Staden

Peter, Jennie, Charlie och jag var till stan förut. Skulle ha pennor som är billiga på Claes Ohlsson och sen skulle vi passa på att hämta ut Up&go paketet från libero. Innehöll lite smått och gott, fem up&go blöjor, 1 boll, 1 par strumpor, 1 paket våtservetter, 1 paket bindor, 1 neccesär med lotion och tvål. Tvål har vi inte börjat med än och Charlie är för torr för att kunna använda sån lotion. Nu kör vi propyless varje dag.

Tycker det är lite kul, strumporna var i stor storlek, men blöjorna var i minsta storleken på den sorten. Vilket är 7-11 kg. Hmm, nu väger Charlie 8,8 kg. dom blöjorna ska man ha först när man börjar gå, säg att Charlie gör det på 1 års dagen, då ska han enligt sin kurva väga 17 kg. Nu följer dom ju inte kurvan i den åldern för dom rör sig mer, men kurvan finns ju av en andledning, och för att han ska kunna ha dom blöjorna ska han hoppa ned till standardkurvan. Får se, funderar på att testa dom innan bara för att dom inte ska gå till spillo. Men våtservetter var skönt att få. Nu använder vi ju torra tvättlappar som vi blöter själv, men i skötväskan har vi våtisar. Och liberos är bra för känslig hy samtidigt som det är en hård stängning på. För om man lägger ned ett storpack med klisterlapp för hålet så slutar klistret att verka efter halva förpackningen. Liberos eller Natusans har varit vad vi kört här hemma eftersom dom är naturligast.

Pratade lite med några mammor på babycafét om torra tvättlappar och några sa att prislappen spelade ingen roll och några sa att Euroshoppers var dom bästa. Skönt att fråga någon så man slipper köpa 7 olika märken själv. Därför köpte jag euroshoppers. 1 paket våtisar kostar runt 20-30 kr beroende på om man köper tvåpack eller vilket märke det är. Då är det mellan 64-72 servetter i. Jag betalade 27 kr för 250 torra lappar. Och vi använder 1 extra per byte jämnfört med våtisarna för att torka torrt med. Lite mer krångel, mycket billigare. Vi giller´t.

Charlies torra hud har blivit mkt bättre. Vet inte om jag skrvit det här, men på ordination av BVC-sköterskan skulle vi smörja kroppen med Propyless och armarna med kortison. Tror faktiskt att han egentligen inte behövde kortisonet för armarna blev bättre på två strykningar. Han är torrare på benen nu än på armarna. :-P Tror bara att babyoljan inte är så bra som alla säger, iaf inte på Charlie. Inte ens efter flera dagars smörjning blir det bättre. Och torrhet går ändå i släkten på min sida, även om jag själv ALDRIG blir torr. När jag gick i högstadiet duschade jag varje dag, + att jag duschade två gånger dom dagarna jag hade idrott. Blev inte torr.

Nej nu ska jag sluta svamla och göra som min son redan gjort i ett par timmar, sova :-P

Kommentarer
Postat av: Zarah

Herregud, 17 kg vid 1 år? Neo väger 16 nu.



I vilket fall, tänkte ge dig ett tips. Jag tyckte alltid torra tvättlappar var dåliga för de "river" och Neo blev röd i rumpan så jag har alltid kört med våtservetter. Huggies våtservetter tycker jag är bäst då de är lite tjockare och lättare att torka skit med än tunna våtservetter, så som libero, natusan och euroshoppers. På maxi kan man köpa 4 pack huggies våtservetter för 89 kr och det räcker väldigt länge eftersom man inte behöver så många då de är tjocka.

2009-12-13 @ 14:06:22
URL: http://fluflu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0