Ännu mer rökförbud

Det är inte bara lekplatser som ska ha rökförbud, även uteserveringar nu tydligen. Hur tänkte ni nu, är min enda fråga. Jag ska förklara nu vad som kommer hända:

Ett par rökare sitter på en uteservering, dom har precis fått in en varsin drink. Dom vill alla röka samtidigt. Man får inte ta med sig drinken från uteserveringen och dom får inte röka inne på serveringen. Därför har dom valt ett bord vid staketet och går snabbt utanför staketet och bevakar sina drinkar samtidigt som dom röker. Vart hamnar röken? Jo, uteserveringen. Man uppnår inget med ett sånt förbud, är i alla fall min tanke. För folk kommer inte gå tio meter bort, dom kommer stå precis vid ingången eller vid staketet.

En kompis kommenterade det hela med att man kunde lämna staten och förbud utanför. Låt istället resturangerna eller barerna själva bestämma. Då kanske några skaffar rökförbud och dit går alla som inte röker eller inte tycker om rök, och så finns det några som kommer ha kvar att man får röka och dit går alla som röker. Och har man då valt att gå till ett ställe där man inte får röka får man stå ut med att gå 10 meter bort och har man valt ett ställe där man får röka får man stå ut med rökande idioter.

Däremot skulle jag gärna se att fler personer tänkte på att bara röka på uteserveringar som tillhör barer. Jag t. ex skulle aldrig kunna röka på ett cafées uteservering för där sitter ofta barn. Men på en bar klockan 22 på kvällen finns inga barn. Bara en tanke så från mitt håll.

Däremot anser jag att det beslutet om att skaffa rökfria barer och caféer för fem år sedan var ett otroligt bra beslut. Man måste tänka på personalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0