Bättre pappa?

Finns en omröstning på internet då dom frågar om man önskar att ens barn hade en bättre pappa. Röstade självklart nej. Finns ingen bättre pappa än Peter. Han sätter alltid Charlie först (även om det inte är så många kompromisser man måste göra nu), är tålmodig och älskar att locka fram Charlies skratt. Charlie har den bästa pappan han kan få, det är bara så. Vi försöker båda så gott vi kan att förstå varför Charlie gör som han gör. T.ex har han kommit på att man kan göra ett roligt pruttljud med munnen och att det då samtidigt kommer saliv, kräk eller mat (vad han nu har i munnen). Detta är inte allt för roligt när man ska ge honom mat, men då får man ju försöka se att det är en utveckling, han har lärt sig det och vill gärna göra det. Om några veckor är det inte så. Han tycker om att suga på tummen mellan varje sked mat och det blir en stor röra alltihopa, men det får man också ta.

Det finns två saker som hör en bra förälder till enligt mig, kärlek och tålamod. Resten kommer i andra hand. Visst att allas tålamod försvinner ibland, okej att man kanske skriker på en trotsig son eller dotter. Vad gör det om man skriker en gång av tjugo? Okej att man kanske inte orkar svara på den 300:e frågan på den dagen osv. Bara man har tålamod större delen av dagen, månaden, året så tycker jag det kännetecknar en bra förälder. För man kanske inte orkar söl när man ska skynda sig till bussen, men orkar man det många andra dagar är man ju fortfarande en bra mamma eller pappa.

Nej, Peter är den bästa pappan Charlie kunde fått, det kommer jag alltid tycka. För man ser i Peters ögon att han avgudar gjorde Charlie (inte riktigt än) går på. Jag vet att Peter skulle göra allt för Charlie.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0