Val

För första gången i mitt liv kommer jag få rösta i riksdagsvalet. Äntligen får jag vara med och bestämma. Imorgon blire valvaka vill jag lova. Jag hoppas på en rödgrön regering. Jag kommer nog ALDRIG rösta blått. Jag kommer alltid tillhöra arbetsklassen så då ska man nog fan rösta rött. Ja det är högre skatter, men vad fan gör det? Den dagen jag blir allvarligt sjuk så kommer jag få vård. Tänk såhär; om det blir så att vården kostar mer, alternativt att bra vård kostar mer än mindre bra vård som är billig, så kommer det skada många. Jag har en kompis som vars barn kom för tidigt. Dom fick inte försäkra sitt barn. Dom hade dock turen att dom fick ta en speciell försäkring genom facket, men annars hade dom inte fått en försäkring.

En väldigt smart människa sa en gång till mig när jag frågade vad moderaterna var: "Dom tar från dom fattiga och ger till dom rika".

Visst, vissa saker är kanske dumt. T. ex varför ska förmögenhetsskatten finnas? Dom flesta av dom pengarna är ju redan beskattade en gång. Sen anser jag även att fastighetsskatten ska beräknas på vad bostaden kostade när man köpte den. Fast hur det skulle fungera i realiteten vet jag inte, för det skulle bara gynna dom vars bostad blir värd mer. Inte dom som vars bostad blir värd mindre. Vi kanske skiter i den detaljen :-)

Nej, i grund och botten är jag egentligen vänsterpartist, men i år får sossarna min röst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0