Tips

Jag har ett tips till alla er föräldrar eller blivande föräldrar när det gäller bilsäkerhet.

Det kallas att googla. Åk till en barnvagnsaffär (för det är oftast där man kan köpa bilbarnstolar) och kolla på ALLA stolar. Gallra lite. Sätt ungen i alla stolar för att se hur mycket utrymme det finns. Räkna gärna med att någon gång kommer dom ha på sig en tjock overall eller jacka.

Nu har du gallrat lite. Någon stol kanske kändes för trång, en annan för lite ombonad (små barn behöver ju oftast ha lite ombonad ifall dom somnar). Kolla ifall dom går att vinkla i bilen för i början kommer dom inte vilja sitta helt upprätt.

Googla alla modeller du är intresserad av. Kommer du till ett forum t. ex familjeliv eller något sånt så är det bra att läsa där. Du kommer inte hitta fakta men du kommer hitta åsikter. OCh många vill detsamma som du därför är åsikter bra att ha.

Kolla på tillverkarens hemsida, hur mycket vikt tål varje stol? Kom ihåg att dom flesta stolar som man ska luta mot instumentbrädan eller så ibland bara klarar 18 kg i baksätet men 25 kg i framsätet. Så planera vart du vill sätta stolen. Ett tips är även att googla bilmodellen och bilstolen. t. ex vi skulle isåfall googla britax multi-tech + v70. Då kanske man får fram att den inte passar så bra i den bilmodellen osv.

Nu har du antagligen gallrat lite mer, alternativt förälskat dig i en stol. Åk då tillbaka och testa dom stolarna du är intresserad av. Du kanske inte får sätta fast stolarna helt, men du ser ju om dom är för höga så dom skymmer mycket sikt eller så. Nu har du förhoppningsvis valt ut en stol. Köp den och eventuellt be om hjälp att montera in den i bilen. Fääärdig :)

Nu har du en bilbarnstol som du förhoppningsvis är nöjd med. Riktigt så gjorde inte vi, vi gjorde såhär:

Googlade och kom fram till att Britax passade oss bäst. Detta för att dom är höga i ryggen och Charlie antagligen kommer bli lång. Då fanns det tre modeller att välja mellan. Hi-way, two-way och Multi-tech. Two-wayen gick fetbort för den inte var ombonad. Den är mer lämpad till en tvååring. Multi-techen är smidigare att ändra bältet på och sen är även lite högre. Så då blev det den. Dessutom har den ett huvudstöd som vi älskar. Jag fullkomligen älskar bilstolen förutom att man måste vara sveriges starkaste man ibland för att dra åt bältet ;-)



Bjuder på en bild :) Men kom ihåg, bara för att en stol är perfekt för en så är den inte perfekt för andra. Det är som med en barnvagn, ingen passar alla :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0