Lyxfällan

Jag hann packa upp i en halvtimme innan Charlie vaknade till, så jag sitter och är tyst en kvart tills han somnat om. Lyxfällan har gått på i bakgrunden. Jag funderar alltid på hur folk kan hamna där... Men samtidigt, det känns inte som vi var allt för långt ifrån ändå. Fast vi hade tur alla månader. Eller ja, vi hade inte hamnat hos lyxfällan, inte ens så illa som dom har det, men det kanske hade kommit till att vi fått ringa till några företag och be om att få vänta en månad med att betala. Men som sagt, allt löste sig tillslut.

Vad jag lärt mig av allt det här är enkelt:
Skaffa inte fasta utgifter för mer än det minsta du får en månad. Man vet aldrig när man blir av med jobbet. T. ex av A-kassan får man väl typ 9500 kr. Ha då inte fasta utgifter för mer än 9500. Alltså, hyra, mat, försäkring osv. Sen om du hyr film för 800 kr per månad spelar ingen roll för det är ju bara att sluta med det så är det ingen utgift längre. Alternativt, ha en buffert som täcker upp dina fasta inkomster vid minskad inkomst. Nej som sagt, det är det enda tipset jag har. Och ha minst en månadslön sparad för a-kassan kan dröjja, försäkringskassan kan krångla osv. Hade jag vetat allt det där hade vi aldrig behövt oroa oss.

Men nu börjar ett nytt kapitel i vårt liv. Bara jag börjat i skolan och den gamla lägenheten blivit såld ska vi ha ett sparande varje månad. Det har jag inte gjort sedan sista året på gymnasiet (och då sparade jag bara 100 kr per månad till studenten).

Jag sitter här, mitt i flyttstöket, men ändå känner jag att jag är otroligt lycklig. Charlie har utrymme att leka, katterna har utrymme att springa på, Peter och/eller jag kommer kunna stänga dörrar om oss (antingen sitta i datarummet eller i sovrummet), nära till en ENORM lekpark och nära till stan. Jag kan inte hitta något fel på den här flytten. Eller ja, det är jobbigt att gå ut med soporna. Den här flytten kom vid precis rätt tillfälle för det fattades minst 10 kvadratmeter i förra lägenheten.

Kommentarer
Postat av: Theres

Hoppas ni trivs i nya lyan =) Snart är väl peter här för att somna i soffan.. haha. Läste om din ekonomitankar.. bra planering!! Man jag kan ju säga att dom som får 9500 av akassan efter skatt har jobbat röven av sig innan. Allt som är myndigheter ska alltid krångla.. det är lika bra att man lär sig det samma sekund man föds.. hårda ord men så är det, haha.

2010-07-01 @ 21:30:00
URL: http://theresjansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0