Måste-ha-saker

Det finns vissa saker vi inte klarat oss utan när det gäller Charlie. Här är en liten lista:
* Babysitter - det är faktiskt skönt att kunna duscha och gå på toa trots att han är vaken
* Ersättningsdoserare - en liten plastburk med tre fack. Där doserar man så mycket som går åt till en flaska så slipper man ha med sig hela burken. Denna är bra av flera anledningen. nr 1, använder man ersättningen NAN eller välling i kombination med en vanlig flaska är det väldigt svårt att få i pulvret i flaskan. Däremot är doserarens pip såpass liten att den går in i flaskan. Anledningen nr 2. Man kan använda den hemma också, så är barnet panikhungrigt så har man fått bort några sekunder av skrik. Sen förståss att det är bra att ha den istället för en stor burk. Har dessutom förstått att det finns dom som när dom ska ge nattflaskan har en doserare, en flaska och en termos med vatten brevid sängen så behöver dom inte ens gå ur sängen. Otroligt smart. tänk om jag också vetat det.
* Tratt till nappflaska - Har man inte en doserare kan man köpa en tratt. Den används ganska flitigt den också eftersom Charlie får ett mål ersättning (finns i doseraren) och ett mål ersättning/välling (blandar själv). För att hålla i sär på dom så måste den ena vara i doseraren och den andra inte.
* Bärsjal - Ett tag hade vi problemet att han inte ville somna borta, lösningen var bärsjalen, man knöt fast honom, han fick det mörkt och varmt och sen stod man och gungade lite lätt :-)
* Babyskyddet - Det finns bilstolar och sen finns det babyskydd. Babyskydd är sånna som man kan bära runt på. Dom flesta har dessutom en babysitter funktion. Vi kunde ju ha köpt en bilstol från nyfödd till fyra år, men nu hyrde vi ett babyskydd istället och det är det bästa vi gjort. Man har haft någonstans att sätta honom om man är någonstans, det går bra att mata honom med pure i den och nu den stora finalen: När det inte längre fungerade med bärsjal kunde man sätta honom i babyskyddet, dra för solskyddet så det blev avskärmat och sen gunga honom till sömns.
* Babyolja - Funkar till allt. Superbra att ha i badet då charlie är en torris, tar bort bajs effektivt (bara vatten fungerar inte alltid) och är bra mot skorv. Även om vi använde:
* Salvan Borago - Snordyr, luktar hemskt men är såååå bra mot skorv. Och Charlie hade MKT skorv. Nu har han knappt nått. Och jag vet fler barn den fungerar bra på. En av anledningarna till att den är bra är att den är naturlig och oparfymerad. Såg någon annan på Apoteket, men när det står blablabla 10% blir jag inte så sugen på att använda det. Och sen är alla andra salvor krångliga. Antingen ska dom kammas eller tvättas ur. Med den här behövde man inte bry sig mer än att man smörjde in. Visst, man fick ju byta sängkläder och kläder oftare för det var massa hudflikar på dom, men det var det värt.

Det var allt jag kom på nu. Till nästa barn kanske vi inte behöver något av det här. Men lite tips till alla där ute :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0