Hmm

Idag fick Charlie sin första köpeburk med pure. Det för att han behövde katrinplommon och det på stört. Egentligen är det ju ingen fara eftersom det inte behövs så ofta, men det känns lite dumt att betala åtta spänn för en burk som innehåller mest vatten. hittade recept på hur man gör av torkade katrinplommon. Även hittat recept på katrinplommonjuice. Nackdelen med puren är att tydligen går det inte att frysa den helt, därför kanske man borde satsa på att göra juice för det borde ju kunna frysas. Alltså man kan frysa puren också bara att den inte stelnar helt så man får använda ngt annat än isformar och det är typ det enda vi får plats med i frysen. Men samtidigt då, han kanske bara behöver en gång i månaden eller så. Då är det ju knappt värt krånglet. Får se, vet i alla fall hur man gör egen nu om det behövs.

I dagens samhälle är det väldigt vanligt med köpt pure, nästan vanligast om jag fattat rätt. Det finns två andledningar till att vi inte köper. 1. vi har inte råd. blöjor och ersättning är dyr nog, sen om vi ska stå och betala 30-40 kr om dagen för burkmat, det funkar inte. Då skulle jag och Peter få leva på nudlar. 2. Eftersom jag gav upp med amningen för fort och allt det där så känns det som att det är något jag vill göra. Jag kunde inte ge charlie min bröstmjölk men jag kan ge honom min lagade mat. Så visst handlar det lite om att vara en supermamma, men hade det bara handlat om det hade han nog fått burkmat för länge sen. Ekonomin är den viktigaste delen.

Sen får man ju tänka på att jag har mer tid än andra att göra pure på. Peter är arbetslös och jag är hemma också. Därför när jag gör Charlies mat får jag hjälp av Peter, antingen genom att han tar Charlie då, eller om Charlie sover så hjälper han till. Hade jag inte haft peter är det möjligt att jag inte orkat med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0