Unga mödrar

Det går en serie på femman. Unga mödrar heter den. Tänkte kort förklara varför man ser på den.

Seriens huvudpersoner är ett antal mammor och pappor. Fler mammor än pappor. Barnen är bara som statister, dom som gjort serien har valt att fokusera på mammorna och papporna. För att få vara med i den serien ska du:
* Inte ha gått klart skolan
* Fått barn eller vänta barn
* Röka under graviditeten och sen i samma rum som barnet när det fötts.
* Ha ett stormigt förhållande med pappan, om du ens har ett förhållande med pappan

Sen finns det några få som är med som faktiskt gått klart skolan, aldrig rökt och som har åtminstonde ett hyffsat förhållande med pappan. Men, man ser på serien för att man ska kunna sitta och säga: "nej men sådär skulle jag ALDRIG göra" och så känner man sig som en bättre mamma.

Jag kollar gärna på serien och jag försöker kolla bortom att dom röker i samma rum eller att dom har ett dåligt förhållande med pappan, men det är tufft. Det går inte. För fokus ligger ju ändå på: "Nu ger NN sin son cola till frukost bara för att han ska äta något" eller "barnet försöker prata med NN men hon hör inte för hon är mitt uppe i ett samtal". Väldigt få gånger visar dom att mamman eller pappan leker med barnet, vilket jag tror händer.

Sen för att inte tala om vinklingen som blir! Dom har ju valt ut 2-3 mammor som är bättre än alla andra. Och där minsan visas det hur barnet får en väl sammansatt måltid av ekologiska varor och hur mamman sitter och leker på golvet i fyra timmar. Det finns aldrig med ett negativt klipp på dom föräldrarna. På samma sätt som att det finns ganska många föräldrar som dom framställer som dåliga. Där finns det aldrig med positiva klipp.

Nej, nu ska jag bojkotta den serien. Dels för att den framställer oss yngre mammor som värdelösa. Ursäkta, jag är inte en värdelös mamma. Jag är lika bra som alla andra mammor. Och alla har vi våra bra stunder då vi kan vara väldigt pedagogiska. Sen har vi lite mindre bra stunder då vi bara räknar timmarna tills barnet ska sova så man får lugn och ro. Det är bara så. Jag älskar min son över allt annat, men har han en gnälldag så längtar jag efter att han ska sova. Jag är inte en sämre mamma för det.

Andra anledningen till att jag bojkottar serien är just för att den finns för att stärka andra människors ego. Dom sitter på forum och förklarar att dom minsan aldrig skulle lämna en bebis skrikande i en babysitter. Dom tänker aldrig på att i just det fallet var det en tvillingmamma det handlade om! Har man fler än ett barn kan inte alla barn vara nöjda jämnt. Hade det då varit bättre att den icke skrikande bebisen skulle legat med sin bajsblöja? Neeej, tänkte väl det.

Jag kliver härmed av mina höga hästar och slutar se på den serien. Sedärja, jag fick tillbaka en timme av mitt liv måndag till torsdag.

Kommentarer
Postat av: Anna Johansson

SV: Haha oj, de tänkte jag inte ens på. De har känts som helg då jag har varit ledig från jobbet :)

2010-06-17 @ 22:05:49
URL: http://annaelisabethjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0