God morgon eller nått

Charlie har ätit gröt och lekt nu sover han. Han sover ju som sagt mellan varje mål. Jag tror han sover rätt mkt för att vara så gammal men då är det så då :-D Eller ja, han sover inte mellan varje mål. Såhär ser det ut:

07:00 Grötfrukost
sömn någon gång emellan
10:00 mellanmål (frukt eller ersättning)
sömn någon sång emellan
13:00 lunch (rotfrukt eller grönsakspure)
sömn någon gång emellan
16:00 mellanmål (ersättning eller frukt, det han inte fick första gången)
19:00 kvällsmålet (ersättning, gröten sov han sämre på hur man nu kan göra det...)

Så från 16 fram tills det är dags för natten sover han oftast inte. Det är skönt. Men nu kommer nästa problem. Hur tusan ska det kunna bli två lagade mål mat+två mellanmål? För som jag fattat det ska dom ha 6 mål mat, hur ska man hinna det med tre timmars intervaller? Kvällsmålet borde ju nästan räknas som mellanmål eller? Ska höra med lite mammor på babycaféet idag. Förstår inte alls hur jag ska få till det. försökte fråga BVC-sköterskan men hon verkade inte förstå mitt problem. Och jag har då inte ätit mellanmål sen jag gick på fritids så jag vet inte hur man ska äta.

Men det känns så gott att rutiner börjar falla på plats. Jag har alltid sagt att Charlie ska få bestämma rutinerna och det stämmer väl till viss del. Men han började sova till klockan 10-11 på förmiddagen och sen vara vaken lika länge på kvällen, då kände jag att vi behövde rätta till det där, för det är skönare med egentid på kvällen. Men tre timmars intervallerna är vad som passar bäst för honom för annars äter han så ofta på kvällen, men får han var tredje timme så blir det alltid var tredje timme istället för typ varannan på kvällen.

Det är ju inget problem än för det är ju två månader kvar innan han ska vara uppe i 2 mål lagad mat.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Stirra dig inte blind på att barn SKA äta viss mängd mat, alla är olika. Låt Charlie bestämma och visa er själv hur mycket han vill äta. Han säger till när han är hungrig. Man ska inte försöka tvinga barn att äta, maten kan då väldigt lätt bli något negativt.

2009-12-16 @ 10:04:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0