Om Charlies huvud

Fick ett mejl på facebook där Anna undrade om vad vi gjort för röntgen på Charlie. Såhär är det, man får en folder från BVC när man är där första gången där det står om plötslig spädbarnsdöd. I en liten text där står det att man ska lägga barnen på rygg och med huvudet åt olika håll varje natt. Just den lilla texten läste inte vi, och Charlie låg åt samma håll. Bebisar har mjukt skelett i huvudet vilket nu gjort att Charlie är sned i huvudformen, och det är till och med så att pannan är sned. Man kan även se det på banner bilden när han ligger och sover, hur hans huvud är långt på den sidan.

Men, till en början består ett barns huvud av olika plattor, om dessa växer ihop för tidigt på en sida ger det samma snedhet som vi har nu. Men röntgenbilderna visade att så inte var fallet, det är helt lägesbetingat. Så nu den 16:e ska vi till läkaren för att kolla om det behövs hjälp för att huvudet ska bli normalt igen.

Detta är ett reslutat av att dom kommit fram till att magläge är farligt. För många barn har lite plattare eller snedare huvud. Men, bättre det än att barn dör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0