Jul?

Har funderat på en sak. Om man har barn och separerar, varför är det oftast mamman som har barnet över jul? Visst, jag har tänkt på det, om Peter och jag skulle göra slut (vilket vi inte ska, men om) så skulle jag ju vilja ha Charlie varje jul. Men vad är det som gör att mamman ska få VARJE jul och pappan INGEN? För om vi nu skulle separera skulle det inte finnas några tvivel, vi skulle ta varannan jul och vi skulle lotta om vilken som skulle ta den första. för det verkar som många mammor tycker att dom ska ha varje jul och pappan varje nyår. fin fördelning. Visst att det är tråkigt att fira jul utan sitt barn, men är inte fördelningen bättre att både förlorar varannan än att en förlorar varje? Sen kan jag förstå om man har den uppdelningen för att man inte litar till 100 på pappan (eller varför inte mamman, finns ju heltidspappor också) av olika andledningar. Och om man har övervakat umgänge av någon andledning kanske man inte vill fira med pappan, men om man nu har varannan vecka eller varannan helg, då ska det ju vara varannan jul, varannan nyår. I alla fall i mina ögon.

Nu trampar jag säkert på en hel drös med tår, men allt jag ville säga var att om man nu har ett fungerade umgänge med VV eller VH, då kan man väl dela på allt? Eller ska mamman ha varje jul, varje födelsedag och sånt kul? För nu har jag bara varit mamma i 6 månader, men julen är ju roligare än en "vanlig" helg. För varför är det bara papporna som ska förlora på att man separerar? För ärligt, dom förlorar nog mycket utan att man tar ifrån dom julen. Tänk att älska någon som man älskar ett barn och bara får se honom eller henne varannan helg. Jag skulle bli galen! För hos oss i alla fall är vi båda lika glada i Charlie. Han är inte mer glad i mig än han är i Peter, och jag är inte mer glad i Charlie än vad Peter är. Nu är vi ju kanske i en annorlunda situation för att Peter varit hemma så mycket med Charlie.

Det bästa vore ju om man kunde fira som en familj även om man inte är det längre. men jag förstår att det är svårt, för många uppbrott är infekterade och man kanske vill fira med dom man älskar. Tyvärr är ju sånt firande en utopi, fungerar inte för alla. Inte ens många. Men vi firade så en jul och det var den bästa julen jag varit med om. Tills nu då ;-) Tänkt att slippa åka fram och tillbaka. Nu skulle det iofs inte spela någon roll för vi åker ändå fram och tillbaka med tanke på att vi båda har varsin familj som vi älskar och vill fira julen med. Men i år har allt flytit på bra och nu ska vi åka på det sista firandet.

Ja, hoppas någon i alla fall förstår vad jag vill få fram. Det är en enda gröt i mitt huvud så ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0