädja er med att det slutade väl, föräldrarna överlevde, återförenades med sin dotter och flyttade till  Jerusalem.


Men nu när jag sitter här hemma börjar jag bearbeta mer. Jag hade distansierat mig i Polen tror jag. Men jag tog till mig.


Vi hade med två äldre män på resan. Två överlevare. Den ena överlevde Auschwitz III - Monowitz och den andra var tysk frontsoldat som senare blev fägslad av sovjetiska soldater och satt i fångläger. Man kan ju undra, vad ska en frontsoldat med på resan för? Det kan jag förklara. Vi säger gärna att "nazisterna sted .." eller "nazi-tyskland...". Men av den tyska befolkningen var bara 1% övertygade nazister. Det var spännande att lyssna till dessa män och ännu roligare att se dem hålla igång så. Vi gick på Auschwitz II - Birkenau. Vi gick ständigt i fem timmar, förutom när vi stod still och lyssnade på guiden. Men vi vilade inte eller så. De som klagade var vi, vi som är mellan 20-25 år, inte de som är över 80. Vi kunde aldrig ta hissen upp till lägenheten på hotellet för de orkade ju ta trapporna, då kan inte vi som är 60 år yngre ta hissen ;)


Jag har fått otroligt mycket av den här resan. Man kan ju åka till Krakow och ta en resa till koncentrationslägren. Men utan guide och ett sammanhang så ger det inte så mycket. Det är sammanhanget och all plannering som vi betalat för. Allt annat är bara en bonus. Jag ångrar inte den här resan, jag är istället glad över att jag gjorde den.

Konstigt!

I Krakow köper man en öl för max 10 pln. Det är lite mer än 20 kr. Då är det en STOR öl. Vad betalar man för en stor stark i Sverige? När vi var i Zakopane kostade ölen 8 pln tror jag. För ketchup skulle dem ha 2 pln. Dessutom kostar en cola ungefär lika mkt som en öl :P Billigt land att leva i, som turist iaf.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen, Charlie var jätteglad i natt när jag kom hem :) Han tyckte dessutom om den ena presenten han fick. En av tre är ju inte dåligt ;)
Jag har haft en bra resa. Självklart är det en jobbig resa, men på kvällarna fick man chansen att slappna av lite. Jag kommer skriva mer om resan senare, nu har jag inte tid till det.

Bloggtorka!

Ja här kommer det vara tomt ett tag. Om några timmar börjar resan. Först mot Norge, för att ta flyget till Polen. En resa i förintelsens spår.

Ojojoj!

Det är pysseldagarna jag vill ta semester på ;) Nej jag skojjar bara :) vi hade tre grupper med elever som kom efter varandra. De hade ca 1 timme på varje station. Första passet blev halvt misslyckat för vi skulle haft limpistol, men det visste vi ju inte förens vi gjort misstag ;) Så de följande passen gick smidigare just eftersom det problemet var löst! Efter första passet ville jag bara hem, men sen fick vi struktur på det hela ;) Men jag är VÄLDIGT trött idag ;)
När jag kom hem lagade jag mat på den nya spisen som kom igår :D Idag gjorde jag en rätt som krävde TRE kastruller/pannor. Men ni ska inte tro att jag använde tre plattor, jag har fortfarande inte vant mig ;) Nej men det var som så att kyckligen blev färdig innan riset så då gjorde jag såsen på plattan som jag använt till kyckligen! :)
Nu har jag dessutom bakat kolakakor :) Imorgon ska jag paaaaacka :D Och hämta ut pengar :)

Härligt :D

Det är superkul att ha VFU, vill inte att den ska ta slut! Imorgon är det pyssel, får se hur det går ;) Ska tillsammans med en till få 60 elever att göra kycklingar ;) Men det fixar vi! :) Hela den här veckan har jag haft ganska mycket ansvar, känns TOPPEN! :D
Nu ska jag snart sova så jag orkar med morgondagen! :)

Saga

Idag testade jag något nytt vid Charlies läggning. Att läsa saga. Det har inte gått hitills för det har inte varit avslappnande för honom för han vill läsa själv. Men i kväll gick det toppenbra! Och lagom till sista sidan så somnade han :) Myyys! Det är ju en viktig del för språket att lyssna när någon pratar, och det är lite jobbigt att prata om inget alls så då är ju sagor bra :D Däremot var det en urusel bok jag fick tag på. Någon disneybok som handlade om "en dag på eurodisney-land", gissar att det är disneyland paris di menar. Det var i princip bara reklam för nöjesfältet. Så ja... Väljer en annan bok imorgon tror jag :D

Happ

Bara så ni vet, pysselbloggen är uppdaterad! :) http://malinpysslar.blogspot.com :)
Idag har jag haft VFU som vanligt. Inne på sluttampen nu, tråkigt faktiskt. Jag vill vara klar med skolan nu så det här är mitt JOBB! Men men, nu har jag faktiskt gått HALVA utbildningen! Det är sju terminer och jag är nu inne på fjärde! Toppen! Dessutom är det inte mycket kvar av den här terminen. Jag har kvar;
* Omtenta under påsk
* Polenresa under påsk
* VFU-redovisning
* eximinationsarbete
Sen är jag färdig. Eller ja, jag har ju 3 terminer kvar sen ;)

Födelsedagsfika

Ja idag blir det fika för Peter som fyller år :) Och det är så fint väder att det minsan får bli på balkongen! Sen kom jag förövrigt på världens idé till Charlies kalas! Nämligen att ha det som en picknick på Orrleken istället! I alla fall om det blir fint väder. Då kanske man inte kan ha tårta men man kan ha bullar, kakor och saft. Plus att alla barn kan leka om de vill :)

hujedamigen!

Imorgon är det dags för kalas, min stora älskling fyller år :) Idag har vi varit och firat svärfar som fyllde i veckan. Det är nu födelsedagarna börjar komma :P Minst två stycken varje månad fram till och med agusti. Jobbigaste är Juni med FYRA födelsedagar varav den ena är Charlies.
Imorgon ska jag baka och diska. Det blir ingen tårta utan det bli kladdkakemuffins med vitchoklad-fluff! Peter vill helst att det ska vara en slät kopp kaffe, men ja, muffins är okej det med :) Sen är det dags att städa spisen och även bakom den för på tisdag kommer den nya spisen! Ojojoj! Vilken lyx att ha FYRA fungerade spisplattor. Dessutom är det inte plattor utan det är HÄLL :D
Nu ikväll har jag suttit och fixat det sista med Peters present! :D 

Stolt!

Är så otroligt stolt över min lilla plutt. Idag badade vi och han är alltid kissnödig efter att han badat, ofta hinner vi inte få på honom blöja innan han kissat på golvet. Därför lyfte jag honom direkt från badkaret till pottan. Och yes! Det hamnade i pottan istället för på golvet. Och nu skulle jag byta till nattblöja efter kvällsmaten. Han gick då in på toaletten och "pekade" mot pottan. Frågade då om han skulle sitta på pottan och han svarade ja. Så jag tog av honom blöjan och han satte sig och kissade på pottan! Och varje gång han kissar på pottan så säger han att han är "dutti" :-) Och det är han minsann!

Kör hårt!

Jag har haft lite mjukstart på VFUn hitills, dvs läsa lite där osv. Lite smågrejjer. Men nu den här veckan har det blivit intensivt ;) Sköööönt, härligt. Det är ju det som är meningen. I måndags hade jag hyffsat mycket undervisning nästan hela dagen, idag har jag haft matematiken i två pass. I morgon inleder jag ett tema arbete och det har jag också två pass, samt två pass på torsdag. Anledningen till att det är två pass per dag är för att den här klassen ofta delas upp i halvklass.
På torsdag har jag ALL undervisning mellan 8-11 :D Superkul! :)

Resa i tiden

Att förlora någon nära är att för alltid förlora en bit av sig själv,
var du tvungen att ta en så stor bit?


Bra skit!

Bytte blöja på Charlie inför att han skulle sova och insåg att det fanns inga blöjor. Hade redan tagit av den han hade så jag satte honom på pottan och sa något i stil med; "Vänta här medan jag hämtar blöjor". Sagt och gjort, när jag kommer tillbaka sitter han kvar och har t.o.m kissat på pottan :D Han är så duktig Charlie, han gör något i pottan minst en gång i veckan. Och han vet att man "ska" kissa på pottan eller hur man säger. Han vet att han får massa beröm om han kissar på pottan så man sätter honom där försöker han verkligen! Jag vet ju att det är långt kvar till att han är blöjfri, men steg nr 1 är ju att han ska bli vän med pottan och det är han ju onekligen.
Men jag måste visa ett av mina bästa köp. Ett sånt där som man i efterhand tänker; "Gud vad bra att jag la extra pengar på det här!" Nämligen just pottan!;
Det är en pottstol som ger bra komfort osv. Det vita är själva pottan och är borttagbar. Detta gör det oerhört lätt att tömma den. Man tar loss den, tömmer innehållet i toan och sköljer ur den. Klart och inte det minst krånligt! Däremot kanske den är lite jobbig att ta med om man ska till mormor eller farmor, men då kan man köpa en billig extrapotta att ha i bilen. Men som sagt, den här är värd en hundralapp extra!

Shopping

Börjar med vad vi köpte i lördags. Vi började med en vit/turkos rutig keps från HM men den fanns inte med på internet. Sen köpte vi ett badset med UV-skydd från HM.
Påminner liiiiiite (eller mkt) om setet han hade förra året;
Sen idag fick jag en ny jacka :D En vind och regnskyddsjacka. Mer behövs inte just nu! :D

Morgonprat

Peter, Charlie och jag sitter vid frukostbordet. Charlie har en röd/blå randig "Blåbär och Lingon" tröja på sig han fått av Anna och Lukas. Peter tittar ingående på tröjan och frågar sen;
"Vad heter polarn och pyret på engelska? Eftersom det står L & B?"
I Peters värd är alltså alla tröjor med ränder från Po.p ;)

Bättre

Nu är både jag och Charlie vad jag skulle kalla friska. Nu väntar vi bara på Peter och han verkar också må bättre. Så då blir det nog husdjursmässan i dag, vi måste ut ur lägenheten en sväng.

JAAAAAAAAAAAAAAA!

För ett par veckor sedan hade jag en jobbig hemtenta om historia. Det handlade om den kulturella nationalismen! Tjoho! Vi hade två veckor med föreläsningar. Den första veckan var jag hemma med en otroligt sjuk Charlie. Läraren uttryckte då till andra i klassen att jag skulle ha svårt att klara tentan eftersom jag missade så mycket. Veckan efter var jag otroligt sjuk istället och var på 2 av 3 pass. Trots detta blev jag godkänd!
En stor hjälp har jag haft i två kurskamrater som hjälpte mig, Tack S och L om ni läser ;) Men gud vad skönt det är!

Fortsätter vara sjuk...

Ja, vi är tre stycken med magsjuka här hemma. Kul kul verkligen. Var hemma även igår för det var då det började. Men nu tar jag helgen på mig att kurera mig och hoppas att vi är friska snart så vi kan gå på husdjursmässan. Men det ser mörkt ut...

Trehjuling!

Nästa månad får Charlie en trehjuling har jag bestämt! Man skulle ju kunna vänta till hans födelsedag men man kan ju börja cykla långt tidigare. T. ex skulle han ju kunna cykla till förskolan med den jag tittat ut. För jag har tittat på en sån här;
så det finns en handtag för mig och Peter att hålla i :) Tror den kommer bli toppen! Sen nästa sommar blir det nog en balans/springcykel. De kostar inte så mycket ändå, denna hittade jag på Lekmer.se men ska kolla Coop och så innan vi beställer :)

Liiiite för mycket just nu...

Okej, en uppgift som skulle varit inne för några veckor sedan lämnades precis in... Hmmm, tur att de är tvugna att ge betyg även om uppgiften kommer sent. Okej, läraren sa som så att han hade ingen deadline och då bad vi om den och det var den jag passerade, så jag tror det ska gå bra. Jag menar, han berättade om en som läste för måååånga år sedan som ringde och ville göra kompletteringar. Men ja, nu är jag färdig med den iaf! Hoppas jag :)
Och jag är ju mitt i VFUn, 1½ vecka av 6 gjorda, det går föööör fort!

Ny älskling

Jag har glömt att berätta om min nya älskling. En Acer Aspire One! En dator alltså. Min lilla dator gick ju sönder och sen fick jag vara utan i flera veckor och sen blev den utdömd så jag fick en ny :) Den är visserligen inte vit som den gamla, men batteritiden är 4 ggr bättre. Och det är Windows 7, tyvärr bara Starter så jag kan inte byta bakgrundsbild, men ja, smällar man får ta antar jag.
Peter tycker också om min dator så det är bra :) Nu har jag dock problem med att jag inte kan installera Open Office, sidan säger att det är fel. Tjoho eller nått. Men det beror ju inte på min dator. Förlåt, min älskling ;)
Nu skulle jag bara vilja vänja mig vid att ha praktik så jag inte är toktrött klockan nio på kvällen! Imorgon är det matematik för hela slanten. Typ i alla fall :)

Bloggcandy!

Lillblomman har ett bloggcandy i sin blogg för att fira 75000 besökare! Allt detta kan man vinna;
var med  ni också, klicka på bilden!

Dumpa?

Kan man göra slut med en vän, och hur gör man då egentligen? Hur gör man för att slippa de som stjäl all energi? Hur kunde man vara så dum att man omgav sig med energitjuvar?

Dagens shopping!

Detta köpte jag till Charlie idag :D
Underbar T-shirt med Barbaskön :)
Likadan med Blixten McQueen på. Lite nostalgi efter som "Bilar" var den första filmen jag och Peter såg på Bio :)
monstertröja :D
Ett annat monster :D Dessa fyra kom från H&M :)
Småtestar hur långt jag får gå för Peter, det är nämligen rosa kanter på T-shirten ;) Tyckte den var mysig :) Och denna är från Polarn och Pyret, nu när Charlie är såpass gammal så kan jag kosta på mig att köpa dyrare kläder till honom. Han kommer nog äta sig igenom ett par t-shirts.
Också från P.o.p, Glassar :D:D:D Enda sättet jag gillar svart på barnkläder, när det finns många andra färger på tröjan :D
Dessutom köpte jag ett par svarta jeans med vita döskallar på och en blå fleecetröja på Lindex :D

Saknad

Okej, jag erkänner! Jag kan INTE skiljas från bloggen. Jag tänker inte alls lägga av. Härmed är bloggen uppstartad igen!

RSS 2.0