Nu så

Charlie sover, han har varit lite smågrinig sen han kom :P Han är nog trött som ett as stackarn ;-) Men han verkar ha haft det kul och det är det viktigaste. Fast det är otroligt skönt att ha honom hemma :-)

I alla fall, i onsdags reste vi till Stockholm. bussen avgick klockan 06:00 och jag hade tur att Peter skjutsade mig :-) Sen åkte vi buss. Kom fram till vandrarhemmet, lämnade vår packning. Gick till det arkitetiska muséet. Där kollade vi på hur städer ser olika ut beroende på när dom är byggda. Otroligt intressant för jag visste faktiskt inget av det hon berättade :-)

Efter det så hade vi lunch och skulle mötas vid riksdagen senare. Vi kunde ha ätit på muséet men vi var inte så sugna på det, kostade 100 kr utan dryck och det passade inte riktigt plånboken. Så vi letade oss fram till ett matställe där vi fick jättegod mat för 79 kr. Då ingick maten, dryck, sallad, bröd och kaffe. Kanoners ;-) Så vi åt där innan vi gick till riksdagen.

På riksdagen blev vi guidade av en värmlänning som sitter i riksdagen för moderaterna. Det var intressant, dock lite synd att det blev lite inriktat på hans politik anser jag... Men anledningen till att det blev en blåing som berättade var för att när vi var på kommunhuset så var det en socialdemokrat som berättade. Så det var bäst så helt enkelt.

Efter riksdagen fick vi en fika paus innan vi skulle tillbaka till bussen för att åka till SVT. Där fick vi gå runt och kolla i dom olika studiorna. I den ena var interiören till "Skavlan" uppställd. Lite intressant att se. Sen fick vi även se därdom gör aktuellt/rapport/vädret och sånt :-)

Vid klockan 18 åkte vi tillbaka till vandrarhemmet. Bäddade våra sängar och sen tjötade och vilade vi innan vi samlad trupp gick för att äta. Vi åt på något som hette "Bamboo City", men det är samma upplägg som vi har på "mongolian" här i Karlstad. Det fanns två olika bufféer. Den ena var att man plockade ihop råa ingredienser (tex räkor, kyckling och grönsaker) som man sen hällde sås på och sen stekte en kille upp det åt en. Den åt jag av. Sen kunde man ta en buffé där maten var färdig och varm. Mycket friterat verkade det som. Man kunde även välja att äta av båda ;-)

Jag lyxade till det och tog en cider till faktiskt ;-) Gott som tusan var det. Jag gjorde dock misstaget att ta för mycket mat så jag hade rejält magknip ;-) Fast jag kunde ju ändå inte undvika fruktbuffén. Då fick man ta olika frukter, t. ex melon, ananas, clementin osv, och glass :-) Även friterad banan låg det där så det smakade jag på :-)

Sen gick vi tillbaka till vandrarhemmet för att sova. Och det var så skönt, alla var på samma humör, dvs läsa lite sen sova ;-) En tjej kom lite senare än oss men vi var alla så jäkla trötta att vi knappt märkte att hon kom hem :-) Så det var kalasbra faktiskt.

Klockan 8 morgonen därefter gick jag upp. Vi åt lite frukost, sen städade vi iordning på rummet. Sen gick vi till bussen, packade in våra väskor och åkte till gamla stan där vi gick en tur och kollade på hur byggnader var uppbyggda. Rundturen avslutades med att vi gick in i kyrkan där Viktoria och Daniel vigdes. Där tände jag en ljus för Marcus. Man kommer aldrig över det även om man kommer längre och längre för varje dag. Men när jag tände ljuset så tårades ögonen lite, och en annan tjej i klassen tände också ljus och hamnade nog på samma "ställe", så vi gick tysta brevid varandra ett par minuter och tänkte. Det kändes bra på något sätt.

Sen kollade vi i lite affärer innan vi gick och åt lunch. Vi åt på samma ställe som dagen innan för vi orkade inte leta efter ett annat ställe och vi var nöjda. På onsdagen åt jag kycklingspett och igår åt jag istället rostbiff med potatisgratäng. På den hade dom rostad lök. Har aldrig ätit den kombinationen tidigare, men gött varé!

Sen fikade vi lite samtidigt, tog en chokladmuffins. Den var så stor att man kunde varit tre pers att dela på den. Iaf när man äter den efter mat ;-) Så än en gång åt jag för mycket ;-) Sen gick vi till Svenska Akademien för att kolla vem som får nobelpriset i litteratur. Fast vi var inte inne, utan vi stod i entren till nobelmuséet och kollade på en skärm :-)

Efter det åkte vi till historiskamuséet. Det var otroligt. Där kunde man välja olika tidsperioder. t. ex forntiden, viktigatiden osv. Vi kollade mest på forntiden. Vi såg t. ex hur dom grävt upp en grav. Där låg ett skelett från en man som var runt 60 år gammal när han dog. Sen några år senare hade (antagligen) hans 4-åriga barnbarn dött och då hade dom öppnat graven och arrangerat så barnet låg på mannens ena arm. Det var så stort på något sätt. Otroligt fint om inte annat. Vi tre som gick tillsammans blev alla berörda av det.

Sen en läskig grej på det där muséet, vi gick in i ett rum dom byggt som en kyrka (invändigt alltså) och väl där inne så släcks lamporna och vi blir jätterädda och springer ut därifrån :-P

Sen i shopen köpte jag ett halsband med ett hänge format som en runa som betyder M.

Efter det åkte vi till det sista stoppet, frälsningsarmén. Där fick vi höra lite om vad dom gör samtidigt som vi fick lite fika :-)

Efter det åkte vi hemmåt. Vi stannade utanför Arboga för att äta. Sen kom vi hem :-) Klockan 21:30 var jag i stan, 21:45 gick bussen till orrholmen och runt 22 var jag hemma :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0